Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

NFL Divisional

NYTT TEMA
SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
11.01.21 15:50

NFL Divisional

(Merk at VGD fortsatt har nattestengt, og vi har valgt å gå for Discord som løsning for diskusjon etter midnatt da Reddit-løsningen vi brukte i fjor bød på en del utfordringer. Lenken til Discord-kanalen vår er her.)

Så var det bare åtte lag igjen. Steelers åpnet sesongen 11-0, men etter å ha tapt 5 av de 6 neste ble det altså et tidlig, bittert og gjennomført skuffende sluttspill-exit for laget som for kort tid siden var store Super Bowl-favoritter. Nå går de inn i en offseason med mange spørsmål, der det absolutt største så klart er hva som skjer med Big Ben. Vil det siste bildet vi noen gang får av Roethlisberger som fotballspiller være av ham nedbrutt og skuffet, alene på benken i Pittsburgh? 

Det ene laget Steelers klarte å slå i deres deprimerende sesongavslutning var Colts. Det tapet førte til at Colts fikk bortekamp mot Bills i stedet for hjemmekamp mot Ravens, noe som kanskje var grunnen til at laget nå er ferdig. For Colts så egentlig ganske gode ut, men en del stang-ut og en del uheldige avgjørelser førte til et knepent, men hederlig tap. Som med Steelers står nå Colts foran en offseason med spørsmål. Kommer de til å ta med seg Rivers et år til, eller er det på tide å finne en franchise QB igjen?

Colts kunne altså fått hjemmekamp mot Ravens, men det hadde ikke nødvendigvis gått så mye bedre. Det gjorde i hvert fall ikke det for Titans, som nå har opplevd å tape to sluttspillkamper på rad etter å ha ledet med 10 poeng. Derrick Henry klarte aldri å gjøre noe mot Ravens-forsvaret, og dermed ble det opp til Ryan Tannehill å flytte ballen, noe han ikke klarte godt nok. Titans hadde allikevel greit med kontroll på Ravens-angrepet, men når det kom til stykket var de rett og slett et hakk for dårlige. For Titans er ikke quarterback et tema i årets offseason, men derimot forsvar. Dette ble rett og slett en bortkastet sesong takket være et svakt forsvar som gjorde at laget slet i litt for mange kamper, og uten en forbedring der vil lagets “tak” fortsette å være en tidlig AFC-exit, uansett hvor mange yards Henry løper for.

I NFC kunne vi si adjø til Bears, og samtidig også Mitch Trubisky. Deres sluttspillexit var pinefull å se på. For all del, laget hadde et forsvar som jobbet heroisk for å holde laget inne i kampen og veldig lenge holdt ut, men med et angrep som bare ikke maktet å flytte ballen ble det til slutt for mye. Når to lag går til pause med bare fire poeng som skiller dem og kampen samtidig føles som at den er avgjort så vet man at noen er fryktelig galt. Nå er Bears nødt til å tenke nytt på quarterback, mens Trubisky er nødt til å se seg om etter en ny jobb et annet sted, presumptivt som en god backup.

For Seahawks var også årets sluttspill en trist affære, spesielt offensivt. Etter å ha sett fantastiske ut i starten av sesongen har ting gradvis gått nedover, helt til det altså kulminerte i en meget nedbrytende oppvisning mot det som riktignok er et godt Rams-forsvar. Etter lagets famøse tap i Super Bowl har laget gått til sluttspillet i fem av seks sesonger, men det har enda til gode å ta seg til en championship game. Det er klart at det vil måtte komme noen endringer for et lag der hverken HC eller QB blir noe særlig yngre, og det kan se ut som at det er OC Brian Schottenheimer som får mesteparten av skylden nå. Om han blir med videre? Vi får se.

Det laget som derimot ikke har så mye å være trist for, selv om det ble tap, er Football Team. Laget gikk ned med flagget til topps i en forrykende kamp mot Buccaneers der de var levnet særdeles små sjanser. Spesielt Taylor Heinicke, som kun startet sin andre kamp i karrieren, så god ut, og han kan nok ha spilt på seg noen ekstra millioner i lønn denne kvelden. Heinicke er en free agent denne sesongen. Vil han bli værende i DC, vil et lag være interessert i å faktisk prøve ham som starter, eller vil han finne seg en jobb som en godt betalt backup et sted? For Heinicke, som i mars var en backup i XFL-laget St. Louis BattleHawks, har det siste året vært en enorm forbedring. Han er en av få som kan si akkurat det. Men uansett om Heinicke blir værende i Washington eller ikke så må nok laget lage seg en større plan på QB-posisjonen. Alex Smith ser ikke så god ut etter skaden, Kyle Allen er et blindspor, Taylor Heinicke er en fyr med én god opptreden. Med et så godt forsvar som Football Team har trenger de å gjøre noe for å bygge opp angrepet i årets offseason.

Men nok om lagene som røk ut, la oss se videre mot denne uken og de lagene og kampene som står igjen.

Lørdag kl. 22.35: #1 Packers mot #6 Rams i Green Bay

I 2010 tok trenerlegenden Mike Shanahan over det som den gang het Washington Redskins. Han var da rukket å bli en gammel mann på 58 år og var på vei inn i det som skulle bli hans siste trenerjobb. Heldigvis hadde han med seg en god del ungt blod inn i trenerstaben, blant dem 31 den 31 år gamle quarterback-treneren Matt LaFleur og den 24 år gamle offensive assistent-treneren Sean McVay. Disse to bygget åpenbart et godt forholdt til hverandre i løpet av de fire sesongene de var sammen i lære under Shanahan, for da McVay i 2017 fikk jobben som hovedtrener i Los Angeles Rams valgte han å gi stillingen som offensiv koordinator til LaFleur. Det ble dessverre et kort partnerskap, da LaFleur året etter tok jobben som offensiv koordinator i Titans, en stilling han hadde i kun et år før han ble gitt muligheten som hovedtrener i Green Bay Packers. Ti år etter at disse to altså jobbet sammen under Shanahan i et relativt svakt Washington-lag styrer de nå hvert sitt powerhouse i NFC. Men måten disse lagene er sterke på er ikke helt den samme. 

Packers er kanskje det beste angrepet i ligaen. Med Aaron Rodgers som den presumptive MVPen, en offensiv linje som kan sies å være den sterkeste i ligaen, en 1st team All Pro i Davante Adams på receiver og en god back i Aaron Jones har Packers et angrep som ikke står tilbake for noen. Forsvaret deres - spesielt med pass rusheren Za’Darius Smith og cornerbacken Jaire Alexander som de to store navnene i år - er ikke dårlig det heller, men det er i angrepet at Packers’ virkelige styrke ligger. For Rams er det helt motsatt. Ankret opp av Aaron Donald, som er en høyaktuell kandidat til å vinne årets defensive spiller for tredje gang, har Rams ligaens kanskje beste forsvar. Samtidig er cornerbacken Jalen Ramsey kanskje den beste i ligaen i sin posisjon, og dermed har Rams playmakere på forsvaret til å forsøke å annulere trusselen fra Packers-angrepet. Dette kan i hvert fall bli en kamp der det kan være noen høyst interessante matchups å følge med på, spesielt da med tanke på hvordan Donald skal gjøre det mot Packers-linja og hvordan Ramsey gjør det mot Adams. Når laget som scoret flest poeng i grunnspillet møter laget som tillot færrest bør det jo bli bra fotball.

Det som nok gir Packers favorittstempelet her er dog det at der Packers-angrepet mot Rams-forsvaret er et møte mellom to absolutt elite-lagdeler, så er Rams-angrepet mot Packers-forsvaret et møte mellom et under-middels angrep og et over-middels forsvar. Det at hverken Jared Goff eller John Wolford ser ut til å være 100% friske og klare for å spille quarterback og at laget i verste fall må sende utpå Blake Bortles gjør ikke ting bedre. Et lyspunkt for Rams er dog Cam Akers, deres rookie-RB som har begynt å se riktig så bra ut i McVays løpsvennlige angrep. Kan Rams bruke sitt elite-forsvar og et godt løpespill til å kverne ut en overraskende seier mot Packers? Det er absolutt ikke umulig, men de er i så fall nødt til å levere en meget god prestasjon.

Disse to lagene har møttes to ganger før i sluttspillet, begge gangene før også i divisional-runden, og begge har én seier hver. Packers slo Rams i divisional-runden i 1967, mens Rams gjengjeldte tjenesten i 2002.

Søndag kl. 02.15: #2 Bills mot #5 Ravens i Buffalo

Hvis de to trenerne i den forrige kampen kjente hverandre godt er det definitivt sant i denne kampen også. Bills-trener Sean McDermott og Ravens-trener John Harbaugh jobbet begge som assistenter under Andy Reid i Philadelphia Eagles mellom 2001 og 2007, og de har nok et bedre forhold til hverandre enn det Harbaugh tilsynelatende har til Mike Vrabel, som han slo uken før. I denne kampen finner vi også to stykk som kanskje ikke har så god kjennskap til hverandre ennå, men som fort kan ende opp med å ha det før karrieren deres er over. Lagenes quarterbacker Josh Allen og Lamar Jackson har nemlig hatt en lysende start på sine respektive karrierer, og nå vil altså en av dem ta ting et hakk videre ved å ta laget sitt til AFCs Championship Game, men hvem kommer det til å bli?

Denne kampen er på papiret kanskje den jevneste og vanskeligste å forutsi av alle sluttspillkampene så langt i år. Las Vegas har hjemmelaget som knappe favoritter med 2,5 poeng, men det betyr vanligvis bare at Las Vegas anerkjenner at Bills har en liten fordel av å være på hjemmebane og lite annet. Begge lagene er glodheite for tiden, der Baltimore har vunnet 6 på rad mens Buffalo har 7 på rad. Begge lagene har altså unge quarterbacks som er i stand til å imponere med sitt spill. Buffalo har WR Stefon Diggs som så klart kommer til å være en hodepine for Ravens-forsvaret. Ravens-CB Marlon Humphrey vil nok få jobben med å ta seg av Diggs, men hvis han gjør det godt nok er både WR Gabriel Davis, John Brown og Cole Beasley godt i stand til å flytte ballen. Baltimore har kanskje ikke de sterkeste pasningsmottakerne utenom særdeles ustabile WR Hollywood Brown og tight enden Mark Andrews, men det trehodede monsteret i Lamar Jackson og running backene JK Dobbins og Gus Edwards langs bakken kan komme til å skape hodebry for Bills. Spesielt dette med bakken har vært et problem for Bills i år, som har gitt opp alt for mange lange løpespill. Mot Ravens er de nødt til å finne en løsning på akkurat dette, da Ravens spesialitet er lange løp. Hvis ikke kan det bli vanskelig eller kanskje til og med umulig for dem å henge med i kampen. Samtidig er Allen-til-Diggs den mest dødelige kombinasjonen i år, så hvis det skal bli en shootout så er Bills i stand til å ha en shootout. 

Generelt er dette en kamp der det kan se ut som at veldig mye vil handle om rytme. Hvis Ravens kan holde Allen på sidelinjen med lange drives langs bakken samtidig som de gir ham dårlig med tid i pocketen når han er på banen kan de vinne kampen. Hvis Allen og Diggs klarer å finne hverandre og å komme seg til den flyten de er i noen ganger der de treffer på alt så skal det ikke mye til før Bills stikker av med kampen.

Disse lagene har aldri møttes i sluttspillet før.

Søndag kl. 21.05: #1 Chiefs mot #6 Browns i Kansas City

Mens det er forholdet mellom hovedtrenerne som er i fokus på lørdagen, er det quarterbackene det går i på søndagen. Chiefs’ Patrick Mahomes og Browns’ Baker Mayfield har nemlig en historie som er rimelig tett sammensveiset, selv om de egentlig aldri har hatt noe å gjøre med hverandre direkte. Mayfield er quarterbacken som etter 2013-sesongen valgte å forlate Texas Tech etter at han mistet starterjobben sin til Davis Webb og opplevde mangelfull kommunikasjon med trenerstaben. Mahomes er quarterbacken som kom til Texas Tech i 2014 og etterhvert tok starterjobben fra Davis Webb. De klarte altså aldri å være på skolen samtidig, men det er vanskelig å fortelle den enes historie uten å nevne den andre. Det er også vanskelig å snakke om disse to og hva de gjorde på universitetet uten å komme innom den legendariske kampen de spilte mot hverandre i 2016. Mahomes kastet småpene 52 vellykkede av 88 pasninger for 734 yards og 5 touchdowns, mens Mayfield hadde 27 vellykkede av 36 pasninger for 545 yards og 7 touchdowns. I tillegg hadde Mahomes 85 yards og 2 touchdowns langs bakken, Mayfield hadde 19 yards. Mayfields Oklahoma slo Mahomes’ Texas Tech 66-59. Og nei, ingen av de tallene er trykkefeiler, alt det der skjedde faktisk. 

Om vi kan få de samme tallene denne søndagen er vel heller tvilsomt, men at det kan bli mange poeng er hevet over enhver tvil. For begge disse lagene er det angrepet som er styrken. Hos Chiefs har Patrick Mahomes så klart ligaens desidert beste tight end i Travis Kelce å kaste til, i tillegg til den enorme trusselen som er Tyreek Hill. Med seg i bakfeltet har han forhåpentligvis Clyde Edwards-Helaire, som fortsatt ikke er helt sikker etter skaden han pådro seg mot slutten av sesongen. Uansett er dette et Chiefs-lag som er i stand til å score, og som i år har sett særdeles dødelige ut hver eneste gang de er nødt til å score. Nødt kan det altså være at de blir denne gangen, for i møte med Mayfield og Jarvis Landry, Austin Hooper og den dødelige løpstrusselen til Nick Chubb og Kareem Hunt kan det fort bli veldig mange poeng i dette oppgjøret. Spesielt Hunt vil tilsynelatende ha ekstra motivasjon mot laget som en gang i sin tid droppet ham etter hans voldelige affære på et hotellrom i Ohio. Så gjenstår det å se om den motivasjonen vil betale seg eller ikke. 

Defensivt handler veldig mye for Chiefs om hvorvidt de kan få press på Baker Mayfield eller ikke. Chris Jones har hatt en ny god sesong, men siden produksjonen fra Frank Clark har uteblitt har det ofte vært vanskelig å komme seg helt til QB. Mot en fryktelig god Browns-linje, som også nå får tilbake sin covid-utsatte guard Joel Bitonio, er det desto mer vesentlig at Chiefs får mer ut av sine godt betalte defensive linjemenn. I Browns-forsvaret er Denzel Ward og Kevin Johnson tilbake etter covid-trøbbel. Spesielt Ward er nødt til å ha en god dag mot Chiefs’ gode receivergruppe for å unngå at Browns havner i trøbbel.

Generelt er Chiefs rimelig store favoritter i denne kampen, men samtidig er Browns nå den definitive cinderella-historien i ligaen. Kan det være nok til å skaffe dem en ny stor seier, eller brukte de opp alt kruttet på å få en emosjonell covid-preget seier mot erkerivalen Steelers?

Disse lagene har aldri møttes i sluttspillet før.

Mandag kl. 00.40: #2 Saints mot #5 Buccaneers i New Orleans

Hvis du vil snakke quarterbacks som kjenner hverandre, så, vel, hva med disse to? Drew Brees og Tom Brady har riktignok spilt i forskjellige conferences i størsteparten av karrieren, men de har allikevel fulgt hverandre tett oppover de forskjellige rekord-stigene. Akkurat nå er disse to henholdsvis Nr. 1 og Nr 2 i passing yards og Nr. 2 og Nr. 1 i passing touchdowns. Med en Brees som etter alle solemerker er ferdig når sesongen er over vil Bradys touchdown-rekord altså bli stående i en lang tid, mens han antakeligvis også vil gå forbi på yards neste år. Uansett, dette er to av de absolutt største quarterbackene i historien som møtes til denne kampen, den første sluttspillkampen noensinne mellom to quarterbacks over 40. Og kanskje er det egentlig like greit. Der quarterbackene i AFC er tre stykk som ble draftet i 2018 og en som ble draftet i 2017 og hovedtrenerne i den andre NFC-kampen er to unge lovende genier er det noe som er litt betryggende med at Divisional-runden kan avsluttes med noe som er godt kjent. Drew Brees og Tom Brady har vært med oss i en mannsalder, og selv om de begge faretruende fort nærmer seg slutten er det greit å ha dem med litt til.

Men kamper er jo også mer enn bare quarterbacks, og godt er det, kanskje spesielt for Brees, som ser litt rusten ut for tiden. Men når han har med seg Alvin Kamara og Michael Thomas i angrepet har det ikke så mye å si, Saints har allikevel et godt angrep med de to på banen. Langt viktigere enn angrepet, dog, er kanskje Saints-forsvaret, som viste seg å være forskjellen de to gangen disse to lagene møttes i grunnspillet. Saints-forsvaret, med pass rusherne Cam Jordan og Trey Hendrickson, linebacker Demario Davis og cornerback Marshon Lattimore, har playmakere i alle ledd. De har altså klart å kvele det stjernespekkede Buccaneers-angrepet med Tom Brady, Antonio Brown, Mike Evans, Chris Godwin, Cameron Brate og Rob Gronkowski to ganger i år, men kan de gjøre det en tredje? Buccaneers har sett veldig gode ut i det siste, og spesielt Antonio Brown, som ikke var med i starten, har vært en sentral tilvekst. Det heter seg jo også at det visstnok skal være vanskelig å slå et lag tre ganger i NFL, så kanskje kan Buccaneers gjøre dette ordtaket gjeldende her også. 

Det er fristende å si at Buccaneers slet mer enn nødvendig mot Football Team, og at hvis de lot Taylor Heinicke se ut som en god quarterback bør de være null problem for Drew Brees. Det er fristende å påpeke at Saints har et godt nok forsvar til å hamle opp med Bucs og at de har slått dem to ganger allerede. Men så er det noe av det her med sluttspill og quarterbacks og sånn, da. Akkurat nå i NFC har vi et Saints-lag som er mest kjent for å finne nye og skuffende måter å rote ting til på i sluttspillet. Vi har et Rams-lag med en Jared Goff som absolutt ingen stoler på i et stort og viktig øyeblikk. Og så har vi et Packers-lag og en Aaron Rodgers som har sett sesong etter sesong rotes bort av dårlige forsvar og merkelige hendelser. Skal man virkelig stole på en av disse tre, når man også finner Tom Brady, som rett og slett taper sluttspillkamper uhyre sjelden. Tja, på papiret bør kanskje Saints vinne her, men det er vanskelig å se Tom Brady i sluttspillet og ikke tenke at han vil finne en måte å vinne på denne gangen også.

Disse lagene har aldri møttes i sluttspillet før.

(Innlegget ble redigert 11.01.21 15:50)

Iucky

Innlegg: 12116
Iucky
11.01.21 16:14

Ahhh, endelig!

Var absolutt en underholdende Super Wild Card Weekend, men det er dette som er den beste helga i NFL-kalenderen!

LaGoeba

Innlegg: 22465
LaGoeba
11.01.21 19:50

Har ikke så mange tanker omkring kampene til helgen, men håper at Rams og Saints ryker nå. 

Pls.

Iucky

Innlegg: 12116
Iucky
12.01.21 10:07

Rams er det eneste laget av disse jeg virkelig ikke trenger å se i Super Bowl. De hadde sjansen sin nylig, og blew it i en av de kjedeligste kampene i manns minne.

Alle de andre potensielle kampene har ting jeg liker. Så lenge Rams ryker er vi garantert en matchup mellom en av gamlegutta fra NFC (Brady, Brees, Rodgers) mot en av ungfolene fra AFC (Mahomes, Jackson, Mayfield, Allen). Tror det har potensiale til å bli et meget bra Super Bowl.

LaGoeba

Innlegg: 22465
LaGoeba
12.01.21 22:25

Oppfordrer folk til å joine Playoff Challenge´n til osloblade på nfl.com for de som ikke har hoppet på enda. 

Gruppen er privat og heter VGD, passord er Jetserbest. Enn så lenge så leder jeg med ett poeng på osloblade, så er fornøyd med å lede én runde i det minste. 

(Innlegget ble redigert 12.01.21 22:25)

Mc_lovin

Innlegg: 8828
Mc_lovin
12.01.21 22:28
LaGoeba: Oppfordrer folk til å joine Playoff Challenge´n til osloblade på nfl.com for de som ikke har hoppet på enda.

Ikke dumt. Nå har endelig Colts-skuffelsen lagt seg, så skal nok få snekret sammen et playoff-lag før lørdag. 

LaGoeba

Innlegg: 22465
LaGoeba
12.01.21 22:56
Mc_lovin: Nå har endelig Colts-skuffelsen lagt seg, så skal nok få snekret sammen et playoff-lag før lørdag.

Supert! Gøy med så mange som mulig :-)

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
13.01.21 08:38
SalSomer: det kan se ut som at det er OC Brian Schottenheimer som får mesteparten av skylden nå. Om han blir med videre? Vi får se.

Han blir ikke med videre, annonserte Seahawks i natt. 

BennyKanin

Innlegg: 3854
BennyKanin
13.01.21 09:36

Sal, det er noen av oss #kremt #host som ikke har lag som lenger finner det formålstjenelig å spille kamper under denne pandemien.
Har du, som i fjor, tanker om en Offseason-tråd? Vi kan selvfølgelig starte en vi andre, men det blir uten et fantastisk åpningsinnlegg ;-)

ModernMan

Innlegg: 12116
ModernMan
13.01.21 13:52

Enig med Benny. Veldig elitistisk og unorskt å ikke gi litt velferd til oss NFL-permitterte i disse tunge tider.

LaGoeba

Innlegg: 22465
LaGoeba
13.01.21 17:32
ModernMan: Veldig elitistisk og unorskt å ikke gi litt velferd til oss NFL-permitterte i disse tunge tider.

Det er sykt lite norskt faktisk.

Men det foregår jo mye off-season prat på discorden som jeg endelig har klart å komme meg inn i. 

SalSomer

Innlegg: 8947
SalSomer
13.01.21 18:42

Jeg var litt sånn usikker på om det var behov for en offseason-tråd siden det er så veldig lite aktivitet igjen her i disse dager (noe jeg syns er trist, men det er også vanskelig å bruke mye energi på å snakke her inne når man nesten snakker til et tomrom). Men hvis vi tenker at vi vil ha en så kan jeg sikkert ta på meg å starte opp en.

BennyKanin

Innlegg: 3854
BennyKanin
13.01.21 21:01

Jeg skjønner tankegangen. Jeg har ikke vært mye inne på discord ennå da jeg sjelden diskuterer under kampene, så for min del er en saktegående offseasontråd her på vgd supert. Men ikke gjør det kun for min del ;-)

Hedly2

Innlegg: 20211
Hedly2
17.01.21 15:22

BennyKanin: I mellom kampdagene er det veldig mye offseason snakk på Discord-kanalen. Så anbefaler at du joiner der. Litt mer løssluppen tone der inne også vil jeg påstå.

laffano

Innlegg: 25336
laffano
17.01.21 16:20

Ja vi har vissnok en patricia lookalike!!

GoingKronos

Innlegg: 51725
GoingKronos
17.01.21 23:43

Dette går til helvete...

Mc_lovin

Innlegg: 8828
Mc_lovin
17.01.21 23:45

Sesongens dårligste beslutning av en QB?

(Innlegget ble redigert 17.01.21 23:47)

Genco

Innlegg: 4070
Genco
17.01.21 23:46

Wow brownies med alle tiders mulighet å slå Chiefs.Så ikke den

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg