Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

MMA Tråden

NYTT TEMA
Makatelli

Innlegg: 11324
Makatelli
25.10.20 10:22
kimkong_8: Liker ikke Khabib men den kampen hadde ikke blitt jevn engang

Jeg er faktisk enig. Khabib hadde ikke prøvd å submitte Ferguson av frykt for å bli submitta selv så jeg tror han hadde bare funnet en bra posisjon på bakken i enten halfguard eller sidecontrol og deretter kjørt på med ground and pound i fem runder. Hadde vært en blodig affære. 

Lew_Ashby

Innlegg: 7408
Lew_Ashby
25.10.20 10:56

Jeg tror også at Khabib hadde vunnet greit, særlig mot en 36 år gammel Ferguson i 2020, men det får vi jo aldri vite. Peak Ferguson rundt RDA-fighten i 2016 hadde jeg ihvertfall hatt som den klart vanskeligste motstanderen til Khabib i karrieren. Hadde vært fint om Khabib bare kunne fått gå den kampen nå før han la opp for å kunne plassere siste skalpen i beltet.

RamsherE

Innlegg: 18113
RamsherE
25.10.20 10:58

Utrolig kjedelig, men veldig forståelig at han tar det valget. Tror jeg aldri har sett noen være så dominant i octagonen. Jones har en mer imponerende liste med fightere han har vunnet over, men han har vært i trøbbel noen ganger og. Khabib har ikke vært i nærheten av å tape en gang og han har nærmest lekt med de han har fightet mot. 

busnissclass

Innlegg: 5867
busnissclass
25.10.20 11:16

Khabib har kun "tapt" en runde(og det var så vidt) i alle sine 29 kamper,  29 x 3 så blir det 87 runder sånn ca. Ingen er i nærheten av Khabib.

Beste fighten hans var da han banket driten ut av Conor McGregor.

(Innlegget ble redigert 25.10.20 11:21)

RamsherE

Innlegg: 18113
RamsherE
25.10.20 11:31

Kommer aldri til å glemme ansiktsuttrykket til Barboza etter første runde med ground and pound. Han så helt rystet ut, nærmest skrekkslagen. "Hva møtte jeg nettopp og hvordan i all verden skal jeg deale med det?".

Hvis man skal trekke noe positivt ut av at han legger opp er det at divisjonen raskt kan bli mer spennende igjen. Nå går det an å få tak i det beltet for de andre fighterne.

busnissclass

Innlegg: 5867
busnissclass
25.10.20 11:39
RamsherE: Hvis man skal trekke noe positivt ut av at han legger opp er det at divisjonen raskt kan bli mer spennende igjen. Nå går det an å få tak i det beltet for de andre fighterne.

Jeg tror de fleste fighterne pustet lettet ut da de hørte at det var hans siste kamp. Men flott at alle viste han respekt igår t.o.m McGregor på twitter.

Lew_Ashby

Innlegg: 7408
Lew_Ashby
25.10.20 11:57

Har bare kontroll på UFC - hvilken runde var det? Om du mener på dommerkortene så tapte han vel runde 3 mot McGregor og runde 1 igår (uenig). Om vi skal ta med kontroversielle runder i Khabibs favør så kan det absolutt argumenteres for at han tapte ihvertfall en runde mot dophodet Tibau. 

Uansett - Khabib er nok tidenes mest dominerende UFC-fighter.

CpMunk

Innlegg: 4226
CpMunk
25.10.20 12:11
Lew_Ashby: runde 1 igår

Ikke faen! Om dette stemmer bør dommerene byttes ut.

Lew_Ashby

Innlegg: 7408
Lew_Ashby
25.10.20 12:22

Det skjedde. Sal D'Amato er en sau.

Min favoritt i UFC - Robert Whittaker er for øvrig enorm, og rekken etter han gikk opp til 185 etter Wonderboy-tapet er blant de mer imponerende i hele UFC. Viser samtidig hvor ellevill Izzy har vært etter at han ankom sirkuset. Whittaker ser ut til å gi litt faen om han får tittelsjansen igjen, elsket ikke alt styret som beltet førte med seg. Men han er uansett en forbanna kriger som garantert ønsker revansje mer enn han ønsker beltet. Frykter han må gjennom Hermansson/Costa før ny sjanse selv om Dana uttaler at rematch med Izzy gir mening. Om Hermansson kommer gjennom Till ser jeg gjerne at Jack og Whittaker går en kamp for contendersjansen.

Glemmer for øvrig hele tiden at Whittaker er 1,5 år yngre enn Izzy. Under 30 år fortsatt. Mulig jeg er fanboy, men tror helt ærlig at han skal ha en god sjanse i returen mot Izzy. Alvorlige skader og et ukomfortabel tilværelse som champ så ut til å medføre at han stilte i første kamp langt unna topp, topp form.

busnissclass

Innlegg: 5867
busnissclass
25.10.20 12:55
Lew_Ashby: Har bare kontroll på UFC - hvilken runde var det? Om du mener på dommerkortene så tapte han vel runde 3 mot McGregor og runde 1 igår (uenig)

Det stemmer, det. Han tapte en runde mot McGregor, og merkelig nok en igår. 

Makatelli

Innlegg: 11324
Makatelli
25.10.20 16:52
Lew_Ashby: Mulig jeg er fanboy, men tror helt ærlig at han skal ha en god sjanse i returen mot Izzy.

Ingenting han har vist siden får meg til å tro at en rematch ville sett noe annerledes ut enn første match. Jeg har faktisk null interesse av å se den kampen igjen. Adesanya burde bare gå opp i vekt og prøve seg mot Jan i LHW. Vet det er snakk om en mulig match mot Jones, men det tror jeg er bare røyk fra Jones sin side. Han kommer nesten helt garantert ikke til å akseptere en fight mot Adesanya selv om han hevder at han vil på Twitter. 

(Innlegget ble redigert 25.10.20 16:53)

Lew_Ashby

Innlegg: 7408
Lew_Ashby
25.10.20 19:29
Makatelli: Ingenting han har vist siden får meg til å tro at en rematch ville sett noe annerledes ut enn første match. Jeg har faktisk null interesse av å se den kampen igjen

Ok. Da kan vi nok bare glemme en rematch.

Makatelli

Innlegg: 11324
Makatelli
25.10.20 20:10
Lew_Ashby: Ok. Da kan vi nok bare glemme en rematch.

Det er også best for Whittakker å ikke gå rett til en rematch med Adesanya igjen. Taper han igjen på samme måte så ødelegger han sitt renomme for godt. Litt som Aldo gjorde da han fikk rematch mot Holloway og ble ydmyket på helt lik måte i kamp nummer to. Whittakker burde i mine øyner ta en eller to kamper, se hva Adesanya får til i sin neste match også ta rematchen deretter hvis muligheten fortsatt er der. 

Lew_Ashby

Innlegg: 7408
Lew_Ashby
25.10.20 21:48
Makatelli: Whittakker burde i mine øyner ta en eller to kamper

Problemet er jo at det kun er Hermansson og Costa som gir mening isåfall. Som sagt ser jeg gjerne en Whittaker-Jack-fight dersom sistnevnte kommer seg forbi Till. Vinneren møter Izzy. Costa - Izzy gir langt mindre mening emm, Costa ble fullstendig dominert sist, har ikke hatt i nærheten av like imponerende seire som Whittaker. Han har heller aldri vært mester. Jeg mener bestemt at Whittaker må være maks en seier unna å fortjene en ny sjanse mot Adesanya.

Hallogallo

Innlegg: 10464
Hallogallo
25.10.20 23:02
Lew_Ashby: Problemet er jo at det kun er Hermansson og Costa som gir mening isåfall. Som sagt ser jeg gjerne en Whittaker-Jack-fight dersom sistnevnte kommer seg forbi Till. Vinneren møter Izzy.

Whittaker er utfordreren til Adesanya nå. Adesanya er skadefri, aktiv og alltid villig til å møte den beste utfordreren. Han vil ikke vente på at Whittaker skal møte Hermansson hvis Hermansson vinner. Da er vi langt ut i 2021 før Izzy-Whittaker 2 kan skje. Så hvis ikke det blir noe av monsterkampen Jones-Izzy, regner jeg med at rematch mot Whittaker er neste kamp for Izzy.

Hallogallo

Innlegg: 10464
Hallogallo
25.10.20 23:28
Lew_Ashby: Jeg tror også at Khabib hadde vunnet greit, særlig mot en 36 år gammel Ferguson i 2020, men det får vi jo aldri vite. Peak Ferguson rundt RDA-fighten i 2016 hadde jeg ihvertfall hatt som den klart vanskeligste motstanderen til Khabib i karrieren.

Khabib-Ferguson kunne vært jevn i 2016. Rart å skrive det, men Khabib er jo mye, mye bedre nå enn i 2016. Når han får deg ned på bakken, er det fullstendig krise. Før var det mulig å komme seg opp igjen hvis han tok deg ned, nå kan du bare glemme det. Og nå går han for submissions på en helt annen måte.

I tillegg har han faktisk også blitt en mye bedre striker, pluss at det at det er enda mye mer krise å bli tatt ned enn før gjør at dynamikken på føttene også endrer seg mye, selv mot veldig gode fightere og strikere som McGregor, Poirier og Gaethje. Og så er det dritslitsomt å prøve å holde seg borte fra buret. Presser Khabib deg opp mot buret, er det kjørt. For å unngå det, må du bruke enormt med krefter. Gaethje gikk 5 runder mot Ferguson, men begynte å slite kraftig allerede mot slutten av første runde mot Khabib.

Ferguson har kjempeutholdenhet og uortodoks jiu jitsu, men hvor god er egentlig guarden hans? Kevin Lee hadde full mount på slutten av første runde da de møttes. Og Khabibs kontroll og submissiongrappling har forbedra seg så utrulig mye de siste fire åra. Så Khabib 2020 hadde nok dessverre også feid 2016-versjonen av Ferguson av banen. Men det er likevel synd at den kampen aldri skjedde, på tross av fem forsøk.

Machine_Head

Innlegg: 13964
Machine_Head
26.10.20 18:03
Lew_Ashby: Problemet er jo at det kun er Hermansson og Costa som gir mening isåfall. Som sagt ser jeg gjerne en Whittaker-Jack-fight dersom sistnevnte kommer seg forbi Till. Vinneren møter Izzy. Costa - Izzy gir langt mindre mening emm, Costa ble fullstendig dominert sist, har ikke hatt i nærheten av like imponerende seire som Whittaker. Han har heller aldri vært mester. Jeg mener bestemt at Whittaker må være maks en seier unna å fortjene en ny sjanse mot Adesanya.

Whittaker som er rangert som nummer en contender til Adesanya slo Cannonier som var ranket nummer to, og The Killa Gorilla hadde helt klart blitt satt opp i en tittelmatch mot Izzy om han slo The Reaper. 

Hvilken annen mening gir det da enn å sette opp en rematch mellom Whittaker og Izzy? Også glad Rob vant, for han så skarp som faen ut på lørdag og har mye mer på lager for å utfordre champen, Cannonier var jo nesten urørlig og så ut til å gå for det ene syke knockout-slaget med unntak av gode legkicks i første runde, Izzy hadde glidd gjennom han som smør. 

Makatelli

Innlegg: 11324
Makatelli
26.10.20 19:40

Jeg sa ikke at det ikke gir mening med Adesanya v Whittakker. Bare at en rematch så fort ikke er lurt for Whittakkers del. 

kimkong_8

Innlegg: 17580
kimkong_8
26.10.20 21:11

Whittaker vil ikke han den kampen nå, det er ganske tydelig i intervjuene.

Makatelli

Innlegg: 11324
Makatelli
26.10.20 22:06
kimkong_8: Whittaker vil ikke han den kampen nå, det er ganske tydelig i intervjuene.

Da tenker han som meg. Best for han å se Adesanya i buret mot noen andre først. Da kan han se om Adesanya opprettholder samme nivå som mot Costa, og om det er noen svakheter han eventuelt kan utnytte i en rematch.

Makatelli

Innlegg: 11324
Makatelli
26.10.20 22:10

Hvem tror dere blir neste mester i LW? Jeg holder en knapp på Poirier. Føler han er den som er mest komplett med grei bryting, og BJJ i tillegg til veldig god boksing. I tillegg er han sterk mentalt, og kan overkomme mye motstand. Hvor mange ganger har det ikke sett ut som om han skulle tape en kamp også har han snudd det? Mot Alvarez, Holloway og Gaethje så klarte han å vinne selv om det så veldig mørkt ut i perioder.

Barbosa

Innlegg: 4738
Barbosa
20.11.20 13:59

Poirer vs McGregor II på UFC 257.

WaltonBreckRd

Innlegg: 15864
WaltonBreckRd
27.11.20 20:59
Barbosa: Poirer vs McGregor II på UFC 257.

Kult med Conor tilbake!

Satser på at vi får se Khabib igjen neste år også.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg