Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

MMA Tråden

NYTT TEMA
Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10434
08.10.17 06:56
Kristwic7: Burde vært noen høyere oppe på rankingen enn han.

Hvem da? McGregor er mester. Khabib er nr 1, men aldri tilgjengelig og dreit seg ut sist gang da han ikke klarte vektkuttet. Ferguson er nr 2. Eddie Alvarez er nr 3, han blei utklasse av McGregor og er booka mot nr 5, Justin Gaethje. Barboza er nr 4 og dermed eneste mulige alternativ som er høyere rangert enn Lee, som er nr 7 (Nate Diaz er nr 6). Barboza kunne fått sjansen og har slått tøffere motstand enn Lee, men han tapte mot Ferguson for under 2 år sia. Så når man ser nærmere på det, er det forståelig at Lee fikk sjansen. Men husk på at Khabib-Ferguson skulle møtt hverandre i april i år.

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18207
08.10.17 07:00
Hallogallo: Barboza

Har vel også gjennomgått skulderoperasjon, hvis jeg ikke tar helt feil.

Uansett spent på hva McGregor tenker nå. Håper han er mann og tar kampen mot Tony. Også håper jeg Khabib tar seg sammen og tar en kamp snart. Han kan ikke kreve tittelkamper når han er skadeutsatt som han er. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44127
08.10.17 07:01
Hallogallo: Hvem da? McGregor er mester. Khabib er nr 1, men aldri tilgjengelig og dreit seg ut sist gang da han ikke klarte vektkuttet. Ferguson er nr 2. Eddie Alvarez er nr 3, han blei utklasse av McGregor og er booka mot nr 5, Justin Gaethje. Barboza er nr 4 og dermed eneste mulige alternativ som er høyere rangert enn Lee, som er nr 7 (Nate Diaz er nr 6). Barboza kunne fått sjansen og har slått tøffere motstand enn Lee, men han tapte mot Ferguson for under 2 år sia. Så når man ser nærmere på det, er det forståelig at Lee fikk sjansen. Men husk på at Khabib-Ferguson skulle møtt hverandre i april i år.

Du nevner flere som fortjener det mer. Så har du en som Leonardo Santos som slo f.eks Kevin Lee sent i 2015. 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44127
08.10.17 07:01
Jordbæryoghurt: Har vel også gjennomgått skulderoperasjon, hvis jeg ikke tar helt feil. Uansett spent på hva McGregor tenker nå. Håper han er mann og tar kampen mot Tony. Også håper jeg Khabib tar seg sammen og tar en kamp snart. Han kan ikke kreve tittelkamper når han er skadeutsatt som han er.

Conor- Nate 3 takk. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9792
08.10.17 07:01

Etter å ha sett fighten i dag føler jeg meg rimelig sikker på at Khabib hadde tatt Ferguson. Ja, Ferguson er kjempe farlig fra ryggen, men det ble også vist at det ikke er altfor vanskelig å ta ham ned. Hadde Khabib fått ham i den posisjonen han var i på slutten av første runde så hadde det blitt stygt, og jeg tror Khabib ville gjort det samme om igjen og om igjen.

(Innlegget ble redigert 08.10.17 07:02)

Jordbæryoghurt
JordbæryoghurtInnlegg: 18207
08.10.17 07:02
Kristwic7: Conor- Nate 3 takk.

Ja, så kan Conor gi fra seg beltet sitt. Så kan de ekte mesterne forsvaret beltet. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 13451
08.10.17 07:04
Hallogallo: Det hadde vært ordentlig motstand hvis DJ ikke hadde vært så god.

Det samme går jo igjen i alle forum jeg leser. Folk blitt lei av å se dominans som det hver eneste gang (unntaket er vel Benavidez).

Total strikes 172-22
significant 64-13
Takedown 8-2

Forteller mye om talentet til DJ, men også at motstanden han får ikke er i nærheten. Både Cody og TJ har sagt at de ønsker å møte han. Blir spennende å se om han tar en sånn kamp. 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 13451
08.10.17 07:08
Kristwic7: Conor- Nate 3 takk.

Tror DC traff ganske bra med spådommene sine. To tittekamper og mer penger. 

Conor-Nate 3 for beltet.

Ferguson-Khabib for interm. 

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10434
08.10.17 07:10
Kristwic7: Du nevner flere som fortjener det mer.

Nei. Khabib fortjener det ikke fordi han slåss maks 1 gang i året  og dreit seg ut sist gang. Han blei likevel tilbydd denne kampen, men var ikke tilgjengelig før desember (overraskende!) iflg matchmaker Sean Shelby. Alvarez og Gaethje er TUF-trenere og møtes på ufc 218. Alvarez kan heller ikke få en tittelsjanse etter å ha blitt knust av McGregor og fått en heldig no contest mot Poirier. Nate Diaz venter på McGregor. Hvis Barboza er skulderoperert og ikke tilgjengelig, var Lee den beste som var tilgjengelig nå. Så da er det ikke noen høyere rangerte som burde møtt Ferguson nå istedenfor Lee.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44127
08.10.17 07:11
Jordbæryoghurt: Ja, så kan Conor gi fra seg beltet sitt. Så kan de ekte mesterne forsvaret beltet.

Haha right. Var ikke akkurat Khabib han slo i dag. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9792
08.10.17 07:11
WaltonBreckRd: Ferguson-Khabib for interm.

Jeg tror ikke Ferguson godtar det. Hvorfor skal han ta den risken når han allerede har interimbeltet, og på papiret er førstemann i køen for en fight med Conor? den eneste måten den fighten skjer er hvis Conor gir signaler om at det er lenge til han kommer tilbake. Det virkelige spørsmålet er hvor lenge UFC skal vente på Conor? hvis han ikke er tilbake inne et år må de nesten strippe ham for beltet selv om han er gullgutten.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44127
08.10.17 07:13
Hallogallo: Nei. Khabib fortjener det ikke fordi han slåss maks 1 gang i året  og dreit seg ut sist gang. Han blei likevel tilbydd denne kampen, men var ikke tilgjengelig før desember (overraskende!) iflg matchmaker Sean Shelby. Alvarez og Gaethje er TUF-trenere og møtes på ufc 218. Alvarez kan heller ikke få en tittelsjanse etter å ha blitt knust av McGregor og fått en heldig no contest mot Poirier. Nate Diaz venter på McGregor. Hvis Barboza er skulderoperert og ikke tilgjengelig, var Lee den beste som var tilgjengelig nå. Så da er det ikke noen høyere rangerte som burde møtt Ferguson nå istedenfor Lee.

Sånn skjer faktisk med mange, at de trekker seg kort tid før kamp.
Kevin Lee slet f.eks med å klare vekt denne gang og måtte bruke enormt mye fokus og krefter på å klare det.
Og uansett om Lee var den eneste tilgjengelige nå, så venter man heller litt da. 
Det er såpass mange som fortjener det mer, til og med karen som submitta Kevin Lee. 

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10434
08.10.17 07:18
WaltonBreckRd: men også at motstanden han får ikke er i nærheten.

Benavidez og John Dodson kan sammenliknes med toppen i de andre divisjonene. Se på kamp 1 og 2 mot de to, hvilke enorme forbedringer DJ gjør. Måten han knuste OL-gullvinner Cejudo i clinchen på. Jeg trudde (trur) Cejudo kan skape problemer for DJ. Nå blir det vinneren av Cejudo-Pettis som er neste.

Jeg er enig i at DJ burde akseptert å møte Dillashaw så lenge det er 125 lbs. Men DJ bør ikke høre på maset om å gå opp en vektklasse. Han er allerede en liten fluevekter som bare veier 140 lbs til vanlig. Ingen grunn til at han skal opp mot folk som har 160 lbs som normalvekt. Hvis du går tilbake og ser Cruz-DJ, ser du at DJ tapte fordi han er mye mindre og svakere. Ikke fordi han er dårligere enn Cruz. Nå har riktig nok DJ sikkert forbedra seg mye mer enn Cruz siden den gang.

Det DJ har gjort, er vanskeligere enn det McGregor har gjort. Det er vanskeligere å forsvare mot den beste utfordreren gang etter gang enn å vinne tittelen i en vektklasse og så gå opp og vinne tittelen i vektklassen over.

(Innlegget ble redigert 08.10.17 07:21)

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10434
08.10.17 07:27
Kristwic7: Og uansett om Lee var den eneste tilgjengelige nå, så venter man heller litt da.

UFC har et visst antall eventer i året. De trengte en main event for dette PPV-et. Kevin Lee var den best tilgjengelige lettvekteren som kunne møte Ferguson nå. Ufc 217 er stacked, ufc 218 har mange gode kamper. Og Holloway-Edgar som main event. Så ufc kunne ikke bare vente litt på Khabib.

Khabib ville vært et mareritt som mester. Må regne med at han er skada. Ramadan gjør han uaktuell i flere måneder. Faste, pluss minst 2, sannsynligvis 3 mnd på å bli klar til en ev kamp etter at fasten er over. Altså 4 mnd, en tredjedel av året "ødelagt" av ramadan. Vektkuttet er vanskeligere enn noen gang også. Khabib er en stor lettvekter. Har missa vekt tidligere.

(Innlegget ble redigert 08.10.17 07:28)

TheRedDevils
TheRedDevilsInnlegg: 25828
08.10.17 07:29
Hallogallo: Det er vanskeligere å forsvare mot den beste utfordreren gang etter gang enn å vinne tittelen i en vektklasse og så gå opp og vinne tittelen i vektklassen over.

Enig at det å forsvare beltet sånn over tid er imponerende. Det å hele tiden holde fokuset osv.

Synes uansett at de gutta McGregor har mött er mye mer kvalitet. Det er en grunn til at han ville styre unna Garbrandt.

TheRedDevils
TheRedDevilsInnlegg: 25828
08.10.17 07:30

Gleder meg til Cerrone v Till 21e. Der skal Cowboy få noe å bryne seg på!

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10434
08.10.17 07:34
Makatelli: Etter å ha sett fighten i dag føler jeg meg rimelig sikker på at Khabib hadde tatt Ferguson. Ja, Ferguson er kjempe farlig fra ryggen, men det ble også vist at det ikke er altfor vanskelig å ta ham ned. Hadde Khabib fått ham i den posisjonen han var i på slutten av første runde så hadde det blitt stygt, og jeg tror Khabib ville gjort det samme om igjen og om igjen.

Kevin Lee er nok det nærmeste du kommer Khabib i denne divisjonen med tanke på størrelse, styrke, takedowns, top position, ground and pound og submissions. Kevin Lee er et mareritt når han har top position. Khabib har en sjanse hvis han tar ned Ferguson tidlig i runde 1. Og en viss sjanse hvis han tar ned Ferguson ganske tidlig i runde 2. Hvis ikke, trur jeg han "drukner". Uten takedowns blir han spist levende av Fergusons enorme press og strikingvolum. Khabib har aldri gått en 5-runder og har vist tidligere at han blir sliten hvis han ikke klarer å kontrollere kampene med nedtakningene sine. Han er teknisk sett en hjelpeløs striker.

Det vil overraske meg hvis Khabib klarer å slå Ferguson via GnP eller submission etter runde 2. 

(Innlegget ble redigert 08.10.17 07:41)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44127
08.10.17 07:45
Hallogallo: UFC har et visst antall eventer i året. De trengte en main event for dette PPV-et. Kevin Lee var den best tilgjengelige lettvekteren som kunne møte Ferguson nå. Ufc 217 er stacked, ufc 218 har mange gode kamper. Og Holloway-Edgar som main event. Så ufc kunne ikke bare vente litt på Khabib. Khabib ville vært et mareritt som mester. Må regne med at han er skada. Ramadan gjør han uaktuell i flere måneder. Faste, pluss minst 2, sannsynligvis 3 mnd på å bli klar til en ev kamp etter at fasten er over. Altså 4 mnd, en tredjedel av året "ødelagt" av ramadan. Vektkuttet er vanskeligere enn noen gang også. Khabib er en stor lettvekter. Har missa vekt tidligere.

Det gjør de, men når de har såpass mange bedre enn Lee er det skuffende at det er han som får kamp. Heller ikke bare Khabib.

Litt om Kevin Lee som holdt på å miste kampen forresten" "I'm devastated. I'm going to come back and I'm going to come back stronger." Says staph infection/weight cut was a huge factor."

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10434
08.10.17 07:47
Jordbæryoghurt: Uansett spent på hva McGregor tenker nå. Håper han er mann og tar kampen mot Tony.

Får håpe det. Tar seg ikke bra ut med McGregor (tapt 2 av sine 4  siste kamper)-Diaz (tapt 2 av sine 4 siste, 4 av sine 7 siste) 3 for beltet, mens interim-mesteren med 10 strake seire er på sidelinja selv om han er skadefri.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10434
08.10.17 10:40

Istedenfor å cruise til en enkel 50-45-seier på poeng, ga DJ oss denne avslutningen.

(Innlegget ble redigert 08.10.17 10:41)

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44127
08.10.17 12:57
Hallogallo: Får håpe det. Tar seg ikke bra ut med McGregor (tapt 2 av sine 4  siste kamper)-Diaz (tapt 2 av sine 4 siste, 4 av sine 7 siste) 3 for beltet, mens interim-mesteren med 10 strake seire er på sidelinja selv om han er skadefri.

Møtt kvalitetsmotstand siste 4 kampene og da. Nate x 2, Eddie og en av tidenes beste boksere.

upforgrabs
upforgrabsInnlegg: 7492
08.10.17 15:31

Vill finish av Johnson etter å ha utklasset Borg i 20+ minutter.

Jeg er hvertfall med på GOAT-merkelappen.

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44127
08.10.17 16:45
upforgrabs: Vill finish av Johnson etter å ha utklasset Borg i 20+ minutter. Jeg er hvertfall med på GOAT-merkelappen.

Topp 5 sammen med Conor,Anderson og GSP. Den siste kanskje Jon Jones, han hadde vært min nr. 1 om ikke dopingproblemene hadde vært der.

mjordan23
mjordan23Innlegg: 18208
09.10.17 14:29
upforgrabs: Vill finish av Johnson etter å ha utklasset Borg i 20+ minutter. Jeg er hvertfall med på GOAT-merkelappen.

Vanskelig å argumentere mot Mighty Mouse nå om dagen. Alt han foretar seg er tilnærmet teknisk perfekt utført, både offensivt og defensivt. Han vinner i utklassingsstil hele tiden og mot Borg ble han knapt truffet over 5 runder. En enestående fighter. 

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10434
10.10.17 07:23

Patrick Wyman om hvor bra Ferguson-McGregor ville vært, og hvorfor vi neppe får se den kampen.

Stilistisk om kampen: "Ferguson is both a difficult and an easy matchup for the Irish superstar. On the one hand, his ability to push the pace and jump on submissions spells trouble for McGregor, who has had trouble with both of those things. On the other, Ferguson is hittable and nowhere near as polished with footwork, angles, and command of distance as McGregor. That dynamic means that McGregor could lace Ferguson with vicious counters in the early going. Either Ferguson would wind up staring at a doctor’s flashlight, or he’d weather the storm, wear McGregor down, and choke him out later in the fight."

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10434
10.10.17 07:35

Ian McCall, som nå ikke lenger er på ufc-rosteren, om å ta imot penger fra Ramzan Kadyrov.

Denne holdningen er nok ganske vanlig hos fightere.

Det vil for øvrig være urettferdig å henge ut MMA-utøvere spesielt. Pengenes opphav, hvor de kommer fra, ser man gjerne gjennom fingrene med hvis man sjøl får nyte godt av dem.

(Innlegget ble redigert 10.10.17 07:41)

Knipsemannen
KnipsemannenInnlegg: 2603
10.10.17 10:30
Hallogallo: Det vil for øvrig være urettferdig å henge ut MMA-utøvere spesielt. Pengenes opphav, hvor de kommer fra, ser man gjerne gjennom fingrene med hvis man sjøl får nyte godt av dem.

Jeg har vanskelig for å kritisere dette. Hvis jeg hadde vært i en lignende situasjon ville jeg nok veldig raskt tatt akkurat den samme beslutningen.

Første prioritet må være å tjene nok penger til å forsørge seg selv og familien. Det er en utfordring for mange fightere i dag - selv i UFC. 

 

Kristwic7
Kristwic7Innlegg: 44127
11.10.17 23:47
Hallogallo: Stilistisk om kampen: "Ferguson is both a difficult and an easy matchup for the Irish superstar. On the one hand, his ability to push the pace and jump on submissions spells trouble for McGregor, who has had trouble with both of those things. On the other, Ferguson is hittable and nowhere near as polished with footwork, angles, and command of distance as McGregor. That dynamic means that McGregor could lace Ferguson with vicious counters in the early going. Either Ferguson would wind up staring at a doctor’s flashlight, or he’d weather the storm, wear McGregor down, and choke him out later in the fight."

5 runder mot Holloway når kneet var fucked, 5 runder mot en større Nate Diaz.. Det der med at gasstanken går tom er en myte.
Statistikken sier at Tony kun 1 gang i UFC har gått 5 runder og det var mot RDA.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 9792
12.10.17 00:47
Kristwic7: Det der med at gasstanken går tom er en myte.

Nei. Alle som har sett Conor slåss vet at han har dårlig utholdenhet.

Lew_Ashby
Lew_AshbyInnlegg: 4443
12.10.17 07:49
Kristwic7: 5 runder mot Holloway når kneet var fucked

Ikke for å være kjip, men selv om dette muligens er en glipp, så framstår du noe kunnskapsløs vedrørende MMA-verdenen. Jeg har lite peiling selv, men gidder liksom ikke å fronte sterke meninger mot folk som åpenbart har mer kunnskap om idretten enn meg. Noe du åpenbart gjør. Den argumentasjonen du kjører ifm at Lee ikke hadde fortjent muligheten til å fighte for interimbeltet, viser at du har null kjenskap til idretten, kun overfladisk interesse gjennom en barneTV-utøver fra Irland.

(Innlegget ble redigert 12.10.17 07:49)

Klikk for å gå tilbake til toppen