Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Interessen for Engelsk fotball

NYTT TEMA
Helloween
HelloweenInnlegg: 3946
01.02.17 10:46

Har den endret seg de siste 10 år fra å være noe veldig mange i Norge var litt interessert i. Til noe som en mindre gruppe er veldig interessert i ?

Mitt inntrykk er at "alle" fulgte med før og så Tippekampen, og at store deler av denne gruppen ikke lenger følger engelsk fotball pga tippekampen vises på betal TV og samtidig som Tipping ikke er noe populært spill lenger.

Nå skal jo GET begynne å vise tippekamper, så det blir jo spennende å se hva det vil ha å si for populariteten.

Nødutgang
NødutgangInnlegg: 18289
01.02.17 10:48
Helloween: Har den endret seg de siste 10 år fra å være noe veldig mange i Norge var litt interessert i. Til noe som en mindre gruppe er veldig interessert i ?

 For min del har interessen falt når kampene forsvant fra vanlig tv. I tillegg synes jeg nå pengene dominerer så mye at en del av sjarmen er borte.

hrrreminius
hrrreminiusInnlegg: 8559
14.02.17 18:09

..

(Innlegget ble redigert 14.02.17 18:09)

F.R.O.G
F.R.O.GInnlegg: 13782
16.04.17 11:33
Helloween: Nå skal jo GET begynne å vise tippekamper, så det blir jo spennende å se hva det vil ha å si for populariteten

Det kommer ikke til å skje noe som helst, tippekamper hører en svunnen tid til, der NRK var enerådende, hadde alle fotballrettighetene og tippelappen måtte leveres inn hver onsdag. Det var krise om man glemte onsdagen, noe som få gjorde det var så innarbeidet at det gikk automatisk. Så kom lørdagen, i storfamilien min var det kø på badet allerede fra tidlig morgen av :)

Det var dusjing og bading, alt måtte være ferdig til tippekampen kl 16.00 presis. Hva kamp som skulle vises var klart en uke i forkant, det ble bare vist den ene kampen. Så samlet alle seg i stua og det braket løs, minst 15 forskjellige supporter fraksjoner :)

Selve kampen var ikke så viktig, det var "dongen" som kom når kampen gikk, og når det var 10 rette eller mer underveis var stemningen høy. Samtidig raste skadefryden når andre familiemedlemmene sitt favorittlag "donget" inn til nederlag kl 17.45.

Det var tider det, de herlige 70 og 80 årene, nå bare et barneminne. Det kommer aldri tilbake.

Nordavind1
Nordavind1Innlegg: 522
15.10.17 02:07

Jeg husker slutten av 70-og 80 tallet. En herlig tid :) Vi hadde ingen andre valg enn tippekampene, men gud hvor stort det var.
Fra omtrent november og ut mars var det tippekamp tid.
Alltid like spennende hvem som skulle vises lørdag kl.16. Husker at pga av NRKs strenge reklameregler, ble det ikke oppgitt hvilken kamp som skulle vises før tidligst dagen før. Dette for å unngå at norske selskaper kjøpte seg reklameplass på nevnte stadion.

Husker også at det var fast takst å følge sportsrevyen på søndags kveld med håp om noen bilder fra England.

At interessen for Engelsk fotball er større nå er jeg ikke i tvil om. Det skyldes at det nå er så lett å følge lagene sine via nettet eller tv. I tillegg har den eventyrlige økonomiske veksten i Norge siste 30-40 åra ført til at folk har økonomi til å reise over til England på kamp. 
Minnes en treningskamp på Alfheim stadion i 1988. TIL mot Liverpool. Mye folk på kampen og flertallet heiet på TIL. I dag ville et slikt oppgjør ført til utelukkende Liverpool fans på stadion.

Forskjellen fra tidligere generasjoner er at det nå er noen få klubber som har alt av supportere. Har inntrykk av at det i dag er United, City, Chelsea, Arsenal, Spurs og Liverpool 99 prosent holder med. På 70-og 80 taller hadde man langt flere som holdt med mindre klubber som Ipswich, QPR, Stoke, West Bromwich, osv.
 
For meg som opplevde tippekampene og fikk kjærligheten for Engelsk fotball inn på 70-og 80 tallet, er dagens engelske fotball så ødelagt at jeg har mistet mye av interessen. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg