Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
VG Nett

Innlegg: 18734
VG Nett
16.02.09 09:59

Fortsetter her

Cobi

Innlegg: 58251
Cobi
16.02.09 10:02

Limer inn de siste innleggene fra forrige tråd:

Cobi skrev:

Synes Pique leverte en ny svak kamp på lørdag. Hva er egentlig holdningen til han blant dere andre? Personlig synes jeg han fremstår som både keitete og usikker med ball, i tillegg til at han avsløres på tempo til stadighet. Ser dessverre ingen stor stopper i Pique, i motsetning til Caceres, som med rett utvikling kan bli virkelig god. Merkelig nok klarte Sport å gi Pique 6 og Caceres 5..

Synes generelt laget har blitt til dels avslørt defensivt de siste kampene, uten at Valdes har hatt noen svak periode - tvert imot. Det er betenkelig... Stopperparet Pique/Caceres er uendelig mye svakere enn Puyol/Marquez, og spesielt hvis vi sammenligner med Puyol/Marquez anno 2006, da laget var i tilsvarende situasjon som nå prestasjonsmessig. Fremover fremstår laget som bortimot fullstendig, defensivt derimot.. Begynner å helle mot at det er på stopperplass den store investeringen bør gjøres i sommer. Problemet er at man har hentet inn så mange talenter og "nesten-spillere" på stopperplass at enda en stopper vil kunne bli vanskelig å hente av den grunn. Sammenligner man med for eksempel United, som er kanskje det mest naturlige sammenligningslaget akkurat nå, så er forsvaret deres rett og slett veldig mye bedre enn Barcelonas.

Har vi et stopperproblem? Svaret er, foreløpig i det minste, nei, når man ser på førstevalgene. Puyol/Marquez er gode nok. Men bak de? Spesielt Marquez er skadeutsatt og Puyol blir ikke yngre. Så om man ser på bredden så er jeg ikke langt unna å svare tja i det minste.

Hvem kan så hentes? Jeg ser etter en spillende stopper i den ytterste klasse. Og da har jeg rett og slett ingen konkrete navn sånn på sparket.. Anyone?

Ellers har Eto'o nå misset 6 av 14 straffer i Barcadrakten. Håpløse tall! Samme mann uttalte i fransk presse at han allerede har bestemt seg for hva han skal neste år, noe som kan tolkes dit hen at han er ferdig i Barcelona. Media gjør hvertfall det. Samtidig skriver Sport at Laporta nå vil starte forhandlinger om kontraktsforlengelse med han, og tar sikte på å ha alt klart til juli i det minste. Fornuftig, man kan ikke ha en Eto'o på Bosman-dom når neste sesong starter. Man tar sikte på å binde han til 2014.

 

 

Dulfen skrev:

Har akkurat samme syn på både Pique og Caceres. Har ingen tro på at Pique noengang blir god nok til å være klart førstevalg.

Nå har jo Man U og Barcelona helt forskjellig fotbattstrategi. Mens det i Barcelona er alle mann i angrep, har vel United vært ganske tilbakeholden i det siste. Så ganske logisk sånnsett at de er mer solide defensivt. I tillegg til at Ferdinand/Vidic for øyeblikket er verdens beste stopperpar etter min mening.

Har egentlig ikke tro på CL seier i år siden Barca spiller altfor risikofull fotball, og United er laget jeg frykter mest.

HenrikSS

Innlegg: 4848
HenrikSS
16.02.09 13:02

Barca har jo i det siste slippet innom altfor mange dødball-mål, kanskje på tide at Pep innfører mannsmarkering og slutter med soneforsvaret.

Saforcada

Innlegg: 723
Saforcada
16.02.09 13:39

Defensiv dødball er og blir Barcelonas kryptonitt.

LeoMessix19

Innlegg: 11262
LeoMessix19
16.02.09 14:19

Hadde Puyol, Márquez og Touré spilt så hadde det vært mye tryggerere på dødballer.

LeoMessix19

Innlegg: 11262
LeoMessix19
16.02.09 14:21

Eto'o ferdig i Barca etter sesongen?

Hvem bør erstatte Eto'o dersom han drar?

LeoMessix19

Innlegg: 11262
LeoMessix19
16.02.09 14:25
Cobi: Ellers har Eto'o nå misset 6 av 14 straffer i Barcadrakten

Huff, bomber nesten halvparten av straffene! Han er egentlig ingen god straffeskytter!

(Innlegget ble redigert 16.02.09 14:25)

Zaim_Zaim

Innlegg: 3861
Zaim_Zaim
16.02.09 14:36
HenrikSS: Barca har jo i det siste slippet innom altfor mange dødball-mål, kanskje på tide at Pep innfører mannsmarkering og slutter med soneforsvaret.

Det var noe Madrid sleit med i høst. Synes Guardiola bryr seg mer om offanive arbeidet enn defansive. Har lagt merke til når Barca leder med flere mål, pleier han å hive inn flere agrep spillere. Personlig synes jeg det altid er deilig å se laget mitt gjøre det, men det negative med det er devansive...

(Innlegget ble redigert 16.02.09 14:37)

Dulfen00

Innlegg: 1204
Dulfen00
16.02.09 14:44

Er ikke i tvil om at man bør gå for Villa om Eto'o selges. Funker for Spania som spiller ganske likt Barcelona, i tillegg til at han selvfølgelig er vant til den spanske ligaen.

De 3 andre alternativene jeg tenker er Aguero/Benzema/Zlatan. Ingen tro på at man skal få tak i Zlatan. Litt usikker på om Benzema passer inn i Barcelona og den spanske ligaen. Aguero hadde også vært et bra kjøp, men ser kanskje heller for meg at man kjøper han som erstatter for Henry og så kan han ta over spissplassen på sikt.

(Innlegget ble redigert 16.02.09 14:45)

rickrush

Innlegg: 245
rickrush
16.02.09 15:23

Heisann. Ny bruker her og en stor Barca-fan.

Midtstoppere ja. Vi har vel ikke et opplagt stopperproblem sånn generelt, selv om det kan gjøres forbedringer på denne delen av banen.

Puyol og Marquez er for meg soleklare førstevalg (selvføligelig). Marquez har dog en tendens til å bli litt for varm i toppen enkelte ganger, men for hans overblikk og pasningsferdigheter er dette noe jeg kan leve med. Hvis ikke feilene blir for skjebnesvangre da... Puyol med skade er ikke noen trivelig situasjon for Barca.

Caceres har vist fine tendenser de få gangene han har fått prøve seg fra start. Håper for all del ikke han blir solgt eller lånt ut. Virker som han har god teknikk og er en habil pasningslegger. Jeg har tro på denne karen.

Den jeg her er mest usikker på er nok Piqué. Jeg kan ikke noe for det, men jeg blir nervøs når han fører ballen mot midtbanen. Han ser liksom så keitete ut. Men for all del, han har spilt noen veldig gode kamper. Han har også en evne til å gi alt for laget, og det er aldri negativt.

Jeg har vel heller ingen konkrete navn å komme med sånn i farten, men hva med denne Bruno Alves i Porto som jeg har hørt er linket til Barca? Hørt han skal være rimelig solid (og erfaren). Er han en spillende stopper?

Og Henrique? Hvordan gjør han det i Tyskland?

Eto'o er ikke kald nok fra straffemerket. Det har han bevist gang på gang. Hvorfor tar ikke Xavi f.eks. straffesparkene når Messi ikke er på banen? Skjønner jo at Eto'o vil score flest mulig mål, men på lørdag kunne det fort ha kostet Barcelona det ene skuffende poenget vi tross alt fikk med oss. Vi hadde flaks, nok en gang.

Når det gjelder Eto'o og mulig overgang til annen klubb. Selg. For all del, Eto'o er en glimrende spiss og har gjort fantastisk mye bra for klubben, men jeg ser ingen fremtid for han i Barca lengre. Desverre. David Villa tror jeg er mannen å satse på. Evt. Benzema eller Agüero. De to sistnevte vil bli vanskeligere å få tak i.

Så over til et litt annet tema; noen som har problemer med å laste opp jpg, png, gif filer som er laget på Mac? Som profilbilde tenker jeg på da. Filer fra PC fungerer utmerket. Kjipt, da jeg på jobb kun har tilgang til Mac (OSX 10.4.11). Sikkert en ukjent problemstilling.

(Innlegget ble redigert 16.02.09 15:23)

S_Busquets

Innlegg: 15
S_Busquets
16.02.09 16:06

"Når det gjelder Eto'o og mulig overgang til annen klubb. Selg. For all del, Eto'o er en glimrende spiss og har gjort fantastisk mye bra for klubben, men jeg ser ingen fremtid for han i Barca lengre. Desverre. David Villa tror jeg er mannen å satse på. Evt. Benzema eller Agüero. De to sistnevte vil bli vanskeligere å få tak i."

 

Hvordan kan du mene at han ikke har noen fremtid i klubben. Han har hatt sin beste sesong på lenge. Og hvorfor skal man bruke masse penger på å bytte ut muligens verdens beste spiss mot en annen spiss som sannsynligvis ikke vil forsterke oss? 

Hvis derimot Eto'o har lyst til å dra, da er det viktig å hente en erstatter, og da har jeg også mest lyst på David Villa, men så lenge det er mulighet for å forlenge med Eto'o synes jeg dette bør være førsteprioritet.

 

Angående midtstopperne våre så er jeg ganske enig med fleste. Jeg mener også at Cacares virker å ha ett høyere potensiale enn Pique. At vi har hatt endel unødvendige baklengs i det siste har nok mye med de mange rokkeringene som har vært blant de defensive spillerene. Men jeg tror noe av våre defensive problemer kommer som en følge av at Keita har vært  skadet og Toure har vært endel ute i det siste.

Begge er gode i boksen, og jeg mener at de er bedre defensivt enn resten av midtbanen vår. Jeg foretrekker egentlig Iniesta på venstrekanten av denne grunn. Da får vi plass til to gode defensive spillere. Keita/Bousquets og Toure. Iniesta skaper også mye mer på venstrekanten sin enn Henry klarer. Iniesta er også bedre defensivt enn Henry.

Det kan dog virke som om Pep har begynt å satse på Iniesta som venstrekant igjen, slik som mot Betis. Når vi får Puyol og Toure tilbake på banen tror jeg at det kommer til å bedre seg. Dette har vi absolutt behov for før CL starter opp igjen.

 

 

 

Bølgenisse

Innlegg: 7147
Bølgenisse
16.02.09 16:35

Så lenge Eto'o banker inn mål i en frekvens som ingen andre spillere i de beste ligaene kan matche, så ser jeg all mulig fremtid for ham i klubben. Eto'o er perfekt for Barcelona. At han er en krevende personlighet får så være. Så lenge laget fungerer så bra som det har gjort denne sesongen, så ser jeg ingen grunn til å selge Eto'o med mindre det skulle dukke opp store problemer.

I sommer får vi en enten-eller situasjon. Velger Eto'o å signere ny kontrakt, så er det fantastisk. Signerer han ikke, så er vi tvunget til å selge. Man kan si mye om Eto'o, men han sier hvertfall det han mener. Når han refererer til Mallorca som klubben i hans hjerte, og Barcelona som hans arbeidsplass, så respekterer jeg det. Etter behandlingen han fikk i sommer, så hadde det virket litt rart om han skulle lovprise klubben.

Jeg velger likevel å se på de store strebelsene etter å forbli i klubben som et tegn på at han ønsker å fortsette. Uttalelsene hans nå tror jeg i stor grad er et spill mtp. de kommende kontraktsforhandlingene. Ved å utsette forhandlingene vil han få seg en sterkere forhandlingsposisjon både fordi klubben vil være under et visst press ettersom de må enten komme til enighet om ny kontrakt eller selge i løpet av samme transfervindu. Dette kan fort vise seg å bli en vanskelig situasjon for Barcelona. Nå ser jo det ut til at Barcelona endelig kan sikre seg èn eller flere titler igjen denne sesongen. Det er klart at dersom Eto'o kan slå i bordet med èn eller flere titler, samt Pichichi'en, så sitter Eto'o med en del trumfkort i forhandlingene.

Zico11

Innlegg: 2482
Zico11
16.02.09 16:39

3 ganger har vi spilt uavgjort etter landskamper nå. Vi hadde 15 mann som reiste ut for å spille landskamper. Er 3 vanskeligere kamper nå fremover mot Espanyol, Lyon og Atletico Madrid. Så blir vel lite sparing av spillere.andskampsprogram

Robbiekin93

Innlegg: 47
Robbiekin93
16.02.09 18:38
Cobi: Limer inn de siste innleggene fra forrige tråd: Cobi skrev: Synes Pique leverte en ny svak kamp på lørdag. Hva er egentlig holdningen til han blant dere andre? Personlig synes jeg han fremstår som både keitete og usikker med ball, i tillegg til at han avsløres på tempo til stadighet. Ser dessverre ingen stor stopper i Pique, i motsetning til Caceres, som med rett utvikling kan bli virkelig god. Merkelig nok klarte Sport å gi Pique 6 og Caceres 5.. Synes generelt laget har blitt til dels avslørt defensivt de siste kampene, uten at Valdes har hatt noen svak periode - tvert imot. Det er betenkelig... Stopperparet Pique/Caceres er uendelig mye svakere enn Puyol/Marquez, og spesielt hvis vi sammenligner med Puyol/Marquez anno 2006, da laget var i tilsvarende situasjon som nå prestasjonsmessig. Fremover fremstår laget som bortimot fullstendig, defensivt derimot.. Begynner å helle mot at det er på stopperplass den store investeringen bør gjøres i sommer. Problemet er at man har hentet inn så mange talenter og "nesten-spillere" på stopperplass at enda en stopper vil kunne bli vanskelig å hente av den grunn. Sammenligner man med for eksempel United, som er kanskje det mest naturlige sammenligningslaget akkurat nå, så er forsvaret deres rett og slett veldig mye bedre enn Barcelonas. Har vi et stopperproblem? Svaret er, foreløpig i det minste, nei, når man ser på førstevalgene. Puyol/Marquez er gode nok. Men bak de? Spesielt Marquez er skadeutsatt og Puyol blir ikke yngre. Så om man ser på bredden så er jeg ikke langt unna å svare tja i det minste. Hvem kan så hentes? Jeg ser etter en spillende stopper i den ytterste klasse. Og da har jeg rett og slett ingen konkrete navn sånn på sparket.. Anyone? Ellers har Eto'o nå misset 6 av 14 straffer i Barcadrakten. Håpløse tall! Samme mann uttalte i fransk presse at han allerede har bestemt seg for hva han skal neste år, noe som kan tolkes dit hen at han er ferdig i Barcelona. Media gjør hvertfall det. Samtidig skriver Sport at Laporta nå vil starte forhandlinger om kontraktsforlengelse med han, og tar sikte på å ha alt klart til juli i det minste. Fornuftig, man kan ikke ha en Eto'o på Bosman-dom når neste sesong starter. Man tar sikte på å binde han til 2014.     Dulfen skrev: Har akkurat samme syn på både Pique og Caceres. Har ingen tro på at Pique noengang blir god nok til å være klart førstevalg. Nå har jo Man U og Barcelona helt forskjellig fotbattstrategi. Mens det i Barcelona er alle mann i angrep, har vel United vært ganske tilbakeholden i det siste. Så ganske logisk sånnsett at de er mer solide defensivt. I tillegg til at Ferdinand/Vidic for øyeblikket er verdens beste stopperpar etter min mening. Har egentlig ikke tro på CL seier i år siden Barca spiller altfor risikofull fotball, og United er laget jeg frykter mest.

ja jeg er enigg! mener barca bør kjøppe tore reginiussen før enn engelsk klubb kjøper hann! hann og puyoll hade vært perfekt

Zaim_Zaim

Innlegg: 3861
Zaim_Zaim
16.02.09 18:42
Dulfen00: om Eto'o selges.

Hvis dette skjer, skal jeg kappe av huet av meg.

Eto har definitvt vært nøkkelen til Barca denne sesongen, og å selge han i sommer blir historiens verste.

HenrikSS

Innlegg: 4848
HenrikSS
16.02.09 18:45

Og Muri. Han hadde vært perfekt.

Zaim_Zaim

Innlegg: 3861
Zaim_Zaim
16.02.09 18:45
Robbiekin93: ja jeg er enigg! mener barca bør kjøppe tore reginiussen før enn engelsk klubb kjøper hann! hann og puyoll hade vært perfekt

Du! Liverpool skal kjøpe Martin Andresen.

rickrush

Innlegg: 245
rickrush
16.02.09 19:17
S_Busquets: Hvordan kan du mene at han ikke har noen fremtid i klubben. Han har hatt sin beste sesong på lenge. Og hvorfor skal man bruke masse penger på å bytte ut muligens verdens beste spiss mot en annen spiss som sannsynligvis ikke vil forsterke oss? 

Jeg bare tviler på om han vil signere en ny kontrakt. Derfor. Signalene han sender mener jeg er såpass tydelige. Men jeg kan jo ta feil.

Hvis dog, mot formodning han signerer en ny avtale skal jeg være den første til å applaudere dette. Han har som jeg skrev, gjort fantastiske ting for klubben. Men han er jo IKKE uerstattelig... Absolutt ikke. Finnes absolutt alternativer som er kapable til å putte like mange mål iløpet av sesongen. Men det forutsetter selvsagt at en ny spiller kommer "inn" i Barcelonas måte å spille fotball på.

Cobi

Innlegg: 58251
Cobi
16.02.09 19:32
rickrush: Jeg bare tviler på om han vil signere en ny kontrakt. Derfor. Signalene han sender mener jeg er såpass tydelige. Men jeg kan jo ta feil. Hvis dog, mot formodning han signerer en ny avtale skal jeg være den første til å applaudere dette. Han har som jeg skrev, gjort fantastiske ting for klubben. Men han er jo IKKE uerstattelig... Absolutt ikke. Finnes absolutt alternativer som er kapable til å putte like mange mål iløpet av sesongen. Men det forutsetter selvsagt at en ny spiller kommer "inn" i Barcelonas måte å spille fotball på.

Han er uerstattelig. Eller hvertfall fryktelig nært. Jeg mente han var Barcelonas viktigste spiller (og det relativt klart også) under forrige storhetstid (hvis man kan bruke et slikt begrep), Ronaldinho, Xavi, Puyol og alle andre inkludert. I dag er han lett topp tre i laget hva viktighet angår, sammen med Messi og Alves.

Man vet hva man har. Og man tror man vet hva man får. For et par år siden fikk vi verdens beste back, som egentlig aldri var noe som minnet om verdens beste back i Spania. Og for to år siden fikk vi en superspiss i verdensklasse, som egentlig aldri har vist noe som minner om superspiss i verdensklasse i Spania. Man hentet også inn en av ligaens beste stoppere, som egentlig bare var møkk.

Det er ingen automatikk i at Villa fungerer like godt i Barcelona som Eto'o, og langt mindre at f.eks. et råtalent som Benzema gjør det. Og Torres putta ikke allverdens sist han var i Spania, selv om en direkte sammenligning mellom Atleti og Barca er feilaktig.

Eto'o er verdens beste spiss. I Barcelona. Og han leverer sin beste sesong noensinne i år, hvilket burde indikere at verken skader eller redusert fart (for det synes jeg bestemt han har) burde være noe problem også de neste par årene. Prisen man eventuelt ville fått for en spiller med 12 måneder igjen av kontrakten vil ikke være i nærheten av å reflektere verdien hans.

Eto'o har gjentatte ganger sagt at han vil forbli i Barcelona. Senest forrige uke var det broren som sa at Eto'o hadde sagt dette. Jeg tror han vil bli, under forutsetning av at han får omtrent Messis lønn, som da er et lite hakk opp fra i dag (hvilket han må kunne sies å ha fortjent). Der har man et problem, for man ønsker nok ikke å rokke ved Messis posisjon som lagets ener (jfr bl.a. at Xavi fikk mindre i lønn og at man konsekvent har avvist C.Ronaldo-muligheten nettopp av denne grunnen).

HenrikSS

Innlegg: 4848
HenrikSS
16.02.09 19:51

Litt avsporing fra Eto'os mulige overgang;

Syntes Pique har blitt en syndebukk her på forumet, og andre steder. For eks. hadde to tabber mot Atletico som burde ha blitt scoring, da sa de fleste at han spilte en ellers god kamp. Hadde dette vært Pique hadde han blitt slaktet for tabbene og ingen hadde husket noe av det andre han hadde gjort. Pep vet nok mer enn en del her inne og når han mener Pique er bedre enn Caceres, så er han nok det.

mirar

Innlegg: 7936
mirar
16.02.09 20:04

http://www.goal.com/en/news/1706/barcelona/2009/02/15/1109999/palmeiras-star-keirrison-dreams-of-barcelona-move

 

Keirrison drømmer og spille for Barca.

 

Elmundo melder om at Benzema og David Villa skal være favoritter.

Robbiekin93

Innlegg: 47
Robbiekin93
16.02.09 20:46
Zaim_Zaim: Du! Liverpool skal kjøpe Martin Andresen.

nei nei nei!!!  jeg er enig i at liverpool trennger en god sentral mitbane, men andresen er ike god nok!! et bedre alternnativ er skjelbred, hvis hann ikke går til barca da

LeoMessix19

Innlegg: 11262
LeoMessix19
16.02.09 21:21
Robbiekin93: ja jeg er enigg! mener barca bør kjøppe tore reginiussen før enn engelsk klubb kjøper hann! hann og puyoll hade vært perfekt

Rettskriving hadde vært kjekt å kunne!

LeoMessix19

Innlegg: 11262
LeoMessix19
16.02.09 21:23
mirar: Elmundo melder om at Benzema og David Villa skal være favoritter.

David Villa er velkommen, Benzema.. tja.

mirar

Innlegg: 7936
mirar
16.02.09 21:41

Villa tar over for Henry?

Slik jeg ser det.

Cobi

Innlegg: 58251
Cobi
16.02.09 21:43
mirar: Villa tar over for Henry? Slik jeg ser det.

Eventuelt kommer spekulasjonene av at Eto'os situasjon er såpass uavklart. Ville vært dumt å stå helt på bar bakke om man ikke kommer til enighet med Eto'o.

Om spekulasjonene i det hele tatt har rot i virkeligheten da.

HenrikSS

Innlegg: 4848
HenrikSS
16.02.09 21:58
Robbiekin93: nei nei nei!!!  jeg er enig i at liverpool trennger en god sentral mitbane, men andresen er ike god nok!! et bedre alternnativ er skjelbred, hvis hann ikke går til barca da

Bare fordi en spiller er god i tippeligaen, betyr ikke det at de kan spille i noen av verdens beste klubber. Skjelbred kunne i klart noe bedre enn Eredvise eller nedre halvdel av La liga/ Premier League.

mirar

Innlegg: 7936
mirar
16.02.09 22:14
Cobi: Eventuelt kommer spekulasjonene av at Eto'os situasjon er såpass uavklart. Ville vært dumt å stå helt på bar bakke om man ikke kommer til enighet med Eto'o. Om spekulasjonene i det hele tatt har rot i virkeligheten da.

Jepps, han har jo lenge sagt at ville bli, var sterkt bevis på i sommer. Har desverre fulgt sært lite med Barca i år, merkelig igrunn.

 

Han kommer nok til og signere så fort tilbudet er på døra.

Zaim_Zaim

Innlegg: 3861
Zaim_Zaim
16.02.09 23:42
Robbiekin93: nei nei nei!!!  jeg er enig i at liverpool trennger en god sentral mitbane, men andresen er ike god nok!! et bedre alternnativ er skjelbred, hvis hann ikke går til barca da

Og er Skjelbred og Storbæk god nok for Real Madrid og Barcelona da?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg