Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Orishas
OrishasInnlegg: 40143
26.04.12 15:30

Tipper hans særheter ville by på små problemer. Det er mange store stjerner i Barcelona, men de virker som en fryktelig harmonisk gjeng som er opptatt av å trekke i samme retning.

Autoritær kan være finfint det. Både Messi, Mascherano og Alexis kjenner ham jo godt fra før.

Å ta over etter Pep vil være en stor utfordring. Det vil forventes umiddelbar suksess, og hverken presse, fans eller de høye herrer i dress vil være nådige dersom motgangen kommer. Man må bare feste sin lit til at de nevnte herrer i dress har litt gangsyn og gir den nye mannen tid.

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
26.04.12 15:33

Er ikke Juan Manuel Lillo Guardiolas "idol" som trener? Eller mentor om du vil.

bernt007
bernt007Innlegg: 21893
26.04.12 15:35
Orishas: Er ikke Juan Manuel Lillo Guardiolas "idol" som trener?

Han har sikkert flere, men jeg har stadig lest og hørt at Bielsea henger spesielt høyt hos Guardiola. Men argentineren er nok ikke alene

Alexandre_Pato
Alexandre_PatoInnlegg: 20467
26.04.12 15:36

For å høre med Barca-gjengen. Hvor store er sjansene for at PEP stikker etter denne sesongen tror dere?

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
26.04.12 15:36

Det er umulig å vite, vi får vente å se til imorgen. Det aller meste tyder vel akkurat nå på at han ikke fornyer kontrakten.

SergioBusquets
SergioBusquetsInnlegg: 1602
26.04.12 15:38

En legende gir seg altså (igjen) om vi går utifra at ryktene stemmer. Har ikke peiling på Valverde , og Blanc frister ikke.

Stiller meg bak dem som ønsker Bielsa. Det hadde vært råkult, og han spiller kanskje verdens mest underholdende fotball. Bielsa er ekspert på å lage sammenheng i offensive løp uten ball, noe som kan bli vanvittig med de spillerene Barcelona har.

jaja90
jaja90Innlegg: 42
26.04.12 15:38
LAUDRUP10_1: Helt enig. Egentlig sykt hvor mange som klager over possession fotball, tatt i betraktning hvor suksessfull den faktisk har vært. Også litt tullete å klage over at denne fotballen blir hauset opp når man tenker på i hvor mange år Drillo og disiplene hans har kuppet og lagt lokk på debatten, samt misbrukt fotballterminologien og nærmest opptrådt som i et diktatur. Minst 20 år. Bare å takke Barcelona (og andre) for det de har gjort og som har bidratt til å forandre Norge.

Possesion fotball blir slaktet pga. smak. Jeg kan akseptere at folk syns det kan være kjedelig fordi sånt er smak og behag, men når folk sier det er mye unødvendig sentring osv., da syns jeg mange er på bærtur. Enten gidder de ikke å skjønne konseptet med possesion fotball pga. hatet for Barcelona eller så skjønner de ikke bare.

Tenk hvor gode enkeltspillere man hadde hatt i Norge hvis man ikke hadde vært så kritisk til possesion fotball?

Alexandre_Pato
Alexandre_PatoInnlegg: 20467
26.04.12 15:39
Orishas: Det er umulig å vite, vi får vente å se til imorgen. Det aller meste tyder vel akkurat nå på at han ikke fornyer kontrakten.

Okei. Leser at Valverde, Blanc og Biesla mulig kommer til å erstatte Guardiola. Ikke at jeg har peiling, men tror de 2 førstnevnte ikke hadde klart seg, så det beste ville jo uansett vært Biesla, som jeg personlig tror hadde klart seg veldig bra.

Rafinha
RafinhaInnlegg: 5220
26.04.12 16:24

Om Bielsa kom hadde det vært herlig med en slik sør-amerikansk trio på topp: Messi - Cavani - Alexis.

Kommer nok aldri til å skje, men med Xavi, Iniesta og Sergio på midtbanen samt Alves - Alba på hver sin back tror jeg vi ville blitt gode.

A_Hleb
A_HlebInnlegg: 18965
26.04.12 16:26
Cobi: Wenger er nei takk fra min del. Presset er et helt annet i Barca enn i Arsenal – han ville ikke kunne legge femårsplaner som i Arsenal - og den naive ikke-eksisterende forsvarsorganiseringen hans hadde vært alt annet enn bra med det mannskapet Barca stiller med.

Såpass?

Wenger er kanskje den som får mest ut av sitt spillermateriale av toppklubbene. Hadde han fått tidenes beste spillermateriale å jobbe med, hadde det blitt feigt for motstanderne. Barca hadde tatt angrepsspillet til enda nye høyder ved å forbedre overgangsspillet sitt betraktelig (Wenger er fenomenal på overgangsspill) under Wenger, sannsynligvis.

Cobi
CobiInnlegg: 57429
26.04.12 16:29
A_Hleb: Barca hadde tatt angrepsspillet til enda nye høyder ved å forbedre overgangsspillet sitt betraktelig (Wenger er fenomenal på overgangsspill) under Wenger, sannsynligvis.

Ja, motstanderlagene som i dag ligger på egen 25-meter ville nok lagt seg langt høyere på banen om Barca hadde fått dette vanvittige overgangsspillet du snakker om.

Hvordan ville Wengers Barcelona ha fått et voldsomt overgangsspill på tirsdag, f.eks.? Barca møter nær sagt hver kamp motstandere av samme typen som Wigan opptrådde mot dere på Emirates. Bakrom er ikke-eksisterende.

A_Hleb
A_HlebInnlegg: 18965
26.04.12 16:32
Cobi: Ja, motstanderlagene som i dag ligger på egen 25-meter ville nok lagt seg langt høyere på banen om Barca hadde fått dette vanvittige overgangsspillet du snakker om. Hvordan ville Wengers Barcelona ha fått et voldsomt overgangsspill på tirsdag, f.eks.? Barca møter nær sagt hver kamp motstandere av samme typen som Wigan opptrådde mot dere på Emirates. Bakrom er ikke-eksisterende.

Tirsdag hadde nok uansett ikke åpnet opp for mye overganger, men han hadde nok hvertfall hatt en mer direkte taktikk med høyere balltempo, flere avslutninger og flere innlegg fra kant (veldig mange ganger hadde Barca muligheten til å slå innlegg på første berøring bak forsvaret, noe som til slutt nesten "må" lykkes), er min spådom ut fra hvordan Arsenal møter slike lag (ja, jeg vet at lag ikke er like ekstreme mot Arsenal som mot Barca som regel, men så er Barca også en del mer ekstreme enn Arsenal spiller for spiller).

Tjærnås snakket om bredde for å skape rom sentralt, og det ligger noe vesentlig i det.

(Innlegget ble redigert 26.04.12 16:34)

PortoLeone7
PortoLeone7Innlegg: 832
26.04.12 16:33
Alexandre_Pato: Biesla

Finnes ikke.

SergioBusquets
SergioBusquetsInnlegg: 1602
26.04.12 16:37
Rafinha: Om Bielsa kom hadde det vært herlig med en slik sør-amerikansk trio på topp: Messi - Cavani - Alexis.

Cavani er herlig, men ville nok floppet i Barcelona.

Teh0wnage
Teh0wnageInnlegg: 1416
26.04.12 16:46
A_Hleb: Wenger er kanskje den som får mest ut av sitt spillermateriale av toppklubbene. Hadde han fått tidenes beste spillermateriale å jobbe med, hadde det blitt feigt for motstanderne. Barca hadde tatt angrepsspillet til enda nye høyder ved å forbedre overgangsspillet sitt betraktelig (Wenger er fenomenal på overgangsspill) under Wenger, sannsynligvis.

Du kan ikke skryte av Arsenalspillerene i øst og vest OG mene at Wenger får mye ut av spillerene sine?

Cobi
CobiInnlegg: 57429
26.04.12 16:46
A_Hleb: Tjærnås snakket om bredde for å skape rom sentralt, og det ligger noe vesentlig i det.

Barca la Tello og Alves på krittlinja og bak Chelseas forsvar - som lå på 16-meteren - var det praktisk talt null rom. Kampen på tirsdag var akkurat slik Arsenal har slitt med også, og den er ganske betegnende, om enn ekstrem, for hvordan Barca ofte møtes. Ligge dypt og ta overganger. Det gjør det ekstremt vanskelig for Barca å ta overgangene selv, som du fremhever som det Wenger ville bidratt med, og det stiller enorme krav (større enn i noen annen klubb) til organiseringen og posisjoneringsegenskapene til de gjenværende forsvarsspillerne, noe som er Wengers kanskje aller største svakhet.

Legg til at Wengers lag etter hvert har begynt å få en konsekvent trend hvor de choker når de spiller en viktig kamp, hvilket mildt sagt ikke er spesielt ønskelig i Barca, så blir det et rungende nei fra meg.

Ikke at han er aktuell uansett.

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
26.04.12 16:51

Hadde man vært villige til å vike litt fra prinsippet om at ingenting skal være opp til tilfeldighetene hadde man gitt seg selv flere muligheter. Langskudd, harde innlegg fra kant uten et åpenbart mål men med beveglse inn i boksen er eksempler på ting som kunne ha bidratt mot Chelsea.

A_Hleb
A_HlebInnlegg: 18965
26.04.12 16:53
Cobi: Legg til at Wengers lag etter hvert har begynt å få en konsekvent trend hvor de choker når de spiller en viktig kamp

De siste 15 månedene har laget til informasjon slått Barcelona, Manchester United, Manchester City, Chelsea (borte) og Liverpool (borte). Noen av kampene særdeles viktige. Udinese borte i CL-kvaliken var vel heller ikke spesielt uviktig, for å si det sånn. Eller Tottenham hjemme når man var under 0-2.

Angående taktikken så var ikke Barca gjennombruddshissige nok spør du meg. Og selv om det i praksis ikke "er" bakrom, så går det fortsatt an å slå innlegg fra kant, noe som ble gjort for sjelden. For dårlige hodepsillere? Vel, send opp en midtstopper (som Arsenal ofte gjør med Vermaelen) på et dypt løp!

Cobi
CobiInnlegg: 57429
26.04.12 16:53
Orishas: med beveglse inn i boksen

Og der var vi ved hovedproblemet.

A_Hleb
A_HlebInnlegg: 18965
26.04.12 16:54
Orishas: harde innlegg fra kant uten et åpenbart må

Dette er det jeg mest sikter til. Dette kan være et veldig effektivt våpen.

Alexandre_Pato
Alexandre_PatoInnlegg: 20467
26.04.12 16:57
PortoLeone7: Finnes ikke.

Bielsa for F.

Cobi
CobiInnlegg: 57429
26.04.12 16:58
A_Hleb: Vel, send opp en midtstopper (som Arsenal ofte gjør med Vermaelen) på et dypt løp!

Vår beste hodespiller, Pique, ble skadet og Keita ble byttet inn mot slutten nettopp for å gi luftstyrke. Mascherano var dødsens nødvendig bak der og Puyol var tidvis i boksen han, men han måtte samtidig stå igjen til tider for å ikke åpne HELT baki der (som skjedde ved 2-2).

Jeg synes heller det ble for mange innlegg (høye) enn for få. Det var dødfødt, Chelsea vant alt inni der. Bedre hadde det vært med lave innlegg, men det er svært vanskelig når motstanderen ligger SÅ dypt som Chelsea gjorde. Skudd burde vært prøvd i større grad, og mangelen på skyttere er en av Barcas åpenbare svakheter offensivt.

Man burde prøvd flere stikkere, men løpene inn i boks var fraværende. DET var hovedproblemet, spør du meg.

(Innlegget ble redigert 26.04.12 16:59)

grock19
grock19Innlegg: 81793
26.04.12 17:00
Cobi: Keita ble byttet inn mot slutten nettopp for å gi luftstyrke.

Jeg lurte litt på om det hadde noe å gjøre med litt (?) skuddfot å gjøre også, mener å huske det var han som scoret fra rundt 20 mot Bayern i utligningsmålet i returkampen i 09. Vet ikke om det var noe helt unikt noe.

(Innlegget ble redigert 26.04.12 17:00)

Cobi
CobiInnlegg: 57429
26.04.12 17:01
grock19: Jeg lurte litt på om det hadde noe å gjøre med litt (?) skuddfot å gjøre også, mener å huske det var han som scoret fra rundt 20 mot Bayern i utligningsmålet i returkampen i 09.

All den tid han ble plassert konsekvent i boksen, tror jeg heller på luftstyrketeorien. Keitas skudd er brukbart det, men jeg tror som sagt ikke det var det som var Peps primære tanke bak byttet.

grock19
grock19Innlegg: 81793
26.04.12 17:07
Cobi: All den tid han ble plassert konsekvent i boksen, tror jeg heller på luftstyrketeorien.

Ja.. det fikk jeg egentlig ikke helt med meg i alt annet som foregikk, det stemmer nok.

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
26.04.12 17:30

Xavi er som forventet ute i to uker. Han har presset seg altfor lenge, og nå som sesongen er "over" får han en velfortjent pause. Måtte flere få hvile seg fremover.

chelsea8
chelsea8Innlegg: 28787
26.04.12 17:49

Stusset også over rovdriften av Xavi. Han burde ikke startet samtlige av disse tre kampene.

(Innlegget ble redigert 26.04.12 17:50)

Rulletrappa
RulletrappaInnlegg: 1219
26.04.12 17:56
Orishas: og nå som sesongen er "over"

Ja, er den virkelig det?

Når jeg ser på kampprogrammet så har real madrid sevilla hjemme og deretter bilbao borte.

Hvis det for eksempel blir U-H i de kampene(ikke helt utenkelig), så er Real Madrid ett tap(evt. to uavgjort) unna å gi fra seg gullet til Barcelona hvis de vinner resten av kampene.

De kan jo kanskje ryke på en smell borte mot Granada eller hjemme mot Mallorca. Man vet jo aldri? :)

(Innlegget ble redigert 26.04.12 17:56)

Cobi
CobiInnlegg: 57429
26.04.12 18:04
Rulletrappa: Ja, er den virkelig det?

Nei, det er den på ingen måte.

Men det er utelukkende pga cupfinalen. Serien er tapt så det synger etter, Real Madrid avgir ikke sju av de siste 12 poengene.

Cobi
CobiInnlegg: 57429
26.04.12 18:08
chelsea8: Stusset også over rovdriften av Xavi. Han burde ikke startet samtlige av disse tre kampene.

Det har blitt bedrevet rovdrift på Xavi i flere år, egentlig, men det er først denne sesongen han har slitt med det. Akillesene hans er svært sårbare og det er lenge siden han ble satt på spesialtreningsprogram ut sesongen.

Men litt av problemet, etter at Affelay, Villa, Abidal og Fontas alle har hatt langtidsskader og Iniesta, Pique, Sanchez og Pedro alle har hatt ganske mange småskader, er at stallen i praksis har bestått av ca 15 mann i store deler av sesongen. Inn har spillere (Cuenca og Tello spesielt) som egentlig ikke er gode nok til å spille så dominante roller som de har gjort kommet, og laget har blitt merkbart dårligere. I kamper der nøkkelspillere burde ha blitt hvilt normalt sett, har man nærmest vært tvunget til å bruke de likevel, pga mangel på reelle alternativer. At Barca denne sesongen har hatt en av tidenes staller er rett og slett ikke korrekt. På papiret har den vært enorm, i praksis har den vært alt for liten.

Men dette er det fryktelig få som tar til seg, og Pep får huden full og karakteriseres som arrogant og naiv når han sparer spillere og det kommer et poengtap.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg