Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Hristo_Stoichkov
Hristo_StoichkovInnlegg: 736
01.05.12 03:58
LaVecchiaSignora: Litt som Heath Ledger og jokeren. Gir så mye av seg selv at det forandrer ham.

Hehe, men hvem er da Pep sin motpart? Hans Batman?

Jeg tror forholdet mellom Guardiola og Rosell var/er om ikke dårlig, så veldig profesjonelt, og ingenting mer enn det. Det er forsåvidt greit det, men ikke nødvendigvis perfekt.

Når det gjelder det med enorme omveltninger så har heller ikke jeg tro på det, og om det ble forstått slik, så beklager jeg missforståelsen.

Barcatrygve
BarcatrygveInnlegg: 1214
01.05.12 12:42

I studiosendingen før Vallecano-kampen snakket Tjærnås om at Llorente ville være den perfekte signeringen for Barca grunnet hodestyrke og at man da får flere strenger å spille på. Hva tenker folket om dette? Ville Llorente være et kanonkjøp? Vil man i det hele tatt klare å lokke han til Camp Nou?

Selv stiller jeg meg skeptisk til Llorente av den enkle grunn at man har en filosofi man ikke viker fra og at det kun vil være på slutten av kamper når man er desperate etter mål at en Llorente vil kunne utgjøre en forskjell. I tillegg blir han vel fryktelig dyr?.

popanlegg
popanleggInnlegg: 2176
01.05.12 12:48
Raul07: Uansett, det varmet et hjerte å se Carles Puyol løpe til Thiago og Dani Alves og be dem kutte ut den mongodansen foran Rayo sine supportere. Ah, slik skal det være. Måtte Puyol være i klubben når Neymar ankommer og skal danse med Alves & co hver gang han tar en finte.

Noe av det tristere jeg har sett. Det som faktisk er enda verre er at Thiago og Alves etterpå er nødt til å beklage at de feiret scoringen. Nei, en må for all del ikke vise glede etter et mål, og en må ikke underholde og gjøre noe originalt. Grunnen var at det ydmyket motstanderen? Skal man da også la være å drible motstander eller å spille dem ut også. Herregud for en horribel holdning.

(Innlegget ble redigert 01.05.12 12:50)

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
01.05.12 12:54

For det første ser jo disse brasilianerfeiringene helt idiotiske ut. Har ingen verdens ting med å vise glede å gjøre. Glede kan man vise på så mange forskjellige måter. Å vise glede er det selvsagt ikke noe galt i. I tillegg kan sånne feiringer oppfattes som hoverende, og det er helt unødvendig på 0-5 på bortebane. Sammenligningen din med dribling av motstander fortjener ikke ytterligere kommentar.

Forsåvidt helt greit at du er uenig, men dette er langt mer enn en holdning. Det er kultur. Puyol og Peps handling har blitt hyllet i Spania, og det er ikke uten grunn.

popanlegg
popanleggInnlegg: 2176
01.05.12 13:04
Orishas: For det første ser jo disse brasilianerfeiringene helt idiotiske ut. Har ingen verdens ting med å vise glede å gjøre. Glede kan man vise på så mange forskjellige måter. Å vise glede er det selvsagt ikke noe galt i. I tillegg kan sånne feiringer oppfattes som hoverende, og det er helt unødvendig på 0-5 på bortebane. Sammenligningen din med dribling av motstander fortjener ikke ytterligere kommentar. Forsåvidt helt greit at du er uenig, men dette er langt mer enn en holdning. Det er kultur. Puyol og Peps handling har blitt hyllet i Spania, og det er ikke uten grunn.

Din subjektive oppfatning av feiringen har lite med saken å gjøre. For brasilianere (og generelt for veldig mange) er dans en svært vanlig måte å uttrykke glede på. Det er da bare vel og bra for underholdningen at spillere feirer på originalt vis. Dette har ingenting med motstanderen/motstanderfansen å gjøre. Ikke for de som utfører feiringen. Ja, motstanderfansen vil kanskje finne det provoserende. Men det vil de jo også gjøre ved at laget deres blir utspilt (derfor jeg trakk frem det). Det vil også være provoserende når Barca drar frem sitt kyniske possessionspill når de er i ledelsen. Eller når de overspiller/diver. Det siste her er jo også umoralsk, noe denne feiringen på ingen måte er. Men dette er tydeligvis ikke noe problem som Barca gidder å ta tak i.

Det hele blir bare idiotisk. Skal man unngå spesielle feiringer fordi motstanderen kanskje ikke vil like det? Jeg tror motstanderfansen ble mer provosert av å se Barca score 7 mål mot laget deres. Burde dere ha unnlatt å gjøre dette også?

Puyol og Peps holdning? Det hele blir bare tragikomisk når DETTE blir slått ned på, mens filmingen og overspillingen tydeligvis må bli hyllet (da dette aldri blir gjort noe med).

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
01.05.12 13:12

Et stort sett meningsløst innlegg fra din kant. Alle paralleller du drar til det som skjer i spill er helt bortreist. Klart, min personlige mening om disse dansefeiringene er ikke fryktelig relevant. Men man kan sammenligne dette med å gå baklengs over mål eller noe lignende. Det er helt unødvendig å gjøre dette foran motstanderfansen. På hjemmebane blir det noe helt annet, men også der er jeg motstander av dette. Spontane danser har jeg ingenting imot, men disse innøvde dansene misliker jeg. Dette er ikke en naturlig måte å vise glede på, det naturlige er spontanitet.

Ellers, at du trekker inn overspilling og filming blir jo også rimelig meningsløst, men ikke overraskende. Dette skjer i spillet, er en del av spillet enten man liker det eller ikke. Hyllet ja, ikke fryktelig sannsynlig eller?

(Innlegget ble redigert 01.05.12 13:13)

popanlegg
popanleggInnlegg: 2176
01.05.12 13:28
Orishas: Ellers, at du trekker inn overspilling og filming blir jo også rimelig meningsløst, men ikke overraskende. Dette skjer i spillet, er en del av spillet enten man liker det eller ikke. Hyllet ja, ikke fryktelig sannsynlig eller?

Eneste argumentet ditt som går igjen gjennom hele innlegget er at det skjer utenfor spill. Jeg kan opplyse deg om at dette også gjelder overspilling. En kan da også dra frem uvanen de har ved å flokke seg rundt motstanderen.

Sammenligne med å gå baklengs over mål?! I fotballsammenheng vil jo dette heller bli at en for eksempel går ballen i mål eller avslutter angrepet på en arrogant måte. Skal en sammenligne danse-feiringen med langrenn/løping må en da heller sammenligne det med feiringen som skjer etter målgang.

Synes du det er forkastelig når Bolt danser etter å ha vunnet et løp også?

Denne dansingen har ingenting med å rakke ned på motstanderfansen å gjøre, så det blir tull at en ikke skal kunne gjøre dette. Adebayor-feiringen kunne en hatt et poeng med når det gjelder dette, men her kan en jo også forstå Ade. Dette er litt av sjarmen med fotballen.

Du skjønner ikke hvordan jeg kan sammenligne dette med ting som skjer i spill? Det du og enkelte andre ser på som problemet med dansingen er jo at det provoserer/ydmyker motstanderfansen. Klarer du virkelig ikke å trekke parallellene mot filming, overspilling, tiddrøyende possession-spill og til og med det å spille/drible ut motstander. Alt dette er provoserende, men man kan ikke ta hensyn til det. Ikke så lenge det ikke er meningen å provosere.

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
01.05.12 13:35

Nei, alt det du nevner er midler for å oppnå resultater. Det er dommerens oppgave å avsløre og slå ned på dette. Disse feiringene er bare tøv. Spontane idiotfeiringer kan forekomme i et øyeblikks black out, planlagte og innøvde danseshow er bare tull. Det er det innøvde, planlagte og uspontane ved dette som er fjollete. Ikke dansingen i seg selv.

Personlig bryr jeg meg lite om det provoserer motstanderfansen, men jeg registrerer at dette er det det fokuseres på i Spania. Det er dette Guardiola og spillerene selv har lagt vekt på. Det virker dermed klart at vi har å gjøre med en ørliten kulturkollisjon, og da er det helt på sin plass at brasilianerene må innrette seg.

For min del er jeg bare glad for at disse drittfeiringene er forbeholdt Santos og Real Madrid.

popanlegg
popanleggInnlegg: 2176
01.05.12 13:44
Orishas: Nei, alt det du nevner er midler for å oppnå resultater. Det er dommerens oppgave å avsløre og slå ned på dette. Disse feiringene er bare tøv. Spontane idiotfeiringer kan forekomme i et øyeblikks black out, planlagte og innøvde danseshow er bare tull. Det er det innøvde, planlagte og uspontane ved dette som er fjollete. Ikke dansingen i seg selv. Personlig bryr jeg meg lite om det provoserer motstanderfansen, men jeg registrerer at dette er det det fokuseres på i Spania. Det er dette Guardiola og spillerene selv har lagt vekt på. Det virker dermed klart at vi har å gjøre med en ørliten kulturkollisjon, og da er det helt på sin plass at brasilianerene må innrette seg. For min del er jeg bare glad for at disse drittfeiringene er forbeholdt Santos og Real Madrid.

Driblinger og småspill er ikke nødvendigvis for å oppnå resultater. Dette kan også foregå mer for moro skyld. Mer for å underholde - akkurat som disse feiringene.

Det som er argumentet ditt er da altså bare at DU ikke synes noe om det. Men dette har jo absolutt ingenting med hva som er Barca's grunn å gjøre. Nemlig dette med "respekt" for motstanderen? Du får bare rette på meg om jeg har misforstått?

Det er derfor jeg drar frem dette med overspilling osv osv. Når det er et spørsmål om respekt som er grunnen til at disse feiringene slås ned på så blir det helt utrolig hyklersk.

I tillegg har jo, som sagt, disse feiringene ingenting med motstanderen å gjøre. Det er for underholdningens skyld. For egen glede.

Det blir rett og slett bare kvalmende når en klubb skal slå ned på å feire med dans eller lignende. Slike holdninger kunne vært forståelig for en 5-600 år siden - ikke idag.

JarJarBinks
JarJarBinksInnlegg: 1218
01.05.12 16:27
popanlegg: Det blir rett og slett bare kvalmende når en klubb skal slå ned på å feire med dans eller lignende. Slike holdninger kunne vært forståelig for en 5-600 år siden - ikke idag.

Haha, kan du begrunne dette? Vil tro hensynet til andres følelser er større i dag enn i middelalderen. Uansett en meningsløs påstand.

Selvom det er påpekt, virker det ikke som du forstår at feiring ikke er en del av spillet, og heller ikke fremmer et lags muligheter på banen. Dribling og filming (som for øvrig skal straffes ifg reglene!) kan derfor ikke sammenlignes.

Dette er heller ikke et sinnsykt opplegg Barça er alene om i idrettsverden. I NBA kan man knapt feire for eksempel, for ikke å provosere motstanderen.

Hva andre klubber gjør får stå for deres regning, men å angripe klubben for å fremme egen policy i egne rekker gir vel ingen mening?

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 2996
01.05.12 16:40
popanlegg: Driblinger og småspill er ikke nødvendigvis for å oppnå resultater. Dette kan også foregå mer for moro skyld. Mer for å underholde - akkurat som disse feiringene.

Men assa...

Miniestadi
MiniestadiInnlegg: 4387
01.05.12 17:27

Sånn ellers, alltid underholdende Guillem Balague hevder Barcelona forsøker å selge Dani Alves, noen som har hørt noe om dette? Husker ikke hvor jeg leste dette, skal forsøke å finne det igjen.

Han skrev hvertfall at Villa og Alves vil bli forsøkt solgt. Villa er til dels forståelig, men Alves? Høres jo helt på trynet ut.

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
01.05.12 17:31

Uten å ha lest oppgulpet til Balague er det jo rykter om at Anzhi ønsker Alves. Om de skulle finne på å betale en helt hinsides sum, samt at spilleren selv får et heftig tilbud som gjør at han ønsker seg bort, er jeg ikke fremmed for at han kan bli solgt. Ønsker det selvsagt ikke, men man har Montoya som kan steppe inn å gjøre en god jobb. Det vil selvsagt svekke oss, men erstatteren har vi allerede på plass. Montoya er Spanias og Barcelonas fremtid på høyrebacken tror jeg.

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 2996
01.05.12 17:41

Ikke at vi trenger en angriper til der opp, men liker tanken paa Ben Arfa. Tror han kunne passet. Noen som vet hvor gammel han er? 

(Innlegget ble redigert 01.05.12 17:42)

JarJarBinks
JarJarBinksInnlegg: 1218
01.05.12 17:43

Alves har jo vært en enorm ressurs for klubben, og kan sikkert være det i flere år til. Jeg vet at han er høyt aktet blandt mange supportere, og det er velfjortent, men det skal sies at han har forholdsvis enkle kvaliteter. Hurtighet, innsats og utholdenhet er jo i hovedsak det som gjør han til spilleren han er. Han er overraskende stabil defansiv, og slår ofte, men langt fra alltid, gode innlegg. De kvalitetene han stort sett baserer spillet sitt på bør være mulig å erstatte, selvom det ofte er vanskelig å finne gode backer.

Miniestadi
MiniestadiInnlegg: 4387
01.05.12 17:43

Dette var det - fra Q&A greia hans på Skysports:

"I don't think Gareth Bale is a target, but Thiago Silva is an option at centre-back and if Neymar comes in - and Barcelona have already paid some money for him - then we are talking about a team that will be competitive. Jordi Alba is also in the equation, there is an agreement with him, but he may still renew his contract with Valencia so Barcelona will have to pay a transfer fee. They need a striker too.

They are going to try to sell Dani Alves and David Villa. I don't know if they will sell them, but that's what they are trying to do. If that's the case, that will raise some money to get the players they need."

 

Altså mener han at man prøver. Russerne kan jo være en mulighet, hvertfall med tanke på å kunne cashe inn litt, men tviler sterkt på at man aktivt prøver å selge Alves. Forøvrig morsomt at han mener Barcelona trenger en spiss, selv etter å nevne Neymar.

Raul07
Raul07Innlegg: 129421
01.05.12 17:46

Skulle ikke forundre meg om dere går etter Adil Rami også. Dere tok David Villa sist og henter nå Jordi Alba. Ser for meg at Rami kommer inn som stopperalternativ.

Hvis Dani Alves går tror jeg dere satser på Montoya og Puyol her.

 

popanlegg
popanleggInnlegg: 2176
01.05.12 17:53
JarJarBinks: Haha, kan du begrunne dette? Vil tro hensynet til andres følelser er større i dag enn i middelalderen. Uansett en meningsløs påstand. Selvom det er påpekt, virker det ikke som du forstår at feiring ikke er en del av spillet, og heller ikke fremmer et lags muligheter på banen. Dribling og filming (som for øvrig skal straffes ifg reglene!) kan derfor ikke sammenlignes. Dette er heller ikke et sinnsykt opplegg Barça er alene om i idrettsverden. I NBA kan man knapt feire for eksempel, for ikke å provosere motstanderen. Hva andre klubber gjør får stå for deres regning, men å angripe klubben for å fremme egen policy i egne rekker gir vel ingen mening?

Overspilling er heller ikke en del av spillet. Dette foregår mens det er stopp i spillet. Det argumentet blir uansett irrelevant da dette handler om holdninger og ikke selve spillet fotball.

Men jeg forstår at dette er håpløst å diskutere her inne, så jeg skal gi meg :p

 

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
01.05.12 17:55

Ser Rami linkes støtt og stadig. Han er god han, og et våpen på offensiv dødball. Men jeg synes han roter noe voldsomt til tider. Ser nesten ut som om han spiller i Atleti av og til. Når det er sagt, kanskje skyldes det Valencia snarere enn spilleren alene.

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
01.05.12 17:56

Foregår overspilling mens det er stopp i spillet? Den var ny for meg. Sikter du til rulling og overdrivelse av skadeomfang? Ja, det er en forbanna uting, men på ingen verdens måte relevant her.

popanlegg
popanleggInnlegg: 2176
01.05.12 18:03
Orishas: Foregår overspilling mens det er stopp i spillet? Den var ny for meg. Sikter du til rulling og overdrivelse av skadeomfang? Ja, det er en forbanna uting, men på ingen verdens måte relevant her.

Overspilling ja. Med det mener jeg ikke selve filmingen, men rulling og faking av smerte etterpå. Ikke relevant?

Barcelona slår hardt ned på å feire scoring med dans, fordi man viser mangel på respekt overfor motstander(fansen). Du ser ikke relevansen?

Lexern
LexernInnlegg: 5408
01.05.12 18:08

Hva synes du om denne feiringen da Orishas?

Synes det er flott at man er litt kreative og viser glede over å score mål. Klarer på ingen måte å se hvordan dette skal være ydmykende ovenfor motstander eller hvordan dette skal være negativt på noen måte.

Heia popanlegg.

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
01.05.12 18:10

Nei, jeg ser ikke relevansen. Og det er fordi den ikke eksisterer. Forøvrig er ikke det du nevner overspilling i min bok. Overspilling er når man blir tatt men faller selv om man egentlig kunne ha holdt seg på beina, eller faller for å unngå å bli tatt.

Faking av skader og rulling ved ethvert fall er sykt irriterende, men det er en del av spillet. Enten for å påvirke dommeren i en eller annen grad. Man kan skape en illusjon av at motstanderen spiller i overkant hardt, man kan få dommeren til å blåse frispark ved en senere anledning osv. I andre situasjoner kan man få tiden til å gå, få litt ekstra hvile, gjøre motstandere frustrerte osv.

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
01.05.12 18:11

Får ikke opp den videoen.

Glede og kreativitet er vel og bra. Har ingenting imot det.

Dabedida
DabedidaInnlegg: 21751
01.05.12 18:13
Orishas: Får ikke opp den videoen. Glede og kreativitet er vel og bra. Har ingenting imot det.

Jeg tror du har sett den tidligere. Det er dette laget fra Island som markedsfører seg selv ved mange spesielle feiringer. 

Lexern
LexernInnlegg: 5408
01.05.12 18:14
Orishas: Får ikke opp den videoen.

iPad vett..

Søk på tubern etter "Fish celebration". Synes den er helt genial og den er definitivt innøvd. 

Orishas
OrishasInnlegg: 40143
01.05.12 18:15

Aha, de feiringene er jo legendarisk idiotiske. Blir dog fryktelig annerledes når det er snakk om et andredivisjonslag eller noe sånn fra Island. Hadde Barcelona gjort noe sånn hadde jeg kastet opp

Lexern
LexernInnlegg: 5408
01.05.12 18:16
Orishas: Aha, de feiringene er jo legendarisk

e

Cobi
CobiInnlegg: 57287
01.05.12 18:17

For å komme med fasiten, for å være litt cocky, så slipper vi disse håpløse eksemplene med driblinger og overspilling og annet som ikke har en dritt med saken å gjøre: i fotballen er det en kodeks som sier at voldsomme/provokativt feiringer ikke er ok. Som eksempel kan det nevnes at Gary Neville for noen pr siden ble straffet for sin feiring mot Liverpoolfansen. Årsaken er delt; man ønsker ikke å fyre opp motstanderfansen, som igjen kan gi farlige situasjoner, og man ønsker fra forbundshold å ha en fotball som viser respekt.

Å feire voldsomt og provokativt mot motstanderne, spesielt på 5-0, er ikke ok. Spørsmålet er om denne feiringen var over streken, og det at det haglet med gjenstander mot Alves og Thiago under feiringen er jo en indikasjon...

(Innlegget ble redigert 01.05.12 18:18)

Dabedida
DabedidaInnlegg: 21751
01.05.12 18:18
Orishas: Hadde Barcelona gjort noe sånn hadde jeg kastet opp

Haha, å se for seg Alves, Busquets, Messi, Puyol(!) og Sánchez gjøre noe slikt hadde fått meg til å le. Godt og lenge. 

Det hadde faktisk vært hysterisk morsomt å se :-)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg