Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
andwez
andwezInnlegg: 11342
30.10.17 15:29
Cobi: . Har også klart å justere risikoen i pasningsspillet sitt bittelitt fra det mest hasardiøse under Luis Enrique. Nå er det mer produktivt det han holder på med.

Jeg husker dagene da det kom halvfarlige langskudd og han like godt skulle dempe de på brystkassen for å kline til kontringer på hel volley. Joda, morsomt å se på, men herregud. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
30.10.17 15:44

Sikker på at man vil merke savnet av Neymar mot toppklubber. Skulle ikke Messi ha dagen eller evt bli helt satt ut av f.eks Juventus så er det få på laget som kan ta ansvar eller skape noe på egenhånd.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
30.10.17 15:56
andwez: Jeg husker dagene da det kom halvfarlige langskudd og han like godt skulle dempe de på brystkassen for å kline til kontringer på hel volley. Joda, morsomt å se på, men herregud.

Eller når han la opp til et pasningsspill i og rundt 16-meteren som hadde et så høyt vanskelighetsnivå selv Busquets slet med å henge med på. Da er liksom risikoen bittelitt for høy... et par av de "jeg slår den med toppspinn over spissen som kommer imot, jeg"-pasningene hans har jo også vært rimelig drøye.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7047
30.10.17 19:27
Cobi: Og så må vi jo snart begynne å snakke skikkelig om Umtiti. Jeg så f.eks. denne her i Marca her om dagen, hvor han både stiller spørsmål ved om Umtiti er La Ligas beste forsvarsspiller, og om han sågar er best i verden. Det høres kanskje tullete ut, men om vi begynner å ramse opp stoppere som har vært bedre enn Umtiti i 2017, tror jeg lista er fryktelig kort, altså. Klart, han skal få lov til å levere på dette nivået lengre før vi skal kreve han inn på diverse drømmelag, men prestasjonene hans er rett og slett enorme om dagen. Så får han heller lære seg å kutte ut sarkastisk klapping til dommeren når han får gule kort...

Jeg satt og tenkte på litt av det samme her om dagen, og begynte å fundere på hvor langt tilbake man må gå for å finne et like bra eller bedre kjøp. Nedenfor har jeg laget et assortert utvalg over alternativer. Lenger bak enn Ronaldinho skal man uansett ikke, så jeg satte grensen der. Jeg blir ikke helt enig med meg selv hvor langt tilbake man må. Men jeg hadde i hvert fall vært veldig negativ til å selge Umtiti for under €100m. 

Umtiti €25m        16/17
Suarez €81,7m    14/15
Ter Stegen 12m   14/15
Neymar €88,2m   13/14
Alves €35,5m       08/09
Pique €5m           08/09
Abidal €15m         07/08
Eto'o €27m          04/05
Deco €21m          04/15
Ronaldinho           03/04

Royu
RoyuInnlegg: 10240
30.10.17 20:07

Pique er vel det beste i forhold til hva man har fått tilbake, selv om han har falt litt i det siste.

Umtiti og Ter Stegen føler jeg har få år under beltet til å vurderer de med resten av gutta. Men de hører utvilsomt der oppe på listen, men for tidlig å si. 

Det som imponerte meg mest med Umtiti var hvor jævla fort han tilpasset seg, han brukte vel knapt 2-3 uker før han har vært klasse. Det samme synes jeg man egentlig ser i Semedo om dagen også selv om han ikke akkurat har fått sjansen så mye som jeg håpet. Han har bare fått 25 min etter Atletico kampen, så han burde vel få en nærmere sagt 90 minutter nå i CL?

GMartino
GMartinoInnlegg: 2836
30.10.17 20:37

Så intet Umtiti i EM avstår fra søppelfotball. Synes Umtiti har vært beste forsvarer, klar margin foran andremann. Hatt enkelte slurv i de største kampene som har vært farlige, men faktum at han vant de første sytten-nitten La Liga kampene burde tyde på solid innsats. Tapet på Parc des Princes f.eks får de som kjenner spillet riktig ta på seg om Umtiti kunne gjøre betydelig bedre, for der var det forsvaret mot PSG nærmest konstant.

andwez
andwezInnlegg: 11342
31.10.17 13:49
Bølgenisse: Nedenfor har jeg laget et assortert utvalg over alternativer.

Litt vanskelig å sammenligne midtstoppere med andre typer. Syns det blir færre og færre skikkelig gode stoppere for hvert år som går, og sånn sett er Umtiti mer unik enn Suarez/Ter Stegen/Eto'o osv. 

Personlig syns jeg Alves var det beste kjøpet. Syns Pique er litt mer rett mann på rett sted, om det gir mening. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7047
31.10.17 19:39

Ter Stegen, Semedo, Mascherano, Umtiti, Alba, Busquets, Sergi Roberto, Paulinho, Denis Suárez, Messi og Luis Suárez.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
31.10.17 19:53

Liker det. Var akkurat det jeg håpet på.

Ost
OstInnlegg: 1358
31.10.17 20:46

Deilig oppstilling!

Mine ønsker for kampen:

- Positive tendenser fra Luis Suarez

- Semedo og Roberto overbeviser Valverde om at Roberto på midtbanen er den beste løsningen

 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
31.10.17 21:13

At man ikke leder enda..

Ost
OstInnlegg: 1358
31.10.17 21:34

Petter Veland har tydeligvis ikke fått det med seg, men vi har altså spilt 4-1-3-2 i denne førsteomgangen. Synes denne formasjonen kler Denis godt, vært den mest positive forventninger tatt i betraktning. Ellers en omgang helt på det jevne. Luis Suarez like svak som vi har blitt vant med denne høsten.

 

Kjedelig med skade på Roberto.

(Innlegget ble redigert 31.10.17 21:37)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
31.10.17 22:01

Suarez ødelegger faktisk hvert eneste angrep nå.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6162
31.10.17 22:04

Begredelig forestilling av Barcelona. Det laget der vil aldri kunne vinne et kvekk.

sennomis90
sennomis90Innlegg: 4714
31.10.17 22:19

Den involveringen fra Andre Gomes er rimelig avslørende.

Kukostkake
KukostkakeInnlegg: 1400
01.11.17 09:20

Problemet med å se Messi kanper, er at jeg får med Suarez og Deulofeau på kjøpet. Bendtner hadde puttet 8 i Suarez sin posisjon i år med de geniale framspillene fra Messi.

Deulofeau... Han har faktisk kun en "finte: stopp opp og tupp ballen med utsiden av høyrefoten til høyre, og den funker dårlig. Hører så mye om tempoet til Deulofeau, men han blir jo stoppet omtrent hver bidige gang han skrur opp "tempoet"..

Barca vinner mot lett/middels motstand pga et flott system med gode og fluide pasninger og bevegelser som gir dem et høyt ballinnehav. De presser fort og godt når de mister for å gjenvinne, og dette funker bra. Og så Messi som ofte tar ansvar fra 50 meter og innover i banen med alt du trenger. Det blir ikke å holde mot de bedre lagene om ikke andre enn Messi tar ansvar på den siste halvdelen av banen.

Dette er en kamp Barca hadde vunnet med Neymar, Dembele er 5x så god som den neste vingen på Barca og må levere fort etter skaden. Andre Gomes/Denis er forøvrig ikke noe å skryte av heller, men de ødelegger ihverfall ikke 4 angrep på rad som Suarez og Deu.

(Innlegget ble redigert 01.11.17 09:22)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
01.11.17 11:37
xavi-maestro: Begredelig forestilling av Barcelona. Det laget der vil aldri kunne vinne et kvekk.

Problemet til Barcelona er at vi har for mange grå mus på midtbanen og oppover. Vi mangler spillere med tempo, spillere som kan dra av en mann og skape kaos/ubalanse hos motstander. Dette gjelder også for spillere som kan slå pasninger gjennom ledd og skape kaos på denne måten. Det hjelper heller ikke på at L.Suarez er helt på bærtur i hele år og at Dembele ble skadet etter 2-3 kamper.  

Se på midtbanen og angrepet vårt:Rakitic, Busquets, Denis Suarez, Arda, Iniesta, Rafinha, Paulinho, Andre Gomes, S.Roberto (han spiller jo like mye back), Luis Suarez, Messi, Dembele, Deulofeu, Paco. 

-Rakitic har vært god denne sesongen, men har bikket 30 år. Treigere enn en skilpadde, null tempo i kroppen. Bør ikke være et "førstevalg" etter denne sesongen. Ikke meg imot hvis han drar heller. 
-Busquets er en klar starter, og det er greit nok det. God spiller. 
-Iniesta begynner å bli gammel, mye skadet og har hatt et digert kvalitetsfall fra glansdagene. 
-Denis Suarez er ok på mye, men skiller seg ikke ut på noen som helst måte, Ingen game-changer akkurat.
-Arda er helt katastrofe og ikke planene til Valverde.
-Rafinha har ihvertfall tempo, mye skadet. Ikke i planene til Valverde?
-Paulinho er ny, bidrar med en del mål og løp. Tror han blir viktig etterhvert.
-Andre Gomes vet jeg ikke hva jeg skal si om. Vet aldri om han kommer til å gjøre en god eller dårlig kamp når han starter/kommer inn. Bør ikke ha en fremtid i klubben.
-S.Roberto spiller jo mer back enn midtbane. God spiller.

-Luis Suarez har vært helt på vidda i år, ingenting som stemmer. Ødelegger mye mer enn han skaper. Passer han inn i systemet til Valverde? Jaggu ikke sikker. 
-Messi er lagets desidert viktigste mann selvsagt. Ingenting å si på. Problemet er at alt avhenger av han.
-Dembele er skadet og ny, vil bli en viktig spiller etterhvert, kommer til å bli knallgod. 
-Deulofeu: Varierer voldsomt, alt fra det helt jævlige til det gode. Grei backup. 
-Paco: Ikke i planene til Valverde. 

Av de 14 spillerne vi har fra midtbanen og opp er det kun 9stk jeg føler bør være med videre etter denne sesongen. 

Busquets, Messi, Dembele (klare startere)
Iniesta, Suarez (viktige spillere)
Rakitic, Deulofeu, Paulinho S.Roberto, Paulinho (gode backuper, kan få en del spilletid)

Når det gjelder Iniesta er han dessverre så skadetplaget at han ikke bør være så viktig som han er, men vi har dessverre ingen bedre. Han er fortsatt knallgod! Suarez er jeg usikker på, plutselig våkner han til, men her bør vi lete etter erstatter. 

Denis Suarez, Arda, Rafinha, Andre Gomes, Paco har jeg ingen problemer med å ønske vekk. De bidrar for lite. 

Vi trenger mer kvalitet inn i både første11 og troppen. 
Vi trenger 2 midtbanespillere + 1 angriper. 

Slenger ut noen navn som børe være aktuelle: 
Coutinho, Eriksen, Griezmann, Dembele (Celtic). 

En tropp ala:
ter Stegen, Cillesen, 
Semedo, Roberto, Pique, Mascherano, Umtiti, Ny, Alba, Digne
Busquets, Iniesta, Paulinho, Rakitic, Ny, Ny, 
Messi, Suarez, Dembele, Deulofeu, Ny

Jeg teller 21 plasser i min tropp. Så får man heller spe på med unggutter eller B-spillere hvis det blir krise.

Man må snart bestemme seg for om S.Roberto skal være back eller midtbanespiller. Enten da kvitte seg med Rakitic eller Vidal.

beardman
beardmanInnlegg: 2835
01.11.17 12:36
rivaldo: Man må snart bestemme seg for om S.Roberto skal være back eller midtbanespiller. Enten da kvitte seg med Rakitic eller Vidal.

Vil ha:

 

Førstevalg høyreback: Semedo

Andrevalg: Vidal

 

Roberto på midten

Rakitic ut/på benken

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 783
01.11.17 14:36

S. Roberto ute i 5 uker, og Gomes 3-4 uker meldes det. Tung med S.Roberto ute mtp at Semedo er eneste gode alternative til HB. Men håper de gir muligheter til unggutta på b-laget. Er det noen lovende HB der? Palencia? Vidal vil jeg ikke ha der.  

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7047
01.11.17 14:45
King-Xavi6: S. Roberto ute i 5 uker, og Gomes 3-4 uker meldes det. Tung med S.Roberto ute mtp at Semedo er eneste gode alternative til HB. Men håper de gir muligheter til unggutta på b-laget. Er det noen lovende HB der? Palencia? Vidal vil jeg ikke ha der.

Vidal kommer nok godt foran Palencia i køa på høyrebacken, så jeg tror ikke man bør ha for høye forhåpninger til å se Palencia der med det aller første.

Det begynner imidlertd å tynnes ut med midtbanealternativer nå med både Iniesta, Gomes, Roberto og Rafinha ute. Man står da igjen med Busquets, Paulinho, Denis og Rakitic. I tillegg kan Mascherano spille der til nøds. Sånn sett bør det være muligheter for å kunne se Alena i aksjon til helga.

(Innlegget ble redigert 01.11.17 14:45)

pregra
pregraInnlegg: 8838
01.11.17 16:28

Iniesta og Vidal bør være klare etter landslagspausen, er kun matchen mot Sevilla på lørdag som er "krise". Med tanke på Sevilla sin form, og at de spiller ikveld, bør vi ha nok (les Messi) til å ta 3p. 


Tror aldri jeg har sett et topp, europeisk klubblag være like avhengig av én enkelt spiller som vi er av Messi denne sesongen. Er så latterlig at det gjør fysisk vondt. Joda, Ter Stegen og Umtiti leverer, men offensivt er det Messi og that's it. Synd han ikke kan kombinere med seg selv, da hadde jeg hatt trua. Når de virkelige storkampene kommer vil vi nok se en boks på 4-5 motspillere rundt Messi og da er vi toast. Spesielt L. Suarez er fryktelig om dagen, men Deulofeu og de offensive midtbanespillerne er jaggu meg ikke mye bedre. Tror helt ærlig jeg hadde tatt Adama foran Deulofeu sånn ståa er nå. Hadde han blitt satt opp like mange ganger 1-mot-1 der ute på høyrekanten ville vi faktisk skapt sjanser.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7047
01.11.17 18:15

Ikke at jeg er helt objektiv når det kommer til Adama, men han hadde destruert hvem det måtte være 1 mot 1. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
01.11.17 19:53

Laget skriker etter kreative kraften, det blir nok bedre med Dembele inn, men det må nok handles inn noe i januar. Bort med Paco og Arda så henter man en spiller som kan spille aller helst spiss og ving. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
01.11.17 21:45

Dries Mertens. Han er 30år, men for en speller. Han i tospann med Messi kunne vært gøy

spårt
spårtInnlegg: 3207
01.11.17 21:49
rivaldo: Dries Mertens. Han er 30år, men for en speller. Han i tospann med Messi kunne vært gøy

Messi bør dra til Napoli. Insigne - Mertens - Messi hadde vært tidenes feteste angrep.

dragons100
dragons100Innlegg: 27387
01.11.17 23:03

Med to runder igjen i CL så begynner noen mulige motstandere å bli klar:

Gr A: CSKA eller Basel *
Gr B: Bayern **
Gr C: Roma/Chelsea ***
Gr E: Liverpool (Spartak) ****
Gr F: Shakhtar *****
Gr G: Porto/Leipzig ******

* Begge på 6 p. nå. 
** Med mindre Bayern vinner med mer enn 3-0 mot PSG.
*** Helt åpent. Atletico-Roma blir nok avgjørende om 1. plassen.
**** Vinner Liverpool gruppa og Sevilla blir nr 2 så faller denne fra. Spartak kan bli nr 2, men ikke så sannsynlig nå. 
***** Shakhtar må vinne med mer enn 2-0 hjemme mot City for å ha sjanse på gruppeseieren. 
****** Mest sannsynlig med Porto, kan bli tyskerne. 

Real Madrid blir nok nr 2 i gruppa si, så Tottenham blir uaktuelt. 

Lag som jeg håper man slipper: Bayern, Chelsea/Roma, 

Helt ok å trekke: Resten. 
(Innlegget ble redigert 01.11.17 23:05)

GMartino
GMartinoInnlegg: 2836
01.11.17 23:05

Giovanni van Bronckhorst - innsikt trumfer makt.

Gleder kun til lørdag og Sevilla nå, spørs om Roberto hadde fått tillit i elleveren uansett

Royu
RoyuInnlegg: 10240
01.11.17 23:59

Ikke akkurat så mye fryktelig kjipe motstandere. Chelsea og Bayern. Nr 2 på lista vil være Liverpool og Roma

flushy
flushyInnlegg: 212
02.11.17 09:03

Vermaelen på vei til Inter, snakk om et utlån fra januar. 

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24428
02.11.17 12:03

Tyske medier skriver at Leon Goretzka blir Barca spiller til sommern,han kommer da gratis da kotrakten går ut.Er jo en målfarlig midtbane spiller.Han spiller jo regelmessig på det Tyske landslaget også.Tror det kan bli et bra kjøp.Men noen på midten må jo ut da.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg