Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Knaxern
KnaxernInnlegg: 46843
24.07.18 20:03
andwez: Ja, Barcelona er virkelig tynt forspent på brasiliansk talent, og hva tilsier at dette skal snu?

Kun Coutinho og Paulinho etter endt sesong.

Rodrygo-overgangen ble kuppet på samme måte som Vinicius. Dere får jo leve i troen om at dette ikke har sendt signaler oppe i styrerommet til Barca, men realiteten er en annen.

grock19
grock19Innlegg: 83707
24.07.18 20:08

Barca har vel også Douglas, om man klarer beholde ham? 

D10S
D10SInnlegg: 4282
24.07.18 20:17
grock19: Barca har vel også Douglas, om man klarer beholde ham?

Dro på utlån til Sivasspor i går. Kontrakten hans går ut neste sommer, så dessverre får vi aldri se klubblegenden i Barcelona drakt igjen.

5 titler på 8 kamper. Vanskelig å slå den. 

(Innlegget ble redigert 24.07.18 20:17)

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46843
24.07.18 20:20
Cobi: Hehe, som om du liksom vet hvem som har flest tilhengere i Brasil. Basert på likes på sosiale medier er Barcelona størst i Brasil, men du har vel en bedre og mer nøyaktig analyse? Når det gjelder brasilianske spillere, om dette i det hele tatt er viktig, har Barcelona Coutinho som nok er den nest største etter Neymar allerede. Neymar drar selvsagt ikke til Real Madrid i sommer, og høyst sannsynlig ikke neste sommer heller. Og de to ungguttene til Real Madrid kan da like gjerne fade ut til ingenting som å bli stjerner. De fleste talenter blir jo tross alt ingenting.

SoMe er en måte. Dog, det har sine haker. Ikke alle har trykket like på den og den klubben eller spilleren. Real Madrid er ledende både på insta, face og twitter samlet sett over hele verden. Litt usikker på tallene fra Brasil pdd.

Men spør du fotballspillere og vanlige folk, så svarer majoriteten Real Madrid, selv om det som sagt er delt.

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1265
24.07.18 20:25
Knaxern: SoMe er en måte. Dog, det har sine haker. Ikke alle har trykket like på den og den klubben eller spilleren. Real Madrid er ledende både på insta, face og twitter samlet sett over hele verden. Litt usikker på tallene fra Brasil pdd.

Virker som du er inne på noe her. 

Ronaldo — the original one — is one of the few players to have seen both sides of the Clásico rivalry.

When asked to choose between the two clubs, he told Esporte Interativo: “I feel much more grateful to and linked to Madrid, despite having had my best season at Barcelona.”

“In the end, my history with Barca was very bad, similar to the one Neymar had,” he explained.

“Barcelona have always had issues with Brazilian players: Neymar, Romario, Ronaldinho and me.

“We were all treated badly by the club in the end, despite all our contributions and dedication.”

However, he did concede that Barcelona as a city is a great place to be. “Despite all that, Barcelona is an incredible city, but I feel more linked to Real Madrid, ” he admitted.

(Innlegget ble redigert 24.07.18 20:27)

Cobi
CobiInnlegg: 58250
24.07.18 20:52

«SoMe er en måte. Dog, det har sine haker. Ikke alle har trykket like på den og den klubben eller spilleren. Real Madrid er ledende både på insta, face og twitter samlet sett over hele verden. Litt usikker på tallene fra Brasil pdd.

Men spør du fotballspillere og vanlige folk, så svarer majoriteten Real Madrid, selv om det som sagt er delt.»

Dette er verdens minst interessante pissekonkurranse, men Barcelona er stort sett verdens største klubb målt i følgerne på sosiale medier. Oversikten her er f.eks fra juni, altså før Ronaldo stakk fra Real Madrid. Barcelona størst på Twitter og Facebook. Dette varierer selvsagt likt, og de to klubbene er alltid nr en og to, med forskjeller typisk innenfor 1-2%. Stort sett er Barca et lite hestehode foran. Uten at det betyr noe som helst egentlig.

Men tilbake til hovedpoenget: Du har naturligvis ikke dekning for å hevde Real Madrid er mer populære enn Barcelona i Brasil. Du har ikke spurt «fotballspillere og vanlige folk» i et representativt utvalg og fått en troverdig oversikt, for å si det forsiktig. Så bare knock it off, alle skjønner jo at du drar statistikk ut av ræva her.

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1265
24.07.18 20:59

Barcelona:

28 millioner på Twitter, 102 millioner på Facebook.

Real Madrid:

30 millioner på Twitter, 109 millioner på Facebook.

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
24.07.18 21:09
Royu: 5 år, 5 mill euro i året i lønn. Koster Barcelona 41 mill euro.
Sies at det er dobbelt så mye lønn som hva Roma var villig til å gi.

Roma var villige til å gi ham 2,5 mill euro netto i årslønn. Ca.5 mill brutto sikkert. Er dine tall netto- eller bruttotall?

Cobi
CobiInnlegg: 58250
24.07.18 21:13

Klubbene har mer enn én twitterkonto, Einstein... Barcelona har i skrivende stund ca 51,7 mill følgerne på Twitter. Real Madrid har ca 49,8 mill.

Ser forresten at linken jeg la i forrige innlegg var fra 2014.. så drit i den. Men som sagt: Søker man opp disse oversiktene ved forskjellige tidspunkt, er det to klubber som gruser de andre i støvlene, og det er Barca og Madrid. Og de bytter på å lede an.

Men det var som sagt ikke hovedpoenget mitt.

wazzzza
wazzzzaInnlegg: 1265
24.07.18 21:22
Cobi: Klubbene har mer enn én twitterkonto, Einstein... Barcelona har i skrivende stund ca 51,7 mill følgerne på Twitter. Real Madrid har ca 49,8 mill.

Hvor får du det tallet?

Barcelona har tagget 8 andre offisielle Barca-kontoer fra andre land, mens Madrid har tagget 4 i sin bio. Et kjapt søk gir meg verken Brasil, Indonesia eller de andre landene hos Madrid som er verifisert, så med andre ord blir det litt unøyaktig å sammenligne slik i hytt og pinne.

(Innlegget ble redigert 24.07.18 21:23)

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
24.07.18 22:11

Ryktes at Everton danket ut Barca i kampen om Richarlison og at Barca derfor måtte gå for Malcom :) 

Nei da, men Richarlison er faktisk dyrere enn Malcom..

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
24.07.18 22:13

Men PL proven!!

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
24.07.18 22:33
wazzzza: så med andre ord blir det litt unøyaktig å sammenligne slik i hytt og pinne

Men det jævla røret du og Knaxern kommer trekkende med er greier med substans i? Nitrist å se på deg.

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
24.07.18 22:39
PerryAnnunziata: Nei da, men Richarlison er faktisk dyrere enn Malcom.

Er det rart?

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
24.07.18 22:41
Cobi: Akkurat dobbel dekning, med en noenlunde ok miks av ungt og gammelt, etablert og up and coming, førstevalg og andrevalg. Og klart, en Coutinho kan sendes ned på midten, rollene kan endres om man går 433 i stedet for 442, men dette er i hvert fall et utgangspunkt. Sergi Roberto har også vært nevnt som et midtbanealternativ, men jeg setter han opp som back i utgangspunktet. Jeg synes dette ser kruttsterkt ut, men spørsmålstegnet ligger ved Luis Suarez og den rene nierrollen ved siden av mer tilbaketrukne Messi. Hadde man hentet noe alla Martial i stedet for Malcom/Willian, hadde man fått bedre dekning lengst fremme også. Jeg rater egentlig Paco Alcacer greit nok jeg, altså, og han scoret tross alt hvert 140. minutt i fjor, det er jo ganske decent. Men er man komfortable med å sende utpå Alcacer (eller Munir) i CL-semien når Suarez har en stinker eller er skadet? Tja. Det er ankepunktet mitt i denne offensiven. Jeg nevner Martial, uten at jeg er sikker på om han hadde vært en fantastisk signering heller, men det er mer ment som en typebeskrivelse enn et opprop om å hente akkurat han. Det finnes andre som kan bekle både en kant- og spissrolle der ute. Verken Willian eller Malcom (så vidt jeg vet) kan det.

Blir spennende å se om man går for 433 eller 442 til året. Har en mistanke om at det blir vanskelig for Valverde å gå vekk fra 442. Sliter litt med å se hvordan han eventuelt skal legge kabalen på topp der, samtidig som man er så trygge som jeg tror han vil ønske defensivt. 

Enig i at det er stor usikkerhet rundt hva Suarez vil prestere til året, og at det kunne vært fint med et alternativ til han, men sliter litt med å se fantastiske alternativer. Martial har potensialet til å være et fantastisk alternativ, men usikkert om han noen gang får det ut. Er vel litt som taler for at man kanskje egentlig burde gått fot Mbappe i stedet for Dembele ifjor? Kunne spilt kant og tatt plassen til Suarez om han sviktet?

Ellers, med Malcom (du hadde for øvrig rett i at navnet hans er en stavefeil - er oppkalt etter Malcolm X) inn har man en del giftige langskyttere som kan gjøre det litt farlig å rygge for langt inn i egen boks. Messi, Coutinho og Malcom hadde henholdsvis 8,8 og 5 mål fra utenfor 16-meteren ifjor. 

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
24.07.18 22:42

Adrian Ortola til Deportivo på lån.

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
24.07.18 22:47
caliblue: Er det rart?

Litt, men man har jo blitt vant til prisene PL-klubber betaler. Bayerns og samtidig Bundesligaens dyreste innkjøp noensinne kostet 41 mill euro sånn til sammenligning. 

GMartino
GMartinoInnlegg: 2781
24.07.18 22:49
Coca_cola: Enig i at det er stor usikkerhet rundt hva Suarez vil prestere til året

Teknikk og eksemplarisk oppførsel. Bør fungere.

caliblue
caliblueInnlegg: 14149
24.07.18 23:24
PerryAnnunziata: Litt, men man har jo blitt vant til prisene PL-klubber betaler. Bayerns og samtidig Bundesligaens dyreste innkjøp noensinne kostet 41 mill euro sånn til sammenligning.

OK. Jeg lurte mest på verdien Malcom vs Richarlison.

Som Everton-supporter vil jeg mye heller se Richarlison i blått enn Malcom, og jeg er trygg på at klubben deler den oppfatningen. Men det skyldes jo mye kontakten mellom spiller og manager.

Som type tror jeg Malcom kunne slitt i PL, men det betyr jo ikke at han er en dårlig fotballspiller.

andwez
andwezInnlegg: 11338
24.07.18 23:46
Knaxern: Kun Coutinho og Paulinho etter endt sesong. Rodrygo-overgangen ble kuppet på samme måte som Vinicius. Dere får jo leve i troen om at dette ikke har sendt signaler oppe i styrerommet til Barca, men realiteten er en annen.

Og til tross for sommerens nyheter bare hopper du elegant over Arthur og nå Malcom, da? Mens Rodrygo og Vinicius av en eller annen grunn "teller" som talenter hos Madrid? 

Dette setter jeg på den samme tullekontoen som uttalelsen din om at "Neymar mest sannsynligvis ender i Madrid i sommer", så du gav de et par ekstrapoeng på brasil-kontoen der og.

God bedring. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17832
25.07.18 01:02
PerryAnnunziata: Ryktes at Everton danket ut Barca i kampen om Richarlison og at Barca derfor måtte gå for Malcom :) Nei da, men Richarlison er faktisk dyrere enn Malcom..

Vil faktisk si at Richarlison er bedre enn Malcom også, så jeg ser den.

Ingenting negativt om Malcom. Jeg var senest i februar full av lovord om gutten, men Richarlison har jo virkelig vist at han har tatt nivået i England veldig godt.

 

Edit: For Barcelona så vil derimot Malcom passe en god del bedre slik jeg ser det. Mulig at det har endel med Watford sin spillestil å gjøre, men Richarlison virket å komme best til rette når han ble brukt nesten som en kraftspiss i tospann med Deeney, kom rettvendt og ikke trengte/skulle sentre ballen videre. Ble endel balltap, men å si at han har dårlig teknikk blir også feil, for mannen kunne forsere som bare det. Minnet faktisk endel om Willian Jose.

(Innlegget ble redigert 25.07.18 01:11)

pregra
pregraInnlegg: 8718
25.07.18 01:11
-Jolla: men Richarlison har jo virkelig vist at han har tatt nivået i England veldig god

0 målpoeng siden 12. Desember. Richarlison hadde en frisk start, men vært piss dårlig i lang, lang tid. Hjalp ikke at han spilte for et Watford som sleit, men det unnskylder ikke 27 matcher uten bidrag.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
25.07.18 01:35

Velkommen Malcom!

Den tredje signeringen i sommer som er veldig spennende. Lenglet, Arthur og Malcom betyr en ny i hver lagdel. Liker profilen med en kombinasjon av brasilianske og franske unggutter sammen med våre egne katalanere.

Kælighet
KælighetInnlegg: 11699
25.07.18 01:41
pregra: 0 målpoeng siden 12. Desember.

Han var piss, men kan like gjerne legge til mer info slik at det blir et nyansert bilde. Richarlison har spilt sammenhengende fotball i halvannet år uten ferie med den brasilanske ligaen, U-20-landslaget og Premier League. Legg til at han er veldig ung så gir det grunnlag til å tro at han har vært utbrent.

Tipper han er langt friskere nå til sesongstart. Både Richarlison og Malcom er to spennende spillere. Det tryggeste er nok å ikke hevde at den ene er bedre enn den andre, for dette kan slå an begge veier.

Cobi
CobiInnlegg: 58250
25.07.18 09:03
-Jolla: Vil faktisk si at Richarlison er bedre enn Malcom også, så jeg ser den.
Ingenting negativt om Malcom. Jeg var senest i februar full av lovord om gutten, men Richarlison har jo virkelig vist at han har tatt nivået i England veldig godt.

Edit: For Barcelona så vil derimot Malcom passe en god del bedre slik jeg ser det. Mulig at det har endel med Watford sin spillestil å gjøre, men Richarlison virket å komme best til rette når han ble brukt nesten som en kraftspiss i tospann med Deeney, kom rettvendt og ikke trengte/skulle sentre ballen videre. Ble endel balltap, men å si at han har dårlig teknikk blir også feil, for mannen kunne forsere som bare det. Minnet faktisk endel om Willian Jose.

Den rollen spilte han vel praktisk talt aldri? Om jeg ikke misforstår deg da, men Watford spilte «alltid» med én spiss. Og da Richarlison var god, spilte han stort sett med andre spisser enn Deeney, som først og fremst spilte mye i andre halvdel av sesongen, da Richarlison var begredelig og til slutt ble benka til fordel for en storhet som Femenia… I løpet av de første 13 rundene, hvor Richarlison sanket samtlige målpoeng med unntak av ett, spilte Deeney mer enn en halvtime i kun tre kamper. Kort sagt: Da Richarlison var god, var det stort sett Andre Gray som spilte nier.

Anyways. Det blir jo litt vanskelig å sammenligne direkte, da de to spilte i så vidt forskjellige ligaer. Men de er mer eller mindre nøyaktig like gamle og statistisk slår Malcom Richarlison i nær sagt alt, unntatt et par defensive parametre. Jeg skal som sagt ikke stå som talsmann for hva Malcom står for, men jeg håper da virkelig han er bedre enn hva Richarlison viste i fjor, for det var en dusin bra kamper og deretter ca Championship-nivå. Mulig manglende hvile er forklaringen, jeg ser den, men det var virkelig ikke bra det han leverte fra jul og ut. Og da tenker jeg ikke bare på mål og målpoeng, men spillet hans generelt syntes jeg var virkelig lite bra. Og bare som en illustrasjon, ingen fasit: I 2018 har han ikke levert én eneste kamp til over 7,0 hos whoscored. Gjennomsnittsscore på under 6,5. Malcom stoppa også opp, men neppe på det nivået her.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente av Malcom, men jeg hadde vært skikkelig lite fornøyd om Barcelona hadde henta Richarlison til den prisen. Da tenker jeg kvalitativt, ikke spillestil og hvordan han ville passet inn.

EDIT: Interessant gjennomgang av overgangssagaen fra Monchi til Romas hjemmeside. Herlig med disse åpne klubbene som ikke holder alt av detaljer skjult for fansen, Roma offentliggjør vel også stort sett alle (eller alle?) overgangssummer også.

Bekrefter jo langt på vei medienes versjon her. Roma hadde fått akseptert bud, og Malcom skulle komme med fly kl 23. Absolutt ingenting var signert, men de gikk ut med twittermeldingen fordi Bordeaux ville det. Barcelona kom med et større bud, Roma responderte samme kveld med et enda større bud igjen, men trakk seg dagen etter da Bordeaux etter hvert begynte å dra opp til ren auksjon.  

(Innlegget ble redigert 25.07.18 09:08)

Cobi
CobiInnlegg: 58250
25.07.18 11:23

Rummenigge avviser helt entydig at det kan være aktuelt å kvitte Thiago, så da stryker vi den muligheten av listen.

«Thiago er en viktig spiller for oss og vi har aldri en eneste gang tenkt tanken på at han skulle forlate klubben. Det har aldri vært noe som helst i disse historiene i det hele tatt»

Samtidig melder L'equipe at det er helt uaktuelt for PSG å selge Rabiot nå. De lar han heller sitte et år på benken for å statuere et eksempel, om han fortsatt nekter å diskutere forlengelse. Da er det vel de Jong (muligens først neste sommer) og til en viss grad Pjanic som linkes sentralt på midten da.

 

(Innlegget ble redigert 25.07.18 11:25)

as_roma
as_romaInnlegg: 21821
25.07.18 11:54

Herregud

I overskriften på hovedsiden: "Truer med å ta Barca til retten".

(Innlegget ble redigert 25.07.18 11:55)

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
25.07.18 11:58
as_roma: Herregud I overskriften på hovedsiden: "Truer med å ta Barca til rette

Min tolkning basert på det Monchi sier i intervjuet sitt er vel at man vurderer hva man skal gjøre med Bordeaux, ikke Barcelona. 

Cobi
CobiInnlegg: 58250
25.07.18 12:01
as_roma: Herregud
I overskriften på hovedsiden: "Truer med å ta Barca til retten".

Genererer vel hakket flere klikk enn overskriften «Roma truer med å ta Bordeaux» til retten. Alternativet er det desken som rett og slett ikke skjønner noe som helst av saken.

Tar Roma Barcelona til retten så ler vel dommeren seg halvt i hjel før han avviser saken. Tar de derimot Bordeaux til retten, er det i hvert fall en viss sjanse for å få til noe. Det er jo ingenting som tyder på noe annet enn at Barcelona har lagt inn et bud på en spiller som på det tidspunktet var Bordeaux’ eiendom, fått dette akseptert, og deretter signert han. Helt etter boka. Monchi retta da også sinnet/skuffelsen sin mot Bordeaux, ikke Barcelona, i går.

EDIT: I følge Gerard Romero er "endelig" Pablo Moreno-overgangen til Juventus klar. €700.000 i overgangssum. Surt, men akkurat han har man vel visst en stund ville forsvinne.

(Innlegget ble redigert 25.07.18 12:05)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
25.07.18 12:03

Må jo være Bordeaux som har gjort noe «galt» isåfall. 

Ender uansett med ingenting. Roma er bare bitter fordi overgangen glapp. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg