Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Kubala

Innlegg: 8109
Kubala
18.01.21 14:53
KongOlav2: Spesielt at ledelsen ikke vil sette ned foten for f.eks en signering av 30 år gamle Wijnaldum i og med at Barca har allerede 32-årige og snart 31-årige Pjanic

Hadde egentlig skrevet en avsnitt om det, men ja. Vi er jo der at vi ikke engang vet hvor dårlig det står til i finansene i klubben. Isolert sett, så kan Wijnaldum absolutt være en signering klubben vil se på uavhengig av Koeman eller ikke, han har kvalitet nok til bli en god spiller for Barcelona. Men spillere inn vil ikke bli prioritert etter hva jeg kan fatte og begripe. 

Alt for tidlig å si, men en gratis Wijnaldum skal man ikke avskrive. Depay tror jeg er utelukket.

KongOlav2

Innlegg: 44303
KongOlav2
18.01.21 14:55
Kubala: Hadde egentlig skrevet en avsnitt om det, men ja. Vi er jo der at vi ikke engang vet hvor dårlig det står til i finansene i klubben. Isolert sett, så kan Wijnaldum absolutt være en signering klubben vil se på uavhengig av Koeman eller ikke, han har kvalitet nok til bli en god spiller for Barcelona. Men spillere inn vil ikke bli prioritert etter hva jeg kan fatte og begripe.  Alt for tidlig å si, men en gratis Wijnaldum skal man ikke avskrive. Depay tror jeg er utelukket.

Hvorfor skulle Depay være utelukket? Forutsatt at Barca klarer å kvitte seg med en eller flere av Griezmann, Coutinho og Dembele da? Dembele er jo konstant skadet og litt for upolert teknisk til å være skikkelig Barca-materiale. Griezmann har jo ettersigende en massiv lønn og rettferdiggjør i liten grad denne. Om de mot formodning kunne klart og kvitte seg med ham, kunne jo Depay inn på en klart lavere lønn vært en løsning som gav atskillig mer valuta for pengene.

Kubala

Innlegg: 8109
Kubala
18.01.21 15:28
KongOlav2: Om de mot formodning kunne klart og kvitte seg med ham, kunne jo Depay inn på en klart lavere lønn vært en løsning som gav atskillig mer valuta for pengene.

Jeg skrev tror, så det betyr at jeg selvfølgelig ikke kan utelukke noe som helst. Grunnen til at jeg tror det er utelukket, som ting står nå, er at det slettes ikke sikkert de klarer å kvitte seg med noen av de over. De er dyre, vanskelig å bli kvitt. Vil noen klubber ta sjansen på å kjøpe disse for store summer? Blir Messi? Blir Koeman?

Om Koeman mot alle odds skulle bli, så øker jo oddsen. Med i konteksten skal jo selvfølgelig faktum at favoritten til ny president; Laporta i starten av sin første presidentperiode tok over et førstelag som hadde problematisk mange hollendere i klubben, på det punktet at de hadde en splittet garderobe mellom nederlandske spillere og resten av stallen. Jeg har mine tvil om at han ønsker å starte med å hente så mange hollendere for å si det sånn. 

Neste punkt er at både Laporta og Font er klar på at La Masía blir viktig for å gjenoppbygge klubben. De kommer heller til å spare pengene de eventuelt har til den virkelige klassesigneringen (Haaland, Mbappe) og satse på La Masía istedenfor eldre utlendinger.  

KongOlav2

Innlegg: 44303
KongOlav2
18.01.21 15:40
Kubala: Jeg skrev tror, så det betyr at jeg selvfølgelig ikke kan utelukke noe som helst. Grunnen til at jeg tror det er utelukket, som ting står nå, er at det slettes ikke sikkert de klarer å kvitte seg med noen av de over. De er dyre, vanskelig å bli kvitt. Vil noen klubber ta sjansen på å kjøpe disse for store summer? Blir Messi? Blir Koeman? Om Koeman mot alle odds skulle bli, så øker jo oddsen. Med i konteksten skal jo selvfølgelig faktum at favoritten til ny president; Laporta i starten av sin første presidentperiode tok over et førstelag som hadde problematisk mange hollendere i klubben, på det punktet at de hadde en splittet garderobe mellom nederlandske spillere og resten av stallen. Jeg har mine tvil om at han ønsker å starte med å hente så mange hollendere for å si det sånn.  Neste punkt er at både Laporta og Font er klar på at La Masía blir viktig for å gjenoppbygge klubben. De kommer heller til å spare pengene de eventuelt har til den virkelige klassesigneringen (Haaland, Mbappe) og satse på La Masía istedenfor eldre utlendinger.

Takker, godt svar!

Ang Griezmann så er jo den ryktede lønna hans så høy (€800k i uka?) at det fort kunne forsvart seg å gi ham bort om noen vil overta lønna, og deretter hente Depay på et en betydelig lavere lønn.

Ellers er det litt spesielt om presidentvalget skal avgjøre så mye. Det burde være litt mer forutsigbarhet enn at presidentbytte (eller managerskifte) i veldig stor grad skal legge premissene for transferpolitikken. 

-Jolla

Innlegg: 18460
-Jolla
18.01.21 15:45
King-Xavi6: men at vi er langt nede om dagen er ganske klart for mange.

Da har vi ganske forskjellig syn på hva "langt nede" er. 3. plass i La Liga - burde ha ledet ligaen ifølge underliggende tall, men vært uheldige mens Atleti har vært heldige.
Videre fra Champions League med 15 poeng. Veldig likt med Juventus, og litt hipps-om-happs om hvilket lag som endte på 1. plass og hvilket lag som endte på 2. plass. Totalt sett over gruppespillet så var det vel en aldri så liten edge til Barcelona, men mest sannsynlig så ville det være innbyrdes som talt uansett. Project 538 gir dere fordel med 3,6xG mot 2,7xG over de to kampene, men sier også at det burde vært én seier hver.
Kvalifisert til Supercupen hvor dere var i finalen. Det at dere var kvalifiserte til Supercupen gjør at dere fortsatt er med i cupen. (Men det er de fleste. Kun Elche, Huesca, Alavés og Atlético er ute av cupen av LL-lag.)

Valencia er langt nede. Getafe er temmelig langt nede. Reims er langt nede. Sheffield United er langt nede. Arsenal og Wolves er temmelig langt nede. Schalke er langt nede - og har vært der en stund. Hoffenheim er langt nede. Barcelona kniver i toppen i alle turneringer de er med i. Har vært med i utslagsrundene i CL de siste sytten (17) årene, og vi må like langt tilbake for å finne forrige gang dere ikke endte topp 3 i La Liga.

Dere er ikke en taperklubb. Jeg vil gjette at kun Bayern München har vunnet mer enn dere i det 21. århundre. Dere er ikke langt nede. Dere er noe dårligere enn det dere har vært, men dere spiller fantastisk fotball og har en ubeskrivelig god tropp som jeg bare kan misunne dere. Jeg vil tro at resultatene i La Liga vil balansere seg, og at dere ender komfortabelt på 2. eller 3. plass, kun få poeng bak Atlético, og hvis dere kommer dere forbi PSG (som jeg ser på som rundt 55% sannsynlig) så ser jeg ikke noen grunn til at dere skal komme dere til semifinalen eller i det minste frem til dere møter Bayern. Da har dere en sesong som 99,99% av fotballklubber aldri vil oppnå.

King-Xavi6

Innlegg: 1015
King-Xavi6
18.01.21 16:01
-Jolla: Da har vi ganske forskjellig syn på hva "langt nede" er. 3. plass i La Liga - burde ha ledet ligaen ifølge underliggende tall, men vært uheldige mens Atleti har vært heldige.

Personlig synes jeg du er SPOT ON! Men dessverre forventer Barca fans ekstremt mye. De forventer at talentene spiller, men ikke kan gjøre feil. De forventer at vi  bruker unge spillere, men vinner hver kamp. Men alt tar sin tid. Du er inne på veldig mye bra her. Det er utrolig bra talenter på vei opp og frem. Er allerede et ganske ungt lag utpå der hver uke, med snitt på rundt 25. Det vil selvsagt ta tid, men om dette er krise for Barca, så har man kanskje ikke ord for noen av de andre lagene du snakker om. Vi er med som du sier i alle turneringer. For meg er det slik at så lenge vi kjemper, og samtidig lar unggutta spille, så er det faktisk fear.

Det er slik at Barca har vunnet så mye de siste årene at folk tror at det bare er å slå på motoren også går bilen av seg selv. Det tar tid å bygge opp et nytt lag.

Hetfield

Innlegg: 20760
Hetfield
18.01.21 16:06

Fått solgt Messi, Griezen, Coutinho og Dembele ville alene ha frigjort mye sårt tiltrengte grunker.

 

-Jolla

Innlegg: 18460
-Jolla
18.01.21 16:13

Og bare for å ha det klart. Jeg var uenig med fjols på twitter som mente at det var krise i Atlético forrige sesong, og at man ville være heldige hvis man klarte topp 4. Joda, man var bak Getafe, Sevilla, Valencia og Real Sociedad, og mer enn 10 poeng bak de andre store til tider. I cupen røk man i første kampen mot Cultural Leonesa, og folk ropte om "Simeone Out!", hvordan João Félix var tidenes flopp og hvordan klubben hadde blitt rundlurt av Real Madrid til å betale €35 mill for benkspilleren Marcos Llorente.

Spillet var solid. Det å tenke at klubben ville være bedre uten Simeone var idioti, og jeg var sikker på at topp 4 ikke ville være noe problem. Det var for mange uavgjorte og poengtap etter sjansesløseri og stolpetreff, men hvis du satt deg ned og analyserte ut ifra LITT mer enn den samlede poengsummen så ville du se at det var vår beste sesong siden 15/16. Til tross for tapene av Godín, Lucas, Juanfran, Filipe Luís, Rodri og Griezmann.

Kubala

Innlegg: 8109
Kubala
18.01.21 16:49
KongOlav2: Ang Griezmann så er jo den ryktede lønna hans så høy (€800k i uka?) at det fort kunne forsvart seg å gi ham bort om noen vil overta lønna, og deretter hente Depay på et en betydelig lavere lønn. Ellers er det litt spesielt om presidentvalget skal avgjøre så mye. Det burde være litt mer forutsigbarhet enn at presidentbytte (eller managerskifte) i veldig stor grad skal legge premissene for transferpolitikken.

Takk!

Ja, lønnen hans er for høy ut i fra hva han har bidratt med foreløpig. Men stikker Messi, så er kanskje ikke Griezmann så altfor dum å gi litt lederansvar.  Istedenfor å gi han bort, ville jeg heller beholdt ham og prøvd å få solgt Coutinho og Dembele. Blir Messi ville jeg kanskje solgt Griezmann og beholdt Dembele. 

Uff ja, men nå er klubben litt spesiell. Det er svært få steder, om noen hvor klubben er så politisk diversifisert. 

KongOlav2

Innlegg: 44303
KongOlav2
18.01.21 17:21
Kubala: Ja, lønnen hans er for høy ut i fra hva han har bidratt med foreløpig. Men stikker Messi, så er kanskje ikke Griezmann så altfor dum å gi litt lederansvar. Istedenfor å gi han bort, ville jeg heller beholdt ham og prøvd å få solgt Coutinho og Dembele. Blir Messi ville jeg kanskje solgt Griezmann og beholdt Dembele. Uff ja, men nå er klubben litt spesiell. Det er svært få steder, om noen hvor klubben er så politisk diversifisert.

Ang Messi avhenger vel mye av Barcelona selv. Vil de ha ham med videre eller ikke?

Og av de tre andre er nok Dembele den mest salgbare pga lønn og alder. Coutinho og Griezmann er vanskeligere å få solgt. Stemmer virkelig de tallene på lønn jeg finner? Selv i det minst ille tilfellet har Griezmann over dobbelt så høy lønn som Coutinho........

LaGoeba

Innlegg: 21593
LaGoeba
18.01.21 19:28
KongOlav2: Og av de tre andre er nok Dembele den mest salgbare pga lønn og alder.

Men har han bein nok igjen til at det er nok interesserte klubber? 

Enzino

Innlegg: 40406
Enzino
18.01.21 20:22
KongOlav2: Ang Messi avhenger vel mye av Barcelona selv. Vil de ha ham med videre eller ikke?

Det verserer vel noen ganske sterke ryker om at Messi skal til Miami? Hvor mye det ligger i det, er vel umulig å vite, men har han ikke kjøpt hus der? Uten at det er avgjørende selvsagt.

Men det gir god mening. Fin by, godt klima, og der kan han herje vilt i ligaen i 3-4 år til på fet kontrakt. Pluss at basically alle snakker spansk der.

Er vel også høyst tvilsomt om Barcelona klarer å stable på beina et skikkelig vinnerlag før Messi sitt nivå er falt for mye også, med tanke på den politiske situasjonen i klubben og finansene (i hvert fall gitt det lille jeg har fått med meg, men tar høyde for at jeg ikke har satt meg dypt nok inn i materien her).

Kubala

Innlegg: 8109
Kubala
18.01.21 21:07
KongOlav2: Ang Messi avhenger vel mye av Barcelona selv. Vil de ha ham med videre eller ikke?

Nei, det er egentlig tvert i mot at det avhenger av hva Messi vil selv. Han kan gå gratis til sommeren, og mye tyder på at han nettopp kommer til å gjøre det. Jeg tror han føler selv at han har utspilt sin rolle i klubben, han er fortsatt god for 2-3 år til i toppfotballen med de riktige folkene rundt seg tror jeg. Han kunne gått i 2019 etter Anfield, men valgte å bli. 

Det er siste sjansen på å prøve seg et annet sted, jeg tror han tar den. Er det en ting som er verre enn å se en klubblegende ikle seg en annen drakt, når du vet han burde vært i klubben karrieren ut - så er det når det er på overtid og stjernen falmer. 

Kubala

Innlegg: 8109
Kubala
18.01.21 21:12
Enzino: Det verserer vel noen ganske sterke ryker om at Messi skal til Miami? Hvor mye det ligger i det, er vel umulig å vite, men har han ikke kjøpt hus der? Uten at det er avgjørende selvsagt.

Han har kjøpt eiendom i Miami og Milano som jeg har lest. Inter Miami høres logisk ut, men timingen passer ikke helt. Tror neppe han vil gå ut fra europeisk fotball som det er nå. Kanskje på lengre sikt? 

Han vil vinne CL igjen, en gang til. Og et siste VM med Argentina. 

Det siste har du delvis rett i, økonomien gir ikke frihet til å hente noen toppspillere nå. Men det er ikke sånn at de har noe svakt lag, og med ny ledelse kan det allerede være mye som er gjort allerede.

King-Xavi6

Innlegg: 1015
King-Xavi6
19.01.21 08:24
KongOlav2: Ang Messi avhenger vel mye av Barcelona selv. Vil de ha ham med videre eller ikke?

Det er så 50/50. Du hørte jo hvor stille han var ifjor før stormen. Men er veldig spent. Personlig tror jeg ikke han blir. Kan selvfølgelig være avhengig av president valget og alle disse tingene. Men har bare følelsen av at han virkelig vil dra. Han har også vært utrolig stille rundt alt. Messi er jo ikke kjent for å prate så utrolig mye, men tror uansett hans dager kanskje kan være over. Det ryktes også om Aguero, og alle vet hvor gode venner de er.

En av fordelene er at Barca vil redusere sin lønningspost ganske betydelig. Tenk deg Grizi, Messi og Umtiti ryker. Våt drøm hadde nesten vært Busq, Roberto og Pique også, men tror ikke det skjer. Da har man redusert ganske kraftig, selvom det kanskje kommer inn noen nye med feite lønninger, så tror jeg neppe de kommer helt der oppe. 

KongOlav2

Innlegg: 44303
KongOlav2
19.01.21 08:46
King-Xavi6: Personlig tror jeg ikke han blir. Kan selvfølgelig være avhengig av president valget og alle disse tingene. Men har bare følelsen av at han virkelig vil dra. Han har også vært utrolig stille rundt alt. Messi er jo ikke kjent for å prate så utrolig mye, men tror uansett hans dager kanskje kan være over. Det ryktes også om Aguero, og alle vet hvor gode venner de er. En av fordelene er at Barca vil redusere sin lønningspost ganske betydelig. Tenk deg Grizi, Messi og Umtiti ryker. Våt drøm hadde nesten vært Busq, Roberto og Pique også, men tror ikke det skjer. Da har man redusert ganske kraftig, selvom det kanskje kommer inn noen nye med feite lønninger, så tror jeg neppe de kommer helt der oppe.

Ja, Messi har vel alene lønna som 2-3 "vanlige" verdensklassespillere til sammen. Og Griezmann har også en hinsides til lønnspost om man skal tro de kildene man finner på nett. Disse to ut ville jo frigjort veldig mye midler. 

Busquets og Pique har vel så lange kontrakter at det er lite sannsynlig at det er enkelt å bli kvitt dem? Det samme gjelder forøvrig Griezmann. Han tror jeg nesten må gis bort om han skal ut.

King-Xavi6

Innlegg: 1015
King-Xavi6
19.01.21 08:59
KongOlav2: Busquets og Pique har vel så lange kontrakter at det er lite sannsynlig at det er enkelt å bli kvitt dem? Det samme gjelder forøvrig Griezmann. Han tror jeg nesten må gis bort om han skal ut.

Ja, Pique har vel skrevet for 3 nye år, men halvvert lønnen. Busq har vel fortsatt frem til 2022/2023. Jeg tror også det sitter langt inne å kvitte seg med de da det er "Barca gutter". Begge spiller jo også en god del når de er skadefri, så tror ikke de går før eventuelt slutten av deres kontraktstid. Tror det er en del andre foran de i køen. Barca har utrolig bra talenter på vei opp og frem. Lønningsposten til Barca kommer nok aldri til å være like ille som det er nå. Uansett hvordan du vri og vender på det, så går den mot slutten også fordi flere av de gutta med tunge lønninger da alderen tar de. Men blir nok fortsatt noen år til. 

Men Grizi, Umtiti, Cout er spillere man kunne potensielt kvittet seg med. Det kommer nok en ersatter for Grizi om han ryker, men laaangt ifra samme lønn. Men er ikke bare å trykk på selg som på FM også kommer klubber. Det er ikke så lett med dagens marked og i tillegg covid-19. 

Men Barca trenger en ny president asap, en som kan se på alle disse tingene. Vi sitter her på vgd og ser dette, så tro meg at den nye presidenten ser det også. Selvom Bartomeu kunne trengt litt hjelp fra vgd, og mange andre. 

Hetfield

Innlegg: 20760
Hetfield
19.01.21 14:47
Kubala: Nei, det er egentlig tvert i mot at det avhenger av hva Messi vil selv. Han kan gå gratis til sommeren, og mye tyder på at han nettopp kommer til å gjøre det. Jeg tror han føler selv at han har utspilt sin rolle i klubben, han er fortsatt god for 2-3 år til i toppfotballen med de riktige folkene rundt seg tror jeg. Han kunne gått i 2019 etter Anfield, men valgte å bli. Det er siste sjansen på å prøve seg et annet sted, jeg tror han tar den. Er det en ting som er verre enn å se en klubblegende ikle seg en annen drakt, når du vet han burde vært i klubben karrieren ut - så er det når det er på overtid og stjernen falmer.

Tiden er inne nå. Han har gitt 17 år på seniornivå til klubben og trenger et miljøskifte,

Umtiti, Coutinho og Dembele også så er mye lønn frigjort, og man sparer endel med erstattere på lavere lønninger, noen av de som nok allerede er i klubben (Fati, Pedri bla.)

Tror neppe det vil bli like dårlig styring under neste president, Bartomeu er eksepsjonelt inkompetent.

beardman

Innlegg: 3357
beardman
19.01.21 15:17
Hala_Madrid: Snakkes om 4 kamper på Messi. Tror jeg aldri skjer.
LaGoeba

Innlegg: 21593
LaGoeba
19.01.21 16:07

Det er så flaut.

Hala_Madrid

Innlegg: 15883
Hala_Madrid
19.01.21 17:04
beardman: Ble 2 kamper

Told you. 

AK47

Innlegg: 887
AK47
19.01.21 19:31
Hala_Madrid: Told you.

Lol. Ronaldo fikk 5 kamper elns for å dytte dommeren. Her snakker vi om et klask i bakhue fra Messi. Fean til Sør-Amerikaner as. Vidal og Suarez pakket osv.

King-Xavi6

Innlegg: 1015
King-Xavi6
20.01.21 08:22

Paris er interessert i Emerson. Er snakk om 25 mill. Spm er hvor mye av dette man har krav på mtp avtalen med Betis. Betalt 12 mill for han. Betis betalte vel halvparten for å kunne låne han i 2 sesonger. Jeg synes vi bør beholde han også hente han tilbake neste sesong. Han og Dest på høyrebecken. Men vi trenger samtidig penger. 

pregra

Innlegg: 9521
pregra
20.01.21 21:00
AK47: Ronaldo fikk 5 kamper elns for å dytte dommeren

Dommeren er en mann som ikke skal røres så veldig mye før det fort blir matcher. Rimelig forskjell på dommer og motspiller.

Bølgenisse

Innlegg: 7144
Bølgenisse
20.01.21 21:59
AK47: Ronaldo fikk 5 kamper elns for å dytte dommeren. Her snakker vi om et klask i bakhue fra Messi. Fean til Sør-Amerikaner as.

Til sammenligning fikk Ramos gult kort for et tilsvarende klask i bakhodet...

King-Xavi6

Innlegg: 1015
King-Xavi6
21.01.21 21:20

Noen kanal for matchen? Utenom vg+

King-Xavi6

Innlegg: 1015
King-Xavi6
21.01.21 22:39

HELLT utrolig at det er 0-0. Vi har bomma på 2x straffespark, og noen sjanser vi burde ha satt. Blir vel nok en 120 minutter da. 

Blaugrana_007

Innlegg: 3334
Blaugrana_007
22.01.21 11:27

Suarez er i ferd med å vinne la liga for Atletico mens Barca må leve med fuckings Braithwaite LOL. 

Koffer

Innlegg: 6858
Koffer
22.01.21 14:52

Dere husker jeg nevnte Dembele for noen måneder siden her inne? Vent og se - han vil bare bli bedre og bedre. Barca kommer. Blir kanskje ikke gull denne sesongen, men vent og se!

King-Xavi6

Innlegg: 1015
King-Xavi6
22.01.21 15:38
Koffer: Dere husker jeg nevnte Dembele for noen måneder siden her inne? Vent og se - han vil bare bli bedre og bedre. Barca kommer. Blir kanskje ikke gull denne sesongen, men vent og se!

Sant, Koffer. Du har vært inne på det. Dembele har virkelig skrudd på motoren, men det er hele tiden med forbehold fordi du vet aldri når neste skaden kommer. Han er litt kjeks, men om han holder seg skadefri, så blir han nok en meget god spiller for Barca videre. Siden overgang har han nesten ikke spilt, så du ser hvordan frukter det bærer nå som han får masse spilletid. Gull blir det ikke denne sesongen. Det er nesten så "bankers" at man sikkert kunne satt kona, huset og bilen på det. Men tar som sagt gjerne en topp 4 de neste 2 årene mot at unggutta kommer seg.

(Innlegget ble redigert 22.01.21 15:41)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg