Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.08.17 19:05

Tja. Ting som tyder på at Dembele blir førstemann inn da? Barcelona sitt forhandlerkorps er i Tyskland, ryktene er intensivert de siste timene, og ikke minst, Dembele har fjernet alt om Dortmund på Twitter nettopp (!!!!!).  

Om vi skal tro Romero kan prisen ende på 120 mill euro(!).

https://twitter.com/gerardromero

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13019
08.08.17 19:08
Coca_cola: Om vi skal tro Romero kan prisen ende på 120 mill euro(!).

Absurd

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.08.17 19:10
Slikkepott: Absurd

På en måte, ja, men Barcelona er i en meget spesiell situasjon. Ekstremt behov for spillere inn, og plutselig fått masse penger mellom hendene. Som Barcelona-supporter må man nesten se det hele mer som "hva får vi i bytte for Neymar" kontra "hva koster hver enkelt spiller". Hadde selvfølgelig stilt seg annerledes om ikke Barcelona har som mål å vinne alt hvert år. 

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13019
08.08.17 19:15
Coca_cola: På en måte, ja

På alle måter.

Vi snakker om et ungt talent.

Det er smått absurd at man kan ende opp med å betale mer for Dembele enn hva Pogba kostet i fjor..

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
08.08.17 19:49
Coca_cola: Som Barcelona-supporter må man nesten se det hele mer som "hva får vi i bytte for Neymar" kontra "hva koster hver enkelt spiller".

Dette er en subjektiv vurdering. For min del, som Barcelona-supporter, så er det også viktig å se hva hver enkelt spiller koster da det har stor påvirkning på stallen på flere områder. Som for eksempel at vi kunne forsterket stallen i flere posisjoner dersom vi er flinke med å signere solide spillere for akseptable summer. 

Med det sagt så er jeg positiv til Dembélé, men synes naturligvis at prisen det snakkes om er stiv. Blir gutten en suksess så kan summen betales tilbake, men det legges et enormt press på en 20 år gammel gutt. Signerer vi Inigo Martinez og Seri eller Coutinho i tillegg må jeg si meg fornøyd med vinduet til tross for at vi mistet vår viktigste spiller de neste fem årene. 

Jackern
JackernInnlegg: 4280
08.08.17 19:49
Coca_cola: På en måte, ja, men Barcelona er i en meget spesiell situasjon. Ekstremt behov for spillere inn, og plutselig fått masse penger mellom hendene.

Det er dette som er bekymringsverdig. Går man på gata og alle vet at du har lommeboka full av cash, så er sannsynligheten stor for å bli ranet. Akkurat nå er det to forskjellige markeder; ett for Barcelona, og ett for andre lag. Enkelt og greit fordi alle vet at man trenger å erstatte Neymar, og alle vet hvor mye cash som er tilgjengelig. 

Skal man tenke langsiktig, så kan faktisk det beste alternativet være å avstå fra overgangsmarkedet ytterligere denne sommeren. Kortsiktig sett et sportslig tap, men det gir muligheten for yngre spillere å blomstre, samt andre markedsforhold ved et senere overgangsvindu.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
08.08.17 20:03

Deilig om vi får Dembele. 

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.08.17 20:08
Slikkepott: På alle måter. Vi snakker om et ungt talent. Det er smått absurd at man kan ende opp med å betale mer for Dembele enn hva Pogba kostet i fjor..

Vel, har vært ganske kraftig inflasjon fra i fjor, og hvem vet hva som vil skje i løpet av kommende år? Lite som tyder på at prisene vil falle i hvert fall. Ellers, jeg anser det vel egentlig som vel så sannsynlig at Dembele en dag kan vinne gullballen etc. som Pogba, så vet ikke hvor sinnsykt det er. Spesielt ikke når man tenker på hva spillere som Morata og Lukaku også har kostet i år. 

Men jada. selvfølgelig er prisene sinnsyke, men, man må nesten også ta hensyn til den situasjonen Barcelona er i per nå.

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13019
08.08.17 20:10
Coca_cola: Vel, har vært ganske kraftig inflasjon fra i fjor

?

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.08.17 20:11
Jackern: Det er dette som er bekymringsverdig. Går man på gata og alle vet at du har lommeboka full av cash, så er sannsynligheten stor for å bli ranet. Akkurat nå er det to forskjellige markeder; ett for Barcelona, og ett for andre lag. Enkelt og greit fordi alle vet at man trenger å erstatte Neymar, og alle vet hvor mye cash som er tilgjengelig.  Skal man tenke langsiktig, så kan faktisk det beste alternativet være å avstå fra overgangsmarkedet ytterligere denne sommeren. Kortsiktig sett et sportslig tap, men det gir muligheten for yngre spillere å blomstre, samt andre markedsforhold ved et senere overgangsvindu.

Kanskje er det best, men vet ikke jeg. Vil prisene falle til neste år? Vil folk "ha glemt" at Barcelona har masse penger tilgjengelig? Blir Barcelona mindre desperate om man får et nytt dårlig sportslig år?

Sier ikke at det ikke kunne vært best å vente, men det er ikke helt gitt for meg at det ville vært det heller.

Uansett, tror man kan være helt sikre på at det vil bli svidd av et par milliarder nå. Bartomeu er alt for presset til at noe annet er aktuelt. Dessverre.

Hele situasjonen er for meg for øvrig et eksempel på hvor vanvittig dårlig drevet man har vært det de siste årene. Er nettopp derfor man havner i en krisesituasjon som nå.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
08.08.17 20:19

Avstå fra markede? Tror man at klubbene har glemt det neste år? 

Ikke faen. Bedre å være tidlig ute. Det handler om å gjøre de riktige valgene. Bruker man feks 40 på Paulinho så er det penger ut av vinduet. 100 for Dembele som kan om han vil, spille for oss i 10+ år. Om ikke så selger vi han nok for minst like mye vi ga han for med mindre han flopper intenst, noe jeg ikke tror noe på.

Jackern
JackernInnlegg: 4280
08.08.17 20:28
Coca_cola: Kanskje er det best, men vet ikke jeg. Vil prisene falle til neste år? Vil folk "ha glemt" at Barcelona har masse penger tilgjengelig? Blir Barcelona mindre desperate om man får et nytt dårlig sportslig år?

Selvfølgelig vanskelig å svare på. Men at man på generelt grunnlag kommer bedre ut av et år med scouting, analyse og forhandlinger for å komme frem til det beste alternativet for klubben (langsiktig og økonomisk altså), det føler jeg meg ganske sikker på. Og da viser man i tillegg ikke alle kortene til motparten; man fremstår ihvertfall ikke desperate (selv om man kanskje reelt sett er/blir det).

Og helt ærlig. Jeg synes €120m for Dembele er ganske absurd. En sum som ville blitt sett på som ren fantasi før Neymar-overgangen. Det er tross alt et talent vi snakker om her. Et megatalent riktig nok, men han har fortsatt mye å bevise på toppnivå. Selv om det er sannsynlig, er det langt ifra gitt at han får ut sitt fulle potensiale og slår til. Risikoen er relativt høy ved en slik overgang vil jeg si. 

(Innlegget ble redigert 08.08.17 20:31)

GetIn
GetInInnlegg: 1011
08.08.17 20:35
Slikkepott: Det er smått absurd at man kan ende opp med å betale mer for Dembele enn hva Pogba kostet i fjor..

Like vilt er det vel å betale den summe for Pogba når dere ga han bort gratis til Juve..

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13019
08.08.17 20:39
GetIn: Like vilt er det vel å betale den summe for Pogba når dere ga han bort gratis til Juve..

Forskjell på å gi bort og å miste.

 

GetIn
GetInInnlegg: 1011
08.08.17 20:40
Slikkepott: Forskjell på å gi bort og å miste.

At dere "mistet" han var vel helt deres egen skyld ...

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
08.08.17 20:42
Slikkepott: ?

Pogba hadde nok kostet mer denne sommeren enn forrige, tror jeg!

Slikkepott
SlikkepottInnlegg: 13019
08.08.17 21:12
GetIn: At dere "mistet" han var vel helt deres egen skyld ...

Skylddeling.

Koffer
KofferInnlegg: 6762
08.08.17 23:36

Barca, som var en seier unna å vinne serien forrige sesong samt tok fire poeng i klassikeren, vil forsterke laget som helhet etter Neymar-salget. 

Det kommer til å komme to rysare av kjøp + et par andre forsterkninger. Dette styrker laget som helhet, fordi de allerede har en filosofi og god grunnmur. 

Messi, Suarez sammen med et par signeringer til vil gjøre dem til favoritter i La Liga spør du meg. RM er IKKE forsterket fra forrige sesong.

Dessuten vil ikke presset utenfra være så voldsomt etter RMs mektige dominans det siste året.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
09.08.17 01:04

ctrl + c, ctrl + v

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.08.17 03:13

Blir gal jo lengre tiden går uten å få på plass noen spillere. Om vi ikke får på plass noen iløpet av uka så blir jeg meget skuffet

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.08.17 04:53

Mye visse om atte det og det skjer, men jeg lekte litt FM for fun, noe sikkert mange kommer til å få fnatt over. Noen kan selvsagt være uenig i meningene eller valgene.
Hehe å ja, mange av disse prisene er bare gjetting. Å nei mye av dette kommer ikke til å skje noe sikkert mange eller få er glade over.

Transfer inn
Coutinho - 120 mill euro
Dembele - 100 mill euro
Jean Seri 40 mill euro
Inigo Martinez - 32 mill euro
Nelson Semedo - 30,5 mill euro.
Gerard Deulofeu - 12 mill euro.
Marlon - 5 mill euro.
Sum: 339,5 mill euro

Transfer out
Neymar - 222 mill euro
Rafinha 25 mill euro
Arda Turan - 15 mill euro
Munir - 10 mill euro
Vermaelen - 5 mill euro
Tello - 4 mill euro
Douglas - 1 mill euro(om vi er heldig)
Mathieu - Free Transfer
Marlon(lån)
Samper(lån)
Sum: 282 mill euro

GK: Ter Stegen, Cillessen, Ortola.
Forsvar: Semedo, Vidal, Umtiti, Pique, Inigo, Mascherano, Alba, Digne.
Midtbane: Busquets, Seri, Gomes, Sergi Roberto, Rakitic, Alena, Coutinho, Iniesta.
Angrep: Messi, Suarez, Dembele, Deulofeu, D.Suarez, Paco Alcacer.
Squaden blir på 25 da.Kommentar:  Er vel bare 3 keepere, usikker på hvem tredjekeeperen blir men satt Ortola der bare.
Forsvaret har ganske bra dekning på om Inigo blir kjøpt. Da vil jeg tro at det betyr kroken på døra for Vermaelen og Marlon blir lånt ut, men jeg vet ikke om Valverde vil ha med 5 stoppere. Jeg synes hvert fall det holder med 4 når nivået på disse er såpass bra.

Så kommer kanskje den vanskeligste biten av de alle, nettopp midtbanen. Busquets, Iniesta,Alena, Coutinho, Seri(om de kommer) er nok de safeste. Jeg har satt opp Gomes, Rakitic, Sergi Roberto, Samper og Rafinha som den neste raden av spillere som like greit kan bli som de kan forsvinne.
Av disse så tror jeg Samper blir lånt ut og Rafinha blir solgt. Det er veldig godt mulig man må selge Rakitic eller Gomes også. Man vet heller ikke om Sergi Roberto skulle finne på å dra et annet sted om han innser at veien blir lang til spilletid nå med disse kjøpene, men menes at han har uttalt at han ønsker å bli.


Angrepet kan bli noe typ, Messi, Suarez, Dembele, Deulofeu, Paco, D.Suarez. Personlig hadde jeg nok heller beholdt Munir. Paco blir nok av den enkle grunn at man har brukt noen lapper på han. Det ser enda dårligere ut for styret om de kvitter seg med både Gomes og Paco f.eks. Munir kan ende opp med utlån eller bli solgt. Jeg tar det for gitt at Arda Turan blir solgt også.

(Innlegget ble redigert 09.08.17 04:56)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
09.08.17 07:55

Jeg synes egentlig det er rart at Liverpool ikke har utforsket muligheten med å få et par spillere i retur for Coutinho. Troppen deres er tynn fra før og dette skal holde hardt når laget går i gang med europaspill denne sesongen. Hvis vi skyter litt fra hofta, så har man jo f.eks Rafinha og Turan som hadde styrket troppen til Liverpool betraktelig. Kanskje til og med Vermaelen eller Gomes. Gomes får nok en sesong til, men dersom Seri også kommer, så vil det bli temmelig begrenset med spilletid skulle man tro.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
09.08.17 08:00
LaVecchiaSignora: Jeg synes egentlig det er rart at Liverpool ikke har utforsket muligheten med å få et par spillere i retur for Coutinho. Troppen deres er tynn fra før og dette skal holde hardt når laget går i gang med europaspill denne sesongen. Hvis vi skyter litt fra hofta, så har man jo f.eks Rafinha og Turan som hadde styrket troppen til Liverpool betraktelig. Kanskje til og med Vermaelen eller Gomes. Gomes får nok en sesong til, men dersom Seri også kommer, så vil det bli temmelig begrenset med spilletid skulle man tro.

Turan? En 30-åring som er dyr i drift og neppe ville blitt noe mer enn en stallspiller? Glem det.

Rafinha er vel altfor skadeplaget til at Liverpool burde være interessert i noe slikt.

Vermaelen? Er denne fyren overhodet tilgjengelig for spill i større deler av sesongen. Igjen en skadeplaget spiller.

(Innlegget ble redigert 09.08.17 08:01)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
09.08.17 09:04
KongOlav2: Turan? En 30-åring som er dyr i drift og neppe ville blitt noe mer enn en stallspiller? Glem det.

Da tror jeg du undervurderer Turan kraftig. Det er selvsagt ingen garanti for at det hadde blitt noen superhit, slik som med alle overganger, men dette var en mann som var svært toneangivende i Atletico som både vant ligaen og kom helt til finalen i CL. Spesielt med Lallana ute, kunne Turan blitt en svært sentral brikke.

Rafinha har vært mye skadeplaget ja, og er således en gamble. Men for en god pris er det et potensielt kjempekupp. En spiller jeg faktisk tror hadde passet helt utmerket i Klopp sin spillestil. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28576
09.08.17 09:08
LaVecchiaSignora: Jeg synes egentlig det er rart at Liverpool ikke har utforsket muligheten med å få et par spillere i retur for Coutinho.

Man har råd til å kjøpe stallspillere uten å selge Coutinho. 

Byttehandler forekommer såpass sjelden av en grunn. Det er en veldig upraktisk måte å gjøre overganger på.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41967
09.08.17 09:09
LaVecchiaSignora: Da tror jeg du undervurderer Turan kraftig. Det er selvsagt ingen garanti for at det hadde blitt noen superhit, slik som med alle overganger, men dette var en mann som var svært toneangivende i Atletico som både vant ligaen og kom helt til finalen i CL. Spesielt med Lallana ute, kunne Turan blitt en svært sentral brikke. Rafinha har vært mye skadeplaget ja, og er således en gamble. Men for en god pris er det et potensielt kjempekupp. En spiller jeg faktisk tror hadde passet helt utmerket i Klopp sin spillestil.

Turan spilte vel mest kantspiller i 442 i A.Madrid. Dette er en posisjon som ikke finnes i Liverpool. Tror på ingen måte han ville tatt en plass på kanten i 433, og er heller ikke overbevist om at han er god nok som indreløper.

Og dessuten, 30 år og dyr i drift. Jeg synes det høres mye, mye mer fristende ut med en spiller på 22-23-24 i denne rollen. Førstevalgene våre på midtbanen er allerede 26, 27 og 29. Trenger ikke å hente inn en 30-åring i tillegg.

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 783
09.08.17 10:28

Det virker MEGET klart nå at Dembele signerer iløpet av veldig veldig kort tid. Overgangen har jo ligget der lenge, men nå er vi veldig close på. Han har fjernet alt av innlegg på Twitter rundt Dortmund og i tillegg fjernet fra sin offisielle instagram konto at han spiller for Dortmund. Dette er selvsagt kun sosiale medier, men ser ikke helt hvorfor Dembele skulle gjort dette uten at det ligger en formell avtale der med Barca.  Da tror jeg det bare er å smøre seg med tålmodighet, og vente på det. Spørsmålet er hvor mye Barca må ut med. Er redd vi må betale mer enn 1 millard. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6452
09.08.17 10:36
King-Xavi6: Det virker MEGET klart nå at Dembele signerer iløpet av veldig veldig kort tid. Overgangen har jo ligget der lenge, men nå er vi veldig close på. Han har fjernet alt av innlegg på Twitter rundt Dortmund og i tillegg fjernet fra sin offisielle instagram konto at han spiller for Dortmund. Dette er selvsagt kun sosiale medier, men ser ikke helt hvorfor Dembele skulle gjort dette uten at det ligger en formell avtale der med Barca.  Da tror jeg det bare er å smøre seg med tålmodighet, og vente på det. Spørsmålet er hvor mye Barca må ut med. Er redd vi må betale mer enn 1 millard.

Krise. Han kommer aldri til å bli noen voldsom suksess i Barcelona.

klaumb
klaumbInnlegg: 6031
09.08.17 10:39
xavi-maestro: Han kommer aldri til å bli noen voldsom suksess i Barcelona.

Han blir strålende. Som spillertype (ikke kvalitet/potensial) er han også en bedre fit enn Mbappe. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6452
09.08.17 10:42
klaumb: Han blir strålende. Som spillertype (ikke kvalitet/potensial) er han også en bedre fit enn Mbappe.

Jeg er enig i det siste, men det holder fortsatt ikke. Han er en perfekt Dortmund/Arsenal-spiller, men bare en helt ok Barcelona-spiller. Bare vent og se! ;)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg