Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Royu
RoyuInnlegg: 10240
22.08.17 08:30

Kunne tenkt meg å solgt Arda, Paco, Gomes, Douglas, Vermaelen. Om det skjer? Aldri i verden, kanskje vi blir kvitt en.

Jeg sier Paco fordi han virker så ekstremt utilpass, jeg tror Munir hadde gjort en bedre jobb. Har vel kanskje noe i akademiet men sjansen for at det brukes noe derifra er jo lik null om dagen.


Med Seri og Dembele inn så sier jeg meg fornøyd. Men det skjer vel ikke det heller.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
22.08.17 08:32
Royu: kanskje vi blir kvitt en.

Er ikke både Tottenham og Juve interesserte her? Må gå an å selge denne flausen av en spiller.

Paco=se queda.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10501
22.08.17 08:36
Royu: Arda, Paco, Gomes, Douglas, Vermaelen

Gomes tror jeg flere klubber ville vært interessert i. De andre er ikke akkurat ettertraktet.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
22.08.17 09:06
Makatelli: Gomes tror jeg flere klubber ville vært interessert i. De andre er ikke akkurat ettertraktet.

Galatasaray har vist interesse for Arda. 
Paco bør være et interessant navn for flere spanske klubber. 
Douglas og Vermaelen er det verre med, men gi de heller bort enn at de tar opp unødvendig plass og lønn. 

Så har man jo en spiller som Rafinha også. Hvor skal han inn i denne kabalen?

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
22.08.17 09:07
Royu: Jeg sier Paco fordi han virker så ekstremt utilpass, jeg tror Munir hadde gjort en bedre jobb.

Enig. 
Paco-kjøpet var for meg litt uforståelig i 1omgang, men det er bare å selge. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41681
22.08.17 09:13
rivaldo: Galatasaray har vist interesse for Arda. 
Paco bør være et interessant navn for flere spanske klubber. 
Douglas og Vermaelen er det verre med, men gi de heller bort enn at de tar opp unødvendig plass og lønn.  Så har man jo en spiller som Rafinha også. Hvor skal han inn i denne kabalen?

Er ikke Rafinha såpass mye skadet at det nesten er like godt å satse på andre? Med Seri inn, har dere vel 9 alternativer til 3 plasser på midtbanen. Det er iallfall 2, kanskje 3, for mye til at det er hensiktsmessig sammensetning av troppen.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.08.17 09:15

Alcacer er da ikke til salgs, og det er helt greit sånn bredden er der fremme. Han startet første ligakamp, for å si det sånn.

Douglas er vel en av de som synes nærmest å forlate, til Benfica. Tipper den går i orden.

Samper skal ut, klubben vil låne han ut, selv vil han at kontrakten termineres sånn at han kan dra dit han vil gratis.

Arda Turan er vel den spilleren i hele Europa som har hatt det største «til salgs-skiltet» over seg denne sommeren. Barca har tilsynelatende prøvd alt, men han har god lønn og trives visst greit. Har vel gitt seg på landslaget også, så det at det er VM neste år gjør lite ift behov for spilletid for han. Lån til Galatasaray virker som eneste mulighet.

Vermaelen kan ende opp med å bli, som femtestopper. Får neppe spille stort, og alternativet ville nok vært en overgang ca rundt gratis.

Andre Gomes har det vært rapportert bud på, personlig holder jeg muligheten åpen for at de aldri var reelle og at de rapportene var mest for å få interesserte klubber på banen. Tipper klubben vil ha han bort om de får tilbake ca det de ga.

Munir er halvnære Roma, virker det som. De budene klubben har akseptert på han denne sommeren, har han selv avvist.

Rafinha og Denis Suarez blir nok.

Tipper Douglas, Samper, Arda og Munir drar, alle for ganske dårlige dealer for Barca. Andre Gomes forsvinner om Mendes får brukt det enorme nettverket sitt og får plassert han et eller annet sted.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.08.17 09:20
KongOlav2: Er ikke Rafinha såpass mye skadet at det nesten er like godt å satse på andre? Med Seri inn, har dere vel 9 alternativer til 3 plasser på midtbanen. Det er iallfall 2, kanskje 3, for mye til at det er hensiktsmessig sammensetning av troppen.

Ikke akkurat veldig lett å selge en meniskskadd spiller, som ikke har spilt siden april og fortsatt ikke er tilbake i trening igjen.

Tipper han drar i januar. I går ble det meldt av OndaCero at Atleti har bedt Barca om å holde han til januar, det gir mening for alle parter egentlig.

Personlig synes jeg det er skikkelig synd at han har fått de to siste sesongene ødelagt av skader. Først en grisetakling som tok korsbåndet hans og fratok han nesten hele 15/16, deretter denne meniskskaden akkurat da han faktisk var fast i laget; han hadde startet de åtte siste ligakampene hvor han var tilgjengelig da han ble skadet sist. Jeg hadde vært med på å gi han en siste sjanse, det bor et eller annet i han som egentlig bør være mer enn godt nok for denne troppen.

andwez
andwezInnlegg: 11344
22.08.17 09:41
9ppon: Det som er galt er å bruke en fotballklubb som reklameobjekt.

Hva med eiere som bruker en fotballklubb til å tjene penger? I det minste driver RB ganske godt, og det virker ikke som innbyggerne i Leipzig har så veldig mye i mot det. 

Og hvorfor er dette liksom greit i sykling, mens det skal være feil i fotball? Fordi, inntil videre, har fotballen nok penger til å si nei, takk? Man kan heie på Team Sky, men ikke Sky Chelsea? Herregud.  

Det er mulig å være både fotballklubb og reklameobjekkt på en gang, de to trenger ikke nødvendigvis å påvirke hverandre negativt. I RB sitt tilfelle tvert i mot. 

(Innlegget ble redigert 22.08.17 09:41)

andwez
andwezInnlegg: 11344
22.08.17 09:45
9ppon: Fotballen går ikke under om Red Bulls modell blir den nye standarden (og det er tross alt ikke så veldig forskjellig fra det for eksempel City Football Group driver med), men for meg forsvinner i så fall nok en liten bit av sjarmen med sporten.

Det du er i mot er egentlig ikke bedriftene som ønsker å reklamere, men klubbene/eierne som takker ja til pengene. 

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
22.08.17 09:48

FINISH HIM!

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.08.17 09:59
andwez: Det du er i mot er egentlig ikke bedriftene som ønsker å reklamere, men klubbene/eierne som takker ja til pengene.

En del av oss er så syke i hodet at vi mener at en fotballklubb skal leve av de pengene de selv har til rådighet. Tjener man en krone, kan man bruke en krone. Har man råd til Neymar, så ok, men må den Qatarske stat inn og betale han, er det ikke ok. RasenBallsport Leipzig hører ikke hjemme i Bundesliga, og det er ikke fordi Tyskland er så lumpne at de ikke tillater tidligere DDR-lag å delta i Bundesliga, men fordi de ikke har vist seg gode nok til å delta der oppe. Akkurat som Nord-England knapt har lag i Premier League, eller Norge neste sesong kan mangle lag fra Troms og Finmark i Eliteserien.

Hvorfor er det greit iht vanlige konkurranseprinsipper at et annet lag må spille i 2.Bundesliga, fordi noen fant ut at de skulle kjøpe seg en plass til RB i 1.Bundesliga? Hvorfor er det greit at f.eks. Liverpool mister en plass i CL, fordi en araber fant ut at han skulle blåse så mye penger inn i City at de fikk kjøpt seg Liverpools CL-plass?

Det er jo ikke lov iht UEFAs regelverk, så hvorfor skulle man si at dette er greit? Det er snart umulig å kunne konkurrere uten å ha en eier som doper budsjettene. Hvorfor i alle dager skulle det være uproblematisk og sunt for fotballen?

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
22.08.17 10:04
Cobi: Alcacer er da ikke til salgs, og det er helt greit sånn bredden er der fremme. Han startet første ligakamp, for å si det sånn.

Nei, vi vet jo at han ikke er til salgs. Men om han hadde vært så hadde vel neppe mange av oss reagert på det. Han er en grei breddespiller, men det er det. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
22.08.17 10:04

Gomes kan det jo sånn sett være verdi i å beholde til etter VM. 
Nå er jeg litt Perez her, men om Portugal gjør det ganske bra i VM så vil jeg tro Gomes er en av bidragsyterne. Sånn sett er det ikke altfor utenkelig at vi kan ende opp med en høyere sum for han neste år. Det samme gjelder vel forsåvidt Paco selv om han mest sannsynlig neppe får noe spilletid med mindre han skulle ta helt av denne sesongen for oss noe jeg ikke har noe tro på. 

I mellomtiden har man gitt han/de en siste sjanse. Personlig har jeg absolutt ikke noe troa på at det vil bli bedre i år, men da har man i det minste gitt de en sjanse til. Aller helst håper jeg på salg. Suarez, Messi og Deulofeu an alle supplere spissrollen ved behov. Denis Suarez kan spille venstrekant, mens Dembele kan spille på begge sider. Rafinha kan forsåvidt spille høyrekant også. Formasjonmessig burde det være ganske mange muligheter dersom skader eller evt rotasjoner skjer. 

(Innlegget ble redigert 22.08.17 10:09)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
22.08.17 10:06
KongOlav2: Er ikke Rafinha såpass mye skadet at det nesten er like godt å satse på andre?

Hvis det Cobi sier stemmer, så er det en fornuftig løsning. Synd med skadene, men slik er nå verden. 

Klarer ikke helt å se at han får så mye spilletid med alle spillerne vi har nei. 

andwez
andwezInnlegg: 11344
22.08.17 10:16
Cobi: En del av oss er så syke i hodet at vi mener at en fotballklubb skal leve av de pengene de selv har til rådighet. Tjener man en krone, kan man bruke en krone.

Jeg skjønner poenget ditt, men hvis du hadde fulgt denne linja hadde toppfotballen vært enda mer topptung enn den allerede er i dag. Det er en selvforsterkende rikdom, din fantasiverden gjør det ikke noe enklere for mindre lag å bryte gjennom enn den virkeligheten vi har i dag. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.08.17 10:22
andwez: Jeg skjønner poenget ditt, men hvis du hadde fulgt denne linja hadde toppfotballen vært enda mer topptung enn den allerede er i dag. Det er en selvforsterkende rikdom, din fantasiverden gjør det ikke noe enklere for mindre lag å bryte gjennom enn den virkeligheten vi har i dag.

Det er vel ikke særlig mer fantasiverden enn FFP. Et velfungerende FFP, altså. Det er jo akkurat disse prinsippene FFP skal sikre. Og så er jo FFP kun for UEFA-turneringer, men en rekke land - deriblant Spania - har jo sine egne nasjonale FFP-regler. Etter at Spania innførte sine FFP-regler har klubbøkonomiene gått fryktelig mye bedre, og en hører knapt om konkursspøkelser og manglende lønnsutbetalinger lenger.

Den veien fotballen er på vei nå, kommer til å ende med døden for de nasjonale ligaene, og opprettelsen av en europeisk superliga. Garantert. PSG gidder ikke vinne den franske ligaen tretti år på rad. De engelske topplagene er ikke interesserte i å havne utenfor CL med jevne mellomrom. Barca og Real Madrid, spesielt sistnevnte, vet vi er positive til ideen.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
22.08.17 10:26

Hva hadde folk sagt om vi endte opp med denne stallen til 1.september? Alder i parantes.

Ter Stegen (25)
Cillessen (28)

Semedo (23)
Vidal (28)
Pique (30)
Marlon (21)
Umtiti (23)
Mascherano (33)
Alba (28)
Digne (24)

Busquets (29)
Sergi Roberto (25)
Rakitic (29)
Iniesta (33)
Paulinho (29)
Rafinha (24)
Seri (26)
Coutinho (25)

Messi (30)
Suarez (30)
Denis Suarez (23)
Alcacer (23)
Deulofeu ( 23)
Dembele (20)

Her teller jeg 24 spillere. 3 stk nye, Coutinho, Dembele og Seri (tror ikke klubben klarer dette, men det er ikke helt urealistisk heller). 

Ut går da: Arda, Andre Gomes, Munir, Samper, Douglas og Vermaelen. 

En tropp som vil være blant de beste, om ikke beste i Europa. Fin blanding mellom gammelt og ungt.
Jeg tror faktisk det er noe sånt som kreves for at dette styret skal få pusterom. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10501
22.08.17 10:32
Cobi: De engelske topplagene er ikke interesserte i å havne utenfor CL med jevne mellomrom. Barca og Real Madrid, spesielt sistnevnte, vet vi er positive til ideen.

De engelske lagene ville ikke vært med på det. For hvis de blir medlem i noe sånt så mister de sin nåværende og fremtidige økonomiske fortrinn på lagene i kontinentet. De lagene som vil ha en europeisk superliga er de som er sjalu på tv-avtalen som de engelske klubbene har.

CasinoRoyale
CasinoRoyaleInnlegg: 20463
22.08.17 11:07
Cobi: en europeisk superliga. Garantert. PSG gidder ikke vinne den franske ligaen tretti år på rad. De engelske topplagene er ikke interesserte i å havne utenfor CL med jevne mellomrom. Barca og Real Madrid, spesielt sistnevnte, vet vi er positive til ideen.

Allerede David Dein jobbet vel med slike tanker for umph antall år siden, mener jeg å huske. Samtidig så håper jeg at det går med den som det gikk med proffligaen i skøyter på syttitallet: det tok ikke så veldig lang tid før de beste kom tuslende tilbake til virkelighetens verden.

Og blir det en Europeisk stor-liga med bare toppnavn, så.....tror jeg faktisk at jeg heller går og ser på Leeds eller Fulham neste gang jeg skal på kamp i England.

Fælt, men sant.

(Innlegget ble redigert 22.08.17 11:09)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.08.17 11:07
Makatelli: De engelske lagene ville ikke vært med på det. For hvis de blir medlem i noe sånt så mister de sin nåværende og fremtidige økonomiske fortrinn på lagene i kontinentet. De lagene som vil ha en europeisk superliga er de som er sjalu på tv-avtalen som de engelske klubbene har.

Dette avhenger helt av hvor mange lag som evt ville blitt med. De engelske lagene (for 2016, og jeg vet at den nye PL-avtalen kicker inn nå, hvilket vil endre bildet litt) tjente mindre fra broadcasting enn de største spanske. Juventus tjente omtrent det samme som de største engelske (praktisk talt det samme som Arsenal og Chelsea), og mer enn klubber som Liverpool og Tottenham. Bayern tjente rundt det samme som de to sistnevnte.

Poenget ditt står seg ift Porto og sånne lag. Men ift de aller største, er det ikke sånn at engelske lag har et voldsomt økonomisk konkurransefortrinn fra broadcasting-segmentet.

I absolutte kroner og øre ville jo tv-avtalene fra en eventuell europeisk superliga vært helt hinsides enorme, og garantert større enn PL.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.08.17 11:10
CasinoRoyale: Allerede David Dein jobbet vel med slike tanker for umph antall år siden, mener jeg å huske. Samtidig så håper jeg at det går med den som det gikk med skøyte-proffligaen på syttitallet: det tok ikke lang tid før de kom tuslende tilbake til virkelighetens verden.
Og blir det en Europeisk stor-liga med bare toppnavn, så.....tror jeg faktisk at jeg heller går og ser på Leeds eller Fulham neste gang jeg skal på kamp i England. Fælt, men sant.

Det er en helt idiotisk ide, av mange grunner. Ta Arsenal som eksempel da. I dag kjemper dere om CL-plass, og har alle forutsetninger for å vinne ligaen. Og en FA-cup med jevne mellomrom. I en europeisk superliga ville dere vært midt på tabellen. Er det egentlig mer attraktivt å være nr 10 i en europeisk superliga med 20 lag, enn å kunne vinne PL? Jeg tror ikke det hadde gått så lang tid før de aller fleste, kanskje foruten de tre-fire-fem lagene som kunne vunnet da, hadde ønsket seg tilbake til «gode gamle dager».

Eierne ville dog vært fornøyde…

Amadeus
AmadeusInnlegg: 258
22.08.17 11:12
rivaldo: om ikke beste i Europa.

lol.

GaTr
GaTrInnlegg: 3168
22.08.17 11:12
Cobi: Det er en helt idiotisk ide, av mange grunner. Ta Arsenal som eksempel da. I dag kjemper dere om CL-plass, og har alle forutsetninger for å vinne ligaen. Og en FA-cup med jevne mellomrom. I en europeisk superliga ville dere vært midt på tabellen. Er det egentlig mer attraktivt å være nr 10 i en europeisk superliga med 20 lag, enn å kunne vinne PL? Jeg tror ikke det hadde gått så lang tid før de aller fleste, kanskje foruten de tre-fire-fem lagene som kunne vunnet da, hadde ønsket seg tilbake til «gode gamle dager».

Ville også hvert litt "kjedelig" om disse stoprlaga skulle møtt hverandre hele tiden.
Tatt bort litt av magien. 

 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
22.08.17 11:20
Amadeus: lol.

Kan du ikke heller utdype hva du er uenig i, istedet for å komme med svadasvar som "lol"? Det er litt vanskelig å diskutere når debatten blir på dette nivået. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.08.17 11:24
rivaldo: Hva hadde folk sagt om vi endte opp med denne stallen til 1.september?

Jeg ville vært misfornøyd om du hadde spurt meg rett etter siste seriekamp før sommeren. Jeg ville vært fornøyd om du spør meg med utgangspunkt hvor klubben står nå, pr dags dato.

Og ja, selvsagt er det en av de beste stallene i Europa. Den er nok bak Real Madrid, men det er samtidig en stall det går an å vinne alt med.

9ppon
9pponInnlegg: 2714
22.08.17 11:30
andwez: Og hvorfor er dette liksom greit i sykling, mens det skal være feil i fotball? Fordi, inntil videre, har fotballen nok penger til å si nei, takk? Man kan heie på Team Sky, men ikke Sky Chelsea? Herregud.

Jeg kjenner ikke så godt til hva sykkelinteresserte driver med, men hvem heier egentlig på Team Sky? I så fall er det med en overhengende fare for at laget plutselig legges ned, slik som har skjedd med en bråte andre lag når eierne ikke lenger finner det lønnsomt å drive sykkellag. Jeg kan ikke forstå hvorfor det skal være ønskelig å ha sykkeltendenser i fotballen.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
22.08.17 11:31
Cobi: Jeg ville vært fornøyd om du spør meg med utgangspunkt hvor klubben står nå, pr dags dato.

Utgangspunktet er dagens dato eller situasjon ja. Var vel ingen som ønsket Paulinho før sommeren, akkurat.. :) 

Spørsmålet er hvor realistisk det er å hanke inn både Seri, Coutinho og Dembele nå, samt at det kanskje vil være for mange spillere som vil kreve mye spilletid? 

En slik stall vil også ha 10 egenproduserte spillere. 

9ppon
9pponInnlegg: 2714
22.08.17 11:32
andwez: Det du er i mot er egentlig ikke bedriftene som ønsker å reklamere, men klubbene/eierne som takker ja til pengene.

Selvfølgelig er jeg ikke i mot at bedrifter ønsker å tjene penger, det er jo eksistensgrunnlaget deres. Problemet er når de gjennom eierskap får lov til å bruke fotballklubber til å reklamere/tjene penger - dette bør det være et regelverk som forhindrer.

(Innlegget ble redigert 22.08.17 11:37)

andwez
andwezInnlegg: 11344
22.08.17 12:48
9ppon: Problemet er når de gjennom eierskap får lov til å bruke fotballklubber til å reklamere/tjene penger - dette bør det være et regelverk som forhindrer.

At en eier bruker en fotballklubb for å reklamere trenger ikke å være i konflikt med sportslige interesser, det er poenget mitt.  

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg