Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
9ppon
9pponInnlegg: 2714
22.08.17 14:57
andwez: At en eier bruker en fotballklubb for å reklamere trenger ikke å være i konflikt med sportslige interesser, det er poenget mitt.

For eierne er selvfølgelig sportslig suksess den beste reklamen, så der er jeg enig. Her er det prinsippet og følgene av slike eierskap jeg har problemer med. Man har alt har klubber som PSV, Bayer Leverkusen og Wolfsburg, så at bedrifter eier fotballklubber er ikke noe nytt og heller ikke noe som har ødelagt fotballen. Det er likevel en betydelig forskjell på at bedriftslagene til store bedrifter vokste seg til konkurransedyktige topplag og det at klubber blir kjøpt i rent reklameøyemed.

Så har man selvfølgelig konkurranseprinsippene som Cobi har utbrodert som gjerne blir en følge av slike eierskap siden oppkjøp av toppklubber realistisk sett ikke er aktuelt, i alle fall ikke for nå. At en del andre klubber, som Man Utd, eies med tanke på profitt blir kanskje ikke så mye annerledes, men det fører i alle fall til at det ikke brukes penger klubben ikke har. Så har man nyrike investorer som ofte har en baktanke som er vel så viktig som suksessen i seg selv (tenk Kina og politikken bak den enorme pengebruken). Nå er dette også uheldige trekk i fotballen i mine øyne, men i stor grad umulig å unngå med dagens modell. Medlemseide klubber er en løsning, og Red Bulls upopularitet i Tyskland skyldes jo også at de har den berømmelige 50+1-modellen som skal hindre slike eierskap, men som Red Bull har gått rundt ved å gjøre medlemskap i klubben til en umulighet.

Så da bunner vel skepsisen mot Red Bulls klubber og tanken på flere slike i fotballens tradisjoner og prinsipper. At man i fotball har klubber med historie og tradisjoner som ofte går mer enn hundre år tilbake er jo noe av sjarmen med idretten og en motsetning til sykkelsporten, som dere ser ut til ivre sånn etter å kopiere. Byens fotballklubb er ofte nært knyttet til byens identitet – jeg kan ikke tenke meg at noe lignende er tilfellet i sykling. Det må i så fall ha vært Euskatel-Euskadi med sin baskiske profil, men jeg ser nå at dette laget ble lagt ned i 2013, så heller ikke det var særlig hellig. I Spania har vel håndball- og basketlag solgt klubbnavn til sponsorer (som FC Barcelona Lassa, basketavdelingens navn), som selvfølgelig er hakket bedre enn å selge eierskapet, men likevel ikke et eksempel til etterfølgelse i min bok. Man har ofret drakten og mange også stadionnavnet, men ett sted må grensen gå, og for meg er det ved klubbnavnet.

(Innlegget ble redigert 22.08.17 15:05)

andwez
andwezInnlegg: 11344
22.08.17 15:34
9ppon: . At man i fotball har klubber med historie og tradisjoner som ofte går mer enn hundre år tilbake er jo noe av sjarmen med idretten og en motsetning til sykkelsporten

Joda, men jeg føler man ofte blir litt historieløse når man drar i gang denne diskusjonen rundt nye penger. Ofte er det klubbene som allerede er i posisjon som vifter pekefingeren, selv om de selv aldri kunne hatt posisjonen uten vesentlig drahjelp tidligere (om det skal være Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Juventus, AC Milan, Inter), man dysser ofte ned den delen av historien til tross for at det, tiden tatt i betraktning, ofte var vel så store krefter som bidro til at klubbene befestet sin posisjon (politisk, økomisk, you name it). Noen klubber har blitt så mektige at de omtrent må få inn Barcelona-styret for å kantre - det er ikke alltid de kom seg dit gjennom grasrotarbeid og akademi. 

Sånn sett kan jeg forstå at enkelte fans av nyrike lag mener de også skal kunne ta del i galskapen, selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i det. Mange gamle europeiske storklubber har spilte med helt andre sikkerhetsnett og pengebinger enn andre opp gjennom historien. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10501
22.08.17 18:21
andwez: Mange gamle europeiske storklubber har spilte med helt andre sikkerhetsnett og pengebinger enn andre opp gjennom historien.

Det er helt korrekt. Hadde det ikke vært for at Barcelona og Real Madrid lager egne tv-avtaler som sikrer dem langt større andel i tv-pengene ville de ikke dominert La Liga i like stor grad. De har et urettferdig konkurransefortrinn på de andre spanske lagene.

real-_-
real-_-Innlegg: 11486
22.08.17 20:07

Denne er småfrekk.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
22.08.17 20:34

Jean Seri ser ut som en fabelaktig fotballspiller og han er akkurat den typen vi trenger på midtbanen (etter Verratti som var førstevalget). Tror han vil blende bra inn på midtbanen og jeg ser han gjerne ved siden av Busquets og en 'løper' alá Roberto, Rakitic eller Paulinho. 

Ousmane Dembélé er en annen uhyre interessant spiller som ser ut til å lande i Barcelona til tross for at det har vært litt stille de siste dagene. Franskmannen finner seg nok fint til rette med Umtiti og Digne i klubben (samt at Seri snakker fransk) og jeg tror unggutten kan gi oss akkurat det vi trenger i angrepet. 

Jeg er fornøyd om vi kun får inn de to. Da kan vi mønstre et relativt bra lag denne sesongen, så får vi heller bygge videre på stallen til neste år. 

---------------- Stegen
-------- Pique ------- Umtiti
Semedo --- Busquets ---- J. Alba
------ Jean Seri -- Roberto
----------- Messi --------- Dembélé
---------------- Suarez

Jeg likte godt det høye, intensive presset vi viste mot Betis og jeg tror denne 11'ern er godt skikket til å utføre den spillestilen sesongen i gjennom. Her har vi også en fin gjennomsnittsalder. Spørsmålet er om reservene i angrep er gode nok til å ta oss i gjennom en lang sesong. 

------------- Cillessen
Vidal - Marlon - Mascherano - Digne
------------- Paulinho
--------- Rakitic - Iniesta
Deulofeu ---------------- Denis Suarez
---------------- Paco

Coutinho glipper nok og jeg ser vi er linket mot di Maria. Lar PSG han gå nå? Og hvor dyr blir han eventuelt? Må si jeg er veldig skeptisk mtp. alderen hans og jeg skulle helst sett at vi investerte de pengene i en yngre angrepsspiller som trives i 9'er-rollen. Paco er dessverre ikke god nok og jeg stoler ikke 100% på Suarez.

(Innlegget ble redigert 22.08.17 20:35)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
22.08.17 20:34

Liker ikke ryktene om Di Maria. 
Feil alder, vil koste mye, har ikke behov for han, vil koste mye lønn, vil garantert sitte ut kontrakt så vi vil ikke få noe igjen før salg, ex madrid spiller som har oppført seg kvalmende mot klubben. 


Det eneste jeg kan tenke meg er at enten blir Messi skyvd ned på Iniesta sin rolle eller så skal Di Maria spille der. (Tatt i betraktning at vi skal få plass til alle). 

Dembele - Suarez - Messi
               Di Maria
eller 
Dembele - Suarez - Di Maria
                Messi

Det positive er at på papiret ser det jo veldig bra ut. Di Maria og Dembele jobber relativt mye bakover om jeg ikke tar feil, noe som isåfall vil føre til mer defensiv trygghet noe vi ikke akkurat hadde før med MSN da alle 3 gjerne slapp defensiv jobbing. Di Maria er sånn sett "proven", han har ganske gode stats i La Liga. 

Men det samme kan man jo sies om Sanchez om vi først er innpå ideen på det å hente en såpass gammel spiller. 
Sanchez/Dembele-Suarez-Dembele/Sanchez
                        Messi 
Nå er vel uansett Sanchez urealistisk både fordi han allerede har vært i klubben samt at Arsenal virker som har bestemt seg for at han skal bli i laget uansett hva i år.


Så kanskje vi allerede har Iniesta sin erstatter i klubben med Messi. Messi kan om han vil kan spille den rollen i mange år. Så isteden for å lete etter en Iniesta, så burde vi kanskje bare lete etter en ny ving. En særdeles mye lettere jobb vil jeg tro.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
22.08.17 20:38
Royu: Så kanskje vi allerede har Iniesta sin erstatter i klubben med Messi. Messi kan om han vil kan spille den rollen i mange år. Så isteden for å lete etter en Iniesta, så burde vi kanskje bare lete etter en ny ving. En særdeles mye lettere jobb vil jeg tro.

Jeg tror en Jean Seri vil lette på trykket mtp. å finne en erstatter til Iniesta (og Xavi). Da kan ivorianeren veksle på playmaker-rollen med Iniesta, i tillegg til at Roberto, Rakitic og nevnte Messi kan gå inn i den rollen i en krisesituasjon. 

Messi bør spille angrepsspiller av mange grunner. At han om 2-3 år dropper ned i en type 10'er-rolle skal man ikke se bort i fra, men jeg vil helst ikke at han er en av tre på midtbanen da vi er avhengig av at de som spiller her må ha saft i beina og defensiv disiplin. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
22.08.17 20:49
Makatelli: Det er helt korrekt. Hadde det ikke vært for at Barcelona og Real Madrid lager egne tv-avtaler som sikrer dem langt større andel i tv-pengene ville de ikke dominert La Liga i like stor grad. De har et urettferdig konkurransefortrinn på de andre spanske lagene.

Hadde det ikke vært for Real Madrid og Barcelona så ville heller ikke ligaen vært særlig attraktiv for andre enn spanske. Skulle Madrid, Barcelona, Atletico og Sevilla(f.eks) blitt med i en superliga så vil jeg tro at de spanske lagene ikke ville tjent noe mer enn hva de gjør i dag. 

Jeg er dog enig at tv avtalen kunne vært bedre, men til tross for det så synes jeg ikke det er så ille. Det lover også veldig bra for det spanske landslaget at ikke 80% av ligaen blir fylt opp med utlendinger, dette er jo noe av grunnen for at PL har tapt seg så enormt både på utvikling og landslaget de siste årene. Jeg mener også at en liga taper utrolig mye sjarm av å fylle på med stjerner uten noe spillere med særdeles forhold til klubben. (Dette er en av de tingene jeg synes er mest negativt med en superliga.

Spillere som Iniesta, Totti og Gerrard osv osv blir utvannet med slike forhold fordi det vil stå så mye på spill, noe vi ser av i PL nå. Klubbene der smeller av 500-1000 mill euro hver sesong bare uten at det egentlig forandrer noe særlig på tabellplasseringen.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
22.08.17 21:06
Padrino: Jeg tror en Jean Seri vil lette på trykket mtp. å finne en erstatter til Iniesta (og Xavi). Da kan ivorianeren veksle på playmaker-rollen med Iniesta, i tillegg til at Roberto, Rakitic og nevnte Messi kan gå inn i den rollen i en krisesituasjon.  Messi bør spille angrepsspiller av mange grunner. At han om 2-3 år dropper ned i en type 10'er-rolle skal man ikke se bort i fra, men jeg vil helst ikke at han er en av tre på midtbanen da vi er avhengig av at de som spiller her må ha saft i beina og defensiv disiplin.

Som jeg sa, om Messi spiller på Iniesta sin plass betyr ikke at han gjør den defensive jobben som Iniesta hadde gjort. Han kommer fortsatt til å spille angrepspillere men den rollen han vanligvis gjør. Det eneste som er forskjellen er at vingene våre vil bidra defensivt.

Jeg vil tro at når man skulle forsvar seg så ville det blitt noe slik som dette. Forbehold om at Dembele og Di Maria hadde trukket smallere. Dette burde fungert 9/10 ganger mot motstandere i La Liga. Mot tøffere motstand så kunne Messi spilt på høyrekanten som han pleier. Hvor man kunne spilt f.eks Seri, Sergi og Sergio på midten.

-----------------Suarez
------------------Messi
----------------------------------------
Dembele-Busquets-Seri-Di Maria
Alba - Umtiti-Pique-Semedo


Den dag i dag er det omtrent det samme. Han spiller uansett mer i midten enn en faktisk høyreving rolle. Så man kan bare bytte ut Di Maria med Sergi,  Dembele med Deulofeu og Seri med Rakitic så vil man fått omtrent det samme. 

GMartino
GMartinoInnlegg: 2853
22.08.17 21:29

Om det menes at Messi ikke har spilt 10er hele 2016 og likedan i 2017 så har man nok rimelig sær formening om hva en 10er er.

Özil hadde klare defensive oppgaver nærmest hele perioden i Madrid. Han var likefullt en 10er. En Kaka i Milan var ofte langt nede og satte i gang angrepene derfra, akkurat som Messi har gjort så ofte fra og med 2010. Kaka var likefullt en 10er.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10501
22.08.17 21:30
Royu: Det lover også veldig bra for det spanske landslaget at ikke 80% av ligaen blir fylt opp med utlendinger, dette er jo noe av grunnen for at PL har tapt seg så enormt både på utvikling og landslaget de siste årene.

Jeg driter vel i det engelske landslaget. Jeg ser på PL. Du bryr deg vel ikke om det spanske landslaget antar jeg? du vil vel se de beste klubblagene mulig? da må de mindre klubbene få mer penger å rutte med slik at de kan kjøpe bedre spillere. Det har de ikke muligheten til i Spania på grunn av Real og Barca. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.08.17 21:43

Usikker på hvordan man skal tolke dette... men gitt forholdene i klubben er spillerne i overkant utaktiske dersom de IKKE mener å indikere noe med det. 

Neymar er i Barcelona i dag for å feire bursdagen til guttungen, eller noe sånt. Med seg har han Dani Alves, og sammen møter de en rekke tidligere lagkamerater. So far so good. 

https://mobile.twitter.com/gerardromero/status/900054749894103040/photo/1

Problemet er jo at dette skjer samme dag som Barcelona som klubb saksøker Neymar for €8,5 millioner. Begrunnelsen høres for øvrig helt latterlig ut; han fikk en signeringsbonus da han skrev ny kontrakt i fjor, og nå vil klubben ha deler av denne tilbakebetalt fordi han dro før kontrakten var utløpt. Som om det er særlig uvanlig. De ber også PSG betale dette dersom Neymar ikke gjør det. Det logiske spørsmålet da må være om Barca er beredt til å betale tilbake deler av Dembeles signeringsbonus til Dortmund? Coutinhos til Liverpool?

Anyways. Deler av spillergruppen, og da ikke akkurat ubetydelige spillere (la Douglas-vitsene komme), deltar i bursdagen, og de velger å gi hele verden beskjed om dette. Sammen med persona non grata-Neymar, som hudfletta ledelsen i helga, og sammen med Dani Alves, som har vært ekstremt tydelig i sin forakt for Bartomeu i lange tider.

Jeg har vondt for å se at de ikke skjønner at dette langt på vei vil oppfattes som en dårlig skjult protest mot Bartomeu. De tar ganske tydelig side med Neymar i denne konflikten. Eller, de kutter i hvert fall ikke bånd, de tar i hvert fall ikke side med egen klubb.

Og bare for å understreke ytterligere:

https://mobile.twitter.com/gerardromero/status/900058419188690944/photo/1

Neymar kødder med Piques se queda, Rakitic kommenterer, Verratti (heller ikke han en helt ubetydelig figur i sommerens sirkus) ler seg ihjel.

De vet hva de holder på med..

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
22.08.17 21:59
Cobi: De vet hva de holder på med..

Helt klart. I mine øyne er det fantastisk at spillerne står sammen om dette. Vi må alle samles for å få Bartomeu ut og nå er det ikke lenge igjen.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17949
22.08.17 22:30
Cobi: Og bare for å understreke ytterligere: https://mobile.twitter.com/gerardromero/status/900058419188690944/photo/1 Neymar kødder med Piques se queda, Rakitic kommenterer, Verratti (heller ikke han en helt ubetydelig figur i sommerens sirkus) ler seg ihjel.

Jøss, denne må stikke så det kjennes langt inne i systemet.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
22.08.17 22:32
Makatelli: Jeg driter vel i det engelske landslaget. Jeg ser på PL. Du bryr deg vel ikke om det spanske landslaget antar jeg? du vil vel se de beste klubblagene mulig? da må de mindre klubbene få mer penger å rutte med slik at de kan kjøpe bedre spillere. Det har de ikke muligheten til i Spania på grunn av Real og Barca.

Jo, når man følger så tett på den spanske ligaen så har man gjerne et sterkere forhold til landslaget så det er ikke akkurat så uvanlig.


Du sier de ikke har mulighet til det, godt hende det men de hadde nok fått enda mindre penger om ikke Real Madrid og Barcelona spilte der. Jeg vil tro at brorparten av inntektene kommer av salg av TV rettigheter til andre deler av verden pga nettopp av Barcelona/Madrid. Hvor lavt hadde ikke det beløpet vært om de ikke hadde hatt Madrid og Barcelona? Betydelig lavere. Fordelingen hadde vært sikkert vært jevnere men beløpet ville mest sannsynlig vært mindre. Til tross for "lite" penger så har de spanske lagene fortsatt gjort det betydelig mye bedre enn de engelske som er blir trutta med milliardbeløp hver sesong.

Til tross store kontraster mellom PL og La Liga i pengebruk så er fortsatt La Liga en bedre liga. Riktig nok har jeg troa på at det blir et skifte de neste årene fordi PL har nå blitt proppa med så mye penger at det nesten er unngåelig å ikke gjøre det bedre. 


Jeg synes det er verre at PL får så sabla mye penger i forhold til alle andre ligaer enn at skillen i fordelingen av TV pengene i f.eks den spanske er dårlig. Det er tross alt PL som er roten til de syke prisene vi ser om dagen som er snart på vei til å ødelegge all sjarm med fotballen. + alle disse sjeikene/statene som støtter lag med egen lomme selvfølgelig.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
22.08.17 22:52
Cobi: De vet hva de holder på med..

For å slå inn en åpen dør - det gjør også Messi. Opplagt ikke tilfeldig at han ikke har signert. Spent på å se hvor langt han er villig til å gå for å få ut styret. Feiger han ut og signerer den om det kommer et par gode spillere nå på slutten av vinduet, eller lar han den henge til etter valget?

Pique hadde også et intervju for litt siden som jeg sleit med å tolke som annet enn subtile stikk mot styret.

Sist men ikke minst, er ikke så lenge siden man hadde dette bryllupsbilde med Laporta, Puyol etc. hvor det stod noe ala "en dag er vi tilbake". Derfor spent på om Laporta planlegger å returnere med en skokk av de gamle heltene.

For øvrig grusomt at disse som eier EMD er så glade i Rosell/Bartomeu at de er villige til å ofre klubben for det. En skandale at ikke de kritiske oppslagene hagler.

(Innlegget ble redigert 22.08.17 22:59)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
22.08.17 23:06
Coca_cola: Laporta, Puyol etc. hvor det stod noe ala "en dag er vi tilbake". Derfor spent på om Laporta planlegger å returnere med en skokk av de gamle heltene.

Det hadde vært nydelig.

Bentekinho
BentekinhoInnlegg: 1664
23.08.17 01:38
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 22.04.20 10:00)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
23.08.17 02:25

først må dere slite dere gjennom kvalik

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
23.08.17 09:02
Bentekinho: Skal bli deilig å se denne svulsten av en klubb på veien ned. Komme ned på jorda litt. Dere viser nok en gang lavmål over hele Europa. Deilig

Hva mener du å oppnå med dette? 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
23.08.17 09:09

EMD melder at Seri er utelukket... Vet ikke hva man skal tro på lenger, for å si det sånn. Mer eller mindre enighet om pris, enighet om personlige betingelser, forventet offentliggjøring i dag, og så snur man eventuelt. Profesjonelt er ikke det første ordet som dukker opp...

Gerard Romero meldte i natt at Leon Goretzkas agent var på Camp Nou i går. Robert Fernandez ble jo avbildet i et fly hjem til Barcelona fra Düsseldorf her om dagen, hvilket etterpå ble rapportert å ha vært en speidertur på nettopp Goretzka og Naby Keita. Goretzka, som jeg dog trodde var Bayern-bound så det holder, har bare ett år igjen av kontrakten. 22 år er jo også en fin alder.

Kanskje Seri er utelukket fordi en henter Goretzka i stedet?

Eller kanskje Seri (og alle andre midtbanespillere) er utelukket fordi man ikke klarer å kvitte noen av de man har i stallen pr i dag?

Cobi
CobiInnlegg: 58251
23.08.17 09:11
Makatelli: Det er helt korrekt. Hadde det ikke vært for at Barcelona og Real Madrid lager egne tv-avtaler som sikrer dem langt større andel i tv-pengene ville de ikke dominert La Liga i like stor grad. De har et urettferdig konkurransefortrinn på de andre spanske lagene.

La Liga har gått bort fra de individuelle tv-avtalene...

andwez
andwezInnlegg: 11344
23.08.17 09:14
Makatelli: Det er helt korrekt. Hadde det ikke vært for at Barcelona og Real Madrid lager egne tv-avtaler som sikrer dem langt større andel i tv-pengene ville de ikke dominert La Liga i like stor grad. De har et urettferdig konkurransefortrinn på de andre spanske lagene.

Det er et eksempel på at man rir bølgen av gammel storhet og knytter jernhånden rundt sin posisjon, ja. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
23.08.17 09:27

Også Sport melder nå at Seri er lagt død.

Mest rotete vinduet jeg har vært med på, i hvert fall...

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41681
23.08.17 09:29
Cobi: Også Sport melder nå at Seri er lagt død. Mest rotete vinduet jeg har vært med på, i hvert fall...

Hvorfor? Dette fremstår som direkte bisart.....

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10501
23.08.17 09:33
Cobi: EMD melder at Seri er utelukket...

Kanskje Bartomeu og co har sett Nice sine to CL-kvalifiseringskamper og ikke blitt overbevist. Jeg så selv begge de kampene. Seri var ikke i nærheten av så god som all hypen skulle ha det til.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10501
23.08.17 09:34
Cobi: La Liga har gått bort fra de individuelle tv-avtalene.

Javel. Dette var nytt for meg. Hvordan er fordelingen nå?

Cobi
CobiInnlegg: 58251
23.08.17 09:45
KongOlav2: Hvorfor? Dette fremstår som direkte bisart.....

Sportslig avgjørelse, sies det. Det økonomiske var greit, men Robert Fernandez skal ha satt ned foten.

Kronologien i dette her er vel noe sånn som at helt, helt tidlig i sommer, ble det rapportert om at Bellerin, Verratti og Dembele var klubbens plan A. Plan B besto av Semedo, Seri og Deulofeu. Den gang var alle rapportene tydelige på at profilen man ville ha var mer «en Verratti» enn «en Coutinho». Altså var det Xavi som skulle erstattes, ikke Iniesta, for å si det litt enkelt. Etter at Verratti røyk, besluttet visst Robert Fernandez at det var bedre å ikke hente noen, enn å nøye seg med plan B. Så hentet man Paulinho… Etter at Pep Segura ble ansatt som «manager of sport for football», hva nå en sånn rolle skulle bety (en har jo ingen ren sportsdirektørrolle lenger. Zubizarreta hadde denne rollen, men da han gikk av, fikk Robert Fernandez deler av dette ansvaret. Han har på mange måter hatt en sportsdirektør-rolle, men uten ansvar for forhandlingene. Pep Seguras rolle skal så vidt jeg forstår være en slags supplerende rolle til den Robert Fernandez har. Rotete og lite beslutningsdyktig har det i hvert fall vist seg å være…), kom plutselig Seri inn på banen igjen. En ble raskt mer eller mindre enige om pris, og nå har man tilsynelatende plutselig droppa hele greia.

Hvis det skulle være så enkelt som at de har jobbet med f.eks. Goretzka og Seri parallelt, og nå er på terskelen til å signere førstnevnte, er jo det en helt grei forklaring. I så fall er det jo til og med ganske profesjonelt, all den tid ingen har hørt snakk om tyskeren i det hele tatt før nå. Men pr. akkurat nå virker hele greia fryktelig rotete.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41681
23.08.17 09:48
Cobi: Hvis det skulle være så enkelt som at de har jobbet med f.eks. Goretzka og Seri parallelt, og nå er på terskelen til å signere førstnevnte, er jo det en helt grei forklaring. I så fall er det jo til og med ganske profesjonelt, all den tid ingen har hørt snakk om tyskeren i det hele tatt før nå. Men pr. akkurat nå virker hele greia fryktelig rotete.

Hvis Goretzka kommer, så faller jo litt av argumentet med å hente Paulinho for å få mer fysikk inn på midtbanen bort. Goretzka tilbyr jo mer enn nok av dette. Så rotete ja. Veldig.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
23.08.17 09:48
Makatelli: Javel. Dette var nytt for meg. Hvordan er fordelingen nå?

50 % likt, 25 % basert på tabellplassering, 25 % basert på hvor mye klubbene selv genererer av inntekter til ligaen. Dette er vel akkurat likt som PL fordeler midlene sine, mener jeg på.

Med et tilleggspunkt om at ingen skal tjene mindre enn de gjorde før, så Barca og Real Madrid beholder størrelsen på inntektene sine, men jeg er 99% sikker (har ikke kontrollsjekka, men er nesten helt sikker) på at den nye avtalen ble så stor at begge disse ville beholdt/økt inntektene sine uten at dette punktet hadde stått der uansett.

(Innlegget ble redigert 23.08.17 09:49)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg