Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
9ppon
9pponInnlegg: 2714
24.08.17 10:36
Makatelli: han er faktisk det totalt motsatte.

Javel, da er vi uenige. Jeg husker jeg i alle fall var sjeleglad for alle hans feilvalg da han spilte i Real Madrid og at jeg rev meg i håret over det samme i VM 2014. Til nød kan han kanskje klare en vingrolle i Barcelona, men han bør aldri i verden være aktuell som indreløper.

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
24.08.17 10:42

Er jo helt sinnsykt dersom et lag med såpass mange viktige spillere som er fra 29 år og oppover, kjøper inn ytterligere 2 dyre spillere på 29. Det er latterlig dårlig lagbygging og transferhåndverk.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10485
24.08.17 11:06

Jeg hadde heller hatt Di Maria i Arsenal enn noen av midtbanespillerne til Barca. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
24.08.17 11:29
Makatelli: Jeg hadde heller hatt Di Maria i Arsenal enn noen av midtbanespillerne til Barca.

Nå har jo Arsenal råd til å drite seg ut etter så mange år på sidelinja så ikke akkurat sammenlignbart.

Det er også lettere å erstatte Cazorla og Ramsey etc enn det er å erstatte Xavi, Iniesta, Messi.


Det er ikke uten grunn at PL lag og landslaget har gått i dass de seneste årene ute i Europa. Fordi det kjøpes mye "enkelt", talentutviklingen går i dass.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10485
24.08.17 11:31
Royu: talentutviklingen går i dass.

Hvordan går det med talentutviklingen i Barca? har dere produsert noen spillere gode nok for førsteelleveren de siste årene?

(Innlegget ble redigert 24.08.17 11:32)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
24.08.17 12:20
Makatelli: Hvordan går det med talentutviklingen i Barca? har dere produsert noen spillere gode nok for førsteelleveren de siste årene?

Ja,men om de har fått sjansen noe særlig så nei. Det er umulig å produserer talenter på løpende bånd som er gode nok til å smette inn i ellveren som du så hinter til. Da sendes det som oftest til f.eks til Arsenal før de hentes tilbake igjen. Der stilles det tross alt bare krav til en 4 plass i ligaen og nå max 1 utslangsrunde i CL om man er heldig.

Det er en del vanskeligere å komme innpå A laget til Barcelona, spesielt om man skal følge den logikken med å kjøpe spillere som Di Maria som gir overhode ingen mening for folk med litt innsikt i hvordan en klubb fungerer.

Det er ikke så veldig lenge siden det ikke var så stort behov for det i troppen, derimot nå de seneste 2 årene så har det skriket renovering. 

(Innlegget ble redigert 24.08.17 12:25)

pewzidane
pewzidaneInnlegg: 9994
24.08.17 12:31
9ppon: Jeg husker jeg i alle fall var sjeleglad for alle hans feilvalg da han spilte i Real Madrid og at jeg rev meg i håret over det samme i VM 2014. Til nød kan han kanskje klare en vingrolle i Barcelona, men han bør aldri i verden være aktuell som indreløper.

Og til tross for alle hans feilvalg, var di Maria verdens beste spiller vårsesongen 2014, som indreløper.

Jeg tror ikke han blir noen stor suksess i Barcelona, men det går like mye på klubben som på spilleren selv. Bruk di Maria riktig og man får en verdensklassespiller kapabel til det helt store.

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
24.08.17 12:36
KongOlav2: Er jo helt sinnsykt dersom et lag med såpass mange viktige spillere som er fra 29 år og oppover, kjøper inn ytterligere 2 dyre spillere på 29. Det er latterlig dårlig lagbygging og transferhåndverk.

Synes personlig denne er litt overdrevet, selv om det merkes godt ved at stammen i tidenes fotballag er i denne alderen. Spesielt fordi dette gjelder Messi og Suarez som man ikke kommer over så ofte. De andre er dog mulig å erstatte når det blir et reelt behov for det, og 30 år er ingen alder i fotball som gjør at man bør vurdere å bytte ut spillerne med svakere spillere fordi 30-åringene kanskje blir dårligere om 2-3 år (som er lenge i fotball, og kanskje det som gjør at det kommer en spiller opp fra b-laget til og med). Spesielt ikke når to av de er verdens kanskje aller beste spillere i sin posisjon pr. nå i den alderen de nå er i, og er lite skadet. Ingen av disse spillerne, med unntak av Messi, har heller hurtighet og eksplosivitet som en av sine fremste styrker. Og Messi er uansett så ekstrem på så mye annet at han fint kunne tilpasset seg en hverdag der mye av dette er borte i en dypere rolle.   

De kan f.eks stille en slik 11’er da om Dembele og di Maria blir forsterkningene.

Ter Stegen (25)
Semedo (23)
Pique (30)
Umtiti (23)
Alba (28)
Busquets (29)
Sergi Roberto (25)
Di Maria (29)
Messi (30)
Suarez (30)
Dembele (20)

 

Så vil de ikke bli all verdens svekket, om noe i det hele tatt, om Digne (23) spiller venstreback heller, samt at man har flere yngre spillere i stallen som fremdeles holder høyt nivå ift en spillerstall, selv om de ikke er "verdens beste lag" nivå. 

edit: Forøvrig gir det en snittalder på 26.5 år, og det er kun tre lag i f.eks PL som hadde lavere gjennomsnittsalder i fjor til sammenligning. Topplag i Europa er sjelden en utviklingsarena for unge spillere lenger. Det er bare så fort gjort å glemme det fordi Barcelona hadde en periode der de fikk opp unaturlig mange fra eget akademi  i relativt ung alder. 

(Innlegget ble redigert 24.08.17 12:42)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
24.08.17 12:55
klaumb: Synes personlig denne er litt overdrevet, selv om det merkes godt ved at stammen i tidenes fotballag er i denne alderen. Spesielt fordi dette gjelder Messi og Suarez som man ikke kommer over så ofte. De andre er dog mulig å erstatte når det blir et reelt behov for det, og 30 år er ingen alder i fotball som gjør at man bør vurdere å bytte ut spillerne med svakere spillere fordi 30-åringene kanskje blir dårligere om 2-3 år (som er lenge i fotball, og kanskje det som gjør at det kommer en spiller opp fra b-laget til og med). Spesielt ikke når to av de er verdens kanskje aller beste spillere i sin posisjon pr. nå i den alderen de nå er i, og er lite skadet. Ingen av disse spillerne, med unntak av Messi, har heller hurtighet og eksplosivitet som en av sine fremste styrker. Og Messi er uansett så ekstrem på så mye annet at han fint kunne tilpasset seg en hverdag der mye av dette er borte i en dypere rolle.

Pique, Busquets, Mascherano, Rakitic, Iniesta, Messi, Suarez samt Paulinho og Di Maria er spillere som er 29 eller eldre. Spillere kan riktignok holde svært høyt nivå de er flere og tretti, men dette er langt i fra tilfellet for et klart flertall av toppspillerne. Mange får en dupp i karrieren rundt eller rett etter fylte 30, og når Barca har SÅ mange nokså sentrale spillere i denne alderen, så må de regne med voldsomme utskiftinger fra rundt 2019-2020 og et par år utover. Når Barca da må bytte temmelig mange sentrale spillere i løpet av ikke altfor lang tid, så vil det både bli særs dyrt og krevende. Det er ikke gitt at man klarer å hente inn såpass gode spillere nesten i løpet av et par-tre sommervinduer.

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
24.08.17 13:39
KongOlav2: Pique, Busquets, Mascherano, Rakitic, Iniesta, Messi, Suarez samt Paulinho og Di Maria er spillere som er 29 eller eldre. Spillere kan riktignok holde svært høyt nivå de er flere og tretti, men dette er langt i fra tilfellet for et klart flertall av toppspillerne. Mange får en dupp i karrieren rundt eller rett etter fylte 30, og når Barca har SÅ mange nokså sentrale spillere i denne alderen, så må de regne med voldsomme utskiftinger fra rundt 2019-2020 og et par år utover. Når Barca da må bytte temmelig mange sentrale spillere i løpet av ikke altfor lang tid, så vil det både bli særs dyrt og krevende. Det er ikke gitt at man klarer å hente inn såpass gode spillere nesten i løpet av et par-tre sommervinduer.

Av disse er det jo bare Pique, Busquets, Messi og Suarez pr.dd som er veldig viktige og "uerstattelige" i dagens tropp. Mascherano er også veldig god fremdeles, men har jo blitt utfordret bra av Umtiti, som vel også er en form for erstatter for han, men i og med at Mascherano fremdeles er så god som han er, så spiller han fremdeles mer enn man kanskje hadde regnet med? Raktitic spiller mye, men er på ingen måte uerstattelig. Kanskje ikke en gang i egen tropp..  

Messi og Suarez vil de nok ikke bytte ut før de er på god vei ned, da de på nedadgående kurve fremdeles vil være bedre enn de fleste i verden og vil neppe byttes ut før de faktisk ikke er gode nok lenger. Pique og Busquets kunne man kanskje gjort et smidigere bytte på ved å allerede ha en fremtidig erstatter klar, og det er vel kanskje tanken med Marlon, selv om jeg ikke kjenner godt nok til hvor langt unna han er?

Så vil det naturligvis koste litt å hente inn erstattere, men det er også viktig ift dette at disse spillerne + Iniesta, som jo allerede er i ferd med å fases litt ut ift spilletid, sitter på lønninger som tilsvarer det de resterende 18 spillerne i stallen tjener til sammen. Det binder opp en god del penger som fint kan brukes på nye spillere. Hadde de i verste fall mistet alle disse for 0,- på samme tidspunkt, så ville de allikevel frigitt penger nok til at de kunne hentet fire spillere med en totalramme på £88.75 mill over 5 år. Til sammenligning koster Liverpool sitt rekordkjøp, Mohamed Salah £60,5 + 7 mill i klausuler over 5 år. (tallene er fra en av mange kilder, der det er noen forskjellige tall, men poenget står seg uansett ift forholdet) Dette altså uten at de må ta av noe annet eller får noe igjen for noen av disse spillerne, som jo er lite realistisk. 

Det mest krevende her er jo, som du også er inne på å finne gode nok spillere som du er inne på, og det er jo også årsaken til at alle disse fremdeles er nøkkelspillere i dag på tross av alderen. Men, det gjør det jo ikke noe mer riktig å bytte de ut mot dårligere fotballspillere. Faktisk har de jo gjort akkurat den tabben med Dani Alves, der de nedgraderte laget for å fornye det. Det har kanskje kostet de en CL-tittel og et La Liga trofeé på de to årene.   

(Innlegget ble redigert 24.08.17 13:41)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
24.08.17 14:02
klaumb: Det mest krevende her er jo, som du også er inne på å finne gode nok spillere som du er inne på, og det er jo også årsaken til at alle disse fremdeles er nøkkelspillere i dag på tross av alderen. Men, det gjør det jo ikke noe mer riktig å bytte de ut mot dårligere fotballspillere. Faktisk har de jo gjort akkurat den tabben med Dani Alves, der de nedgraderte laget for å fornye det. Det har kanskje kostet de en CL-tittel og et La Liga trofeé på de to årene.

Problemet er jo at de som kjøpes for tiden ikke vil kunne ta over nøkkelspillerne heller, all den tid de er på nesten samme alder. De risikerer å måtte skifte ut ganske mange nesten samtidig. Etter 2020 er det vel ikke sannsynlig at særlig flere enn Umtiti, Sergi Roberto og Semedo, samt kanskje 2-3 av de som i dager 29+ kan ha sentrale roller av dagens spillere. I tillegg kommer utskiftning av stallspillere. De kommer sannsynligvis til å få veldig stort behov for spillere i årene 19-21 om ikke de klarer å få til en helt sjelden generasjon av spillere som fortsetter til det er godt oppe i 30-åra.

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
24.08.17 14:28
KongOlav2: til å få veldig stort behov for spillere i årene 19-21

Får man inn Dembele i år, Coutinho til neste år og f.eks Dybala + Laporte i 2019, så har man løst opp i det meste ift et generasjonsskifte, og det i et mer naturlig tempo også. Bare for å slenge ut noen navn basert på spillere som kunne passet de fint i dag, men det endrer seg jo relativt kjapt og vil helt sikkert se annerledes ut i 2019-21

Det er et minst like stort problem for Barcelona at de nå ser for svake ut på kort sikt, og det på et tidspunkt i overgangsvinduet der de i utgangspunktet skulle hente inn en nøkkelspiller, men nå er tvunget til å finne to i et marked der ingen vil selge de beste fordi seriespillet er i gang. 
Ikke bare skal de finne gode spillere, men spillere som kan heve de til et nivå der de kan vinne CL i år og ta tilbake La Liga troene fra Real Madrid.

Da er det kanskje ikke så mange bedre enn di Maria der ute, og spesielt ikke når de foretrukne spillerne ikke er mulige å hente akkurat nå. Da kan man naturligvis vurdere å ikke bruke pengene, og håpe på at det som ikke var godt nok i fjor minus Neymar skal holde i år. Eller så kan man hente inn en spiller som er på toppnivå i 2-3 år til, som kan bekle flere offensive posisjoner og kjenner ligaen godt fra før mens man venter på at disse er tilgjengelig. Det har de i alle fall råd til. 

Barcelona har for all del ikke vært perfekte på overgangsmarkedet de siste årene, men de har også hatt det tøft i form av at det er vanskelig å gi spilletid til spillere som skal utfordre Messi, Suarez, Neymar, Iniesta, Busquets, Pique, Mascherano osv i en tid de har vært blant de beste i verden i sin posisjon. Ideelt sett skulle man jo gitt f.eks Thiago masse spilletid når han var der, selv om han var dårligere enn Iniesta, men det er vanskelig å si til trenere som gjerne sitter 2-3 år i en posisjon og blir målt på resultater for en klubb som kun er fornøyd om man vinner alt man deltar i. Generasjonsskifter som dette er utrolig vanskelig når laget og spillerne er så gode, samt at forventningene er som de er. 

jr-senior
jr-seniorInnlegg: 521
24.08.17 14:34
Royu: Korttidsløsninger er IKKE ideelt for den situasjonen klubben befinner seg i. En befinner seg i denne situasjonen nå fordi man nettopp har kjøpt for mye av det uten noe form for suksess. Mye av stammen som har vært med på å vunnet alt er enten borte eller må skiftes ut alt fra 1-4 år. Da kan man ikke kjøpe spillere som man må skifte ut igjen når denne stammen også må skiftes ut.  Da kan man ikke bruke 50 mill euro på 29 åring som kommer sikkert til å sitte på med en lønn godt over 150 000 i uka i 4 år. For nei man vil mest sannsynlig ikke få noe penger tilbake ved salg, han vil mest sannsynlig ende opp med å sitte ut kontraktsiden som alle andre eldre spillere vi har signert. 
Vi betalte f.eks 12 mill euro for Ter Stegen, Umtiti for 25 mill euro, Semedo for 30 mill euro. Disse 3 tilsvarer litt mer enn hva Di Maria kommer til å koste.  Her har man 3 unge spillere som ikke har kostet flesk men som mest sannsynlig kommer til å bekle laget vårt i lang tid fremover. Skulle de formodning stikke om et par år så er markedverdien deres langt over enn hva man betalte de får så sånn sett ingen krise.  Man ikke kan drifte en klubb med slike kjøp, dette er grunnen for at klubben går til dass de siste årene. Det er for korttenkt, det koster mye, de sitter på høy lønn, null fortjeneste ved salg som oftest, spiser opp tiden til yngre spillere.  Det går ikke, det går bare faen ikke å være så korttenkt. Det er lov til å være korttenkt om prisen er latterlig lav og stammen i laget er ganske ungt så man ser sitt på å få inn noe mer rutinert.

Hvordan har dette innlegget kommet på topplista?

Snakker vi å bruke De Guzman, Beji, Kobeo, Reus og Khan til å tomle deg selv?

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
24.08.17 14:34
klaumb: Får man inn Dembele i år, Coutinho til neste år og f.eks Dybala + Laporte i 2019, så har man løst opp i det meste ift et generasjonsskifte, og det i et mer naturlig tempo også. Bare for å slenge ut noen navn basert på spillere som kunne passet de fint i dag, men det endrer seg jo relativt kjapt og vil helt sikkert se annerledes ut i 2019-21

Problemet er at det vil koste sikkert €400m eller mer. Og har Barca råd til dette når de samtidig skal utvide/ombygge stadion. Om disse kommer, virker det jo også dumt å øse ut €100m på Paulinho og Di Maria denne sommeren.

Jeg mener at man ved god lagbygging både bør være i stand til å tenkte kortsiktig og langsiktig. Kjøpene nå er utelukkende kortsiktige. Etter å ha gjort det aller meste feil på transfermarkedet siden 2015, er de nå avhengige av å lykkes nær sagt 100 % i kommende år om de faktisk skal tilbake til posisjonen som den beste klubben i Europa.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
24.08.17 14:44

Ter Stegen 29(Fint)

Cillessen 32(greit om han gidder så lenge)

Pique 34 (mest sannsynlig ikke fast i laget lengre om ikke ferdig)

Umtiti 27 (Fint)

Mascherano 35 (Er nok ferdig i 2019, med mindre vi finner ut av å selge han neste år)

Marlon 25 (Usikker på om han faktisk er god nok, men vi sier han er det)

Vermaelen 33 (Kontrakten ferdig i 2019, sitter hvert fall ikke lengre enn det)

Alba 32 (Mest sannsynlig ferdig, han burde hvert fall være det) Kontrakten går ut 2020.

Lucas Digne 28 (Grei backup, men ikke noe fantastisk)

Semedo 27 (Fint)

Vidal 32 (Mest sannsynlig ferdig)

Douglas 31 (Ferdig, burde hvert fall være det allerede i år)

Busquets 33 (I nærheten av å bli ferdig evt ferdig)

Samper 26 ( Usikker fremtid etter at ryktes at de ville avbryte kontrakten)

Rakitic 33 ( Mest sannsynlig ferdig i 2021 med mindre vi har solgt han tidligere)

Gomes 28 (Mest sannsynlig ikke her med mindre han begynner å levere)

Sergi Roberto 29 (Mest sannsynlig fortsatt her, hvert fall lov å håpe)

Iniesta 34 (Dette er nok siste året til Iniesta vil jeg tro)

Paulinho 33 (Sitter sikkert ut kontraktstiden. Ferdig i 2021)

Denis Suarez 27 ( vi sier at han fortsatt er her)

Arda Turan 34 ( Burde være ferdig i år). Kontrakten hans dog går ut i 2019, så overrasker meg ikke om han sitter den ut.

Munir 25 ( er vel muligens på vei ut allerede)

Deulofeu 27 (Usikker på fremtiden hans i klubben menn tar utgangspunkt i at han er her om 4 år fortsatt, er hvert fall i klubben til 2019 minst vil jeg tro).

Messi 34 (Kan finne på å dra allerede i januar om ikke ting forandrer seg. Vi tar utgangspunkt at vi er så heldig å får 4 år til av han. Ferdig i 2021)

Suarez 34( Jeg tror han forsvinner i takt med Messi, kan hvert fall ikke se for meg at Messi vil godta et salg av Suarez. 2021.

Paco 27 (Burde være ferdig i klubben før det om ikke ting forandrer seg.

(ja og Di Maria da som enkelte har hard on på. Sitter sikkert ut til 2021 om han får 4 års kontrakt)

Best case scenario så har ikke de som er aktuelle i lang tid forsvunnet i løpet av disse årene.Noe åpenbart kommer til å skje.
Da sitter vi her igjen i 2021 med følgende spillere om vi er "heldige".

Fra øverste hylle. Ter Stegen(29), Cillessen(32), Umtiti(27), Pique(34), Semedo(27) Busquets(33) Sergi Roberto (29)


Midt på: Marlon(25), Digne (28), Samper(26) A.Gomes (28) D.Suarez(27), Paco (27), Deulofeu(27)

Da er det verdt å nevne at spillere som A.Gomes, Paco, Digne, Marlon, Samper stilles spørsmålstegn rundt blandt annet.

Vi har den dag i dag enda ikke klart å erstatte Xavi. Nå må vi erstatte Iniesta og Neymar. De 2-3 neste årene etter det så vi etter all sannsynlighet erstatte Messi, Suarez, Alba, Paulinho, Rakitic, (Di Maria), Mascherano samt spillere som Vidal, Arda Turan, Vermaelen + at må ta i betraktning av at Busquets og Pique mest sannsynlig er like i nærheten av det samme. 

Over halvparten av laget vil mest sannsynlig være borte om 4 år.

 

Jeg skal ikke skryte på meg å vite hvem som kan eller vil bli aktuelle for Barcelona i det yngre systemet, men jeg skal prøve meg på noen alternativer. Bølgenissen evt andre kan sikkert komme med noen tips. Ikke nødvendigvis A-team men mange av disse kan bli gode nok til stallfyll. 

Marc Cucurella LB 19(23) / Juan Miranda 17/21

Palencia RB 21(25)

Carles Alena CM 19(23)

Vitinho CAM 19(23), på lån atm så ikke vår.

Sarsandas DM/CM 20(24

Oriol Busquets CM  18(22)

Alex Collado CM/CAM 18(22)

Seung Woo CAM/ST Lee 19(23)

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
24.08.17 14:55
KongOlav2: Problemet er at det vil koste sikkert €400m eller mer. Og har Barca råd til dette når de samtidig skal utvide/ombygge stadion.

I Neymar alene frigjorde de altså £198 mill + £71.5 mill i lønn eller noe sånt. Dette kommer da i tillegg til de £355 mill de vil frigjøre hvis alle de "gamle" spillerne går gratis i samme periode. 

Laporte sin utkjøpsklausul ligger vel på ca £59 mill omregnet til pund. Tar han litt lavere lønn enn Pique koster han altså ikke mer enn det Neymar frigjorde i lønn alene over 5 år. Så får man se om de resterende £550 mill (om man altså får null for samtlige) kan holde til å lønne og betale overgangssummen til Dybala, Coutinho og Dembele (eller tilsvarende) i tillegg.  

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
24.08.17 15:07
klaumb: I Neymar alene frigjorde de altså £198 mill + £71.5 mill i lønn eller noe sånt. Dette kommer da i tillegg til de £355 mill de vil frigjøre hvis alle de "gamle" spillerne går gratis i samme periode.  Laporte sin utkjøpsklausul ligger vel på ca £59 mill omregnet til pund. Tar han litt lavere lønn enn Pique koster han altså ikke mer enn det Neymar frigjorde i lønn alene over 5 år. Så får man se om de resterende £550 mill (om man altså får null for samtlige) kan holde til å lønne og betale overgangssummen til Dybala, Coutinho og Dembele (eller tilsvarende) i tillegg.

Lettere sagt enn gjort når man ser på hva de har gjort de siste årene. Man skal altså gå fra kjøp av Douglas, Vermaelen, Turan, Alcacer, Paulinho, Di Maria (samt et par litt mer fornuftig kjøp) til at ALT skal være optimalt. Det blir litt av en overgang.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
24.08.17 15:26

CL-trekning i kveld

1. Seedet: Real Madrid, Bayern München, Chelsea, Juventus, Benfica, AS Monaco, Spartak Moskva, Shakhtar Donetsk

2. Seedet: Barcelona, Atletico Madrid, Paris SG, Dortmund, Sevilla, Manchester City, FC Porto, Manchester United

3. Seedet: Napoli, Tottenham, FC Basel, Olympiakos, Anderlecht, Liverpool, Roma, Besiktas

4. Seedet: Celtic, CSKA Moskva, Qarabag, Sporting, Apoel, Feyenoord, Maribor, RB Leipzig

Håper på:
Monaco
Barcelona
Anderlecht
Feyenoord

Ost
OstInnlegg: 1358
24.08.17 15:36
KongOlav2: Jeg mener at man ved god lagbygging både bør være i stand til å tenkte kortsiktig og langsiktig. Kjøpene nå er utelukkende kortsiktige. Etter å ha gjort det aller meste feil på transfermarkedet siden 2015, er de nå avhengige av å lykkes nær sagt 100 % i kommende år om de faktisk skal tilbake til posisjonen som den beste klubben i Europa.

Jeg synes du bommer på at man har gjort så mye galt med spillerlogistikken ift. alder.

Det siste drøye året har man kjøpt 6 93-modeller, og Paulinho. Alderen på spillerne man har fått inn har sånn ca. vært helt perfekt. Problemet er jo heller kvaliteten på spillerne, og mangelen på vilje/evne til å implementere de i laget.

MSN har med god grunn vært fredet. Et ungt alternativ til disse på topp har man forsøkt hentet i Denis Suarez og Paco Alcacer. Pique og Busquets er i perfekt alder for sine posisjoner og kan spille stort sett alt av kamper. Man har hentet Umtiti og Marlon, samt backtalenter på begge sider. Ter Stegen ble valgt over Bravo og keeperplassen kan være dekket i 10 år fremover.

Det store problemet de siste årene har vært på midtbanen - man har ikke spillere som kan erstatte det Iniesta og Xavi ga oss i en årrekke. Men det er jo ikke slik at man ikke har prøvd. Andre Gomes, Denis Suarez, Rafinha, Sergi Roberto, Alen Halilovic... Alle spillere man har fostret opp/hentet inn for dette formålet. Problemet har vært mangelen på en klar plan. Det hele har fremstått litt desperat. F.eks. kan jeg se for meg at en spiller som Denis Suarez kunne blomstret under litt andre forhold. Han minner meg egentlig veldig om en yngre Coutinho - problemet er at han aldri har fått noe definert rolle i laget. Og han har måttet dele på spilletiden med de andre gutta i samme kategori (spillere man håper på mirakuløst vis plutselig tar nivået og blir verdensklasse).

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
24.08.17 16:02
Ost: Jeg synes du bommer på at man har gjort så mye galt med spillerlogistikken ift. alder. Det siste drøye året har man kjøpt 6 93-modeller, og Paulinho. Alderen på spillerne man har fått inn har sånn ca. vært helt perfekt. Problemet er jo heller kvaliteten på spillerne, og mangelen på vilje/evne til å implementere de i laget. MSN har med god grunn vært fredet. Et ungt alternativ til disse på topp har man forsøkt hentet i Denis Suarez og Paco Alcacer. Pique og Busquets er i perfekt alder for sine posisjoner og kan spille stort sett alt av kamper. Man har hentet Umtiti og Marlon, samt backtalenter på begge sider. Ter Stegen ble valgt over Bravo og keeperplassen kan være dekket i 10 år fremover. Det store problemet de siste årene har vært på midtbanen - man har ikke spillere som kan erstatte det Iniesta og Xavi ga oss i en årrekke. Men det er jo ikke slik at man ikke har prøvd. Andre Gomes, Denis Suarez, Rafinha, Sergi Roberto, Alen Halilovic... Alle spillere man har fostret opp/hentet inn for dette formålet. Problemet har vært mangelen på en klar plan. Det hele har fremstått litt desperat. F.eks. kan jeg se for meg at en spiller som Denis Suarez kunne blomstret under litt andre forhold. Han minner meg egentlig veldig om en yngre Coutinho - problemet er at han aldri har fått noe definert rolle i laget. Og han har måttet dele på spilletiden med de andre gutta i samme kategori (spillere man håper på mirakuløst vis plutselig tar nivået og blir verdensklasse).

Ja, og at de ikke har truffet på flere av disse gjør det jo enda verre at man går over til å hente 29-åringer som Paulinho og Di Maria. Etter 2014 da Rakitic og Suarez ble hentet, har Barca gjort en rett og slett elendig jobb på transfermarkedet. Kun Umtiti kan kalles et bra kjøp. Typer som Turan, Gomes, Alcacer har kostet mye penger og bidratt med lite. Og har en mistanke om at det samme kommer til å gjelde Paulinho.

Og da blir det fortsatt de samme "gamlegutta" som drar lasset. Og når allerede Iniesta og Mascherano er redusert til stallspillere, og typer som Pique, Rakitic, Busquets, Suarez og Messi er i en alder hvor det normalt sett vil gå mot en stagnerende karrierekurve i løpet av de nærmeste par årene, så skal de gjøre mye riktig de neste par årene for å rette på dette. VELDIG MYE RIKTIG.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
24.08.17 16:04

Den store forhandlingsdagen i Monaco i dag… Allerede tidlig i dag ble det meldt at dagen i dag ville være den store D-dagen ift Dembele; enten ville man komme til enighet i dag, eller så ville man legge den død. Nå melder BeinSports at Dembele er klar for €120+30 mill. Bøttevis med salt, enn så lenge i hvert fall, men jeg blir ikke helt sjokka om det kommer en offentliggjøring på denne her i løpet av kvelden.

Tidligere i dag ble det også meldt at man vil benytte muligheten til å gi nytt (og trolig siste, får man tro) bud på Coutinho, pålydende €150 mill totalt, da trolig med formelen €110+40 mill.

di Maria skal man ha fått krystallklar beskjed fra PSG i dag om at ikke er til salgs i det hele tatt. Jeg hadde egentlig ikke vært SÅ negativ til han som fotballspiller, men det byr meg imot at Barca skal forhandle med PSG denne sommeren, og da særlig med det absurde paradokset at man i så fall vil hjelpe de med FFP-problematikken som Neymar-signeringen har gitt de. I følge Seris agent tok de jo også kontakt med Nice for tre dager siden, bare for å lage faen for Barcelona. Direkte sitat fra agenten.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7048
24.08.17 16:23

Da ble det offisielt at Samper leies ut til Las Palmas denne sesongen. Det er positivt at man klarer å beholde ham inntil videre i hvert fall. Så får man håpe at man er i en situasjon der man velger å satse på ham når han returnerer til våren. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7048
24.08.17 16:38
Cobi: Den store forhandlingsdagen i Monaco i dag… Allerede tidlig i dag ble det meldt at dagen i dag ville være den store D-dagen ift Dembele; enten ville man komme til enighet i dag, eller så ville man legge den død. Nå melder BeinSports at Dembele er klar for €120+30 mill. Bøttevis med salt, enn så lenge i hvert fall, men jeg blir ikke helt sjokka om det kommer en offentliggjøring på denne her i løpet av kvelden. Tidligere i dag ble det også meldt at man vil benytte muligheten til å gi nytt (og trolig siste, får man tro) bud på Coutinho, pålydende €150 mill totalt, da trolig med formelen €110+40 mill.

Balague melder på Twitter at "LFC have sent to Monaco Danny Stanway (club's secretary) and Ian Rush, who cant negotiate anything. They insisit they not selling Coutinho"

 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
24.08.17 17:09

L'equipe melder også om enighet om Dembele nå. 

Prisen er vel nesten helt underordnet. En drøy uke før vinduet stenger, og Barca hadde egentlig aldri noe annet valg enn å bli enige. Og all den tid Dortmund egentlig hele veien har vært åpne for salg, har jeg hele tiden forventet at dette ville ende i en dyr enighet.

Liverpool og Coutinho er jeg derimot langt fra sikker på at ender med enighet. Der tror jeg vel døren er lukket og låst. Men nå får i hvert fall Barca sjans til å bruke resten av vinduet med litt mindre puls, om det nå stemmer at Dembele er klar.

Ost
OstInnlegg: 1358
24.08.17 17:16
KongOlav2: Og da blir det fortsatt de samme "gamlegutta" som drar lasset. Og når allerede Iniesta og Mascherano er redusert til stallspillere, og typer som Pique, Rakitic, Busquets, Suarez og Messi er i en alder hvor det normalt sett vil gå mot en stagnerende karrierekurve i løpet av de nærmeste par årene, så skal de gjøre mye riktig de neste par årene for å rette på dette. VELDIG MYE RIKTIG.

Altså det er jo ingen som bestrider dette. Jeg har vanskelig for å se for meg at man skal komme tilbake som en ubestridt topp 3 i Europa-klubb de nærmeste 3 årene. Til det er det for mye som må klaffe. Det gjør helt vondt i hjertet mitt at tidenes beste fotballspiller antakelig skal lide av dette i sine siste år som den ubestridte eneren. 

Problemet mitt med innlegget ditt var bare at du fremstilte det som om Barcelona utelukkende har kjøpt en gjeng med gamlinger de siste årene, uten å nevne at man faktisk har brukt en drøy milliard på seks 93-modeller bare de siste 14 månedene. At Umtiti er den eneste av disse som så langt har slått til er en helt annen sak. At kvaliteten er langt under det man forventer er jeg selvsagt helt enig i. Men troppssammensetningen aldersmessig er det lite galt med i teorien.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
24.08.17 17:21

Det er en drøy uke siden jeg skrev følgende til KongOlav, i denne tråden:

"Hæ? En har jo bare henta unggutter (før Paulinho) de siste vinduene. Ja, og reservekeeper Cillesen da, men keepere er jo en annen greie.

Forrige sommer henta en jo bare 22-23-åringer. Denis Suarez (94), Umtiti (93), Digne (93), Gomes (93), Alcacer (93) er jo alle aldersmessig i den kategorien du snakker om. De, sammen med Cillesen (89) utgjorde alle signeringene forrige sommer. I år har en foreløpig henta tilbake Deulofeu (94) og Semedo (93). I tillegg vil en åpenbart ha Dembele (97) og Coutinho (92). En har også jakta Verratti (92) og Bellerin (95), uten å få de (i sistnevnte tilfelle er det mulig en prioriterte Semedo over, men Verratti var det klare førstevalget i sommer).

Det er jo en helt ensidig trend her aldersmessig. Paulinho er det klare unntaket, ikke regelen.  

At det ikke har funka, stemmer selvsagt. Men aldersmessig gjør en ikke så mye feil om dagen. Det er vel omtrent det eneste området en treffer på, egentlig."

Da var han også i gang med å klage på at Barca bare henter gammelt. Så fikk han dette innlegget, som han besvarte med at han egentlig snakker om at Barca er dårlig til å utvikle talentene. Nå er vi tilbake til at han snakker om alle kjøpene av gamle spillere, igjen.

Barca gjør nok av dumme ting om dagen, om en ikke i tillegg skal begynne å kritisere de få tingene de faktisk gjør rett. Aldersprofilen på de som er hentet de siste årene er helt topp den. Problemet ligger i kvaliteten og en hel haug med andre ting, men aldersmessig henter en folk i starten av tyveårene, med relativt få unntak. Paulinho var et unntak. Coutinho ville vært normen.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7048
24.08.17 17:22
Cobi: L'equipe melder også om enighet om Dembele nå.  Prisen er vel nesten helt underordnet. En drøy uke før vinduet stenger, og Barca hadde egentlig aldri noe annet valg enn å bli enige. Og all den tid Dortmund egentlig hele veien har vært åpne for salg, har jeg hele tiden forventet at dette ville ende i en dyr enighet.

Man har vel fortsatt plenty med tid til å trekke seg fra dealen av "tekniske årsaker" :-p

Cobi
CobiInnlegg: 58251
24.08.17 17:43

Femårskontrakt i følge Rac1/Gerard Romero.

Som også sier at dette IKKE betyr at Coutinho er lagt død.

EDIT: Offentliggjøres visst ikke i dag. Sikkert fordi man vil ha maksimal publisitet og derfor ikke vil gjøre det i dag, når CL-trekningen tar fokus?

(Innlegget ble redigert 24.08.17 17:50)

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41630
24.08.17 17:46
Cobi: Da var han også i gang med å klage på at Barca bare henter gammelt. Så fikk han dette innlegget, som han besvarte med at han egentlig snakker om at Barca er dårlig til å utvikle talentene. Nå er vi tilbake til at han snakker om alle kjøpene av gamle spillere, igjen

Nei, jeg skrev at dere i liten har har hentet OG utviklet unge spillere. Allerede i det innlegget du svarte på første gang, nevnte jeg jo flere av de yngre dere hadde hentet, men påpekte at dere ikke hadde lykkes med å utvikle dem.

Når Umtiti og kanskje Ter Stegen er de eneste av de yngre som er hentet som ser ut som en rimelig suksess, så faller fortsatt ansvaret på den gjengen som 29 og eldre, og henting av enda flere eldre spillere som Paulinho og Di Maria, gjør at generasjonsskiftet vil bli enda mer markant og mer brutalt om 2-3-4 år.

Avsluttet også innlegget med å si at det ikke har fungert på transferfronten, og da snakket jeg mer generelt, ikke at problemet var kun at dere hentet eldre spillere.

(Innlegget ble redigert 24.08.17 17:47)

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15106
24.08.17 17:53
Cobi: Som også sier at dette IKKE betyr at Coutinho er lagt død.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg