Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
25.08.17 03:17
Bølgenisse: søster

Bursdag 11. mars, så tviler ;)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
25.08.17 06:33

Maxime López, MD sies at vi holder et øye med han, offensive midtbane/sentral midtbane, 19 år, fransk.

Hatt bare en sesong under belte men gjorde sakene sine veldig bra for Marseille. 3 mål, 8 assist, 87% treffprosent i pasninger. 

Kunne vært spennende, spørs om ikke han fortsatt er for relativt "frisk" til å spille seriøst for Barcelona. Det er et relativt stort steg. 

Det kommer selvfølgelig ann på hvor mye han hadde kostet også, men har ikke så troa at han ville kostet så mye. 
Om vi ikke ender opp med Coutinho, så har man f.eks råd til han og Seri og fortsatt sitte igjen med et relativt stort beløp. Da burde man egentlig være ferdig for i år. 

Så får man rette øynene mot å kvitte seg med de spillerne man ikke trenger. Juventus snakkes om en aktuell destinasjon og at "talks" er i gang. Resten er det vel forsåvidt ganske stillig om som ikke har blitt rapportert allerede.

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
25.08.17 07:33
KongOlav2: Lettere sagt enn gjort når man ser på hva de har gjort de siste årene. Man skal altså gå fra kjøp av Douglas, Vermaelen, Turan, Alcacer, Paulinho, Di Maria (samt et par litt mer fornuftig kjøp) til at ALT skal være optimalt. Det blir litt av en overgang.

Sant nok det, men ser man litt mer historisk på det, så har de stort sett klart å erstatte de virkelige nøkkelspillerne og truffet bra på marquee signeringene sine. Ikke alle som er oppgraderinger, men i det minste gode erstattere. Det er alle suppleringene og de som man kanskje håpet skulle fases inn man har bommet mest på.

Fabregas ble erstattet av Rakitic
Alexis ble erstattet av Luis Suarez
Neymar erstattet David Villa
Jordi Alba erstattet Eric Abidal
Bravo/ter Stegen erstattet Valdes
David Villa erstattet Henry
Mathieu erstattet Puyol

Her snakker man nøkkelspillere i de dominerende årene til Barcelona som har blitt erstattet og bidratt til ny CL-tittel. Kan riktignok ikke tilskrives dagens regime, men samtidig tror jeg det er langt enklere for Barcelona når de faktisk skal hente inn spillere til 11'eren, som er langt mer attraktivt for de beste spillerne i verden, enn å hente inn nummer 15 og 16 i troppen. 

Nå er det vel kun Dani Alves av spillere på dette nivået de har mistet i senere tid før nå altså Neymar gikk, og ser ut til å bli erstattet av Dembele.
En spiller det vil overraske meg stort om blir en flopp i det minste, selv om det er umulig å erstatte Neymar spiller for spiller, spesielt på kort sikt. Dani Alves er nok det beste eksempelet på en spiller i nyere tid de ikke har klart å erstatte, men her var de også litt uheldige med timingen ift overgangsnekten, som definitivt gjorde hele situasjonen rundt han vanskeligere. 

Rhabagatz
RhabagatzInnlegg: 31118
25.08.17 07:45
klaumb: Sant nok det, men ser man litt mer historisk på det, så har de stort sett klart å erstatte de virkelige nøkkelspillerne og truffet bra på marquee signeringene sine. Ikke alle som er oppgraderinger, men i det minste gode erstattere. Det er alle suppleringene og de som man kanskje håpet skulle fases inn man har bommet mest på. Fabregas ble erstattet av Rakitic
Alexis ble erstattet av Luis Suarez
Neymar erstattet David Villa
Jordi Alba erstattet Eric Abidal
Bravo/ter Stegen erstattet Valdes
David Villa erstattet Henry
Mathieu erstattet Puyol Her snakker man nøkkelspillere i de dominerende årene til Barcelona som har blitt erstattet og bidratt til ny CL-tittel. Kan riktignok ikke tilskrives dagens regime, men samtidig tror jeg det er langt enklere for Barcelona når de faktisk skal hente inn spillere til 11'eren, som er langt mer attraktivt for de beste spillerne i verden, enn å hente inn nummer 15 og 16 i troppen.  Nå er det vel kun Dani Alves av spillere på dette nivået de har mistet i senere tid før nå altså Neymar gikk, og ser ut til å bli erstattet av Dembele.
En spiller det vil overraske meg stort om blir en flopp i det minste, selv om det er umulig å erstatte Neymar spiller for spiller, spesielt på kort sikt. Dani Alves er nok det beste eksempelet på en spiller i nyere tid de ikke har klart å erstatte, men her var de også litt uheldige med timingen ift overgangsnekten, som definitivt gjorde hele situasjonen rundt han vanskeligere.

Nå ble sistemann på lista di kjøpt i 2014. 

I 2014 kjøpte man altså spillere som Suarez, Rakitic, ter Stegem, Bravo.

Etter den tid er det strengt tatt bare Umtiti som har prestert.

 

 

(Innlegget ble redigert 25.08.17 07:45)

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
25.08.17 08:07
Rhabagatz: Nå ble sistemann på lista di kjøpt i 2014.  I 2014 kjøpte man altså spillere som Suarez, Rakitic, ter Stegem, Bravo. Etter den tid er det strengt tatt bare Umtiti som har prestert.

Ja, men det har jo heller ikke vært noe poeng å erstatte noen fra den gyldne tiden enn Dani Alves i denne perioden. Før nå. 

Rhabagatz
RhabagatzInnlegg: 31118
25.08.17 08:11
klaumb: Ja, men det har jo heller ikke vært noe poeng å erstatte noen fra den gyldne tiden enn Dani Alves i denne perioden. Før nå.

Tja. 

Både Turan og Gomes var forsøk på å styrke midtbanen, hvor man har hatt et økende problem med avhengighet til en aldrende Iniesta.

 

 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
25.08.17 08:26

Prisen for Dembele er høy, men man har rett og slett ikke råd til å fire for mye på kvaliteten. Det eneste jeg er litt usikker på vedr. Dembele er om han har god nok nærteknikk og om det vil gå fort nok i de korte, kjappe pasningene som krever høy presisjon. Han bruker jo også veldig mye farten sin i spillet sitt, hvor det naturlige spørsmålet følgende blir om han klarer å prestere like bra med mye mindre rom å jobbe med.

Nå har jeg virkelig ikke sett Seri spille, men av de klippene jeg har sett på youtube etc, så ser jeg ikke helt at han passer profilen. For meg ser det ut til at han liker å falle litt ned i pivotrollen og slå litt lengre pasninger. Litt som Guardiola i sin tid. Veldig god fot, ja, men vil nok passe langt bedre i en klubb som satser på kjappe overganger og kontringsfotball.

Man er fremdeles svekket fra fjoråret, så det må virkelig komme på plass en kvalitetsspiller til dersom man skal kunne være fornøyd med dette transfervinduet. 

GaTr
GaTrInnlegg: 3168
25.08.17 08:58
dragons100: JuventusBarcelona

Hvordan kunne de have i samme gruppe?
De måtte vel være 1. seeda begge to eller...?

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
25.08.17 09:06
GaTr: Hvordan kunne de have i samme gruppe?
De måtte vel være 1. seeda begge to eller...?

Nei. 
Nytt system. Barcelona må vinne sin hjemlige liga for å bli toppseedet. 

"Pot 1 consists of the holders (Real Madrid) and the champions of the rest of the top-eight ranked nations at the end of 2015/16 (when the 2017/18 access list was set)."

(Innlegget ble redigert 25.08.17 09:08)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
25.08.17 09:07
LaVecchiaSignora: Det eneste jeg er litt usikker på vedr. Dembele er om han har god nok nærteknikk og om det vil gå fort nok i de korte, kjappe pasningene som krever høy presisjon.

Han ser litt keitete ut nærteknisk ja, men herregud som ballen spretter hans vei uansett :)

GaTr
GaTrInnlegg: 3168
25.08.17 09:14
rivaldo: Nei. Nytt system. Barcelona må vinne sin hjemlige liga for å bli toppseedet.

Ah, det hadde jeg ikke fått med meg...
Kan gi noen spennende utslag det der, ja.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
25.08.17 11:38
ragnarMadrid: Bursdag 11. mars, så tviler ;)

Fysj! Kan man ikke stole på random folk på Twitter lenger heller nå? :-p

grock19
grock19Innlegg: 83840
25.08.17 13:14

"Kjøper dere Max Mekker, unnskyld, Max Meyer også da, eller har dere tenkt til å splitte denneikoniske duoen opp?" 

Han må nok opp litt i nivå godeste Meyer, om det skal bli aktuelt.. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
25.08.17 13:43

Synes man burde droppe Coutinho. Det er greit nok å betale kokos sum for en svært lovende spiller, hvor vi gjerne kan få tilbake halvparten om noen år minst, men å betale enda en klin kokos sum for en spiller i 25 års alderen ser jeg ikke poenget i. 

Coutinho er god men han er ikke så unik at han forsvarer den summen det snakkes om for han. Hadde jeg vært Liverpool så hadde jeg godtatt det insane budet det snakkes om. Aldri i verden at de vil få så mye senere eller tjene det inn på noen andre måter. 

 

Da kan det heller være smartere å hente Seri, spare resten av pengene til neste år, kanskje det dukker noen spillere opp i VM som kan være fristende. Om ikke så har man i det minste veldig god tid på å scoute etter en spiller som kan spille på Iniesta sin plass. Man kaster heller alle pengene ut av vinduet om ting ikke skulle fungere.  

Da innbærer det at Iniesta blir i klubben, han får spille ny og ne fortsatt. Så får man se om han ikke legger opp etter sesongen eller drar et annet sted. 

Jeg mener fortsatt at Messi kan spille på Iniesta sin plass når han er ferdig enn så lenge man har 2 vinger som jobber like bra hjemover som fremover. Dembele er decent bakover hvert fall. 

Det burde hvert fall være lettere neste år å finne enten en venstre eller høyre ving fremfor en som kan spille den viktige rollen til Iniesta. Jeg tror ikke Messi hadde fått noe færre mål/assist av å spille der akkurat. Han spiller jo så å si der fra før

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
25.08.17 13:52
Royu: Coutinho er god men han er ikke så unik at han forsvarer den summen det snakkes om for han.

Poenget er at for en klubb som Barcelona, der alt skal vinnes, så må man kanskje betale 100% mer for 10% mer kvalitet. Det er kanskje den lille forskjellen på å være best og nest best.
Få spillere som selges for de høyeste summene forsvarer det ift de neste beste når man ser på forholdet mellom overgangssum og kvalitet. Allikevel er det ofte de handlene som er forskjellen. 

andwez
andwezInnlegg: 11342
25.08.17 14:13
Royu: Synes man burde droppe Coutinho.

Tror jeg er like greit for den prisen. Han er god, men faller vel litt mellom to spiller i og med at han er så offensiv. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
25.08.17 14:25
andwez: Tror jeg er like greit for den prisen. Han er god, men faller vel litt mellom to spiller i og med at han er så offensiv.

Vel, det er ikke umulig å gjøre Coutinho til en mindre offensiv spiller som fint kan fungere i en indreløper-rolle hos oss. 

9ppon
9pponInnlegg: 2714
25.08.17 14:25
klaumb: Få spillere som selges for de høyeste summene forsvarer det ift de neste beste når man ser på forholdet mellom overgangssum og kvalitet

Tja. Folk var skeptisk til om Ronaldo var verdt €100 millioner, og han viste at han både i kvalitet og rent økonomisk er verdt det mangedobbelte. Jeg tror ikke €222 millioner for Neymar heller er så dyrt når man tar med klubbens kommersielle apell i regnestykket.

€150 millioner for Coutinho ser fryktelig dyrt ut pr nå, men det er vanskelig å si før det har gått noen år. Rundt årtusenskiftet er det i ettertid nokså opplagt at det ble betalt overpris for en del "verdensklassespillere" (Denilson, Mendieta, Crespo, Vieri) som ikke var bærekraftig da det som prosent av omsetningen var på et helt annet nivå enn det man snakker om i dag. De italienske klubbenes storkjøp tilsvarte da omtrent halve omsetningen, og Barcelona (Overmars, Saviola) og Real Madrid (Figo, Zidane - litt forskjell i kvalitet på kjøpene...) var ikke mye bedre. Dette tilsvarer vel omtrent at Barcelona i dag skulle brukt €2-300 millioner på én spiller (Overmars og Saviola kostet rundt 30% av Barças omsetning på i overkant av €100 mill - nå er omsetningen passert €700 mill.). Hele vinduet til Barcelona kommer fort opp i noe slikt, men da har man også fått inn et par hundre milloner, så nettoutgiften er ikke så gal.


Så må man ta hensyn til lønnsutgifter der det å miste Neymar frigjør mye kapital. Jeg mener likevel man skal passe seg for å bruke over milliarden på en spiller som Coutinho, men det skyldes også mye presedensen som settes. Så er det mulig Coutinho blir en Overmars eller Mendieta og ikke en Zidane, og da blir det selvfølgelig fryktelig dyrt.

(Innlegget ble redigert 25.08.17 14:27)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
25.08.17 17:10

Skal vi prøve oss her, i stedet for Valencia-tråden da?

Ousmane Dembele er offisielt bekreftet som Barcelona-spiller!

Offisiell pris er €105 mill + variabler. Utkjøpsklausul på €400 mill (litt lavt, men ok nok). Femårskontrakt, ankommer søndag og har medisinsk sjekk på mandag.

Edit: i Dortmunds pressemelding kommer det frem at overgangssummen maksimalt kan bli €105+42 mill

(Innlegget ble redigert 25.08.17 17:17)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
25.08.17 17:22

Han får draktnummer 11. Litt overraskende, jeg hadde egentlig trodd de ville gitt han Arda Turans 7, siden det var sjueren han hadde i Dortmund. Arda forsvinner trolig uansett, men det er jo egentlig ganske realt å ikke stjele nummeret hans før han eventuelt er borte.

(gir vel kanskje ikke rare oddsen om Deulofeu sikler på sjueren, når jeg tenker meg om)

(Innlegget ble redigert 25.08.17 17:22)

Tranquillo
TranquilloInnlegg: 7675
25.08.17 17:29
Cobi: Skal vi prøve oss her, i stedet for Valencia-tråden da? Ousmane Dembele er offisielt bekreftet som Barcelona-spiller! Offisiell pris er €105 mill + variabler. Utkjøpsklausul på €400 mill (litt lavt, men ok nok). Femårskontrakt, ankommer søndag og har medisinsk sjekk på mandag. Edit: i Dortmunds pressemelding kommer det frem at overgangssummen maksimalt kan bli €105+42 mill

En signering jeg ikke liker, sett med Madrid-øyne. Har både alderen og ferdighetene på plass, og vel så det. 

Blir han å spille ute til venstre, eller høyre, tenker du? Er vel en som elsker å skjære innover, fra sin høyrekantrolle. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
25.08.17 17:36

Vanskelig å plassere han helt enda, må se hvem andre som kommer først. Skulle Coutinho komme, kan det tenkes at Dembele skal spille en del ute til høyre også, med Coutinho til venstre og Messi tier i 4231, eller så kan man se for seg Messi til høyre og Dembele til venstre i 433, da med Coutinho i indreløperrollen han egentlig er tiltenkt. Deulofeu funker jo også godt på begge sidene, så jeg kan lett se for meg de to på hver sin kant, hvor de bytter underveis i kampene.

Utgangspunktet er nok venstrekanten.

edit: nå skjer det mye her. Jose Arnaiz er signert også. Til B-laget, rett nok, men da nyheten sprakk for noen timer siden meldte Sport at Barca ville hente han fort for å unngå en ny Asensio. Nå er jo Arnaiz 22 år allerede, så det kan godt tenkes at den sammenligningen er helt på viddene, men det kan jo også tenkes at fyren faktisk er tiltenkt en A-rolle. Det ble tidlig i dag spekulert i at han ville skrive en kontrakt som innebærer automatisk opprykk til A-laget neste år. Vi får se.

(Innlegget ble redigert 25.08.17 17:41)

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
25.08.17 17:36
Cobi: Ousmane Dembele er offisielt bekreftet som Barcelona-spiller!

Herlig signering. Tror franskmannen er blant de aller beste Neymar-erstatterne, selv om jeg synes prisen er litt for stiv. Han er jo 20 år, så hvis han finner seg til rette så kan det bli god fortjeneste til syvende og sist uansett. Med Umtiti (som han tydeligvis er god venn med) og Digne (som en empatisk person) i klubben allerede burde det gå ganske greit. 

Fornøyd med Semedo, Dembélé og Deulofeu inn. Håper vi får inn en ny midtbanespiller under 24-25. Da kan jeg si meg fornøyd. 

Velkommen Ousmane! 

pewzidane
pewzidaneInnlegg: 9994
25.08.17 17:38

Potensiell gullballvinner dette, så om han blir så god som han kan bli er dette en god signering.

Det ville alltid bli et kvalitativt steg ned etter Neymar, så dette er vel omtrent det beste dere kunne fått (gitt at et ekstremt fåtall spillere som f.eks. Hazard aldri var aktuell).

Men det er klart... Prisen forplikter.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
25.08.17 17:43
Cobi: Skulle Coutinho komme

Tror du han kommer? Om ikke, hvem tror du det blir? Seri? Goretzka? di Maria? 

Kan like å se en 11'er som dette: 
---------------------- Stegen
------------------ Pique - Umtiti
Semedo - Busquets - Roberto - Jordi Alba
---- Deulofeu ------ Messi ------ Dembélé
----------------------- Suarez

Stegen, Pique og Umtiti som grunnmur bakerst er solid og holder høyt internasjonalt toppnivå. Nå har de også en sesong sammen og med alderen til Stegen og Umtiti trenger vi kun å få på plass en ny hærfører i forsvaret etter Pique om kort tid (kan Marlon være mannen?). 

Kvartetten foran vil få en viktig rolle i denne formasjonen. Semedo og Alba er gode vingbacker. Busquets i sin vante rolle for å balansere spillet. Roberto blir motoren og dynamoen på midtbanen (nei, jeg vil ikke se Rakitic foran han). Messi i en fri 10'er med lynraske Deulofeu og Dembélé som kan veksle på flankene. Spørsmålet er om de to ungguttene er gode nok mot etablert forsvar. Suarez midtspiss. 

(Innlegget ble redigert 25.08.17 17:44)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
25.08.17 17:51

Jeg tror egentlig ingenting rundt Coutinho lenger. Jeg har hele tiden sagt at overgangen er ulogisk, av den enkle grunn at jeg ikke ser noen fornuft i at Liverpool selger, sånn økonomien i EPL er om dagen. Men skal man tro det som er kommet ut av info etter Dembele-enigheten i går, om Barcelonas strategi ut vinduet, meldte bl.a Gerard Romero i går kveld at Coutinho er Barcelonas store mål den neste uken, og at de egentlig kun har han på listen sin. Når Dembele  nå er klar, skal man gå all in på Coutinho. Og man spekulerer fra både Spania og England på at Coutinho skal uttrykke offentlig at han vil dra, og på den måten gjøre sitt for å prøve å få til overgangen. I følge Romero vil de by minst det samme som for Dembele, altså noe sånn som €110+40 mill.

Hva Liverpool gjør i et sånt scenario, aner jeg ikke. Det vet vel egentlig ingen. I følge både EMD og Sport i dag har Liverpools holdning til salg myknet noe de siste dagene, men så mye rart som de to har rapportert i denne saken denne sommeren, er det knapt verd å tro på. Men det kan jo stemme. 

Blir jeg nødt til å tippe, tipper jeg sjansen for overgang er noe sånn som 30 %. Altså en god del større sjans for at han blir. 

Edit: Dembele har startet sjarmoffensiven. "Visca Barca, Visca Catalunya" på twitter skaffer han sikkert plusspoeng i sin nye klubb/nye by.

(Innlegget ble redigert 25.08.17 17:53)

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
25.08.17 18:00
Cobi: Blir jeg nødt til å tippe, tipper jeg sjansen for overgang er noe sånn som 30 %. Altså en god del større sjans for at han blir.  Edit: Dembele har startet sjarmoffensiven. "Visca Barca, Visca Catalunya" på twitter skaffer han sikkert plusspoeng i sin nye klubb/nye by.

Jeg tror nok også at sjansene for at han kommer er under 50%, men det er som du sier veldig vanskelig å vite. 

Dembélé er en spillertype jeg tror vil bli elsket i Catalunya. Også godt å sikre seg en av de (kanskje den) beste fra Frankrikes 1990-generasjon som jo er helt spinnvill. Vi har også Umtiti og Digne som holder høyt nivå. 

Blir spennende å se. Blir jo et enormt press på unggutten med den prislappen. 

jback
jbackInnlegg: 18260
25.08.17 18:07
Padrino: --------------------- Stegen
------------------ Pique - Umtiti
Semedo - Busquets - Roberto - Jordi Alba
---- Deulofeu ------ Messi ------ Dembélé
----------------------- Suarez

Spennende lag, Deoulofeu og Dembele kan nok bli ganske farlig med de magiske føttene til Messi.

Ser dog ut som et mindre possession orientert lag med tanke på typer. Kanskje Barcelona skal gå litt i fra det gode og gamle? Tror Barcelona hadde blitt farligere med en litt annen tilnærming.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
25.08.17 18:32
jback: Spennende lag, Deoulofeu og Dembele kan nok bli ganske farlig med de magiske føttene til Messi. Ser dog ut som et mindre possession orientert lag med tanke på typer. Kanskje Barcelona skal gå litt i fra det gode og gamle? Tror Barcelona hadde blitt farligere med en litt annen tilnærming.

Tiki-taka er implementert i filosofien vår og vi vil nok ikke gå vekk fra det med det første. Derimot tror jeg, som deg, at vi kan bli ekstremt farlige om vi kombinerer dette med lynraske kontringer og et mer direkte spill i enkelte faser av spillet. 

Aller helst skulle vi hatt en teknisk playmaker som også kan gjøre en defensiv jobb (erstatter til Xavi) for å virkelig kunne kontrollere midtbanen, men med alternativene vi har pdd. er det ikke mulig. Jeg tror derimot at en sentral midtbane med Busquets, Roberto og Messi kunne utfylt hverandre meget bra. Busquets kan balansere og samtidig fordele ballen. Roberto er motoren som dekker store rom og samtidig er god til å spille andre gode. Messi er Messi. Dersom Semedo, Alba, Deulofeu og Dembélé fyller rollene sine både defensivt og offensivt kan dette være et spennende lag. 

jback
jbackInnlegg: 18260
25.08.17 18:57
Padrino: Tiki-taka er implementert i filosofien vår og vi vil nok ikke gå vekk fra det med det første. Derimot tror jeg, som deg, at vi kan bli ekstremt farlige om vi kombinerer dette med lynraske kontringer og et mer direkte spill i enkelte faser av spillet.

Sant nok, jeg tenkte ikke at man skulle ta en "revolusjon" over natten.

Men du tok poenget mitt.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg