Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15401
29.08.17 23:07
King-Xavi6: Cout klar.(Ikke offisielt, men denne overgangen er klar)

Herlig kilde. 

FABI0
FABI0Innlegg: 283
29.08.17 23:28

Messi er Iniestas erstatter? Han er tidenes beste fotballspiller, men absolutt ikke Iniestas beste erstatter. 

Ellers synes jeg det er pussig at du rettferdiggjør Dembeles overgangssum i dette vinduet, men ikke Coutinhos ryktede sum. Som forøvrig er så godt som identisk. Hvorfor?

Dembele er yngre, ja, men hva annet kan han egetlig vise til utenom et skyhøyt potensial og et par gode sesonger i Rennes og Dortmund? Det var jo ikke slik at han spilte uhorvelig med kamper fra start i Dortmund heller. Hva tilsier egentlig at han ikke blir en ny Quaresma eller Geovanni? Coutinho har i det minste levert verdensklasseoppvisninger i hopetall de seneste åra. I tillegg har han erfaring fra både spansk og italiensk liga, selv om han ikke blomstret nettopp der.

Etter min mening løper det mye større sportslig risiko i kjøpet av Dembele enn et eventuelt kjøp av Coutinho. En slepen brasilianer har en vond vane til å passe godt inn i Barca. En uslipt franskmann? Hvem vet.

Til slutt kan jeg nevne at jeg tror begge blir en suksess. Hvis bare Coutinho kommer da.

Og Balde? Heheh. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
29.08.17 23:49

Hahaha, Messi kan ikke erstatte Iniesta? Messi har allerede spilt i midten 9/10 kamper hele livet. Det eneste forskjellen er at Messi blir fritatt for defensiv arbeid som heller vingene skal gjøre(Noe som ikke ble gjort med Messi og Neymar der) med andre ord vil vi mest sannsynlig bli bedre defensivt avhengig av hvilken ving som hadde blitt hentet.Dembele er 5 år yngre, større talent enn Coutinho noensinne har vært og allerede levert ekstremt bedre enn Coutinho gjorde når han var på samme alder. Koster henholdsvis en del mindre enn Coutinho vil gjøre også. Dembele kan man bruke hvor som helst, like god med begge bein som er en enorm styrke.


Større risiko? Okei, så om Dembele ikke tilpasser seg oss, så får vi allikevel igjen minst halvparten av summen om ikke mer. Man ser jo f.eks at Gomes går for omtrent det samme som vi kjøpte han for til tross for å være en gedigen flopp. Slår han gjennom og holder seg her i minst 5 år så får vi fortsatt en gedigen sum tilbake ved salg.

Holder Coutinho her seg i 5 år, får vi absolutt ingenting tilbake annet enn hva han har levert på banen, å det er no way in hell at Coutinho noensinne vil levere 160 mill euro tilbake.


Balde Keita koster 5.3 ganger mindre enn hva Coutinho vil gjøre. Coutinho er ikke 5.3 ganger bedre enn Balde Keita om vi tar i utgangspunkt i å bruke Messi som CAM. (som forøvrig ble bare brukt som et eksempel på at man gjøre en god deal til tross for at man sitter med stin av gryn).

(Innlegget ble redigert 29.08.17 23:55)

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 783
30.08.17 00:12
WaltonBreckRd: Herlig kilde.

Yezuz, du får det servert snart. Pust helt rolig ut. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
30.08.17 00:22

G.Romero melder at vi er interessert i Maxime Lopez neste sesong.Hadde sikkert ikke kostet oss 160 mill euro i år heller. Men kanskje like greit å se an utviklingen hans, han fyller 20 i desember. 

3 mål og 12 assist så langt i Marseille på drøyt 3200 min. Spennende spiller, men har ikke sett så mye av Marseille i fjor. 

(Innlegget ble redigert 30.08.17 00:23)

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
30.08.17 00:48
FABI0: Yahoo UK melder at Coutinho skal være i boks.

Dembélé og Coutinho er godkjente som erstattere til Neymar i min bok. Med Coutinho får vi samtidig en som kan avlaste Iniesta i hans siste fase i klubben og gi oss et mer dynamisk angrep.

Det er selvfølgelig svindyrt, men hva kan man forvente med det utgangspunktet vi hadde når vi satt der med den gigantiske pengesekken. 

Hvilke andre erstattere kunne vi hentet i dagens marked som hadde vært bedre enn Dembélé og Coutinho? 


WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15401
30.08.17 00:53
King-Xavi6: Yezuz, du får det servert snart. Pust helt rolig ut.

Jeg er helt rolig. Blir bare litt komisk hvor mange som tror de vet noe ingen andre gjør når overgangsvinduet går mot slutten.

Uten å legge med en kilde finnes det ingen troverdighet, spesielt når alle journalister og nyansatt CEO i Liverpool fremdeles nekter på at Coutinho selges.

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 783
30.08.17 08:26
WaltonBreckRd: Jeg er helt rolig. Blir bare litt komisk hvor mange som tror de vet noe ingen andre gjør når overgangsvinduet går mot slutten. Uten å legge med en kilde finnes det ingen troverdighet, spesielt når alle journalister og nyansatt CEO i Liverpool fremdeles nekter på at Coutinho selges.

Har jo ingen direkte kilder utover ALLE som melder at karen skal til Barca. Vi får se med de siste dagene som er igjen. Men du som Lpoolfan er bekymret er greit nok, men Lpool må skjønne at karen vil dra, summen er der, og han vil til Barca. Jeg ser ikke helt hvordan dette ikke skal gå igjennom. Det hjelper heller ikke at Brasil sin landslagslege melder karen klar for spill, mens Lpool sier han er syk/ryggproblemer etc. Det til side, så snakkes det om 1,6 millarder for Cout. Det er etter min mening altfor mye. Jeg ser samtidig ikke helt for meg noen andre vi kan hente pr.nå som er like god. 

(Innlegget ble redigert 30.08.17 08:34)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6098
30.08.17 08:49
Padrino: Hvilke andre erstattere kunne vi hentet i dagens marked som hadde vært bedre enn Dembélé og Coutinho?

Problemet er at man tenker så på det å "erstatte". Man kan ikke erstatte Neymar, og ikke burde de ønske å forsøke på det heller. I stedet burde man se på laget og hvor det brenner mest. Det brenner faktisk ikke mest i Neymar sin posisjon - dersom man ønsker å gå tilbake til røttene hva spillestil angår. Da er det indreløperposisjonene som står i full brann. Her tror jeg Coutinho med tid og stunder kan bli en solid bidragsyter(men ikke i stil med summen!).

Det samme ville utvilsomt Verratti vært. Hadde man heller ofret alt for å kjøpe de to, i stedet for en god 20-åring som i utgangspunktet er en mer typisk Arsenal-spiller(grøss), så tror jeg laget hadde vært merkbart forbedret sammenliknet med før Neymar dro. Enkelte vil kanskje hevde at Verratti var umulig i utgangspunktet, men jeg er ikke så sikker på det. Prisen hadde blitt skyhøy, men det hadde det vært verdt. Dembele er et elendig kjøp(over en milliard for en 20-åring!) dersom man ønsker å skifte spillet mer i retning Pep-Barcelona.

(Innlegget ble redigert 30.08.17 08:51)

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13867
30.08.17 09:27

Gode kilder dere bruker. 

andwez
andwezInnlegg: 11342
30.08.17 09:32
Machine_Head: Gode kilder dere bruker.

Vet ikke hvor de får det fra. Selv ikke det mest tabloide på nettet nevner det. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
30.08.17 09:34

Lurer på hvor villig PSG hadde vært til å selge om vi hadde lagt 1.6 milliarder på bordet for Verratti isteden, men med Neymar/Mbappe inn så ser ikke akkurat det laget noe dårligere ut så Verratti vil nok ikke bort da. Men er litt overrasket over at man ikke har prøvde med et slik bud.

(Innlegget ble redigert 30.08.17 09:35)

FABI0
FABI0Innlegg: 283
30.08.17 10:03

Jeg har aldri skrevet at Messi ikke kan erstatte Iniesta. Jeg skrev at han ikke er den beste erstatteren. 

Du må også forstå at å hente inn en verdensklassespiller etter Neymar i all hovedsak er politikk. Så mye som jeg misliker styret, forstår jeg samtidig at dette er politikk og en måte å skape håp for supportere, medlemmer og spillere. Å hente inn Balde eller en annen "nobody" uten et navn, hadde vært et politisk selvmord for en allerede utskjelt ledelse.

Dembele kan forsvares da han åpenbart har vært på lista i mange år og har et utrolig potensial. Men å hente inn Balde eller lignende i stedet for Coutinho tror jeg hadde satt sinnene i kok hos både Messi, Suarez og de fleste andre med hjertet i Barcelona. Man ser hvordan slike kjøp har gått de siste åra. En haug med squadspillere som ikke har lykkes. Foruten den store Umtiti. 

 

 

jr-senior
jr-seniorInnlegg: 521
30.08.17 10:10

Royu, hvorfor endrer du innleggene dine alltid? Dine siste 20 innlegg har alle blitt endret. Jeg mener Geers.

(Innlegget ble redigert 30.08.17 10:11)

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24604
30.08.17 10:32

Dembele er et "mye større talent enn Coutinho noen gang har vært"? Det kommer vel litt anpå øyet som ser. Får man stabilisert prestasjonene til Coutinho har man en av verdens beste offensive midtbanespillere.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
30.08.17 10:53
FABI0: Jeg skrev at han ikke er den beste erstatteren.

Fordi? Hva er det Iniesta kan som ikke Messi kan? Om man ser bort fra det defensive arbeidet som uansett hadde blitt skyvet over til kantene.


Igjen, jeg sa at Keita bare var et forslag på en god deal man kunne gjøre til tross for å sitte med et par milliarder og ikke et faktisk reelt alternativ for Barcelona. Selv om jeg hadde mye heller sett at man faktisk kjøpte han, ekstremt billig, fryktelig lovende og ung, da sitter man fortsatt igjen med 130 mill euro som man kan få på plass alle disse store navnene du vil ha. 


Det å punge ut 1.6 milliarder for Coutinho er fryktelig enkelt, det er sikkert mange 14 åringer der ute som kommer til å juble for denne signeringen. Jeg derimot ser verdien av å styrket flere lagdeler fremfor 1 for en slik sum fordi Coutinho er på ingen måter "only one" her i verden, det er ingen "Neymar" det er snak om her.

Den summen kunne blitt brukt på å styrke minst 3 posisjoner med verdensklassespillere enten de er fryktelig lovende typ Dembele lovende eller allerede så gode. Paco, Gomes, Paulinho, Vermaelen, Digne, A.Vidal, Deulofeu, Douglas, Rafinha og D.Suarez har vel knapt aldri falt under noen av disse områdene, det må være mange år siden de hele tatt ble vurdert som "lovende". 

Jeg tror Messi hadde satt mye mer pris på å spille med en spiller av Balde Keita sine kvaliteter fremfor Paco. Så det handler bare å finne de spillerne.

Ja for tro det eller ei, de kostet like mye til tross for at Monaco sikkert satt med nærmere 2 milliarder for å handle for mens vi knapt satt med 80-90 når vi kjøpte Paco. At du antyder at Keita Balde er en nobody så har du åpenbart ikke sett mye italiensk fotball.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
30.08.17 11:01
JFT_96: Dembele er et "mye større talent enn Coutinho noen gang har vært"? Det kommer vel litt anpå øyet som ser. Får man stabilisert prestasjonene til Coutinho har man en av verdens beste offensive midtbanespillere.

Hva drev Coutinho med rundt samme alder som Dembele da? Om du mener at Coutinho var bedre da enn Dembele er nå så ouf..

Faktisk så er ikke Dembele så veldig langt unna nivå til Coutinho allerede, det er ikke så kontroversielt å si at de ligger rundt samme nivået selv om det blir vanskelig å sammenligne det.

Det faktumet at man må "stabilisere" prestasjonene til en 25 år gammel spiller som ryktes å koste 1.6 milliarder er veldig god nok grunn for å holde seg unna.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
30.08.17 11:16

Hvis man tror man kan vurdere Barcelonas spillerbehov og akseptable overgangssummer ut fra normale situasjoner og andre klubber, skjønner man faktisk ingenting av noe som helst.

Og nettopp derfor er jeg rimelig sikker på at det kommer et eller annet før vinduet stenger. Fortrinnsvis Coutinho, men om ikke han kommer, er de nødt til å levere et eller annet. Uten at det gjør meg særlig beroliget, for å si det forsiktig, for om dagens Plan B-rykter (Griezmann, Dybala, Lemar) er noe å tro på, vitner det for det første om at man går for spillere som er umulige å hente på et par dager (med mulig unntak for Lemar) og for det andre at man går for helt andre profiler enn Coutinho. Coutinho kommer eventuelt som et Iniesta-alternativ like mye som et alternativ i den fremre treeren. Dybala kan ikke spille indreløper, for å si det sånn.

Men et eller annet kommer. Sånn så det ut da Dembele ble presentert. På den store festdagen til Bartomeu, da han og styret endelig kunne koste på seg en liten seier. Jeg tror han fikk det med seg, for å si det sånn.

Keita Balde er forresten for lengst kasta ut fra Barcelona, han er jo La Masia-produkt, og har oppført seg minst like ille etter at han forsvant. Å tro at han skulle være aktuell for Barcelona i sommer er hinsides dumt.

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24604
30.08.17 11:42

Talentet var der da selv om prestasjonene nødvendigvis ikke var så fantastiske? Var ikke Naby Keita talentfull for tre år siden fordi han spilte i lavere ligaer? Tror du må sjekke opp en definisjon på ordet talent.

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 783
30.08.17 11:55
JFT_96: Talentet var der da selv om prestasjonene nødvendigvis ikke var så fantastiske? Var ikke Naby Keita talentfull for tre år siden fordi han spilte i lavere ligaer? Tror du må sjekke opp en definisjon på ordet talent.

Cout var stort talent før han tok turen til Inter, men sammenlignet med Dembele, så er det stor forskjell. Cout dro til Espanyol og var regelrett VELDIG dårlig. Det er greit å være talent, men du må også ha stabile prestasjoner. Han var både dårlig i Inter og Espanyol. Talenter er det nok av, men han var ikke i nærheten av potensiale til Dembele på hans alder, glem det. Cout er jo veldig stabil idag, men om Dembele fortsetter kurven, så er det stor sjanse for at han blir enn mer komplett spiller. Men hvis vi rewinder, så har Dembele prestert bedre, og høyre toppnivå enn når Cout var i 19-20 årene. 

(Innlegget ble redigert 30.08.17 12:00)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
30.08.17 12:02

Sport melder om enighet om Munir til Torino. Sier ingenting om pris, og sier at de ikke vet om det er tilbakekjøpsklausul eller ei, men det er visst bare Munirs ja som mangler. Crystal Palace er visst også interesserte.

Douglas er nær Benfica. Lån, hvor diskusjonen som mangler er om kjøpsopsjonen skal være obligatorisk eller valgfri.

Seung Woo Lee er visst klar for Hellas Verona. Paik har jo også dratt, til Girona.

mirar
mirarInnlegg: 7847
30.08.17 12:05

Han viste stor prov på talent når han var i Espanyol, skjønne ikke hvorfor han ble hentet da. 

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24428
30.08.17 12:59
Cobi: Sport melder om enighet om Munir til Torino. Sier ingenting om pris, og sier at de ikke vet om det er tilbakekjøpsklausul eller ei, men det er visst bare Munirs ja som mangler. Crystal Palace er visst også interesserte.

En italiensk journalist jeg følger skriver på twitter at det er lån med 1 mill euro + 16 for opsjon etter sesongen og 10% av et eventulet videresalg. så da må det jo være tvungen opsjon hvertfall.

D10S
D10SInnlegg: 4282
30.08.17 14:29
Cobi: Lemar) og for det andre at man går for helt andre profiler enn Coutinho

Sport melder at Barcelona har kastet seg inn i jakten på Lemar.
Hvis man ser på spillertypene i "Plan B", så er det vel kanskje mulig at Valverde ønsker å gå over til en 4-2-3-1?
Coutinho har jo spilt mye på venstrekanten i Liverpool, ikke umulig at Valverde ønsker ville ønsket å bruke han der.

Dembele - Messi - Lemar/Coutinho
              Suarez

Nå tror jeg personlig at hverken Coutinho eller Lemar kommer.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
30.08.17 16:25

Usikker på kildetroverdigheten her, men ElPratEsports melder visst om bud på Andre Gomes+€20 mill for Lemar. Fantastisk deal om det mot formodning skulle stemme og bli akseptert.

 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15401
30.08.17 17:03
King-Xavi6: Jeg ser ikke helt hvordan dette ikke skal gå igjennom.

Det er ganske enkelt. Liverpools eiere har gått høyt ut i hele sommer og sagt at Coutinho blir. De er allerede presset av store deler av fanskaren, og tør aldri i verden selge uten at man har et solid plaster på såret.

Greier Liverpool både Lemar, VvD og Ox kan man enkelt forsvare et Coutinho-salg til den prisen. Slik det ser ut nå er Lemar og VvD vanskelig, og om kun Ox signerer blir Coutinho værende, uten tvil. Som Veland er inne på, Liverpool er veldig opptatt av å fortelle alle journalister som følger klubben tett at Coutinho IKKE selges. 

(Innlegget ble redigert 30.08.17 17:04)

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
30.08.17 17:27
xavi-maestro: Problemet er at man tenker så på det å "erstatte". Man kan ikke erstatte Neymar, og ikke burde de ønske å forsøke på det heller. I stedet burde man se på laget og hvor det brenner mest. Det brenner faktisk ikke mest i Neymar sin posisjon - dersom man ønsker å gå tilbake til røttene hva spillestil angår. Da er det indreløperposisjonene som står i full brann. Her tror jeg Coutinho med tid og stunder kan bli en solid bidragsyter(men ikke i stil med summen!). Det samme ville utvilsomt Verratti vært. Hadde man heller ofret alt for å kjøpe de to, i stedet for en god 20-åring som i utgangspunktet er en mer typisk Arsenal-spiller(grøss), så tror jeg laget hadde vært merkbart forbedret sammenliknet med før Neymar dro. Enkelte vil kanskje hevde at Verratti var umulig i utgangspunktet, men jeg er ikke så sikker på det. Prisen hadde blitt skyhøy, men det hadde det vært verdt. Dembele er et elendig kjøp(over en milliard for en 20-åring!) dersom man ønsker å skifte spillet mer i retning Pep-Barcelona.

Da bør du ta frem ordboka og se hva "erstatte" faktisk betyr. Jeg snakker ikke om å finne den neste Neymar, men å erstatte hans rolle/plass i laget. Deulofeu er signert, men er langt i fra en god nok erstatter for Neymar sin rolle/plass i laget. Dembélé er en signering jeg er meget fornøyd med og jeg tror han på sikt kan nå nivået til Neymar. Får man inn Coutinho også er jeg veldig fornøyd med måten vi har erstattet Neymar på da han også kan fungere på venstrekanten. 

Jeg er enig med deg i at det er indreløpere som burde være førsteprioritet når vi skal tilbake til røttene og i så måte er Coutinho et fint valg - til tross for den skyhøye summen. Dembélé tror jeg vil passe perfekt inn i tiki-taka. Han har mye å lære, men han gir oss i tillegg en ny dimensjon i spillet med sin enorme hurtighet og dribleferdigheter. Sammenligner man han med en type som Pedro, som jo var i Pep-Barcelona, tror jeg vi er kraftig forsterket. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
30.08.17 18:21

Blir jo ofte snakket om spillerbytte men det forkommmer vel svært sjeldent så jeg tror egentlig slike rykter bare er tull. Selv om Barcelona virker som har prøvd seg på spillerbytte+sum et par ganger allerede.

 Jeg er helt enig at det er en fantastisk deal men jeg tror ikke de verdsetter Gomes så høyt, mener vi fint kunne ha slengt 10 mill euro mer på bordet isåfall.

andwez
andwezInnlegg: 11342
30.08.17 20:32

Spilles det egentlig så mye tiki taka lenger i Barcelona? Som alle andre topplag møter de muren ofte, og de siste årene tok jo MSN seg av hele verdikjeden i angrep. Var ikke mye tiki taka over det syns jeg.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
30.08.17 23:14
andwez: Var ikke mye tiki taka over det syns jeg.

Veldig lite tiki-taka de siste årene. Spent på om 'Prosjekt Valverde' kan oppnå noe i nærheten av det vi så når Busquets, Xavi, Iniesta og Messi alle var på toppnivå samtidig. 

Per nå er alternativene på midtbanen for dårlig med Iniesta på vei nedover. Semedo og Dembélé gir oss styrke i årene fremover på hhv. back og kant, men nå er det på tide at man begynner på oppussingen til sentrallinjen med nye talentfulle under 25. Coutinho kan være en fremtidig ledestjerne i midtbanen/angrepet vårt og ville sånn sett vært en god start med tanke på å bringe en ny tiki-taka-generasjon. Stegen og Umtiti, to andre 'unge' i den sentrallinjen, har allerede vist at de kan videreføre arven. Jeg har også et håp om at Roberto kan utvikle seg til å bli fast som indreløper i det nye laget. Tror han kan vokse med oppgaven og bli en virkelig toppspiller.

(Innlegget ble redigert 30.08.17 23:20)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg