Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Iniesta
IniestaInnlegg: 2005
16.09.17 18:26

Sport spekulerer i minst 3 uker på Dembelè, men skal selvsagt testes nærmere. Er nok ute til etter neste landslagspause og mister dermed 4 kamper

Koffer
KofferInnlegg: 6762
17.09.17 00:32

Han blir skadet i en periode man uansett tar tre poeng-ere. 

Igjen minner jeg på hylekoret fra enkelte her inne. Man hentet inn Dembele + en brasiliansk landslagsspiller etter Neymar, og man skulle tro dere var en nedrykkskandidat. 

Barca greier det RM ikke greier over lang tid. Å forsvare seriemesterskap. De tapte forrige sesong, i siste runde, og nå er de tilbake. Rot i ledelsen har INGENTING med de sportslige resultatene i FC Barcelona.

Tidlig i sesongen vil mange si. El Clasico kommer og poengtapene vil komme. Ja, det er rett, men Madrid kommer mest sannsynlig til å gå på et par poengsmeller til de nærmeste kampene, og Barca vil gjøre rent bord. Plutselig sitter man med 8-9 poengs ledelse FØR klassikeren, og vi alle vet at FCB ikke vil sitte igjen med 0 poeng etter de oppgjørene.

Forrige sesong var man nær, selv med den kraftige RM-maskinen. Nå har Real Madrid kun en sterk midtbane, og de samme problemene er tilbake med skader og suspensjoner. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1861
17.09.17 07:12

Bra resultat og herlige mål i går. Artig at Denis fikk seg et knallmål, tror han kan bli viktig i år. Han har potensiale. 

Artig også med Paulinho-mål og jeg tror at han kan score en del mål utover sesongen. Herlig med en kar med litt fysikk på midtbanen, han bare dytter bort Getafe-spilleren i det han mottar ballen ballen og stormer mot mål. Slike mål var en av grunnen til at jeg ikke var negativ til et Paulinho-kjøp, for han kommer til å score mye og vi har savnet en slik spillertype i laget ganske lenge. Tror de €40 millionene blir en bra investering totalt sett. 

(Innlegget ble redigert 17.09.17 07:15)

Iniesta
IniestaInnlegg: 2005
17.09.17 13:14

2 mnd på Dembele

dragons100
dragons100Innlegg: 27385
17.09.17 14:07

Nei..


3,5 - 4. mnd. Noe som trolig vil si resten av 2017. 

D10S
D10SInnlegg: 4282
17.09.17 14:10
Iniesta: 2 mnd på Dembele

3-4 måneder melder Barcelona sine hjemmesider....

En sene som er røket i lårbenet.

Drar til Finland for å bli operert.

att
attInnlegg: 24736
17.09.17 14:14
D10S: En sene som er røket i lårbenet.

Shipt.

Cobi
CobiInnlegg: 58197
17.09.17 14:45

Håper ryggøvelsene til Messi har båret frukter...Messi, Suarez, Deulofeu, Alcacer og Arda Turan egentlig eneste alternativene i den fremre treeren nå. Arda hadde vel ikke engang hatt draktnummer om klubben hadde fått det som de ville, Deulofeu er fortsatt fryktelig uferdig, Alcacer varierer fra middelmådig til svakt og Suarez har sett helt, helt jævlig ut i sesongstarten.

Helt sykt at en klubb som Barcelona skal være så tynne. Helt sykt.

Edit: Spørs om ikke Roberto, Vidal og Semedo blir alternativer på vingen også da. Og at Denis Suarez kanskje skal brukes litt i treeren også.

(Innlegget ble redigert 17.09.17 14:47)

dragons100
dragons100Innlegg: 27385
17.09.17 14:55

For 2 år siden da Messi ble skadet så var Neymar i toppform, Suarez var kanskje på sitt beste, Busi og Iniesta helt sjef. Da klarte man å komme seg gjennom de 7-8 ukene uten Messi. 


Hvis det skjer noe med Messi nå... Nei, vil ikke si det. 


Padrino
PadrinoInnlegg: 651
17.09.17 15:25

Veldig synd at det ble 3-4 måneder på sidelinjen for Dembélé før han virkelig kom i gang. Spent på hvordan vi løser det i angrepstrioen nå. Håper Denis Suarez kan få tillit i en delvis fri rolle sammen med Messi bak Luis Suarez. Han virket pigg mot Getafe og kan bidra med kreativitet. Deulofeu får vel mye tillit nå og det er på tide at han stepper opp. Jobber hardt og beveger seg bra, men sluttproduktet er langt i fra verdensklasse. 

Jeg håper på disse 11 mot Eibar: 
---------------- ter Stegen
Semedo - Masch - Umtiti - J. Alba
-------- Rakitic - Sergio - Roberto
-------------- Messi -- Denis 
------------------- Suárez

(Innlegget ble redigert 17.09.17 15:25)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2123
18.09.17 13:52

For å ha håp om å henge med i alle turneringer er det faktisk helt nødvendig at noen tar steget opp og etablerer seg som et reelt alternativ til elleveren, uten å svekke førsteelleveren betydelig. Så er spørsmålet om det holder med at én hever seg til det nødvendige nivået ? 

Selv om skulle komme helskinnet ut av det frem til nyttår, når da Dembele kommer tilbake, så vil stallen allerede ha fått en langt større belastning enn sine argeste konkurrenter, spesielt da Messi og Suarez. Suarez har riktignok vært helt elendig, men med Dembele ute ser jeg ikke helt hvordan den fremre treeren skulle vært uten ham. 

Jeg tror den beste erstatteren, dersom man ikke skal endre på det systemet Valverde har prøvd å implementere er å sette Roberto inn for Dembele. Er kjent med å være offensiv breddeholder på høyresiden, samt at han har løpskapasiteten til å jobbe opp og ned. Man får også en som er flink til å balansere det offensive med det defensive dersom Semedo klarer å slippe seg litt mer løs offensivt. Dersom man kun vurderer spillertype, så er nok Deulofeu et mer naturlig alternativ, men pdd er jeg skeptisk til nivået, selv om det hadde vært særs gledelig å fått opp en ekstra spiller offensivt fra La Masia.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2123
18.09.17 14:07
Padrino: Jeg håper på disse 11 mot Eibar: 
---------------- ter Stegen
Semedo - Masch - Umtiti - J. Alba
-------- Rakitic - Sergio - Roberto
-------------- Messi -- Denis 
------------------- Suárez

I en slik variant hadde vel fort Rakitic måtte bytte side ? Man har jo mange måter ligget i en slags 4-1-3-2 defensivt med en relativt flat treer foran Busquets. Denis ville da fått den tilsvarende rollen som Dembele har hatt ved å ligge høyere og bredere når vi har ballen, men faller ned i den treeren på midten når vi mister ball. Dette vil jo også stille betydelig høyere krav til offensive bidrag fra Semedo som ville blitt litt alene som breddeholder på høyre.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6999
18.09.17 14:21

Jeg mener Deulofeu er det opplagte valget her. Han har vokst mye som spiller siden han dro fra Barcelona, selv om ryktet fortsatt henger ved. Han har for eksempel jobbet som et dyr defensivt i de kampene han har spilt, stikk i strid med ryktet han har på seg. Fremover har han vært en lagspiller og har til og med i for liten grad forsøkt å gjøre ting på egenhånd, stikk i strid med ryktet han har på seg. 

Jeg tror at dersom han får spilt seg varm i trøya og får samspilt seg litt med laget, så kan Deulofeu fort være den som tar steget opp og etablerer seg som et reelt alternativ til elleveren. 

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
18.09.17 17:35
LaVecchiaSignora: I en slik variant hadde vel fort Rakitic måtte bytte side ? Man har jo mange måter ligget i en slags 4-1-3-2 defensivt med en relativt flat treer foran Busquets. Denis ville da fått den tilsvarende rollen som Dembele har hatt ved å ligge høyere og bredere når vi har ballen, men faller ned i den treeren på midten når vi mister ball. Dette vil jo også stille betydelig høyere krav til offensive bidrag fra Semedo som ville blitt litt alene som breddeholder på høyre.

Både Rakitic og Roberto er gode toveisspillere og kunne løst oppgaven på en ganske lik måte begge to. Jeg tror vel ikke Valverde går for denne løsningen, men jeg tror det kunne vært spennende å teste noe lignende. Det stiller høye krav til offensive bidrag fra Semedo (og Alba som alltid) som du er inne på, men gjør også at vi overbefolker midtbanen på en måte som gjør oss utrolig vanskelig å trenge i gjennom defensivt. 

I en sånn type formasjon vil Messi ha sin frie rolle og det store spørsmålet er vel egentlig om Denis Suarez er kapabel til å fylle rollen sin. Han måtte vandret en god del og gjerne vekslet hvilken side han angriper på, både for å skape bredde og forvirring i spillet. Ellers er jeg, som Bølgenisse, åpen for at Gerard Deulofeu trer tilbake i kantrollen. 

GMartino
GMartinoInnlegg: 2487
18.09.17 21:11

Lines ingen Paco Umtiti eller Gomes i 11rn? Var noe rusk med Paco forrige uke husker ei helt hva. Meldes uansett idag at Valverde har liten tro på Andre Gomes. Det er forståelig når man ser Athletics standard i de fire årene der. Var en stil som krevde tøft jobbing i presstandaren i hele linja generelt og forståelig at slikt blir for stressende for Gomes.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1861
18.09.17 22:59

Jeg tror at Gomes kan bli en meget god spiller i et system som passer han. Dessverre er ikke dette systemet i Barcelona (Jeg liker spilleren og håper han blir en viktig man, men...)

Ryktes at Tottenham prøver seg igjen i januar, og Gomes bør vel ha brukbart med spilletid for å komme med i Portugals VM-tropp. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1861
18.09.17 23:07

Troppen til morgendagens kamp mot Eibar:

Ter Stegen, Cillesen
Semedo, Vidal, Pique, Masch, Vermaelen, Alba, Digne
Busquets, Rakitic, Iniesta, Paulinhio, Sergi Roberto
Denis, Suarez, Messi, Deulofeu

Umitit, Gomes og Paco utelatt - vet ikke hva ståa er med Paco, burde fått litt spilletid (?)
Dembele, Rafinha og Arda skadet

Håper på: 
Ter Stegen
Vidal - Pique -Masch - Digne
Roberto - Busquets - Paulinho
Deulofeu - Messi - Suarez

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 781
19.09.17 08:22

Semedo fra start idag! Vidal, Gomes, Paco pluss Arda ut asap! 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1861
19.09.17 10:43
King-Xavi6: Semedo fra start idag! Vidal, Gomes, Paco pluss Arda ut asap!

Semedo kan heller spille bortekampen i helga. Vidal må få noen kamper han og. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4986
19.09.17 12:57

Semedo har spilt masse på kanten i Benfica og er også der en kvalitetsspiller. Kampen i kveld bør være en perfekt anledning til å undersøke muligheten for Vidal på back og Semedo som erstatter for Dembele.

John||Locke
John||LockeInnlegg: 10342
19.09.17 14:03

VG:

Lårskaden er av det alvorlige slaget og skal i utgangspunktet holde Dembele - med operasjon og opptrening - ute i opp mot fire måneder. Derfor skriver Marca tirsdag at Dortmund trolig går glipp av nesten 100 millioner kroner. Hadde Dembele nådd 50 kamper for Barcelona i hans første sesong, hadde det gitt tyskerne den gigantsummen. Nå er det istedet svært lite sannsynlig.

Hva er dette for en dustete klausul? Er den feiltolket? Er det snakk om en "avbetaling" etter at han har nådd 50 kamper?


-Pat

andwez
andwezInnlegg: 11313
19.09.17 14:10
John||Locke: Hva er dette for en dustete klausul?

Du tenker på "få-det-du-betaler-for-klausulen"?

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2123
19.09.17 14:11

Klausulen kan vel fort være slik det er beskrevet ? 

John||Locke
John||LockeInnlegg: 10342
19.09.17 14:41
LaVecchiaSignora: Klausulen kan vel fort være slik det er beskrevet ?

Hvorfor i all verden skulle i så fall Barcelona gi han noe mer enn 49 kamper den første sesongen? Det er ikke som om det er absolutt påkrevd at en nysignert 20-åring spiller over 50 kamper i sin første sesong.

Jeg finner hele klausulen forvirrende og har aldri lest om noe i nærheten. 50 kamper er absurd mye. Det er så mange at en tilfeldig skade påvirker om det er mulig å nå antallet eller ikke.


-Pat

(Innlegget ble redigert 19.09.17 14:43)

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14624
19.09.17 15:32
John||Locke: Hvorfor i all verden skulle i så fall Barcelona gi han noe mer enn 49 kamper den første sesongen? Det er ikke som om det er absolutt påkrevd at en nysignert 20-åring spiller over 50 kamper i sin første sesong.

Basert på FM så er det vanlig med 50 kamper, men totalt og ikke over en sesong. Virker langt mer sannsynlig, IKKE fordi det er basert på FM, men fordi som du påpeker at 50 kamper er et veldig stort antall kamper og Barca kan (kunne før skaden) lett hvile han i flere kamper for å unngå at han når det antallet. 

dragons100
dragons100Innlegg: 27385
19.09.17 16:30

50 kamper? 

Sett at Dembele ikke ble noe skadet, samt at FCB minimum kom til semifinale i CL og CDR.

Skal vi tippe ca. 32 seriekamper (hviler noen)
11-12 kamper i CL.
5-6 kamper i CDR. 

Dette blir ca. 50 kamper. 

Så ikke umulig det. 


LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2123
19.09.17 18:49

I en så stor avtale som den Bvb fikk, så skulle det ikke overraske meg om noen av disse klausulene ikke var helt klinkende klare. 

Dersom denne klausulen er 50 kamper på ubegrenset tid, så er det om ikke annet svært dårlig journalistikk å fremstille saken på denne måten. Men det ville ikke sjokkert det heller. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2123
19.09.17 18:50

En mann som Seydou Keita hadde 50 kamper i en sesong for Barcelona. 

bbc
bbcInnlegg: 555
19.09.17 18:55
LaVecchiaSignora: Dersom denne klausulen er 50 kamper på ubegrenset tid

ja det er den

John||Locke
John||LockeInnlegg: 10342
19.09.17 19:42
dragons100: 50 kamper?  Sett at Dembele ikke ble noe skadet, samt at FCB minimum kom til semifinale i CL og CDR. Skal vi tippe ca. 32 seriekamper (hviler noen)
11-12 kamper i CL.
5-6 kamper i CDR.  Dette blir ca. 50 kamper.  Så ikke umulig det.

La det ikke være noen tvil:

Ingen i denne tråden har så mye som antydet at 50 kamper skal være umulig. Det er tross alt spillere som leverer 50 kamper i sesongen titt og ofte.

Det jeg reagerer på er den angivelige utformingen av denne klausulen. Penger etter X antall kamper er helt normalt. Hele €10m om en spiller skulle nå 50 kamper i sin første sesong, er helt unikt. Jeg har i hvert fall aldri hørt om noe i nærheten.

Hva er det realistisk at en skadefri Dembele, som hadde slått skikkelig til, hadde fått av kamper? 50-55? Da må spørsmålet bli hvorfor Barcelona i så fall ville betalt alt fra €10m til €2m PER kamp han hadde fått over 50. Han hadde selvsagt stoppet på maks 49 kamper, om den absurde klausulen hadde eksistert og Dembele hadde holdt seg skadefri.


-Pat

Klikk for å gå tilbake til toppen