Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
25.09.17 12:40

Min største bekymring rundt en slik spiller, som det forsåvidt også er for Dembele, er hvor gode de kan være mot etablert forsvar, når de ikke får brukt farten i like stor grad. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
25.09.17 12:42
LaVecchiaSignora: Min største bekymring rundt en slik spiller, som det forsåvidt også er for Dembele, er hvor gode de kan være mot etablert forsvar, når de ikke får brukt farten i like stor grad.

Mane er da en meget god spiller også mot etablert. Ja han er jævla rask og spiller jo en del på det, men samtidig er han også meget god teknisk spiller. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
25.09.17 14:10

Det er det mange spillere i verden som er. Så nei takk

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
25.09.17 23:09
xavi-maestro: Det er veldig sjeldent jeg roper hurra for noe av det jeg ser av de unge akademispillerne fra La Masia i alderen 8-15. Coca_Cola prøvde for 5 år siden å overbevise meg om at Samper var det neste store fra La Masia. Han var god, men det manglet et eller annet brilliant over gutten - som gjorde at jeg ikke ble særlig overbevist. Etter 5 år har han fortsatt ikke tatt noen av de stegene enkelte trodde han skulle, og det spørs om han noen gang vil bli en bauta i Barcelona - eller noe annet sted. Etter generasjonen med Xavi, Iniesta, Messi, Busquets, Pique, Puyol, Thiago etc. så har det enkelt og greit vært stusselig det som har kommet opp fra dette berømte akademiet. Det beste jeg har sett de siste årene er Sergi Roberto - en helt ok fotballspiller. Nå mine damer (hvis dere fins der ute) og herrer, har det ENDELIG kommet en unggutt opp som virkelig kan slå fra seg. En med det lille brilliante som jeg ikke fant hos Samper. For første gang på år og dager vil jeg personlig hevde - ja det er nær sagt uungåelig - at det i løpet av et par sesonger vil komme snikende en ung kar på 16-17 år (han er 14 nå) som vil ta publikum på Camp Nou med storm. Ikke helt på høyde med Messi (17 år) mot Juventus eller Osasuna fra høsten 2005 - men fortsatt langt over det sølet vi har sett de siste 8-9 årene. Det er mulig han har blitt nevnt her tidligere - gidder ikke å sjekke - men han heter intet mindre enn Xavi Simons! En blond engel av en fotballspiller med potensiale til å ta over arven etter Iniesta/Xavi, avhengig av hvilken retning han utvikler seg som fotballspiller (Vi må huske på at Xavi var en offensiv dribler som guttunge).

:).

Har ikke gitt opp Samper ennå jeg, men fordrer at han får sjansen under en ordentlig trenger innen ikke alt for lang tid. Eneste tvilen jeg har rundt hans evner er om han har personligheten og viljen som skal til. 

Ellers, er da en god del andre som er meget lovende. Under noen eksemplersortert noenlunde etter alder:

- Carles Alena

- Vitinho

Mateu Morey

- Abel Ruiz

- Oriol Busquets

- Sergio Gomez

- Robert Navarro

- Pablo Moreno 

Ellers er selvfølgelig Xavi Simons som du nevner et kjempetalent. Selvfølgelig oppkalt etter "den ekte" Xavi.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
25.09.17 23:22

Har man ikke Cucurella også da

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
26.09.17 16:22
Royu: Har man ikke Cucurella også da

Jo, men kunne ikke inkludere alle. Fra B-laget tok jeg de jeg har inntrykk av at er de mest lovende.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
27.09.17 21:11

Slitekamp dette.

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3987
27.09.17 21:14

Liker ikke de stygge bortedraktene ! De irrer meg

(Innlegget ble redigert 27.09.17 21:14)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
27.09.17 21:17

Denne Bruno Fernandes er neppe lenge i Sporting.

(Innlegget ble redigert 27.09.17 21:17)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17823
27.09.17 21:21
Royu: Denne Bruno Fernandes er neppe lenge i Sporting.

Både han og Gelson Martins er nok på en del blokker rundt omkring.

Men så ble det jo spådd at William Carvalho kom til å flytte på seg for 3 år siden, og ingenting har skjedd.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
27.09.17 21:27

Sant nok
Er så tamt i dag, mye løpskapasitet i Sporting som ligger dypt. Heldig om vi hele tatt får med oss noe her i kveld. Er omtrent bare Messi som kan skape noe her.

(Innlegget ble redigert 27.09.17 21:29)

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3987
27.09.17 21:51

Her må Paulinho inn å røfffe litt opp

Royu
RoyuInnlegg: 10240
27.09.17 21:55

Heldig. Selvmål er vel vår nest toppscorer denne sesongen om jeg kan si det. 

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3987
27.09.17 22:19

Kunne digga en Alexis Sanchez retur..

VGoth
VGothInnlegg: 14132
27.09.17 22:29

Barcelona har vanvittig flaks. Forferdelig.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
27.09.17 22:50

Hva har skjedd med Suarez? Fyren er jo helt på bærtur. 

Ellers bra innhopp av Paulinho. God spelar

(Innlegget ble redigert 27.09.17 22:50)

TFF
TFFInnlegg: 3232
27.09.17 23:31

Ingen Messi-mål. Digg.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
28.09.17 10:34
TFF: Ingen Messi-mål. Digg.

Får du tilfredsstillelse av at Messi ikke scorer mål? 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
28.09.17 10:41

Kjenner jeg ikke helt klarer å bli kvitt denne bekymringen over spillet, selv om vi fortsetter å vinne. Det er helt vanvittig med balltap i alle spillets faser, men fordi man har gjort en god jobb i presset selv, så har man ikke blitt straffet for mye, enda. Men mot litt bedre motstand vil dette fort koste poeng. I tillegg føler jeg vi er ENDA mer avhengig Messi enn noen gang før. Ja, det har kommet noen mål og sjanser hvor Messi ikke har vært involvert, men disse situasjonene har vært preget av mye tilfeldigheter. 

Ellers begynner man jo faktisk å bli virkelig bekymret for Suarez. Han begynner jo nesten å se ut som Paco. Nesten slik at det er bedre å ikke sentre til ham, fordi han vil bare ha et dårlig mottak som fører til balltap. Synes også han har blitt litt tammere i det defensive arbeidet. Jeg har selvfølgelig troen på at han vil heve seg, men at han ikke passer i en rolle som ikke er ren nier synes jeg blir mer og mer tydelig. 

Jeg hører mange si at Barcelona har hatt en forrykende sesongstart. Og rent poengmessig og i målforskjell, så stemmer jo dette ganske bra. Men mer eller mindre samtlige kamper har vært veldig tette og jevne sjansemessig, helt til man har fått en betryggende ledelse. Der vi har hatt stang inn, har motstanderen hatt stang ut. Når vi kommer opp i en ledelse er vi selvfølgelig flinke til å kontrollere kampene, spesielt da med mostandere som mister litt motet. Men jeg har likevel sittet med mer enn 50/50-følelse før den trygge ledelsen, enn en følelse av at dette bare er et tidsspørsmål før Barcelona får hull på byllen. 

Av de få positive tingene å ta med seg fra kampen er det jo at man faktisk tar 3 poeng selv på en dårlig dag og befester sin posisjon på toppen av gruppen. Umtiti viser igjen at han er vår beste forsvarsspiller, det er jo nesten litt utrolig at han klarer å vise en slik stabilitet i spillet sitt når han spiller ved siden av det stikk motsatte i Pique. Så viser Paulinho også igjen at han vil bli en nyttig spiller. Vil nok fort være en kandidat til å starte i slike litt tøffere bortekamper utover sesongen. 

Nei, med slike katastrofetilstander er det bare å lansere ønskelisten med en eneste gang. Griezmann og Eriksen. Eller for å ta hele venstresiden, så kan man vel slenge på Ricardo Rodriguez.

Cobi
CobiInnlegg: 58243
28.09.17 11:09

Liten oppdatering i mistillitssaken. Klubbens frist gikk ut i går, uten at Benedito nådde det nødvendige antallet stemmer. Cardoner fra klubben sa derfor at de ba han levere tilbake avstemningsutstyret han har fått låne fra klubben, og å være ærlig med medlemmene om hvordan saken gikk når fristen nå er ute.

Benedito mener som kjent at fristen utløper 2.oktober og jobber videre ut fra det. Dersom han når de nødvendige antall stemmene innen 2.oktober, vil han levere disse til klubben med krav om at mistillitsforslaget går videre til neste fase. Spørsmålet om tidsfristen var 27.september eller 2.oktober vil i så fall ende i retten. I den forbindelse er det vel verd å nevne at den øverst ansvarlige for katalansk idrett (husker ikke i farten tittelen eller navnet, men han var ikke tilknytta klubben) ble spurt om saken for noen uker siden, og da svarte at han ikke ville si noe om den konkrete saken, men at på generelt grunnlag er normalt den fortolkningen av arbeidsdager innenfor sports-området den samme som klubben har lagt til grunn. Så kan det selvsagt tenkes at når alt kommer til stykke, når dette har vært i retten og i CAS og i det hele tatt, så var det Beneditos syn som var det riktige, men akkurat pr nå ser det ut til at dette forsøket var mislykket, at han ikke nådde det nødvendige antallet stemmer, og at Bartomeu dermed fortsetter.

I så fall virker det som om Robert Fernandez blir utpekt som syndebukk for sommerens fiasko og sparkes. Inn tror Sport at Fransesc Arnau – ja han, ja – kommer som erstatter. I dag sportsdirektør i Malaga.

Angående innlegget over: Enig i at spillet ikke er veldig blendende. Men press-spillet ser bra ut, og jeg synes i motsetning til mange andre at det ser rimelig bra ut defensivt. At det ikke er veldig blendende fremover er bare naturlig, når man ser hva man stiller med. Suarez er shite om dagen, og angrepet er egentlig Messi og ingen andre. Når en ser på stallen offensivt, er det da heller ingenting annet å forvente. Dembele tilbake hjelper forhåpentligvis.

 

(Innlegget ble redigert 28.09.17 11:09)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.09.17 11:42

Forsvarspillet er bra men nå tar man poeng pga tilfeldigheter og ikke fordi man er gode. Suarez ser helt ufattelig dårlig ut.

Så fort man møter en ordentlig god motstander som kan sette Messi litt mer ut av spill så vil vi slite enormt. Nå er ikke Messi akk den letteste personen å ta ut men det er lag/spillere som har klart det før. Å da er man egentlig tilbake igjen der vi var i fjor, det er egentlig bare Messi som skaper noe. 

Kukostkake
KukostkakeInnlegg: 1400
28.09.17 12:03

Barca har ikke imponert så mye som poengsummen tilsier. Messi med to skuffende kamper som hadde gitt tap mot bedre motstand. 

Suarez er krise, vingene middels til direkte dårlige, Rakitic samme. Iniesta blir svermet og har ikke kvikkheten lengre til å løse det hver gang. Var mange Semedo hyllester etter en av de tidligere kampene, sjekket høydepunktene, kun trygge pasninger og ok involveringer pluss noen løp hvor han ikke viste noe fantastisk akkurat. Skulle tro det var en ny Dani Alves, men han er jo ikke i nærheten. God defensivt men veldig lite å juble for offensivt.

Og seriøst, Suarez trenger en diett og intervaller i en måned minst. Tung type.

(Innlegget ble redigert 28.09.17 12:04)

Cobi
CobiInnlegg: 58243
28.09.17 12:09
Kukostkake: Suarez er krise, vingene middels til direkte dårlige, Rakitic samme. Iniesta blir svermet og har ikke kvikkheten lengre til å løse det hver gang. Var mange Semedo hyllester etter en av de tidligere kampene, sjekket høydepunktene, kun trygge pasninger og ok involveringer pluss noen løp hvor han ikke viste noe fantastisk akkurat. Skulle tro det var en ny Dani Alves, men han er jo ikke i nærheten. God defensivt men veldig lite å juble for offensivt.

Du har ikke sett noen kamper, har du vel?

Kukostkake
KukostkakeInnlegg: 1400
28.09.17 12:36
Cobi: Du

Har dessverre sett mange av dem, men primært de siste 3-4. Hvis du ikke ser forskjellen på Denis Suarez, Delofeau, Vidal og Hazard, Bale, Sane med flere så har vi lite å snakke om. Isco, Pogba, DeBruyne er jo også minst en klasse over Rakitic, samme for Lukaku, Morata, Lewandowski med flere over Suarez i denne formen.

Jeg kan også sammenligne Semedo offensivt med Mendy, Walker, Carvajal før du skjønner at han ikke er helt der. 

Sannheten er at laget som lag har fått til noe bra spill i perioder, men Messi er viktigere enn noensinne for at det skal vinnes noe pga mangel på ypperste kvalitet i laget.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13838
28.09.17 12:48
Kukostkake: Har dessverre sett mange av dem, men primært de siste 3-4. Hvis du ikke ser forskjellen på Denis Suarez, Delofeau, Vidal og Hazard, Bale, Sane med flere så har vi lite å snakke om. Isco, Pogba, DeBruyne er jo også minst en klasse over Rakitic, samme for Lukaku, Morata, Lewandowski med flere over Suarez i denne formen. Jeg kan også sammenligne Semedo offensivt med Mendy, Walker, Carvajal før du skjønner at han ikke er helt der. Sannheten er at laget som lag har fått til noe bra spill i perioder, men Messi er viktigere enn noensinne for at det skal vinnes noe pga mangel på ypperste kvalitet i laget.

Barca hadde ikke vært i nærheten av å vinne alle kampene sine sålangt denne sesongen om ting hadde vært så ille som du skisserer.

Cobi
CobiInnlegg: 58243
28.09.17 12:48
Kukostkake: Jeg kan også sammenligne Semedo offensivt med Mendy, Walker, Carvajal før du skjønner at han ikke er helt der.

Du mener Kyle "jeg tar alltid tre støttetouch før jeg slår inn" Walker er bedre offensivt enn det Semedo har vist i Barca hittil? Samme Kyle Walker som på de siste 130 kampene de fire foregående sesongene (jeg gadd ikke sjekke lenger tilbake) har svimlende ett mål og 13 assists (transfermarkt)? Ok... Semedo hadde for ordens skyld to mål og 12 assists bare i fjor.

Rakitic har ikke vært middels/dårlig gjennomgående. Han var svak i går, men har generelt sett tålig bra ut. Iniesta det samme. Men det er altså først og fremst Semedo-vurderingen din som er helt sinnssyk. Godt mulig han blir dårligere fremover, og beslutningsgrunnlaget er som sagt tynt foreløpig, men enn så lenge ser han ut som en back som ikke står tilbake for noen offensivt.

Kukostkake
KukostkakeInnlegg: 1400
28.09.17 13:50
Machine_Head: Barca

Har vunnet såpass pga Messi og svak motstand. B preget Juve er ikke nok, du får se mot de bedre lagene.

samsung22
samsung22Innlegg: 18625
28.09.17 13:51
Cobi: Liten oppdatering i mistillitssaken. Klubbens frist gikk ut i går, uten at Benedito nådde det nødvendige antallet stemmer. Cardoner fra klubben sa derfor at de ba han levere tilbake avstemningsutstyret han har fått låne fra klubben, og å være ærlig med medlemmene om hvordan saken gikk når fristen nå er ute.

Failure of Agusti Benedito to unseat Bartomeu illustrates the MASSIVE difference between social media Barça fans and local Barça fans. What you read here often bears little relation to mood among match-going support.

- Andy West (twitter)

Noen tanker om dette? Tydelig at det er misnøye med klubbledelsen, men er den såå stor som man får inntrykk av? Da spesielt blant de lokale i Barcelona?

(Innlegget ble redigert 28.09.17 13:51)

Kukostkake
KukostkakeInnlegg: 1400
28.09.17 13:57

Baserer meg kun på kampene jeg har sett av Semedo i år. Det å bruke statistikk som et argument for backer er snevert i seg selv, enda verre når en spiller i PL og den andre var på et topplag i en 5x svakere portugisisk liga.Semedo er overvurdert pdd når jeg ser hva du skriver, ikke i nærheten av prime Alves/Lahm f. eks.

Sa ikke at Iniesta var dårlig, konstaterte at han ikke kan gjøre så mye alene lengre pga alder.

(Innlegget ble redigert 28.09.17 13:59)

FABI0
FABI0Innlegg: 283
28.09.17 14:20

Så høydepunkter av Wayne Hennessey her om dagen. Har i tillegg bare sett 10% av minuttene han har spilt, men føler meg likevel kvalifisert til å si at han bør plukkes opp av en av de største klubbene i verden. For en spiller! For en sesong han har hatt!

 

Klikk for å gå tilbake til toppen