Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
andwez
andwezInnlegg: 11344
28.09.17 14:51
Kukostkake: Semedo er overvurdert pdd når jeg ser hva du skriver, ikke i nærheten av prime Alves/Lahm f. eks.

Haha, vi legger liksom lista på backenes CR og Messi (i intet indre enn "prime" form)? Da tror jeg vi skal lete etter verdige backer. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42032
28.09.17 14:53
Cobi: Så kan man jo alltids velge å si at socioene er idioter. Jeg er jo helt enig i dét. Men det er nå engang de som bestemmer, akkurat som det tross alt er amerikanerne som stemte frem Trump og i det hele tatt. Vi kan mene mangt og meget om resultatet, men det er jo demokratiet som styresett i et nøtteskall det; flertallet bestemmer. Eller i dette tilfellet: Om ikke mange nok synes dette er viktig nok, så har ikke saken livets rett. Og sånn sett besvarer vel det det siste spørsmålet ditt: Om dette ender med at Benedito ikke får stemmene sine, så var ikke misnøyen blant de som faktisk eier klubben stor nok. Fair enough. Så får vi internettkrigerne sitte her og sutre :)

Bartomeu har altså vært involvert/ansvarlig for Neymar-overgangen, transferbannet, Neymars skattesak, en rekke svake/middelmådige spillerkjøp og det hele har endt med at Real M har vunnet 3 av de 4 siste sesongene i CL. Hvordan er det mulig at han ikke blir kastet? Hva tenker egentlig medlemmene?

9ppon
9pponInnlegg: 2714
28.09.17 14:57
KongOlav2: Hvordan er det mulig at han ikke blir kastet? Hva tenker egentlig medlemmene?

Som i andre lite velfungerende demokratier vil jeg tro media spiller en stor rolle. Som nevnt sitter ikke 70-åringene på twitter, de får infoen sin fra Barcelona-avisene Sport og El Mundo Deportivo, som er i overkant regimetro (i alle fall sistnevnte, som nærmer seg ren propaganda).

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 42032
28.09.17 14:58
9ppon: Som i andre lite velfungerende demokratier vil jeg tro media spiller en stor rolle. Som nevnt sitter ikke 70-åringene på twitter, de får infoen sin fra Barcelona-avisene Sport og El Mundo Deportivo, som er i overkant regimetro (i alle fall sistnevnte, som nærmer seg ren propaganda).

De burde jo uansett få med seg at Barca-ledelsen hadde vært involvert i rene ulovligheter ifm Neymar-overgangen og det som ledet til transferbannet, samt at flere av de store kjøpene de har gjort på ingen måte har fungert.......

9ppon
9pponInnlegg: 2714
28.09.17 15:04
KongOlav2: De burde jo uansett få med seg at Barca-ledelsen hadde vært involvert i rene ulovligheter ifm Neymar-overgangen og det som ledet til transferbannet, samt at flere av de store kjøpene de har gjort på ingen måte har fungert...

Og amerikanske velgere burde fått med seg at Trump er den minst egnede presidenten som er mulig å stemme frem, men likevel ble det altså slik.

dragons100
dragons100Innlegg: 27387
28.09.17 16:10

Bare en ting som kan føre til at dette styret bukker under. 

 

Dere vet hva jeg mener...Og jeg frykter det. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
28.09.17 16:13

Benedito har avsluttet kampanjen og sånn sett erkjent nederlag. Han sier det ikke var noen vits i å fortsette etter at Cardoner i går gikk på talerstolen og sa at fristen var gått ut. Han mener derimot han kunne nådd de nødvendige antall stemmene om fristen hadde vært 2.oktober og vil derfor saksøke klubben. Han fikk inn 12.504 stemmer og disse ble levert til en advokat for gjennomsyn og godkjennelse, før de ble destruert. Dette for at ikke klubben skulle se de og «svarteliste» disse 12500 medlemmene.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
28.09.17 16:16
dragons100: Bare en ting som kan føre til at dette styret bukker under.

Dere vet hva jeg mener...Og jeg frykter det.

Får virkelig håpe at det at mistillitsarbeidet nå er avsluttet gjør at han tenker at han har gjort jobben sin for å kaste Bartomeu, og at det nå er på tide å erkjenne tap og signere kontrakten.

Iniesta sa forresten i dag at det kommer gode nyheter om kontrakten hans snart. Fint å eventuelt få den i boks, også for å gi et lite push til Messi.

Kukostkake
KukostkakeInnlegg: 1400
28.09.17 16:22

Jeg ser potensialet til Semedo, men lar meg ikke begeistre av hans veldig passive og trygge involveringer generelt. Han er allerede god, men blir hypet som veldig god før han virkelig har levert varene. Savner aggresjon både via teknikk og pasninger, ikke bare fart. 

FABI0
FABI0Innlegg: 283
28.09.17 16:44

Det interessante her er at han har levert varene og vel så det. Greit nok, det har vært få kamper å bedømme ut fra, men jeg ser ikke helt hvordan han skal spille seg dårligere i månedene som kommer. Han har vært bunnsolid, og man skal heller ikke trekke konkkusjoner basert på at han er for "trygg". For alt vi vet, og som sannsynligvis også er nære sannheten, har Semedo blitt fortalt at han skal spille slik. Så får Alba heller dra til med saftige og risikable løp på venstrebacken der han blir fôret av Messi. Vi må huske at Messi også ofte drar mot høyre, og som vi vet har ikke han verdens største defensive ansvar. Da står vi fort med svarteper med en altfor offensiv høyreback. Det kalles balanse.

Når det er sagt er Semedo snart også over den berømte "debutantkneika" som kan knekke mange. Det er jo andre i stallen som enda ikke er over den, eksempelvis Alcacer og Andre Gomés. Og andre som allerede er over den som Umtiti og muligens Paulinho. Så jeg forstår som sagt ikke hva vi skal klage på når det gjelder Semedo. Det kan fort vise seg å være et av sommerens beste kjøp, dette her.

Kubala
KubalaInnlegg: 8031
28.09.17 17:15

For noen år tilbake hadde vi en utvekslingsstudent hjemme, katalaner, socí og levde og åndet for Barcelona. Det året studerte jeg  borte og reiste noe sjeldent hjem, men gledet meg til å diskutere klubben med en jevnaldrende katalaner som hadde Barcelona som morsklubb akkurat som meg til Stabæk. 

Eller det vil si, jeg gledet meg første gangen, for vi hadde to helt forskjellige syn på klubben. Der jeg messet om Mes Qúe un Club, La Masia og hvordan klubben er best tjent med å drives som den ble under det forrige presidentskapet, var hans syn blodkonservativt, og klubben han ønsket seg var mer en blåkopi av Perez' Real Madrid. Galacticos for alle pengene. Jeg irriterte meg grenseløst over det på den tiden, men det slo meg aldri før konsekvensene av slikt vanstyre som Rosell og Bartomeu har styrt klubben på, har blitt synlige. 

Mønsteret er ganske klart. Vi er langt mer romantiske i vårt forhold enn den jevne soci. Det har i bunn og grunn vært en del av denne ambivalente klubben. Mektige, men komprimerte personer styrer den uansett, men en i blant gang er disse også så lidenskapelige i sitt virke at klubben når det potensialet den har. Jeg tror hverken Rosell eller Bartomeu bryr seg halvparten engang, av hva de bryr seg om egne negocios utenfor klubben. Posisjonen gir de innflytelse og klubben kan bli lidende. Dessverre. 

Kubala
KubalaInnlegg: 8031
28.09.17 17:32

Og Laporta. Flere intervjuer nasjonalt, regionalt og internasjonalt foran denne prosessen til Benedito. Sterke meninger om dagens administrasjon. Han har ikke løftet en finger offisielt uten om de 140 fingertastene og signaturen han gav. 

Jeg synes det er rart han ikke hjalp til mer, på en annen måte forstår jeg det også. De har blitt rettsforfulgt i 8 år og tilsammen 3 ankerunder for økonomisk mislighold av klubben etter sine perioder 2003-2010. Alle sakene ble vunnet, men kan forstå belastningen. 

Jeg hadde håpet på hjelp derfra med tanke på at han fikk en del støtte i 2015, men det var kanskje en grunn. Mye bra kan sies om han sett fra rent sportslig perspektiv, men også en utenomvanlig livstil med unge damer og luksus. Faller nok ikke under kategorien familiemann og konservative katalanere har vel sterke meninger om dette. 

(Innlegget ble redigert 28.09.17 17:32)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
01.10.17 10:28

Trygt å si at kampen i kveld blir meget, meget spesiell, for å si det sånn. Independencia-ropene etter 17:14 kan vel fort toppe alt vi har sett/hørt tidligere, det er etterhvert ganske stygge bilder som nå kommer ut av Katalonia..

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7053
01.10.17 10:28

Barcelona bør nekte å spille kamp i dag. 

dragons100
dragons100Innlegg: 27387
01.10.17 12:05

Blir tatt en avgjørelse innen kort tid om kampen spilles eller ikke. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
01.10.17 12:18

Hvorfor skal den ikke spilles? For å vise støtte eller av sikkerthetsmessig årsaker?

Håper den spilles, vil se hvor bra trøkk de kan lage. + er lenge til neste kamp :(

Cobi
CobiInnlegg: 58251
01.10.17 12:30

Sikkerhetsmessige årsaker. Klubben har bedt om forsikringer om at sikkerheten kan garanteres, de har meddelt RFEF og La Liga at de avventer en sånn forsikring, og endelig beslutning tas når denne foreligger. Ved forrige sikkerhetsvurdering ble det konkludert med at dette ville gå greit, men det var før politiet begynte å slå og skyte sivilbefolkningen. Sikkerhetsmessig er jo det en slags game changer, får man si...

Jeg tipper kampen spilles. Ikke minst fordi terminlista ikke akkurat er sprekkfull av ledige datoer.

valotunk
valotunkInnlegg: 6710
01.10.17 13:17
Cobi: Jeg tipper kampen spilles.

Da vil det jo kunne bli rimelig heftige politiske markeringer på tribunene. Og hvordam vil katalanerne på Barcelonas lag forholde seg? De sitter vel ikke bare rolig og ser på de heller, de har vel sine tanker om det som skjer og om Katalonias framtid?

Kan bli veldig vanskelig å få et forent spansk landslag etter dette, og de nærmeste El Clasico vil vel få en vel så stor politisk som sportslig betydning. Skal ikke forpostfekte noe, men det er nok å minne om de siste oppgjørene mellom Dinamo Zagreb og Røde Stjerne og Partizan Beograd før Jugoslavia gikk i oppløsning.

dragons100
dragons100Innlegg: 27387
01.10.17 13:29

Under 3 timer til kampstart. Bør vel egentlig komme en endelig avgjørelse nå. Usikker på hvor spillerne har hodet sitt nå.. Blir ikke veldig skuffet om den utsettes. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
01.10.17 13:39
valotunk: Og hvordam vil katalanerne på Barcelonas lag forholde seg? De sitter vel ikke bare rolig og ser på de heller, de har vel sine tanker om det som skjer og om Katalonias framtid? Kan bli veldig vanskelig å få et forent spansk landslag etter dette, og de nærmeste El Clasico vil vel få en vel så stor politisk som sportslig betydning.

Tror ikke det forandrer en skit. Om noe så kan det bli vanskeligere å presterer i dag men det kan også slå den andre veien at man får "energi".

Det som er synd er at man må bruke energi på dette på en kamp fremfor å støtte/heie frem laget sitt. (Riktig nok gjøres dette uansett, men burde være fokus på fotball på kamp)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
01.10.17 13:39

Jeg vet ikke helt hva du mener med "Og hvordam vil katalanerne på Barcelonas lag forholde seg?"? Men de vil vel spille en fotballkamp uten altfor mye markeringer, vil jeg tro. Flere av de har uttrykt seg allerede; Pique tydeligst av de nåværende spillerne, selvsagt, men spesielt Xavi og Puyol har vært ute og kritisert det som nå skjer. Pique manet for noen dager siden til at folk skulle bruke stemmeretten sin, men at alt skulle gjøres på en fredelig måte, og har i dag lagt ut  bilde av seg selv idét han stemmer.

Xavi: https://mobile.twitter.com/jordibaste/status/914417362107011072

Puyol: https://mobile.twitter.com/Carles5puyol/status/914388288479399936

Las Palmas på sin side har jo også tatt politisk standpunkt i dag, og lagt ut pressemelding om at de kunne valgt å sitte stilltiende og sett på dette her, men at de heller ønsker å vise solidaritet med et samlet Spania og derfor vil spille kampen i dag med et påsydd spansk flagg på drakten. La Liga har godkjent dette (og i dagens klima er det vel verd å nevne at det spanske fotballforbundet for en uke siden varslet at de ville stanse en kamp hvor Lleida ønsket å spille med de katalanske fargene).

Den tradisjonelle middagen mellom Barcelonas og Las Palmas' ledelse er avlyst. Og mens man vurderer om kampen i kveld skal spilles, ramler det inn videoer av politi som skamslår sivilbefolkningen i Katalonia. Sjekk wikileaks på Twitter, f.eks. Man kan sikkert mene mangt og meget om akkurat det nettstedet, men videoene er jo ekte nok. Det verserer også videoer av politi som slåss med gråhårede damer i 70-årene.

Om kampen i dag spilles, blir det en helt ufattelig spesiell stemning. 

dragons100
dragons100Innlegg: 27387
01.10.17 13:42

Det Las Palmas holder på med er jo patetisk av en annen verden. Hva skal det være godt for? 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
01.10.17 13:55

Tja, Barca har jo tatt offentlig stilling til det som skjer, da må vel nesten Las Palmas også få lov? Det roer kanskje ikke gemyttene, men jeg synes personlig ikke det er så ille at de gjør det på denne måten.

I følge Rac1 har Barca nå bedt forbundet om å utsette kampen. Forbundet har svart at de avventer sikkerhetsrapporten. 

Samtidig har det katalanske forbundet avlyst alle kampene som skulle vært spilt i dag. Alle kampene de har myndighet over, that is. De kan jo ikke gjøre noe ift La Liga.

dragons100
dragons100Innlegg: 27387
01.10.17 14:05

Hvorfor helle mer bensin på bålet? For meg er dette mer for å provosere enn og faktisk vise støtte til den spanske regjering. 


Uansett: Synes det er rart at man ikke har tatt en avgjørelse nå. Det er kun 2 timer og 10 min. til kampstart. I følge Balague så er FCB-spillrene på plass, samt at det katalanske politiet sier at det ikke skal være noe problem å gjennomføre kampen. Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7053
01.10.17 14:38

Kampen er utsatt ser det ut til.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
01.10.17 14:40

Hvis kampen utsettes, er det vel bare å vente på etterspillet. Opp mot seks måneders utestengelse er visst sansksjonsrommet. Sju poeng foran Real Madrid, det kommer fort til å bli trykk på for å trekke poeng her...

elbarca86
elbarca86Innlegg: 34238
01.10.17 14:42
Cobi: Sju poeng foran Real Madrid, det kommer fort til å bli trykk på for å trekke poeng her...

Skal vi tippe 7 poengs trekk? 

dragons100
dragons100Innlegg: 27387
01.10.17 14:43

Kampen avlyst! 90 min. før den skulle startet. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
01.10.17 14:47

Søren, kampen kunne blitt ganske artig..

Cobi
CobiInnlegg: 58251
01.10.17 14:52
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 16:03)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg