Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Cobi
CobiInnlegg: 58250
02.10.17 13:53
klaumb: En løsning kan vel kanskje å flytte til den Franske ligaen om spanske myndigheter skulle sørge for at de ble kastet ut av La Liga? Ville jo vært et scoop for Ligue 1 om man hadde kunnet inkludere Barcelona der, og veien til Frankrike er jo kort for de på alle måter. Hvordan påvirker forøvrig dette valget den katalanske delen av Frankrike? Jeg har selv vært i de områdene, og der ser de jo heller mot Barcelona enn Paris.

Mulig. Men en har jo ingen historisk kobling dit da. Så om man f.eks. skal spekulere i at UEFA vil sette ned foten når det gjelder fortsettelse i Spania, vil de vel garantert gjøre det samme om alternativet er å innlemmes i fransk liga.

Jeg vet ikke. Dagens Katalonia er jo avgrenset av den spansk-franske grensen, og det katalanske landslaget kan vel f.eks. bare hente spillere fra den spanske delen av det som i middelalderen (fra det tolvte århundre til 1714) var Katalonia? Jeg vil jo anta, OM dette skulle ende med løsrivelse, at det neste spørsmålet blir hva som skal være de katalanske grensene. Man finner vel de som argumenterer med stor-Katalonia, som tar med seg Valencia og i det hele tatt, en har et alternativ som innebærer middelalder-Katalonia, og en har et alternativ som innebærer dagens spanske Katalonia. Akkurat det skal jeg mene fryktelig lite om, for å si det sånn, der er det andre som er veldig mye bedre egnet til å svare noe fornuftig.

prestonnorthend
prestonnorthendInnlegg: 2349
02.10.17 16:13
Kiedis: Hva med walisiske lag som deltar i det engelske ligasystemet til tross for at de har egen hjemlig liga i tillegg?

De walisiske klubbene som til daglig deltar i det engelske ligasystemet gjør det på bakgrunn av at det ikke eksisterte noe organisert walisisk liga på det tidspunktet klubbene ble stiftet. Geografien og infrastrukturen i Wales gjør det på mange måter mer praktisk for enkelte av klubbene å spille mot engelsk motstand. Politisk sett er det nok også hakket mindre kontroversielt enn om skotske klubber skulle gjort det samme.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
02.10.17 16:17

SPORT melder for øvrig at det ble holdt et ekstraordinært møte blant styret i dag klokka 12.15. Og at det klokka 18.00 vil være en pressekonferanse med Bartomeu og Josep Vives. 

Det beror seg nok på gårsdagens hendelser i Katalonia, samt at 3 styremedlemmer gikk av i går. Det går også spekulasjoner på at ytterligere styremedlemmer kan ha trukket seg på dagens møte. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
02.10.17 18:24

Vidal sa visstnok at han skulle dedikere et mål til det spanske politiet før kampen. Prøver han å gjøre seg ufyselig?

Cobi
CobiInnlegg: 58250
02.10.17 19:13

Vidal er katalansk. Det er lov å bruke huet...

Han har selvsagt fullstendig tatt avstand fra spekulasjonene på Instagram i dag:

«BASTA YA!! Con respecto a la noticia y vídeo que acabo de ver y leer quiero desmentirlo por completo,soy catalán y con orgullo y estoy en contra de cualquier tipo de violencia sea en la ciudad que sea, mi comentario fue el siguiente:" si marco un gol se lo dedicare al guardia de ahí", es más le hago el gesto con la cabeza a mi compañero Busi señalando el guardia que se veía en la grada desde el túnel de vestuarios,porque desafortunadamente fue un día negro para nuestra ciudad. Siempre que se ha mentido sobre mi en prensa me he mantenido al margen y no he hecho nada y lo he dejado pasar, pero esto ya no se puede permitir, han pasado los límites solo por tener noticias que dar y rellenar.... es lamentable que sucedan estas cosas y que la prensa siga mintiendo, no pido disculpas porque no he dicho nada que tenga que ver con eso, solo aclararlo porque me parece muy grave. Y que quede claro que soy una persona apolítica! RESPETO!»

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
02.10.17 19:13

Barten sier at han var med på å bestemme datoen for kampen som ble spilt i går vel vitende om at dette kunne bli en utfordrende dag. Han nevnte blant annet CL -kamp på onsdagen og hvile som et argument(!)

Dommerrapporten sier at grunnen til at kampen ble spilt for tomme tribuner var sikkerheten. Barten sier imidlertid at det IKKE var sikkerhet som gjorde at kampen ble spilt for tom tribune. Men at man ønsket oppmerksomhet. 

Barten snakket videre om at kampen trendet på Twitter, naturligvis uten å nevne med et ord andre saker om fotballklubben som har trendet på Twitter i senere tid.

Barten bekreftet deretter avgangene av styremedlemmner og sa at de kom som følge av uenighet. Barcelona ville utsette kampen, men fikk ikke lov fra ligaen, og da gikk man for løsningen med tomme tribuner. Dette var i følge Barten hans beslutning etter å ha diskutert med "alle".  

Vives tok etterhvert over talerstolen og snakket litt løst og fast om en fornøyelsespark og et akademi i USA. Deretter benyttet han muligheten til å belære salen og Cules for øvrig om Barcelonas verdier.

Generelt var det mye sprutbæsj som ble gulpet opp i løpet av denne pressekonferansen. Barten unnlot i stor grad å svare på kritiske spørsmål og benyttet heller anledningen til å repetere tidligere svar der han også hadde unngått sakens kjerne. 

I kjent stil var det naturligvis ikke snakk om å ta noen selvkritikk for noe.

(Innlegget ble redigert 02.10.17 19:15)

Cobi
CobiInnlegg: 58250
02.10.17 19:53

Nå er ikke jeg spesielt keen på å være den som tar Bartomeu i forsvar, men...

Det gir ikke mening det dommeren har skrevet i dommerrapporten sin, så der tror jeg rett og slett han tar feil. Bartomeu er sitert i avisene, deriblant Marca, på at han sa på pressekonferansen at han fortalte dommeren at kampen ville bli spilt for tomme tribuner og at enkelte supportere hadde truet med banestorming. Dette vet vi jo stemmer. At dommeren da har lagt to og to sammen og kommet til at det da sikkert var pga banestormingsrisiko, høres for så vidt ikke ulogisk ut. Alternativet, at dommerens rapport stemmer og at alt og alle lyver i ettertid, gir langt mindre mening. For hadde Mossos sagt at dette ikke var trygt, hadde jo ikke La Liga kunnet nekte utsettelse, og dermed heller ikke kunne true med poengtrekk. Og da er det jo for det første totalt ulogisk at Barca skulle avstå fra å utsette kampen, og for det andre er det ufattelig ulogisk at alle skulle lyve om hva som skjedde, uten å bli motsagt i ettertid. Jeg tipper klubbens versjon stemmer, men at dommeren feilaktig trodde det var sikkerhetsaspektet som gjorde at den ble spilt for tomme tribuner, når han vitterlig ble fortalt om banestormingsrisikoen.

Når det gjelder dette med at Bartomeu var med på å bestemme at kampen ikke skulle flyttes, er ikke dette heller særlig logisk. Allerede 11.september er Tebas sitert på at det var totalt uaktuelt å flytte kampen, all den tid avstemningen er ulovlig og gårsdagen derfor skulle være en helt normal dag (https://as.com/futbol/2017/09/11/primera/1505105974_399210.html). Bartomeu er også sitert i Marcas referat fra dagens pressekonferanse på at man forsøkte å flytte kampen, men at de andre aktørene nektet. Marca hadde slengt seg på hvis Bartomeu hadde stått på talerstolen og sagt at beslutningen om å ikke flytte kampen hadde vært hans, for å si det sånn. AS på sin side nevner ikke dette momentet i det hele tatt i sin pressekonferansegjengivelse. Det gjør så vidt jeg kan se ikke Sport eller EMD heller, men de kan jo i større grad beskyldes for å løpe Bartomeus ærend. Det kan man neppe si om Marca og AS.

(Innlegget ble redigert 02.10.17 20:03)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
02.10.17 20:06
Cobi: Bartomeu er også sitert i Marcas referat fra dagens pressekonferanse på at man forsøkte å flytte kampen, men at de andre aktørene nektet. Marca hadde slengt seg på hvis Bartomeu hadde stått på talerstolen og sagt at beslutningen om å ikke flytte kampen hadde vært hans, for å si det sånn.

Han karen som satt og oversatte pressekonferansen til engelsk på direkten på Barcelonas egne hjemmesiden sa i hvert fall at det her var flere faktorer som spilte inn, blant annet at det var CL-kamp på onsdagen og problematikken rundt hvile, det hele fremstod som at Bartomeu i hvert fall var delaktig i denne beslutningen. Men det er godt mulig at noe har blitt lost in translation her.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2774
02.10.17 20:11

Ikke videre imponert på nivået i tråden

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
02.10.17 20:11

Denne utdyper for øvrig litt nærmere hva som stod i dommerrapporten, men her er man dessverre igjen nesten opp til halsen i oversetningsproblematikken.

Cobi
CobiInnlegg: 58250
02.10.17 20:30

Her refererer også dommeren til samtalen med Bartomeu i gangen. Bartomeu sier jo selv at han sa til dommeren at de hadde fått meldinger om banestorming (men at dette altså ikke var årsaken til de stengte tribunene). 

Som sagt: Hadde ikke Mossos garantert for sikkerheten, hadde ikke la liga kunnet krevd at kampen skulle spilles. Det gir ingen mening at Barcelona skulle tvinge gjennom en kamp for tomme tribuner, om det ikke var for at man fikk nei til å utsette og trussel om seks minuspoeng. Og OM det likevel var sånn, hvorfor har ikke La Liga tatt til motmæle i dag? Sagt at det ikke stemmer med de seks minuspoengene, at det tvert imot var Barca som ville spille? Nei, det gir ingen mening.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
02.10.17 21:09

Det er mulig at det er dommeren som har tatt feil her. Jeg er åpen for det. Vanligvis når Bartomeu har sagt noe som ikke har stemt overens med hva andre har sagt, så har det gang etter gang vært Barten som har stått igjen med lang nese :-p

At man har fått nei til å utsette kampen er vel på det rene. Og det er vel også på det rene at Mossos hadde garantert for sikkerheten. 

Dert interessante  her slik jeg ser det er om det likevel var sikkerheten som var grunnen til at man spilte for tomme tribuner, eller om dette var et planlagt stunt for oppmerksomhet.

Dersom en samlet tribune eller en gruppering hadde ønsket å innta banen fra tribunen så hadde neppe politiet klart å forhindre en kollektiv banestorming, garantier eller ikke garantier. Man klarte jo ikke engang å forhindre banestorming fra en person til tross for at stadion var tom. 

Siden man ikke fikk utsette kampen stod man igjen med ett valg. 1) Spille kampen, eller 2) Ta et standpunkt og la være å spille kampen, og dermed også bli trukket 6 poeng. 

Barten valgte det første. Jeg ser ikke helt hvorfor beslutningen om å skulle spille uten fansen skal ha noen logisk forklaring ut over sikkerheten. Å stenge ute egne fans på en slik dag utelukkende av publisitetshensyn virker veldig rart. Det virker veldig konstruert, og fremstår for meg som en unnskyldning for å spille kampen, mer enn noe annet.

Det er åpenbart at det var fullstendig kaos i timene før kampstart og det har nok vært sagt mye frem og tilbake i forsøk på finne ulike løsninger med mye uenighet og veldig mange personer involverte i form av politi, dommere, spillere, trenere, motstanderlaget, LFP etc etc. Det virker ikke å være en tidsperiode preget av godt gjennomtenkte beslutninger. Det kan det ikke ha vært tid til. 

Coutinho10
Coutinho10Innlegg: 15065
04.10.17 11:34

Dani Alves gjør vel seg ikke populær med IG-posten sin. "Catalunya & Spain. We are one nation". 

(Innlegget ble redigert 04.10.17 11:35)

milfern
milfernInnlegg: 71422
04.10.17 11:43
Coutinho10: Dani Alves gjør vel seg ikke populær med IG-posten sin. "Catalunya & Spain. We are one nation".

Tja. Ikke hos alle. Det er fortsatt mange i Katalonia som ikke ønsker løsrivelse.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
04.10.17 13:03

Jeg tror den andelen har sunket betraktelig som følge av det som har skjedd de siste dagene.

beardman
beardmanInnlegg: 2791
04.10.17 13:44
Coutinho10: We are one nation

Nå er vel han strengt tatt brasilianer, men.. litt merkelig å blande seg når han ikke er spansk/katalansk en gang (jada, jeg vet han var i Barca i 8år osv, men still)

Andropov
AndropovInnlegg: 33439
04.10.17 14:31

Har Dere sjå Messi tatto på beinet i International news. Og er dette evig tatto. Visste Dere at han har piercing "der nede".

ksb
ksbInnlegg: 125
04.10.17 18:24
Artaxerxes: Ministater som Andorra, Monaco og San Marino er ikke store nok til å ha en egen fotballiga, så det er naturlig at de kan spille i naboland som de har en tett tilknytning til. Det samme kan ikke sies om Catalonia, som tross alt har en større befolkning enn Norge.
Da Sovjetunionen falt fra hverandre fikk nye land som Hviterussland, Ukraina, Estland, Latvia og Litauen egne nasjonale ligaer, og det fikk også Slovakia, selv om både tsjekkisk og slovakisk fotball nok ville vært mer tjent med en fortsatt felles liga. I Jugoslavia, der bruddet var langt blodigere enn i disse landene, var det vel aldri aktuelt med en felles liga.
Barca trenger utvilsomt La Liga, men La Liga trenger ikke Barca i samme grad.

Gode poenger. Mininasjoner som Andorra og San Marino  er en ting. Men at en eventuell fremtidig statsdannelse på 7-8 millioner innbyggere ikke skal forventes å stable på beina sin egen fotballiga, er lite trolig. Barca er selvfølgelig en ekstremt kraftig internasjonal merkevare, men det vil være grenser for hvor mye hensyn man kan ta til et enkelt fotballag.

Og en annen innfallsvinkel: En såpass stor stat som Katalonia vil jo ha mange andre fotballag på ganske høyt nivå. Hvor skal de spille? Skal man særbehandle Barca og la de spille i Frankrike eller PL for å få bra nok matching, mens Espanyol og Girona må spille i en hjemlig "mindreverdig" liga. Og hva ville det betydd for katalansk nasjonalfølelse at selve fotballflaggskipet deres var for gode for sitt eget land og "flyttet" utenlands?

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12680
04.10.17 22:17

Folk høyt oppe i Barcelona-systemet har vel sagt at Barcelona skal spille i samme liga som Espanyol uansett hva som skjer?

(Innlegget ble redigert 04.10.17 22:17)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.10.17 23:17

Barcelona spiller i La Liga uansett hva.
Kommer sikkert en superliga om 5-10 år uansett

bbc
bbcInnlegg: 596
06.10.17 12:04

Iniesta forlenger. Spiller i klubben til han legger opp. http://www.sport.es/es/noticias/barca/andres-iniesta-renueva-por-barcelona-por-vida-oficial-6335732

GMartino
GMartinoInnlegg: 2774
06.10.17 18:32

Sa som 23-åring at største ønske er å spille her hele karrieren. Kan være han var inne på temaet om det før også, husker bare Iniesta sa det som 23-åring. Skal selv se spania litt nå ene og alene fordi Iniesta IKKE er der. Enorm pleasure!

bbc
bbcInnlegg: 596
07.10.17 23:05

Noen som har et par timer til overs? Anbefaler denne https://www.footbie.com/video/barcelona-5-0-real-madrid-full-match

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
08.10.17 19:52

Hva tenker dere om at Neymar vil ha FCB kasta ut av CL? Denne hurensohn kjenner ingen grenser.

beardman
beardmanInnlegg: 2791
08.10.17 20:37
gurglebassen: Hva tenker dere om at Neymar vil ha FCB kasta ut av CL? Denne hurensohn kjenner ingen grenser.

Link?

Royu
RoyuInnlegg: 10240
08.10.17 20:42

bullshit. Neymar er neppe involvert uansett annet enn at det var en avtale med Barcelona om utbetalinger til faren i kontrakten. At Neymar vil ha de kastet ut er clickbait.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.10.17 20:45

Første ordentlig store testen kommer på lørdag mot Atletico Madrid, nå skal man se om man har spilt bra eller bare om motstanderen har vært såpass dårlig. 

Cobi
CobiInnlegg: 58250
10.10.17 09:28

Det går hardt for seg i styrerommene etter sommerens fiasko. Sistemann ut er Albert Soler, som fjernes fra fotballområdet og overtar et mindre profilert ansvarsområde som basket, håndball eller lignende. Ikke endelig bestemt enda.

Det betyr at etter Las Palmas-kampen har Varles Vilarrubi, Jordi Mones, Xavier Vilajoana, Raul Sanllehi og nå Soler sluttet (Soler fortsetter, men blir omplassert). Spesielt Sanllehi er i utgangspunktet et kjempetap, han har vært i klubben i 15 år, siden Laportas tid altså, og har vært den som har fått overgangene i havn. Så kan man alltids si at man ikke var så fryktelig bra på dette i sommer, men generelt har han vært the go to guy når ting skal sluttføres. Han var såpass betrodd at det f.eks. var han man sendte til Neymar for å gjøre de siste forsøkene på å overtale han til å bli. Han sier for ordens skyld opp selv.

 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
10.10.17 13:33

Det har jo gått rykter en stund på at Bartomeu har ønsket litt utskiftninger i styret, men at han ikke har hatt mulighet til å sparke noen slik at eneste mulighet har vært om styremedlemmene selv sier opp. Sånn sett kan det vel tenkes at det er på forespørsel fra Bartomeu at noen av disse har valgt å trekke seg?

raul_gonzalez
raul_gonzalezInnlegg: 490
10.10.17 15:47

Dette med mange avganger kommer jo også i etterkant av at man har økt forretningsdelen av administrasjonen i klubnen med 120 folk til nå å være på c. 350. Selv om man ikke liler bartomeu som president så har de i hvertfall satset tungt på å bygge en sterk komersiell/økonomi avdeling som overlever "politikerene". Litt på samme måte som perez gjorde i rm under sin første periode, bare i mye større grad. Denne profesjonaliseringen vil nok gagne klubben på lang sikt. Så om man har lykkes med å ansette de riktige folkene og bygge en ordentlig org. med mye kvalitet er det nok egentlig bare positivt at man blir kvitt mange av disse som sitter på toppen pga relasjoner til den som til en hver tid er valgt. Selvsagt balansert med at man ikke bør miste for mange samtidig.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg