Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
beardman
beardmanInnlegg: 2839
19.10.17 23:00

Yerri Mina kommer i januar, gjør han ikke?

Spent på nivået hans

9ppon
9pponInnlegg: 2714
20.10.17 08:39
xavi-maestro: Du klarer ikke å tro at det finnes noen som bare liker god fotball du?

Vel, det er en del av menneskets natur og få sympatier og antipatier når man følger konkurranser. Jeg har egentlig ikke så mye interesse av hvorvidt du holder med Barcelona eller ikke, så jeg beklager at jeg tok dette opp.

Og jeg er faktisk litt enig fra et nøytralt ståsted - det hadde vært veldig spennede å se Messi i Premier League i Peps prosjekt der. City hadde nok dominert både nasjonalt og i Europa, så er spørsmålet hvor nært opp de kunne kommet til Peps Barcelona. Derfra til å ønske at Messi faktisk drar er som du sier umulig for en Barcelona-supporter.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
20.10.17 09:16
beardman: Noen tanker om posisjoner og spillere vi kan komme til å prøve oss på?

Det kommer nok til å komme et nytt, skikkelig angrep på Coutinho. Så spørs det hva man gjør hvis/når Liverpool sier kategorisk nei denne gang også, om man da venter til sommeren igjen eller om man går for noen andre. Robert Fernandez er på ca alle kampene som spilles i Europa i dagen, så å lese noe ut av hvor han ser kamper er vanskelig.

Og så skal man nok ha inn en stopper. Mina har vært skadet lenge nå og er akkurat tilbake, og vil derfor mest trolig bli hentet neste sommer. Samtidig sier EMD at de Ligt er Valverdes førstevalg (ja takk!!) og at han også vil være høyaktuell til sommeren. Greit at Vermaelen ryker og at Mascherano er på hell og kanskje inne i sin siste sesong, men én stopper i januar og Mina og de Ligt til sommeren høres voldsomt mye ut. Ikke i antall, kanskje, men tre av fem i en stopperrekke helt nye er mildt sagt uvanlig. Samtidig skal man jo ikke glemme Marlon heller. Forstår han gjør det bra i Frankrike.

Ellers litt småinteressante kommentarer fra Josep Maria Minguella (ex-agent) på spansk radio her om dagen. Han hevder hardnakket at Barcelona kunne hentet Mbappe for €120+30 mill i sommer, og viste sågar til konkrete Whatsapp-meldinger mellom han og Mbappes far. Da Neymar dro, tok Mbappe kontakt og sa han ville erstatte brassen. Real Madrid var helt utelukket, så lenge de hadde BBC. Mens det i Barcelona altså var en ledig plass. Til slutt endte Barca rett og slett opp med å prioritere Dembele, til ca samme pris, foran Mbappe av sportslige årsaker. Minguella har tidligere sagt at han ga Barca beskjed allerede tidlig på sommeren at Neymar kom til å dra, men at ingen i klubben ville høre på han.

Så får vel ettertiden vise om det eventuelt var en dum beslutning å gå for Dembele i stedet for Mbappe. Jeg må innrømme at jeg hadde byttet om jeg hadde fått valget...

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12714
20.10.17 10:43

Hadde jeg vært Barca-president hadde jeg kjøpt både Mbappe og Dembele i stedet for å prøve på Coutinho. Pengene var jo tydeligvis tilgjengelige.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
20.10.17 11:06
george_hincapie: Hadde jeg vært Barca-president hadde jeg kjøpt både Mbappe og Dembele i stedet for å prøve på Coutinho. Pengene var jo tydeligvis tilgjengelige.

Coutinho var tenkt som en som kunne gi taktisk fleksibilitet og være en fremtidig erstatter for Iniesta. Verken Dembele eller Mbappe er i den kategorien. Det ville uansett vært vanskelig å sette opp et offensivt med Messi, Suarez, Dembele og Mbappe uten å MÅTTE spille 4-2-3-1 med Messi i tieren og Dembele/Mbappe som vinger med en hel del defensivt ansvar.

Så jeg ser helt klart logikken bak å ikke hente begge.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
20.10.17 11:57

Når vi først snakker om et fremtidig lag så vil jeg skyte inn at Sergi Roberto  få mer spilletid som midtbanespiller. En motor uten like og et hjerte for klubben. Kan bli en bærebjelke i mange sesonger, men må begynne å tillit som fast starter. Mulig Valverde ser noe jeg ikke ser, men i mine øyne bør han stå først i køen mot Rakitic, Paulinho, Gomes og co. Iniesta har jo en litt spesiell rolle, men tror eksempelvis at han kunne fungert bra i en duo med Roberto og Busquets bak. 

andwez
andwezInnlegg: 11344
20.10.17 13:50
Cobi: Jeg må innrømme at jeg hadde byttet om jeg hadde fått valget...

Vanskelig å komme unna det Mbappe leverer i så ung alder. Det er helt utrolig for en så ung spiller, tidligere ute enn selv Messi med å hamre inn mål (og målgivende). 

Han ligger et år foran de som var aller tidligst ute med kanonsesonger, og selv da er han 10+ mål foran Messi, Rooney osv. 

Jeg har faktisk litt problemer med å ta inn over meg hvor god han kan bli, for det skal ikke være mulig å være så god så tidlig. 

GaTr
GaTrInnlegg: 3168
20.10.17 13:52
andwez: Vanskelig å komme unna det Mbappe leverer i så ung alder. Det er helt utrolig for en så ung spiller, tidligere ute enn selv Messi med å hamre inn mål (og målgivende).
Han ligger et år foran de som var aller tidligst ute med kanonsesonger, og selv da er han 10+ mål foran Messi, Rooney osv.
Jeg har faktisk litt problemer med å ta inn over meg hvor god han kan bli, for det skal ikke være mulig å være så god så tidlig.

Han er meget, meget god, men "flyter" litt mer på fysikk i ung alder enn f.eks Messi.
Derfor tror jeg toppnivået hans ikke kommer til å bli helt der oppe som Messi.

beardman
beardmanInnlegg: 2839
20.10.17 16:52
Cobi: Så jeg ser helt klart logikken bak å ikke hente begge.

Enig i dette.

Jackern
JackernInnlegg: 4278
20.10.17 16:53
GaTr: Han er meget, meget god, men "flyter" litt mer på fysikk i ung alder enn f.eks Messi.
Derfor tror jeg toppnivået hans ikke kommer til å bli helt der oppe som Messi.

Og Messi slet en del med skader før Pep ankom klubben, hvor Messi angivelig skal ha lagt om kostholdet.

Blir spennende med Mbappe vs. Dembele. Synes på mange måter Dembele er mer Barcelonatype enn hva Mbappe er. Spørs om Mbappe ikke hadde fått utnyttet hurtigheten og gjennombruddskraften i like stor grad hos oss. 

beardman
beardmanInnlegg: 2839
20.10.17 16:53
Cobi: Det kommer nok til å komme et nytt, skikkelig angrep på Coutinho. Så spørs det hva man gjør hvis/når Liverpool sier kategorisk nei denne gang også, om man da venter til sommeren igjen eller om man går for noen andre.

Men Coutinho er CL bound frem til sommeren?Coutinho i LL og Iniesta i CL, maybe?

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47281
20.10.17 17:06
andwez: Han ligger et år foran de som var aller tidligst ute med kanonsesonger, og selv da er han 10+ mål foran Messi, Rooney osv. Jeg har faktisk litt problemer med å ta inn over meg hvor god han kan bli, for det skal ikke være mulig å være så god så tidlig.

Ronaldo.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
20.10.17 19:09

Messi sin rolle var enda tydeligere som støttespiller når han slo gjennom, da spesielt med tanke på R10 var i klubben. Mbappe har slik jeg har sett det, enda litt friere tøyler og mer fremskutt posisjon. Messi var opp og ned langs hele høyresiden og jobbet også mye hjemover som en propell. Og som GaTr sier, så flyter Mbappe i større grad på fysikken.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17882
20.10.17 20:18
Knaxern: Ronaldo.

Tar og linker innlegget mitt fra i vår:

"Tenkte at Agüero var der, men ser at den syke sesongen hans var i 2007/08, altså når han var 19. Da hadde Kun Agüero 27 mål og 12 assists.

Eneste jeg finner når man tar sesongen der spilleren er 18 år er Neymar med 19 mål og 9 assists.

Wayne Rooney, Kun Agüero, Lionel Messi, Alexandre Pato og Mario Balotelli stiller ganske likt i deres målpoengstatistikk når de var 18, og alle er et godt stykke under Neymar og Mbappe.

Det sagt så har Makatelli et godt poeng i at hvis man ikke ser kun på "spisser" så hadde jo Fabregás en magisk sesong allerede i 04/05 når han var 17 år.

Edit: Kom plutselig på at jeg muligens tenkte litt for langt tilbake. Man har jo i likhet med Fabregás Mario Götze som hadde en syk sesong når han var 18, og når det kommer til spisser så har du jo Romelu Lukaku som hadde 19 mål og 11 assists når han var 16(!) på 2689 minutter (ganske eksakt ett målpoeng per 90 minutter), og fulgte opp med 20 mål og 7 assists sesongen etterpå når han da altså var 17. Når Lukaku var 18 så var han hentet av Chelsea og plassert godt oppe på benken. "

 

Ser man tilbake til 90-tallet og tidligere så får man jo selvfølgelig spillere som fenomenet Ronaldo, Diego Maradona og Pelé ++

Kylian Mbappe hadde (sesongen han ble 18): 26 mål på 44 kamper (0,59)
Neymar hadde: 19 mål på 33 kamper (0,58)
Ronaldo hadde: 33 mål på 35 kamper (0,94)
Maradona hadde: 26 mål på 35 kamper (0,74)
Pelé hadde: 66 mål på 46 kamper (1,44)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6208
20.10.17 23:13

Pre 2008 var alle inneforstått med at fotball er langt mer enn bare å score mål. Det virker som folk har mistet dette perspektivet helt. Det finnes ikke interessant at Mbappe har scoret flere mål som 18 åring enn hva Messi gjorde. Mbappe vil aldri kunne bli en like god all around spiller som det Messi ble - om han så hadde scoret 100 mål før han var 16 år.

Grendall4United
Grendall4UnitedInnlegg: 14003
20.10.17 23:45
xavi-maestro: god all around spiller som det Messi ble

Tror ikkje at man noen gang, vil se en spiller av Messi sitt kaliber igjen.

Selv som en av Ronaldo sine mange fans under hans tid i United, er det ingen tvil om at Messi har vært den desidert beste av de to. Maradona & Pele gidder man ikkje å diskutere engang. 

Toppnivet til Messi, er det ingen spiller som har vært i nærheten av.

Det eneste man er usikker på vedrørende Messi, er hvor mye han han har sittet igjen med etter hormonbehandlingene. Selv om denne behandlingen ble gitt som kompensasjon for hans situasjon i forhold til vekst & utvikling, så er eg litt i gråsonen vedrørende om han hadde vært like dominerende gitt et utgangspunkt hvor han ikkje hadde hatt behov for en slik behandling. HGH har en tendens til at man bevarer / vedlikeholder muskelmasse vesentlig bedre enn ved bruk av andre typer substanser.  Uansett blir det bare spekulasjoner, og umulig å bevise ettersom Messi aldri har vært dopingtatt i henhold til gjeldende regelverk. 

HGH er forøvrig det samme som Marion Jones i sin tid benyttet seg av. Man husker alle den sinnsyke fysikken og hvor overlegen hun var.Et stoff man ikkje fikk avslørt før 2004.

I forhold til forståelse og smarthet, er nok dette noe som har kommet naturlig for Messi, og er også en soleklar grunn til at han har vært ekstrem som han har vært. En helt utrolig karriere, både som målscorer og tilrettelegger.

Spørsmålet er om Messi hadde vært #1, gitt likt utgangspunkt som resten. (ihvertfall i forhold til det som er offentlig tilgjengelig informasjon)

 

 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6208
21.10.17 00:13
Grendall4United: Det eneste man er usikker på vedrørende Messi, er hvor mye han han har sittet igjen med etter hormonbehandlingene. Selv om denne behandlingen ble gitt som kompensasjon for hans situasjon i forhold til vekst & utvikling, så er eg litt i gråsonen vedrørende om han hadde vært like dominerende gitt et utgangspunkt hvor han ikkje hadde hatt behov for en slik behandling. HGH har en tendens til at man bevarer / vedlikeholder muskelmasse vesentlig bedre enn ved bruk av andre typer substanser.  Uansett blir det bare spekulasjoner, og umulig å bevise ettersom Messi aldri har vært dopingtatt i henhold til gjeldende regelverk.

Jeg finner ingen fysiske egenskaper ved Messi som ikke har blitt overgått av andre spillere? Det finnes raskere, smidigere, sterkere og mer utholdende spillere enn Messi.

Så om hormoninnsprøytningen har gjort han bedre fysisk enn hva han ville vært med normal utvikling til dagens høyde, så spiller det egentlig ingen rolle - da han ikke har noe fysisk fortrinn i fotballverden.

Grendall4United
Grendall4UnitedInnlegg: 14003
21.10.17 00:25
xavi-maestro: Jeg finner ingen fysiske egenskaper ved Messi som ikke har blitt overgått av andre spillere? Det finnes raskere, smidigere, sterkere og mer utholdende spillere enn Messi. Så om hormoninnsprøytningen har gjort han bedre fysisk enn hva han ville vært med normal utvikling til dagens høyde, så spiller det egentlig ingen rolle - da han ikke har noe fysisk fortrinn i fotballverden.

Det er ikkje nødvendigvis enkelt egenskaper. Men helheten av effektene. 

Fks, er man mindre utsatt for skade ? Trenger man kortere restitusjon ? Tar man opp mer O2 enn normalt ? Beholder man styrken ? Etc.. Sammensatt, blir dette en betydelig fordel.

HGH er i utgangspunktet brukt som et "forbedringshormon". Det finnes naturlig i kroppen, men ved ekstern tilførsel kan man påvirke enkelte egenskaper ganske dramatisk. Ergo bruk ved fks personer som viser tendenser / bekreftet problematikk ved utvikling / naturlig evolusjon.

Poenget mitt, er at blant verdens "beste" i sin idrett, er det så jævla små marginer mellom å lykkes eller ikkje. 1m/s i maks hastighet, kan utgjøre den lille ekstra halvmeteren man trengte for å komme forbi. 2% ekstra O2 opptak, gjør at man orker de siste 5 minuttene av kampen på et høyere gir enn normalt.

Du skjønner tegningen. 

At HGH ikkje gir noen "fysiske" fordeler / egenskaper har vel blitt ettertrykkelig motbevist. Er bare å se på historikken i forhold til sprintere som har vunnet VM, og senere blitt tatt for bruken av dette stoffet. Det er helt EKSTREMT potent. Og trolig vil effekten av et slikt stoff forsterkes betydelig, ettersom man i de fleste tilfeller vil ha tilgang på svært optimaliserte treningsprogrammer & veiledere.

Spørsmålet er hvordan det har fungert for det enkelte individ. Det er en vesentlig vanskeligere sak å bedømme. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
21.10.17 10:21
beardman: Noen tanker om posisjoner og spillere vi kan komme til å prøve oss på?

Det er vel lite hold i disse ryktene vedr. Griezmann. Men send Suarez til Liverpool og hent Coutinho + Griezmann, da snakker vi. Dersom det stemmer med denne klausulen til Griezmann på €100m så er jo dette et kupp, mtp prisene det ble snakket om i sommer.

Før sesongen var nok dette utenkelig, men SÅ utilpass som Suarez har vært under Valverde og så til de grader som han har vært i skyggen av Messi, så tror jeg det er en mulighet for at han selv også er litt mer åpen for andre ting. 

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24430
21.10.17 10:36
LaVecchiaSignora: Før sesongen var nok dette utenkelig, men SÅ utilpass som Suarez har vært under Valverde og så til de grader som han har vært i skyggen av Messi, så tror jeg det er en mulighet for at han selv også er litt mer åpen for andre ting.

Så idiodtisk at man forlenget kontrakten hans med hele 4 år når en vet at pila går nedover.Selvsagt med kjempehøy lønnsforhøylse au

Royu
RoyuInnlegg: 10240
21.10.17 12:36

Synes Griezmann er oppskrytt. Heller mot å hente noen yngre ettersom det er ingen tvil om at Suarez vil bli her så lenge Messi er det. Om man ikke får plass til Mbappe, Dembele, Messi og Suarez så får man heller ikke plass til Griezmann isteden.

Da er det bedre å ha en yngre spiller som vil mye mer akseptere benken i starten enn å bruke en milliard på en spiller som ikke akkurat er et langsiktig kjøp. En må finne noen som er det next big thing eller i nærheten av å bli det. Aller helst burde denne spilleren klare å spille flere roller også, det vil gi plenty med spilletid. 

Det er et perfekt tidspunkt for å gjøre dette. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
21.10.17 14:24

Generalforsamling i dag. På spørsmål fra salen om hvorfor man ikke behandler Messi som Iniesta og tilbyr han livstidskontrakt, svarte Oscar Grau at Messi har signert en fireårskontrakt nå og at man snart vil inngå nye forhandlinger med han igjen med sikte på å inngå nettopp en «Iniesta-kontrakt» for livstid. For så vidt betryggende at de står på at fireårskontrakten er signert, om ikke annet.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
21.10.17 21:30

Suarez er helt krise. Ødelegger alle angrep, helt vanvittig. Bruk da heller Alcacer

Cobi
CobiInnlegg: 58251
21.10.17 21:39

1-0 til pause etter en daff omgang som preges av at Barca scorer mål allerede etter ett minutt. Et mål som aldri skulle stått, da ballen var ute før innlegget gikk, men samtidig er det jo alltid sånn at ballen ser ut til å være mye lenger over streken enn den faktisk er, all den tid det er ballpunktet godt over bakken som teller og ikke bunnpunktet på ballen. En kan jo godt se gress mellom ballen og streken, uten at hele ballen er over. Men denne var nok over, tipper ca 10 cm.

Edit: Generelt sett har Barca hatt litt hjelp fra dommerne denne sesongen. I kraftig kontrast til fjoråret, hvor dommerne var svært delaktige i å gi Real Madrid seriegullet. 

Hvem hadde trodd at Neymar-> Deulofeu skulle være et mindre kvalitetssprang enn Suarez -> Suarez... er i hvert fall sånn det føles nå. Helt krise det han holder på mer om dagen. Samtidig er han jo skadet, han har en cyste på kneet som plager han, så vi kan jo håpe det er det som er problemet og at ting blir bedre når det blir fiksa. Han er utelatt fra Uruguays neste landskamper av denne grunn, bl.a. Får virkelig håpe han finner seg selv snart.

(Innlegget ble redigert 21.10.17 21:48)

CryniX
CryniXInnlegg: 12871
21.10.17 22:02

Mascherano har vært glimrende. Leser og takler motspillerne til frokost, lunch og middag.

(Innlegget ble redigert 21.10.17 22:03)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
21.10.17 22:17

fyfaen Suarez. 

Helt katastrofe hvor ræva han har vært i kveld.

(Innlegget ble redigert 21.10.17 22:27)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
21.10.17 23:03

Cobi, hvis han er skadet hvorfor spiller han? Det er ikke slik at Paco f.eks hadde spilt dårligere enn Suarez slik han har holdt på i år. Gi han en måned på benken. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.10.17 00:21

Fordi han ikke er mer skadet enn at han kan spille videre. Og om det hemmer han mye eller lite, vet jeg jo ikke, kanskje har det ingen betydning, men det kan jo tenkes. 

Uansett tenker nok Valverde at han vil spille han i form. For en ting er jo klart: Sånn angrepet til Barca ser ut, vinner man ingenting om ikke Suarez finner formen en eller annen gang. Derfor vil nok Valverde heller bruke Suarez enn Alcacer, selv om sistnevnte kanskje er litt bedre nå. Er jo uansett en del rapporter om at Alcacer kan forsvinne sammen med Vermaelen og Arda Turan i januar.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
22.10.17 10:07

Ja, jeg kjenner til rapportene om Paco m/flere ut til januar. Helt greit hvis Valverde ikke ønsker å bruke han.

Problemet mitt nå er at vi vinner kamper på tross av Suarez og stiller bortimot med 10 mann når han spiller. Greit nok at han har en annen utgangsposisjon i systemet til Valverde, men fyren klarer knapt å ta imot en enkel pasning uten å ødelegge. 

Man bør se etter en erstatter ganske snart. Hvem den spilleren er vet jeg ikke, pdd kunne halce Fotball-Europa erstatta Suarez uten at vi hadde blitt svekket, men det er ikke der vi skal legge lista... 

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
22.10.17 12:09

Nitrist at ikke S.Roberto kan få en ordentlig sjanse sentralt på midten. Hellig overbevist om at han virkelig vil kunne ta fyr der, og at han vil gjøre en  vesentlig bedre jobb enn Rakitic...

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg