Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Cobi
CobiInnlegg: 58250
07.11.17 11:49

Stoppersituasjonen er et stadig tilbakevendende tema i de spanske sportsavisene, hvilket jo ikke er særlig rart mtp at Vermaelen åpenbart ikke har noen lengre fremtid som noe mer enn i beste fall en som sitter på benken eller tribunen for å sikre bittelitt bredde, og Mascherano fort er inne i sin siste sesong. Han har kontrakt ut neste sesong, men han har jo en mye mindre viktig rolle nå enn før og vil nok fort se seg om etter noe nytt i denne fasen av karrieren. Marlon snakkes det ikke om i det hele tatt, merkelig nok. Han viste jo tendenser til å kunne bli helt strålende, men jeg ser at han spiller bare ca halvparten av kampene for Nice nå.

Men EMD har den siste tiden, senest i dag, konkludert med at de Ligt er førstevalget til sommeren, da i tillegg til Yerry Mina som det allerede er bestemt at skal komme (man har jo kjøpsopsjon på €9 eller €10 mill på han, avhengig av om han hentes i januar eller til sommeren). I tillegg til de Ligt har navn som Skriniar, Upamecano, Diakhaby, Inigo Martinez, Koulibaly og Lenglet (i dagens Sport) vært linket de siste ukene.

Pique, Umtiti, de Ligt og Mina høres vitterlig ut som en voldsomt fin stopperkvartett. Selv om jeg for all del har mine klare reservasjoner til sistnevnte og hans tilpasning til Barca, utelukkende basert på YT-videoer. Men han har vel tidvis holdt en mann som Davinson Sanchez ute av den kolombianske landslagselleveren, og det er jo unektelig et skikkelig styrketegn.

Ellers fremkommer det i dag av en dokumentar som er laget av L’equipe om Mbappe, at Barcelona og Monaco var enige om en overgang for Mbappe på deadline day, som innebar penger+Arda Turan. PSG og Monaco slet med å bli enige om pris, og så sent som natt til deadline day var de ikke enige. Barcelona utnyttet situasjonen og ble enige med Monaco, et fly sto klart på flyplassen for å ta han til Barcelona, men til slutt endte det som kjent med at han havna i PSG. Årsaken til at det hele stranda, sies ikke. Men dette var altså etter at Dembele var signert, og i så fall ville man altså endt opp med begge to.

 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17834
07.11.17 12:10
Cobi: I tillegg til de Ligt har navn som Skriniar, Upamecano, Diakhaby, Inigo Martinez, Koulibaly og Lenglet (i dagens Sport) vært linket de siste ukene.

De Ligt og Lenglet hadde nok begge passet utmerket inn i Barcelona (og Iñigo Martinez selvfølgelig, men hvis dere skulle kjøpt ham så hadde dere vel kjøpt ham tidligere).

Blitt veldig imponert over det Lenglet har vist denne sesongen.

Du tenker at Yerri Mina kommer inn som 4. valg? Eller tror du at han kanskje blir sendt på lån mens Marlon tar jobben som 4. valg i et år?

Cobi
CobiInnlegg: 58250
07.11.17 14:20
-Jolla: Du tenker at Yerri Mina kommer inn som 4. valg? Eller tror du at han kanskje blir sendt på lån mens Marlon tar jobben som 4. valg i et år?

Marlon er på et toårslån, så det andre forslaget ditt er neppe aktuelt for kommende sesong uansett.

Er det noe som er sikkert med november-spekulasjoner om sommer-overganger, er det at det aldri slår til. Men OM de Ligt og Mina skulle kommet, vil jeg tippe Pique/Umtiti forblir det klare førstevalget og at de to starter relativt likt. de Ligts situasjon kan jo i et sånt scenario kanskje ikke være helt ulikt Laportes situasjon, som jo slo skikkelig gjennom under nettopp Valverde.

Sånn prismessig vil vel de Ligt koste typ €40 mill, sammenlignet med Minas €10 mill, så sånn sett ligger det vel muligens en indikasjon på prioritering der? Kanskje er det lettere å selge inn Barca som fjerdevalg for Mina enn for de Ligt, som jo trenger spilletid i sin fase av karrieren, som allerede er fast for Ajax og som nok kan få førstevalgsrolle i ganske så store klubber allerede. Dortmund med Bosz har vært nevt, det samme har Arsenal med Overmars som potensiell sportsdirektør. Begge klubber vil han jo fort kunne gå omtrent rett inn på laget.

Lenglet har klausul på €30 mill. Ingen upris for unge og gode stoppere i dagens marked. Er vel venstrefotet også.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
07.11.17 20:57

Det at han er venstrefot er vel egentlig ikke et fortrinn akkurat for Barcelonas del. Umtiti er jo i samme aldersgruppe og er selvskreven i mange år framover. Men 30m er uansett en veldig overkommelig pris.

Tipper Inigo bare nevnes av "vane". De ligt den mest spennende.

Cobi
CobiInnlegg: 58250
07.11.17 21:07

Tenkte mer i et scenario hvor f.eks Pique, Umtiti og Mina utgjør de resterende tre fjerdedelene av stoperkvartetten. I så fall vil Lenglet gjøre at man har to venstrebente og to høyrebeinte stoppere. Ikke fordel for han selv, kanskje (selv om Umtiti jo behersker høyrestopperrollen glimrende også), men en fordel for klubben, tenker jeg. Ikke minst fordi det tradisjonelt er lettere å hente høyrebente stoppere, så den dagen Pique er for gammel/for dårlig, er det greit om det er en høyrebent stopper man trenger.

Men voldsomt viktig er det neppe. Marquez/Puyol, Puyol/Pique, Pique/Mascherano: Det er mildt sagt ikke voldsomt avgjørende å ha en venstrefoten og en høyrefotet stopper i Barca. Vi kan gjerne nevne Ferdinand/Vidic, Terry/Carvalho, Ramos/Pepe, Ramos/Varane, Godin/Miranda, osv, osv. Mulig jeg blingser på en og annen her, men ut fra husken kjapt er alle disse høyrefotede.

Cobi
CobiInnlegg: 58250
08.11.17 16:26

I følge tyrkiske Fanatik er det enighet mellom Barcelona og Galatasaray om et utlån av Arda Turan. Tyrkerne skal betale €1,5 mill for lånet ut sesongen og vil ha kjøpsopsjon til sommeren. Sies ingenting om hvorvidt de skal dekke lønna hans denne sesongen eller om opsjonen er obligatorisk eller valgfri.

Tyrkiske medier melder mye rart, så det er vel ingen vits i å konkludere med at han er gone helt enda, for å si det sånn.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5617
08.11.17 20:53
Cobi: Vi kan gjerne nevne Ferdinand/Vidic, Terry/Carvalho, Ramos/Pepe, Ramos/Varane, Godin/Miranda, osv, osv. Mulig jeg blingser på en og annen her, men ut fra husken kjapt er alle disse høyrefotede.

Carvalho/Terry var henholdsvis høyre- og venstrebent. Men du får godkjent! ;)

Vil forøvrig nevne Cannavaro/Nesta som to høyrebente stoppere. Hvis noe, så later det til at det er en fordel å ha to høyrebente stoppere. Min oppfatning er at ventstrebente er langt mer venstrebente enn høyrebente er høyrebente - altså at høyrebente ofte er bedre med feil bein. Dette kan forklare hvorfor det kan være en fordel at begge er høyrebente.

(Innlegget ble redigert 08.11.17 20:55)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1916
08.11.17 22:38

xavi-maestro, Terry og Carvalho var begge høyrebente.

Ellers vil jo de spillerne som er venstrebente ofte være mye mer "en-fotede" enn de høyrebente. Forklaringen er enkel: stor overvekt av spillere har ikke høyrefoten som standard. De som har venstrefot som standard blir jo gjerne plassert på venstresiden i forsvaret og bruker da gjerne kun den.

Jeg vet ikke om det er en fordel å ha 1venstre og 1høyrefotet i forsvaret kontra 2 høyrefotede. 

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10397
08.11.17 23:16
rivaldo: Jeg vet ikke om det er en fordel å ha 1venstre og 1høyrefotet i forsvaret kontra 2 høyrefotede.

Når man spiller sentralt på banen (enten det er i midtforsvaret eller i midtbanen) har det ikke ha så mye å si. Det er hos backer og vinger det er viktig med riktig fot, ellers ender de opp med å måtte skjære innover hele tiden. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5617
08.11.17 23:41
rivaldo: xavi-maestro, Terry og Carvalho var begge høyrebente. Ellers vil jo de spillerne som er venstrebente ofte være mye mer "en-fotede" enn de høyrebente. Forklaringen er enkel: stor overvekt av spillere har ikke høyrefoten som standard. De som har venstrefot som standard blir jo gjerne plassert på venstresiden i forsvaret og bruker da gjerne kun den. Jeg vet ikke om det er en fordel å ha 1venstre og 1høyrefotet i forsvaret kontra 2 høyrefotede.

Hmm, da har tidligere fotballspill tatt feil over flere år. Men jeg ser jo på youtube at du har rett.

Når det kommer til fordel/ulempe, så viser empiri at de beste stopperduoene stort sett er HH. Det har naturligvis noe å gjøre med at venstrebente ofte blir plassert på kant/back fra tidlig av, men det gjør jo forsåvidt høyrebente og. Samtidig er det langt flere høyrebente enn venstrebente, noe som naturligvis fører til flere HH enn HV.

(Innlegget ble redigert 08.11.17 23:43)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
09.11.17 00:30

Noen som fikk med seg Barcelona Femeni sin 0-6 seier over Gintra? Ikke det nei. Da kan jeg by på en virkelig godbit her:

http://sports.cardmura.com/fc-barcelona-femeni-forcabarcahighlights-gintra-u-vs-fc-barcelona-femeni/

Sjekk ut situasjonen som skjer 1.11. Ord blir fattige...

(Innlegget ble redigert 09.11.17 00:32)

Hristo_Stoichkov
Hristo_StoichkovInnlegg: 744
09.11.17 00:47
Bølgenisse: Sjekk ut situasjonen som skjer 1.11. Ord blir fattige...

Jeg hadde mildt sagt blitt forbanna, hva i h.... er det de driver med, haha.

Dabedida
DabedidaInnlegg: 21843
09.11.17 06:59

Typisk spansk fotball hvor de nærmest skal gå ballen i mål. Glimrende eksempel på hvorfor det er bedre å bare skyte litt istedenfor. De burde se på Asensio for inspirasjon! 

Ellers hadde keeperen til Gintra en fæl dag på jobb. Håper hun kommer seg, stakkars.

Elguaje
ElguajeInnlegg: 21154
09.11.17 12:47

a Croatian guy walking into a bar …

Sett av noen minutter og les denne flotte teksten av Ivan Rakitic. 

 

The Players tribune er generelt en meget bra side med personlige tekster fra forskjellige idrettsutøvere.

Wiko
WikoInnlegg: 160
09.11.17 13:17
Elguaje: a Croatian guy walking into a bar … Sett av noen minutter og les denne flotte teksten av Ivan Rakitic.

Veldig god tekst. Takk for at du delte!

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1916
09.11.17 15:11

Sport: 
Barcelona vil by €120 millioner for Coutinho i januar.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1916
09.11.17 15:21

Følgende spillere under har kontrakt til 2018 med sine respektive klubber. Kunne noen vært interessante for oss eller er de ikke bedre enn benkspillerne vi allerede har?

Leon Goretzka (Schalke)
Max Meyer (Schalke)
Jose Gimenez (Atletico)
Stefan De Vrij (Lazio)
Kepa Arrizabalaga (Athletic)
Bernard (Shaktar)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.11.17 15:37
rivaldo: Sport: 
Barcelona vil by €120 millioner for Coutinho i januar.

Ufattelig overpris mao. 

Ang Leon Goretzka, så har han vel blitt ryktet å være på vei til oss. Håper det hvert fall stemmer, så får en nesten shippe ut Gomes/Rafinha eller noe så det blir plass.

(Innlegget ble redigert 09.11.17 15:40)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1916
09.11.17 15:40

Kan du komme med noen navn på spillere som er like gode og aktuelle? Til en langt lavere pris selvsagt.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.11.17 15:54
rivaldo: Kan du komme med noen navn på spillere som er like gode og aktuelle? Til en langt lavere pris selvsagt.

Like gode? Mest sannsynlig ikke, men som vil bli det evt bedre så ja. Men noen som er i nærheten av å være det eller på vei til å bli det så er det nok haugevis. Handler bare å se dypere, noe som ikke burde være et problem for folk som jobber med dette.

Jeg er mer fan av "Umtiti kjøp" enn "insert stjerne navn kjøp" aka Real Madrid way. Man får faktisk en del sjanser(spillere) for 120 mill euro, så kan man heller shippe ut spillere som Rafinha, Arda, Denis, Gomes etc så det blir plass. Hvordan de bruker de sjansene er en annen sak.

 

(Innlegget ble redigert 09.11.17 16:09)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
09.11.17 16:06
Royu: så er det nok haugevis.

Det er bare å nevne i fleng ? Jeg hadde selv foretrukket Verratti, Thiago, Koke eller Eriksen i langt større grad enn Coutinho selv, kanskje også Saul. Men det er ikke mange talenter jeg med stor sikkerhet kan si vil bli bedre enn Coutinho.

Man har jo også strengt tatt prøvd og prøvd på upolerte midtbanespillere. Det er ikke gitt at hver spiller med et bra potensial fortsetter å blomstre. Man har både Suarez, Rafinha (selv om han er fra eget akademi) og Gomes den siste tiden i denne kategorien håpefulle unge. Men når ingen virkelig tar steget opp til å etablere seg, slik som Umtiti har gjort, så har man rett og slett ikke tid til å vente veldig lenge med Iniesta som allerede er 33 år.

Vanskelig å si om Coutinho er den rette, men å få inn en mann på midtbanen som hadde gått rett inn i en førsteellever og styrket laget hadde styrket laget veldig i mine øyne. Slik stallen er nå, så er man enormt avhengig av en noe ustabil, 33 år gammel Iniesta som er over en hel sesong er fryktelig skadeutsatt.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1916
09.11.17 16:18

Alle de du nevner vil jo koste bortimot i samme gate som Coutinho LaVecchiaSignora. En type som Verratti er jo faen ikke tilgjengelig en gang, da PSG nekter å selge. En type som Coutinho skiller seg ut, da han klarer å forsere spillere i langt større grad og vil da sånn sett være bedre til å erstatte Iniesta. Enig i innlegget ditt btw.

Jeg skjønner hva Royu mener, men han bør begynne å hoste opp noen navn snart.

(Innlegget ble redigert 09.11.17 16:19)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.11.17 16:29
LaVecchiaSignora: Det er bare å nevne i fleng ? Jeg hadde selv foretrukket Verratti, Thiago, Koke eller Eriksen i langt større grad enn Coutinho selv, kanskje også Saul. Men det er ikke mange talenter jeg med stor sikkerhet kan si vil bli bedre enn Coutinho. Man har jo også strengt tatt prøvd og prøvd på upolerte midtbanespillere. Det er ikke gitt at hver spiller med et bra potensial fortsetter å blomstre. Man har både Suarez, Rafinha (selv om han er fra eget akademi) og Gomes den siste tiden i denne kategorien håpefulle unge. Men når ingen virkelig tar steget opp til å etablere seg, slik som Umtiti har gjort, så har man rett og slett ikke tid til å vente veldig lenge med Iniesta som allerede er 33 år. Vanskelig å si om Coutinho er den rette, men å få inn en mann på midtbanen som hadde gått rett inn i en førsteellever og styrket laget hadde styrket laget veldig i mine øyne. Slik stallen er nå, så er man enormt avhengig av en noe ustabil, 33 år gammel Iniesta som er over en hel sesong er fryktelig skadeutsatt.

Verratti, Thiago og Koke faller neppe inn rollen til hva Coutinho vil ha. De faller i rollen til Paulinho, Rakitic, Andre Gomes and so on. Selv om Thiago selvfølgelig har såpass stort offensiv rep at han helt sikkert kunne spilt på plassen til Iniesta.

Prøvd og prøvd? Man har vel knapt prøvd. Rafinha og Denis ble ikke hentet for å "erstatte" Iniesta eller på å forsøke å gjøre det. De ble hentet tilbake for å sørge for bredde i troppen, det er jeg hvert fall temmelig sikker på.

Det eneste man har faktisk prøvd på midtbanen er Gomes, Paulinho og Rakitic. 2 av disse fungerer greit om dagen, den ene gjør ikke det. Så man har strengt tatt ikke prøvd en eneste ting på hverken Busquets eller Iniesta sin plass. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.11.17 16:42
rivaldo: Jeg skjønner hva Royu mener, men han bør begynne å hoste opp noen navn snart.

Det er helt meningsløst. 
Hadde jeg hostet om et navn som f.eks Umtiti som potensiel verdensklasse, fast plass og gud vet hva før han kom hit så er det vel neppe noen som hadde trodd på meg. Man så jo også dette med Semedo når jeg nevnte at jeg heller ville ha han fremfor Bellerin. Folk trodde jo at en etablert spansk høyreback var et bedre valg å ville bruke 50+ mill euro på han. Nå har man altså fått en potensiel verdensklasse back til mye mindre fordi man tok sjansen. 

En ting er hvordan de gjør det i den nåværende klubben, men man har ingen peiling på hvordan de vil gjøre det i f.eks Barcelona. Vil de ta helt enorme steg eller vil de falle helt gjennom er selvfølgelig det store spørsmålet. 

Det kan selvfølgelig slå ut begge veier, men man får aldri vite om man aldri tar sjansen. Om man ikke er villig til å ta sjansen på yngre spillere og feile så kan man egentlig bare legge ned La Masia å heller bruke 100+ mill euro hver sesong for å hente skikkelig oppgradering på de plassene man trenger. 


Det handler om å hente riktige spillere. Spillere som Arda, Paco, Deulofeu, Digne, Denis, Rafinha og Vidal osv sa seg selv at de aldri kom til å bli faste eller de helt store.
Gomes kjøpte forstod jeg meg aldri på, men jeg lar vær å ta han med fordi jeg regner med at han var et forsøk på å skaffe seg en fremtidlig midtbanestjerne.

Nå som disse ikke fungerer lengre så hadde det ikke vært meg imot om hele gjengen ble kastet på dør, hentet opp enkelte spillere fra B laget, gitt de sjansen langt oftere enn hva man har klart til nå. Så får man faktisk svar på om de fungerer eller ikke.

Brukt de gjenværende plassene på å hente spillere som KAN bli erstattere for de enkelte posisjonene man behøver. Fremfor å hente noen som IKKE KAN bli det.

(Innlegget ble redigert 09.11.17 16:56)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1916
09.11.17 16:51

Hvilke midtbanespillere eller offensive spillere kan bli "Umtiti-kjøp" for oss tror du?

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
09.11.17 17:27

Uenig i at nevnte Verratti, Koke og Thiago havner utenfor kategorien og er i rollen til Rakitic/Paulinho. Slik jeg ser det er Iniestas viktigste egenskap å diktere spillet, ikke å dra av en mann, selv om dette er en x-faktor som tidvis gir det lille ekstra. 

For å sette det litt på spissen er dette mer en erstatter for Xavi, der iniesta har vikariert etter at Xavi dro. Det er disse egenskapene vi trenger som mest å erstatte. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.11.17 17:39
rivaldo: Hvilke midtbanespillere eller offensive spillere kan bli "Umtiti-kjøp" for oss tror du?

Brandt og Goretzka for å nevne 2 i farta. Riktig nok vil jo Goretzka gå gratis så ikke akkurat noe å tape der. Brandt kan gjøre som Coutinho, spille offensivt eller ving. Tipper prislappen ligger på drøyt 40-50.

Dembele kan vel også spille offensiv midtbane bare så det er sagt. Evt bytte om plassene. 


Brandt - Suarez - Messi
        Dembele
Busquets-Goretzka
Alba- de Ligt-Umtiti-Semedo
Ter Stegen

Vann i munnen.

lekebassen
lekebassenInnlegg: 273
10.11.17 20:37
Royu: Brandt - Suarez - Messi
        Dembele
Busquets-Goretzka
Alba- de Ligt-Umtiti-Semedo
Ter Stegen Vann i munnen.

Noen spiller for mye FIFA. Bra navn, og tro at laget automatisk blir sammensatt. 

Veldig bra, Geers.

xytheon
xytheonInnlegg: 18820
andwez
andwezInnlegg: 11339
13.11.17 11:04
xytheon: I'll just leave this here

Om jeg har forstått det riktig så baserer jo xG seg på hva en spiller får til målt opp mot gjennomsnittet, og ordet "gjennomsnittet" og Messi har ikke noe å gjøre i samme modell. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg