Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Cobi
CobiInnlegg: 58124
19.11.17 21:51

Prinsipielt uenig i at det skal være mulig å anke gule kort. Men sånn er det nå engang i Spania, og Suarez’ gule så helt feil ut for meg. Om noe, er det jo keeper som «slår», hvorpå samme keeper hiver seg ned som en sekk poteter uten at Suarez egentlig gjorde noe som helst. Det var vel da Langli uttalte at han ville spy av keeperens oppførsel.

Men Piques gule var vel greit nok, sånn jeg husker det. Det er nok en anke mest for å vise at man gjør alt man kan for å få han med mot Valencia, og eventuelt for å sette litt press på forbundet. Men jeg regner med den blir avvist.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1634
20.11.17 08:02

Pique kom jo med en kommentar til dommeren rett etter gulkortet om at han (dommeren) allerede hadde planer om å gi han kortet før kampen.. Så jeg tror vi trygt kan si at de ikke kommer til å gjøre om det kortet.

Ellers ble Marcelino utvist mot Getafe, og sitter da på tribunen til helga. Vet ikke hvilke innvirkninger det vil ha for Valencia, men det kan jo umulig være positivt for dem. 

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3442
20.11.17 09:00

Valencias første omgang mot Espanyol var rævva...

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 702
21.11.17 10:32
rivaldo: Begge lag er i kjempeform.

Det vil jeg ikke si. Valencia var MEGA MEGA heldige at de vant kampen mot Espanyol. De ble overkjørt i 60 min, hvor Espanyol har 3 i treverket, og flere store sjanser. Kondogbia drar til fra flere meter og treffer så rent som det er mulig. De spilte ræva mot Espanyol selvom 0-2 i sekken virker bra for de som ikke så kampen. Forrige runde mot Leganes hvor de vant 3-0 var heller ikke imponerende. Ja, det er 5 i pluss og null baklengs, men resultatene ljuger kraftig her.  De hvilte noen av stammespillerne mot Espanyol, men fortsatt ganske slagkraftig. 

Nå skal det sies at Barca har vært noe heldige den siste tiden, men om Valencia stiller slik de gjorde mot Espanyol( og deler av kampen mot Leganes), så er det fullt mulig med 3 poeng, og minst ett. 

(Innlegget ble redigert 21.11.17 10:34)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1634
21.11.17 12:36

Det jeg siktet til var poengfangsten disse lagene har hatt. At det har vært rusk i maskineriet er greit, men begge lag samler poeng for morro skyld for tiden. 

Det er fullt mulig med 3 poeng for Barcelona, og skal man se på historikken tar vi minimum 1 poeng (sist gang vi tapte på Mestalla i ligaen var 2007), men vi mangler Pique og vil være kraftig svekket. Dessuten bruker kampene på Mestalla å være ganske tette og intense kamper. Sist gang Valencia var så gode som de er nå er vel nesten glansdagene til Rafa Benitez og Aimar 

Jeg tror vi får en sinnsyk kamp i helga. 

andwez
andwezInnlegg: 11241
21.11.17 15:38
rivaldo: Sist gang Valencia var så gode som de er nå er vel nesten glansdagene til Rafa Benitez og Aimar

Vel, vel. 

Så en oversikt over xG her om dagen og de er jo i verdenstoppen på uttelling så langt - eller de scorer 2-3 ganger mer enn de normalt burde gjøre. De skaper ikke i nærheten av så mye som resultatene tilsier. En slags omvendt Real Madrid. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1634
21.11.17 16:25

Mulig andewz, jeg baserte innleggene mine på poengfangsten så langt. Har ikke sett så mye av Valencia i år. 

Cobi
CobiInnlegg: 58124
21.11.17 16:27
andwez: Så en oversikt over xG her om dagen og de er jo i verdenstoppen på uttelling så langt - eller de scorer 2-3 ganger mer enn de normalt burde gjøre. De skaper ikke i nærheten av så mye som resultatene tilsier. En slags omvendt Real Madrid.

Omtrent, i hvert fall. De har scoret 32 og «skulle» scoret 21,5, de har sluppet inn 11 og «skulle» sluppet inn 16, og har 30 poeng og «skulle» hatt 21. Finnes jo flere xG-kilder, men her brukte jeg understat

Og så stemmer det som du sier om Real Madrid. De «skulle» ha ledet serien og «skulle» scoret flest mål. Med Barca veldig hakk i hel både poengmessig og mtp antall mål scoret.

Kampen til helga er vel en hvor uavgjort i utgangspunktet er greit nok, men hvor seier langt på vei vil «vinne» serien allerede i november. Da vil det være minimum sju poeng til Valencia og ti til de to Madrid-lagene, etter å ha møtt Valencia og Atleti borte. Det begynner faktisk å bli serieavgjørende avstander allerede. Men som sagt: Uavgjort og fire/åtte poeng ned vil være helt til å leve med det også.

Draciger
DracigerInnlegg: 10106
21.11.17 19:58
Cobi: Kampen til helga er vel en hvor uavgjort i utgangspunktet er greit nok, men hvor seier langt på vei vil «vinne» serien allerede i november.

De tre neste bortematchene blir fort avgjørende om det blir spennende eller ei til våren. Valencia, Villarreal og R.Madrid.

Cobi
CobiInnlegg: 58124
22.11.17 11:42

Så.. er vi klare for Özil i stedet for Coutinho da? Er i hvert fall det de spanske sportsavisene renner over av de siste dagene/uken. Altså, Coutinho som klart førstevalg i januar, men Özil som alternativ dersom det ikke er mulig å hente brassen.

Kontraktsløs til sommeren og derfor billig. Kan spille CL i vår. Fantastisk god på sitt beste. Og der stopper vel argumentene FOR å hente han. Motsatt er han aldrende, han kan ikke brukes i de store kampene pga at han er ræv i presset, han kan umulig bekle Iniestas rolle, i motsetning til Coutinho, han røyker, han er kronisk ustabil.

Det blir et nei for min del. Er Coutinho umulig å hente i januar, er det like greit å drite i det og kjøre på med det en har. Dembele er også på vei tilbake og vil gi nye strenger offensivt. 

Kubala
KubalaInnlegg: 7990
22.11.17 12:38

Nei for min del også.

Hindrer nok videre kjøp neste sommer som kan komme mye bedre med enn å sitte på en dyrt lønnet Ôzil.

Her må man ta lærdom av Arda-saken som I mine øyne er noe lignende av et panikk Øzil-kjøp.

Draciger
DracigerInnlegg: 10106
22.11.17 13:09
Kubala: Hindrer nok videre kjøp neste sommer som kan komme mye bedre med enn å sitte på en dyrt lønnet Ôzil. Her må man ta lærdom av Arda-saken som I mine øyne er noe lignende av et panikk Øzil-kjøp.

Til 20mill så er det ikke fullstendig krise, men jeg er enig med dere.

Jeg vil heller at de nåværende spillerne får sjansen ala Dennis.

(Innlegget ble redigert 22.11.17 13:10)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
22.11.17 13:12

Blir tap i kveld

andwez
andwezInnlegg: 11241
22.11.17 14:11
Cobi: Og så stemmer det som du sier om Real Madrid. De «skulle» ha ledet serien og «skulle» scoret flest mål. Med Barca veldig hakk i hel både poengmessig og mtp antall mål scoret.

Nå er det vel heldigvis sånn at hvis xG hadde vært fasiten hadde vel Barcelona og Real Madrid hatt 110 poeng hvert år, og sånn er det ikke. Om de er udyktige eller uheldige kan sikkert diskuteres, og det kan like gjerne forklares med en normalisering fra fjoråret som var helt, helt sinnssykt. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6949
22.11.17 14:47

Videre blir jo det også temmelig feil å legge for mye i expected goals ettersom det fullstendig lar være å ta høyde for angripsspillernes avslutningsegenskaper og keeperens dyktighet. Det gjenspeiler derfor ikke nødvendigvis så godt hva som ville vært et "rettferdig" resultat.

Et lag med en god avslutter fremme og en god keeper i mål må jo forventes å "slå" denne skalaen i begge retninger, og motsatt i motsatt tilfelle.

9ppon
9pponInnlegg: 2714
22.11.17 15:24

En annen ting er vel at man må ta høyde for endel avvik fra det som skal være et snitt over tid. For mindre gode lag vil ikke dette (på sikt) være så stort problem, fordi man får noen positive avvik som bidrar til mer poeng og noen negative avvik som fører til mindre poeng.

For et lag som vinner 8-9 av 10 kamper så vil de fleste positive avvikene, altså der man scorer mer mål enn forventet, bare bidra til en større seier, mens det for de negative avvikene vil føre til poengtap. Altså er det bare de negative avvikene som vil spille inn på poengsummen man står igjen med til slutt, og dermed vil xG overvurdere topplagenes poengfangst. Mulig det er noe feil med logikken her, men det er i alle fall slik jeg ser det for meg i farten.

(Innlegget ble redigert 22.11.17 15:25)

-Jolla
-JollaInnlegg: 16665
22.11.17 16:29
andwez: Nå er det vel heldigvis sånn at hvis xG hadde vært fasiten hadde vel Barcelona og Real Madrid hatt 110 poeng hvert år, og sånn er det ikke.

Det er jo ikke slik du regner ut Expected Points. Det som du gjør er jo at du tar en viss stilling i xG (for og imot) og sier at i dette sjansebildet så ender 86% av kampene med seier, 10% av kampene med uavgjort og 4% av kampene med tap. Fasiten blir da at dette laget (i snitt) da tar 2,68 poeng i denne typen kamp.

Som regel så får gode lag flere mål enn xG og slipper inn mindre enn xG imot. Et snodig unntak her er faktisk lag som spiller "Guardiola-fotball" i mangel på et bedre uttrykk, altså lag med høy ballbesittelse som gjerne har mange trekk før en sjanse, som ofte har dårlig uttelling. Kan jo hende at Drillo har rett i noe, men mye av det tror jeg går på det mentale planet som en datamaskin ikke klarer å plukke opp. Og det er ikke så uvanlig at du får kamper hvor du har 28-1 i sjanser hvor stillingen blir 2-1.

Det handler litt om mentaliteten til underdogen - altså at når spissen får den ene store sjansen så vet han at det er denne de får og går 110% for den, mens når Deulofeu eller Benzema får ballen i det som i utgangspunktet er en glimrende scoringsposisjon så tenker de gjerne at de ikke vil ødelegge angrepet som har vart i 2 minutter og ser at Messi/CR kanskje er i en vel så god posisjon som de selv er i og velger enten å sentre eller så blir det en mellomløsning hvor du ikke helt går for krysset, men heller skyter ballen inn i farlig sone hvor du håper på en retur eller lignende.

For det forsvarende laget har det også endel å si. Et forsvar og en keeper som har forsvart 50 angrep og reddet 20 skudd er mer påskrudd og har mer troen på at vi stopper det neste også, enn når en keeper+én forsvarsspiller plutselig får en Sergi Enrich imot seg som spurter for sin ene store målsjanse iløpet av kampen.

(Innlegget ble redigert 22.11.17 16:32)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6949
22.11.17 17:23

Jeg tror et annet poeng er at når man spiller ballbesittende fotball, så vil mange av sjansene i realiteten være mindre enn de ellers ville vært i fra samme posisjon. Når Lampard får avansere frem i banen mot et ryggene forsvar og i fart få smelle av fra 20 meter så er det en veldig mye større sjanse enn når Rakitic, også på 20 meter, stillestående med lite rom og dårlig tid, mottar en ball og har 5-6 oppofrende forsvarsspillere mellom seg og mål. Selve skuddet kommer fra samme hold, men forutsetningene for å kunne score er helt forskjellige.

(Innlegget ble redigert 22.11.17 17:24)

-Jolla
-JollaInnlegg: 16665
22.11.17 17:28
Bølgenisse: Når Lampard får avansere frem i banen mot et ryggene forsvar og i fart få smelle av fra 20 meter så er det en veldig mye større sjanse enn når Rakitic, også på 20 meter, stillestående med lite rom og dårlig tid, mottar en ball og har 5-6 oppofrende forsvarsspillere mellom seg og mål. Selve skuddet kommer fra samme hold, men forutsetningene for å kunne score er helt forskjellige.

Det med at spillerne rygger og kanskje hverken de eller keeper er i perfekt balanse kan nok spille inn, men hvor spillere står og hvor mange spillere som er mellom skuddtaker og mål blir tatt med i beregningen på hvor stor sjansen for mål er. Har en spiller god tid med ball og får sikte uten å bli presset så kan skudd fra 25-30 meter bli regnet som 0,3-0,4 mål.

Ost
OstInnlegg: 1356
22.11.17 20:13

Messi hviles fra start. Dette kan jo bli interessant...

Edit: Overraskende, men egentlig fremstår det ganske fornuftig mtp resten av høsten.

(Innlegget ble redigert 22.11.17 20:15)

Cobi
CobiInnlegg: 58124
22.11.17 20:17

For ordens skyld: Jeg mente aldri at xg eller xp er noen fasit eller noe i nærheten av det. Det er jo kun en indikasjon om de bakenforliggende tallene, gitt «normal» uttelling av alle parter.

Anyways: Suarez’ gule kort er rettmessig fjerna, mens Piques like rettmessig står. Klubben anker ikke sistnevnte beslutning, så da er han endelig ute av Mestalla. Med det bakteppet synes jeg det er litt rart at ikke Vermaelen starter for Umtiti i dag, både for å gi belgieren spilletid, men også for å ikke risikere franskmannen. Overraskende nok hviles faktisk Messi i kveld.

ter Stegen, Semedo, Umtiti, Pique, Digne, Busquets, Iniesta, Rakitic, Paul8nho, Deulofeu og Suarez starter.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
22.11.17 20:27

Førsteplassen i gruppa er jo mer eller mindre sikret så lenge man vinner siste kampen. Så fremstår som et helt greit valg, en smule "feigt" også da man mer eller mindre sier fra seg sjansene å vinne kampen med å benke Messi. 

Men skal jo sies at Messi har vært litt "off", så en litt spillsugen Messi mot Valencia kan vi like. Det er tross alt viktigere å vinne mot Valencia på søndag enn Juventus i kveld. 

(Innlegget ble redigert 22.11.17 20:27)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
22.11.17 20:45

Blir nok en fæl fotballkamp sett med Barcelona øyne i kveld. Men skal gi det en sjanse, skifter over til ATM og Roma om det blir for jævlig.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1634
22.11.17 21:00

Utrolig at en spiller med rykket/farta og teknikken til Deulofeu framstår som en vandrende støttepasning. 

Ost
OstInnlegg: 1356
22.11.17 21:37

Grei førsteomgang fra Barcelonas side synes jeg. Man har brukbar kontroll på Juventus uten å bruke så altfor mye krefter. Selvsagt er det omstendelig, men lite annet å forvente på Juventus Stadium uten Messi og Alba (han er jo en som faktisk kunne strukket Juventus litt). 0-0 er jo også et helt kurant resultat.

Busquets og Iniesta med en del sexy involveringer.

Mulig å kuppe dette i andreomgang dersom Messi kommer på etterhvert.

(Innlegget ble redigert 22.11.17 21:39)

Ost
OstInnlegg: 1356
22.11.17 22:28

Vakkert med stående applaus for banens gigant. På dager som denne står ikke Iniesta tilbake for noen midtbanespillere i verden. Unplayable!

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4569
22.11.17 22:30
Ost: Vakkert med stående applaus for banens gigant. På dager som denne står ikke Iniesta tilbake for noen midtbanespillere i verden. Unplayable!

Idag var han rett og slett magisk på godt gammelt vis.

Videre ser vi et gjentakende problem - nemlig Suarez. Hvor lenge skal den mannen bli sett på som en god nok spiss for Barcelona? Man vet jo nærmest med sikkerhet at ballen mistes dersom han blir involvert. Kan ikke ha slike spillere på banen for et lag som Barcelona.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1634
22.11.17 22:40

Suarez må vekk fra første11. Han er helt på pæ jordet stort sett hele tiden.

Kubala
KubalaInnlegg: 7990
22.11.17 22:53

Iniesta, Busquets, Umtiti, ter Stegen(!) 

optajose: 96% - Marc-Andre ter Stegen has saved 23 of the last 24 shots on target he has faced for Barcelona in all competitions. Show.

dragons100
dragons100Innlegg: 27382
22.11.17 23:14

Det blir nok av kamper rett før og etter jul. At man nå har noen uker der de beste spillerne faktisk bare spiller en gang i uke tror jeg er meget bra. 

I dag ble jo Messi og Alba spart. 

Om en uke spiller FCB returoppgjør i CDR. Det er en kamp jeg regner med at 8-10 av de faste ikke spiller, så der blir det jo en ukes hvile. 

Så har man hjemmekampen mot Sporting i midtuka etterpå, der også tipper jeg et stort antall spillere vil hviles, dog ikke like mange som i CDR-kampen. De siste ukene vil det ikke være midtukekamper. 

Så det er gode muligheter til å ikke brenne kruttet nå. 

Valencia B: Toppet lag. 

Real Murcia H: Knapt ingen av de faste spiller. 

Celta Vigo H: Toppet lag. 

Sporting H: Trolig kun noen av de faste som starter. 

Villarreal B: Toppet.

Deportivo H: Toppet /  Nesten toppet. 

Real Madrid B: Toppet

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg