Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8845
26.11.17 22:57

oi..  det er mye hands det :p

(Innlegget ble redigert 26.11.17 22:58)

beardman
beardmanInnlegg: 2835
26.11.17 23:17
ragnarMadrid: Syk statistikk.

I tillegg til en som ikke ble godkjent i dag..

OchoCinco
OchoCincoInnlegg: 843
26.11.17 23:21

Husker ikke hva resultatet ble, men i Barca-Malaga tidligere i sesongen så var ballen også ute før den gikk i mål. Men det er selvsagt glemt nå.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
26.11.17 23:27

Det ble 2-0, målet kom i det andre spilleminutt, og årets Barca hjemme mot årets Malaga ville etter alle solemerker blitt hjemmeseier uansett.

På et mer generelt grunnlag er det dog helt riktig at Barca, særlig relativt til Real Madrid, ikke har vært uheldige med dommerne hittil denne sesongen.

pregra
pregraInnlegg: 8792
27.11.17 10:48

Deulofeu med noe i nærheten av tidenes værste cameo noensinne. Gjør alt, absolutt alt, feil både taktisk og teknisk. Ellers er jo L. Suarez, nok en gang, helt sinnsykt svak. Offside, miste ballen på enkelt vis, offside. Rinse and repeat. 

Vermaelen overraskende bra. Med tanke på hvor råtten Piqué har vært denne sesongen er jeg ikke negativ til at duden spiller mer. Umtiti som vanlig er jo helt SJEF. Sliter med å finne en bedre stopper der ute pdd.

Messi. Litt opp og ned for tida. Står vel uten scoring (bortsett fra igår...) i hele November? Meget sjelden vare, men kan vel telles på én hånd antall avslutninger fra farlig posisjon - ligger ekstremt djupt i banen. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
27.11.17 10:58

Ikke så lett å score når motstanderlaget kan sette halve laget på deg slik situasjonen er i Barcelona om dagen så er Messi strengt tatt den eneste trusselen vi har. nr 2 på toppscorere lista vår er vel Selvmål? Sier egentlig sitt.

Tipper vi taper ganske heftig mot ett eller annen topplag i år. 3 eller 4 måls tap.

Spår PSG. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
27.11.17 11:29

Jeg måtte streame førsteomgang i går fra en ferjekai og en ferje på vei hjem fra Eliteseriekamp, så da så jeg på en eller annen kanal med engelske kommentatorer. Tror det var Bein, men det betyr nå mindre. Uansett: De diskuterte også Suarez, og uten at dette skal unnskylde sesongen hans, så var de inne på spesielt to momenter som kan forklare noe av det.

Det ene er selvsagt det rent taktiske. Der man i fjor spilte med MSN der fremme, spiller man f.eks. i går med Messi og Suarez i en mer 442-aktig variant, og når Messi da i tillegg dropper mye dypt, blir Suarez voldsomt mye mer isolert enn i fjor. Det forsvarer ikke de dårlige touchene og sånt, men det forklarer en del av forskjellen i arbeidsbetingelsene hans fra i fjor. Og uten at jeg har tall og facts på det, vil jeg tro man spiller mindre direkte i år, hvilket gjør at Suarez i større grad er møtende, enslig spiss mot etablert forsvar, mens han i litt større grad var en kontringsspiss i Luis Enriques system tidligere.

Det andre går på denne skaden bl.a jeg har nevnt her inne tidligere. I nest siste landslagspause vurderte Suarez kikkhullsoperasjon av menisken, hvilket ville gjort at han hadde vært ute i fire ukers tid. Nå ble det aldri gjort, og hvorfor vet ikke jeg, men med Dembele skada, er jo alternativene rimelig få. Mulig det var derfor, men kommentatorene mente i hvert fall på at Suarez ganske åpenbart sliter med kneet sitt fortsatt og egentlig spiller halvskada. Nok en gang ikke noe som forsvarer dårlige touch og sånt, men samtidig er jo spisser fort sånt at når de mister «the extra yard of pace» så går det ut over selvtillitt, flyt og til slutt touchet også.

Får virkelig håpe det bedrer seg offensivt, både kollektivt og individuelt, når Dembele returnerer.

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 4016
27.11.17 13:15

Om Suarez spiller halvskadet, kan det forsvare det dårlig spillet. Har fortsatt troa..

Iniesta
IniestaInnlegg: 2046
27.11.17 13:37

Når Dembele returner , og kampprogrammet roer seg bør man vurdere 4 uker. I januar er det ingen E-cup, men mye copa.

Teknikken og touchet virker helt hjelpeløst om dagen.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
27.11.17 13:46

Angående Suarez, ja han har dårligere arbeidsforhold denne sesongen kontra i fjor, men det forsvarer likevel ikke det faktum at fyren ikke klarer å sentre, dårlige touch, elendig teknisk, mister ballen hele tiden, går i offside osv. Han er rett og slett blitt elendig, skadet eller ei.

Hvis han er skadet, og denne forbaska skaden påvirker han, hvorfor spiller han da? På benken sitter en tidligere landslagsspiss for Spania, som må føle seg jævla urettferdig behandlet av Valverde, som har gitt ut klippekort til Suarez. Han har vært regelrett crap i 3månender, og i stort sett de fleste kamper spiller vi nesten med 10 mann. At dette skal kunne gå an i Barcelona er helt sinnsykt.

Når januar kommer, så får man operere fyren og bli ferdig med det. Inntil videre håper jeg han blir benket og at Paco får spille. Alt annet vil være bare håpløst og et hån. 

Angående Deulofeu, hjelpe meg. Så også at Messi ble forbannet et par ganger i går på han, og det sier en del. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6127
27.11.17 14:50
Cobi: Får virkelig håpe det bedrer seg offensivt, både kollektivt og individuelt, når Dembele returnerer.

Problemet er bare at Dembele ikke passer inn i dagens Barcelona - i det hele tatt. Som jeg sa før skaden, en horribelt kjøp.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
27.11.17 15:12
rivaldo: Hvis han er skadet, og denne forbaska skaden påvirker han, hvorfor spiller han da? På benken sitter en tidligere landslagsspiss for Spania, som må føle seg jævla urettferdig behandlet av Valverde, som har gitt ut klippekort til Suarez. Han har vært regelrett crap i 3månender, og i stort sett de fleste kamper spiller vi nesten med 10 mann. At dette skal kunne gå an i Barcelona er helt sinnsykt.

Fordi en handicapet Suarez er bedre enn en Paco. Suarez vil også dra på seg langt mer fokus fra motspillere enn Paco noensinne vil som kan skape mer rom for andre.

Problemet er at Suarez er mer eller mindre avhengig av noen skaper noe for han om dagen. Å den eneste personen som skaper noe er Messi omtrent.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
27.11.17 15:18
xavi-maestro: Problemet er bare at Dembele ikke passer inn i dagens Barcelona - i det hele tatt. Som jeg sa før skaden, en horribelt kjøp.

Jøss det var tidlig å konkludere. 
Tydelig at du ikke har sett Dembele mye.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
27.11.17 18:36

Royu, å påstå det du påstår ang handicappet Suarez vs Paco er feil og håpløst. Paco er langt bedre enn Suarez med dagens form, dessverre har Valverde delt ut klippekort til ham.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
27.11.17 18:39

xavi-maestro; gi gutten litt tid kanskje? Han er en litt annerledes spilletype enn det du ønsker, men han er 20 år. Dessuten er det litt fint med annerledes spillertyper, alle trenger ikke å være "like".

Ankepunktet mitt mot Dembele er noe uryddig teknikk, men ellers tror jeg han blir en stor hit. Han har så mange kvaliteter offensivt at det er nødt til å gå bra. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17870
27.11.17 19:18

Ousmane Dembéle forrige sesong minner meg mest om Kevin de Bruyne i hans siste sesong for Wolfsburg (og første sesong for Manchester City) og Antoine Griezmann for Real Sociedad (og for Atlético i de kampene hvor han ikke er hovedspiss).

Virker jo som om mange tror at dere har hentet en Sadio Mané eller en dårligere versjon av Mbappe (Eller Adama). Men Dembéle er jo fremfor alt en assistkonge (og målpoeng-garantist) som har spilt på et lag hvor man skal ha færre touch på ballen, og være mer risikabel med pasningsettet. Dette er ikke en ny Neymar, greit nok, men han er ung nok, og talentfull nok til å bli drillet inn i Barcelona-stilen, og samtidig så har han vist at hvis dere kommer inn i et kampbilde som trenger noen til å stå frem som mer no-nonsense, og uten all denne kjælingen med ball og lekne teknikken som Neymar til tider begynte med, så er han klar, og i stand til, å finne disse killer-balls som trengs for å skjære opp et forsvar.

(Innlegget ble redigert 27.11.17 19:18)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
27.11.17 20:03

Skulle hatt Mbappe og Dembele, hadde vært saker det.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
27.11.17 20:34

Og Rooney og Lewandowski

Royu
RoyuInnlegg: 10240
27.11.17 20:38

Nei, må ikke gå helt Real Madrid.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17870
27.11.17 20:42
ragnarMadrid: Og Rooney og Lewandowski

Nei! Har du ikke hørt på Royu angående kjøpstaktikken han mener at Barcelona skal ha? Unge og Lovende er nøkkelordene. Ikke en fjert over 22 år er akseptabelt. Han vil ha kjøp som Umtiti og Mbappe, ikke kjøp som Coutinho og Griezmann.

Egentlig burde klubben sette en grense på €40 mill som maks en skulle være villig til å betale. Og hvis du kontrer med at "Mbappe ville kostet mer enn €40 mill" så kan han komme tilbake med "Ikke forrige sommer eller sommeren før den" det var DA Barcelona burde ha hentet disse megatalentene.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
27.11.17 20:46

Hehe, stemmer på en prikk...vet ikke han ser det selv...

GMartino
GMartinoInnlegg: 2831
27.11.17 20:54

Naturligvis annen verden enn forgjengeren, Valverde har mye å jobbe med ang midtbane. All suksessen etter Ronaldinho har gjort en godt vandt og Barcelona uten en dominerende midtbane er stusselige saker! Forsøk bl.a Roberto endel før februar og se åssen det går

Royu
RoyuInnlegg: 10240
27.11.17 22:21

Hva er galt med det? Det er de som er fremtiden. Coutinho og Griezmann er ikke fremtiden, de er en quick fix/kortsiktig løsning. Hadde troppen vært ung og fresh og fremtiden hadde sett lys ut så hadde det vært greit. Men troppen begynner å dra på årene, gullgenerasjonen forsvinner gradvis og man sitter egentlig ikke med igjen noen som kan "ta over". 

Hvorfor skal man velge Griezmann for 100 mill euro når man kunne velge Mbappe for drøyt 50 mill euro mer. Det er noe helt annet å bruke så mye penger på en slik spiller kontra Griezmann.

Det er er 7 års forskjell på disse. Det er lite som tilsier at Mbappe er noe dårligere enn Griezmann allerede. Skulle han være det så har han jammen meg 7 år på å bli bedre enn hva Griezmann er i dag. Så har han jammen meg 7 år på å "betale" tilbake de ekstra 50 mill euro han hadde kostet Barcelona.


Jeg lurer på hvordan Barcelona skal "quick" fikse alle spillerne som må bli erstattet de neste årene. Svaret deres er jo ganske enkelt. Bruk 100-150 millioner på 26-29 åringer når Messi, Suarez, Iniesta, Busquets, Alba, Pique osv osv skal erstattes.
Lykke til sier jeg, for Coutinho og Griezmann vil etter all sannsynlighet bli med i den gjengen på vei ut iløpet av en veldig kort tidsperiode.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17870
27.11.17 23:52
Royu: Hva er galt med det?

Neida, det er en helt ideal måte å drive klubb på. Når jeg spiller FM så kjøper jeg kun spillere som er 17 eller yngre.

beardman
beardmanInnlegg: 2835
28.11.17 00:24
Royu: Coutinho og Griezmann er ikke fremtiden, de er en quick fix/kortsiktig løsning

Coutinho og kortsiktig løsning hører ikke hjemme i samme setning.

Gutten er TJUEFEM år. Det er da ingen alder.

 

(Griez er for øvrig 26, ikke veldig gammelt det heller)

 

Å kjøpe en 28-29-30 (eller enda eldre) spiller for en stor sum kan jeg være enig i at ikke er noe særlig smart, men 25 må da være innnafor.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.11.17 01:56
-Jolla: Neida, det er en helt ideal måte å drive klubb på. Når jeg spiller FM så kjøper jeg kun spillere som er 17 eller yngre.

Det er ikke snakk om enten eller. Det er snakk om at troppen er gammel og mange av spillerne som har bært laget i flere år må skiftes ut snart. At du ikke forstår at Coutinho og Griezmann vil føye seg i samme rekken som disse spillerne på en veldig kort periode er ikke min feil.

At du dessverre ikke forstår at en klubb trenger yngre spillere sier vel egentlig sitt.
Det er ikke snakk om å være Ajax, men snakk om å kjøpe spillere som kan bære laget i lang tid isteden for å kjøpe en 26 og 27 åring for 230+ millioner euro hvor man setter seg i en situasjon hvor det må kjøpes igjen om noen år igjen. På SAMME tid som alle andre i troppen enten er ferdige og må erstattes.
Barcelona har blitt mer eller mindre Real Madrid når det kommer til å kjøpe spillere nå. 

Strengt tatt er det mer "FM" å hente Coutinho og Griezmann til Barcelona, enn å hente en eller annen ung upcoming spiller.

Skal man drive å bruke milliarder hver gang man skal "forsterke" så kan man bare legge ned La Masia. Fordi det er faktisk det som blir utviklingen fremover. Panikken vil rå seg når Busquets, Alba, Messi, Suarez, Iniesta, Pique osv forsvinner ut på omtrent samme periode. Man har f.eks enda ikke klart å erstatte Dani Alves eller Xavi(riktig nok ikke like lett, men man er faktisk ikke i nærheten kvalitetsmessig for øyeblikke). B


Prestasjonene til Barcelona vil falle drastisk, man har ingen fremtid fordi man har ikke skapt en. Man prøver å kjøpe en midlertidlig en. Man skaper ikke en fremtid ved å konstant hente 26+ åringer. Det er heller ikke noe jeg vil forbinde med Barcelona som fotballklubb, det er å pisse på alt som gjør Barcelona mer spesiell enn pengedopa lag som City, PSG, Chelsea osv hvor det brukes milliarder på daglig basis.

At dere ikke ser problemet i det får være deres problem. Om ikke noe forandrer seg eller 5+ guddommelig talenter kommer fra La Masia og på ett eller annet mirakuløst vis får plass på benken og tillit så kommer dere nok til å se dette problemet om noen år. Det samme vil nok Barcelona gjøre, å da er det allerede forsent.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
28.11.17 08:55
Royu: Panikken vil rå seg når Busquets, Alba, Messi, Suarez, Iniesta, Pique osv forsvinner ut på omtrent samme periode.

Dette er faktisk den ganske nøyaktige grunnen til at jeg mener det er riktig å legge inn støtet på en i aldersgruppen Coutinho/Griezmann. Selvfølgelig skulle jeg gjerne hatt en enda yngre erstatter som var fantastisk. Men hvor enkelt er egentlig det ? Selvfølgelig skal vi fortsette å gjøre kjøp i Umtiti-størrelseorden å satse på at noen av dem tar steget, men det gjør ikke en evt. Coutinho/Griezmann til et dårlig kjøp. Det vil være behov for spillere i sjiktet 25/26 som vil være erfarne når mange av disse gutta du nevner gir seg. Stopper man å hente erfarne kvalitetsspillere som har bevist på et høyere nivå, så MÅ man treffe i hver posisjon med enten egenproduserte eller kjøpte talenter, som vil være tilnærmet umulig.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
28.11.17 09:07
Men kjære vene....

Griezmann og Coutinho, hvis de blir hentet, vil om kort tid bli nødt til å bli skiftet ut? De er pdd. 25 og 26 år. Nyhet for deg: Dette er unge spillere i fotballverden og har MANGE år foran seg. Tror du de slutter å spille fotball når de er 30?Det vil gå lang tid før disse to eventuelt må erstattet!!!

Venter fortsatt spent på denne listen av up and coming spillere som kan utvikles til å bli stjernespillere. For en grisebillig penge selvsagt. Når kommer den?

Man har nettopp kjøpt Semedo for å erstatte Alves, en av tidenes beste høyrebacker. Kanskje gi han litt tid før du avskriver helt? Det skal mye til for å erstatte Alves, da han var forbanna god. 

Xavi ble erstattet av Rakitic, som på tiden han ble kjøpt var en av de beste midtbanespillerne i LaLiga. En annen spillertype enn Xavi ja, men han har vært totalt sett god for klubben. 

Konstant hente 26 åringer? Er du full? 
Siden 2015 har vi hentet følgende spillere til førstelaget (alder ved kjøp i parantes)

Denis Suarez (22)
Andre Gomes (22)Paco Alcacer (23)
Samuel Umtiti (22)
Lucas Digne (22)
Jasper Cillessen (27)
Ousmane Dembele (20)
Paulinho (29)
Nelson Semedo (23)
Gerard Deulofeu (23)

Dette gir et snitt på 23,3 år!
Kommentar til dette, allvitende Royu?
Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.11.17 10:15

Det vil gå lang tid før de må bli erstattet? Hvordan vet du det? På samme måte som du visste at Neymar skulle «ta over for Messi» regner jeg med. 

Spar meg, jeg har ikke avskrevet Semedo. Jeg var den eneste som ville ha han foran Bellerin her inne. Jeg sa bare at man ikke har klart å erstatte viktige brikker. Det er bare å se på Rakitic som er 29 år nå. Folk skriker jo etter en ny spiller i den rollen. Nå skal uansett Rakitic fredes fordi han har vært god og kostet ikke all verden heller. Så om Rakitic Ikke er god nok lengre i en alder av 29 år så kan jammen meg Coutinho og Griezmann være det også. 

Du kommer med en liste med spillere. Med unntak av Umtiti, Semedo, Dembele og Ter Stegen så er ingen av de spillerne noe mer fremtid en benken.. Hadde det vært opp til mer så hadde jeg shippet hele den gjengen ut fylt opp med noen B lagspillere, hentet et par upcoming spillere av (typ Mbappe nivå ish) isteden for å fylle tråden med middelmådig dritt som man kunne se fra dag 1 ikke vil bli noe. 

Så du kan jo heller spørre deg selv, hvem av Paco, Deulofeu, Jasper, Digne, Gomes, Paco, Denis vil spille fast? Ingen er svaret.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
28.11.17 10:29

Fordi dette er spillere som kan spille til de er et stykke oppi 30åra?

Man har klart å erstatte de. Semedo erstatter Alves og Rakitic har på en god og annerledes måte erstattet Xavi. Du ønsker at de skulle blitt erstattet med bedre spillere? Vel, da måtte vi ha betalt mye mere penger også... Ingen som har sagt at Rakitic skal fredes, men du skriver så mye vas. Lær deg å lese det vi andre skriver før du kommenterer.

Jeg kommer med en "liste med spillere". Dette er spillere vi har kjøpt  siden 2015. Hva sier den listen deg? Jo, at vi prøver å kjøpe "up coming spillere" fra andre klubber som har prestert i sine klubber. Dette er akkurat slike spillere du etterlyser, men som du kritiserer klubben for i etterkant for å være floppkjøp. 

Åja, så up and coming spillere for deg er altså "Mbappe-spillere". Spillere man må sette verdensrekorder for å hente. Kan du komme med en liste på la oss si, 10 slike spillere? 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg