Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2123
28.11.17 08:55
Royu: Panikken vil rå seg når Busquets, Alba, Messi, Suarez, Iniesta, Pique osv forsvinner ut på omtrent samme periode.

Dette er faktisk den ganske nøyaktige grunnen til at jeg mener det er riktig å legge inn støtet på en i aldersgruppen Coutinho/Griezmann. Selvfølgelig skulle jeg gjerne hatt en enda yngre erstatter som var fantastisk. Men hvor enkelt er egentlig det ? Selvfølgelig skal vi fortsette å gjøre kjøp i Umtiti-størrelseorden å satse på at noen av dem tar steget, men det gjør ikke en evt. Coutinho/Griezmann til et dårlig kjøp. Det vil være behov for spillere i sjiktet 25/26 som vil være erfarne når mange av disse gutta du nevner gir seg. Stopper man å hente erfarne kvalitetsspillere som har bevist på et høyere nivå, så MÅ man treffe i hver posisjon med enten egenproduserte eller kjøpte talenter, som vil være tilnærmet umulig.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1861
28.11.17 09:07
Men kjære vene....

Griezmann og Coutinho, hvis de blir hentet, vil om kort tid bli nødt til å bli skiftet ut? De er pdd. 25 og 26 år. Nyhet for deg: Dette er unge spillere i fotballverden og har MANGE år foran seg. Tror du de slutter å spille fotball når de er 30?Det vil gå lang tid før disse to eventuelt må erstattet!!!

Venter fortsatt spent på denne listen av up and coming spillere som kan utvikles til å bli stjernespillere. For en grisebillig penge selvsagt. Når kommer den?

Man har nettopp kjøpt Semedo for å erstatte Alves, en av tidenes beste høyrebacker. Kanskje gi han litt tid før du avskriver helt? Det skal mye til for å erstatte Alves, da han var forbanna god. 

Xavi ble erstattet av Rakitic, som på tiden han ble kjøpt var en av de beste midtbanespillerne i LaLiga. En annen spillertype enn Xavi ja, men han har vært totalt sett god for klubben. 

Konstant hente 26 åringer? Er du full? 
Siden 2015 har vi hentet følgende spillere til førstelaget (alder ved kjøp i parantes)

Denis Suarez (22)
Andre Gomes (22)Paco Alcacer (23)
Samuel Umtiti (22)
Lucas Digne (22)
Jasper Cillessen (27)
Ousmane Dembele (20)
Paulinho (29)
Nelson Semedo (23)
Gerard Deulofeu (23)

Dette gir et snitt på 23,3 år!
Kommentar til dette, allvitende Royu?
Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.11.17 10:15

Det vil gå lang tid før de må bli erstattet? Hvordan vet du det? På samme måte som du visste at Neymar skulle «ta over for Messi» regner jeg med. 

Spar meg, jeg har ikke avskrevet Semedo. Jeg var den eneste som ville ha han foran Bellerin her inne. Jeg sa bare at man ikke har klart å erstatte viktige brikker. Det er bare å se på Rakitic som er 29 år nå. Folk skriker jo etter en ny spiller i den rollen. Nå skal uansett Rakitic fredes fordi han har vært god og kostet ikke all verden heller. Så om Rakitic Ikke er god nok lengre i en alder av 29 år så kan jammen meg Coutinho og Griezmann være det også. 

Du kommer med en liste med spillere. Med unntak av Umtiti, Semedo, Dembele og Ter Stegen så er ingen av de spillerne noe mer fremtid en benken.. Hadde det vært opp til mer så hadde jeg shippet hele den gjengen ut fylt opp med noen B lagspillere, hentet et par upcoming spillere av (typ Mbappe nivå ish) isteden for å fylle tråden med middelmådig dritt som man kunne se fra dag 1 ikke vil bli noe. 

Så du kan jo heller spørre deg selv, hvem av Paco, Deulofeu, Jasper, Digne, Gomes, Paco, Denis vil spille fast? Ingen er svaret.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1861
28.11.17 10:29

Fordi dette er spillere som kan spille til de er et stykke oppi 30åra?

Man har klart å erstatte de. Semedo erstatter Alves og Rakitic har på en god og annerledes måte erstattet Xavi. Du ønsker at de skulle blitt erstattet med bedre spillere? Vel, da måtte vi ha betalt mye mere penger også... Ingen som har sagt at Rakitic skal fredes, men du skriver så mye vas. Lær deg å lese det vi andre skriver før du kommenterer.

Jeg kommer med en "liste med spillere". Dette er spillere vi har kjøpt  siden 2015. Hva sier den listen deg? Jo, at vi prøver å kjøpe "up coming spillere" fra andre klubber som har prestert i sine klubber. Dette er akkurat slike spillere du etterlyser, men som du kritiserer klubben for i etterkant for å være floppkjøp. 

Åja, så up and coming spillere for deg er altså "Mbappe-spillere". Spillere man må sette verdensrekorder for å hente. Kan du komme med en liste på la oss si, 10 slike spillere? 

 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4984
28.11.17 10:39
rivaldo: Rakitic har på en god og annerledes måte erstattet Xavi

Jeg vil heller si at Rakitic har på en god og annerledes måte spilt i posisjonen til Xavi. Dersom vi ser  hvordan laget spilte da Xavi var der, så blir for meg ordet erstatte langt unna virkeligheten i denne sammenhengen.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1861
28.11.17 10:47
xavi-maestro: Jeg vil heller si at Rakitic har på en god og annerledes måte spilt i posisjonen til Xavi

Poteto, potato. Du skjønner hva jeg mener. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.11.17 10:50

Men du ønsker jo å hente Thiago/Verratti. 

Hvorfor trenger vi det når Rakitic bare er 29 år?;)) han kan jo spille til han er 35+++.

29 år er jo «ingen alder» i følge deg.

 

prøver å kjøpe upcoming spiller? Haha spar meg, kan ikke sammenlignes med å hente noen som faktisk kan karaktiseres som det. Om vi blar tilbake til før Denis kom, du hadde fått spørsmål om å hente J.Brandt/Sane/Asensio osv eller Denis. Hvem hadde du valgt? Velger du Denis så sier jo det meste om kunnskap nivået ditt fordi disse spillerne har ligget på et helt annet nivå i form av potensial/upcoming.  

Denis med en rekke andre spillere har utelukket blitt hentet pga dybde i troppen fremfor at de hadde så «mega» stort potensial. Jeg synes det er fryktelig merkelig at alle disse spillerne har floppet om de var så «upcoming» som du hevder. Eller så er det bare et faktum at de aldri har vært i nærheten av å ha et slikt potensial, noe vi ser et resultat av den dag i dag

(Innlegget ble redigert 28.11.17 11:02)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4984
28.11.17 10:51
rivaldo: Poteto, potato. Du skjønner hva jeg mener.

Det luktet likevel en noe uberettiget undervurdering av Xavi der altså! :P

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.11.17 11:19

Denis sammen med en rekke andre hadde et «greit» potensial. Han var ikke dyr, han var spansk and so on. En grei squadplayer med andre ord. Hentet fordi vi hadde dårlig med backup.

Å ha et greit potensial er ikke det samme ha et enormt/stort et. Det er disse spillerne jeg heller vil ha fordi de kan bli fremtiden og vil faktisk bidra med noe ved å komme innpå en kamp.

Denis sammen med en rekke andre er spillere jeg ikke vil ha. Fordi de ikke bidrar med noe annet enn å være squadspillere/stallfyll. Pdd så har man alt for mange spillere på benken uten noe «fremtid» til å starte 90% av kampene ei heller kan noen av de komme innpå og faktisk gjøre en særlig stor forskjell som kan endre kampbildet.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1861
28.11.17 11:40

Jeg (sammen med resten av verdens Barcelona-supportere minus deg) ønsket å hente Verratti da han er en av verdens beste spillere i sin posisjon ja. Rakitic kan spille til han er 35, men han trenger ikke å være et førstevalg. Da Rakitic ble hentet var han i sin beste alder og hadde dominert i LaLiga for Sevilla. Hvorfor kverulerer du rundt Rakitic egentlig? Noen som har sagt at han er guds gave til fotballen 29 år er ingen alder for en fotballspiller, da mange fotballspillere holder koken til de er rundt 35år.

Vi prøvde faktisk å kjøpe Asensio og hadde vel overgangen i orden før vi surret det til. 

Angående J.Brandt/Sane? Hadde de vist så mye mer enn spillere som Denis, Andre Gomes, Paco når de ble hentet? 

Det er flere grunner til at spillere flopper. F.eks får de ikke nok spilletid og stagnerer. 

Nå er det slik at de du nevner ikke har utviklet seg godt nok, og har blitt benkslitere, ja. Men de kunne like godt utviklet seg den andre veien og blitt gode og viktige spillere for oss. 

Poenget er at vi har kjøpt spillere i riktig alder, men alle har ikke slått til. Sånn er det innimellom. 

 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.11.17 13:29

Hvor har jeg sagt at jeg ikke ønsker Verratti? Nå dikter du opp ting som vanlig. Du som sier at spillerne kan holde på til de er 32+  så hvorfor skal Rakitic erstattes i en alder av 29 år?

Du vet jo tydeligvis allerede at Griezmann og Coutinho vil holde på lengre enn det. Men hvorfor skal ikke de måtte bli erstattes når de også blir 29? Hva er det som tilsier at de vil holde på 6 år til? Det er det absolutt ingen som vet og basert på tidligere spillere så faller de fleste i prestasjoner etter 30. 

Altså en hver idiot klarer å forstå at Brandt og Sane f.eks hadde et større potensial enn Denis ja med unntak av deg da, du er for smart til å forstå at Denis osv ikke har et så enormt stort potensial som man skal absolutt ha det til. Ingen av de ble kjøpt 

De ble kjøpt for bredden sin skyld og de kunne utvikle seg til å bli en bra breddespiller. Den dag i dag så er de egentlig ikke det heller. De er for dårlige til å være det. Om alle du sier hadde så jævla stort potensial så synes jeg det er jævlig merkelig hvordan INGEN av de slår gjennom til engang å være bra nok for benken på samme tid. Det er jammen meg ikke tilfeldig, det er fordi de rett og slett ikke er så gode som du skal ha det til.

Riktig alder - ja.

Rktig potensial - nei.

 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17397
28.11.17 15:29
Royu: Altså en hver idiot klarer å forstå at Brandt og Sane f.eks hadde et større potensial enn Denis ja med unntak av deg da, du er for smart til å forstå at Denis osv ikke har et så enormt stort potensial som man skal absolutt ha det til. Ingen av de ble kjøpt

Hvem kommer til å være best om to år av Pablo Fornals, Lorenzo Pellegrini, Douglas Luiz, Josip Brekalo og Faitout Maouassa, hva vil de individuelle spillerne koste neste sommer og har noen av dem potensiale til å ha en sjans til å komme inn i førsteelleveren til Barcelona med riktig utvikling?

Cobi
CobiInnlegg: 58197
28.11.17 16:10
Royu: Altså en hver idiot klarer å forstå at Brandt og Sane f.eks hadde et større potensial enn Denis ja med unntak av deg da, du er for smart til å forstå at Denis osv ikke har et så enormt stort potensial som man skal absolutt ha det til. Ingen av de ble kjøpt

Unnskyld meg, men hva faen visste du om Denis Suarez’ potensial da han ble henta fra Manchester City som 19-åring? Da hadde han vært fast innslag på spanske U-landslag siden 2010, og han var med på det spanske U19-landslaget som vant EM sommeren før.

Dette U-landslaget er for så vidt et ok utgangspunkt for å vise utfordringen med å se hvem som blir gode og ikke. Av de som startet finalen finner vi bl.a Derik som nå sitter på benken for Bolton – sist i Championship om dagen. Han utgjorde stopperpar med Ramalho, som spiller i Girona. Vi finner superstjerna Jese, som hele verden var sikre på at skulle ta verden med storm den gang, mens han i dag spiller/sitter på benken for Stoke etter å ha blitt veid og funnet for lett for Real Madrid og PSG. Vi finner Deuloufeu, som vel er en av de spanske spillerne med flest U-landskamper gjennom historien, som nå ikke ser ut som en million dollar. Og ser man på benken finner man bl.a Nono som i dag spiller i den ungarske storheten Diosgyör. Jose Campaña spiller for Levante, og Oliver Torres som skulle være Atletis største talent noensinne, omtrent, er solgt til Porto, hvor han stort sett sliter benken om dagen.

Den som nesten har nådd lengst av samtlige i denne troppen som vant U19-EM? Denis Suarez. I konkurranse med bl.a Paco Alcacer. Med forbehold om at jeg ikke overser noen her nå, er de to de eneste som spiller i en av europas virkelige storklubber om dagen (Suso spiller i Milan. Og han er for så vidt et annet interessant case: Han floppa i Liverpool og ble dermed skippa til Milan, hvor han nå har funnet formen igjen).

Utgangspunktet ditt er at Coutinho, 25, er for gammelt til å bygge videre på. Og Denis Suarez, 19 år gammel u-landslagsspiller, nylig U-europamester, er for dårlig talent til at han var vits i å ta sjansen på. Og Digne, 24 år gammel mer eller mindre fast førstevalg for verdens kanskje beste landslag om dagen, er for dårlig til å kunne brukes som back up.

Som et apropos: Digne er alt for dårlig, Umtiti er derimot fantastisk. Selvsagt lett å si dette nå, med fasit i hånd for sistnevnte, men da Umtiti var ung, var han ikke så mye mer enn en ganske ok venstreback (ikke stopper). Da Digne ble signert av Barcelona, hadde han spilt landskamper for Frankrike i flere år. Da Umtiti ble signert av Barcelona samme sommer, hadde han enda ikke debutert for det franske landslaget. De er begge født i 93. Så det er jo jævla lett å si at Umtiti er fantastisk og Digne aldri ble signert som noe annet enn back up, men da de ble henta, var det Digne som hadde den desidert beste CV-en.

Samtidig nekter du å opplyse oss om hvilke talenter du faktisk mener Barca skal hente. Utenom Mbappe da, tidenes nest dyreste fotballspiller med god margin.

Newsflash: Dette er ikke FM. Dette er virkeligheten, hvor de største talentene bl.a. stiller krystallklare krav om spilletid for å komme. Om f.eks. verdens beste keepertalent i dag skal vurdere klubb, vil han peke på ter Stegen og si at Barca er uaktuelt. Om verdens fremste stoppertalent skal skifte klubb, vil han på samme måten si at Pique/Umtiti er klare førstevalg og si at han vil få bedre karriereutvikling i f.eks. Liverpool. Å hente noe bedre enn folk som Digne og Alcacer er i praksis umulig, om man ikke går helt opp på et nivå hvor de blir førstevalg, men da er prisen deretter, og som regel alderen også opp mot midten av 20-årene.

 

 

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3992
28.11.17 16:13
Cobi: den ungarske storheten Diosgyör.

Diosgyör er vitterlig ingen "storhet". Selv ikke i ungarsk målestokk.

Cobi
CobiInnlegg: 58197
28.11.17 16:20
SlimWhitman: Diosgyör er vitterlig ingen "storhet". Selv ikke i ungarsk målestokk.

To cuptriumfer og en tredjeplass i ligaen på 70-tallet. Samt en ligacupseier for bare fire år siden.

Storhet. I tell you!

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13715
28.11.17 16:23

At folk fortsatt tar Geers seriøst og svarer han...uoffisiell norgesmester i trolling, om ikke verdensmester. 

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 3992
28.11.17 16:28
Machine_Head: At folk fortsatt tar Geers seriøst og svarer han...uoffisiell norgesmester i trolling, om ikke verdensmester.

Mulig jeg bare har sovet i timen, men har bare skumlest om denne Geers tidligere.. Hvor mange nick antas det at han har hatt nå? Og hva gjør folk sikker på at det er den samme fyren?

 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17397
28.11.17 16:29
Machine_Head: At folk fortsatt tar Geers seriøst og svarer han...uoffisiell norgesmester i trolling, om ikke verdensmester.

Hvorfor har dere bestemt dere for å kalle ham Geers? Han har jo hatt ørtenhundre brukernavn før det og et par-tre etter det.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35868
28.11.17 16:36

Dagens quote:

«Hadde det vært opp til mer så hadde jeg shippet hele den gjengen ut fylt opp med noen B lagspillere, hentet et par upcoming spillere av (typ Mbappe nivå ish)»

Typ Mbappé-nivå. Et talent som kommer én gang per generasjon. Slike talenter skal stallen fylles av.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13715
28.11.17 16:38

Må bare lande på et siden det er så mange å ta av som du skriver, Jolla. Er vel fem-seks tidligere nick der, Slim, og denne nyeste brukeren har bare passet inn i mønsteret til de som har blitt brukt tidligere. 

Bare diskuter videre, for all del, jeg synes bare det hele er ytterst fascinerende. Samme som med VGoth (RIP), hva fikk han til å oppføre seg slik han gjorde? Hvem var mennesket bak dette åpenbart psykisk syke brukernavnet? 

Fascinerende, virkelig. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17397
28.11.17 16:53
Machine_Head: Må bare lande på et siden det er så mange å ta av som du skriver, Jolla. Er vel fem-seks tidligere nick der, Slim, og denne nyeste brukeren har bare passet inn i mønsteret til de som har blitt brukt tidligere.

Jeg velger å alltid kalle ham det han heter til en hver tid, og jeg kan si at du trygt kan 10-doble antall nick.

Han hadde 5-6 forskjellige nick i perioden september-desember 2014 (valgt helt tilfeldig periode).

Forøvrig misliker jeg denne holdningen hvor man har "han/hun er jeg uenig med/er en dårlig person/er dum, derfor er han/hun et troll."

Vi mennesker er forskjellige, og jeg er helt overbevist om at Royu mener det han skriver.

Vi tar alle og vurderer verdien av det som blir skrevet og den som er avsender, og hvis jeg har noe å tilføye så svarer jeg selvfølgelig brukere som jeg har respekt for oftere enn de jeg ikke holder i like høy anseelse, men det betyr jo ikke at man ikke skal diskutere med dem hvis de holder et syn du er uenig i / ikke forstår deg på.
Jeg stiller ham spørsmål for å bedre forstå hva han mener og hvorfor han mener det han mener, akkurat som jeg gjør med deg.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.11.17 17:09

Deulofeu er jo et supertalent eller hva, spilt på Milan, Everton, herjet på alle u landslag, vært innom A landslaget osv osv osv. Så betydelig mye finere «CV» enn Asensio. Allikevel er Asensio milevis bedre. Det har ikke noe å si om man har pen CV. Det som betyr noe er det du leverer på banen og viser frem de kvalitetene man har. 

Hehe dette er ikke FM nei. Talenter setter «krystallklare» krav om å spille. Ja det er jo ikke mulig å hente talenter fordi alle gjør jo visst dette. Da kan vi legge ned La Masia da, for alle talentene vil jo sette krav om å spille hele tiden.

 Faktisk det dummeste jeg har hørt for hvorfor skal Griezmann og Suarez godta å spille halvparten mindre enn hva de pleier mens f.eks et eller annet talent skal ha problemer med at han må spille seg til tillit den første sesongen. Enn så lenge det er sjanse for å spille seg til en plass så vil de komme. Om det dukker opp en eller ny Mbappe og Neymar om 2 år. Hvordan faen skal du overbevise de om å komme når man sitter med Coutinho, Griezmann, Dembele, Messi og Suarez. Da går man glipp av spillere fordi dere ikke klarer å tenke lengre enn til nesetippen. Så etter 3-4 år når Messi og Suarez muligens forsvinner så vil Griezmann og Coutinho være 31 og 30. Å da må de fort erstattes også.( for nei du kan ikke ta for gitt at de vil være superb da enda)

Hvem skal ta over for alle disse om 4 år da når man vil ha null rom til å hente noen? Fordi i følge logikken din vil jo ingen talenter komme nå. Om de ikke vil komme hit nå, hvordan i helvete skal de komme med fullstappet stjernegalleri laget deres på topp? Det betyr at man iløpet av 1-2 periode må skifte ut mer eller mindre hele angrepet med unntak av Dembele om han fortsatt er her SAMTIDIG som resten Pique, Alba, Busquets osv mest sannsynlig må skiftes ut også.

Men igjen, skjønner at enkelte har tett med ørevoks.

CryniX
CryniXInnlegg: 12475
28.11.17 18:16
ragnarMadrid: Dagens quote: «Hadde det vært opp til mer så hadde jeg shippet hele den gjengen ut fylt opp med noen B lagspillere, hentet et par upcoming spillere av (typ Mbappe nivå ish)» Typ Mbappé-nivå. Et talent som kommer én gang per generasjon. Slike talenter skal stallen fylles av.

Geers har tidsmaskin. Han henter Romario, Lev Yashin og Messi på nytt.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2487
28.11.17 18:25
Royu: Hvordan faen skal du overbevise de

Hvor er østlandets beste kebab nå? Vet du årsaken de byttet kjøtt på O'snappys i drammen nå for det verre? Var kanskje østlandets beste

-Jolla
-JollaInnlegg: 17397
28.11.17 20:16
GMartino: Hvor er østlandets beste kebab nå? Vet du årsaken de byttet kjøtt på O'snappys i drammen nå for det verre? Var kanskje østlandets beste

Tror Tranquillo har bedre oversikt over babbsjappene på østlandet.

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10160
28.11.17 20:19
GMartino: Hvor er østlandets beste kebab nå?

Tåsen.

Tranquillo
TranquilloInnlegg: 7088
28.11.17 20:19

Synes synd på dere vettuge Barca-supportere(coby, andwez osv).

For en barnehage det har blitt innpå her nå. Fy faen.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2487
28.11.17 21:40
Tranquillo: For en barnehage det har blitt innpå her nå.

Føler du er småuhøflig. Fakta er spørsmål mitt var inkluderende, de som skal i selskap framover kan få greie på om finnes god kebab på veien. Personlig er kebab prakt etterpå spesielt om du er sliten. Test å søk hvor 'beste kebab er' og se om du blir så mye klokere, ser ikke bort fra det, men her kommenterer i minste folk du har inntrykk av. Tåsen skal ta vi utvilsomt ta med oss.

dragons100
dragons100Innlegg: 27385
28.11.17 21:45

CDR-kamp i morgen. Som ventet sparer Barcelona omtrent det som er av faste spillere: Ter Stegen, Alba, Umtiti, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi og Suarez. 

Kun Semedo og Pique fra vanlig førsteelver som er med, men ikke sikkert de spiller. 

Gledelig at S. Roberto er tilbake. 

5 spillere fra Barcelona B er med. Noen av disse starter nok. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6999
28.11.17 21:57

Det blir vel forhåpentligvis noe slikt da:

Cillessen

Vidal-Costas-Vermaelen-Digne

Oriol

Alena-Denis

Deulofeu-Paco-Arnaiz

(Innlegget ble redigert 28.11.17 21:57)

Klikk for å gå tilbake til toppen