Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Royu
RoyuInnlegg: 10240
12.12.17 15:38

Alt som kommer fra den brasilianske ligaen tas med en klype salt om dagen.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
12.12.17 17:03
Dabedida: Ser ut som at Mina kommer til Barca nå i vinter

"Alle" melder dette, ja, men jeg finner det litt rart. Barca har så vidt jeg vet to ikke-EU-spillere i stallen, i Suarez og Paulinho. Kommer Mina, betyr det at kvoten på tre er fylt opp, og det betyr igjen at hvis man låser seg til Mina nå, låser man samtidig muligheten for å hente Coutinho. Så kan man sikkert si at Coutinho uansett ikke kommer i januar - det er vel det som er klart mest sannsynlig - men det overrasker meg i så fall voldsomt om de stenger den døra der helt allerede nå. Ser Sport også omtaler denne problemstillingen i en artikkel nå. Så skulle man vel tro at Suarez burde kunne skaffe seg et EU-pass snart, men jeg tror ikke han har det pdd.

(Innlegget ble redigert 12.12.17 17:03)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17874
12.12.17 17:47
Cobi: Så kan man sikkert si at Coutinho uansett ikke kommer i januar - det er vel det som er klart mest sannsynlig - men det overrasker meg i så fall voldsomt om de stenger den døra der helt allerede nå.

Har det vært noe særlig aktuelt for Barcelona eller Liverpool at dette skulle skje i januar-vinduet? Hadde Liverpool vært ute av CL, så kunne jeg vel kanskje ha forstått det, men slik det er - med at Barcelona ikke kan registrere Coutinho for CL, og Liverpool knapt kan finne en erstatter som kan bli registrert for CL så er det jo best for alle parter (Barcelona, Liverpool og Coutinho) at en tenkt overgang går igjennom til sommeren kontra i januar.

På grunn av dette kan det derimot være at Liverpool og Barcelona blir enige om salget iløpet av januar, men at de blir enige om at overgangen (og kanskje offentliggjøringen) skjer i sommer.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
12.12.17 17:55
-Jolla: Har det vært noe særlig aktuelt for Barcelona eller Liverpool at dette skulle skje i januar-vinduet? Hadde Liverpool vært ute av CL, så kunne jeg vel kanskje ha forstått det, men slik det er - med at Barcelona ikke kan registrere Coutinho for CL, og Liverpool knapt kan finne en erstatter som kan bli registrert for CL så er det jo best for alle parter (Barcelona, Liverpool og Coutinho) at en tenkt overgang går igjennom til sommeren kontra i januar.
På grunn av dette kan det derimot være at Liverpool og Barcelona blir enige om salget iløpet av januar, men at de blir enige om at overgangen (og kanskje offentliggjøringen) skjer i sommer

Avisene gnåler om det nå, men jeg tror heller ikke på det. Senest i dag har L’equipe en sak på at Lemar (som heller ikke er CL-aktuell, vel) er Liverpools førstevalg om de trenger å erstatte Coutinho i januar. Den eneste bittelille sjansen for overgang i januar tror jeg er om Liverpool i sommer fikk beholdt Coutinho mot at de ga han lovnader om å dra ved neste anledning, sånn at de fikk seg litt ekstra tid på å finne en erstatter, men jeg tror personlig svært lite på en overgang nå.

Men Arthur er jo en annen som linkes heftig, og han har vel heller ikke EU-pass. Sånn sett kan du bytte ut Coutinho med Arthur i innlegget over, og poenget mitt står seg. Nå ser jeg at AS hevder at Suarez er EU-mann, og derfor sier de at en overgang for Mina ikke hindrer en Arthur-overgang, men hva vet jeg. Har ikke sett at Suarez har fått passet sitt, i hvert fall. Kona er nok EU-borger, men hjelper det å være gift med en EU-borger om man ikke er det selv?

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
12.12.17 18:12
Cobi: "Alle" melder dette, ja, men jeg finner det litt rart. Barca har så vidt jeg vet to ikke-EU-spillere i stallen, i Suarez og Paulinho. Kommer Mina, betyr det at kvoten på tre er fylt opp, og det betyr igjen at hvis man låser seg til Mina nå, låser man samtidig muligheten for å hente Coutinho. Så kan man sikkert si at Coutinho uansett ikke kommer i januar - det er vel det som er klart mest sannsynlig - men det overrasker meg i så fall voldsomt om de stenger den døra der helt allerede nå. Ser Sport også omtaler denne problemstillingen i en artikkel nå. Så skulle man vel tro at Suarez burde kunne skaffe seg et EU-pass snart, men jeg tror ikke han har det pdd.

Spesielt merkelig mtp. at både James Pearce og Chris Bascombe vel har nevnt at en overgang kan finne sted i januar (ikke det at jeg egentlig tror sånn veldig på det men). Balague derimot melder at det ikke er aktuelt, men litt usikker på hvor han har sine kilder fra. Hadde inntrykk av at han lente seg på de to nevnte journalistene sommeren som var.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17874
12.12.17 18:33
Cobi: Nå ser jeg at AS hevder at Suarez er EU-mann, og derfor sier de at en overgang for Mina ikke hindrer en Arthur-overgang, men hva vet jeg. Har ikke sett at Suarez har fått passet sitt, i hvert fall. Kona er nok EU-borger, men hjelper det å være gift med en EU-borger om man ikke er det selv?

Han er nok i søknadsprosessen, men har ikke sett at den har gått igjennom selv. Det skal jo i teorien være mulig å tvinge fortgang i prosessen og få det gjort i løpet av januar hvis det absolutt er nødvendig, men jeg tror egentlig ikke at man ser så veldig mye bevegelse i januar-vinduet bare på generelt grunnlag.

Angående Arthur så klarer jeg ikke å forstå historien hans. Når jeg først så Arthur tidligere i år, så tenkte jeg at man her hadde et supertalent fra 99-, eller 00-årgangen, men så finner jeg ut at han var 20 år, og da ble jo spørsmålet mitt hvorfor han ikke hadde spilt profesjonell fotball før januar samme år - man har jo Everton fra samme klubb som har vært et kjent fjes i Gremio siden 2014, og han er i likhet med Arthur en 96-modell. Når Arthur da ikke presterte den neste kampen jeg så av ham så avskrev jeg han som et Europa-prospekt. Og så får jeg høre masser av snakk om ham rundt august, og så var han jo helt fenomenal hjemme mot Lanús i Lib-finalen.

Men hvorfor spilte han på B-/U20-laget inntil Campeonato, og så når han kommer inn i laget så spiller han plutselig hver bidige kamp og blir Gremio sin beste spiller. Hadde det vært sykkel eller track-n-field så hadde jeg sagt doping, men jeg aner ikke hva som har skjedd her. Kan jo være litt sånn som Case Keenum i NFL i år - at man ikke ser nivået til slike spillere (ballfordelere) inntil de får spille uke ut og uke inn med spillere på høyt nivå. For å si det på en annen måte så ville jo ikke Xabi Alonso og Xavi nødvendigvis ha vært noen kandidater til verdenslaget hvis de hadde spilt i FKH, siden de ender opp med å bli dratt ned til det nivået som medspillerne er, og når det plutselig er Iniesta, Messi og David Villa som du deler baller til så får du frem hvilke pasninger du kan sette. Hvis dette stemmer med Arthur så vil jo han bli enda bedre i Barcelona enn i Gremio - men samtidig så er han jo enn så lenge et one-season-wonder.

(Innlegget ble redigert 12.12.17 18:37)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
12.12.17 18:34

Out of interest; hvor har Pearce og Bascombe sagt det? Twitter eller i avisartikler?

Shenon
ShenonInnlegg: 5238
12.12.17 19:09
Coca_cola: Balague derimot melder at det ikke er aktuelt,

Da kan vi iallefall konkludere med at det er aktuelt....

 

;)

GMartino
GMartinoInnlegg: 2833
12.12.17 19:21

Nå er Balague på sporet langt oftere enn seiling til sjøs. Coutinho må stå for sitt, kun Cobi liker fylle sine innlegg.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 15440
12.12.17 21:59
GMartino: Nå er Balague på sporet langt oftere enn seiling til sjøs.

Når det gjelder Liverpool? Tja, for 5 år siden kanskje.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
12.12.17 22:07
Cobi: ut of interest; hvor har Pearce og Bascombe sagt det? Twitter eller i avisartikler?

http://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/liverpool-philippe-coutinho-long-goodbye-14014755

http://www.telegraph.co.uk/football/2017/12/07/philippe-coutinho-has-opened-door-leaving-liverpool-january/

Nå tror ikke jeg at det skjer i januar altså, men litt mer trolig enn i sommer tydeligvis. Sommeren 2018 derimot, så har jeg en sterk mistanke om at han er på plass.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2833
12.12.17 22:07
WaltonBreckRd: Når det gjelder Liverpool?

Hovedsakelig om spanske lag, mente det.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
13.12.17 15:16
-Jolla: Angående Arthur så klarer jeg ikke å forstå historien hans

Jeg har ikke fulgt karrieren hans, må jeg innrømme, og jeg har sett han nøyaktig null sekunder foruten youtube, så jeg skal ikke mene noe mer enn det jeg klarer å google meg frem til. Merkelig nok, i og med at han som du sier ikke akkurat var noen barnestjerne, var han jo med Brasils U17-landslag da de tok bronse i det søramerikanske u17-mesterskapet i 2013. Rett nok satt han for det meste på benken, men han spilte nå noen av kampene. I følge wiki var han også med det brasilianske u20-landslaget senere, og var jo nå i september med Brasils A-landslag.

Men late bloomer ser det jo helt klart ut som han er; samtidig er det vel ikke heeelt unaturlig at man er litt over 17 år når man er den typen han er. Å være ung spiss eller kant er noe annet enn å være ung ballsentral. En spiller som Modric drev jo og surra rundt i Zagreb frem til han var nærmere 23 år og spilte på utlån til andre balkan-klubber da han var 20, altså Arthurs alder. Men tilbake til Arthur, har jo Gremio klaska en €50 mill-klausul på han, så de må jo ha tenkt allerede da at dette var noe å satse på.

Ellers ser jeg EMD har en artikkel om at Suarez regnes som EU-borger pga at kona har italiensk pass, og at man sånn sett har to ikke-EU-plasser til rådighet. Ligger vel i kortene at Yerry Mina blir den ene, selv om Palmeiras sier de ikke har noen intensjoner om å forhandle før til sommeren (og Barca, i motsetning til hva EMD har hevdet tidligere, ikke har noen opsjon på han i januar), og da står det vel fort mellom Arthur og Coutinho om den andre plassen. Hvor da Coutinho garantert er førstevalget, og jeg vil tro de avventer Arthur frem til ser hva som skjer med Coutinho.

Turan er visstnok i Tyrkia for å forhandle med Galatasaray. CNN Tyrkia som melder.

 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17874
13.12.17 15:48
Cobi: Jeg har ikke fulgt karrieren hans, må jeg innrømme, og jeg har sett han nøyaktig null sekunder foruten youtube

Er vel rimelig nærme å være en kopi av en ung Xabi Alonso.

Men som sagt, noe særlig til karriere har det jo ikke vært enda.

(Innlegget ble redigert 13.12.17 15:49)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
13.12.17 15:53
-Jolla: Er vel rimelig nærme å være en kopi av en ung Xabi Alonso.

Ikke mer fremskutt? Ut fra YT ser det nesten ut som han er like nære en offensiv midtbanespiller som et anker, om man skal plassere han i noe annet enn "sentral midtbanespiller-kategorien". Altså nærmere en 8 enn en 4, om vi ikke bare skal gjøre det enkelt og si han er 6.

Men det var kanskje en ung Xabi Alonso også? Må innrømme at hukommelsen min ikke er helt på lag når det gjelder Sociedad-versjonen av Alonso, men i Liverpool og senere var han jo mer defensiv enn offensiv, vil jeg si, selv om han for all del hadde Sissoko bak seg som et rent anker i deler av Liverpool-tiden.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17874
13.12.17 17:24
Cobi: Ikke mer fremskutt? Ut fra YT ser det nesten ut som han er like nære en offensiv midtbanespiller som et anker, om man skal plassere han i noe annet enn "sentral midtbanespiller-kategorien". Altså nærmere en 8 enn en 4, om vi ikke bare skal gjøre det enkelt og si han er 6.

Har ikke sett mer enn 6 kamper med ham, så kan ikke si noe om han har spillt offensiv i andre kamper, men av de jeg så så spilte han som en av de to sittende midtbanespillerne. I Brasil så spiller de jo stort sett med denne litt spesielle 4-2-2-2 formasjonen, eller 4-2-3-1.

Uavhengig av hvor han spiller så vil jeg personlig si at styrkene hans passer best som en dyp playmaker. Et utrolig øye for spillet, både når det kommer til å forsvare seg og angripe, veldig rolig med ball i beina og finner stort sett alltid et alternativ når han selv drar på seg to mann. Kanskje han kjæler litt mye med ball, noe han vil bli straffet for på et høyere nivå, men samtidig så kjæler han med ball fordi han føler seg trygg på at han ikke vil miste den.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
13.12.17 17:41

Ser Whoscored har registrert han som DM i 24 kamper, AM i to kamper og M i én kamp, så det samsvarer jo greit med det du sier.

Ser man rent statistisk på han (og her er det for all del viktig å ta inn over seg at han spiller i en dårligere liga enn f.eks. den spanske, og at dette også har mye med spillestil å gjøre), har han i følge whoscored 93,1 % pasningstreff, med 74,1 pasninger/kamp, hvorav 4,1 er lange. Det er jo ganske elleville tall for en midtbanespiller, og sammenligner man f.eks. med Busquets, har han 91,6% og 73,9 pasninger/kamp, hvorav 4,3 er lange, gjennom karrieren. Arthur matcher altså antall pasninger og slår Busquets på treffprosent, det er det jaggu ikke mange som gjør. Xavi har gjennom karrieren (fom 09/10) en pasningstreff på 93,1 %, altså nøyaktig likt som det Arthur har holdt på med denne sesongen. Arthurs 0,6 driblinger/kamp er også nøyaktig samme tall som Busquets har (uten at det isolert er imponerende, altså).

Så er jeg for all del klar over at statistikk bare sier bittelitt, og at det godt kan tenkes at han ikke er i nærheten av god nok. Men han ser unektelig spennende ut.

Helt uten å egentlig ha peiling på hva jeg snakker om, har jeg mer tro på han enn Mina, som jeg synes ser ut som prototypen på en som ikke passer i Barca. Han ser ut som en som lever på fysikken og som kommer til å slite med manglende intelligens i Barca. Håper jeg har feil, når det nå ser ut som han kommer. Med Mascherano ut, er det tredjestopperplassen som ligger åpen. Den rollen burde gi nok spilletid til at de Ligt burde kunne overbevises.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
13.12.17 17:49

de Ligt hadde vært nice

Shenon
ShenonInnlegg: 5238
13.12.17 18:53
Cobi: men i Liverpool og senere var han jo mer defensiv enn offensiv, vil jeg si, selv om han for all del hadde Sissoko bak seg som et rent anker i deler av Liverpool-tiden.

han lå dypt, men var langt ifra defensiv.

 

Spilte vel mest (iallefall i tiden han var skikkelig god) med Masch (eller Hamann, Sissoko etc) ved siden av seg (bak?), og Gerrard foran.

 

Ville nok sagt han spilte for det meste en 6'er i Liverpool, selv om han nok posisjonerte seg relativt dypt, var han langt ifra defenisv som sagt.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17874
13.12.17 19:13
Shenon: Ville nok sagt han spilte for det meste en 6'er i Liverpool, selv om han nok posisjonerte seg relativt dypt, var han langt ifra defenisv som sagt.

Stemmer det. Xavi og Xabi Alonso har flere likhetstrekk en ulikheter, men holder Xavi endel høyere (og en slik legende skal man være forsiktig med å sammenligne noen med), og ettersom Xabi Alonso var hakket bedre defensiv så føler jeg at sammenligningen mellom Xabi og Arthur er mer passende enn Xavi og Arthur.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
14.12.17 10:04

Arthur/Gremio møter RM i finalen i klubb-VM på lørdag 18.00
Tror ikke kampen vises på noen norske kanaler

-Jolla
-JollaInnlegg: 17874
14.12.17 15:03
rivaldo: Arthur/Gremio møter RM i finalen i klubb-VM på lørdag 18.00
Tror ikke kampen vises på noen norske kanaler

Den blir ikke sendt på norske kanaler nei. Arthur er forøvrig skadet, så han er ikke i troppen som er med til Emiratene.

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 783
14.12.17 17:28

Da meldes det at Masch med ganske stor sikkerhet skal forlate klubben i januar.  http://www.fcbarcelona.dk/Nyheder/beslutningen-er-taget-mascherano-forlader-barca.html  

Royu
RoyuInnlegg: 10240
14.12.17 18:21

6 mill euro er ganske greit om det stemmer. Kontrakten går vel ut i sommer?

(Innlegget ble redigert 14.12.17 18:22)

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24428
14.12.17 19:16
Royu: Kontrakten går vel ut i sommer?

2019.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
15.12.17 12:31

Synes faktisk det er litt smårisky å la Mascherano gå, selv om det selvfølgelig er kjedelig å se spiller etter spiller forsvinne gratis. Men ville egentlig vederlaget vært så mye mindre ved et evt sommersalg ? Jeg kan godt forstå at Mascherano innser at tiden er inne for å flytte på seg for å få spilletid. 

Men plutselig blir Vermaelen langtidsskadet og så er Mina en vandrende katastrofe som backup, så har man plutselig bare Pique og Umtiti. Da har man fryktelig lite å gå på. Avtalen med Marlon er vel heller ikke utformet slik at man enkelt bare kan tilbakekalle ham ? 

Personlig for ham fortjener han selvfølgelig å gå. Han har prestert overraskende bra i en uvant rolle og alltid gitt 100%. Han har tidvis gitt oss de lederegenskapene vi hadde i Puyol som en kriger som alltid går inn i krigen når det kreves. Vil nok bli savnet i garderoben for hans lederegenskaper. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
15.12.17 12:37
LaVecchiaSignora: Personlig for ham fortjener han selvfølgelig å gå. Han har prestert overraskende bra i en uvant rolle og alltid gitt 100%. Han har tidvis gitt oss de lederegenskapene vi hadde i Puyol som en kriger som alltid går inn i krigen når det kreves. Vil nok bli savnet i garderoben for hans lederegenskaper.

Denne er jeg uenig i. "Han fortjener å få gå". Han har tross alt signert en kontrakt med klubben og har jo kontrakt 1 1/2 år til. Han har gitt oss mye, men denne klubben har gitt han like mye i retur. 

Nei, jeg finner det for jævlig at han skal dra. Han er en personlig favoritt og en god fotballspiller, som vil få sin dose med spilletid utover vinteren og våren. 

andwez
andwezInnlegg: 11342
15.12.17 14:25

Skjønner ikke helt timingen på salget. Herregud, bare betal han ut sesongen så har man i det minste litt sikkerhet i bredden. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
15.12.17 15:21
andwez: Skjønner ikke helt timingen på salget. Herregud, bare betal han ut sesongen så har man i det minste litt sikkerhet i bredden.

Dette har jo ingenting med at klubben ønsker å selge han, men at han selv tvinger seg ut av klubben. Alle er jo enige om at dette skaper krøll, og det man får inn i overgangssum på han må man sannsynligvis betale som ekstrapris på Yerry Mina også (må betale ca 15 mill i stedet for sommeropsjonsprisen på 9 mill, altså ca de seks millionene man får for Mascherano), så dette har jo ingenting med økonomi å gjøre heller. Selv om man sparer et halvt år med svært høy lønn, sammenlignet med å holde han til sommeren, altså.

Absolutt ingen vil selge Mascherano nå. Men Mascherano vil på død og liv gå, ikke minst for å få spilletid før VM.  

Royu
RoyuInnlegg: 10240
15.12.17 15:36

Vel da har man sikkert noe fra B laget som kan få sjansen

Klikk for å gå tilbake til toppen