Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5271
02.01.18 19:10
Cobi: Jeg er enig. Jeg er knallpositiv til Coutinho, også for f.eks €150 mill. «Det er ikke mine penger» er en standard «unnskyldning», men her er man jo enkelt og greit der at pengene uansett kommer fra Neymar-overgangen. Skulle Coutinho, for eksempelets skyld, koste €120+40 mill, vil up front-summene for Coutinho og Dembele i sum være omtrent nøyaktig det samme som man fikk fra Neymar, og totalt sett vil ikke en sånn overgang gjøre at netto-overgangsbeløpet blir noe høyere enn hva man normalt sett har til rådighet. Sånn sett bør Coutinho kunne hentes uten at det går særlig ut over handlekraften i sommer, og i et sånt bilde synes jeg det er helt uproblematisk å hente en så god og riktig spiller som Coutinho for en sånn sum. Det er ikke så mange kjøp jeg på forhånd har «visst» at kom til å passe perfekt inn, men jeg gjorde det med Dani Alves. Den dagen han ble klar, visste jeg at dette kom til å være en fantastisk signering. Jeg visste det med David Villa. Og jeg vet det med Coutinho, om han skulle komme. Han kommer kanskje ikke til å være like bra som i Liverpool, det vet man jo aldri, men han er en så bra spiller at jeg overhode ikke klarer å se for meg at han kan komme til å floppe. Klarer man i tillegg å få inn (på sikt) en pasningsgeneral ved siden av han, kan man fort klare å reprodusere Busquets/Xavi/Iniesta igjen også, etter å ha vært gjennom noen år hvor spesielt Luis Enrique har gjort sitt beste for å gå bort fra Peps grunnideer. Det er uansett ikke de største overgangene – stjernene - som er problemet ift satsing på unge spillere, ift å beholde identiteten og alt det der. Zidanes y Pavones-ideen er egentlig ganske så nært det jeg tenker som det ideelle (selv om det ikke funka perfekt i Real Madrid den gang). Det er ikke på grunn av Coutinho eller Luis Suarez at ungguttene ikke klarer å slå gjennom. Det er på grunn av alle «nesten-kjøpene» som nummer 14-25 i stallen. Arda Turan, Vermaelen, Digne, Paco Alcacer, osv. Og så er det sånn at timing er alt, og har man ingen som er i nærheten av gode nok/talentfulle nok, så må man jo hente noen for å ha back ups (en type som Digne var det f.eks. behov for da han ble henta). Men når Grimaldo forlater i 15/16-sesongen, når man har Mathieu og Adriano som andrevalg bak Alba, er det helt åpenbart noe som vurderes feil; her skulle selvsagt de to aldrende vært kvittet/nedgradert, og så skulle en type som Grimaldo fått andrevalgsrollen. Nok en gang: Det er ikke Alba (eneren/stjerna) som var problemet, men at «andresorteringsspillere» opptok plassen til det store talentet. Og for å gå tilbake til Coutinho: En spiller som Aleña hindres ikke nødvendigvis av Coutinho. Men han hindres dersom Coutinho hentes og man fortsatt beholder Gomes, Denis Suarez, Rafinha og Arda Turan, og derfor ikke har nok spilleminutter til fordeling lenger.

Tror også Coutinho kan bli helt fantastisk god for Barcelona, og, blir han så god som jeg tror, så vil vi ikke tenke så mye på overgangssummen han eventuelt kommer for. Hvem hadde klaget voldsomt i dag om Umtiti hadde kostet 80 mill euro (som vel er omtrent det LFC betalte for Virgil)? Man lever fint med i overkant dyre spillere inn så lenge de slår til. Meget spent på hvordan han og Messi vil "klikke" også. Har tro på at de vil "klikke" bedre enn Messi og Neymar gjorde, da Coutinho har bedre spilleforståelse og rytme i spillet sitt enn hva Neymar har.

Ellers, også enig i at det er kjøp av stallfyll som hindrer utviklingen til La Masia-spillere. Virker vel å merke som om Valverde er enig i dette. Lest rapporter på at han ønsker en mindre stall, og det snakkes jo om storrengjøring for tiden. 

Men, så til slutt, hvor i alle dager skal Griezmann spille? :) Sliter litt med å se hvordan dette laget skal komponeres. Skal sies at Real Madrid fint klarer å håndtere at en stjernespiller må sitte på benken i ny og ne, og at mye kan løse seg med rullering. Hverken Messi eller Suarez blir yngre, og må antakeligvis hvile mer i årene som kommer for å være friske og raske til de store oppgjørene.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
02.01.18 19:57

Blir så tullete å hente Griezmann i tillegg. Hente 2 spillere til 2 og halv milliard som ikke kan brukes i CL i år, eneste logikken bak noe slik er om Barcelona får transferban. Griezmann gir så ufattelig lite mening. Hadde det vært slik at Suarez har sagt at han var ferdig etter sesong så greit nok men det er han ikke, jeg synes også Suarez er veldig mye bedre enn Griezmann når de er i form.  Formen til Suarez har begynt å peke oppover, skal man da ødelegge det ved å sette han på benken i ny og ne når man trenger han on fire til CL? Jeg tviler på at han er så fan av det, man ser jo bare hvor unhappy han blir når han blir byttet ut.

Klarer de? Kan ikke akkurat si at de har så mye suksess de siste årene annet enn de siste årene i CL men det kommer mer av at de faste som spiller er så enormt gode.. Sikkert ikke så happy stemning heller vil jeg tro. Jeg synes hvert fall det er ganske latterlig når et lag setter en klassespiller som Isco på benken halve sesongen bare for å ha en kvalitetspiller på rullering. De har vel hvert fall 3 nå med Asensio, Isco og Kovasic, muligens 4 om man tar med Nacho også.


Så neh, Griezmann kan man fint droppe. Hente noe annet som dukker opp innen 1-3 år som kan ta over for når Suarez er ferdig evt forsøk seg på Dybala/Gab Jesus, Sane(riktig nok ikke spiss da men eller noe slikt i sommer. Mulig det allerede dukker noe overbevisende opp i VM, uten at jeg har sett så altfor mye på om det er noe særlig rundt om som er "spennende" på dvs landslag som er. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1860
02.01.18 21:45

Royu, hvor står det om Griezmann i januar?

Du har ikke sett noe spennende? Har du ikke ei liste over talenter på Mbappe-nivå nedskrevet på ei notisblokk noen plass? 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
02.01.18 23:00

Så ufattelig nedsnødd du er

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 14272
03.01.18 03:26
Cobi: Jeg er knallpositiv til Coutinho

Selvfølgelig er du det, det svekker jo konkurrenten til det andre favorittlaget ditt.

Fra spøk til alvor, det kommer til å bli grusomt når magikeren forlater Liverpool. Som forrige gang dere handlet av oss kan vi garantere dere en fantastisk spiller. 

beardman
beardmanInnlegg: 2598
03.01.18 03:47
DavidHerd: Eg held han for å vera verdas nest beste spelar,

Coutinho er verdensklasse, men han er nok ikke topp 2 i verden.

beardman
beardmanInnlegg: 2598
03.01.18 03:51
Knaxern: Er snakk om 125mill£ + 35mill£.

Da begynner vi å snakke om summer Liverpool kan leve med.

160 mill pund er en god sum.

Det er 1,78 milliarder det!

Royu
RoyuInnlegg: 10240
03.01.18 03:54

For lite ass, coutinho er lett verdt 2 milliard, bare å bla opp Barcelona. Verdens beste

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1860
03.01.18 11:47

Deulofeu ryktes til Sevilla. Ja takk, han har vært meget svak så langt i år. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1860
03.01.18 11:47
Royu: For lite ass, coutinho er lett verdt 2 milliard, bare å bla opp Barcelona. Verdens beste

En av verdens beste Royu, og ikke så langt unna å være verd de summene. 

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 781
03.01.18 12:13

De Vrji, vi blir linket til han. For dere som ikke har sett han, så er dette snakk om en kjempe spiller til en billig penge. Både rask, veldig teknisk, venstrebent og har seriøst aldri sett han tape en hodeduell, selv om det selvfølgelig ikke har alt å si. Uansett røverkjøp om vi får han til 150-200 mill. Kontrakten går ut til sommer. HENT HENT. Eventuelt vente til sommer å hente gratis. Dette er selvfølgelig litt avhengig av Masch, Verma og om Mina kommer. Men et veldig veldig godt alternativ. 

(Innlegget ble redigert 03.01.18 12:14)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1860
03.01.18 12:32

Når du skriver at han er "veldig teknisk" regner jeg med at han er god med ball, pasninger osv. 

Ser han er 25 år gammel, altså i nærheten av sin beste alder. Vil en slik spiller orke å sitte mye på benk til fordel for Pique/umtiti...

JFT_96
JFT_96Innlegg: 23983
03.01.18 13:19

De Vrij er jo lagd av kjeks da. Selv om han er god.

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 781
03.01.18 14:46
rivaldo: Når du skriver at han er "veldig teknisk" regner jeg med at han er god med ball, pasninger osv.

Ja, absolutt. Han har de kvaliteten han trenger for å spille på en ballspillende lag som Barca. Sammenligner du han med en spiller som Van Dijk som Pool betalte en formue på, så er han faktisk ikke langt unna, men tørr nesten ikke legge for mye i det fordi noen her skal sikkert angripe meg med noen argumenter om hvorfor Van Dijk er såååå mye bedre. Dessverre er hypen og ryktet til Serie A noe dårligere enn PL, men utrolig at f.eksempel Lpool ikke har prøvde seg på han. Han skal overraske på et bedre lag. 

(Innlegget ble redigert 03.01.18 14:54)

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 781
03.01.18 14:47
JFT_96: De Vrij er jo lagd av kjeks da. Selv om han er god.

Da burde du skru på tven din neste gang Lazio spiller. Han er en KRIGER i tillegg til å skore og være bra hver gang jeg ser han. 

(Innlegget ble redigert 03.01.18 14:49)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
03.01.18 15:25

Heller De ligt 

D10S
D10SInnlegg: 4282
03.01.18 15:30

Han eR Rå på FIFA azz

Cobi
CobiInnlegg: 58197
03.01.18 15:52

Begynner å bli ganske mange, og ganske tunge, kilder som nå snakker om at Coutinho-prisen kommer til å ende rundt €110+40 eller €120+40 mill. Visstnok forhandlingsmøte i London i dag, hvor både Kia Joorabchian og Giuliano Bertolucci (de to agentene hans) er fysisk tilstede. Dette møtet ble meldt av Sport allerede for rundt en ukes tid siden, og nå melder flere kilder om at det faktisk fant sted. Enkelte hevder også at Coutinho selv var tilstede. For så vidt kudos til Sport som meldte dette såpass tidlig, det vitner kanskje om at de har brukbare kilder om dagen og at deres rapporter om at forhandlingene går rimelig bra, kanskje skal tas for god fisk.

Samtidig melder Catalunya Radio at Griezmann kommer til å ankomme Barca til sommer. Jeg sliter også med å se hvordan den offensive kabalen går opp da, men… Coutinho, Griezmann, Messi, Suarez og Dembele i samme tropp høres ganske så overkill ut... Kanskje en tanke om å kvitte «alt» av «andresorteringsspillere» (ut med alt av Rafinha, Deulofeu, Alcacer, Rafinha, Vidal, Gomes) for å ha en tynn, men uhyre topptung tropp? Jeg vet ikke, jeg har vel aldri noen gang sett en sånn troppsammensetning egentlig, og jeg ser mindre logikk i Griezmann enn Coutinho, for å si det sånn.

Dembele er forresten friskmeldt. Det skjedde i går.

Cobi
CobiInnlegg: 58197
03.01.18 16:13
JFT_96: De Vrij er jo lagd av kjeks da.

En av de mer stabile kjeksene på markedet, i så fall. En måned ute med metatarsalbrudd forrige sesong er alt han har hatt av skader å snakke om de to siste sesongene. Så hadde han den stygge skaden som holdt han ute nesten hele 15/16-sesongen, men før den tid var han jo også stort sett skadefri.

Kan vel heller si at han har hatt én skikkelig langvarig skade i hele karrieren, og ellers stort sett er frisk. I følge transfermarkt: Ikke registrert med skade i 09/10, ikke registrert med skade i 10/11, mistet fire kamper med skade i 11/12, mistet åtte kamper i 12/13, ikke registrert med skade i 13/14, mistet sju kamper i 14/15, mistet som sagt omtrent hele sesongen i 15/16, mistet seks kamper i 16/17 og har hittil mistet én kamp i 17/18.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2487
03.01.18 16:47

Thierry Henry mer berettiget enn Griezmann

Hardt å få sunket lista lavere enn Henry i Catalonia, men er enkelte som klarer det.

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 14272
03.01.18 18:28
Cobi: Dette møtet ble meldt av Sport allerede for rundt en ukes tid siden, og nå melder flere kilder om at det faktisk fant sted

Hvilke tunge kilder er dette? De samme som tok gruelig feil i hele sommer? 

Iniesta
IniestaInnlegg: 2005
03.01.18 20:29

Ingen Messi, Suárez eller Iniesta i troppen til i morgen.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
03.01.18 20:30

Dembele hype, får vel max en halvtime.

(Innlegget ble redigert 03.01.18 20:31)

beardman
beardmanInnlegg: 2598
03.01.18 21:44
Cobi: Coutinho, Griezmann, Messi, Suarez og Dembele i samme tropp

4-2-3-1 med 4 av disse 5 i den offensive fireren, hvor 1 av 5 hviler hver kamp.

(Spillere som Dembele, Coutinho og muligens Griez må bidra litt hjemover også)

Det blir hvile hver 5. kamp per spiller, burde jo være ypperlig egentlig. Og selv om du ikke starter den 5. kampen, så er det jo muligheter for å bli byttet inn:)

Men litt mer hvile på noen og mindre på Messi f.eks (ikke fordi jeg mener Messi ikke trenger hvile altså, men fordi han spiller vel fort det han selv vil spille)

 

Busquets og Roberto/Rakitic/Paulinho defensivt på midten.

 

(Kan også kalle det en 4-3-3 med Coutinho i "Iniesta-rollen")

(Innlegget ble redigert 03.01.18 21:44)

dragons100
dragons100Innlegg: 27385
03.01.18 22:50

Ingen #8, #9 eller #10 i morgen. 

Messi og Suarez fikk forlenget juleferie. 

I morgen gjelder det å få et levbart resultat før det skal avgjøres på hjemmebane. Det er nok fornuftig at mange av de beste spares, men likevel en slags følelse at cupen i år betyr lite. Det har jo vært tre cuptitler på rad. 

Hvordan de skal sette opp laget der framme er jeg usikker på. Regner med at Dembele ikke spiller mer enn siste 30. 


iniesta87
iniesta87Innlegg: 24413
03.01.18 22:54
dragons100: Ingen #8, #9 eller #10 i morgen.

Når verken Rafinha eller Delofeu er med i morra så tyder vel det på at de er vekk i løpet av Januar.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6998
03.01.18 23:10
iniesta87: Når verken Rafinha eller Delofeu er med i morra så tyder vel det på at de er vekk i løpet av Januar.

Har de i det hele tatt fått grønt lys fra legene ennå da? 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17394
03.01.18 23:35
beardman: 4-2-3-1 med 4 av disse 5 i den offensive fireren, hvor 1 av 5 hviler hver kamp.

Blir vel heller at Griezmann, Messi, Suárez og Dembele roterer på de tre på topp, mens Coutinho og Iniesta roterer på indreløper. Hvis to av disse 6 er skadet så stiller vel alle de andre 4, med Denis og Paulinho som rotasjon.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2123
04.01.18 01:16

Det er vel som Jolla sier at Coutinho hovedsakelig blir et alternativ på midtbanen. Selv om jeg er spent på hvordan det vil løses i toppkamper. Blir rart å benke hvilken som helst av de to. 

Jeg er blant de som er positive til en evt overgang av Griezmann. Han kan spille både kant venstre og spiss, samtidig som han takler å spille den venstrevridde hybriden som Suarez ikke får til. Ellers er jo både Messi og Suarez 30, så det vil være behov for mer hvile. Ellers har jeg også et håp om at det skal tynnes i rekkene, slik at man får en 16-17 spillere av topp kvalitet, noen breddespillere, men kortere vei for La Masia-talenter. 

Det negative er jo at man vil ha et par toppspillere som med en skadefri tropp ikke vil være i startoppstillingen til toppkampene. Det kan føre til en viss misnøye, men samtidig har vi sett at Valverde er både flink til å variere og rotere til en viss grad slik at alle vil få nok spilletid. 

Men flere positive ting slik jeg ser det. Vi trenger ikke stille kraftig svekket dersom en spiller blir skadet, som nå når Dembele har vært skadet. Alle ære til Paco som har vært ok, men ikke akkurat noen erstatter for Neymar. Videre har vi sett flere taktiske tilnærminger under Valverde, det åpner sannsynligvis for flere varianter uten å måtte gjøre for mange kompromisser med spillere som må spille ut av posisjon. Dersom man også velger å tynne ut stallen litt, så får vi også færre spillere som trengs å holdes i kampform. 

Optimalt sett ser jeg helst at 4-5 forsvinner dersom Coutinho og Griezmann kommer. 

Ter Stegen, Cillesen, 3.keeper

Semedo, Roberto, Pique, Umtiti, 3. Stopper (god kvalitet) og 4. Stopper, Alba, Digne

Iniesta, Coutinho, Busquets, Rakitic, Paulinho, X

Messi, Suarez, Dembele, Griezmann, Paco

Roughly 6 kvalitetsspillere i forsvar (tenker da Digne og 4. Stopper som «bare» ok backup), 5-6 på midten og 4 på topp med grei backup ellers. Det innebærer at enten Suarez, Gomes eller Rafinha kan være x, resten + Vidal + Deulofeu ut. Vermaelen kan være 4. valg, men bør ikke være 3. valg mtp skadehistorikken. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17394
04.01.18 01:26
LaVecchiaSignora: Roberto

WASTE!

Men neida, godt innlegg.

(Innlegget ble redigert 04.01.18 01:27)

Klikk for å gå tilbake til toppen