Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
beardman
beardmanInnlegg: 2741
04.01.18 04:06
LaVecchiaSignora: Ellers har jeg også et håp om at det skal tynnes i rekkene, slik at man får en 16-17 spillere av topp kvalitet, noen breddespillere, men kortere vei for La Masia-talenter.

Enig i egentlig hele innlegget ditt, men dette er jeg mest enig i, så siterer det.

 

Ut med spillerne som ikke er gode nok - og atpåtil står i veien for f.eks. La Masia spillere, eller færre (men bedre) back ups.

beardman
beardmanInnlegg: 2741
04.01.18 04:08
-Jolla: WASTE!

Hehe, han burde heller være X på midten ja, så kan heller Vidal være backup på høyrebacken. Eventuelt skaffe en 3./4. stopper som også kan være høyreback (a la Barzagli i Juve, men yngre seff), og så ha Roberto som en nødløsning på backen om Semedo er skadet/hviles og denne 3./4. stopperen skal spille stopper den kampen.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
04.01.18 12:08

Stegen, Cillessen + 3. keeper

Her har vi en duo i verdensklasse. Klarer vi å beholde Cillessen er det kun behov for en unggutt som tredjevalg. Her er det ikke plass eller behov for forsterkninger på mange år.

Semedo, Roberto (Palencia)
Pique, Umtiti, 3. stopper, 4. stopper (Masch/Vermaelen/Mina/Masch/De Ligt/De Vrij)
Alba, Digne (Cucurella)

Med Semedo inn begynner vi å få bra dekning på høyre. Roberto kan vikariere i perioden Semedo spiller seg inn i laget/klubben frem til Palencia kan ta over som rotasjonsspiller når han er klar. Vidal kan selges. På motsatt side er Alba et klart førstevalg. Digne er en flott backup inntil Cucurella er så god at han danker ut franskmannen og etterhvert Alba. 

På keeper og backplass er vi godt dekket de nærmeste årene om Semedo etablerer seg på toppnivå, Alba beholder formen sin og at folk som Palencia og Cucurella tar nødvendige steg for å ta over rotasjonsrollen på hver back (med mulighet for å ta over førstelagsplassen over tid). Det er i midtforsvaret vi behøver forsterkninger, og det virker det som styret er enig i. Pique og Umtiti er bankers videre, men det kan se ut som både Mascherano og Vermaelen forlater oss. Her ønsker jeg å få inn en høyrestopper (under 25 år) som kan utfordre Pique med en gang, type De Ligt og De Vrij. Er skeptisk til Mina, men gir han gjerne sjansen. I tillegg ønsker jeg en mer rutinert venstrestopper (mellom 23-30 år) som kan vikariere for Umtiti og tåle benken, type Inigo Martinez. 

Busquets, Rakitic (O. Busquets)
Roberto, Paulinho (Alena)
Coutinho, Iniesta (Denis)

Nøkkelen her er i mine øyne å etablere Roberto som indreløper samtidig som Semedo finpusses som førstevalg på høyrebacken. Får vi inn en type som Coutinho i mellomrommet mellom midtbanen og angrepet er det få lag i verden som har et sterkere angrep. Klarer vi dette mener jeg vi kan avvente midtbanesignering og la de rutinerte folkene som Rakitic, Paulinho og Iniesta gradvis fases ut av laget samtidig som unggutter som O. Busquets, Alena og Denis kan få sjansen. Med seks mann på 'benken' bak Busquets, Roberto og Coutinho så kan det la seg å gjøre å bruke Roberto som back og Coutinho som venstrekant i kamper der det er skader/suspensjoner for å få plass til flere. 

Messi (Coutinho/Denis/Iniesta)
Suarez, Paco
Dembele, Deulofeu

Coutinho inn betyr økt kvalitet på midtbanen og ekstra bredde i angrepet. Messi, Suarez og Dembele vil være førstevalg i angrepsrekken. Deulofeu er en fin rotasjonsspiller for Dembele med tanke på å være en hurtig breddeholder som kan true bakrom. Paco har vist seg å være en ok backup for Suarez og jeg vil gjerne beholde han der om han selv ønsker (er ikke enkelt å finne dugelige spisser som godtar benken så mye som man må bak Suarez). Messi er et naturlig førstevalg i sin frie rolle. Rafinha er ekstremt skadeplaget og jeg blir ikke overrasket om han forlater oss. Arda kan bare dra. Da står vi igjen med folk som Coutinho, Iniesta og Denis som alle tre kan gå inn i Messi sin rolle om han må stå over. 

Min konklusjon er at troppen ser meget bra ut under Valverdes jernhånd. Det kan være gunstig å få på plass signeringer i januar og jeg ønsker meg midtstopper (to stk, avhengig av om/når Mascherano og Vermaelen forlater oss og hvorvidt Mina skal bli en av de fire stopperne i troppen) og en offensiv midtbanespiller (Coutinho er førstevalg). 

Ut: Vidal, Mascherano, Vermaelen, Gomes, Arda, Rafinha

(Innlegget ble redigert 04.01.18 12:10)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
04.01.18 12:22

Enig i mye Padrinho, men jeg vil heller ha ut Deulofeu istedet for Vidal. Vidal er en habil høyreving. Det er ikke Deulofeu. Så er jeg også usikker på Gomes. Det er noe med den karen som jeg ikke klarer å gi slipp på. Kan ikke se at han er noe dårligere enn D.Suarez f.eks. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
04.01.18 12:47

Deulofeu er en av de første som bør ut. Føler han fikk en fair sjanse i begynnelsen av sesongen for å vise seg frem, men spilletiden gjorde det bare mer og mer tydelig at aldri vil bli god nok. Han er rett og slett for dårlig på trange flater, noe som ender med altfor mange balltap. 

Det å beholde Vidal kommer litt an på. Han er en brukbar backup. Det er også et pluss at han kan vikariere både på kant og back. Men behovet for backup kommer både an på om Roberto noen gang blir omskolert tilbake og vurdert mer som et rent midtbanealternativ, men også hvordan bredden blir blant de tre på topp. Kan fort bli overkill her. Jeg tror fort man beholder Paco i tillegg til en forsterkning.

Personlig hadde jeg gjerne beholdt Vermaelen og en yngre kandidat som de Ligt, som de 4. stopperne. Men med Mina inn er jeg litt skeptisk til å hente enda en ung stopper.

andwez
andwezInnlegg: 11338
04.01.18 13:11
Padrino: Messi, Suarez og Dembele vil være førstevalg i angrepsrekken.

Har vi allerede konkludert med at Dembele er god nok til å være førstevalg, altså? Jeg har sett større stjerner fra Dortmund forsvinne i andre klubber. 

For å si det sånn så forstår jeg delvis hvorfor de holder Griezmann varm inntil videre. 

Edit: Enig i at Deulofeu er for dårlig. 

(Innlegget ble redigert 04.01.18 13:13)

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 783
04.01.18 13:14

Skrives mye om Umtiti om dagen. Skrives at City er i kontakt med han mtp denne lave utkjøpsklausulen. Hvis vi ender opp med å miste Umtiti, så er det katastrofe. Burde få på plass ny kontrakt asap! 

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24427
04.01.18 13:18
iniesta87: Når verken Rafinha eller Delofeu er med i morra så tyder vel det på at de er vekk i løpet av Januar.

I følge Barca sin twitter side var det kun Paco og Umtiti som var skadet så da trodde jeg disse to var frisk meldte.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
04.01.18 13:21
andwez: For å si det sånn så forstår jeg delvis hvorfor de holder Griezmann varm inntil videre.

Ikke bare mtp Dembele, men ikke minst Suarez og hans elendige form i høst. Heldigvis ser det ut som om det har løsnet noe. Men det at Suarez har klippekort uten en reell trussel for hans plass er ikke nødvendigvis bra. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
04.01.18 13:25
King-Xavi6: Skrives mye om Umtiti om dagen. Skrives at City er i kontakt med han mtp denne lave utkjøpsklausulen. Hvis vi ender opp med å miste Umtiti, så er det katastrofe. Burde få på plass ny kontrakt asap!

Med så mye ugjort i Barcelona for Umtiti sin del, kan jeg ikke se for meg noe annet enn at dette er et pressmiddel for å få en forbedret kontrakt. Men ja. Et salg her ville vært en enorm katastrofe. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.01.18 16:12

Noen som vet hvor mye mobildata det tar å streame kamp?

Cobi
CobiInnlegg: 58243
04.01.18 16:28

Yerry Mina er visst klar. Veldig mange, deriblant fra Colombia, som melder at ting nå er i orden og at han ankommer Barcelona for medisinsk sjekk og offentliggjøring neste uke.

Angående Coutinho, begynner nå relativt tunge Liverpool-kilder å rapportere at overgangen nå er snakk om "når" og ikke "om".

Om man fortsatt tror på EMD, så meldte de i går at Umtiti ikke tenker på noe annet enn Barca og at l'equipe-saken fra i går bare er oppspinn. Ligger uansett en ny kontrakt i vente for han rimelig snart, helt uavhengig av den City-linken. Han er helt sikkert underbetalt, pga at han er en helt annen i dag enn da han ble hentet, og i tillegg er jo utkjøpsklausulen alt for lav nå.

Kubala
KubalaInnlegg: 8022
04.01.18 17:31

To nye signeringer altså.

Hører lite om folk som skal ut. Det seneste jeg leste er at Everton muligens ønsker å gå for Arda Turan, men Barcelona ønsker 20 millioner. I dagens marked burde man vel også selge seg litt dyrere enn vanlig. Arda Turan er jo fotballpensjonist så lenge han er I Barcelona, men han har jo kvaliteter.

Helt enig i at Umtiti burde få ny kontrakt så snart som mulig, mest fordi det er fullt fortjent med et lønnshopp og ikke fordi utkjøpsklasulen er så lav, men det kan jo være en idé å mangedoble den i neste kontrakt. Folk på twitter har jo klikket i vinkel og man skulle tro lav utkjøpsklasul betyr at Umtiti stikker første mulighet. Det er jo tull, ser ikke ut som han har noe i mot Barcelona om dagen.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.01.18 17:56

Han trives nok ja, er vel også svært god kompis med Dembele 

Kubala
KubalaInnlegg: 8022
04.01.18 18:34

Det er mange som er kompiser uten at det betyr noe som helst for hvor du ønsker å spille.

Shenon
ShenonInnlegg: 5228
04.01.18 18:34
Royu: Han trives nok ja, er vel også svært god kompis med Dembele

Han blir nok tatt inn i varmen hos Sterling og resten av pengehorene i City og skal du se, bare det renner inn nok på kontoen hver uke..

 

Dette kompisgreiene det av og til blir snakket om har absolutt null og nada og si for de fleste spillerne (var ikke hovedgrunnen til at coutinho absolutt ville til Barca i sommer at bestisen Neymar var der?), penger, og tildels sjanser for titler, er det som teller!

Kubala
KubalaInnlegg: 8022
04.01.18 18:55

Neppe hovedgrunnen for at Coutinho ville til Barcelona.

Heller det at Barcelona som klubb er større enn Liverpool og at per dags dato er en større tittelgarantist. Men det er jo 100 % riktig det du ellers skriver. Og Neymar var jo et veldig bra eksempel all den tid han virker å være en veldig god venn med de fleste i Barcelona også etter at han dro til PSG.

(Innlegget ble redigert 04.01.18 18:56)

Shenon
ShenonInnlegg: 5228
04.01.18 18:59
Kubala: Neppe hovedgrunnen for at Coutinho ville til Barcelona.

Nå var det vel Umtiti, og hans forhold til kompisen, det var snakk om. DET (forhold til div kompiser), har en tendens til å ikke være så viktig lengre når penga, de virkelig store penga, kommer på bordet.

 

Ang Cout: Nettopp! Det var ikke det (at kompisen var der) som var viktigst, det er jo ganske tydelig når han er like keen nå som da Neymar var der.

 

At Barca pdd er et bedre fotballag enn Liverpool er det vel ingen som sier imot? At Cout har lyst å gå dit sier jeg ingenting på. At dere burde lære dere litt folkeskikk i den klubben er vel absolutt alle (untatt dere selv) også fullt klar over...

 

 

Edit: Og bare så det er sagt, personlig har jeg null tro på at Umtiti drar til City (eller noen andre for den del). Men det er ikke pga at han er så god kompis med Dembele, eller noen andre!

(Innlegget ble redigert 04.01.18 19:01)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.01.18 20:16

At trivsel ikke har noe å si er bullshit. Neymar ville jo ha halve Brasil til Barcelona. Messi hadde også et dårlig forhold til Zlatan. 

Så jo forhold mellom spillerne har litt å si.

Shenon
ShenonInnlegg: 5228
04.01.18 20:36
Royu: litt

dette

 

Litt!

 

Penger har mye å si

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
04.01.18 20:48

Liker det jeg ser av Arnaiz. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
05.01.18 07:26

Noen som kan si litt om hvordan Dembele spilte? Jeg så kun de første 60min sånn ca. 

Ellers småkult med Arnaiz. 3mål på 3 kamper. Ser mye bra i han. Uferdig og hele greia, men er kun 22 år, så tror vi kan få mye nytte av han. 

Bra med 1-1 på Balaidos. Er jo ikke ofte vi vinner der, så uavgjort med reservepreget lag er bra. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
05.01.18 09:17
Shenon: At dere burde lære dere litt folkeskikk i den klubben er vel absolutt alle (untatt dere selv) også fullt klar over...

Det er ikke mange ledelser i verden som har fått mer kritikk fra sine fans enn Barcelona-ledelsen. Men dessverre ble det aldri noe av mistillitsforslaget, slik som mange håpet på. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
05.01.18 09:21
rivaldo: Noen som kan si litt om hvordan Dembele spilte? Jeg så kun de første 60min sånn ca.

Rufsete får man vel si, som i og for seg bare skulle mangle. Egentlig ikke noe spennende å skrive. 

Semedo, Vermaelen og Busquets viser god form. Semedo, for et kupp. 

Shenon
ShenonInnlegg: 5228
05.01.18 10:04
LaVecchiaSignora: Det er ikke mange ledelser i verden som har fått mer kritikk fra sine fans enn Barcelona-ledelsen

Når det snakkes om folkeskikk her, så er det vel først og fremst spillerne det er snakk om

 

Men ja, tviler ikke et øyeblikk på at de er instruert av ledelsen i hva de skal gulpe opp, men sistnevnte kan ikke gå ut å si det selv for da vanker straff..

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
05.01.18 10:15

Apropo folkeskikk: 

"Men skal sies at om Paulinho får kreft i mårra så sliter jeg voldsomt med å hoste opp noe sympati..."

Royu
RoyuInnlegg: 10240
05.01.18 11:00
Shenon: At dere burde lære dere litt folkeskikk i den klubben er vel absolutt alle (untatt dere selv) også fullt klar over..

Vi som supportere eller ledelsen? :) 

Finnes vel knapt noen mer ille supportere enn de engelske/folk som heier på engelske lag. Må mulig østover for å finne noe mer ufyselig mennesker.

Ledelsen i Barcelona er det veldig mange som ikke liker, dessverre så lenge de store spillerne tikker inn og resultatene er bra så skjer det ikke noe. 

Cobi
CobiInnlegg: 58243
05.01.18 11:46

Virker kanskje som det endelig kan være litt bevegelse rundt Arda Turan. Han har jo blitt linka til hundre klubber, men felles for alle rapportene har nok vært at det har blitt satt ut av et desperat Barcelona for å håpe å få noen klubber på banen. Sist ut i rekka er tyrkiske Basaksehir, som flere tyrkiske medier har koblet han til den siste tiden, men til forskjell fra tidligere rapporter går nå tyrkerne ut og bekrefter at de har gitt han et konkret tilbud, og at Arda nå skal tygge på de forskjellige alternativene han har. Så er det langt fra sikkert at det blir et kjøp, det snakkes bl.a om et halvannet år langt lån, men i nøden spiser vel fanden fluer, og Turan MÅ bort i januar. Ikke minst pga de spanske FFP-reglene som gjør at Barca må frigjøre lønnsmidler før Coutinho kan komme med sine €14 millioner netto i året. Arda med sine €7 mill er en åpenbar, og sannsynligvis helt nødvendig, kandidat. De andre salgsalternativene, i Deulofeu, Vidal, Denis Suarez, Rafinha, har vel knapt Ardas lønn kombinert engang, så det monner lite.

 

Prisen på Yerry Mina rapporteres å være på €9+3 mill. Lønn ca som Mascherano har, så der går både overgangssum og lønn mer eller mindre opp i opp.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
05.01.18 11:57

Har ikke Mascherano ganske høy lønn? Flopper Mina så får vi vel en ny Arda.

Cobi
CobiInnlegg: 58243
05.01.18 11:59
Royu: Har ikke Mascherano ganske høy lønn? Flopper Mina så får vi vel en ny Arda.

Nei. Ca €3 mill i året, rundt det samme meldes Mina å få.

Klikk for å gå tilbake til toppen