Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Rhabagatz
RhabagatzInnlegg: 31118
08.01.18 10:18
LaVecchiaSignora: Det er egentlig ganske utrolig hvordan ting kan forandre seg i fotballen. Barcelona nærmest i "krise" ved sesongstart

Det er vel egentlig nøkkelen til suksessen. På grunn av krisen etter at Neymar forlot laget har Valverde kunne gjøre som han vil uten noen form for låsninger, slik tidligere trene har møtt. Han har fått maks ut av laget - og vi snakker om et bunnsolid lag med trolig verden beste forsvar.

Barca - verdens beste forsvarslag. Hvem hadde trodd det?

Ellers er det herlig å se Alba herje igjen. Det var en dimensjon som forsvant med Neymar, og som gjør at laget forsatt er en stor trussel på venstresiden.

Iniesta
IniestaInnlegg: 2046
08.01.18 11:17

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-5244311/Philippe-Coutinho-world-exclusive-Liverpool-Barca.html

 

Her er bildene fra Coutinho fra helgen. Satt i London et par dager før flyet tok av sørover

Cobi
CobiInnlegg: 58251
08.01.18 12:43

Coutinho har gjennomført den medisinske testen, som avdekket at han er skadet i låret og ute ca 20 dager. Da blir det vel fort debut mot gamleklubben Espanyol 4.februar, vil jeg tro. Han har for øvrig avslått tilbudet om drakt nr 24, som er den eneste ledige, og avventer vel da at andre og mer attraktive nummer dukket opp. Turans sjuer er vel den åpenbare i så måte, men Mascheranos 14 er vel også bedre enn 24. Ikke bare, bare å hoppe etter Mathieu...

På ut-fronten melder Gazzetta at Inter er enige med Deulofeu om en overgang. Italienerne vil ha et lån med opsjon på kjøp, Barca vil ha salg. Hadde vel vært greit for alle med et lån ut sesongen med tvunget kjøpsopsjon, tenker jeg. Turan påstås å være enig med Başakşehir om en overgang, hvor det er snakk om lån hvor Barca betaler deler av lønna. Det er nok det beste man kan håpe på uansett. Mascherano er som kjent mer eller mindre klar for Kina, og Vidal er visst et hett navn for Sevilla. €10 mill snakkes det om der. Denis Suarez ønsker visst Barca å beholde, i hvert fall frem til sommeren, og det er vel i så fall greit nok, tenker jeg.

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
08.01.18 13:29
Cobi: Han har for øvrig avslått tilbudet om drakt nr 24, som er den eneste ledige, og avventer vel da at andre og mer attraktive nummer dukket opp. Turans sjuer er vel den åpenbare i så måte, men Mascheranos 14 er vel også bedre enn 24. Ikke bare, bare å hoppe etter Mathieu...

Messi gir ikke fra seg 10'eren altså? 

Hadde vel nummer 23 i Espanyol, men har vel litt annen status i dag. 7'eren hadde kledd han fint. 

(Innlegget ble redigert 08.01.18 13:30)

Elguaje
ElguajeInnlegg: 21276
08.01.18 13:33

Rent estetisk hadde det vært finere med Dembele #7 og Coutinho #11. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
08.01.18 13:33

Hehe, nei. Coutinho selv har jo faktisk kommentert den muligheten, og lo det selvsagt bare bort med at Messi er best i verden.

Mer seriøst, er jeg faktisk usikker på om det er lov å bytte nummer midt i sesongen. Hadde det vært lov, tar jeg for gitt at de hadde strippa 7 fra Arda (det er jo ikke som om de behandler Turan som noe annet enn persona non grata uansett...) og gitt Coutinho den, men all den tid det ikke har vært diskutert engang, tipper jeg det ikke er lovlig.

Nå presenteres han jo uten nummer, og iom han er skadet ca ut måneden/overgangsvinduet, tipper jeg man klarer å kvitte Turan og dermed kunne gi han sjueren før han trenger å gjøre valget sitt uansett. Villig til å vedde en del på at han spiller med 7 i vår.

(Innlegget ble redigert 08.01.18 13:38)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
08.01.18 15:29
Rhabagatz: Ellers er det herlig å se Alba herje igjen. Det var en dimensjon som forsvant med Neymar, og som gjør at laget forsatt er en stor trussel på venstresiden.

Alba hadde vel ikke verdens beste forhold til Neymar heller. Så har det også litt med at omtrent hver gang Neymar fikk ballen i beina så stoppet angrepet på en måte opp. Alba bruset jo ned kanten for gitt flere ganger. Det har jo ført til at Messi blir mer innvolvert å er det en person her i verden som kan slå de stikkerne bak forsvaret perfekt nesten hver gang så er det Messi. 

Jeg mener man faktisk er styrket med Coutinho og Dembele kontra Neymar på laget. Men vi får se, kan hende vi faktisk vil spille dårligere så fort vi begynner med alle disse rotasjonene. 

"Heldigvis" er Coutinho ute en liten stund, noe som betyr at det ikke er mange dagene etter det før det er CL. Da risikerer man ikke å ødelegge f.eks flyten/formen til Iniesta dersom man skulle allerede begynt nå å redusere spilletiden til f.eks Iniesta bektratlig. 

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
08.01.18 15:55
GMartino: Ta på tissen min

Det er akkurat slike innlegg vi trenger flere av her på VGD og spesielt i denne klubbtråden.

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24428
08.01.18 16:26

Deulofeu er nære  Inter på lån

Arda er nære Istanbul Bakhaskir

Vidal nærmer seg Sevilla. Selvsagt er alle kun på utlån,At det skal være så jævlig vanskelig å selge spillere altså.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
08.01.18 18:21

Håper på skikkelig opprensk i sommer. Gjøre troppen litt mindre, så det er litt plass til B lagsspillere. 

Det er vel bare lån ut sesongen vel?

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
08.01.18 18:33
LaVecchiaSignora: Det er bare et par uker siden jeg sa noen fine ord om Valverde, men jo mer jeg tenker over det, jo mer imponert blir jeg. Ser man på førsteelleveren så har man i praksis mer eller mindre det samme, bare at man har mistet sin nest beste spiller. Semedo har vært god han, men Roberto har fremdeles vært den spilleren som har fått mest tillit på høyrebacken, joda Paulinho har vært god, men han er jo ikke i en toppet førsteellever og Dembele har vært skadet hele sesongen.  Likevel har altså et lag som var grått og trist i fjor, mistet sin største sambastjerne reist seg å fremstått bunnsolid hele sesongen etter supercup-kampene. Så hva har egentlig skjedd ?

Jeg er enig i at Valverde har gjort sakene meget bra. Men prestasjonen sukres nok veldig av at han fikk ta over etter Enrique. Det er direkte skremmende å tenke tilbake på hvor lite Enrique etterhvert fikk ut av det laget han disponerte. 

Under Valverde har man fått inn veldig mye soliditet, kvalitet i spillet og resultater. Sånn sett er det et stort steg i riktig retning. Det mangler imidlertid en del når det kommer til det spektakulære og engasjementet som spillet skaper. Man er fortsatt for langt unna Cruyff/Pep og Barcelonas filosofi når det kommer til spillestil, selv om man har beveget seg et langt stykke i riktig retning også her etter Enrique. Forhåpentligvis er Valverde kun kommet et stykke på veien i forhold til hvor han ønsker å ta dette laget spillemessig.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6138
08.01.18 21:07
Bølgenisse: Det er direkte skremmende å tenke tilbake på hvor lite Enrique etterhvert fikk ut av det laget han disponerte

Nå er det mildt sagt lite rettferdig her. Enrique tok over Barelona etter å ha falt pladdask ned i sumpa fra å være i en storhetstid noen år tidligere, litt som Pep etter Rijkaard. La oss se hva slags, og hvor mange trofeer disse to fikk etter 3 sesonger.

Sesong 1:

Pep: Treble
Enrique: Treble

Sesong 2:

Pep: Liga
Enrique: Liga + copa del rey

Sesong 3:

Pep: Liga + CL
Enrique: Copa del rey

Med andre ord 6-6 av hovedtrofeer etter tre år.

 

Videre har vi jalla-trofeer som disse titlene kvalifiserer til som spansk supercup, europeisk supercup og VM for klubblag.

Etter 3 sesonger:

Pep: 2 spanske supercuper, 1 europeisk supercup og en VM for klubblag
Enrique: 1 spansk supercup, 1 europeisk supercup og en VM for klubblag

Med andre ord: 10-9 i favør Pep etter 3 sesonger.

Pep

CL: 2
Liga: 3
Copa del rey: 1
UEFA super cup: 1
Spanish super cup: 2
VM for klubblag: 1

Enrique

CL: 1
Liga: 2
Copa del rey: 3
UEFA super cup: 1
Spanish supercup: 1
VM for klubblag: 1

 

Med andre ord, nær sagt identisk med tanke på antall trofeer, men det skal høre med at Pep klarte både en CL og en Liga tittel mer, trofeer som selvsagt er mer eksklusive og vanskelige enn copa del rey - som Enrique hadde dipps på under sin tid ved roret.

Likevel synes jeg det blir feil å sette standarden så høyt at man anser det som skremmende at han ikke fikk mer ut av laget etter hvert, når han ligger og sniffer tidenes Barcelonatrener i rasstuten. Ja, den siste sesongen var den dårligste, men det må nevnes at også laget på papiret ble dårligere for hvert år. I Pep sitt tilfelle var det heller motsatt.

Hadde Iniesta/Suarez satt 100% sjansene borte mot Juve i CL-semien, hadde dem sannsynligvis vært i finalen - en finale jeg tror de hadde vunnet.

 

(Innlegget ble redigert 08.01.18 21:13)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
08.01.18 22:11

Etter en "små dårlig tredjesesong" så gjør laget det alltid bra.

Skal man følge tradisjonen nå så blir det treble i år. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
09.01.18 00:17
xavi-maestro: Likevel synes jeg det blir feil å sette standarden så høyt at man anser det som skremmende at han ikke fikk mer ut av laget etter hvert, når han ligger og sniffer tidenes Barcelonatrener i rasstuten. Ja, den siste sesongen var den dårligste, men det må nevnes at også laget på papiret ble dårligere for hvert år. I Pep sitt tilfelle var det heller motsatt.

Det er jo "etter hvert" som er stikkordet her. Første sesongen var meget bra rent sportslig, selv om det dessverre hadde som direkte konsekvens at Bartomeu vant valget. 

Men altså, etter hvert, så gikk det stadig dårligere både trofemessig, men først og fremst spillemessig. I siste sesongen var man nærmest redusert til et stusselig kontringslag der man sentret panisk mellom forsvarsfireren i store deler av kampen og alt man tilsynelatende håpet på var å på ett eller annet tidspunkt klare å få ballen frem til MSN slik at de skulle kunne ta en overgang og finne på noe på egenhånd.

Satt på spissen så ble man mer direkte og hadde mer strekk i laget for hver kamp som gikk. Det var i det hele tatt etter hvert lite som minnet om Barcelona-fotball, og det var lite som tydet på at Enrique hadde de taktiske evnene til å gjøre nødvendige grep. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
09.01.18 09:24

Et bra taktisk grep av Enrique var jo den skjeve 343-formasjonen man la om til. Men enig i det du skriver generelt sety. Glad vi ble kvitt han og det tror jeg flere av spillerne ble og. Tror han kommer til å floppe i neste storklubb han tar over. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6138
09.01.18 10:31
Bølgenisse: Det er jo "etter hvert" som er stikkordet her. Første sesongen var meget bra rent sportslig, selv om det dessverre hadde som direkte konsekvens at Bartomeu vant valget.  Men altså, etter hvert, så gikk det stadig dårligere både trofemessig, men først og fremst spillemessig. I siste sesongen var man nærmest redusert til et stusselig kontringslag der man sentret panisk mellom forsvarsfireren i store deler av kampen og alt man tilsynelatende håpet på var å på ett eller annet tidspunkt klare å få ballen frem til MSN slik at de skulle kunne ta en overgang og finne på noe på egenhånd. Satt på spissen så ble man mer direkte og hadde mer strekk i laget for hver kamp som gikk. Det var i det hele tatt etter hvert lite som minnet om Barcelona-fotball, og det var lite som tydet på at Enrique hadde de taktiske evnene til å gjøre nødvendige grep.

Jeg er ikke enig i at det var så dårlig siste sesong som du skal ha det til - troppen tatt i betraktning. Det er stor kvalitetsforskjell på Barcelona-troppen fra 14/15 sammenliknet med 16/17.

Man hadde mistet Xavi, Pedro, Alves - topp kvalitet både på banen og i garderoben - uten å erstatte dem. Flere kjernespillere hadde blitt 2 viktige år eldre. Messi gikk fra å være i sin absolutt beste alder, til å starte nedstigningen (dog uten særlig effekt på banen), Suarez gikk fra å være i sin beste alder, til å starte nedstigningen (med stor effekt på banen). Iniesta gikk fra å være 30 til 32, med andre ord fra å tyne ut det siste av klassen som en fast midtbanespiller sesongen gjennom, til å bli en rotasjonsspiller. Pique gikk fra å være i sin beste alder, til å starte nedstigningen (uten effekt på banen riktig nok). Du har Mascherano som aldersmessig er i liknende situasjon som Iniesta.

I tillegg hadde troppen vunnet absolutt alt de siste 2 årene, og det nær sagt obligatoriske metthetssyndromet slo inn.

Pep sin siste sesong endte med Copa del rey-gull, samme som Enrique sin siste sesong. Likevel vil jeg påstå at troppen til Peps siste sesongen var bedre enn ved alle de foregående sesongene i motsetning til Enrique.

Poenget er at det finnes flere og mer realistiske forklaringer på den 3. sesongen (som overhode ikke var så dårlig som du skal ha det til, ref. burde kommet til CL-finale og vant CdR) enn at Enrique fikk skremmende lite ut av laget.

Enrique sin tid i klubben står rettmessig med gullskrift i Barcelonas historiebøker.

 

(Innlegget ble redigert 09.01.18 10:33)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
09.01.18 11:04

Enighet med Palmeiras om Yerri Mina. €11,5mill. Ankommer Barcelona i kveld med påfølgende kontraktsignering og presentasjon i morgen. Kontrakt til 2022. Spent på denne karen, aldri sett han spille. 

Da ryker Masch ganske snart. Kommer til å savne skallamannen. 

mikemodano
mikemodanoInnlegg: 27638
09.01.18 11:35
andwez: den assisten på 3-0

Det er rett og slett praktfullt. Dersom en trengte enda et bevis for hvilken spiller som er den overlegent beste i moderne fotballhistorie, så har man det her. Dersom Ukkonen var Sibelius og Rosický var Mozart, så vet jeg ikke helt hvilken komponist man tør sette opp mot Messi. 

Pogba6
Pogba6Innlegg: 9063
09.01.18 11:44

Pep tidenes Barca-trener? Sikkert for ung til å ha hørt om Cruyff da. Han tok en klubb som hadde ligget nede i flere år til topps, han definerte hele spillestilen til klubben. Klubben og akademiet sine prinsipper, holdninger og spillestil er tuftet på fantastiske Cruyff sine ideer.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
09.01.18 20:30

Utvikling på ut-fronten i løpet av dagen. Basaksehir har av alle ting lagt ut en pressemelding om at de har forhandlet med Arda Turan, at han vil til de, og at de derfor har startet forhandlinger med Barcelona også. Men der stanser egentlig enigheten i mediene, for det spriker fra at han er enig med de om en 1,5-årskontrakt, til at en forutsetning for avtalen er at Barca fortsatt betaler typ halvparten av lønna hans. De har vel ca alle kortene i verden i disse forhandlingene, de vet jo at ingen andre vil ha han og at Barca virkelig vil bli kvitt han, så gudene må vite hvordan denne saken ender. Tror ikke vi skal tro det kommer særlig mye i overgangssum, i hvert fall. Og det kan vel kanskje også tenkes at Barca heller ønsker å låne han ut enn å selge han, for å slippe å regnskapsføre hele tapet nå.

Napoli er visst nærmest Deulofeu, etter at Barca ga Inter beskjed om at de ikke er interesserte i noe lån og Inter ikke har handlingsrom pga FFP. Snakk om overgangssum på nærmere €20 millioner, hvilket i så fall vil være bra spør du meg. Samtidig vil jeg tviholde på at det var riktig å hente han tilbake i sommer, ikke minst pga signaleffekten til andre unggutter, om at det faktisk er mulig å dra ut og komme tilbake igjen. Så er det selvsagt sånn at han har skuffet, og med Coutinho og Dembele inn, og Arnaiz nå som en vel så spennende spiller, så er det nok riktig å la han gå. Han skal ha fått beskjed om at han vil bli tatt ut i VM-troppen om han har regelmessig spilletid i vår, så det er ikke vanskelig å se hans posisjon heller.

Andre Gomes skal i følge Sport ha bedt om en overgang nå i januar (enten lån eller permanent), for å forbedre Vm-sjansene. Der tror jeg personlig det skal et veldig bra bud til for at Valverde slipper han, det er vel ganske åpenbart at han rates høyere enn en del av de andre i "ut-gjengen". Man kan jo ikke selge alt og alle, heller.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.01.18 20:41

Gomes kan godt være i klubben til sommeren. 

Litt med at om også storspiller i VM så vil vi få en del mer for han enn om man skal absolutt skyve han ut nå. Men det er egentlig ett fett, er pros og cons med det. Det gode er jo det muligens hadde blitt mer tid til å teste ut Alena i noen kamper.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2833
09.01.18 21:00
xavi-maestro: Det er stor kvalitetsforskjell på Barcelona-troppen fra 14/15 sammenliknet med 16/17.

Tror fint de kunne vunnet triplete i 15 uten Xavi og Pedro. Forteller selv at troppen i '16 var den beste under hans tid. Å sammenligne Guardiola og Luis Enrique er et hån overfor Josep. Handler om mer enn titler i Catalonia, trodde ikke det trengtes å poengtere engang

Elguaje
ElguajeInnlegg: 21276
09.01.18 21:05

Coutinho har nå tatt #14. Blir nok et nytt enten når Arda drar, eller fra sommeren av.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
09.01.18 21:09
Elguaje: Coutinho har nå tatt #14

Nei? Ser det spekuleres i det, men det har vel ikke skjedd enda? Og Mascherano er jo også i klubben, så nummeret er ikke ledig.

Jeg tror fortsatt han tar sjueren, om Arda Turan forsvinner fort nok til at det nummeret er up for grabs før Coutinho har gjort valget sitt.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6138
09.01.18 23:32
GMartino: Tror fint de kunne vunnet triplete i 15 uten Xavi og Pedro. Forteller selv at troppen i '16 var den beste under hans tid. Å sammenligne Guardiola og Luis Enrique er et hån overfor Josep. Handler om mer enn titler i Catalonia, trodde ikke det trengtes å poengtere engang

Det kan det hende de hadde, men det er bare èn av mange faktorer. Pedro kom meget godt med til tider den sesongen, og var meget savnet som en innbytter fremme 16/17, for ikke å snakke om Alves. Da han sa at 16/17-troppen var den beste, visste han ikke hvor skrekkelig mye dårligere mange av kjøpene den sesongen var enn forventet. I stedet måtte han bruke en eldre og mett versjon av 14/15-laget uten Alves og uten Pedro/Xavi som innbyttere.

Enrique kan såklart ikke måle seg med Pep. Jeg husker midtveis i 15/16-sesongen så hyllet de fleste Enrique som et geni her inne, hvorpå jeg var en av de få som argumenterte for at Pep skal ha MYE av æren for kvaliteten på det laget han stilte med.

Poenget mitt, som dette startet med, var at det var urimelig å si at det er "direkte skremmende å tenke på hvor lite Enrique fikk ut av laget etter hvert"

Ikke noe Pep, men faen så bra Barcelona var under Enrique-perioden. Siste sesongen var ikke noen fiasko, og kunne veldig fort sett mye, mye lysere ut, men hovedgrunnen til at det ikke ble full pott den sesongen var nok ikke Enrique.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
09.01.18 23:59
xavi-maestro: Ikke noe Pep, men faen så bra Barcelona var under Enrique-perioden. Siste sesongen var ikke noen fiasko, og kunne veldig fort sett mye, mye lysere ut, men hovedgrunnen til at det ikke ble full pott den sesongen var nok ikke Enrique.

Fryktelig uenig. Fyren la opp til en fryktelig spillestil, basert på lange baller opp til MSN, som skulle trylle. Samtlige i midtbaneleddet fikk som en følge av dette sine verste sesonger i manns minne, og det var f.eks. ikke rent få som trodde Iniesta var ferdig og at Busquets kanskje også begynte å dra på årene. Så fikk man inn en trener som faktisk ønsker å bruke de, og vips er de verdensklasse igjen.

Luis Enrique holdt på å vinne serien i fjor. Det ville maskert en helt jævlig sesong, hvor det var direkte kjedelig å se laget spille fotball. Sikkert kjekt for Umtiti og ter Stegen da, som fikk slå ørtogførti risikopasninger mellom seg, men det hadde nå vært kjekt om man kunne dratt frem det kreative i motstanderens 16-meter av og til, og ikke bare i sin egen.

Nei, fysj. Takk for at han er borte. Peps siste sesong var også sånn sett "svak", resultatmessig, med "kun" semifinale i CL og andreplass i ligaen, men på en helt annen måte enn LEs siste sesong. Pep holdt på Barcelona-prinsippene, Luis Enrique trente som om det var Wimbledon med gode fotballspillere han hadde ansvar for.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6138
10.01.18 00:23
Cobi: Fryktelig uenig. Fyren la opp til en fryktelig spillestil, basert på lange baller opp til MSN, som skulle trylle. Samtlige i midtbaneleddet fikk som en følge av dette sine verste sesonger i manns minne, og det var f.eks. ikke rent få som trodde Iniesta var ferdig og at Busquets kanskje også begynte å dra på årene. Så fikk man inn en trener som faktisk ønsker å bruke de, og vips er de verdensklasse igjen. Luis Enrique holdt på å vinne serien i fjor. Det ville maskert en helt jævlig sesong, hvor det var direkte kjedelig å se laget spille fotball. Sikkert kjekt for Umtiti og ter Stegen da, som fikk slå ørtogførti risikopasninger mellom seg, men det hadde nå vært kjekt om man kunne dratt frem det kreative i motstanderens 16-meter av og til, og ikke bare i sin egen. Nei, fysj. Takk for at han er borte. Peps siste sesong var også sånn sett "svak", resultatmessig, med "kun" semifinale i CL og andreplass i ligaen, men på en helt annen måte enn LEs siste sesong. Pep holdt på Barcelona-prinsippene, Luis Enrique trente som om det var Wimbledon med gode fotballspillere han hadde ansvar for

Det er jeg rett og slett ikke helt enig i altså. Jeg husker i farta første omgang borte mot City i CL (noe av det beste jeg har sett av Barcelona noen gang) og kampen borte mot Leganes i LL som eksempler der man hele tiden prøvde å frispille langs bakken. Jeg er enig i at det ble mer direkte under Enrique, men hvor rimelig er det egentlig å påstå at et lag baserer seg på lange baller i Wimbledon-stil på MSN som er henholdsvis 1.70, 1.82 og 1.69 ?

Det er klart at Enrique, med den midtbanen uten Xavi og en aldrene Iniesta +angrepet han hadde, gjorde laget mer direkte enn det var under Pep, Tito og Tata. Peps fotball, med det laget, fungerte ikke mer. Det var tvert imot en befrielse til tider, og jeg husker du som en av dem som forsvarte dette valget når det gikk som best, mens jeg var den kritiske. Pep sin stil var, og er, ekstrem - og det å gjøre den stilen noe mer direkte er ikke det samme som å bli Wimbledon. Barcelona hadde fortsatt possesion i de fleste kampene 16/17, selv om jeg er enig i at for mye foregikk i den bakre 4eren sammenliknet med tidligere - men IKKE sammenliknet med fotball generelt. Tvert imot i den sammenheng.

Jeg er enig i at den siste sesongen under LE var langt daffere enn de to første, spesielt i de viktige storkampene, men det er flere grunner (nevnt lenger opp i tråden) enn LE sin spillestil som var årsaken til det.

(Innlegget ble redigert 10.01.18 00:26)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
10.01.18 08:46

Problemet med Enrique sin periode som helhet er at den siste sesongen var eksepsjonelt dårlig. Første sesongen imponerte ham, mye fordi hans ideer kom tydelig frem, spesielt gjennom Suarez og resten av trioen på topp som plutselig satte full gass mot mål etter en lengre periode med relativt treg posession-fotball. Men siste sesongen virket Enrique rett og slett sliten, uten noen som helst form for ideer. Han skal ha sin del av æren for comebacket mot PSG, men resten av resultatene tror jeg det stort sett er spillerne selv som skal få æren for. Rent taktisk var Barcelona særdeles planløst. Som oftest så det ut til at det var slengt opp 11 mann som selv måtte finne ut hvordan de skulle spille. Hadde Enrique gitt seg etter 2 sesonger, så hadde han blitt sett tilbake på som en utelukkende god manager.

(Innlegget ble redigert 10.01.18 08:47)

Elguaje
ElguajeInnlegg: 21276
10.01.18 11:03
Cobi: Nei? Ser det spekuleres i det, men det har vel ikke skjedd enda? Og Mascherano er jo også i klubben, så nummeret er ikke ledig.

Nei, du sier noe der...

Så en video/animasjon på twitter eller facebook om brasilianske spillere i Barcelonas historie og deres draktnummer og der hadde de satt #14 på Coutinho, så da bare godtok jeg det. Kildekritisk. 

Hadde helt glemt at Mascherano hadde #14.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6138
10.01.18 13:50
LaVecchiaSignora: Hadde Enrique gitt seg etter 2 sesonger, så hadde han blitt sett tilbake på som en utelukkende god manager.

Og det er overhode ikke fair.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg