Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5271
12.01.18 17:35
xavi-maestro: La Masia er som en nedlagt og forlatt fabrikk

Jeg synes det er mer presist å si at fabrikken ikke produserer like gode produkter som før, men at det ikke bare skylder at råvarene ikke er like gode som før, men også at toppledelsen har forlatt fabrikken og er på solferier i stedet.

Virker som om det kan bli litt endring fremover nå vel å merke. Valverde har sagt rett ut at han ønsker å jobbe med en mindre stall både fordi han ikke liker å utelate så mange, og fordi det gir bedre muligheter til å gi spillere på b-laget muligheten.

Er vel ellers verdt å nevne at det spanske U-17-landslaget som vel vant EM for litt siden og ble nummer 2 i VM vel hadde 4 Barcelona-spillere som var bankers, og en til hjemme skadet som ville vært bankers. Så helt ueffent er ikke det som skjer der.

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24410
12.01.18 17:36
xavi-maestro: La Masia er som en nedlagt og forlatt fabrikk

Skal det sises at de siste som har kommet opp der som ikke slått i gjennom på a lget har ikke slått til i andre klubber heller.Nærmeste er vel Grimaldo i Benfica ,men nå har ikke Benfica utgaven vært svakere enn på mange år heller.Han ryktes til Napoli allerede i januar blir spennede å se åssen han hadde gjort det der eventuelt.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5271
12.01.18 17:37
xavi-maestro: Synes du det altså? Synes han bommer på uvanlig mye og ellers ikke gjør like mye spektakulært som tidligere jeg. Greie mål og en assist fra øverste hylle, men utover det synes jeg det var ganske rolig.

Hva mener du egentlig med tidligere? Og, hva mener du med spektakulært? Messi var nok enda råere en mot en offensivt tidligere, men blikket og pasningsfoten synes jeg bare har blitt mer og mer fremtredende de siste 3-4 årene. Xavi sa vel nylig noe sånt som at Messi tidligere dominerte med fysikk og teknikk, men nå er enda mer komplett, og også dominerer gjennom spilleforståelsen sin. Støtter han på den!

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5271
12.01.18 17:43
xavi-maestro: et er jeg rett og slett ikke helt enig i altså. Jeg husker i farta første omgang borte mot City i CL (noe av det beste jeg har sett av Barcelona noen gang) og kampen borte mot Leganes i LL som eksempler der man hele tiden prøvde å frispille langs bakken. Jeg er enig i at det ble mer direkte under Enrique, men hvor rimelig er det egentlig å påstå at et lag baserer seg på lange baller i Wimbledon-stil på MSN som er henholdsvis 1.70, 1.82 og 1.69 ? Det er klart at Enrique, med den midtbanen uten Xavi og en aldrene Iniesta +angrepet han hadde, gjorde laget mer direkte enn det var under Pep, Tito og Tata. Peps fotball, med det laget, fungerte ikke mer. Det var tvert imot en befrielse til tider, og jeg husker du som en av dem som forsvarte dette valget når det gikk som best, mens jeg var den kritiske. Pep sin stil var, og er, ekstrem - og det å gjøre den stilen noe mer direkte er ikke det samme som å bli Wimbledon. Barcelona hadde fortsatt possesion i de fleste kampene 16/17, selv om jeg er enig i at for mye foregikk i den bakre 4eren sammenliknet med tidligere - men IKKE sammenliknet med fotball generelt. Tvert imot i den sammenheng. Jeg er enig i at den siste sesongen under LE var langt daffere enn de to første, spesielt i de viktige storkampene, men det er flere grunner (nevnt lenger opp i tråden) enn LE sin spillestil som var årsaken til det.

Vel, man kan alltids huske enkeltkamper som var fantastiske under Enrique, men i sum, så har jeg en ganske klar oppfatning av at man spilte klart dårligere fotball under hans regime enn hva tilfellet var under Pep. Man dominerte motstanderen klart mer under Pep, og det var mer kontroll på kampene.

Er vel ikke noen som mener at L.Enrique slo langt ala Drillos Norge, men de fleste (Xavi er f.eks inne på det i siste intervjuet med han som er linket til i denne tråden) er vel av den oppfatning at L.Enrique bevisst ønsket å rulle ball bak i fireren nærme eget mål for å lokke motstanderen frem, og på den måten få isolert motstanderens forsvarere mot de 3 magiske på topp. Pep ønsket i mye større grad å dominere motstanderen på deres egen banehalvdel.

Ellers, joda, Xavi var aldrende, og det kunne han ikke noe for, men han kunne noe for type midtbanespillere som ble hentet inn i den perioden han var trener. Sies vel f.eks at Enrique foretrakk Rakitic over Kroos, og sånne valg må eventuelt han stå ansvarlig for.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4935
12.01.18 22:50
Coca_cola: Hva mener du egentlig med tidligere? Og, hva mener du med spektakulært? Messi var nok enda råere en mot en offensivt tidligere, men blikket og pasningsfoten synes jeg bare har blitt mer og mer fremtredende de siste 3-4 årene. Xavi sa vel nylig noe sånt som at Messi tidligere dominerte med fysikk og teknikk, men nå er enda mer komplett, og også dominerer gjennom spilleforståelsen sin. Støtter han på den!

Grunnen til at blikket og pasningsfoten EVT(!) har blitt mer fremtredende de siste 3-4 årene vil jeg hevde med enorm selvtillit at er som følge av posisjonsendring snarere enn at han har blitt bedre på det. Ta en titt på de 28(!!!) assistene han hadde 11/12-sesongen (scoret forøvrig 73 mål....), den sesongen hvor han sannsynligvis i aller størst grad "spilte på fysikk og teknikk" (om vi skal bruke Xavi sine ord). Mange av assistene er tydelig som følge av Barcelona sin spillestil på den tiden, der han plukker assister over kortere avstander, men det er flere på akkurat det nivået vi ser nå. Videre kan du se på alle de "misbrukte assistene" av høyeste kvalitet fra samme sesong eller tidligere. Det er jo hårreisende å tenke på hvor mange assister den mannen skulle hatt (husker det var noe som ergret meg stort) fra den tiden.

For meg er det ikke noe som helst tvil om at han var enda mer komplett da (11-13) enn han er nå, fordi han tilsynelatende var nøyaktig like god på tilrettelegging da som nå, men enda råere en mot en og i bakrom. I den grad han er en mer fremtredende tilrettelegger nå (tviler på det), så dreier nok det seg utelukkende om posisjonsendring og mindre kapasitet til å være flere steder på banen i løpet av en kamp. Det er utrolig, ekstremt, fort for folk å overvurdere en ferdighet fra et set ferdigheter dersom de øvrige ferdighetene er svake, sammenliknet med et annet set ferdigheter der de øvrige ferdighetene er sterkere.

Når det er sagt, for det ovenfor var ikke poenget med det opprinnelige innlegget mitt, jeg mente at han hadde en relativt rolig dag sammenliknet med tidligere kamper denne sesongen og foregående sesong. Jeg mente simpelthen at jeg, med hensyn til det nivået han er kapabel til pdd., ikke synes han var så god som folk her inne skal ha det til (les: "for en kamp" eller "den første omgangen til Messi" etc.).

(Innlegget ble redigert 12.01.18 22:59)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4935
12.01.18 22:54
Coca_cola: Vel, man kan alltids huske enkeltkamper som var fantastiske under Enrique, men i sum, så har jeg en ganske klar oppfatning av at man spilte klart dårligere fotball under hans regime enn hva tilfellet var under Pep. Man dominerte motstanderen klart mer under Pep, og det var mer kontroll på kampene. Er vel ikke noen som mener at L.Enrique slo langt ala Drillos Norge, men de fleste (Xavi er f.eks inne på det i siste intervjuet med han som er linket til i denne tråden) er vel av den oppfatning at L.Enrique bevisst ønsket å rulle ball bak i fireren nærme eget mål for å lokke motstanderen frem, og på den måten få isolert motstanderens forsvarere mot de 3 magiske på topp. Pep ønsket i mye større grad å dominere motstanderen på deres egen banehalvdel. Ellers, joda, Xavi var aldrende, og det kunne han ikke noe for, men han kunne noe for type midtbanespillere som ble hentet inn i den perioden han var trener. Sies vel f.eks at Enrique foretrakk Rakitic over Kroos, og sånne valg må eventuelt han stå ansvarlig for.

Det er ingenting i dette innlegget som strider imot noe av det jeg har sagt?

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4935
12.01.18 23:06

Vil forøvrig legge til at disse assistene vi nå ser at Messi gir til Jordi Alba er noe han "har gitt" Alba helt siden han ankom klubben. Jordi Alba har bare vært en overdreven ener på å brenne sjansene. Jeg lurer på hvor mange ganger jeg har sett han sende Alba gjennom på spektakulært vis uten at sjansen blir omsatt til mål.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2453
12.01.18 23:08

Rafinha på flyet?

TheUnitedWay
TheUnitedWayInnlegg: 9407
GMartino
GMartinoInnlegg: 2453
13.01.18 10:49
GMartino: Rafinha på flyet?

Virker overens bortsett fra opsjonsummen etter lånet, sammenkomst mandag

Elguaje
ElguajeInnlegg: 20098
13.01.18 12:30

Arda Turan bekreftet klar på lån til Istanbul Basaksehir.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 27374
13.01.18 12:52

Noen som har adressert leaken av Messis lønn? Garantert over €100M i året, potensielt over €120M, 40% av Barcelonas lønnsbudsjett, og en superhemmelig klausul om at Barcelona dekker en eventuell bot pga skatteunndragelse. 

GOAT så klart, men det er spinnvilt. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 27374
13.01.18 12:54

Fra en troverdig kilde. 

Reddit-tråd

https://www.reddit.com/r/soccer/comments/7pycx6/football_leaks_messi_earns_a_guaranteed_minimum/

Cobi
CobiInnlegg: 58192
13.01.18 12:55

Arda lånes altså ut i to og et halvt år, altså ut kontraktstiden, hvor de overtar hele lønna. Barcelona får i utgangspunktet ingen lånesum, så vidt jeg forstår, men basert på spilletid og prestasjoner for han og laget, kan Barca likevel få noen kroner. Barca beholder retten til å selge han de neste fem overgangsvinduene frem til avtalen utløper.

Synes dette ser ut som en ganske god deal, faktisk. Sparer typ €20 mill i lønnskostnader og slipper å risikere at han kommer tilbake og blir et problem å bli kvitt igjen. En skandalesignering fra første sekund, ikke minst fordi han står igjen som et grelt eksempel på hvordan man kan kjøpe seg et presidentskap, men det er jo ikke hans feil. Nå ble det et spørsmål om å kutte tapene, og det gjør man vel på en grei måte nå. Gjennom å låne han ut, i stedet for å selge, må man vel heller ikke bokføre hele restverdien som tap og kan heller avskrive han som før.

Da burde vel Coutinho 7 være et faktum, håper jeg.

raul_gonzalez
raul_gonzalezInnlegg: 490
13.01.18 15:26
-k9b_: Noen som har adressert leaken av Messis lønn? Garantert over €100M i året, potensielt over €120M, 40% av Barcelonas lønnsbudsjett, og en superhemmelig klausul om at Barcelona dekker en eventuell bot pga skatteunndragelse.  GOAT så klart, men det er spinnvilt.

Det ble jo addressert i oktober da barca slapp budsjettene for 17/18 sesongen, hvor de ordinære sporting+non-sporting salaries økte fra €m 404 til 521 (ex. Coutinho). RM er nest høyest i verden med 385 for 17/18. Nå utgjør forskjell i budsjetterte bonuser c. 10m. Men fortsatt ligger Barca c. 125m over. I tillegg har dere ganske mye høyere kostnader til admin og andre utgifter til drift. Dette altså med relativt lik omsetning.

Så kan det jo også tillegges at Barca nå har årlige avskrivninger fra spillerkjøp på 109m mot RM sine 80m og en nettogjeld på mer enn 300m over RM. 

Fornyelsen med Messi og kjøpene av Dembele og Coutinho betyr jo game over for renovasjon av stadion o.l. for de nærmeste 5-6 årene (som fan hadde jeg jo tatt den trad-off'en uansett). Man er også allerede (før kjøpet av Coutinho) i brudd med La Liga sine FFP regler ift lønnsbidsjett, hvor Barca sin allowance er c. 510m for 17/18 sesongen. 

Blir spennede å se hvordan de løser dette fremover. 18-20 mann i stallen er jo en mulighet. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1846
13.01.18 15:59

Raul, Valverde har jo flere gang påpekt at han ønsker en mindre stall, så det jobbes jo med det. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1846
13.01.18 18:41

Madrid-tap igjen, denne gang 0-1 på hjemmebane mot Villarreal. 

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4191
13.01.18 18:52

Ett skritt nærmere æresvakt. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17363
13.01.18 19:03
Kokuhaku: Ett skritt nærmere æresvakt.

Vil heller si at dette var et skritt bort fra det. Hvis RM skal stå æresvakt så må jo Barcelona lede med 9-12 poeng på andreplassen (nå trolig Atlético Madrid) litt avhengig av hvordan Barcelona-Atleti ender. For Real Madrid sin del så er de nå 16 poeng bak med like mange kamper spilt.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6993
13.01.18 19:33
-k9b_: Noen som har adressert leaken av Messis lønn? Garantert over €100M i året, potensielt over €120M, 40% av Barcelonas lønnsbudsjett, og en superhemmelig klausul om at Barcelona dekker en eventuell bot pga skatteunndragelse.  GOAT så klart, men det er spinnvilt.

Dette er ikke noe problem. Med James Rodriquez ut fra Real Madrid og Yerry Mina inn for Barcelona, så har Barcelona ved trøyesalget i Colombia alene allerede tjent inn igjen Messis lønn ;-)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17363
13.01.18 19:41
Bølgenisse: Med James Rodriquez ut fra Real Madrid og Yerry Mina inn for Barcelona, så har Barcelona ved trøyesalget i Colombia alene allerede tjent inn igjen Messis lønn ;-)

Colombia har 50 000 000 innbyggere. Regner man med noe så forsiktig som at 10% av dem nå går mann av huse for å kjøpe en genuin©™ Yerri Mina-drakt til 70 euro hver så står altså Barcelona igjen med €350 000 000 i inntjening på Yerri Mina allerede.

Quick mafs.

(Innlegget ble redigert 13.01.18 19:42)

Leoparden1
Leoparden1Innlegg: 5902
13.01.18 19:44

Sorry, mafs er feil, da de fleste har kjøpt drakt med Davinson Sánchez. :)

andwez
andwezInnlegg: 11306
13.01.18 20:08

Det er nettopp av denne grunnen jeg mener Nigeria med sine 110 mill innbyggere som alle er kjente for å kjøpe ekte produkter nord for 70 euro per enhet er et mye mer interessant marked. Kilde: Ettårig markedsføring på høgskule

(Innlegget ble redigert 13.01.18 20:08)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17363
13.01.18 20:15
andwez: Kilde: Ettårig markedsføring på høgskule

kOmpetanse med stor O der.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
14.01.18 00:36

Valverde: “André Gomes is an spectacular player. Sometimes he seems to be under suspicion, but not for me.”

Stikker hvert fall ikke i januar virker det som, like greit tenker jeg. 
Man får litt mer grunnlag til å dømme han. Første sesongen hans var tung, etter en stund så ble han jo heller ikke tatt veldig godt imot og ble skyldebøtten når man spilte svakt. ( Han var jo svak skal sies)

Jeg mener fortsatt at han ikke er god nok fordi jeg synes han ikke bidra voldsomt men nå er det vel ikke akkurat midtbanen som står som prio nr 1 til sommeren.

Fortsetter han som han gjør nå, så er det helt greit om han tar et år til men jeg vil ikke gråte om han stikker også.


Ut med Rafinha, Denis og Deulofeu først.
Så blir det vel muligens Paco om Griezmann kommer.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
14.01.18 06:47

Barto: "We have an aim, which is for Colombia to support Barcelona through Yerry Mina," 

Heia draktsalg. James er så 2014

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6993
14.01.18 19:57

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba, Rakitic, Busquets, Paulinho, André Gomes, Messi og Suárez.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
14.01.18 20:17

Litt rart at Iniesta ikke spiller. Midtbanen mangler den kreative kraften, så da blir det vel Messi som vanlig som må finne på noe.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
14.01.18 21:10

Mangler Iniesta her ja. 

GMartino
GMartinoInnlegg: 2453
14.01.18 21:21

Kul kamp selvom la Real styrer vel mye.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg