Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Cobi
CobiInnlegg: 58192
17.01.18 21:56

Jeg må innrømme at jeg ikke har fått med meg absolutt alt her, mistet første ti bl.a, men jeg synes nå Alena har klart seg greit jeg da. Overraskende nok synes jeg han gjemmer seg litt i småspillfasen; det er en del ganger hvor Busquets har hatt ballen og har leita etter pasningsalternativer og så har Alena (og Paulinho) ligget i pasningsskyggen. Merkelig mtp bakgrunnen hans fra La Masia. Men jeg liker hvor effektivt han spiller til tider. Og så skaper han jo kampens største sjanse da, selv om det for all del var en god situasjon hvor han hadde mange alternativer.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6993
17.01.18 22:07
Cobi: Jeg må innrømme at jeg ikke har fått med meg absolutt alt her, mistet første ti bl.a, men jeg synes nå Alena har klart seg greit jeg da. Overraskende nok synes jeg han gjemmer seg litt i småspillfasen; det er en del ganger hvor Busquets har hatt ballen og har leita etter pasningsalternativer og så har Alena (og Paulinho) ligget i pasningsskyggen. Merkelig mtp bakgrunnen hans fra La Masia. Men jeg liker hvor effektivt han spiller til tider. Og så skaper han jo kampens største sjanse da, selv om det for all del var en god situasjon hvor han hadde mange alternativer.

Anonym er nok mer presist enn krise etter min mening. Jeg forventer imidlertid mer av ham enn det han viste denne omgangen, men det har nok mer å gjøre med at han har et langt høyere nivå enn dette inne. Men det kommer nok dersom han får noen kamper på baken. 

Ellers er jo det litt ugunstig å bli faset inn i laget ved å utelukkende bli kastet inn i slike kamper med rare kvasi-lagoppstillinger og i dag i tillegg utenfor sin vanlige posisjon. 

 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
17.01.18 22:09

Det skal være gult og dermed rødt

Cobi
CobiInnlegg: 58192
17.01.18 22:10

Sjelden man ser SÅ dårlige dommeravgjørelser som den der. Normalt sett gjør dommeren feil fordi han ikke får med seg situasjonen, men her velger jo dommeren bevisst, vel vitende om hva som skjer, å overse regelboken og ikke gjøre jobben sein. Sjokkerende svakt, det der er kort 11 av 10 ganger.

Tyrios
TyriosInnlegg: 2087
17.01.18 22:19

Får riktignok en noe billig straffe 5 minutter senere

Tyrios
TyriosInnlegg: 2087
17.01.18 22:47

Bortsett fra straffen har ikke barca skapt en eneste sjanse i andre omgang. Det tror jeg aldri har sett før. 

Kubala
KubalaInnlegg: 8002
17.01.18 22:59

Straffen vår er grei. Skjønner ikke hva motspillere klager på når man kommer inn bakifra og stempler. Dommer er snille med Barcelona når det gjelder kort synes jeg. Messi slipper unna gult når han stopper en overgang og Rakitic burde nok hatt rødt som siste mann. 

Egentlig synes jeg dette resultatet er ganske greit. Cupen er de siste årene har underholdene i finalen og lite annet. Dette burde gi en spennende match på Camp Nou, og på 0-0 hadde vel ikke Valverde spart så mange flere uansett. Må jo være litt godt for Espanyol også. De er en møkkaklubb som ingen bryr seg om, men en og annen gang hvert tiende år må de jo vinne de også.

(Innlegget ble redigert 17.01.18 22:59)

cinelli
cinelliInnlegg: 4
17.01.18 23:00

Vidal sitt mottak er som å sparke en ball inn i en låvevegg. Hvorfor spilte han hele matchen?

Ost
OstInnlegg: 1357
17.01.18 23:02

Derbi-faktoren var tydeligvis ikke noe som mobiliserte noen form for motivasjon i aften. Ekstremt tafatt. Men, men... Når den ubeseirede rekka først skulle ryke, var det helt greit at det skjedde i denne kampen. Man snur dette normalt veldig greit på hjemmebane om man gir litt mer gass.

Ikke at det kvarteret han fikk i dag var noe spesielt verken den ene eller andre veien,  men jeg kjente at jeg har savnet Rafinha. Vet at han trolig er på vei ut, men jeg ser gjerne at han blir. Føler også at dagens 4-4-2-formasjon bør passe ham bra. Han var jo tross alt så å si fast inventar i 3-4-3-varianten til LE når skaden inntraff.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
17.01.18 23:05

Merkelig at man ikke stiller toppet på bortebane. Hadde man avgjort det i kveld så kunne man stilt mer B preget på hjemmebane. 

Isteden for å kjøre på sånn halvtoppet lag også ender man opp med å feile, så blir man nødt til å kjempe enda hardere på hjemmebane.

Kubala
KubalaInnlegg: 8002
17.01.18 23:08

Faktisk har vi ikke tapt for de siden de slo oss i Peps første sesong i 2009. Dagen De la Peña, alias den lille Buddha herja mot oss.

pregra
pregraInnlegg: 8563
18.01.18 00:05

Returen blir hvertfall spennende. Liker ikke rovdriften som er på Messi nå. Så utover i andre omgang, spesielt etter straffebommen, at det begynner å tære på. Har spilt alle minuttene i La Liga så langt, og skal vi ha noe som helst håp i CL må han være "på". 

Ellers viser denne kampen, nok en gang, at spillere som Digne, Denis og Vidal ikke har noe som helst å fare med. Er kun "positivt" å bruke de for at andre skal få hvile. I snitt preger de kampen maks 1 av 10 ganger de er utpå der, holder ikke i Barca...

(Innlegget ble redigert 18.01.18 00:06)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.01.18 01:18

Jeg synes Valverde gjør den samme feilen som LE gjorde i denne kampen.

Gjør for mange endringer. Det attpåtil i et derby på bortebane.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1846
18.01.18 08:13

Skjønner ikke helt dette med veldig reservepreget borte og toppet hjemme. Ellers har det vel ikke vært allverden av rovdrift på Messi i det siste? Hatt lang ferie, og spilt et par kamper så langt i 2018. 

Ost
OstInnlegg: 1357
18.01.18 09:57

Andrevalg Cillessen står i cupen, en variant mange lag kjører, og mange før Valverde har kjørt i  Barcelona. Videre var 3 av 4 i forsvarsrekka førstevalg (med Umtiti ute). Busquets, Paulinho og Messi var også opplagte førstevalg gitt at Iniesta, Dembele og Coutinho er utilgjengelige.

Så da var det egentlig Digne, Alena (endelig innslag fra La Masia, og man skal klage?), Denis og Vidal i stedet for Alba, Rakitic, Gomes og Suarez, som skilte oss fra toppet Valverde-ellever. Gomes og Denis er for meg litt i samme kategori hva gjelder kvalitet - i en kamp mot lag fra nedre halvdel av tabellen vil jeg egentlig foretrekke Denis. Suarez og Rakitic kommer inn før timen er spilt. Den siste halvtimen er vi altså bare Jordi Alba fra å spille toppet CdR-ellever (gitt at Cillessen har blitt tildelt CdR).

Poenget mitt? For min del er det merkelig å snakke om at vi stilte så veldig reservepreget. Det var et lag som normalt slår Espanyol greit på bortebane - og vi var trolig bare en straffebom fra å vinne i går også. I tillegg var det en kamp vi hadde råd til å tape, med 90 min igjen til å rydde opp på Nou Camp.

Ost
OstInnlegg: 1357
18.01.18 10:17

Det sagt, jeg skulle gjerne sett f.eks. Semedo inn for Denis og Arnaiz inn for Vidal. Dette ville ikke vært noe mindre reservepreget /gitt noe større belastning for de beste elleve, samtidig som det etter min oppfatning ville forbedret laget/strukturen. Førsteomgangen ble jo nesten en parodi - Messi skulle gjøre absolutt alt.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2116
18.01.18 11:01

Jeg tror kampen i går handlet om å bruke minst mulig krefter. At laget var såpass sterkt og at man ikke brukt flere "reserver" var nok bare for å unngå at man kunne risikere å få et resultat som var vanskelig å hente inn. Med den luken man har i ligaen, så ønskes det nok å kjempe på alle fronter. Tror ikke den kampen kostet veldig mye krefter. Busquets bevegde seg vel knapt utenfor ringen. Så tror jeg også Valverde ønsket å teste en dyp formasjon før utslagsrundene i CL. Dette var en god kamp å gjøre det på. En kamp man hadde råd til å tape. 

Elguaje
ElguajeInnlegg: 20098
18.01.18 11:49

Barcelona har forlenget kontrakten med Gerard Piqué til juni 2022, med utkjøpsklausul på €500M. Piqué kom til Barcelona som 10-åring i 1997, og foruten korte opphold i Manchester United og Zaragoza, har han vært i klubben hele karrieren. 422 kamper, 37 mål, 25 titler.

pregra
pregraInnlegg: 8563
18.01.18 13:04

Spekuleres i én måned ute på Paulinho også. Lista begynner å bli lang nå...

Umtiti

Mascherano

Paulinho

Iniesta

Coutinho

Dembele

Paco

I tillegg er det noe papirtrøbbel med å få Mina registrert. Hvis vi da kvitter oss med Vidal, Rafinha og Deulofeu begynner det å bli svært tynt; jeg teller 14 spilleklare fra førstelagstroppen...

(Innlegget ble redigert 18.01.18 13:05)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.01.18 13:08

Kjedelig, men har troa på at han rekker CL kampene

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4947
18.01.18 13:38

Semedo skulle utvilsomt spilt kampen igår. Hva slags signaler sender egentlig Valverde til Semedo ved ikke å benytte han i det hele tatt i denne kampen, til fordel for en som har spilt mer eller mindre alle de viktige kampene i hans posisjon? Det hadde vært en ting dersom Semedo hadde utgjort en klar trussel for Barcelona sine sjanser i kampen, men Semedo er et vanvittig backtalent med nok erfaring fra seniornivå - og i mine øyne en bedre høyreback enn S. Roberto.

Som tidligere nevnt er også Roberto en spiller med sårt tiltrengte kvaliteter på midtbanen (les bra tempo), en posisjon han opprinnelig spilte i.

Denne Roberto/Semedo-håndteringen til Valverde liker jeg meget dårlig - og dersom man mister Semedo pga manglende spilletid har Valverde gjort en giga-tabbe. Semedo er en av de mest lovende høyrebackene i verden og allerede av ypperste kvalitet.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.01.18 13:47

Burde egentlig åpne opp for at Semedo spiller back og Roberto spiller på midten nå som Paulinho er ute. 

Men det blir vel... Andre Gomes 

 

Skal sies at Semedo har mye å gå på det offensive, å mtp på at man mangler den kreative kraften så synes jeg det ikke er såå rart at man stiller Roberto som den kampen i går. Synes hvert fall Semedo burde spille mot Chelsea, da han tilfører laget mer defensiv trygghet. Mot en spiller som f.eks Hazard så blir viktig å demme opp mot farten hans. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4947
18.01.18 15:31
Royu: Skal sies at Semedo har mye å gå på det offensive, å mtp på at man mangler den kreative kraften så synes jeg det ikke er såå rart at man stiller Roberto som den kampen i går. Synes hvert fall Semedo burde spille mot Chelsea, da han tilfører laget mer defensiv trygghet. Mot en spiller som f.eks Hazard så blir viktig å demme opp mot farten hans.

Synes det er helt motsatt jeg. Han kan slite litt med at han etterlater seg rom  og plasserer seg feil defensivt, men er helt prima offensivt ;)

(Innlegget ble redigert 18.01.18 15:31)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2116
18.01.18 15:35

Kan vel kanskje tenkes at Semedo ikke var 100% fit enda eller ? I og med at han ble trukket fra den kampen mot Real Sociedad. Tror fort han får starte i helgens match.

Iniesta
IniestaInnlegg: 2001
18.01.18 16:01
Royu: Synes hvert fall Semedo burde spille mot Chelsea

Han har karantene i den første kampen

Royu
RoyuInnlegg: 10240
19.01.18 01:33

Ny kontrakt til Pique og Roberto, men hvor i all verden blir det av Umtiti sin?

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4947
19.01.18 10:24
LaVecchiaSignora: Kan vel kanskje tenkes at Semedo ikke var 100% fit enda eller ? I og med at han ble trukket fra den kampen mot Real Sociedad. Tror fort han får starte i helgens match.

Jeg håper du har rett. Semedo er heller ikke en ustabil 18-åring som trenger å spilles rolig inn på seniornivå. Han blir 25 år dette året og er mer enn moden nok for oppgaven, og ikke minst mer enn god nok. Endelig har Barcelona fått en spiller som kan erstatte Dani Alves på høyrebacken, så risikerer man å rote han bort - for han kommer ikke til å akseptere noe annet enn fast plass fra og med neste sesong. Da bør man starte nå.

Cobi
CobiInnlegg: 58192
19.01.18 12:15
xavi-maestro: Jeg håper du har rett. Semedo er heller ikke en ustabil 18-åring som trenger å spilles rolig inn på seniornivå. Han blir 25 år dette året og er mer enn moden nok for oppgaven, og ikke minst mer enn god nok. Endelig har Barcelona fått en spiller som kan erstatte Dani Alves på høyrebacken, så risikerer man å rote han bort - for han kommer ikke til å akseptere noe annet enn fast plass fra og med neste sesong. Da bør man starte nå.

Semedo ble nok fort hvilt pga halsbetennelsen som holdt han utenfor den forrige kampen. Per nå er han dårligere enn Sergi Roberto på backen, og sjansen for at han sutrer seg bort i sommer pga rulleringsrolle er jo lik null. Og det er da også kun ni spillere som har spilt mer enn Semedo denne sesongen, så spilletiden hans er nok et ganske så lite problem for han. Han har flere spilleminutter enn Iniesta, f.eks.

Men Roberto har signert ny kontrakt! Til sommeren 2022, utkjøpsklausul på €500 mill.

Da er nok Umtiti nestemann i rekka. Der har klubben innledet forhandlinger, men han vil helst vente til sommeren. Meldes dog at det ikke er noe problem her. Skulle egentlig bare mangle, fyren er i ferd med å bli en bauta i Barcelona, da er det egentlig ingen grunner til å forlate, om han sikres konkurransedyktig lønn.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4947
19.01.18 13:17
Cobi: Semedo ble nok fort hvilt pga halsbetennelsen som holdt han utenfor den forrige kampen. Per nå er han dårligere enn Sergi Roberto på backen, og sjansen for at han sutrer seg bort i sommer pga rulleringsrolle er jo lik null. Og det er da også kun ni spillere som har spilt mer enn Semedo denne sesongen, så spilletiden hans er nok et ganske så lite problem for han. Han har flere spilleminutter enn Iniesta, f.eks. Men Roberto har signert ny kontrakt! Til sommeren 2022, utkjøpsklausul på €500 mill.

Men han satt på benken med de andre? Trodde ikke man gjorde det med halsbetennelse.

Hvorfor er du så sikker på at han ikke ønsker seg vekk etter sommeren dersom han ikke blir forsikret om fast plass? Som sagt, så blir han 25 år dette året, og med hans åpenbare potensiale kan jeg ikke skjønne annet enn at det er en uholdbar situasjon, litt som med Yaya Toure som var akkurat like gammel da han ønsket seg bort av samme grunn. For meg var ikke det så drastisk for Barcelona all den tid Busquets var soleklart første valg i min bok, men jeg opplever det ikke på samme måte med Roberto. Jeg ser i hvertfall et større potensiale i Semedo enn i Roberto i den posisjonen.

Samtidig er det fantastisk at Roberto har signert ny kontrakt, men ønsker han som sagt på midtbanen, både fordi han har noe å tilføre den lagdelen som ingen andre i troppen har pdd., samtidig som det åpner opp for Semedo som jeg tror er et bedre satsingsobjekt for høyreback-posisjonen.

Men var ikke klar over at han har spilt så mange minutter, men mye er vel som innbytter? I såfall gjør det noe med en 24/25-åring som har ambisjoner om å bli en av verdens beste høyrebacker.

 

GMartino
GMartinoInnlegg: 2454
19.01.18 15:32

Kan fint bli enige i løpet av dagen om Raf. Fått forhandlet opp opsjonsummen en god del fra Barcelonas side.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg