Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
FABI0
FABI0Innlegg: 283
28.01.18 22:52

Barca trenger mål - bytter begge backene med nye backer. Vet ikke om man ska le eller gråte. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6152
28.01.18 22:53

Rett og slett en litt merkelig fotballkamp.

Alaves spiller nesten mistenkelig bra, de er både meget godt informert om hvordan de bør spille rent taktisk, samtidig som de har den rette innsatsen og kvaliteten.

Valverde bør gå ut offentlig å beklage til Coutinho for at han misbruker han på høyrekant/midtbane-posisjon. Hvordan i svartens navn er det mulig!!

Noe som bør være like umulig er at forsvarslinja i etablert angrep ligger 15 meter forbi midtbanen. Hva i huleste heita er det de tenker med? Det er bare dårlig presisjon som gjør at de ikke punktere kampen på kontringer. Du lar ikke motstanderen ligge med spillere bak hele forsvarslinja UTEN at de er i offside. Jeg mener, hva skjer????

Messi uvanlig svak idag synes jeg, mister ballen på slurv unormalt ofte og virker ikke like farlig, spesielt når han flyttes ut på kanten (av en eller annen idiotisk grunn) i andre omgang.

Sergi Roberto kommer inn og forandrer kampen på mange måter. Ikke fordi han gjør en god back-jobb, tvert imot er alle hans kampforandrende involveringer fra midtbaneposisjon - HVOR HAN HØRER HJEMME!! Busquets, Paulinho, S. Roberto, og Coutinho bør være den klare midtbanekonstelasjonen, med Iniesta som en ekstrem rotasjonsspiller i alle de nevnte posisjonene. Rakitic er også en meget god rotasjonsspiller.

Det er mye å plukke på her, men Barcelona vinner til slutt - kanskje fortjent (egentlig veldig tvilsomt), men ikke fortjent på måten det skjedde. Frisparket til Messi skulle aldri skjedd, og når det først skjedde burde det utvilsomt reddes av keeper. Ikke noe mer enn et ok frispark. Målet til Suarez er faktisk ikke Suarez sitt, men Pique sitt. Det vil si, han scorer med armen, og det skulle vært annulert.

Med en ryddig og god strategi med spillere plassert i naturlige posisjoner, ville ikke denne kampen vært så vanskelig som den ble. Valverde skal være glad han har så gode spillere, og en god dose hell, for det kompenserer for hans feilvurderinger i denne kampen.

Må nevnes at fraværet av Busquets som vanlig blir vitalt. Det har kun slått feil en gang, da Barcelona slo "bedriftslaget" Arsenal 3-1 hjemme uten å slippe til ett eneste skudd (hverken på eller utenfor mål) og over 80% possesion, men bortsett fra dette ene unntaket er Barcelona et helt annet lag uten Busquets.

 

(Innlegget ble redigert 28.01.18 22:58)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6152
28.01.18 22:56
Jackern: Kampen ble helt endret etter backbyttene, og vi dominerer veldig etter det. Er dessverre litt for stor kvalitetsforskjell på begge backplasser akkurat nå imo. Håper spesielt Semedo hever nivået snart så vi får muligheten til å bruke Roberto på midtbanen.

Ikke lett å spille høyreback med en forvirret Coutinho på høyre midtbane/kant.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.01.18 23:34

Ser ut som man mister enda en spiller fra La Masia. Denne gangen er det Sergio Gomez(17) som mest sannsynlig stikker til Dortmund.
3m euro utkjøpsklausul.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
29.01.18 08:50

Barcelona nå med 31-1 i målforskjell siste halvtimen i denne sesongens ligakamper. Det er rett og slett helt hinsides, på grensen til det urimelige.

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28498
29.01.18 08:53

Coutinho ble lagt på høyre ja, for første gang i sitt liv. 

Fint å se at Barcelona visste hva de kjøpte. Hvem lå til venstre? 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
29.01.18 08:56
-k9b_: Coutinho ble lagt på høyre ja, for første gang i sitt liv.
Fint å se at Barcelona visste hva de kjøpte. Hvem lå til venstre?

Han har spilt ute til høyre tidligere også, uten at det betyr stort.

Iniesta lå til venstre. Men Coutinho spilte til venstre i forrige kamp, så da visste de hvem de kjøpte i den kampen da, og så har de glemt det til i går?

klaumb
klaumbInnlegg: 6029
29.01.18 09:06
-k9b_: Coutinho ble lagt på høyre ja, for første gang i sitt liv.  Fint å se at Barcelona visste hva de kjøpte. Hvem lå til venstre?

Mm.. Hans største styrke er vel den han kan gjøre med høyrefoten sin når han skjærer inn fra venstre sammen med evnen til å ta i mot en ball (gjerne feilvendt) og skape overtall ut av ingenting.
Dette fikk ikke Barcelona utnyttet i det hele tatt i går, samtidig som Coutinho sin utgangsposisjon gjorde at Messi heller ikke fant sin plass helt og ble litt isolert, som gjorde trekket enda mer håpløst. 

Det litt morsomme er at en av de største sjansene Barcelona fikk i 1.omgang i går kom etter at Coutinho skar innover i banen i kjent stil og så vidt klarte å tvinge frem en halvslapp lompe og fikk spilt fri Digne i feltet. Du så gang på gang at han ønsket å gjøre dette, men at en langt mindre presis venstrefot hindret han fra det. Hadde han ligget ute til venstre hadde dette skjedd betydelig flere ganger og man hadde hatt en slik trussel fra begge sider, da dette jo er Messi sin "signature move" også. 

Men for all del. Valverde har satt spillere litt ut av posisjon med hell flere ganger i år, så det var kanskje verdt et forsøk. Tror neppe man får se det noe særlig mer fremover. Nå starter jo snart CL igjen, og da vil jeg også tro at man vil prioritere at Iniesta skal være 100% til de kampene i og med at Coutinho uansett ikke kan spille der. Da blir det vel i det minste noen færre minutter på Iniesta og kanskje flere for Coutinho i hans desidert beste posisjon. 

Vil heller ikke tro planen til Valverde er å benytte han så ofte på høyre, da jeg vil tro man ønsker å bruke Dembele, Suarez, Messi og Coutinho samtidig etter hvert. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28498
29.01.18 10:37
Cobi: Iniesta lå til venstre. Men Coutinho spilte til venstre i forrige kamp, så da visste de hvem de kjøpte i den kampen da, og så har de glemt det til i går?

Av med piggskoene kjære Cobi. Jeg bare jazzer litt. Kan ikke huske Coutinho med utgangsposisjon til høyre noensinne for Liverpool, men med tid og stunder vil han sikkert fungerer der også. 

Han er tross alt en enorm spiller.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
29.01.18 10:59

Med gårsdagens lineup synes jeg det er veldig merkelig at man ikke spilte 4-3-3 med Iniesta som indreløper og Coutinho som venstre kant.  Planlegger Valverde å skrinlegge hele 4-3-3en ?

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 5438
29.01.18 14:29

Fikk du deg full fettling på lørdag, kent?

Kent
KentInnlegg: 126323
29.01.18 17:29
SlimWhitman: Fikk du deg full fettling på lørdag, kent?

Nei, men spiste det for to uker siden.

Finnes ikke bedre fyllemat.

Jackern
JackernInnlegg: 4278
29.01.18 18:01
xavi-maestro: Ikke lett å spille høyreback med en forvirret Coutinho på høyre midtbane/kant

Det er nok en formildende omstendighet ja, men det finnes jo ikke tvil om at Roberto er et klart førstevalg der per dags dato. Semedo har et stykke opp når det kommer til de relasjonelle ferdighetene både offensivt og defensivt, i tillegg til å være noe svak i den defensive posisjoneringen til tider. Det hjelper også at Roberto har klart å bidra med mange skapende involveringer offensivt, og står med pene 6 assists i La Liga, likt som Alba, bare slått av Messi. Roberto spiller selvsagt høyreback i de viktige kampene fremover.

Men i utgangspunktet er Semedo en mye mer spennende back enn Roberto, da han egentlig virker å ha hele pakken av hva en Barcelonaback trenger. Så han trenger nok det han ikke får akkurat nå - tillit og spilletid. Hadde vært helt topp om Semedo spilte seg opp og vi fikk Roberto opp på midtbanen. Men per dags dato er det vanskelig å klandre Valverde for noe som virker å være et opplagt valg i de viktige kampene.

(Innlegget ble redigert 29.01.18 18:02)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
29.01.18 20:44

Nå er de i ferd med å sende Deulofeu på lån til Watford uten noen form for kjøpsopsjon.

De vet å velge klubbene med omhu, i hvert fall. Den røde tråden er at de sender spillerne på lån til de verste roteklubbene man finner, til de klubbene hvor sannsynligheten for å prestere er minst. Watford har sett ut som er takras i månedsvis og har nettopp sparka treneren. Ingen garanti for at den nye treneren funker, og i tillegg har Richarlison fullstendig førsterett på den ene av vingplassene.

Blir nok enkelt å selge han til sommeren, etter et halvår på benken og med elendige prestasjoner for Watford. Ufattelig at det ikke skal være mulig å få typ €15 mill for en lavtlønnet 23 år gammel landslagsspiller.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
29.01.18 21:44

Synd med Deulofeu (hadde vanvittige forhåpninger til han når han var ung) men det er bare å kvitte seg med han. Han er for dårlig uansett og er sistevalg på de offensive plassene. 

Men ja, det er dessverre synd at vi har vanskeligheter med å kvitte oss med uønskede spillere. Napoli var vel interessert, men klubben krevde vel for mye og da går det en viss plass. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
29.01.18 22:12

Deulofeu til Watford frem til sommeren bekreftet. De tar lønna og betaler opp mot €1 mill for lånet, ingen kjøpsopsjon.

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 783
29.01.18 22:24
Cobi: Blir nok enkelt å selge han til sommeren, etter et halvår på benken og med elendige prestasjoner for Watford. Ufattelig at det ikke skal være mulig å få typ €15 mill for en lavtlønnet 23 år gammel landslagsspiller.

De har jo ansatt Javi Garcia som coach. Han må vel ha en liten finger med i spillet mtp på signeringen av Delf. Jeg håper det såfall. Han presterte bra i PL forrige gang, så han har vist at han takler serien. Jeg velger heller å vende "kula" rundt å tenke at han får tilstrekkelig med spilletid, og han presterer såpass bra at han skrur opp prisen. Seff er sjansen for dette mindre enn at han f.eksempel sitte på benken mtp alle spillerene Watford har, og slik Cobi har forklart så er klubben i en slags "berg-og dalbane" med rare resultater og stadig nye trenere. 

(Innlegget ble redigert 29.01.18 22:30)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6152
29.01.18 23:18
LaVecchiaSignora: Planlegger Valverde å skrinlegge hele 4-3-3en ?

En 4-3-2-1 hadde vært det beste nå

 

------------------ Suarez ----------------

-------Coutinho-----------Messi--------

---Paulinho----Busquets---Roberto----

-Alba-----Umtiti-----Pique----Semedo--

                    Ter Stegen

Iniesta kan vikariere i fire ulike posisjoner og vil med det få spilt akkurat så mye som kroppen hans tåler. Rakitic kan vikariere i tre ulike posisjoner og bidrar med det mer enn det man trenger fra den fyren.

Det folk flest vil ha innvendinger mot her tipper jeg, er Semedo som førstevalg på backen. Ja, man kan sikkert argumentere for at S.Roberto har gjort det bedre der denne sesongen, men det er bare snakk om tid (ikke lang) før Semedo gjør den posisjonen til sin egen, og da er han en soleklart bedre høyreback enn Roberto - som samtidig får etablert seg i den posisjonen han er aller best

Som nevnt tidligere vil også dette gi midtbanen en helt ny egenskap som den ikke har fra før - hurtighet og stor arbeidsradius. Det lille Roberto er over Semedo på høyreback blir gjenvunnet av den effekten han vil ha på midtbanen, samtidig som man på den måten dyrker en enda bedre høyreback med tiden.

(Innlegget ble redigert 29.01.18 23:19)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
29.01.18 23:19

Hadde vel vært bedre om han dro til en annen spansk klubb og etablerte seg der. Ender vel opp der før eller siden. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
30.01.18 00:30
xavi-maestro: En 4-3-2-1 hadde vært det beste nå   ------------------ Suarez ---------------- -------Coutinho-----------Messi-------- ---Paulinho----Busquets---Roberto---- -Alba-----Umtiti-----Pique----Semedo--                     Ter Stegen Iniesta kan vikariere i fire ulike posisjoner og vil med det få spilt akkurat så mye som kroppen hans tåler. Rakitic kan vikariere i tre ulike posisjoner og bidrar med det mer enn det man trenger fra den fyren. Det folk flest vil ha innvendinger mot her tipper jeg, er Semedo som førstevalg på backen. Ja, man kan sikkert argumentere for at S.Roberto har gjort det bedre der denne sesongen, men det er bare snakk om tid (ikke lang) før Semedo gjør den posisjonen til sin egen, og da er han en soleklart bedre høyreback enn Roberto - som samtidig får etablert seg i den posisjonen han er aller best Som nevnt tidligere vil også dette gi midtbanen en helt ny egenskap som den ikke har fra før - hurtighet og stor arbeidsradius. Det lille Roberto er over Semedo på høyreback blir gjenvunnet av den effekten han vil ha på midtbanen, samtidig som man på den måten dyrker en enda bedre høyreback med tiden.

Rent generelt mener jeg at Iniesta må prioriteres foran Paulinho så lenge han kan puste og gå for egen maskin. Jeg er litt mer usikker på hvem jeg prioriterer øverst av Paulinho og Rakitic, men jeg tror jeg faller ned på kroaten. 

Når det gjelder høyrebacken så er jeg veldig usikker på hvor stort potensiale Semedo egentlig innehar. Der er hint av storhet, men han har en del mangler han må dekke inn.

Man hadde nok i tankene å kjøpe et rent førstevalg da man hentet Semedo, men foreløpig synes jeg man er nærmere å ha hentet det man håpet man fikk da man hentet Digne, altså en ung spiller  som etterhvert så smått kunne begynne å gi litt konkurranse til den etablerte backen. 

Pr i dag mener jeg tapet med å spille Semedo på backen er større enn tapet med å flytte Roberto bort fra midtbanen. Roberto er ingen naturlig back, men jeg synes måten Roberto har re-definert backrollen på ved å ta løpene innover i banen er veldig spennende. Han skaper både overtall sentralt i banen og rom på høyresiden. 

beardman
beardmanInnlegg: 2835
30.01.18 05:20
xavi-maestro: En 4-3-2-1 hadde vært det beste nå ------------------ Suarez ---------------- -------Coutinho-----------Messi-------- ---Paulinho----Busquets---Roberto---- -Alba-----Umtiti-----Pique----Semedo-- Ter Stegen

Enig i dette, eventuelt 4-3-3 med Iniesta - Busq - Roberto/Paulinho på midten og Coutinho - Suarez - Messi på topp, altså at man får plass til både Iniesta og Coutinho samtidig.

Men rotering/form/skader/suspensjoner osv "ordner" det vel seg sånn at lagoppstillingen vil variere naturlig fra kamp til kamp, og det gjør meg ingenting. Spillere som Paulinho, Semedo, Roberto, Rakitic, og Iniesta for den saks skyld, vil få nok av spilletid uansett.

 

Blir spennende å se hvordan vi spiller når Dembele er tilbake for fullt.

 

                    Suarez

     Cout/Ini    Messi     Dembele

               Busq      Roberto

 

Noe sånt?

En slags 4-4-1-1 defensivt, og "4-2-3-1" som utgangspunkt?

Og offensivt med backene som krittslikkere offensivt nesten

(Innlegget ble redigert 30.01.18 05:20)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
30.01.18 12:38

Man ønsker å fornye kontrakten til Munir, for å ha bedre kort for hånda når man selger han. Nåværende kontrakt går ut i 2019. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6152
30.01.18 12:43
Bølgenisse: Rent generelt mener jeg at Iniesta må prioriteres foran Paulinho så lenge han kan puste og gå for egen maskin. Jeg er litt mer usikker på hvem jeg prioriterer øverst av Paulinho og Rakitic, men jeg tror jeg faller ned på kroaten.  Når det gjelder høyrebacken så er jeg veldig usikker på hvor stort potensiale Semedo egentlig innehar. Der er hint av storhet, men han har en del mangler han må dekke inn. Man hadde nok i tankene å kjøpe et rent førstevalg da man hentet Semedo, men foreløpig synes jeg man er nærmere å ha hentet det man håpet man fikk da man hentet Digne, altså en ung spiller  som etterhvert så smått kunne begynne å gi litt konkurranse til den etablerte backen.  Pr i dag mener jeg tapet med å spille Semedo på backen er større enn tapet med å flytte Roberto bort fra midtbanen. Roberto er ingen naturlig back, men jeg synes måten Roberto har re-definert backrollen på ved å ta løpene innover i banen er veldig spennende. Han skaper både overtall sentralt i banen og rom på høyresiden.

Det første punktet ditt har jeg en mer objektiv innvending mot. Ved å erstatte Paulinho med Iniesta så beveger du deg mot Pep og vekk fra Valverde sin filosofi. Hele fundamentet til Valverde sin filosofi, som har hatt meget god effekt, er en relativt robust og fysisk midtbane som har evnen til å vinne "krigen" på midten. Dette går litt på bekostning av briljanse, men det tror jeg må til med dagens tropp. Derfor jeg sier at Paulinho må spille til fordel for Iniesta. Videre sier jeg at Roberto derfor bør spille på midten og forsterke den effekten som har hatt så bra innvirkning på laget denne sesongen.

Hvorvidt Semedo på backen gir et netto negativt utslag fremfor Roberto på backen blir mer synsing. Du kan ha rett, men jeg tror du tar feil - spesielt på sikt :)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
30.01.18 23:59
xavi-maestro: Det første punktet ditt har jeg en mer objektiv innvending mot. Ved å erstatte Paulinho med Iniesta så beveger du deg mot Pep og vekk fra Valverde sin filosofi. Hele fundamentet til Valverde sin filosofi, som har hatt meget god effekt, er en relativt robust og fysisk midtbane som har evnen til å vinne "krigen" på midten. Dette går litt på bekostning av briljanse, men det tror jeg må til med dagens tropp. Derfor jeg sier at Paulinho må spille til fordel for Iniesta. Videre sier jeg at Roberto derfor bør spille på midten og forsterke den effekten som har hatt så bra innvirkning på laget denne sesongen. Hvorvidt Semedo på backen gir et netto negativt utslag fremfor Roberto på backen blir mer synsing. Du kan ha rett, men jeg tror du tar feil - spesielt på sikt :)

Jeg vil vel heller si at man ved å bytte ut Iniesta med Paulinho beveger seg enda lenger bort fra Pep sin filosofi enn det Valverde har gjort. Valverde har jo tross alt spilt Iniesta stort sett i alt av viktige kamper når han har hatt muligheten. Videre har også Rakitic totalt sett vært prioritert foran Paulinho. Sånn sett er jo ditt forslag betydelig mer "robust" og fysisk enn det som har vært normalen under Valverde. Jeg mener man ikke ville vært tjent med å bevege seg så langt i den retningen. 

Når det er sagt, så er jo også den rene kvalitetsforskjellen mellom Iniesta og Paulinho så stor at jeg ikke kan se for meg at noen form for spillestil eller annet skal kunne veie opp for det. Jeg er egentlig overrasket over at dette i det hele tatt er gjenstand for diskusjon. 

Ellers enig i at backen blir mer synsing, og er også åpen for at du kan ha rett angående Semedo. Det ville jo også vært det beste for Barcelona. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
31.01.18 00:00

Bartra er offisielt klar for Betis. Det spekuleres i en overgangssum på rundt €8m. 

Videre er Sandro Ramirez klar for Sevilla på et utlån med kjøpsopsjon. 

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
31.01.18 00:34
beardman: Men rotering/form/skader/suspensjoner osv "ordner" det vel seg sånn at lagoppstillingen vil variere naturlig fra kamp til kamp, og det gjør meg ingenting. Spillere som Paulinho, Semedo, Roberto, Rakitic, og Iniesta for den saks skyld, vil få nok av spilletid uansett.

Enig. Det viktigste slik jeg ser det er at vi har en solid stamme på 15-16 kjernespillere. Her er vi meget godt dekket, men med et par forbedringspunkter (som det alltid vil være) som man må håndtere i overgangsvinduene som kommer.

Eksempelvis har Mascherano forlatt klubben, og vi må ha inn en 3.stopper inn bak Pique og Umtiti. Blir Yeri Mina den mannen eller må vi stopperjakt? I tillegg er Rakitic, Paulinho, Busquets, Pique, Messi, Suarez og Iniesta er alle over 30 ved utgangen av dette året, og de må alle gradvis erstattes. Jeg har inkludert Semedo, Coutinho og Dembele i denne kjernen, men det er enda tidlig å vurdere deres rolle i stallen selv om det ser lyst ut.

De resterende 9-10 plassene bør fylles med lokale unggutter som har potensialet til å bli en del av kjernen (Cucurella, Alena, Arnaiz) og typer som takler å være rotasjonsspillere, men som har holder internasjonalt nivå (eks: Vermaelen, Digne, Paco). Her er det litt rusk som må ryddes opp i, men vi er også godt i gang mtp. Arda og Deulofeu ut. Blir spennende å se hvem Valverde beholder av Denis, Gomes, Vidal, Paco og Digne. Også spennende å se om Yeri Mina kan bli en del av kjernen, om Vermaelen blir eller om vi ender opp med å inn en ny mann på stopperplass.

Kjernen på 15
ter Stegen
Cillessen
Roberto
Semedo
Pique
Umtiti
Alba
Busquets
Rakitic
Paulinho
Iniesta
Coutinho
Dembele
Messi
Suarez 

Rotasjonsgjengen
Denis Suarez
Andre Gomes
Aleix Vidal
Paco Alcazer
Thomas Vermaelen
Lucas Digne
Yeri Mina

+ typer som Arnaiz, Alena, Vitinho, O. Busquets, Cucurella, Palencia, Costas

(Innlegget ble redigert 31.01.18 00:35)

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
31.01.18 00:45
xavi-maestro: Hele fundamentet til Valverde sin filosofi, som har hatt meget god effekt, er en relativt robust og fysisk midtbane som har evnen til å vinne "krigen" på midten. Dette går litt på bekostning av briljanse, men det tror jeg må til med dagens tropp. Derfor jeg sier at Paulinho må spille til fordel for Iniesta. Videre sier jeg at Roberto derfor bør spille på midten og forsterke den effekten som har hatt så bra innvirkning på laget denne sesongen.

Du er definitivt inne på noe her. Derimot mener jeg fundamentet til Valverde sin filosofi har vært hans pragmatiske tilnærming, og derav evnen til å vinne 'krigen' på midtbanen i de type kampene. I en stor prosentandel av kampene våre i løpet av sesongen tror jeg en midtbane med f.eks Busquets, Roberto og Coutinho/Iniesta er mer enn god nok for å dominere kamper, og samtidig ha nok defensive fibre og muskler til å holde unna defensivt. 

Dette tror jeg vil komme med tiden. Valverde virker som en svært tålmodig mann og når han over tid ser at Semedo blir komfortabel i trøya og potensielt at Coutinho kan ta en rolle i midtbanetreeren tror jeg han vil eksperimentere med Roberto og Coutinho/Iniesta som indreløpere. Derimot har han gjort klokt i å denne sesongen fokusere på å skape et solid fundament med sin 442 i defensiv stabilitet, fokus, hardt arbeid etc. som har gitt utmerkede resultater. Videre blir det spennende å se hvordan han håndterer angrepsfotballen i en situasjon der Messi er skadet og utilgjengelig. Da tror jeg vi ser en 433 igjen...

Busquets, Roberto og Coutinho kan for øvrig bli en helt utsøkt midtbane. Spesielt med jokere som Paulinho, Iniesta og Rakitic i bakhånd. 

(Innlegget ble redigert 31.01.18 00:47)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6152
31.01.18 09:14
Padrino: Du er definitivt inne på noe her. Derimot mener jeg fundamentet til Valverde sin filosofi har vært hans pragmatiske tilnærming, og derav evnen til å vinne 'krigen' på midtbanen i de type kampene. I en stor prosentandel av kampene våre i løpet av sesongen tror jeg en midtbane med f.eks Busquets, Roberto og Coutinho/Iniesta er mer enn god nok for å dominere kamper, og samtidig ha nok defensive fibre og muskler til å holde unna defensivt.  Dette tror jeg vil komme med tiden. Valverde virker som en svært tålmodig mann og når han over tid ser at Semedo blir komfortabel i trøya og potensielt at Coutinho kan ta en rolle i midtbanetreeren tror jeg han vil eksperimentere med Roberto og Coutinho/Iniesta som indreløpere. Derimot har han gjort klokt i å denne sesongen fokusere på å skape et solid fundament med sin 442 i defensiv stabilitet, fokus, hardt arbeid etc. som har gitt utmerkede resultater. Videre blir det spennende å se hvordan han håndterer angrepsfotballen i en situasjon der Messi er skadet og utilgjengelig. Da tror jeg vi ser en 433 igjen... Busquets, Roberto og Coutinho kan for øvrig bli en helt utsøkt midtbane. Spesielt med jokere som Paulinho, Iniesta og Rakitic i bakhånd.

Ja, jeg tror vi bare bruker ulike ord, men mener det samme. Det er pragmatisk å spille trygt og tydelig, noe som krever visse spillertyper - som var mitt poeng. Det flotte er jo nettopp det at man kan variere fra en 4'er til en 3'er på midten, avhengig av motstander, noe som vil gi Iniesta plenty med spilletid ut ifra min oppskrift. Likevel tror jeg at han må vike i f.eks. vanskelige bortekamper i CL til fordel for Paulinho, slik at man har en robust og pragmatisk midtbane, krydret med Coutinho og Messi sin briljanse offensivt. Roberto på midten vil som sagt tilføre gjennombruddskraft og stor arbeidsradius.

For meg er det åpenbart at Valverde bør tenke i disse baner.

(Innlegget ble redigert 31.01.18 09:14)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
31.01.18 15:19

Nyheter fra Sport:

Arthur
Vi har lagt inn et bud på €30 miller for Gremios Arthur. Midtbanespiller på 21år. Han har en klausul på €50 mill, men virker som det har skjedd noe den siste tiden ift forhandlinger, for det ryktes at de nå ønsker €36mill. Han kommer eventuelt tidligst til sommer, og vi har vel ikke ledige NON-EU plass til han likevel nå. 

Deulofeu
-Watford betaler lønna hans frem til sommeren
-Barcelona får €1mill hvis Watford ender blant topp10
-Hvis Barcelona selger han for mer enn €20mill til sommeren så får Watford den ene €millionen tilbake
-Hvis han ikke blir solgt i sommer så blir kontrakten hans automatisk forlenget til 2020. 

Høres ut som en drittdeal på alle mulige måter for Barca. Han skal imponere kraftig for at noen gidder å betale nok for han..

Neymar
Neymar fortsatt sur på klubben og vil ha en bonus han mener han har krav på. (El Mundo)

Aleix Vidal
Blir i klubben til sommeren da Barca ikke har fått et godt nok tilbud til å selge

Lucas Digne
Ønsker mer spilletid, ikke usannsynlig at han forsvinner i sommer. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
31.01.18 15:19

Valencia uten Guedes, Kondogbia, Garay og Murillo til Barca-kampen hvis jeg har fortstått det riktig. Da er de kraftig svekket. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg