Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
12.02.18 10:35
-k9b_: Lol. Hvilket år lever du egentlig i?  Det er vel bare Messi og Iniesta som kan måle seg med Coutinhos ballbehandling i Barcelona. At han trenger mer enn 2-3 kamper til å tilvenne seg en ny liga og et nytt lag er jo helt naturlig.  Tipper kanskje det største sjokket går på at tempoet er så mye lavere her.

Så Messi og Iniesta "kan måle seg med Coutinhos ballbehandling" ? ;) .

Coutinho har fortsatt et stykke opp til disse to. Videre har man spillere som f.eks. Busquets, Alba og Sergi Roberto som alle 3 er dyktige på å motta ballen i trange situasjoner og lykkes som følge av god ballbehandling - noe Coutinho har slitt med til nå. Jeg sier ikke at de tre sistnevnte er bedre enn Coutinho mtp. ballbehandling, men det er klart det er rart for en spiller som Coutinho å gå fra å være lagets soleklart mest briljante spiller med ballen i beina på små flater, til plutselig å se flere lagkamerater prøve på det samme som han og lykkes, mens han feiler. En ting er rene ferdigheter, men en annen ting er vilje til å ta sjanser og prøve. Det er flere enn Messi og Iniesta i Barcelona som spiller på høy risiko og lykkes som følge av ballbehandling - der Liverpoolspillere i større grad ville fått ballen fremover raskt - blant annet for å unngå brudd i mot etc.

Poenget er - selv om Coutinho rent ferdighetsmessig er topp 3-4 i Barcelona, så er han ikke vandt med at så mange lagkamerater spiller en type "elegant" stil som han nær sagt stod alene om i Liverpool. Det er dette jeg mener med teknikksjokk.

Og ja, han er nok også tatt litt på senga over det lave tempoet - eller jeg vil si det vekslende tempoet. Det er ofte vanskeligere å komme opp med gode ideer når det går sakte, fordi du ikke lenger spiller på intuisjon og overraskelsesmomenter. Det er også psykisk vanskeligere, fordi alle forventer mer når du har litt bedre tid. Jeg banner på at han føler seg mer forutsigbar pdd. enn han noen gang har gjort tidligere.

(Innlegget ble redigert 12.02.18 10:40)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
12.02.18 10:43
Tranquillo: Dembele.  Snakker vi en potensielt megaflopp?

Du hørte det her først. Krisekjøp fra ende til annen.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
12.02.18 10:48
Royu: Den nest viktigste brikken i angrepet er selvfølgelig en stor svekkelse å ikke starte med.  Da er det for sent å kaste han innpå når Getafe har fått troa og momentum om poengfangst. Han burde startet, for så å bli tatt ut.

Ikke i denne kampen. Jeg trodde Valverde forstod at solide defensive lag som man vet putter 9-10 mann bak ballfører ikke kan spilles ut med det laget man har til disposisjon. Til og med Pep sitt Barcelona på sitt beste slet med å spille ut sånne motstandere. Det Valverde skulle gjort i denne kampen var å gå for fysikk med Rakitic, Paulinho og S. Roberto på midtbanen. Med det laget kunne mann presset hardere på boksen og hatt større sjans til å få karret ballen i mål på en eller annen måte (spesielt med Suarez i form).

Å tro at man med Iniesta på 34(?) og en nyankommet Coutinho i trespann med Messi holder til å spille ut bussmotstandere er historieløst.

fugletitteren
fugletitterenInnlegg: 10987
12.02.18 10:57

Coutinho slet også ofte i kamper der Liverpool førte kampene mot lag som la seg defensivt og var kompakte. Type kampbilder som Barca stort sett møter i serien..

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
12.02.18 10:59
xavi-maestro: Å tro at man med Iniesta på 34(?) og en nyankommet Coutinho i trespann med Messi holder til å spille ut bussmotstandere er historieløst.

Det holder til å spille ut de svakeste lagene sine busser. Problemet i går var at det gikk så helvete treigt. De må få opp tempoet på ball, da hadde faen ikke Getafe sett ut som Chelsea anno 2012. 

Laget i går var mer enn godt nok til å vinne. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
12.02.18 11:01
rivaldo: Det holder til å spille ut de svakeste lagene sine busser. Problemet i går var at det gikk så helvete treigt. De må få opp tempoet på ball, da hadde faen ikke Getafe sett ut som Chelsea anno 2012.  Laget i går var mer enn godt nok til å vinne.

Getafe har kun sluppet inn 21 mål denne sesongen. Kun Barcelona(1) og Atletico Madrid(2) har sluppet inn færre mål. Det var med andre ord lett å se dette komme. De er et meget solid defensivt lag, som på en god dag og med en defensiv innstilling er helt på høyde med ethvert busslag.

Chelsea anno 2012 var forøvrig en sil sammenliknet med Chelsea anno 2008, Inter anno 2010 eller Bayern anno 2013, for å ta noen eksempler. Barca skapte mer enn nok til å vinne i 2012.

(Innlegget ble redigert 12.02.18 11:03)

pregra
pregraInnlegg: 8802
12.02.18 12:40
xavi-maestro: Du hørte det her først. Krisekjøp fra ende til annen.

Ser ut som han er piss nervøs hver gang han er på ballen. Reint teknisk ser han også helt ordinær ut, men mulig det bare er synet som bedrar fordi han er så høy og skranglete. Fotball IQ'en (eller skal vi si IQ'en generelt) er heller ikke mye å skryte av.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
12.02.18 13:00
xavi-maestro: Getafe har kun sluppet inn 21 mål denne sesongen. Kun Barcelona(1) og Atletico Madrid(2) har sluppet inn færre mål. Det var med andre ord lett å se dette komme. De er et meget solid defensivt lag, som på en god dag og med en defensiv innstilling er helt på høyde med ethvert busslag.

Det var lett å skjønne at Getafe ville stille med et defensivt og solid lag. Men laget Barca sendte utpå var nå uansett mer enn godt nok til å slå de på Camp Nou. Det man sendte utpå var vel bedre enn toppet ellever til samtlige lag i ligaen, minus Real Madrid og muligens Atleti.

Man var et par mann unna å toppe laget helt. Og hvis man ikke kan hvile Iniesta mot Getafe hjemme, finnes det knapt kamper hvor han kan hviles. Laget man sendte utpå var helt greit det (bortsett fra stopperparet, men det hadde jo sine forklaringer), og mer enn godt nok til å vinne 9 av 10 hjemme mot Getafe. Nå ble dette den ene man ikke vant, men det er mer i shit happens-kategorien enn at oppstillingen var for svak eller helt feil.  

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
12.02.18 13:17
Cobi: Det var lett å skjønne at Getafe ville stille med et defensivt og solid lag. Men laget Barca sendte utpå var nå uansett mer enn godt nok til å slå de på Camp Nou. Det man sendte utpå var vel bedre enn toppet ellever til samtlige lag i ligaen, minus Real Madrid og muligens Atleti. Man var et par mann unna å toppe laget helt. Og hvis man ikke kan hvile Iniesta mot Getafe hjemme, finnes det knapt kamper hvor han kan hviles. Laget man sendte utpå var helt greit det (bortsett fra stopperparet, men det hadde jo sine forklaringer), og mer enn godt nok til å vinne 9 av 10 hjemme mot Getafe. Nå ble dette den ene man ikke vant, men det er mer i shit happens-kategorien enn at oppstillingen var for svak eller helt feil.

Jeg påpekte ikke så mye den generelle kvaliteten på lagoppstillingen, men mer hvordan den er tilpasset kampbildet man på forhånd kunne se komme mot et relativt bunnsolid defensiv som Getafe er denne sesongen. Jeg mente at man burde stille et helt annet lag, som etter min mening er bedre tilpasset motstanderen. Dersom man hadde stilt med en 4'er på midtbanen bestående av Busquets, Rakitic, Paulinho og S.Roberto ville man kunne presset mer på boks, fremfor å prøve å spille Getafe ut langs bakken.

Jeg vet ikke med andre, men jeg lærte i hvertfall under Pep sin periode at når man møter et bunnsolid kollektiv som ligger med en buss(9-10 stk) bak ballfører og som i tillegg er 100% motiverte og har en god dag på jobben, så er det et helvete og nesten umulig å spille dem ut. Selv med det ufattelig spillende laget man hadde fra 10-12 var det flere ganger man ikke klarte å bryte gjennom (les: eksempler ovenfor).

Poenget mitt er at man med dagens mannskap som er betraktelig dårligere på det området, ikke bør ta sjansen på å kjøre den taktikken. Da mener jeg det er mer hensiktsmessig (kanskje noe pragmatisk til meg å være, men det får gå) å satse på andre kvaliteter, som man denne sesongen har vist at man også har.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2834
12.02.18 15:28
pregra: Ser ut som han er piss nervøs hver gang han er på ballen. Reint teknisk ser han også helt ordinær ut, men mulig det bare er synet som bedrar fordi han er så høy og skranglete. Fotball IQ'en (eller skal vi si IQ'en generelt) er heller ikke mye å skryte av

Messi greier ikke få en datter engang, ikke mye å hylle.

beardman
beardmanInnlegg: 2835
12.02.18 15:30
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:58)

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28497
12.02.18 15:40
xavi-maestro: Så Messi og Iniesta "kan måle seg med Coutinhos ballbehandling" ? ;) . Coutinho har fortsatt et stykke opp til disse to. Videre har man spillere som f.eks. Busquets, Alba og Sergi Roberto som alle 3 er dyktige på å motta ballen i trange situasjoner og lykkes som følge av god ballbehandling - noe Coutinho har slitt med til nå. Jeg sier ikke at de tre sistnevnte er bedre enn Coutinho mtp. ballbehandling, men det er klart det er rart for en spiller som Coutinho å gå fra å være lagets soleklart mest briljante spiller med ballen i beina på små flater, til plutselig å se flere lagkamerater prøve på det samme som han og lykkes, mens han feiler. En ting er rene ferdigheter, men en annen ting er vilje til å ta sjanser og prøve. Det er flere enn Messi og Iniesta i Barcelona som spiller på høy risiko og lykkes som følge av ballbehandling - der Liverpoolspillere i større grad ville fått ballen fremover raskt - blant annet for å unngå brudd i mot etc. Poenget er - selv om Coutinho rent ferdighetsmessig er topp 3-4 i Barcelona, så er han ikke vandt med at så mange lagkamerater spiller en type "elegant" stil som han nær sagt stod alene om i Liverpool. Det er dette jeg mener med teknikksjokk. Og ja, han er nok også tatt litt på senga over det lave tempoet - eller jeg vil si det vekslende tempoet. Det er ofte vanskeligere å komme opp med gode ideer når det går sakte, fordi du ikke lenger spiller på intuisjon og overraskelsesmomenter. Det er også psykisk vanskeligere, fordi alle forventer mer når du har litt bedre tid. Jeg banner på at han føler seg mer forutsigbar pdd. enn han noen gang har gjort tidligere.

Gøyal formulering fra min side. Poenget er selvsagt at det bare er de to som er bedre. Busquets, Alba og Sergi Roberto er ikke. 

Jeg ser at du tror Coutinho kom fra Premier League på 90-tallet. Det gjorde han ikke. Han sto på ingen måter alene om å spille 'elegant' i Liverpool, og selv om han gjorde dette, så tror jeg ikke han får sjokk av å se Busquets og Jordi Alba spille fotball. Det går vel knapt an å få sjokk av de der. Sånn seriøst, det er snakk om en liten tilvenningsperiode fordi Barcelona og Liverpool spiller veldig forskjellig fotball. 

Det er nok lettere for Coutinho å ha ballen i Barcelona enn i Liverpool, "psykisk vanskeligere fordi alle forventer mer" what even... hvis folk forventer mer så er det nok fordi han ble kjøpt for over £100M og han kjenner litt på det forventningspresset. 

Du gjør noe veldig enkelt til noe voldsom avansert i ditt forsøk på å skulle lage et 'teknikk-skille' eller whatnot. Det ser dumt ut. 

TFF
TFFInnlegg: 3255
12.02.18 16:23
-k9b_: Du gjør noe veldig enkelt til noe voldsom avansert i ditt forsøk på å skulle lage et 'teknikk-skille' eller whatnot. Det ser dumt ut.

XaviMaestro på sitt beste. Skulle tro Barcaspillerne har noe guddommelig teknikk slik at Coutinho får et teknikksjokk.

beardman
beardmanInnlegg: 2835
12.02.18 16:26
TFF: Skulle tro Barcaspillerne har noe guddommelig teknikk slik at Coutinho får et teknikksjokk.

De har da nok av teknikk på det brasilianske landslaget også:-)))

Tyrios
TyriosInnlegg: 2101
12.02.18 16:54

Problemet mange fans har med Coutinho og Dembele er nok først fremst prisen. Det er tross alt verdens nest og tredje dyreste spillere det er snakk om her. Da må man forvente at de i det minste kan gå inn og matche nivået, ikke senke det slik det har sett ut de siste kampene.

Neymar er verdens dyreste spiller og har herjet for PSG siden dag en. Den franske serien er riktignok litt svakere enn La liga, men jeg tror folk flest hadde trodd at Dembele og Coutinho skulle gjøre det bedre enn de har vist hittil.

Hvertfall Coutinho. Dembele er jeg enig med Xavimaestro at overhode ikke passer inn i spillestilen til Barca. Han er, etter det jeg har sett av han, best når han har store rom og er rettvendt og kan sette fart. Dagens Barcelona fotball vil i sikkert 95% av alle kampene sine ha et ballinnehav på 70%+ i hver kamp. Der han får lite rom og må utfordre innover i banen med lite rom. Noe han for å være ærlig er drit dårlig på.

Coutinho har bedre forutsetninger for å lykkes, men synes ikke han har sett noe bedre ut enn feks Denis Suarez har gjort, og det er vel 1/5 av prisen til Coutinho.

Og til k9b som hakker på Xavimaestro. Det var en annen spaniol fra PL som herjet der borte, ved navn Fabregas. Hans tekniske ferdigheter ble ganske fort avkledd under press og på de små flatene de spiller på i Barcelona. Fabregas hadde langt større rom og boltre seg i Arsenal og det samme er det med Coutinho i Liverpool. Så Coutinho er langt fra den første som har havnet i den situasjonen. Så jeg skjønner ikke hvorfor du fnyser av det Maestro sier. Han har jo et poeng.

Busquets hadde forøvrig pisset på hvem som helst i verden på små flater. 

 

 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
12.02.18 17:21

Dembele har knapt nok fått spilt seg inn lol. Han hadde en dårlig match men det hadde omtrent alle i går. Han har et mye større forventningspress og mye vanskeligere forutsetninger for å tilpasse seg enn hva f.eks Coutinho har. Gi han som slack, for de som ikke er helt retards og husker lengre enn en kamp så har han gjort ekstremt mye bra. Det er bare et mirakl at han ikke står med 2-3 flere assist eller et par mål. Disse kunne enkelt å kommet om han hadde vært mer tilpass og varm i trøya.

Coutinho på sin side så er det på plass med kritikk da han allerede skal være etablert spiller på toppnivået. 

FABI0
FABI0Innlegg: 283
12.02.18 17:31

Hvis Coutinho "allerede skal være etablert spiller på toppnivået", så tilsier jo all logikk at han lever med et større forventningspress enn Dembele.

Det eneste jeg husker som Dembele har gjort bra, er assisten til Suarez. That's it.

"Dembele har knapt fått tid til å spille seg inn". Men det har Coutinho og skal følgelig kritisieres for å ikke prestere? Å spille seg inn handler ikke bare om å spille 90 minutter to ganger i uka. Å spille seg inn handler også om treningtimer, opparbeide kjemi, det sosiale og mental forståelse for filosofien. Og der har Dembele ca. 6 måneder mer enn Coutinho. 

 

 

(Innlegget ble redigert 12.02.18 17:32)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10476
12.02.18 17:31
Tyrios: Det er tross alt verdens nest og tredje dyreste spillere det er snakk om her.

Mpappe kostet mer enn begge. Selv om PSG har trikset med overgangen slik at det blir et lån i førsteomgang. 

Iniesta
IniestaInnlegg: 2046
12.02.18 17:58

Offisielt: Copa del Rey-finalen mellom Barcelona og Sevilla spilles lørdag 21. april på Metropolitano i Madrid. Som en konsekvens av dette vil Barcelona-Villarreal (9.5), Sevilla-Real Madrid (9.5) og Atlético Madrid-Real Betis (23.4 eller 9.5) utsettes.

Veland

-Jolla
-JollaInnlegg: 17874
12.02.18 19:25
Iniesta: Atlético Madrid-Real Betis (23.4

Var jo dette som var problemet, nemlig at Atlético har hjemmebane den helgen, og således kunne man risikert å hatt to kamper på Metropolitano på to dager, noe som det er regler mot i Spania. Mandagskamp kan jo bli løsningen, men litt rart.

Iniesta
IniestaInnlegg: 2046
12.02.18 19:30

Er rart ja og mandagskamp betyr bare 3 dager før semifinalen deres i Europa League. bernabeu bedre alternativ, men

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10476
12.02.18 19:37
Iniesta: bernabeu bedre alternativ, men

Toalettene :)

Makatelli
MakatelliInnlegg: 10476
12.02.18 19:38

Skjønner ikke hvorfor de ikke bygger en nasjonal-stadion ala Wembley. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
12.02.18 19:45

Ser virkelig ikke behovet for et nytt nasjonalanlegg for fotball i Spania. At landslaget driver og turnerer er en av suksesskriteriene for å sikre rotfeste i det som tross alt er et mer splittet folk enn i mange andre land. Og de har da haugevis med store nok stadioner uansett.

Dette løses enkelt hvis de bare vil. Utpek finalestadion i forkant, som man gjør med f.eks europacupene. Bernabeu ene året, Camp Nou neste, Wanda tredje, San Mames fjerde, osv. Slenger man på et stadion i Sevilla, de har de jo strengt tatt tre kandidater, selv om Ramos Sanchez Pizjuan er i minste laget, har man sikret at den sørlige delen av landet får cupfinaler også. Mestalla er jo også en kandidat. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17874
12.02.18 20:01
Makatelli: Skjønner ikke hvorfor de ikke bygger en nasjonal-stadion ala Wembley.

Wembley er jo heller unntaket enn regelen.

Har gjerne Olympiastadium, men det var jo det som var idéen rundt Metropolitano, men så vant ikke Madrid OL, så da ble det til at Atlético måtte fullføre det.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
12.02.18 20:06

Man har jo også et Olympiastadion i Spania, bare ikke i hovedstaden. I dag er vel ikke Montjuic særlig i bruk så vidt jeg vet, men det er jo en grunn til at man ikke akkurat trakter etter disse friidrettsarenaene når det skal spilles fotball. La Cartuja er jo også et alternativ, som vel også har blitt brukt til Copa del Rey-finale og som hjemmebane for landslaget, om man først skal finne et kapasitetssterkt stadion som ikke er noens hjemmebane.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
13.02.18 09:53

EMD skriver at Coutinho muligens kan få seg et portugisisk pass og dermed bli EU-spiller i troppen. Hvilket igjen vil åpne for at man kan hente Arthur (Mina og Paulinho og altså Coutinho okkuperer de tre plassene nå).

Kona til Coutinho har portugisisk pass, og portugisiske statsborgerskapsregler er sånn at hvis et ektepar har vært gift i mer enn tre år (det har Coutinho og kona, de gifta seg i 2012) og den ene parten har portugisisk pass, så kan den andre parten også få statsborgerskapet.

Ellers hevder Cadena Ser at FIFA har avslått Neymars klage, hvor han ber om å få utbetalt signeringsbonusen sin. Høres helt merkelig ut i mitt hode at dette i det hele tatt skal være en sak; den bonusen høres det i mitt hode ut som han helt åpenbart skal ha, men jeg er ikke jurist. Saken ventes å gå til CAS og også til de ordinære domstolene.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
14.02.18 22:39

Hvis vi går videre mot Chelsea, håper jeg vi trekker flakslaget fra Madrid. Faen meg enten dommer eller flaks som gjør at de  avanserer. Lei det laget nå. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
14.02.18 22:51

Ja, eneste laget der ute som kan slå de virker det som.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2834
14.02.18 22:53

Kjedlig Kristoffersen ikke stilte i kombien. Liker veldig personligheten.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg