Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
rivaldo
rivaldoInnlegg: 1846
21.02.18 07:41

Vi har et problem i dette laget, og det er at vi kun har en god sentral midtbanespiller. Roberto kunne vært god å ha i midten på slike kamper, men Valverde klarer dessverre ikke å se dette. Ja jeg vet Semedo var suspendert, men Roberto hadde spilt back i gårsdagens kamp uansett.

Jeg sliter med å se hva Rakitic bidrar med i slike kamper. Ja, han jobber brukbart bakover, men det klarer alle. Vandrende støttepasning, treig i hodet og føttene, uoppmerksom på motspillere osv... Så vet jeg at han har en god sesong så langt, men han bør ikke være førstevalg etter denne sesongen hvis vi skal bli verdens beste lag igjen. 

I returen vil jeg ha følgende lag:

TerStegen
Semedo - Pique - Umtiti - Alba
Roberto - Busquets - Iniesta
Messi - Suarez - Dembele

Hvis man absolutt skal spille denne 442-formasjonen, så kutt ut alle disse sentrale midtbanespillerne og still mer offensive spillere, slik at alt ikke blir så tilfeldig og at Messi må gjøre alt. 

TerStegen
Semedo - Pique - Umiti - Alba
Dembele - Roberto - Busquets - Iniesta
Messi - Suarez 

(Innlegget ble redigert 21.02.18 07:41)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
21.02.18 09:43

Ingen vits å stille mer offensivt når man ikke trenger det og spesielt ikke når Dembele verken er varm nok i trøya enda og bussparkering ikke passer han noe særlig bedre. Han er bedre å kaste innpå om man trenger mål. 

Roberto og Busquets blir for tynt. Rakitic er og har vært bedre enn Roberto på midtbanen. 


Han burde hvert fall spille fra start mot Girona og Las Palmas. 
Så har man kamp mot Atletico som han kan starte men ser aller helst at han kommer innpå om man trenger det

Så er det en bortekamp mot Malaga som blir nok røff og mener egentlig han burde kastes innpå på slutten om man trenger det her også. 

Coutinho burde spille mot Malaga og Las Palmas hvert fall og få innhopp i Girona. 

Coutinho eller Dembele sikker starte fra mot Atletico, mest sannsynlig Coutinho.


Den ekstra midtbanespilleren burde bli ofret(Paulinho) slik at man kan stille Dembele eller Coutinho fra start hvert fall. 


Man møter uansett 2 nedrykkslag og det kan gjerne komme en et poengtap her. Samtidig møter man et Girona lag som er i godt driv. Det viktigste blir uansett at man ikke taper mot Atletico. Aller helst 3p, slik at man kan ta Malaga kampen mindre seriøs.

Så blir vel spørsmålet om Messi vil bli hvilt i noen av disse kampene. Synes han burde hvile mot Malaga hvert fall.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1846
21.02.18 10:55

I returkampen må Chelsea angripe (1-1 er mye bedre enn 0-0) for vår del, og da vil det åpne seg rom i mye større grad bak, og da er en spiller som Dembele mye bedre enn enda en sentral midtbanespiller. Så er det slik at vi skal og bør angripe på hjemmebane. 

Det er 5 ligakamper før neste møte med Chelsea, og da bør man begynne å integrere Dembele i en start11. Dessuten jobber Dembele brukbart bakover, så....

I en 433/442 hvor Iniesta i tilegg skal spille, så vil man ha tre sentrale likevel, Iniesta er ingen krittving ala Giggs akkurat... 

En midtbane3/4 bestående av enten Dembele/Roberto/Busquets/Iniesta eller Roberto/Busquets/Iniesta holder i massevis. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
21.02.18 11:43

Vel kontringer er angrep det også :) De vil nok spille ganske likt som de gjorde på SB fordi det helt åpenbart fungerte om man ser bortifra noen sekunder med hjerneblødning. 

Chelsea vil ta mer risiko på slutten dersom de trenger det, men før det vil de spille ganske likt som de gjorde på SB. 

Før den tid vil jeg ha mer defensivt på banen. Paulinho er bedre enn Dembele defensivt, bidrar mer kraft og luftstyrke enn hva Dembele gjør. Så vidt jeg vet så hadde heller ikke Paulinho særlig til balltap heller. Dembele som gjerne skal/vil utfordre en spiller vil spille mer risiko spill som sørger for oftere balltap. Som igjen fører til at Chelsea vil komme til flere kontringer/muligheter.

Dembele har selvfølgelig muligheten til å skape noe på egenhånd og kan skape det målet man trenger. Men tatt motstanderen i betraktning, at man har 1-1 å gå på samt at han mest sannsynlig fortsatt ikke vil være super komfortabel enda. Så dersom man trenger ferdighetene hans så kan man heller kaste han innpå. Vi har ingen grunn til å spille mer risiko. 

Er ikke 5 ligakamper men 4 bare så det er sagt, men ja Dembele burde hvert fall spille 3 av disse.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1846
21.02.18 12:00

Vi skal tydeligvis spille Catalonia SuperCup-finale mot Espanyol. Trodde dette var ligakamp i en rask vending... Den kommer jo mellom Atletico og Malaga-kampen, så der er det jo å stille bare reserver og hvile alle i første11. Etter Malaga-kampen er det 4 dager til møtet med Chelsea, så bør kunne stille med de beste i den og. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
21.02.18 12:37

Strengt tatt har ikke troppen "hvile" mellom Malaga og Chelsea. Det burde egentlig hete kampfri dager for troppen vil fortsatt møte opp på trene og bruke tid på å forbedre seg til kampen.

Synes man ikke burde stille såå toppet mot Malaga, spesielt ikke om man står med 9poeng på de 3 forrige matchene. 


For mye "hvile" kan jo selvølgelig være negativt men mange av spillerne har ikke fått særlig ordentlig hvile. Spesielt Messi kunne trengt en uke på sidelinja. Så synes ikke Messi skal være med i troppen mot Malaga uansett hva.

Elguaje
ElguajeInnlegg: 20098
21.02.18 14:00

Herregud så kreft sosiale medier er denne dagen angående Suarez og Alba. Man blir så lei av folks agenda..

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
21.02.18 14:02
Elguaje: Herregud så kreft sosiale medier er denne dagen angående Suarez og Alba. Man blir så lei av folks agenda..

Petter "Gurgle" Veland er på saken nå og kjører litt SJW-krigføring mot folks usmakelig humor. La oss alle sammen stå sammen mot denne hersens bildedelingen!

xytheon
xytheonInnlegg: 18704
21.02.18 17:21
beardman: Det blir jo HELT annerledes når det er snakk om dobbeltoppgjør, bortemål osv.

Hvorfor blir det så annerledes? City spilte possessionfotball høyt i banen. Det samme gjorde Barca. Både Barca og City fokuserte på høy aggressivitet i gjenvinningsfasen slik at man kunne omstille i avanserte posisjoner. Chelsea var ikke villig til å angripe noen av lagene annet enn helt unntaksvis, og selv da sendte man ikke mange folk opp i noen av kampene. 

City tok ledelsen etter litt over en time, men fortsatte å male på. Chelsea verken evnet eller orket å spille seg til sjanser eller sette trykk på City. Total dominans til tross for at City hadde alt å tape. 

Barca manglet virkelig bredde i går. Ingen plan offensivt. 

Må også få presisere at jeg ikke hevdet at Barca ikke var i stand til å vinne CL. Jeg sa simpelthen bare at Barca ikke så ut som en CL-vinner mot oss, men at City gjorde det. Jeg setter heller pengene mine på Barca som CL-vinner enn City.

(Innlegget ble redigert 21.02.18 17:21)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2116
21.02.18 17:29
Elguaje: Herregud så kreft sosiale medier er denne dagen angående Suarez og Alba. Man blir så lei av folks agenda..

For hva egentlig ? Den situasjonen der begge ble liggende? Joda, Suarez gjør lite mye av seg ved enkelte anledninger. Men langt ifra verst i klassen

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2116
21.02.18 17:34
rivaldo: I returkampen må Chelsea angripe (1-1 er mye bedre enn 0-0) for vår del, og da vil det åpne seg rom i mye større grad bak, og da er en spiller som Dembele mye bedre enn enda en sentral midtbanespiller. Så er det slik at vi skal og bør angripe på hjemmebane.

Det blir nok en veldig lik kamp. At Chelsea må ha mål kommer ikke til å forandre kampplanen før situasjonen er den samme med et kvarter igjen på klokka. Chelseas beste mulighet er å ta vare på de overgangene man får, akkurat som de gjorde på Stamford Bridge. 

Elguaje
ElguajeInnlegg: 20098
21.02.18 17:56
LaVecchiaSignora: Den situasjonen der begge ble liggende?

Ja.

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24410
22.02.18 16:34

Litt nyheter.

Sergio Roberto har i dag signert ny kontrakt til 2022.

Bartomeu snakket med Bloomber her om dagen i London.Sa at man var i forhandlinger med 3 selskaper om navne rettighetene til nye Nou Camp.Han forventet å få 300 milioner euro for dette.Resten skulle klubben låne,og at økonomien var bra og at man forvenet en omsetning på 900 milioner euro denne sesongen.Man lå ann til å nå 1000 milioner før 2021 som er målet.Ellers hadde man 60 milioner euro til sommern til å styrke laget med + salg av spillere i tilegg.

Hvordan er ståa egentlig med Ebai prosjektet? Har man kommet i gang med de andre sakene?Basket hallen og nye Minestadi

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 39290
22.02.18 16:37
iniesta87: Bartomeu snakket med Bloomber her om dagen i London.Sa at man var i forhandlinger med 3 selskaper om navne rettighetene til nye Nou Camp.Han forventet å få 300 milioner euro for dette.Resten skulle klubben låne,og at økonomien var bra og at man forvenet en omsetning på 900 milioner euro denne sesongen.Man lå ann til å nå 1000 milioner før 2021 som er målet.Ellers hadde man 60 milioner euro til sommern til å styrke laget med + salg av spillere i tilegg.

Inni hampen. Først sponsor på drakta og deretter selge navnet til stadion? Det går nedover med dere.......

grock19
grock19Innlegg: 83128
22.02.18 17:01

"klubben låne,og at økonomien var bra og at man forvenet en omsetning på 900 milioner euro denne sesongen." 

 

Det er inklusive salget av Neymar da, antar jeg. 

raul_gonzalez
raul_gonzalezInnlegg: 490
22.02.18 18:10
grock19: "klubben låne,og at økonomien var bra og at man forvenet en omsetning på 900 milioner euro denne sesongen."    Det er inklusive salget av Neymar da, antar jeg.

Jepp - Eller inkluderer gevinst ved salg (litt over 200m totalt)

Det Barten egentlig sa var at prosjektet hadde blitt 100m dyrere og at man ønsker/tror man kan få dekket dette gjennom en lengre avtale om stadion-navn.

Problemet med dette, som vi støtte på da vi ingikk 400m up-front avtalen med Cepsa for 20år "fornavn" til Bernabeu, er at det tilsier en helt sinnsyk høy årlig betaling eller en veldig lav rente/time value of money på de siste årene i avtalen. 

(Innlegget ble redigert 22.02.18 18:10)

Cobi
CobiInnlegg: 58192
22.02.18 19:17
raul_gonzalez: Det Barten egentlig sa var at prosjektet hadde blitt 100m dyrere og at man ønsker/tror man kan få dekket dette gjennom en lengre avtale om stadion-navn.

Sånn rent bortsett fra at det ikke var dette han sa?

Han omtalte konkret prosjektkostnaden som €600 mill. Dette er akkurat samme sum (om vi neglisjerer at 2016-penger og 2018-penger ikke er det samme) som de opererte med den gang prosjektet ble annonsert. Den gang (i 2016) ble det kommunisert at finansieringen skulle være tredelt, hvorav stadion-navnet skulle bidra med en tredjedel, altså €200 mill (nok en gang helt sikkert en forenkling, da dette neppe er penger som kommer up front, men som du jo er inne på kommer over tid, f.eks. 20 år). Nå kommuniserer han at de håper å få rundt halvparten, altså €300 mill.

Så kan man helt sikkert diskutere realismen i at prosjektkostnaden er €600 mill fortsatt... Man kan sikkert diskutere realismen i å hente €300 mill over f.eks. 20 år i navnerettighetssum også, men det burde vel være mindre utenkelig enn å levere prosjektet til €600 mill. Og som du sier, er det selvsagt en kraftig overforenkling å bare si et tall, uten å gå inn på om dette er up front-penger eller om det er et årlig beløp som skal betales over x antall år, og om dette beløpet skal indeksreguleres eller ikke, osv, osv, osv.

Men den kommuniserte sluttsummen har unektelig ikke endret seg.

raul_gonzalez
raul_gonzalezInnlegg: 490
22.02.18 22:44
Cobi: Sånn rent bortsett fra at det ikke var dette han sa?

Ja, han inrømmet selfølgelig ikke dette :)

Var mer at det er det jeg og flere andre har tolket dette utspillet og en del andre oppdateringer som har kommet den seneste tiden. 

bbc
bbcInnlegg: 548
24.02.18 20:38

¡El once del Barça! Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Coutinho; Dembélé, Messi y Suárez.

 

Ser spennende ut

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24410
24.02.18 20:47

Skjønner ikke hvorfor Pique spiller altså.Må få i gang Vermaelen igjen.Paco burde også vært med på bekostning av Suarez.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 43670
24.02.18 20:53

Girona tar ledelsen.

Coutinho-effekten.

Edit: og der var det 1-1.

(Innlegget ble redigert 24.02.18 20:54)

Elguaje
ElguajeInnlegg: 20098
24.02.18 21:01

Messi har nå rekorden for flest assist i La Ligas historie. 

148 assist !

 

Har nå rekorden for flest mål og flest assist.

(Innlegget ble redigert 24.02.18 21:10)

molishani
molishaniInnlegg: 2611
24.02.18 21:39

Messi og Suarez!! Litt for gode, dessverre. Dembele og Coutinho ser bedre ut, men stiller i skyggen av Maestroene på topp. Girona med 1-0 etter to minutter, latterlig forsvarsspill av Umtiti og Ver Stegen, men Bikkja fra Uruguay var raskt fremme og reduserte.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2452
24.02.18 22:00
iniesta87: Skjønner ikke hvorfor Pique

Merket noe?

Royu
RoyuInnlegg: 10240
24.02.18 22:31

Nydelig kamp. PL bermen: Barcelona spiller så kjedelig fotball.


Kjedelig at Semedo ser ut som han blir skadet nå. Får håpe det ikke var noe alvorlig

FABI0
FABI0Innlegg: 283
24.02.18 22:36

Klassisk treukers på Semedo.

D10S
D10SInnlegg: 4282
24.02.18 22:41
Royu: Kjedelig at Semedo ser ut som han blir skadet nå. Får håpe det ikke var noe alvorlig

Så veldig ut som en hamstringskade.

Blir fort noen uker på sidelinjen.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
24.02.18 22:45

Er så trist for han kunne virkelig spilt seg inn i varmen nå.
Nydelig kamp, ser gjerne at man stiller lignende mot Atletico også.

Muligens Umtiti sin første feil som fører til mål?

FABI0
FABI0Innlegg: 283
24.02.18 22:52

Hadde vi stilt dette laget mot Atletico, så hadde Simeone sett ut som en offensiv mesterhjerne. Vi hadde blitt totalt overkjørt på kontringer. Laget i kveld var ubalansert til de grader og det jeg kaller FM-oppstilling. Ser bra ut på papiret, men funker ikke i praksis. Et sterkt lag hadde valset over oss.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
24.02.18 23:02

Du får tro det du da ;)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg