Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Royu
RoyuInnlegg: 10240
26.02.18 08:14
Kokuhaku: Og så styrkes sjansen for å komme godt ut av det når oppgjøret mot Sevilla er den eneste bortekampen.

Ja det er vel kanskje det beste med det hele at det skal spilles på eget gress. Stor fare for at jeg må ta turen ned i en eller 2 uker, spesielt om man går videre i CL. 

Så at noen i familien til Messi hadde gått bort, så det kan tenkes at han ikke er med mot Palmas. Men om han er det så smetter han vel inn for Paco isteden.

Coutinho-Paco-Dembele
Iniesta-Busquets-Rakitic
Digne-Umtiti-Vermaelen-Sergi Roberto
ter Stegen

Subs: Denis Suarez, Paulinho og Vidal?

Alba ute med susp. Jeg håper hvert fall at de ikke risikerer Suarez så har ikke tatt han med. Pique fikk en knock men regner med at man ikke risikerer han heller. 

Spørs vel litt på hvem man skal spille med mot Atletico. Skal Dembele eller Coutinho gjøre det så kan det hende at en av de blir satt på benken. Jeg vipper hvert fall fordel Dembele i Las Palmas og fordel Coutinho i Atletico kampen. 

Kubala
KubalaInnlegg: 8040
26.02.18 09:34

For Barcelonas del så er det kanskje best mulig om man har Atlético på en avstand som både er noe betryggende, men også slik at man må være fokusert resten av sesongen. Men de er skumle nå, det er det ingen tvil om. Det blir litt av en match førstkommende. 

King-Xavi6
King-Xavi6Innlegg: 799
27.02.18 16:43

Men j**** dårlig av LFP og sette kampen mot Atl Madrid 16.15 på søndag istedenfor 2100, så laget kan få optimalt med hvile.  Kampen mot Las Palmas starter 2100 torsdag!! Det er jo skandale! Er jo urettferdig mtp når AtlM spiller. Useriøst! 

Ost
OstInnlegg: 1360
27.02.18 16:56
King-Xavi6: Useriøst!

Ganske utrolig at det skal være mulig å sette opp: 
Girona hjemme
4 dager hvile
Las Palmas borte
2 dager hvile
Atletico hjemme.

...når alle kampene er innenfor samme ligasystem, ja.

Nesten så man får inntrykk av at presidenten i LFP ønsker at Barcelona går på poengtap. Rart det der:)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 2045
28.02.18 00:38

ENDELIG bidro det møkkalaget Espanyol med noe, 1-0 over de ekle hvite fra Madrid. 

-k9b_
-k9b_Innlegg: 28731
28.02.18 10:03

Griezmann blir Barcelonaspiller til sommeren. Utkjøpsklausul 100M. 

Radio Cat som melder det. Rimelig billig syntes jeg faktisk i dagens marked.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.02.18 10:30

Idiotisk kjøp isåfall.
Da sier man offisielt hade til et hvert talent som kan dukke opp disse årene.

Søren som jeg gleder meg til panikken som vil fly rundt i klubben og supporterne om noen år så fort alderen vil ta skikkelig innersvingen på gull generasjonen. 

Hetfield
HetfieldInnlegg: 20016
28.02.18 11:25

Langtidsserstatter for Suarez eller vil Messi bli flyttet til en quarterback-lignende posisjon i en trio på midten?

Iniesta
IniestaInnlegg: 2058
28.02.18 12:59
Royu: Søren som jeg gleder meg til panikken som vil fly rundt i klubben og supporterne om noen år så fort alderen vil ta skikkelig innersvingen på gull generasjonen.

At store klubber om noen år må bytte ut folk er vel ikke helt uvanlig.

De prøver jo nå ordne dette. Ter Stegen, Umtiti, Semedo og Dembele er ikke nok for deg? Coutinho og Griezmann har trolig sine beste år i karrieren foran seg.

Ost
OstInnlegg: 1360
28.02.18 13:22

Jeg synes det er fint at man forsøker å få på plass en tropp som legger til rette for at tidenes beste fotballspiller kan få noen verdige siste år som verdenseneren.

Normalt er jeg mer opptatt av fornuftig spillerlogistikk med mer fokus på fremtiden. Men klubben er inne i en helt spesiell tidsalder, og har mulighet til å pynte ytterligere på en historie som aldri vil bli glemt. Smi mens jernet er varmt. Jeg aksepterer greit noen år i en bølgedal når dette eventyret er over.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17974
28.02.18 13:28

(Tenkt tilbakeblikk):

Ja, hvordan skal det gå med klubben i 2015 og utover, når gull-gjengen fra 08-10 alle legger opp? Ingen Puyol, Abidal, Xavi, Rafa Marquez, Eto'o, Villa, Henry, Keita, samt en Iniesta, Mascherano, Dani Alves og Valdés som synger på siste vers?

Dette kommer til å være startelleveren vår i 2017/18:

Valdés (35)
Dani Alves (34) - Pique (30) - Bartra (26) - Adriano (32)
Thiago (26) - Busquets (28) - Iniesta (33)
Messi (30) - Bojan (26) - Pedro (29)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6672
28.02.18 13:32
Ost: Jeg synes det er fint at man forsøker å få på plass en tropp som legger til rette for at tidenes beste fotballspiller kan få noen verdige siste år som verdenseneren. Normalt er jeg mer opptatt av fornuftig spillerlogistikk med mer fokus på fremtiden. Men klubben er inne i en helt spesiell tidsalder, og har mulighet til å pynte ytterligere på en historie som aldri vil bli glemt. Smi mens jernet er varmt. Jeg aksepterer greit noen år i en bølgedal når dette eventyret er over.

Jeg kunne ikke vært mer enig.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.02.18 13:59

Vel nå er det ikke bare bare å erstatte de man skal erstatte. Er jo bare å se på Xavi. For all del Rakitic har gjort en bra jobb men man mangler fortsatt den kontrollerende midtbanespillerne som kan styre midten. 

Hehe, du er klar over at noen må benkes? Å store stjerner har som oftest det største egoet. Du vil nok tenke at det vil bli plenty av kamper på hele gjengen. Men nå har det dessverre seg slik at jeg neppe tror at Suarez vil finne seg i å sitte halve sesongen på benken. 

Så kommer det også til å «sette seg» en eller annen form for «fast 11er» det betyr at noen vil sitte mer på benken enn andre uavhengig av denne idelle drømmen om at man «kan jo bare rotere». 

Dette «faste» laget vil omtrent alltid spille de største kampene. Noe som igjen betyr at enkelte spillere vil bli mer nedprioritert enn andre. Hvor lenge gidder f.eks Dembele, Semedo eller evt Griezmann å sitte  på benken i alle de største kampene og 60-70% av sesongen? For det er det som kommer til å skje.

Så må man også ta hensyn til at disse spillerne har enorme lønninger. I en verden hvor Barcelona allerede betaler latterlig mye lønn til spillerne sine

Tatt alt dette i betraktning så kan fortsatt f.eks Umtiti, Dembele og Semedo finne på å dra bare fordi de får et bedre tilbud et annet sted og spesielt de 2 sistnevnte ser seg lei av å bli benket fordi veien til benken vil bli kort så fort man har en dårlig kamp. For som med Neymar så trodde dere at Neymar skulle «ta over for Messi» men det skjedde ikke. Det er et drømmescenario at spillere som f.eks Dembele,Umtiti, Semedo og Ter Stegen vil bli her fryktelig lenge.

 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.02.18 14:06
-Jolla: Messi

Der har du svaret hvorfor det har fungert.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2964
28.02.18 14:29
Ost: Jeg aksepterer greit noen år i en bølgedal når dette eventyret er over.

Man er der. Dette laget har mye å hente! At en offensiv er enorm er for lite. Hvordan forløp det seg på Stamford Bridge

grock19
grock19Innlegg: 84069
28.02.18 14:47

"Griezmann blir Barcelonaspiller til sommeren. Utkjøpsklausul 100M. 

Radio Cat som melder det. Rimelig billig syntes jeg faktisk i dagens marked."

Må si jeg er meget, meget overrasket. Etter den harmdirrende indignasjonen (og sterke bekymringen for mindre lag) for noen år siden over lag som kjøpte fra konkurrenter i andre ligaer og forsikringer om at slikt ikke ville forekomme blant de hederskronede store i La Liga, trodde jeg i alle fall at det tverrpolitisk støttede lovforslaget fra Raul07 og Cobi ville forhindre at noe slikt skjedde her. Alle andre, mindre rettferdige steder kanskje, men ikke i Spanien. 

Hristo_Stoichkov
Hristo_StoichkovInnlegg: 744
28.02.18 15:43
grock19: Alle andre, mindre rettferdige steder kanskje, men ikke i Spanien.

Hehe, regner med at dette er ett stikk mot de som kritiserer Bayern for det samme?

Vet ikke om noen har påstått noe annet, men Barca/RM har vell aldri lat seg stoppe av slike "forpliktelser" til å ha en jevn og god liga. Det er flust av spillere på begge lag, som er nappet opp fra andre liga-lag.

Angående Griezmann, er jeg utelukkende positiv til kjøpet. Man så jo i høst at Suarez fort kan ha dårlige perioder, og hva er ikke bedre enn litt konkurranse i slike tilfeller? Slenger man på en skade på Messi/Suarez/Dembele, så er det godt å ha noe annet enn Paco å erstatte med.

Griezmann vil være 27 dersom han kommer i sommer, og kan fint ha 5 gode år på toppen, ja helt frem til 22/23-sesongen faktisk. Og om nødvendig, kan han antageligvis selges om 2-3 år uten de helt store tapene.

En kan kanskje argumentere for at det er lurt å kjøpe yngre og billigere, men da sitter man i så fall med to yngre talenter i Dembele + X, og jeg er ikke så sikker på at det vil være sundt for noen av disse talentene. Legg på det at unge talenter går for vell så store summer som etablerte stjerner, i disse dager, og du sitter med igjen med en "skummel gamble".

Noe annet positivt med et slik kjøp, er at man unngår å putte Coutinho i en av de mer fremskutte posisjonene. Dog han sikkert kan briljere lenger fremme, foretrekker jeg å ha han i en dypere rolle i fremtiden. Især om tanken er at han skal erstatte Iniesta på sikt.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.02.18 15:49
Hristo_Stoichkov: Man så jo i høst at Suarez fort kan ha dårlige perioder,

Ja hvor lang tid hadde det ikke tatt før Suarez hadde funnet formen om han skulle blitt benket på det tidspunktet. Han fant formen fordi han fikk spille seg i form. 
Med kamp om plassen betyr det bare enda lengre tid om spillerne har en dårlig periode. Jeg kan love deg at sjeldent blir noe bedre av å sitte på benken.

Hristo_Stoichkov
Hristo_StoichkovInnlegg: 744
28.02.18 16:07

Hvordan han fant formen vet hverken du eller jeg. Selv syntes jeg det var rart at han brukte så lang tid med å komme i gang, og jeg lurer på om det samme vil være tilfelle neste høst? Har det med omlegging av spilletid å gjøre? Er det alderen som sliter på han? Var det noe privat som distraherte han?

Det som er sikkert er at vår poengfangst i høst nesten var på tross av Suarez. Det var mange marginer som gikk vår vei, og det motsatte var tilfelle for RM. Jeg er i hvert fall ikke komfortabel med å "spille i form" en spiller det 3-4 første månedene av en liga, og jeg tror vi kan takke fotballgudene (samt en solid Umtiti) for at vi kom unna med det i årets liga.

(Innlegget ble redigert 28.02.18 16:15)

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
28.02.18 16:23
grock19: over lag som kjøpte fra konkurrenter i andre ligaer og forsikringer om at slikt ikke ville forekomme blant de hederskronede store i La Liga,

Av Dortmunds 28 spillere i stallen er 12 stk hentet fra konkurrenter i ligaen. "Slemme" Bayern er på 10.plass på tabellen med 8 spillere som ble hentet fra nasjonale konkurrenter.

Transfermarkt

(Innlegget ble redigert 28.02.18 16:24)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2146
28.02.18 16:35

Jeg har tidligere vært positiv til Griezmann og er det fremdeles. Det jeg isåfall håper vil skje og som i mine øyne ikke er helt urealistisk, er at D. Suarez, Gomes og Vidal forsvinner. Man vil få en tynnere tropp, men fremdeles tilnærmet dobbeldekning på samtlige posisjoner. Alena som skal opp på A-laget blir troppens nr 22, som må være mer enn akseptabelt for en unggutt og bør gi nok spilletid for at han skal videreutvikle seg. Dette innebærer at det også er rom for 3 andre unggutter i 25-mannstroppen. De evt spørsmålstegnene Vermaelen og Digne regner jeg med vil bli erstattet 1 for 1 dersom de forsvinner. 

Dobbeldekning i forsvar og midtbane:

Ter Stegen - Roberto, Pique, Umtiti, Alba - Iniesta, Busquets, Coutinho

Cillessen - Semedo, Mina, Vermaelen, Digne - Paulinho, Rakitic, Alena

3 ledige plasser på topp, men Messi, Suarez, Dembele, Griezmann og Paco skal være mer enn nok her. I en evt firer på midten vil Dembele være en god kandidat på høyre og Griezmann på venstre.

Slik jeg ser det trenger ikke en slik løsning være negativ for talentutviklingen i det hele tatt, men det avhenger av at det ikke hentes flere benkespillere.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2146
28.02.18 16:41

Tilfellet Suarez sin form er det ingen som har noe fasitsvar på i et annet scenario. Et tenkt scenario med økt konkurranse kunne gjort at han var mer på hugget i høst og aldri hadde levert en like dårlig høst. Et annet er at han ikke ville kommet tilbake i like god form nå Hvordan det faktisk ville gått vil vi aldri få svar på. Det vi derimot faktisk så, var at vi var veldig avhengige av at Suarez leverer for å ikke være 110% avhengig av Messi sine bidrag. Med en Griezmann på plass vil vi være mindre avhengige. For meg kan ikke det være noe annet enn utelukkende positivt. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.02.18 17:04

Tenker vi skal burde hente Alaba, Thiago, Verratti, KDB og de Ligt. Så er 2nd keepere vår litt dårlig, så Donnarumma eller Lafont helst så vi ikke er så avhengig av Ter Stegen tilfelle han blir skadet.
 
Skulle gjerne klonet en 2.0 Messi, men jeg tror ikke verden er helt klar for det enda.

Det vil jo selvfølgelig bli masse skader så det er ikke noe fare for at det blir lite spilletid. Jeg kan ikke se at dette skal by på noen problemer så dette burde selvsagt være null problem og jeg er utelukkende positivt til dette.

Tranquillo
TranquilloInnlegg: 7803
28.02.18 17:06
Royu: Tenker vi skal burde hente Alaba, Thiago, Verratti, KDB og de Ligt. Så er 2nd keepere vår litt dårlig, så Donnarumma eller Lafont helst så vi ikke er så avhengig av Ter Stegen tilfelle han blir skadet.

Noen spiller for mye FIFA og Ultimate Team.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
28.02.18 17:09
Tranquillo: Noen spiller for mye FIFA og Ultimate Team.

Noen som tydeligvis var for dum til å forstå at jeg var ironisk.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
28.02.18 17:11
grock19: Må si jeg er meget, meget overrasket. Etter den harmdirrende indignasjonen (og sterke bekymringen for mindre lag) for noen år siden over lag som kjøpte fra konkurrenter i andre ligaer og forsikringer om at slikt ikke ville forekomme blant de hederskronede store i La Liga, trodde jeg i alle fall at det tverrpolitisk støttede lovforslaget fra Raul07 og Cobi ville forhindre at noe slikt skjedde her. Alle andre, mindre rettferdige steder kanskje, men ikke i Spanien.

Du skjønte ikke driten av diskusjonen den gang, og gjør det tydeligvis ikke nå heller. Den gang argumenterte du med at Tyskland og Spania var sammenlignbart, fordi Bayern og Barca var ca like dominerende over Dortmund og Real Madrid. Jeg påpekte at det var kunstig at Barca var så dominerende over Real Madrid, mens det var helt naturlig at Bayern er dominerende over Dortmund.

Faktum er at Real Madrid har vunnet tre av de fire siste CL, mens Bayern vinner serien ca rundt juletider. Er det sjette strake Bayern snart henter? Faktum er at det er spenning om hvem som vinner i Spania hvert år, mens Bundesliga er mer eller mindre avgjort før første runde, og det kun er en totalkollaps fra Bayern eller et maksår fra en av de andre som kan forhindre det.

Og derfor er det mye mer alvorlig for spenningen i ligaen at Bayern henter Goretzka gratis enn at Barcelona henter Griezmann. Atleti kan utfordre Barca likevel, men ingen kan utfordre Bayern. Alt det jeg og Raul07 sa den gang har jo vist seg å stemme på en prikk.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
28.02.18 17:14
LaVecchiaSignora: Dobbeldekning i forsvar og midtbane:
Ter Stegen - Roberto, Pique, Umtiti, Alba - Iniesta, Busquets, Coutinho
Cillessen - Semedo, Mina, Vermaelen, Digne - Paulinho, Rakitic, Alena
3 ledige plasser på topp, men Messi, Suarez, Dembele, Griezmann og Paco skal være mer enn nok her. I en evt firer på midten vil Dembele være en god kandidat på høyre og Griezmann på venstre.
Slik jeg ser det trenger ikke en slik løsning være negativ for talentutviklingen i det hele tatt, men det avhenger av at det ikke hentes flere benkespillere.

Jeg er helt enig med deg, selv om jeg samtidig stusser voldsomt på at Griezmann er et overgangsmål nå. Og særlig med den sesongen Dembele har hatt; man har jo allerede begynt å spekulere i om han skal ut igjen, og en signering av Griezmann vil jo ytterligere fyre opp en sånn spekulasjon.

Men du glemmer Arthur, som nok skal inn fra januar av. Ser Gremio (rettere sagt stabslederen til presidenten, av alle ting) uttaler i dag at alt er klart, det er enighet om summene, det er bare skrivingen og signeringen av avtalen som gjenstår.

Jaanas
JaanasInnlegg: 7598
28.02.18 17:30
LaVecchiaSignora: Slik jeg ser det trenger ikke en slik løsning være negativ for talentutviklingen i det hele tatt, men det avhenger av at det ikke hentes flere benkespillere.

Man gjør vel ikke veien til førstelaget noe kortere for Dembele hvis man henter Griezmann. Og utenom han er det vel bare Alena og Mina man kan kategorisere som talenter? Kan sikkert bli en del spilletid på dem, men det virker ikke som Barcelona mobiliserer for noen storstilt talentsatsing hvis det blir slik du skisserer. Ikke at det er det du poengterer heller, men det er jo verdt å merke seg.

grock19
grock19Innlegg: 84069
28.02.18 17:37

Skal innrømme at jeg aldri har klart å følge raceren Cobi intellektuelt sett. Det får jeg ærlig innrømme. 

Haha.. Tidenes. Du derimot, mente det var den "minste" av storklubbene som utfordret Real Madrid og at om alt var som normalt, skulle RM ta tilbake hegemoniet i Spania, som om Barca var en underdog som BVB. Var en fin forgjenger til Trump-kandidaturet i absurditet. 

 

Artig ny distinksjon. Atléti vil alltid kunne konkurrere uansett - slik de alltid har gjort i alle år -  så de og alle andre under Barca og Real er fritt vilt, uten at det gir ligaen problemer med konkurranse fra de under når det kjøpes derfra, akkurat som Valencia ikke hadde noe problemer med å erstatte Villa og fortsatt utfordre. Uten at det kan sammenlignes, siden dette er nøye gjennomtenkt for bærekraftig ligautvikling akkurat her. 

(Innlegget ble redigert 28.02.18 17:41)

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 4064
28.02.18 19:08

Kan jeg subscribe innleggene til Royu noe sted? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg