Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
GMartino
GMartinoInnlegg: 2847
01.03.18 23:05

Mye i minus, helt enig. Spørrende hvor mye vi kan slenge i Valverdes retning før det føles helt bortkastet. Han er ikke en veldig bra trener foreløpig (tror aldri blir heller). Personlig slenger jeg negativer til spillere - for dem ser jeg. Valverde får vi ikke gjort mye med for finnes ei menger å hente.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
01.03.18 23:09
xavi-maestro: Er du riktig velbevart?

Så du kampen? Har du sett Las Palmas denne sesongen? Så du rommet Barcelona fikk før Las Palmas scoret? Vis nei, så kan du holde kjeft.

Du var vel også en av de som mente at Dembele var et dårlig kjøp fordi han ikke kom til å få utnytte farten sin.

Det hadde han fått gjort om han startet denne kampen :)

Tranquillo
TranquilloInnlegg: 7687
01.03.18 23:09
oggyboy61: Barnslig av Barca å ikke stille opp til intervju etter kampen

En gjeng drittunger.

Ost
OstInnlegg: 1358
01.03.18 23:15

Jeg satt og tenkte på hvor avhengig jeg har inntrykk av at vi er av Alba, så jeg følte for å ta en rask titt på Digne sin statistikk denne sesongen.

Han har 7 starter i LL/CdR denne sesongen:
2-0 seier mot Malaga. Digne spilte 90 min. En grei start. Men så...

1-1 mot Celta Vigo hjemme, Digne spilte 90 min.
1-0 tap mot Espanyol. Digne spilte 90 min.
2-1 seier Alaves. Digne spilte 52 minutter. Stillingen var 0-1 til Alaves når Alba kom inn.
1-1 mot Espanyol. Barcelona lå under 1-0 når Digne ble tatt av etter 75 min.
0-0 mot Getafe (Digne spilte dog stopper i denne).
1-1 mot Las Palmas. Digne spilte 90 minutter.

Justice 96
Justice 96Innlegg: 46117
01.03.18 23:16

Er dere fornøyd med Coutinho så langt?

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3194
01.03.18 23:19

Lucas digne altså .. den franske femi gutten holder ikke engang tippeliga nivå ..

Royu
RoyuInnlegg: 10240
01.03.18 23:24
Justice 96: Er dere fornøyd med Coutinho så langt?

Skal jeg rate han til nå så 4/10 kan strekke meg til 4.5 siden jeg mest sannsynlig er påvirket av det ræva innhoppet han hadde i kveld. 


xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6194
01.03.18 23:26
Royu: Så du kampen? Har du sett Las Palmas denne sesongen? Så du rommet Barcelona fikk før Las Palmas scoret? Vis nei, så kan du holde kjeft. Du var vel også en av de som mente at Dembele var et dårlig kjøp fordi han ikke kom til å få utnytte farten sin. Det hadde han fått gjort om han startet denne kampen :)

Jeg nevnte rommet Barcelona fikk lenger oppe jeg. Det jeg reagerer på er påstanden din om at Dembele er "pure teknikk". Derfor gjentar jeg meg selv; Er du riktig vel bevart?

(Innlegget ble redigert 01.03.18 23:26)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
01.03.18 23:29
xavi-maestro: Jeg nevnte rommet Barcelona fikk lenger oppe jeg. Det jeg reagerer på er påstanden din om at Dembele er "pure teknikk". Derfor gjentar jeg meg selv; Er du riktig vel bevart?

Så du mener at han ikke er teknisk? Haha, fornekter deg ikke

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6194
01.03.18 23:29
Ost: Jeg satt og tenkte på hvor avhengig jeg har inntrykk av at vi er av Alba, så jeg følte for å ta en rask titt på Digne sin statistikk denne sesongen. Han har 7 starter i LL/CdR denne sesongen:
2-0 seier mot Malaga. Digne spilte 90 min. En grei start. Men så... 1-1 mot Celta Vigo hjemme, Digne spilte 90 min.
1-0 tap mot Espanyol. Digne spilte 90 min.
2-1 seier Alaves. Digne spilte 52 minutter. Stillingen var 0-1 til Alaves når Alba kom inn.
1-1 mot Espanyol. Barcelona lå under 1-0 når Digne ble tatt av etter 75 min.
0-0 mot Getafe (Digne spilte dog stopper i denne).
1-1 mot Las Palmas. Digne spilte 90 minutter.

Dette er jo ganske avslørende da.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6194
01.03.18 23:32
Royu: Så du mener at han ikke er teknisk? Haha, fornekter deg ikke

Det er forskjell på "å være teknisk" og representere "pure teknikk". I kategorien "pure teknikk" fremstår dembele som en stiv, nølete kløne som lever altfor mye på fart i rette linjer. Han finnes ikke i nærheten av å oppfylle "Barcelonaprofilen". Han hadde sikkert vært en allright spiller i Arsenal.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
01.03.18 23:33
xavi-maestro: Det er forskjell på "å være teknisk" og representere "pure teknikk". I kategorien "pure teknikk" fremstår dembele som en stiv, nølete kløne som lever altfor mye på fart i rette linjer. Han finnes ikke i nærheten av å oppfylle "Barcelonaprofilen". Han hadde sikkert vært en allright spiller i Arsenal.

Blir faktisk ikke dummere enn det du nettopp sa.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2847
01.03.18 23:34

Ville normalt følt tidspuntet 16:15 ødela begivenheten i stor grad, nå er det fint. Nå er det kun en slags begivenhet. Der de på en garantert ikke-Barcelona måte skal forsøke å ta seiern.. I dag var det backene som aldri kom inn i ting (samt paulinho som vanlig), neste gang er det kroaten garantert + en eller to til. For alle skal nemlig ikke delta, Barcelonas stil er ikke slik lengre. De ser helt enkelt ikke vitsen.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7048
01.03.18 23:51
Ost: Jeg satt og tenkte på hvor avhengig jeg har inntrykk av at vi er av Alba, så jeg følte for å ta en rask titt på Digne sin statistikk denne sesongen.

Jeg føler at mye av greia med Digne er at man kan bruke ham uten å ha hjertet i halsen hele kampen. Dette i sterk motsetning til hva man fikk ved å sette inn f.eks. Mathieu. Digne mangler imidlertid alt av det man gjerne kaller "det lille ekstra". Han er ordinær, jævlig ordinær. Men han er sjeldent den som direkte har rota det til.

Han er en gråmus, han er den grå regnbuen i Minsk, han er fotballens mest gjennomsnittlige spiller, han er det man på godt norsk kaller en A4 typical standard normal regular every day mother fucker. 

Man vet nøyaktig hva man får med Digne, og man bør således bruke ham deretter. I dag hadde man imidlertid ikke noe reellt valg ettersom Alba var suspendert. I dag _burde_ også være en kamp der man kunne nyttegjort seg av en rotasjonspiller som Digne og slippe unna med det. 

Jeg hadde før rettet skytsen mot en halvgammel halvtreig brasilianer som gjør alt han tar i til gråstein. 

Ost
OstInnlegg: 1358
01.03.18 23:57
xavi-maestro: Dette er jo ganske avslørende da.

Ja, det vil jeg faktisk påstå.

Det er helt hårreisende at en Barcelona-spiller denne sesongen kan stå med effektivt 1 seier, 3 uavgjorte og 3 tap (når man regner resultatet ut fra minuttene han har spilt). Alle motstanderne er også i kategorien "lag Barcelona normalt kjører over greit".

Kamper uten Digne fra start: 19-2-0 i serien. Hvor poengtapene kom borte mot Atletico og borte mot Valencia...

Selvsagt spiller Digne gjerne i de kampene man har råd til å tape, og man kan i så måte forklare resultatene med at resten av laget heller ikke er like  i dette kamputvalget. Men tallene er for ekstreme til at det blir naturlig for meg å putte det hele på kontoen for uflaks.

Ost
OstInnlegg: 1358
02.03.18 00:07
Bølgenisse: Jeg føler at mye av greia med Digne er at man kan bruke ham uten å ha hjertet i halsen hele kampen.

Jeg er egentlig helt enig i innlegget ditt.

Intensjonen med innlegget mitt var i utgangspunktet å peke på hvor avhengige vi er av Alba, heller enn å peke på hvor elendig Digne er. I ettertid ser jeg at det hele fremstår som kjeppjaging av franskmannen ;)

Digne er som du sier helt OK. Men jeg føler vi har gjort oss så avhengige av de offensive bidragene til Alba denne sesongen, at når vi setter inn en helt ordinær venstreback, blir vi svært svekket, og altfor forutsigbare.


Royu
RoyuInnlegg: 10240
02.03.18 00:32

Bare sånn on the record så synes jeg det er ekstremt pinlig denne heksejakten på Dembele er.

Han startet kampen mot Juventus men ble byttet ut = hadde bra kamp
Startet mot Getafe = ble skadet
Den første kampen etter han ble skadet så blir han kastet innpå en kamp 1-1 kamp. 
Startet kampen mot Levante = decent kamp
Ble byttet inn en halvtime Celta når laget ledet 4-0. Var decent

Blir igjen kastet innpå på en 2-2 kamp mot Sociedad. Barcelona snur til 2-4 uten Dembele nødvendigvis var så mye av skylda for det. Ble vel også skadet denne kampen?

Blir kastet innpå når Barcelona jakter scoringa si, altså rett fra skade mot Getafe og spiller sin dårligste kamp. 

Så spilte han ikke kamper på 13 dager.

Får endelig starte en kamp, denne gangen på hjemmebane i tillegg. Barcelona overkjører Girona fullstendig og sammen med Coutinho, Messi og Suarez så leverte han varene. Ikke bare fikk han startet kampen, men han fikk også lov til å fullføre den, første 90 minutter på han mao.

Men hva skjer så? Han blir benket mot Las Palmas. Et lag som er kjent for å være vidåpne bak, en kamp etter min mening som burde passe Coutinho og Dembele perfekt. Det gjorde det altså helt til Las Palmas scoret. 
Hva skjer så? Jo han blir kastet innpå igjen.


Dette er rett og slett en forferdelig måte å sørge for at ung, litt beskjeden og mest sannsynlig ikke en språkelig komfortabel spiller skal spille seg i varm i trøya. Det blir neppe noe bedre når han vet at han er den spilleren som Barcelona hentet for Neymar.


Så vil en sikkert si at jeg kritiserer Coutinho. Men det gjør jeg fordi i motsetningen til Dembele. Så forstår han spansk, han er allerede etablert og har tydeligvis et toppnivå som er verdensklasse i følge enkelte, men man ser så lite av det.
Så kan en gjerne si at Coutinho også må tilpasse seg, men han skal ha latterlig mye enklere vei for nettopp å gjøre det og i følge enkelte så skulle han "gli inn" med engang. 

Coutinho har også blitt i en mye mindre grad kastet innpå når man trenger mål men heller blitt byttet ut fordi han har vært spillemessig dårlig.

Selvfølgelig skal de begge to få mer tid, men denne stadige kritiseringa av Dembele begynner å bli pinlig. 
Hadde man ikke visst noe, så kunne man helt tatt ikke fortalt at Coutinho er den som skal være best av de. For jeg synes begge to har vært omtrent like ræva/gode. Det betyr at enten er det negativt for Coutinho sin del eller positivt for Dembele sin del.

Jeg blir hvert fall spent på å se hva Valverde tenker å stille mot Atletico. Stiller ingen av disse så er det bare idiotisk at ingen av disse startet mot Las Palmas. Starter begge to så er det forsåvidt greit nok selv om hvert fall minst en av de burde startet.

Synes hvert fall det er plain idiotisk å stille Digne, Vermaelen, Vidal og Paulinho fra start og en Suarez som tydelig gikk rundt å tenke på at han ikke måtte være for aggresiv i spillet sitt.


Med tap mot Atletico i helga, så ryker garantert ligaen om vi går videre i CL.

beardman
beardmanInnlegg: 2839
02.03.18 04:22
Royu: Aldri vært bekymret om neste års alder i laget, men lhvordan laget vil se ut om 3-4 år som har vært fokuset.

Dette kan man si om alle lag i hele verden, gjelder ikke kun Barca.

beardman
beardmanInnlegg: 2839
02.03.18 04:24
Royu: Spar meg for sammenligner fra laget i 2015 og hvordan det ser ut i år.

Sammenligningen var i forhold til hvor offensivt det var, ikke alder.

beardman
beardmanInnlegg: 2839
02.03.18 04:25
Royu: Hvordan kan folk garantere at de som faktisk er unge i troppen nå vil være i klubben på det tidspunktet også?

Dette kan man si om alle lag i hele verden basically.

beardman
beardmanInnlegg: 2839
02.03.18 04:27
Royu: Disse 11 vil etter all sannsynlig spille mest neste sesong. Coutinho(26)-Suarez(31)-Messi(31)
Iniesta(34)-Busquets(30)-Rakitic(30)
Alba(29)-Umtiti(24)-Pique(31)-Roberto(26)
Ter Stegen(26) Snitt på 28.9 :)

Tja, du glemmer Dembele, Semedo og muligens Griezmann.

Disse kan fort trekke det snittet ditt ned vs f.eks. Iniesta og Rakitic blant annet.

beardman
beardmanInnlegg: 2839
02.03.18 04:31
Royu: Bare sånn on the record så synes jeg det er ekstremt pinlig denne heksejakten på Dembele er.

Jeg er i utgangspunktet enig (Dembele må få mer tid), men det hele blir så ufattelig pinlig når du kaster stein i verdens mest skjøre glasshus.. *kremt* Coutinho *host*

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
02.03.18 07:40

Skuffende forestilling, rett og slett. Mot et helvetes Las Palmas som etterlater seg så mye rom at halve kunne vært nok. At man ikke klarer å utnytte den naive spillestilen deres er helt sinnsykt og burde vært trekk i lønn. 

Avde 11 som startet i går er det en spiller jeg vil gi godkjent til offensivt og det er Messi. Resten var crap. Det samme gjelder Valverde. I går var han mer crap enn hele laget. 

Hva faen er vitsen å starte med Aleix Vidal? Han var til salgs i hele januar, likevel skal han spille masse kamper. Vi kan heller spille Coutinho eller Dembele. Paulinho har blitt bare dårligere og dårligere, men der har vi ikke nok gode alternativer. Iniesta var elendig, og burde blitt bytta ut lenge før. Suarez var et hån mot toppfotballen slik han spilte i går.. osv osv. 


pregra
pregraInnlegg: 8868
02.03.18 11:28
rivaldo: Mot et helvetes Las Palmas som etterlater seg så mye rom at halve kunne vært nok. At man ikke klarer å utnytte den naive spillestilen deres er helt sinnsykt og burde vært trekk i lønn.

0 sjanser hele andre omgang, helt for jævlig dårlig. Utrolig at Las Palmas kan stå så ekstremt høyt med to sinker av noen midtstoppere uten av vi klarer å straffe dem. Er jo knapt folk på laget som startet igår som har fart nok til å gå i bakrom. Løpeballer på Suarez for eks. er jo bare å glemme.

Håper vi ryker både mot Atleti og Chelsea. Da kan Messi, som sammen med Busquets (til tider) er den eneste grunnen til å se Barca 17/18, hvile seg fram mot VM.

pregra
pregraInnlegg: 8868
02.03.18 11:33
xavi-maestro: Det er forskjell på "å være teknisk" og representere "pure teknikk". I kategorien "pure teknikk" fremstår dembele som en stiv, nølete kløne som lever altfor mye på fart i rette linjer. Han finnes ikke i nærheten av å oppfylle "Barcelonaprofilen". Han hadde sikkert vært en allright spiller i Arsenal.

Absolutt. Sammenliknet med Messi, Neymar, Iniesta osv. er Dembele helt ordinær teknisk. Lever kun på farta. Fotball IQ som en average tippeligaspiller hjelper heller ikke. Er og blir en flopp. Samme som Coutinho, så fort han tok på seg Barca-drakta dalte ferdighetene hans med 50%. Roter bort ballen stort sett hver gang han er nær den (hadde vel 4 ballmist på 45 sekunder på slutten i går).

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6194
02.03.18 12:14
Royu: Bare sånn on the record så synes jeg det er ekstremt pinlig denne heksejakten på Dembele er.

I dette tilfellet er det ikke snakk om noen heksejakt fra min side (som jeg antar du refererer til siden du tar opp dette i kjølvannet av min kommentar). Denne gangen reagerer jeg utelukkende på din påstand om at Dembele representerer "pure teknikk". For det første antyder den påstanden at Dembele er en spiller som først og fremst er preget av tekniske ferdigheter hvis du oppsummerer alle de ulike ferdighetskategoriene. Dette er totalt skivebom. For det andre antyder påstanden at Dembele generelt har et skyhøyt nivå rent teknisk. Dembele er først og fremst en spiller som profiterer på fart i bakrom. Jeg uthever "i bakrom" fordi det er forskjell på hastighet ved retningsforandringer sammenliknet med hastighet i en retning om gangen. Det er en haug av spillere som er raskere enn Dembele når det kommer til retningsforandringer, men få er raskere dersom man skal løpe i en retning over en lengre distanse.

Han er en spiller med gode dribleferdigheter og allright teknikk med hensyn til mottak/medtak/nedtak. Pasningsteknisk er han helt grei. Alt i alt er det et total overdrivelse å påstå at Dembele er en spiller som representerer "pure teknikk".

Spillere som hører hjemme i "pure teknikk"-kategorien, det vil si kategorien der det generelle tekniske nivået (mer enn bare dribling) er skyhøyt, og der spillerne i all hovedsak nyttiggjør seg av teknikk (enkelte unntak som f.eks. Neymar som også har veldig høy fart) fremfor andre typer ferdigheter er:

Ronaldinho, Iniesta, Riquelme, Neymar, Messi, David Silva, Deco, Maradona, Zidane, Baggio, Romario.... Jeg kan fortsette i evigheter...

Slike spillere spiller sjeldent eller aldri langt ute på kanten og beinflyr langs krittmerket slik Dembele til stadighet gjør. Slike spillere hører hjemme mer sentralt i banen der det er mindre rom, slik at de kan tiltrekke seg flere motspillere og komme ut av trange og presisjonskrevende situasjoner, der forholdene ligger til rette for å utnytte seg av det brede spekteret av teknsike ferdigheter (medtak, nedtak, mottak, pasningspresisjon, skuddpresisjon, dribleferdigheter) fremfor et begrenset spekter der nesten utelukkende dribling inngår, etterfulgt av å beinfly rett frem i et tomt rom bak motspillerne.

Hvis du tror at du kan le av kommentarene mine omkring dette eller overse dem med tullete kommentarer som at "det blir ikke dummere enn dette" og samtidig tro at du tar deg godt ut, eller sitter med en eller annen form for kunnskap som jeg ikke forstår, så tar du skammelig feil. Hvis du faktisk bedømmer Dembele som en "pure teknikk"-spiller med tekniske ferdigheter helt i verdenstoppen, så forstår du enkelt og greit lite, eller ingenting av spillet fotball og hvor/hvordan tekniske ferdigheter faktisk anvendes. Hadde du vært en klassisk Arsenal-supporter, så hadde jeg tilgitt denne mangelen på forståelse til en viss grad, men når du påberoper deg lang fartstid som Barcelona-entusiast og likevel ikke har klart å oppdage hva tekniske ferdigheter faktisk innebærer, så tror jeg ikke det er så mye håp om utvikling.. Med mindre du er 17-19 år (antar basert på skriveferdigheter at du ikke er yngre).

(Innlegget ble redigert 02.03.18 12:24)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
02.03.18 12:50

Hvem har sagt at ordet pure teknikk må bety at han skal være der helt oppe med Ronaldinho og gjengen lol? Er vel heller du som tar det ordet så utrolig bokstavelig og seriøst.

Haha.Du har tydeligvis ikke sett Dembele. Han har en teknikk som få spillere her i verden allerede i en alder av 20. Burde kanskje se mer enn høydepunkter fra Bundesliga perioden. Han har mer å gå på når det kommer til pasninger, men nå har det seg også slik at han slår enormt mye høyrisiko pasninger også.


Bare Messi og Neymar hadde flere driblinger enn Dembele i fjor.
Neymar hadde 50% og Dembele 47% sucess med driblingene sine.

"gode dribleferdigheter og allright teknikk" "lever bare på fart" - Xavi-Maestro 2.3.2018. 
Han har enorme dribleferdigheter og enorm teknikk kjære deg.

Tror du må se litt mer av Dembele i perioden han var i Dortmund.Teknikken hans er allerede i verdenstoppen, men skjønner at du bare baserer deg på tiden hans i Barcelona, for oss andre som ser litt mer enn youtube og høydepunkter så vet man at Dembele har en teknikk helt helt der i toppen. 

(Innlegget ble redigert 02.03.18 12:57)

molishani
molishaniInnlegg: 2948
02.03.18 13:39

Coutinho har "pure teknikk", sammen med Messi. De andre har average teknikk, men Dembele har vist å være en varmblodshest med noe teknikk, og gode kroppsfinter.

Jeg venter bare på at "Prinsen" fra Brasil får satt sitt merke på Barcelonalaget, da blir laget faarlig!! "Prinsen"=Coutinho.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
02.03.18 15:15
pregra: Håper vi ryker både mot Atleti og Chelsea. Da kan Messi, som sammen med Busquets (til tider) er den eneste grunnen til å se Barca 17/18, hvile seg fram mot VM.

Hehe, jeg er ikke helt der.. Barca foran VM/landslag. 

Lagoppstillinga i går kveld var så håpløs at jeg fikk vondt i magen. Vidal på vingen, Paulinho....Stryk til Valverde. Vi har Coutinho og Dembele som bør spille slike kamper fra start (ihvertfall mot naive lag som LP). Suarez var så dårlig at det ble fysisk vondt å se på etterhvert. Må si jeg fikk meg en god latter når Suarez ble forbanna pga. at Dembele rota bort en ball. Suarez som presterte å rote bort bortimot alle ballene som han fikk. 


(Innlegget ble redigert 02.03.18 15:15)

9ppon
9pponInnlegg: 2714
02.03.18 16:23
pregra: Håper vi ryker både mot Atleti og Chelsea. Da kan Messi, som sammen med Busquets (til tider) er den eneste grunnen til å se Barca 17/18, hvile seg fram mot VM.

Hvis du først og fremst ønsker hvile på Messi er det vel bedre med seier mot Atleti, slik at man ikke må kjempe med nebb og klør om hvert eneste poeng resten av sesongen?

Merker jeg selv nok heller vil ha VM-triumf for Argentina enn CL for Barça, men heldigvis trenger man ikke velge.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg