Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Royu
RoyuInnlegg: 10240
02.03.18 12:50

Hvem har sagt at ordet pure teknikk må bety at han skal være der helt oppe med Ronaldinho og gjengen lol? Er vel heller du som tar det ordet så utrolig bokstavelig og seriøst.

Haha.Du har tydeligvis ikke sett Dembele. Han har en teknikk som få spillere her i verden allerede i en alder av 20. Burde kanskje se mer enn høydepunkter fra Bundesliga perioden. Han har mer å gå på når det kommer til pasninger, men nå har det seg også slik at han slår enormt mye høyrisiko pasninger også.


Bare Messi og Neymar hadde flere driblinger enn Dembele i fjor.
Neymar hadde 50% og Dembele 47% sucess med driblingene sine.

"gode dribleferdigheter og allright teknikk" "lever bare på fart" - Xavi-Maestro 2.3.2018. 
Han har enorme dribleferdigheter og enorm teknikk kjære deg.

Tror du må se litt mer av Dembele i perioden han var i Dortmund.Teknikken hans er allerede i verdenstoppen, men skjønner at du bare baserer deg på tiden hans i Barcelona, for oss andre som ser litt mer enn youtube og høydepunkter så vet man at Dembele har en teknikk helt helt der i toppen. 

(Innlegget ble redigert 02.03.18 12:57)

molishani
molishaniInnlegg: 2868
02.03.18 13:39

Coutinho har "pure teknikk", sammen med Messi. De andre har average teknikk, men Dembele har vist å være en varmblodshest med noe teknikk, og gode kroppsfinter.

Jeg venter bare på at "Prinsen" fra Brasil får satt sitt merke på Barcelonalaget, da blir laget faarlig!! "Prinsen"=Coutinho.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
02.03.18 15:15
pregra: Håper vi ryker både mot Atleti og Chelsea. Da kan Messi, som sammen med Busquets (til tider) er den eneste grunnen til å se Barca 17/18, hvile seg fram mot VM.

Hehe, jeg er ikke helt der.. Barca foran VM/landslag. 

Lagoppstillinga i går kveld var så håpløs at jeg fikk vondt i magen. Vidal på vingen, Paulinho....Stryk til Valverde. Vi har Coutinho og Dembele som bør spille slike kamper fra start (ihvertfall mot naive lag som LP). Suarez var så dårlig at det ble fysisk vondt å se på etterhvert. Må si jeg fikk meg en god latter når Suarez ble forbanna pga. at Dembele rota bort en ball. Suarez som presterte å rote bort bortimot alle ballene som han fikk. 


(Innlegget ble redigert 02.03.18 15:15)

9ppon
9pponInnlegg: 2714
02.03.18 16:23
pregra: Håper vi ryker både mot Atleti og Chelsea. Da kan Messi, som sammen med Busquets (til tider) er den eneste grunnen til å se Barca 17/18, hvile seg fram mot VM.

Hvis du først og fremst ønsker hvile på Messi er det vel bedre med seier mot Atleti, slik at man ikke må kjempe med nebb og klør om hvert eneste poeng resten av sesongen?

Merker jeg selv nok heller vil ha VM-triumf for Argentina enn CL for Barça, men heldigvis trenger man ikke velge.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2722
02.03.18 21:20
xavi-maestro: Slike spillere spiller sjeldent eller aldri langt ute på kanten og beinflyr langs krittmerket slik Dembele til stadighet gjør.

Kult

pregra
pregraInnlegg: 8703
02.03.18 23:10

Selv om han tross alt spiller i Championship; fy faen for et beist Adama Traore begynner å bli. Sitter fortsatt med et ørlite håp om at han blir å finne i Barca-drakt igjen en gang i fremtiden.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
02.03.18 23:12

Takker jeg gudene for at det aldri vil skje.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7030
03.03.18 00:43
pregra: Selv om han tross alt spiller i Championship; fy faen for et beist Adama Traore begynner å bli. Sitter fortsatt med et ørlite håp om at han blir å finne i Barca-drakt igjen en gang i fremtiden.

Å ha en slik spiller i stallen er gull verdt. Det er ikke mange spillere som kan endre et kampbilde på egenhånd. 

D10S
D10SInnlegg: 4282
03.03.18 01:39
Bølgenisse: Det er ikke mange spillere som kan endre et kampbilde på egenhånd.

Få spillere som dominerer i samme grad som Christanval gjorde.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
03.03.18 08:55
D10S: Få spillere som dominerer i samme grad som Christanval gjorde.

Snakker vi her den dårligste midtstopperen i Barcelona i moderne tid? Chyggen var jo nesten god i forhold, og han var rimelig suspekt han også. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.03.18 18:41

Vinner kampen med nærmest perfekt jobb bakover. Atletico utrolig tamme og evner knapt å skape noe.
Jeg synes det er helt greit at man slipper seg ned på slutten når man leder 1-0. Dette er en utrolig viktig seier etter at man har avgitt så mange poengtap i ligaen nå. 
Så for alle som er skuffet kan ta seg en bolle, jeg er sikker på at om Barcelona hadde ledet ligaen så suverent som de gjorde opprinnelig at de ikke ville spilt så "defensivt" på slutten.

Jeg synes det er skuffende at man velger å kaste innpå Gomes også ender vi å bruke han som en slags høyreving. Med Dembele inn så kunne han fått utnyttet det rommet de ga mer og mer fra seg, slik at man kunne pirket inn 2-0 å sluppet seg litt mer løs. Man så jo bare hvor mye Gomes kom til, med en bedre spiller der så kunne det blitt artig.

Men man mister Iniesta, så jeg har forståelse for at man ønsker en litt mer defensiv tilnærming når man har fått det målet man ville ha, så sånt sett kan et løpsjern som Gomes være tryggere.

Synes bare det er så utrolig trist at Dembele stadig skal kastes innpå når man trenger mål, men omtrent aldri ellers. Nå er kanskje Iniesta skadet å dersom han er det så må man stille med Dembele. Men han kan ikke gå 2 uker uten å spille, noe som betyr at han må spille enten i den ubetydelig finalen nå til uka og/eller Malaga kampen. Synes det er så bullshit at han ikke spilte fra start mot Las Palmas.


Så får en bare krysse fingrene for at det går bra med Iniesta og at han rekker Chelsea kampen samt at Pique sin smell ikke var så alvorlig. 

(Innlegget ble redigert 04.03.18 18:45)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
04.03.18 19:00

Noen av oss er skuffet for at vi er dårlige offensivt. At vi er gode defensivt er bra, men Barcelona skal stå for en offensiv og underholdende fotball. Det går an å være begge deler.

Se på City. De klarer å være forholdsvis gode defensivt, men er også en god del bedre offensivt enn oss. De spiller med David Silva oh deBruyne som indreløpere. 

Atletico var elendige, og vi skaper knapt sjanser. Å hylle oss for at vi er gode defensivt i dag er bare tull. Et lag som City hadde tatt oss lett. 

Iniesta
IniestaInnlegg: 2045
04.03.18 19:19

3-4 uker på Iniesta. Ute mot Chelsea, men tilbake etter landslagspausen

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.03.18 19:29

Det går ann å tenke litt lengre enn til nesetippen når det står om et ligagull her. Barcelona kan tenke mer på å underholde når det ikke står så mye på spill. At man er bunnsolide defensivt vil jeg si er det som har gjort at vi har vunnet ligaen i år, så å rose Barcelona for å ikke slippe Atletico inn i gullkampen er på sin plass.

Ost
OstInnlegg: 1358
04.03.18 19:31
rivaldo: Å hylle oss for at vi er gode defensivt i dag er bare tull.

Dette blir for dumt.

Atletico skapte ikke en eneste ordentlig målsjanse. Dette er laget som nylig scoret 5 mål på Ramon Sanchez Pijuan, og totalt sett i 2018 har sett ut som et av de beste 5-6 lagene i Europa.

Greit nok at det gjerne skulle vært litt mer futt offensivt i dag, men det er greit å ta omstendighetene litt med i betraktningen. På torsdag kveld spilte nesten samtlige av spillerne kamp på Las Palmas. Jeg regner med at man utsatte den 3 timer lange flyturen til fredag morgen. Oppladningen til denne kampen var ikke akkurat ideell. At kapteinen får seg en skade tidlig i kampen hjelper liksom heller ikke.

Personlig er jeg veldig fornøyd med 3 poeng i dag.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.03.18 19:58
Iniesta: 3-4 uker på Iniesta.

Åpner i det minste opp for Dembele.

Så får en spørre seg om man skal stille med Rakitic,Busquets,Paulinho og Gomes/Vidal fra start mot Chelsea eller stille med Dembele. 

Chelsea vil hvert fall ha den samme tilnærmingen til kampen den første timen tenker jeg. Får de målet sitt så setter de i gang full lockdown modus. 

Man mister jo den kreativiteten som laget trenger. Så er det nok også bedre for Dembele å starte kampen fremfor å bli kastet innpå når man evt trenger mål.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2722
04.03.18 20:21
Ost: Jeg regner med at man utsatte den 3 timer lange flyturen til fredag morgen

Var i catalonia kl 4 på natten, ser ut som flere nevner slikt.

Synes Pique vært på og bra i 2018, så nå om kneet holder.

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3185
04.03.18 20:28

De som kritiserer Barcas prestasjon mot atletico bør ta seg en bolle.  Med tanke på det tette kampprogamnet samt flere tusen kilometer reising i forkant av dagens kamp er det stort å vinne mot et lag som har vært formlag nummer 1 i Spania om dagen.

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3185
04.03.18 20:30

I tillegg Iniestas skade påvirket Barcas prestasjon meget. Gomes er en vandrende katastrofe.

molishani
molishaniInnlegg: 2868
04.03.18 20:31

Barcelona er jo blitt omtrent Europas beste forsvarslag. Det kombinert med verdens beste spiller fremover, samt verdens beste dirigent i Busquets, har gjort laget til det beste laget i Europa i år. Støtter dem som vil ha Dembele på laget, synes han er fantastisk underholdende å se på. Men Gomez kom inn og gjorde manns jobb, og var sånn sett viktig for laget, med sin løpskraft. Ellers vil dette Barcelonalaget slite om ett par tre sesonger, med mindre det kommer en ny Messi. Han tar enormt med plass, og virker faktisk å ha mer å si for laget enn treneren, men han er jo Kongen da, ingen over kanskje Christiano Ronaldo ved siden, men bare best.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
04.03.18 21:17

Atletico var fette elendige i dag. Jeg vil ikke hylle den defensive prestasjonen da jeg synes Atletico gjorde det lett for oss. 

Jeg synes det er flott st vi er gode defensivt, men vi er for dårlige framover. Det har vært mange kamper i 2018 hvor vi har vært kjedelige og dårlige OFFENSIVT. 

Jeg synes ikke det er artig å se på, og ønsker å bli underholdt når jeg ser kamp.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7030
04.03.18 21:35

Veldig synd med skaden på Iniesta! Han ville vært en nøkkelmann i kampen mot Chelsea. Sjansen for Chelsea-avansement økte dessverre noen prosenter der. 

Jackern
JackernInnlegg: 4276
04.03.18 22:10
Ost: Greit nok at det gjerne skulle vært litt mer futt offensivt i dag, men det er greit å ta omstendighetene litt med i betraktningen. På torsdag kveld spilte nesten samtlige av spillerne kamp på Las Palmas. Jeg regner med at man utsatte den 3 timer lange flyturen til fredag morgen. Oppladningen til denne kampen var ikke akkurat ideell. At kapteinen får seg en skade tidlig i kampen hjelper liksom heller ikke.

Egentlig helt enig i dette, hadde det bare vært et engangstilfelle. Men symptomene til det vi ser i dag har utviklet seg over tid nå, selv om det blir understøttet av punktene du nevner over. Vi har tatt klare, tydelige steg mot en defensivt orientert struktur og tilnærming til kampene i løpet av sesongen. Resultatmessig har dette foreløpig vært en suksess, og man kan på mange måter si at Valverde har tatt en pragmatisk tilnærming til hvilke spillere han har hatt tilgjengelig. I den forbindelse skal han selvsagt ha skryt for å ha tatt grep som leder til resultater, etter en særdeles tam fjorårssesong.

I dag kan vi telle 0 skapte målsjanser, hvor Messi nok en gang redder oss med en enkeltmannsprestasjon. Spillestilen til laget har over tid nå lekt rundt grensen hvor det pragmatiske kommer i konflikt med identiteten og kulturen i klubben. I dag synes jeg man krysset denne linjen. Ja, det skaffet et viktig resultat, og avgjorde kanskje serien. Som et engangstilfelle hadde dette vært uproblematisk, men lagt sammen med hvordan man har fremstått i år, synes jeg dette var et kjipt syn rett og slett. Man blir helt like det alle andre lag driver med, og da forsvinner mye av underholdningsverdien for min del. Jeg ser på fotball, og spesielt Barcelona, grunnet underholdningsverdi, og kampen i dag ga meg virkelig ingenting. Interessen kommer til å forsvinne dersom et stramt 4-4-2 blir standarden for Barcelona fremover.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.03.18 22:20

Ingen tvinger deg til å se på om du ikke synes det er artig. 

Personlig ser jeg heller Barcelona med en mer defensiv tilnærming i slike viktige kamper som dette enn og tape 3+ mål i CL også. Man kan ikke alltid banke lag 5-0 når det står ting på spill.
Det er først og fremst det defensive som har vært problemet og det har man forhåpentligvis løst bedre nå. Det betyr at man i større grad kan begynne å forbedre det offensive.

Så kan man gjerne si at man vil ha begge tingene. Men nå har man hentet Coutinho og Dembele som har et stort forbedringspotensial som jeg er sikker på at vil bidra til at man spiller veldig mye bedre offensivt når de vil slå seg mer til ro.Til sammenligning så puttet man 110 mål i fjor og det var ikke nok. Grunnen? Fordi man slapp in 37 mål. Spilte vel etter din bok "underholdende" men det var vel egentlig bare Suarez, Messi og Neymar som stod for underholdningen. De overkjørte noen lag, men det var egentlig ganske begredelig spillemessig.

Man scorer neppe like mange mål som i fjor, men man kutter ned i det minste på antall baklengs som er grunnen for at vi ligger der vi ligger. Det i seg selv er underholdende fordi det er gøy å vinne kamper og titler er det ikke? Jeg kan vedde på at Madrid gjengen synes det er kjedelig at de har tapt 5 kamper

Jeg synes det er helt greit at man er litt mer kjedelig offensivt så lenge det funker.  

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
04.03.18 22:25

Det er vanskelig å være uenig i at kampen ble et lite antiklimaks, men heller ikke veldig uventet. Dette er to lag som begge har sluppet inn historisk lite mål i LL. Man skal ikke glemme at dette laget hadde enormt lite defensiv struktur bare for 1 år siden. Det ble ropt etter ny høyreback, Busquets hadde hatt sin dårligste sesong og var nærmest en skygge av seg selv, Pique var særdeles vaklende og en rekke andre med litt nedadgående kurve. Offensivt er det mye å gå på, men samtidig mistet vi også vår nest viktigste brikke rett før sesongen og erstatteren har vært skadet hele året. Det er ikke veldig rart at det skurrer litt offensivt.

Machine_Head
Machine_HeadInnlegg: 13839
04.03.18 22:38
molishani: kanskje Christiano Ronaldo ved siden

Aldri i føkkings verden.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
04.03.18 23:16
LaVecchiaSignora: Pique var særdeles vaklende og en rekke andre med litt nedadgående kurve.

Jaha? Kan ikke si jeg helt jeg er med på denne. Ei heller er de engelsktalende ekspertene med på denne. Var vel på samtlige eksperters "Årets lag" ifjor (i motsetning til f.eks S.Ramos). 

Iniesta
IniestaInnlegg: 2045
05.03.18 11:31
Bølgenisse: Veldig synd med skaden på Iniesta! Han ville vært en nøkkelmann i kampen mot Chelsea. Sjansen for Chelsea-avansement økte dessverre noen prosenter der.

Nå er det lett å være etterpåklok, men med historien til Iniesta virker det lite smart at han spiller torsdag kveld og søndag ettermiddag.

Coutinho benkes torsdag når vi vet han ikke kan spille i Europa.

Nå bør man også få i gang Dembele til helgen da han er en potensiell starter i cl.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
05.03.18 12:26

Rett og slett elendig håndtering av Valverde. 

Draciger
DracigerInnlegg: 10149
05.03.18 20:30

Sier litt om klubben når folk er negative etter en seier. Laget er ubeseiret i ligaen og er med i alle turneringer. Vi er spoiled as f***. 

(Innlegget ble redigert 05.03.18 20:32)

Klikk for å gå tilbake til toppen