Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
19.03.18 10:13

Sies å være enighet, men at man enda ikke har gjort dette offentlig FFP-hensyn. Viktig mtp hans €60m-klausul.

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
19.03.18 13:26
dragons100: Har tatt meg friheten til å lage en plan for Messi for resten av sesongen, denne gjelder kun hvis man minimum går til semifinale i CL. Ligaen skal være avgjort nå.  B: Sevilla (Spiller nok hele, storkamp).
H: Roma (Spiller)
H: Leganes (Hviler / 30 minutter)
B: Roma (Spiller, med mindre man har vunnet enormt i første kamp)
H: Valencia (Spiller)
B: Celta (Hviler helt)
N: Sevilla (CDR) (Spiller)
H/B: CL-semi (Spiller)
B: Deportivo (Hviler helt)
H/B: CL-semi (Spiller)
H: Real Madrid (Spiller)

Spørs om Valverde går for fristelsen og satser på ligaen hele veien slik at man går en hel sesong uten tap. Da må Messi brukes. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17827
19.03.18 13:40
PerryAnnunziata: Da må Messi brukes.

Messi på benk holder da til å i det minste spille uavgjort.

Ost
OstInnlegg: 1358
20.03.18 12:04
PerryAnnunziata: Spørs om Valverde går for fristelsen og satser på ligaen hele veien slik at man går en hel sesong uten tap. Da må Messi brukes.

Jeg kjenner jeg er litt redd for at denne ubeseirede rekken vil føre til gale prioriteringer. Gitt at man går videre i CL, er det ikke en eneste kamp denne sesongen man kan krysse av som en enkel 3-poenger, fordi programmet er som det er. Nesten så jeg håper man ryker mot Sevilla, så man slipper å spille med høye skuldre i samtlige av de 12-15 kampene som gjenstår. Ubeseiret i ligaen hadde selvsagt vært rått, men det hadde ikke gitt meg noe særlig om man samtidig blir høvlet over i CL-semi som følge av en helt utmattet tropp. 

Vi får i hvert fall håpe at laget kommer tilbake fra denne landslagssamlingen i bedre forfatning enn i 15/16-sesongen.

Draciger
DracigerInnlegg: 10149
20.03.18 12:40
Ost: Jeg kjenner jeg er litt redd for at denne ubeseirede rekken vil føre til gale prioriteringer. Gitt at man går videre i CL, er det ikke en eneste kamp denne sesongen man kan krysse av som en enkel 3-poenger, fordi programmet er som det er. Nesten så jeg håper man ryker mot Sevilla, så man slipper å spille med høye skuldre i samtlige av de 12-15 kampene som gjenstår. Ubeseiret i ligaen hadde selvsagt vært rått, men det hadde ikke gitt meg noe særlig om man samtidig blir høvlet over i CL-semi som følge av en helt utmattet tropp.

Man bør ha en god nok tropp til å spare de aller største. Sleng inn på reservene ala Vermalen, Mina, D. Suarez, A. Gomes, Digne, Paco etc. Med det kampprogrammet så burde man ha råd til å kunne spare flere nøkkelspillere hvis det trengs, dessverre tenker dog ikke Valverde i slike baner. Med en lignende B-ellever så bør man i mine øyne kunne holde seg til ihvertfall uavgjort, man har trossalt spillere som Coutinho, Dembele som uansett trenger mer spilletid og som kan avgjøre kamper.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
20.03.18 13:12

Klarer ikke helt se for meg at Valverde skal prioritere en tullete og ubetydelig rekord fremfor friske tropper i cup-kampene. Jeg synes Valverde har vært flink til å rotere med det han har hatt til nå og tipper han vil fortsette i samme spor. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
20.03.18 13:17

En annen ting som er ekstremt imponerende med årets innsats i LL er at man har målforskjellen 35-2 hvis vi ser utelukkende fra 61. minutt og hele 19-0 hvis vi ser 76-90. Ekstreme tall. Trenden har derimot vært helt motsatt i det siste. 2 tidlige mål mot Athletic, 2 tidlige mål mot Malaga, 1 tidlig mål mot Atletico Madrid, tidlig mål mot Las Palmas, riktignok 2 mål etter pause mot Girona men hele 4 før pause. Kan jo også legge til de to veldig tidlige målene mot Chelsea. 

andwez
andwezInnlegg: 11338
20.03.18 13:55
Ost: Jeg kjenner jeg er litt redd for at denne ubeseirede rekken vil føre til gale prioriteringer.

I 2013 gikk de vel skikkelig inn for 100-poengeren og? Nå skal det vel sies at det på sin måte var litt ekstra viktig, ettersom Mourinho tok 100 poeng året før og trodde aldri noen kom til å klare det igjen. Det tok altså 1 år. 

Barcelona ledet fra første til siste serierunde også det året. 

Ost
OstInnlegg: 1358
20.03.18 14:05
LaVecchiaSignora: Klarer ikke helt se for meg at Valverde skal prioritere en tullete og ubetydelig rekord fremfor friske tropper i cup-kampene. Jeg synes Valverde har vært flink til å rotere med det han har hatt til nå og tipper han vil fortsette i samme spor.

Jeg synes han har tatt litt unødvendig stor risiko med særlig Iniesta.

Skal sies at situasjonen i ligaen er en helt annen nå enn for et par uker siden, men jeg sliter litt med å se for meg at man vil stille med noe nær rent reservelag frem til en eventuell rekord ryker. 

At man f.eks. ikke har vist litt større tiltro til Mina er noe som bekymrer, med skadehistorikken til Vermaelen i bakhodet, samtidig som Pique virker å ha slitt med noe småtteri i det siste.

Men vi får se mot Leganes :)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
20.03.18 14:49

Rakitic har spilt alle kamper med unntak av 2 mener jeg. 

Der har du en kar som fortjener litt hvile. Kanskje en av våre mest undervurderte spillere denne sesongen som ikke stjeler oppskirftene. Men det sier også hvor sårt man trenger en slik spiller i laget. Hvor verken Gomes eller Paulinho er gode nok for den rollen.


Folk som vil ha Rakitic bort kan hvert fall ta seg en bolle.

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
20.03.18 15:15

Leganés kampen kommer til å bli vrien, hvis Valverde lar Pique spille over Yerry Mina den kampen så får jeg hodepine. 

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
21.03.18 10:58
Royu: Kanskje en av våre mest undervurderte spillere denne sesongen som ikke stjeler oppskirftene.

Ser for meg Pique har skylden for mangelen på bløtkaker på Camp Nou.

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
21.03.18 14:57

Enig med deg Xavi Maestro angående Ronaldo, media og målonaneringen, uten noen form for fotballkontekst. Bare mål og rå statistikk = viktigere enn overblikk, pasninger, avgjørelser, kreativitet, tempo, timing, teknikk, innsats, defensive ferdigheter +++... 

Dette er en irriterende trend i lavere divisjoner og ligaer også, folk vurderer kunsten fotball etter antall mål skårt. Jeg gremmes når målgivende og div. statistikk er manglende. Fotball skulle hatt bedre statistikk systemer. Squawka virker relativt kompetent, og der er jo Messi suveren totalt sett.

(Innlegget ble redigert 21.03.18 14:58)

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46359
21.03.18 14:59
LaLuzdelNorte: Enig med deg Xavi Maestro angående Ronaldo, media og målonaneringen, uten noen form for fotballkontekst. Bare mål og rå statistikk = viktigere enn overblikk, pasninger, avgjørelser, kreativitet, tempo, timing, teknikk, innsats, defensive ferdigheter +++... Dette er en irriterende trend i lavere divisjoner og ligaer også, folk vurderer kunsten fotball etter antall mål skårt. Jeg gremmes når målgivende og div. statistikk er manglende. Fotball skulle hatt bedre statistikk systemer. Squawka virker relativt kompetent, og der er jo Messi suveren totalt.

Glem Maradona. Gerd Müller var en bedre spiller. Scoret jo flere mål!

FABI0
FABI0Innlegg: 283
21.03.18 15:32

Jardel??

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
21.03.18 15:42

Tor Henning Hamre?

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
21.03.18 16:51
Knaxern: Glem Maradona. Gerd Müller var en bedre spiller. Scoret jo flere mål!

King og Hazard hadde like mange mål i PL i fjor, og King er ikke akkurat helt på det nivået akkurat. Det verste er at redditfolk nå plutselig nevner Salah, DeBruyne og diverse som mindreverdige spillere til Ronaldo igjen. De begynner med: "and some said *player x* was better than Ronaldo", som om en plutselig målbølge gjør opp for kvalitetene som fremdeles går soleklart i favør Salah/DeBruyne. Salah er jo en mye større trussel og evner å skape sjanser via fart og utfordringer, og DeBruyne med pasninger og overblikk fra midtbanen. Det blir for simpelt..

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
21.03.18 17:33

Selv om jeg mener at Messi er en bedre fotballspiller enn Ronaldo, så skal man være forsiktig med denne nedvurderingen av portugiseren mange holder på med. Han har prestert på et skyhøyt nivå siden 2006, scorer jo mål som en gærning. Det er ikke akkurat tilfeldig at han bøtter inn mål i CL-sluttspill etter CL-sluttspill.

Han har definitivt blitt en dårligere individualist med årene, men Ronaldo i ManUtd og de første 3-4 årene i Madrid var også en vanvittig god ballspiller. Han har blitt svakere som fotballspiller, men leverer fortsatt måltall som han stort sett har gjort de siste 10årene. 

Jeg liker på ingen måte Ronaldo, jeg mener at han kvalitesmessig ikke er en Gullball-kandidat, men han er fortsatt jævla forbanna god til det viktigste i fotball. Det er å score mål og avgjøre kamper til fordel for sitt lag. 

Hat Ronaldo så mye man vil, men ikke nedvurder han som mange av oss i denne tråden har for vane å gjøre. 

 

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
21.03.18 20:43
LaLuzdelNorte: Enig med deg Xavi Maestro angående Ronaldo, media og målonaneringen, uten noen form for fotballkontekst. Bare mål og rå statistikk = viktigere enn overblikk, pasninger, avgjørelser, kreativitet, tempo, timing, teknikk, innsats, defensive ferdigheter +++...  Dette er en irriterende trend i lavere divisjoner og ligaer også, folk vurderer kunsten fotball etter antall mål skårt. Jeg gremmes når målgivende og div. statistikk er manglende. Fotball skulle hatt bedre statistikk systemer. Squawka virker relativt kompetent, og der er jo Messi suveren totalt sett.

Først er altså statistikk en uting, men så handler det bare om at det ikke finnes gode nok statistikker. Før du kontrer med at det er grusomt at målgivende mangles. Kan ikke ha det begge veier. Enten sier statistikk mye, eller så sier den lite. Hvis mål sier ingenting, så sier heller ikke målgivende så fryktelig mye.

Uansett så sier magefølelsen min at hvis eksempelvis Lewa hadde stått med 115 mål i CL, 12 mål eller mer tre sesonger på rad, og avgjørende mål fra åttendelsfinalen og i finalen, så tror jeg de færreste hadde hatt vanskelig å kalle en av verdens beste.

Edit: Skjønner heller ikke at det er mulig å ha to tanker i hodet her. Det må kunne være mulig å tenke at fotball er mer enn kjappe, tekniske og lave spillere som operer i mellomrommet. Litt ironisk at de som skriker så høyt om "fotball kontekst" osv. kun ser en ting.

(Innlegget ble redigert 21.03.18 20:47)

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
22.03.18 11:36
Bleke: uting

Du putter ord i munnen på meg, rå statistikk som mål skårt blir for simpelt. Jeg hadde likt et bedre system som viste flere faser av spillet, og statistikk blir aldri å vise alt på banen uansett. Har heller ikke hyllet tekniske spillere over fysiske, hvor får du alt fra?

pregra
pregraInnlegg: 8703
22.03.18 14:30

Ta en titt på hvordan målene scores, og hvor mange klare målsjanser som skapes for de av lagkameratene, og det er åpenbart at Messi's prestasjon(er) er mye større.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
22.03.18 15:57

(Innlegget ble redigert 22.03.18 15:57)

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
22.03.18 17:40

En eller annen grunn så virker ikke svar knappen på VGD, men The Players Tribune er noe av det beste jeg har lest kvalitetmessig. Pique's versjon er kanskje den beste så langt.

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
22.03.18 20:53
Bleke: Først er altså statistikk en uting, men så handler det bare om at det ikke finnes gode nok statistikker. Før du kontrer med at det er grusomt at målgivende mangles. Kan ikke ha det begge veier. Enten sier statistikk mye, eller så sier den lite. Hvis mål sier ingenting, så sier heller ikke målgivende så fryktelig mye.
Uansett så sier magefølelsen min at hvis eksempelvis Lewa hadde stått med 115 mål i CL, 12 mål eller mer tre sesonger på rad, og avgjørende mål fra åttendelsfinalen og i finalen, så tror jeg de færreste hadde hatt vanskelig å kalle en av verdens beste.
Edit: Skjønner heller ikke at det er mulig å ha to tanker i hodet her. Det må kunne være mulig å tenke at fotball er mer enn kjappe, tekniske og lave spillere som operer i mellomrommet. Litt ironisk at de som skriker så høyt om "fotball kontekst" osv. kun ser en ting.

 

For å gå inn på hvor jeg ser på statistikk som nyttig, ta for eksempel basketball, som har svært mange avanserte statistiske systemer, som rangerer spillere utfra en del variabler basert på diverse tall fra angrep og forsvar. Her får du ganske klart og tydelig se hvem som er verdens beste spillere, hvis du ikke er topp 10-15 i PER, er du tvilsomt verdens beste spiller, sånn er det bare.

 

Men for å se hvem som er DEN beste, så trenger man noe mer enn statistikk, da går det på øyemål, hvem bidrar mest for laget totalt (forsvar + angrep), hvem trekker til seg ekstra forsvarere og åpner opp rom for andre, hvem er best til å sette opp andre (statistikk viser litt her), hvem spiller best forsvar i forskjellige aspekter (her viser statistikk litt også).

 

Så poenget er, når statistikken er god og utfyllende (dette er IKKE "Ronaldo har puttet flere mål enn DeBruyne og er han totalt overlegen som fotballspiller") så hjelper den å vise hvem som er de ledende spillerne og er nyttig for å fremheve spillernes forskjellige styrker. Fotballstatistikk som mål og assists blir veldig simpelt, men jeg vil heller se mest mulig statistikk enn kun mål skårt. Derfor irriterer jeg meg når folk kun ser på mål, og glemmer assists, sjanser skapt, ballgjenvinninger, key passes ++

 

Men fotball er og blir en større øyemål sport enn basketball, som det blir lettere å skille folk med på statistikk. Det jeg kan fortelle deg, er at DeBruyne er en fantastisk fotballspiller, og står ikke tilbake for f. eks Ronaldo fordi han ikke skårer like mange mål. Jeg håper spesielt sentrale midtbanespillere og forsvarsspillere kan få mer cred i fremtiden, og en av måtene jeg tror det kan skje på, er å forbedre fotballens statistiske systemer, som akkurat nå er ganske simple og favoriserer de spillerne som ligger fremst i banen.

 

Derfor synes jeg nemlig ikke at statistikk er en uting, men det er heller ikke alt. Det finnes en balanse her.

 

Hadde førøvrig Lewa putta såpass med gåller, uten at noen andre på laget hadde like stor påvirkning via øyemål (kanskje Thiago var den som startet alle angrepene og skapte det meste via avdriblinger og pasninger f. eks) og Lewa var hovedgrunnen til at de vant trofeer og kamper, samt at ingen motstandere briljerte på andre måter via angrep og forsvar og vant CL mot han. Da kunne han godt vært verdens beste. Det har da ikke skjedd, og blir vel neppe å skje heller.

 

For å ikke virke som Anti-Ronaldo her, men han er jo den mest fremtredende i denne trenden med måltelling. Jeg synes i tillegg han gjør fint lite i den oppbyggende fasen til Real Madrid, så jeg kan bare ikke kalle han noe i nærheten av verdens beste når han skaper såpass lite i forhold til de andre kreative som i tillegg putter gåller på relativt likt volum.

 

(Innlegget ble redigert 22.03.18 20:54)

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
23.03.18 17:17
LaLuzdelNorte: Du putter ord i munnen på meg, rå statistikk som mål skårt blir for simpelt. Jeg hadde likt et bedre system som viste flere faser av spillet, og statistikk blir aldri å vise alt på banen uansett. Har heller ikke hyllet tekniske spillere over fysiske, hvor får du alt fra?

Det er i alle fall vanskelig for noen andre enn tekniske briljante offensive spillere som scorer høyt på driblinger, key passes, sjanser skapt. Pluss på at du simpelthen bare antar at selv i et hypotetisk scenario så vil Thiago, en teknisk briljant spiller, være den som er best. Men jeg plasserte deg i samme bås som Xavimaestro, så beklager om noen av hans argumenter ble sammenfallen med deg.

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 977
23.03.18 20:10
Bleke: Det er i alle fall vanskelig for noen andre enn tekniske briljante offensive spillere som scorer høyt på driblinger, key passes, sjanser skapt. Pluss på at du simpelthen bare antar at selv i et hypotetisk scenario så vil Thiago, en teknisk briljant spiller, være den som er best. Men jeg plasserte deg i samme bås som Xavimaestro, så beklager om noen av hans argumenter ble sammenfallen med deg.

Joda, men det var rent hypotetisk at Thiago var den som serverte Lewandowski, fordi han er ganske god. Men spillere som Kante, Busquets, Umtiti, DeGea og Ter Stegen har fortjent mer på mange statistiske systemer.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2722
23.03.18 22:25

Tror Andres er møkk lei å bli byttet ut etter cirka 62 minutter hele tiden.. Nå elsker jeg det da.

TFF
TFFInnlegg: 3234
24.03.18 06:03
pregra: Ta en titt på hvordan målene scores, og hvor mange klare målsjanser som skapes for de av lagkameratene, og det er åpenbart at Messi's prestasjon(er) er mye større.

Du klarer ikke å dy deg. Som den fanboyen du er, klarer du ikke å legge vekk fingra fra tastaturet hver gang noen sier noe om Ronaldo og Messi.

"ååhhhh, selvsagt er det åpenbart at Messi er bedre på ditten og datten".

Du bare måååå atter en gang bekrefte at Messi er bedre. Og så en gang til, og igjen. Mtp hvor ofte du må bekrefte dette, stiller jeg spørsmål på hvor selvsikker du faktisk er i dine påstander.

Bare en observasjon.

Fanboy.

pregra
pregraInnlegg: 8703
24.03.18 13:39

Du gjør akkurat det samme, bare fordel CRonaldo. Ta en titt i speilet mann :) Messi er forresten bedre enn CRonaldo.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17827
24.03.18 13:50
pregra: Messi er forresten bedre enn CRonaldo.

CRonaldo er bedre enn Luís Suárez.

Klikk for å gå tilbake til toppen