Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
LaVecchiaSignora

Innlegg: 2150
LaVecchiaSignora
08.04.18 02:38

Slik jeg vurderer de 4 lagene som er favoritt til å gå videre:

Real Madrid - Knepen favoritt. Ja, de har hatt mye problemer gjennom sesongen, men ser ut til å ha toppet formen ordentlig og har kun CL å spille for. Uten seier her vil altså den doble mesteren fra i fjor gå tomhendt gjennom sesongen. Slik jeg ser det, så er det de som vil det mest, har det høyeste maksnivået og muligens flest matchvinnere.

Barcelona - Jevnt over supersolid resultatmessig uten å sprudle. Preget av at det "mangler" noe offensivt. Men med Dembele ute nesten hele sesongen inntil nylig og med Coutinho som ikke kom før januar, så synes jeg heller ikke det er rart. Det er veldig mye opp til Messi ja, men så finnes det også sykere ting som har skjedd i historien enn at Messi faktisk klarer å bære laget gjennom en evt semi og finale.

Bayern - Føler de er litt i samme båt som Barcelona. Ganske solide i serien. Muligens litt preg av at konkurrentene har levert ganske ustabilt og muligens også noe lavere nivå enn det man har sett de siste sesongene. Mangler mye på maksnivået de viste forrige gang under Heynckes i mine øyne da Robbery var en fantastisk duo. Bayern ble med disse to ikke bare et maskineri, men også uforutsigbare. Eller kanskje ikke uforutsigbare, vi vet jo at Robben alltid trekker inn. Men Bayern hadde den gang mye større evne til å skape ubalanse med disse to. 

Liverpool - Den åpenbare underdogen. Men sammenlignet med det siste tiårs renomme, så er de ikke så store underdogs som man skulle tro. Har et ekstremt offensivt maksnivå. Og nettopp fordi man er underdogs er det også store sjanser for å få de rommne man trenger for å skinne offensivt. Det store spørsmålet er om Karius og den bakre firer klarer å levere godt nok i en evt semi pluss finale. Alt i alt, så vil Liverpool være underdogen, hvilken som helst motstander, men med gode, realistiske sjanser for avansement og seier.

Møter vi Real over to kamper, så tror jeg det er ganske 50/50. I en evt finale tror jeg det er 55/45 favør RM. Møter vi Bayern, så er det ganske 50/50, både i en semi og finale. Møter vi Liverpool så er det kanskje 70/30 i en semi og 60/40 i en finale. 

-Jolla

Innlegg: 18254
-Jolla
08.04.18 03:25

Jeg må faktisk se Barcelona tape før jeg har troen på at de kan bli slått.

Barcelona har så langt denne sesongen (etter den spanske supercopaen) spilt 20 "dobbeltoppgjør" hvor de har gått seirende ut av alle sammen. I løpet av den neste uken vil nok dette bli utvidet til 22.

Totalt har de spilt 48 kamper (i samme tidsrom) med resultatet 36-11-1 og 115-21 i målforskjell. Det ene tapet kom mot Espanyol i cupen når Barcelona stilte uten Ter Stegen, Umtiti, Jordi Alba, Rakitic, Iniesta og Luis Suárez.

LaLuzdelNorte

Innlegg: 990
LaLuzdelNorte
08.04.18 12:45
Tranquillo: Joa, men ta vekk Messi fra det Barcelona-laget der og man mister enormt, enormt mye av det offensive, da han er delaktig i nesten absolutt alt som skjer offensivt, og er en såpass dominant brikke for Barca at resultatet med og uten han blir meget merkbare greier, ref bla Sevilla sist. For å ikke glemme det mentale hos motstanderne med og uten Messi.

Dette er sant, og derfor er det bekymringsverdig at Suarez er på vei tilbake til kriseland akkurat nå. Dembele er hipp som happ med noen gode momenter, Iniesta har sine øyeblikk, mens backene har hatt en liten downperiode offensivt i det siste.

Gomes, Rakitic, Busquets, forsvaret og keeperen har dog vært solide. Synes Gomes var god i den siste kampen, men savnet av Neymar kan merkes mer i semifinalen. Det virker som om det blir opp til Messi om CL skal vinnes ja, men det blir 50/50 mot Madrid fordi Barca som lag er veldig solide og gode defensivt.

Maradona_123

Innlegg: 24287
Maradona_123
08.04.18 14:06

Det sier det meste når Barcelona bare kan putte Messi på banen, så unngår de tap 10/10 ganger

De ser ikke spesielt imponerende ut, men de er rett og slett umulig å slå med Messi på banen i år.

Så, i CL må man vel ta dem med to uavgjort, videre på bortemål?

-Jolla

Innlegg: 18254
-Jolla
08.04.18 16:09

Liten funfact: Rakitic sine 40 siste kamper i La Liga: 34 seiere, 6 uavgjort, 0 tap.

Royu

Innlegg: 10240
Royu
08.04.18 16:27

Sier vel sitt. Men ganske bekymringsverdig da avstanden til nestemann på midtbanen er så enorm. Har vel knapt fått hvile denne sesongen.

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
08.04.18 16:42

Burde vi være med i kampen om Anthony Martial til sommeren? Vi trenger en erstatter til Suarez og franskmannen kan fint fungere som 9'er og til venstre (og kanskje høyre) i en 433.

(Innlegget ble redigert 08.04.18 16:43)

Royu

Innlegg: 10240
Royu
08.04.18 16:49

Nei vi skal jo hente Griezmann. 

PerryAnnunziata

Innlegg: 4464
PerryAnnunziata
08.04.18 17:08

Rakitic har spilt 3704 minutter totalt i La Liga, cupen, CL og Supercopa denne sesongen. 

-Jolla

Innlegg: 18254
-Jolla
08.04.18 17:30
PerryAnnunziata: Rakitic har spilt 3704 minutter totalt i La Liga, cupen, CL og Supercopa denne sesongen.

Jeg synes ofte at folk overvurderer fortjenesten til lag fra "mindre" ligaer som kan hvile spillere i ligaen før CL - ettersom at det faktisk ikke skjer i større grad der enn i LL/PL, men med tanke på at Bundesliga kun har 34 kamper så har jo spillerne der litt mindre slitasje i kroppen.

Ulreich har flest minutter denne sesongen med 3360. Deretter følger Kimmich med 3123.

andwez

Innlegg: 11347
andwez
08.04.18 18:06
Padrino: Burde vi være med i kampen om Anthony Martial til sommeren?

Nei

Padrino

Innlegg: 651
Padrino
08.04.18 18:17
Royu: Nei vi skal jo hente Griezmann.

Griezmann er åpenbart en bedre spiller pdd med mer å vise til internasjonal og i Spania. Det vil være tryggere, men jeg liker bedre alderen til Martial. Blir naturligvis fornøyd om Antoine kommer til sommeren, men blir ikke skuffet om Martial kommer for riktig pris. 

Ellers burde en midtstopper være hovedprioritet i sommer i tillegg til Arthur og Griezmann/annen angrepsspiller. Hvem håper vi på? Og hvem har vi størst tro på? De Ligt er mitt førstevalg. 

Spent på hvem som drar. Vidal, Vermaelen, Digne, Gomes, Denis, Deulofeu og Paco er nok alle til salgs, men tviler på at alle forlater klubben til sommeren. 

(Innlegget ble redigert 08.04.18 18:19)

iniesta87

Innlegg: 24451
iniesta87
08.04.18 18:30
Padrino: Vidal, Vermaelen, Digne, Gomes, Denis, Deulofeu og Paco er nok alle til salgs, men tviler på at alle forlater klubben til sommeren.

Kan vel slenge på Rafinha+ Munir som kan dra inn en del cash.

LaVecchiaSignora

Innlegg: 2150
LaVecchiaSignora
08.04.18 18:44

Skeptisk til en spiller som ikke klarer å spille seg inn på den fantastiske gullrekka til United der de nærmest står i kø for å levere under forventning. Føler også det er en spiller som hovedsakelig får til noe i situasjone han får brukt farten sin. Martial? Nei takk. 

Man bør faktisk fryse alle midler før man vet hva som skjer med Iniesta. Arthur inn, fint, men med Iniesta ut bør man ha inn enda en mann. Arthur ser helt ypperlig ut profilmessig, men både han og Coutinho trenger tid. Man kan jo også begynne å stille seg spørsmålet om Valverde i det hele tatt ønsker å ha Coutinho som indreløper. 

Royu

Innlegg: 10240
Royu
08.04.18 19:39

de Ligt aller helst, eller så synes jeg Malang Sarr er spennende.

Digne blir ikke solgt før noe fra B laget tenkes inn. Så vidt jeg vet så snakkes det om 19/20 sesongen. Jeg kunne gjerne sett det bytte gjort allerede neste sesong, problemet er jo at de man har er helt uprøvd. Med med tanke på alt annet som vil være nytt så synes jeg det er helt greit å vente med Digne til minst 19/20.

Midtstopperplass og ung evt erfaren spiss/ving inn. Vet ikke om Arthur er god nok, men siden jeg regner med at Paulinho ikke forsvinner til sommeren så blir det vel ikke noe mer kjøp. Jeg tror man overlever om Iniesta tar seg et år til hvert fall.


Denis, Paco, Andre Gomes?, Vidal, Rafinha, Yerry Mina? Deulofeu.
Så har man jo Sergi Samper, Munir,Douglas, Turan og Marlon også.

Noen av disse spillerne er vel på utgående kontrakt så de vil mest sannsynlig gå gratis til sommeren. 

grock19

Innlegg: 84716
grock19
08.04.18 19:44

Bytte mellom FCB x2:

Alaba for Andre Gomes, iflg Donbalon. 

Hva tenker Barcafansen om kjøpet? 

(Innlegget ble redigert 08.04.18 19:45)

xavi-maestro

Innlegg: 7650
xavi-maestro
08.04.18 23:29
Cobi: Det blir litt ulv, ulv når de samme folkene spår Barcelona-tap foran omtrent hver bidige kamp. Nei, Barca glitrer ikke som under Pep, og det er tidvis ganske kjedelig å se på, men det er et helvetes solid mannskap Valverde har stabla på beina. Og man får resultater. Hver gang. 38 strake uten tap i ligaen nå, det er ny spansk rekord gjennom alle tider.  Man skulle tape mot Real Madrid. Mot Atleti. Skulle ryke mot både Chelsea og sikkert også Roma i CL. Nærmest hver bortekamp spås det tap, eller i hvert fall poengtap. Realitycheck: Barcelona taper ikke fotballkamper om dagen. Uansett motstander. Godt mulig man ryker i semien, for jeg er også meget usikker på om Barcelona har det beste toppnivået. Men vurderingene deres av Barcelonas kvaliteter er likevel helt blåst. Helt Aune Sand og Ari Behn. Mulig det er en forsvarsmekanisme for unngå skuffelse eller noe sånt, men det er helt vasete.

Jeg fulgte deg tildels innledningsvis, men mot slutten synes jeg du overdriver. Barcelona har ikke tapt i år, nei, men det har vært mye tur - og mye hard innsats såklart. Det skal likevel sies at Barcelona ALDRI taper mange kamper i La Liga, uavhengig av år. De møtte Real Madrid i en relativt elendig periode for dem - og overbeviste overhode ikke før Madrid ga opp. Atleti-kampene så jeg ikke, mulig de var overbevisende. Juventus på hjemmebane i høst synes jeg var veldig bra, dog mot et ganske svekket Juve. Den eneste toppmotstanderen de har møtt utenom dette var Chelsea, og det kan ikke sies noe annet enn at det var Chelsea sin ineffektivitet snarere enn Barcelona sin fortjeneste at de vant her.

Jeg mener i hvertfall at tross en voldsom kollektiv innsats denne sesongen, så er det god grunn til å frykte at mot et skikkelig topplag vil man slite. Dette er egentlig ikke basert på mangelen på flyt i spillet og Pep-tendenser, men heller mangelen på defensiv trygghet. De slipper til relativt mange målsjanser imot og virker ikke for meg særlig solide eller "ugjennomtrengelige".

(Innlegget ble redigert 08.04.18 23:34)

PerryAnnunziata

Innlegg: 4464
PerryAnnunziata
09.04.18 00:22

Sergio Gomez debuterte i Bundesliga for Dortmund i dag. Fikk tre minutter (ble foretrukket foran Götze). 

Pwnez

Innlegg: 239
Pwnez
09.04.18 09:15

Hvis vi går utover at det ikke blir noe overraskelser i UCL denne uka, hvem håper dere vi trekker?

Hadde elsket Liverpool trekning, sist offisielle kamp vi hadde mot dem var i Champions League 2007.

(Innlegget ble redigert 09.04.18 09:32)

bbc

Innlegg: 599
bbc
09.04.18 09:24
Pwnez: hvem håper dere vi trekker?

RM

xavi-maestro

Innlegg: 7650
xavi-maestro
09.04.18 09:26
Pwnez: Hvis vi går ut over at det ikke blir noe overraskelser i UCL denne uka, hvem håper dere vi trekker?

Naturligvis Liverpool, som er flere hakk svakere enn Bayern, og spesielt RM, som jeg ser enkelte suicidale ønsker seg.

Pwnez

Innlegg: 239
Pwnez
09.04.18 09:40
xavi-maestro: og spesielt RM, som jeg ser enkelte suicidale ønsker seg.

Tar RM over Bayern everyday of the week.

rivaldo

Innlegg: 2139
rivaldo
09.04.18 10:02

Ønsket rekkefølge:

1. Real Madrid - fordi jeg tror vi er de eneste som kan slå de ut
2. Liverpool - anser de som det "svakeste" laget
3. Bayern - Vet ikke hvor jeg har de


rivaldo

Innlegg: 2139
rivaldo
09.04.18 10:03
xavi-maestro: og spesielt RM, som jeg ser enkelte suicidale ønsker seg.

Det er ikke suicidalt å ønske seg en motstander man har bra tak på, selv om de er et bra lag. Dessuten tror jeg vi har større sjanse mot de i 2kamper kontra i en finale. 

gurglebassen

Innlegg: 4951
gurglebassen
09.04.18 10:03

Spiser dere gris?

rivaldo

Innlegg: 2139
rivaldo
09.04.18 10:33
gurglebassen: Spiser dere gris?

Gris er haram, brur. 

gurglebassen

Innlegg: 4951
gurglebassen
09.04.18 10:34
rivaldo: Gris er haram, brur.

seff, skulle bare teste dere.

Mvh,

islamsk råd.

Ost

Innlegg: 1367
Ost
09.04.18 10:54
Pwnez: Hvis vi går utover at det ikke blir noe overraskelser i UCL denne uka, hvem håper dere vi trekker?

Håper som andre at vi trekker RM. Uten å ha så veldig mye å begrunne det med, holder jeg RM som knappe favoritter i en finale, mens jeg tror Barcelona har størst sjanse til å avansere fra en semifinale.

Jeg tror imidlertid det er svært fordelaktig å starte på bortebane mot Real Madrid. Denne Barcelona-generasjonen har en voldsomt god statistikk på Santiago Bernabeu, og jeg tror det blir veldig tilfeldig hvem som scorer flest i kamp 1. Første oppgjør tror jeg vil likne mest på et vanlig ligaoppgjør, og statistikken der er slående.

El Clasico i ligasammenheng siden 2010:
5 seire til hjemmelag, 3 uavgjort og 8 seire til bortelag, målforskjell 26-31 i favør bortelaget.

Dette gjør at jeg tenker at det er veldig gunstig å spille borte i kampen der grunnlaget legges, når bortemål teller litt ekstra. Uavhengig av hvem som starter hjemme, anser jeg 1-2 som et mer sannsynlig utfall enn 3-0 f.eks.

Pwnez

Innlegg: 239
Pwnez
09.04.18 11:08
Ost: ten å ha så veldig mye å begrunne det med, holder jeg RM som knappe favoritter i en finale, mens jeg tror Barcelona har størst sjanse til å avansere fra en semifinale.

Er såvidt enig, men er enda litt skeptisk med et 2 legg oppmøte mot Madrid etter supercupen sist sommer.

De har vell også ikke vært så aller verst på Canp Nou heller de siste årene.

Iniesta

Innlegg: 2071
Iniesta
09.04.18 11:12

Hvis man trekker Real får man 3 tette oppgjør med seriekampen 6. mai.

Men først skal Roma ut av veien før man er med i potten fredag.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg