Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
10.04.18 23:13

Det Valverde har gjort frem til i dag har vært utmerket, intet mindre. Han tok over et lag i krise og har alle muligheter til å gjennomføre en ligasesong uten tap. Han er også i finalen i cupen. 

Man kan si hva man vil om spillet denne sesongen, men varene har blitt levert resultatmessig. Dette var ikke en sesong der man forventet finspill. Det var heller ikke en sesong der man forventet resultater. Resultater han man imidlertid fått både i ligaen og i cupen. 

Jeg ser at mange klager over lagoppstillingen og lignende i dag. Men dette var ikke grunnen til at man tapte. Grunnen til at man tapte i dag var mentaliteten man gikk inn til kampen med. Lagoppstillingen i seg selv var mer enn god nok til å slå dette Roma-laget også på bortebane. Det var mentaliteten det skortet på. Den som til syvende og sist er ansvarlig for mentaliteten i dette laget er Valverde. Man kan godt feire resten av sesongen, men det som ble levert i dag er det sparken-nivå over, enkelt og greit. Jeg var ikke engang klar over at dette Barcelonalaget hadde et så lavt nivå inne. Man kan rett og slett ikke ha et lag som har et så lavt lavestenivå. 

Det var først på stillingen 2-0 at man i det hele tatt åpnet det ene øyet. Og det var først når Roma hadde gått opp til 3-0 at man i det hele tatt meldte seg inn i kampen. Da var det dessverre for sent. Uavhengig av hva som har vært levert til nå denne sesongen, så må en slik forestilling få konsekvenser. Siden det er mentaliteten det står på, så er det Valverde man bør peke på. Han kan godt sitte ut sesongen som en takk for god innsats i ligaen og i cupen, det skulle bare mangle. Han har levert varene der. 

Man kan imidlertid ikke gå en ny sesong i møte på denne måten. 

VGoth
VGothInnlegg: 14132
10.04.18 23:13
xavi-maestro: Ok, men man har til sammen 10 uavgjort denne sesongen, hvorav flere av dem kun er ren flaks. I tillegg har man flere seire som er sterkt preget av flaks.

Dette er da slettes ikke noe nytt. Barcelona har seilt på en flaksebølge i godt over et tiår.

GetIn
GetInInnlegg: 1011
10.04.18 23:13
Pwnez: Bayern eller Roma på en eller annen måte vinner Champions League.

Ikke Barca .... ? - Du sa jo de var alt i semi jo ....

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
10.04.18 23:15
GetIn: Ikke Barca .... ? - Du sa jo de var alt i semi jo ....

Som 95 % av alle andre Barca fans også gjor. Skal Pool fans stalke meg nå? Piss off

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5617
10.04.18 23:16
VGoth: Dette er da slettes ikke noe nytt. Barcelona har seilt på en flaksebølge i godt over et tiår.

Det er like dumt å si som at Ronaldo i over et tiår har seilt på en flaksebølge og derfor scoret så mange mål. Når utvalget er over et tiår, er det ikke flaks. Èn sesong - der kan man snakke om flaks.

Cobi
CobiInnlegg: 58250
10.04.18 23:17

Enig i hvert eneste ord, hvert eneste komma og hvert eneste punktum, Bølgenisse.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10452
10.04.18 23:18
Cobi: Sånn jeg forstår de nye (i den grad de er nye lenger), er vel gult riktig?

Ok.

Fazio skulle selvsagt hatt sitt andre gule for fellinga på Iniesta, ja.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5617
10.04.18 23:19
Cobi: «At ikke RM ledet 2-0/3-0 til pause i el classico kan man takke det faktum at RM var i en elendig periode med VM i sjansesløseri, samt en Messi som utnyttet dette utover i andre omgang.» Jeg ser du har skrevet dette flere ganger de siste dagene, men det stemmer jo ikke (ang sjansesløsingen).  Tweeten under viser xg-utviklingen i den kampen. Real Madrid skulle statistisk scoret ca et halvt mål til pause. Rent statistisk skulle de aldri ledet den kampen. https://mobile.twitter.com/11tegen11/status/944583764583374848/photo/1

Disse programmene kontrollerer ikke for graden av sjanser. "Simulating all shots". Tok den høyde for at Ronaldo helt upresset bommet ballen fra 11 meter for eksempel?

Du får mye mer forståelse over situasjonen ved faktisk å se på sjansene. Det er på grensen til komisk at de ikke ledet til pause.

https://www.youtube.com/watch?v=JOaiM2asS_8

(Innlegget ble redigert 10.04.18 23:19)

Straya
StrayaInnlegg: 4838
10.04.18 23:20
Bølgenisse: Det Valverde har gjort frem til i dag har vært utmerket, intet mindre. Han tok over et lag i krise og har alle muligheter til å gjennomføre en ligasesong uten tap. Han er også i finalen i cupen.

Nå heier jeg ikke på Barcelona og fikk dessverre heller ikke sett kampen i kveld (må uttale meg på generelt basis), men for meg virker det helt utrolig å starte med dette for deretter å mene at han bør være ferdig etter sesongen. Ingen enkeltkamp uansett hvor dårlig den måtte være kan veie opp for det du skriver her.

VGoth
VGothInnlegg: 14132
10.04.18 23:20
xavi-maestro: Det er like dumt å si som at Ronaldo i over et tiår har seilt på en flaksebølge og derfor scoret så mange mål. Når utvalget er over et tiår, er det ikke flaks. Èn sesong - der kan man snakke om flaks.

Enkle ord fra en enkel sjel. Jeg foreslår at du tenker litt før du skriver, det kan umulig stå så dårlig til.

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6724
10.04.18 23:22

Det blir hardt for Barca å reise seg nå. Har man noen nye Xavier, Iniestaer etc på vei?

Eller må man bruker flere milliarder på Coutinhoer og Demebeler?

Vanskelig å ikke fryde seg over at Barca ryker ut, med den grisekjedelig fotballen dere produserer, tidenes stilleste publikum, dommerhjelp osv. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
10.04.18 23:22
Straya: Nå heier jeg ikke på Barcelona og fikk dessverre heller ikke sett kampen i kveld (må uttale meg på generelt basis), men for meg virker det helt utrolig å starte med dette for deretter å mene at han bør være ferdig etter sesongen. Ingen enkeltkamp uansett hvor dårlig den måtte være kan veie opp for det du skriver her.

Da foreslår jeg at du ser kampen og heller gjør deg opp en mening etter å ha sett kampen ;-)

Straya
StrayaInnlegg: 4838
10.04.18 23:26
Bølgenisse: Da foreslår jeg at du ser kampen og heller gjør deg opp en mening etter å ha sett kampen ;-)

Som nevnt skriver jeg det jo med et visst forbehold. Men jeg har aldri noensinne sett et lag gjøre en så dårlig prestasjon at det veier opp for den sesongen du beskrev. Og jeg holder med AaFK, så det har jo blitt noen svake prestasjoner for å si det mildt :P

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5617
10.04.18 23:26
Bølgenisse: Det Valverde har gjort frem til i dag har vært utmerket, intet mindre. Han tok over et lag i krise og har alle muligheter til å gjennomføre en ligasesong uten tap. Han er også i finalen i cupen.  Man kan si hva man vil om spillet denne sesongen, men varene har blitt levert resultatmessig. Dette var ikke en sesong der man forventet finspill. Det var heller ikke en sesong der man forventet resultater. Resultater han man imidlertid fått både i ligaen og i cupen.  Jeg ser at mange klager over lagoppstillingen og lignende i dag. Men dette var ikke grunnen til at man tapte. Grunnen til at man tapte i dag var mentaliteten man gikk inn til kampen med. Lagoppstillingen i seg selv var mer enn god nok til å slå dette Roma-laget også på bortebane. Det var mentaliteten det skortet på. Den som til syvende og sist er ansvarlig for mentaliteten i dette laget er Valverde. Man kan godt feire resten av sesongen, men det som ble levert i dag er det sparken-nivå over, enkelt og greit. Jeg var ikke engang klar over at dette Barcelonalaget hadde et så lavt nivå inne. Man kan rett og slett ikke ha et lag som har et så lavt lavestenivå.  Det var først på stillingen 2-0 at man i det hele tatt åpnet det ene øyet. Og det var først når Roma hadde gått opp til 3-0 at man i det hele tatt meldte seg inn i kampen. Da var det dessverre for sent. Uavhengig av hva som har vært levert til nå denne sesongen, så må en slik forestilling få konsekvenser. Siden det er mentaliteten det står på, så er det Valverde man bør peke på. Han kan godt sitte ut sesongen som en takk for god innsats i ligaen og i cupen, det skulle bare mangle. Han har levert varene der.  Man kan imidlertid ikke gå en ny sesong i møte på denne måten.

Utenom enkelte horrible bytter, har jeg lite å utsette på Valverde denne sesongen. Det man må forstå, er at dette laget er mye dårligere enn det resultatene - som er sterkt preget av flaks og tilfeldigheter ved flere anledninger - ikke har CL-gull kvalitet.

Det jeg synes det virker som at mange overser, er at Barcelona slipper til mange sjanser, og derfor ikke er solide defensivt - til tross for 0 tap i ligaen. Lag som ikke har tapt er gjerne gjerrige bakover og kalkulerende når de holder til uavgjort. Det er ikke Barcelona. De har hatt flaks bakover, og en mirakelmann fremover. Dette holder ikke over lang tid.

Folk ønsket seg RM i semifinalen. Hjelp og trøste sier jeg bare!

Royu
RoyuInnlegg: 10240
10.04.18 23:26

Om det ikke stod på lagoppstilling (samme lagoppstilling man valgte å stille mot Roma sist, som på ingen måter spilte man en nydelig kamp da heller). Strengt tatt burde det allerede vært et tegn på at endringer burde gjøres allerede i den kampen for det var utrolig tamme greier.

Man velger også å stille mer eller mindre toppet mot Leganes? Hvorfor? 

Man står omtrent hele kampen å slår lange baller på Suarez eller Roberto i bakrom. 
Robert i bakrom. Han bidro absolutt ingenting. 

En spiller som Dembele har mye mer kreativitet, fart og evne til å skape noe. Det manglet man i kveld(flere ting enn det) men det var planløst og tamt. En spiller som Dembele burde ha kommet innpå rundt 50-60 min eller aller helst startet. Man skaper omtrent ingenting, fordi man hadde ingen å spille på topp som klarte å holde på ballen. Løsningen var å banke den opp på Suarez.

Han kunne mye heller spilt i forsvar, men man gir bort kreativiteten for ekstra pasninger. Pasninger man ikke engang klarte å etablere.

Roberto sammen med Suarez var banens soleklart dårligst. Det burde gi et ganske klart klar signal om at Roberto ikke er god nok til å spille midtbane. Det at han ikke blir byttet ut heller sier det meste.

(Innlegget ble redigert 10.04.18 23:29)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5617
10.04.18 23:27
VGoth: Enkle ord fra en enkel sjel. Jeg foreslår at du tenker litt før du skriver, det kan umulig stå så dårlig til.

"ok".

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5617
10.04.18 23:28
SuperJoeCole: Det blir hardt for Barca å reise seg nå. Har man noen nye Xavier, Iniestaer etc på vei? Eller må man bruker flere milliarder på Coutinhoer og Demebeler? Vanskelig å ikke fryde seg over at Barca ryker ut, med den grisekjedelig fotballen dere produserer, tidenes stilleste publikum, dommerhjelp osv.

Ja, Artur er på vei.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7036
10.04.18 23:31
Straya: Som nevnt skriver jeg det jo med et visst forbehold. Men jeg har aldri noensinne sett et lag gjøre en så dårlig prestasjon at det veier opp for den sesongen du beskrev. Og jeg holder med AaFK, så det har jo blitt noen svake prestasjoner for å si det mildt :P

Det hadde vel egentlig ikke jeg heller. 

Cobi
CobiInnlegg: 58250
10.04.18 23:33

«Disse programmene kontrollerer ikke for graden av sjanser. "Simulating all shots". Tok den høyde for at Ronaldo helt upresset bommet ballen fra 11 meter for eksempel?

Du får mye mer forståelse over situasjonen ved faktisk å se på sjansene. Det er på grensen til komisk at de ikke ledet til pause.

https://www.youtube.com/watch?v=JOaiM2asS_8»

Akkurat Ronaldo-bommen skal jeg ikke si sikkert om regnes, men den er unntaket. De andre juseres jo for hvor store sjansene er, det er jo hele poenget. Paulinhos sjanse er sannsynligvis den omgangens største, mens Benzemas og Suarez’ heading nok er rimelig like. Skuddet fra Ronaldo fra skrått hold er en liten sjanse.

Det er ikke en eneste veldig stor målsjanse fra Real Madrid i den omgangen der. Om de hadde scoret tre mål hadde det vært helt, helt unormalt. Uavgjort var et noenlunde greit resultat til pause.

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6724
10.04.18 23:35
xavi-maestro: Ja, Artur er på vei.

€40 mill. Er han løsningen? Den nye Iniesta?

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5617
10.04.18 23:44
Cobi: «Disse programmene kontrollerer ikke for graden av sjanser. "Simulating all shots". Tok den høyde for at Ronaldo helt upresset bommet ballen fra 11 meter for eksempel? Du får mye mer forståelse over situasjonen ved faktisk å se på sjansene. Det er på grensen til komisk at de ikke ledet til pause. https://www.youtube.com/watch?v=JOaiM2asS_8» Akkurat Ronaldo-bommen skal jeg ikke si sikkert om regnes, men den er unntaket. De andre juseres jo for hvor store sjansene er, det er jo hele poenget. Paulinhos sjanse er sannsynligvis den omgangens største, mens Benzemas og Suarez’ heading nok er rimelig like. Skuddet fra Ronaldo fra skrått hold er en liten sjanse. Det er ikke en eneste veldig stor målsjanse fra Real Madrid i den omgangen der. Om de hadde scoret tre mål hadde det vært helt, helt unormalt. Uavgjort var et noenlunde greit resultat til pause.

På hvilken måte kontrollerer programmet for graden av sjanse? Headingen til Paulinho (som jeg antar du sikter til) er en mye vanskeligere situasjon å score i enn Benzema sin. Ronaldo sitt skudd fra skrått hold er lettere enn Suarez sitt skudd, pga hvor motspillerne befinner seg, og på grunn av vinkelen ballen kommer i forhold til løpebanen til spilleren. Enig i at 3-0 hadde vært voldsom uttelling, men at de ikke ledet står jeg ved at er flaks.

(Innlegget ble redigert 10.04.18 23:46)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5617
10.04.18 23:45
SuperJoeCole: €40 mill. Er han løsningen? Den nye Iniesta?

Ja, ja og nei. Du finner ikke en ny Iniesta. Likevel kan man dominere. Barcelona 14/15 var ikke avhengig av Xavi, men var et hinsides godt lag.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 46737
10.04.18 23:46

Dembele.

Flopp? Eller blir han ikke brukt rett?

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5617
10.04.18 23:46
Knaxern: Flopp? Eller blir han ikke brukt rett?

Utvilsomt en flopp, men det er ikke hele forklaringen.

pregra
pregraInnlegg: 8717
10.04.18 23:52

Ikveld var en av de få tilfellene Dembele virkelig kunne levert, alt lå til rette. Roma måtte ha mål,står høyt,masse rom å løpe i,isolerte 1-mot-1 situasjoner. Sergi Roberto på kanten var litt av et syn. Jack of all trades,master of none. Hva er han bra på egentlig?

(Innlegget ble redigert 10.04.18 23:52)

Cobi
CobiInnlegg: 58250
10.04.18 23:53

«På hvilken måte kontrollerer programmet for graden av sjanse? Headingen til Paulinho (som jeg antar du sikter til) er en mye vanskeligere situasjon å score i enn Benzema sin. Ronaldo sitt skudd fra skrått hold er lettere enn Suarez sitt skudd, pga hvor motspillerne befinner seg, og på grunn av vinkelen ballen kommer i forhold til løpebanen til spilleren. Enig i at 3-0 hadde vært voldsom uttelling, men at de ikke ledet står jeg ved at er flaks.»

Jeg har ikke utregningsformlene foran meg, om det er de du spør etter. 

Jeg snakket om volleyen til Paulinho, når han stikker i bakrom. Fri avslutning, om enn uten helt kontroll på ballen, fra 7-8 meter litt skrått. Uten en meget bra redning kunne den fort gått inn. Og så snakket jeg om headingen til Suarez vs headingen til Benzema. Suarez’ heading er nok litt mer presset, men de er likevel rimelig sammenlignbare.

Her har du den statistiske ligatabellen i Spania. Barca skulle sluppet inn litt mer, ja, men slipper likevel til minst i ligaen. At Real Madrid har fått kraftig underbetalt denne sesongen er for øvrig noe både jeg og andre har påpekt lenge. 

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
10.04.18 23:53

Noen ganger burde fotball vært som FM. Ydmykelse = avslutt spill og hent tidligere save. 2006 eller 2010 eller noe sånt. 

Helt enig med deg Bølgenisse, og jeg vil ha protokollført at jeg var inne på noe lignende i mitt påtenkte innlegg som ble borte i en refresh-manøver på nettleseren. Dessverre for Valverde har det ofte like mye å si hvordan man taper som at man taper. Man kan tilgi et tap for hvem som helst, men bare når man har lagt alt til rette for å unngå det.  

Hvis du ikke har noen svar på det Roma gjorde i dag, med 88 minutter før man klarte å forme så mye som et angrep - da har du absolutt ingenting å gjøre i en stol som Barcelonas. 

Det er ufattelig skuffende å se spillere som Messi, Iniesta, Pique og ikke minst Suarez spille så dårlig også. Og Umtiti som er en helt annen spiller. For mange kamper i bena kanskje, men det er helt jævlig det de gutta driver med i dag. Pillråtne.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5617
10.04.18 23:53
pregra: Ikveld var en av de få tilfellene Dembele virkelig kunne levert, alt lå til rette. Roma måtte ha mål,står høyt,masse rom å løpe i,isolerte 1-mot-1 situasjoner. Sergi Roberto på kanten var litt av et syn. Jsck of all tradea,master of none. Hva er han bra på egentlig?

Ja, dessuten viste Dembele at han kan bidra begge veier mot Chelsea.

Cobi
CobiInnlegg: 58250
10.04.18 23:57

«Jack of all trades,master of none. Hva er han bra på egentlig?»

Han er bra på å være solid, han gjør jo omtrent aldri en direkte svak kamp og han gjør som regel alltid jobben han blir satt til. Og han er bedre på å være back enn kant. Han burde sett i ettertid spilt back i dag i stedet for Semedo, som er direkte involvert i siste målet og som glipper markeringen da Sharawy holdt på å score like før. Stort steg tilbake etter to gode kamper fra Semedo. 

Dembele var vel en av kampens mer anonyme aktører i helga, det er jo greit å ha i bakhodet det også da. Så er jeg enig i at han godt kunne kommet inn etter timen i dag, i hvert fall i ettertid, men han har ikke akkurat satt Barcelona på hodt denne sesongen han heller, og i mitt hode var det et valg mellom han eller Semedo i dag. Jeg skjønner Valverdes valg, særlig når de samme elleve funka greit mot Roma sist, men han burde gjort grep underveis.

(Innlegget ble redigert 10.04.18 23:59)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
11.04.18 00:03
Knaxern: Dembele. Flopp? Eller blir han ikke brukt rett?

Håper du ikke konstaterer med at han er flopp fordi han ikke gjør noe særlig på de 10 minuttene han kommer innpå.

Problemet er at han ikke blir brukt når han burde bli brukt. 

Ønsker man å bygge opp selvtilliten til en gutt, så er ikke veien til å gjøre det å kaste han innpå på slutten av en kamp når man trenger mål men å utvikle han under rolige omstendigheter(fra start).

I dag var en slik kamp hvor man hadde mulighet til det, for jeg kan banne på at han hadde bidratt mer enn Roberto gjorde i dag.

Dembele er rett og slett et offer for Valverdes feige innstilling i mange kamper.

En kamp man forventer at man skal være litt mer feig(f.eks mot Chelsea når man ledet 1-1 i CL) så startet man Dembele. Riktig nok forsvarlig avgjørelse da Chelsea ville etterlate seg rom, noe de gjorde.(fantastisk kamp imo)

En kamp man forventer at man ikke skal være det (4-1 mot Roma) så velger han å stille feigt. Roma etterlater seg rom i dag også, men i motsetningen til Dembele så er Roberto drit treig og bidrar nada offensivt. Han bidrar til en sikker pasningspiller.
I dag klarte man verken å ettablere noe via pasninger eller bakrom, noe som gjør hele situasjonen om å benke Dembele og ikke slippe han innpå før 80 min! som en utrolig ræva management, for da er det allerede for sent.


Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg