Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Cobi
CobiInnlegg: 58192
10.04.18 23:07

«Piqué på straffesparket da?»

Sånn jeg forstår de nye (i den grad de er nye lenger), er vel gult riktig? Straffen var for øvrig soleklar, la det være sagt.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4931
10.04.18 23:10
Cobi: Gomes er den soleklart mest defensivt solide spilleren på benken (foruten Vermaelen selvsagt, men han var jo aldri aktuell) og er også svært god i hodespillet på defensive dødballer. Og han kom fra en kamp i helga hvor han var god, og traff på 94,9 prosent av pasningene sine. Sånn apropos det å være blant de i troppen som mister ballen mest (over 90% pasningstreff sesongen under ett, ser man bort fra stopperne, er det kun Busquets og Rakitic som topper det).  I den fasen hvor Gomes kom inn, når Iniesta tydeligvis uansett måtte ut (Iniesta var minst like svak i sine 80 minutter som det Gomes var i sine ti i dag), var byttet naturlig nok det. At Dembele kanskje burde kommet inn for Semedo enda tidligere, forandrer ikke det. Aller helst burde Alcacer kommet inn for Suarez, som traff på 52% av pasningene i dag... Av alle ting som gikk galt i dag, var Gomes-byttet laaaangt nede på listen.

Ja, jeg ser sjeldent Gomes bomme på pasninger, men jeg snakker om "å miste ballen". Han mister ballen gjennom dårlig bevegelse før han mottar den, dårlig mottak, dårlig vurdering i dueller. Han er altfor utrygg med ballen til å byttes inn i en sånn kamp. Dersom Barcelona skal legge seg bakpå og leve på fysikk var man dømt til å slippe inn 3-0. Barcelona er ikke gode på dette.

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
10.04.18 23:10

Fuck Messi. Når dager går bra, så er han verdens beste. Når dagen går drit, så går han rundt som en liten bortskjemt emo drittunge å gidder ikke å bevege på kroppen.

Iniesta, takk for alt, men du har blitt en skygge av deg selv. Dra til Kina å tjen velfortjent penger, å legg opp etterpå.

Suarez vet jeg ikke hva jeg skal si om. Ronaldo har spilt 7 mindre kamper i ligaen og har fortsatt mer mål enn han. Og i UCL spilte han 10 kamper og scoret 1 jævla mål.

Eneste måten denne sesongen ender opp bra er hvis vi tar "the double" og Bayern eller Roma på en eller annen måte vinner Champions League. 

Cobi
CobiInnlegg: 58192
10.04.18 23:11

«At ikke RM ledet 2-0/3-0 til pause i el classico kan man takke det faktum at RM var i en elendig periode med VM i sjansesløseri, samt en Messi som utnyttet dette utover i andre omgang.»

Jeg ser du har skrevet dette flere ganger de siste dagene, men det stemmer jo ikke (ang sjansesløsingen).  Tweeten under viser xg-utviklingen i den kampen. Real Madrid skulle statistisk scoret ca et halvt mål til pause. Rent statistisk skulle de aldri ledet den kampen.

https://mobile.twitter.com/11tegen11/status/944583764583374848/photo/1

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6993
10.04.18 23:13

Det Valverde har gjort frem til i dag har vært utmerket, intet mindre. Han tok over et lag i krise og har alle muligheter til å gjennomføre en ligasesong uten tap. Han er også i finalen i cupen. 

Man kan si hva man vil om spillet denne sesongen, men varene har blitt levert resultatmessig. Dette var ikke en sesong der man forventet finspill. Det var heller ikke en sesong der man forventet resultater. Resultater han man imidlertid fått både i ligaen og i cupen. 

Jeg ser at mange klager over lagoppstillingen og lignende i dag. Men dette var ikke grunnen til at man tapte. Grunnen til at man tapte i dag var mentaliteten man gikk inn til kampen med. Lagoppstillingen i seg selv var mer enn god nok til å slå dette Roma-laget også på bortebane. Det var mentaliteten det skortet på. Den som til syvende og sist er ansvarlig for mentaliteten i dette laget er Valverde. Man kan godt feire resten av sesongen, men det som ble levert i dag er det sparken-nivå over, enkelt og greit. Jeg var ikke engang klar over at dette Barcelonalaget hadde et så lavt nivå inne. Man kan rett og slett ikke ha et lag som har et så lavt lavestenivå. 

Det var først på stillingen 2-0 at man i det hele tatt åpnet det ene øyet. Og det var først når Roma hadde gått opp til 3-0 at man i det hele tatt meldte seg inn i kampen. Da var det dessverre for sent. Uavhengig av hva som har vært levert til nå denne sesongen, så må en slik forestilling få konsekvenser. Siden det er mentaliteten det står på, så er det Valverde man bør peke på. Han kan godt sitte ut sesongen som en takk for god innsats i ligaen og i cupen, det skulle bare mangle. Han har levert varene der. 

Man kan imidlertid ikke gå en ny sesong i møte på denne måten. 

VGoth
VGothInnlegg: 14100
10.04.18 23:13
xavi-maestro: Ok, men man har til sammen 10 uavgjort denne sesongen, hvorav flere av dem kun er ren flaks. I tillegg har man flere seire som er sterkt preget av flaks.

Dette er da slettes ikke noe nytt. Barcelona har seilt på en flaksebølge i godt over et tiår.

GetIn
GetInInnlegg: 1011
10.04.18 23:13
Pwnez: Bayern eller Roma på en eller annen måte vinner Champions League.

Ikke Barca .... ? - Du sa jo de var alt i semi jo ....

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
10.04.18 23:15
GetIn: Ikke Barca .... ? - Du sa jo de var alt i semi jo ....

Som 95 % av alle andre Barca fans også gjor. Skal Pool fans stalke meg nå? Piss off

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4931
10.04.18 23:16
VGoth: Dette er da slettes ikke noe nytt. Barcelona har seilt på en flaksebølge i godt over et tiår.

Det er like dumt å si som at Ronaldo i over et tiår har seilt på en flaksebølge og derfor scoret så mange mål. Når utvalget er over et tiår, er det ikke flaks. Èn sesong - der kan man snakke om flaks.

Cobi
CobiInnlegg: 58192
10.04.18 23:17

Enig i hvert eneste ord, hvert eneste komma og hvert eneste punktum, Bølgenisse.

Hallogallo
HallogalloInnlegg: 10451
10.04.18 23:18
Cobi: Sånn jeg forstår de nye (i den grad de er nye lenger), er vel gult riktig?

Ok.

Fazio skulle selvsagt hatt sitt andre gule for fellinga på Iniesta, ja.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4931
10.04.18 23:19
Cobi: «At ikke RM ledet 2-0/3-0 til pause i el classico kan man takke det faktum at RM var i en elendig periode med VM i sjansesløseri, samt en Messi som utnyttet dette utover i andre omgang.» Jeg ser du har skrevet dette flere ganger de siste dagene, men det stemmer jo ikke (ang sjansesløsingen).  Tweeten under viser xg-utviklingen i den kampen. Real Madrid skulle statistisk scoret ca et halvt mål til pause. Rent statistisk skulle de aldri ledet den kampen. https://mobile.twitter.com/11tegen11/status/944583764583374848/photo/1

Disse programmene kontrollerer ikke for graden av sjanser. "Simulating all shots". Tok den høyde for at Ronaldo helt upresset bommet ballen fra 11 meter for eksempel?

Du får mye mer forståelse over situasjonen ved faktisk å se på sjansene. Det er på grensen til komisk at de ikke ledet til pause.

https://www.youtube.com/watch?v=JOaiM2asS_8

(Innlegget ble redigert 10.04.18 23:19)

Straya
StrayaInnlegg: 4829
10.04.18 23:20
Bølgenisse: Det Valverde har gjort frem til i dag har vært utmerket, intet mindre. Han tok over et lag i krise og har alle muligheter til å gjennomføre en ligasesong uten tap. Han er også i finalen i cupen.

Nå heier jeg ikke på Barcelona og fikk dessverre heller ikke sett kampen i kveld (må uttale meg på generelt basis), men for meg virker det helt utrolig å starte med dette for deretter å mene at han bør være ferdig etter sesongen. Ingen enkeltkamp uansett hvor dårlig den måtte være kan veie opp for det du skriver her.

VGoth
VGothInnlegg: 14100
10.04.18 23:20
xavi-maestro: Det er like dumt å si som at Ronaldo i over et tiår har seilt på en flaksebølge og derfor scoret så mange mål. Når utvalget er over et tiår, er det ikke flaks. Èn sesong - der kan man snakke om flaks.

Enkle ord fra en enkel sjel. Jeg foreslår at du tenker litt før du skriver, det kan umulig stå så dårlig til.

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6542
10.04.18 23:22

Det blir hardt for Barca å reise seg nå. Har man noen nye Xavier, Iniestaer etc på vei?

Eller må man bruker flere milliarder på Coutinhoer og Demebeler?

Vanskelig å ikke fryde seg over at Barca ryker ut, med den grisekjedelig fotballen dere produserer, tidenes stilleste publikum, dommerhjelp osv. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6993
10.04.18 23:22
Straya: Nå heier jeg ikke på Barcelona og fikk dessverre heller ikke sett kampen i kveld (må uttale meg på generelt basis), men for meg virker det helt utrolig å starte med dette for deretter å mene at han bør være ferdig etter sesongen. Ingen enkeltkamp uansett hvor dårlig den måtte være kan veie opp for det du skriver her.

Da foreslår jeg at du ser kampen og heller gjør deg opp en mening etter å ha sett kampen ;-)

Straya
StrayaInnlegg: 4829
10.04.18 23:26
Bølgenisse: Da foreslår jeg at du ser kampen og heller gjør deg opp en mening etter å ha sett kampen ;-)

Som nevnt skriver jeg det jo med et visst forbehold. Men jeg har aldri noensinne sett et lag gjøre en så dårlig prestasjon at det veier opp for den sesongen du beskrev. Og jeg holder med AaFK, så det har jo blitt noen svake prestasjoner for å si det mildt :P

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4931
10.04.18 23:26
Bølgenisse: Det Valverde har gjort frem til i dag har vært utmerket, intet mindre. Han tok over et lag i krise og har alle muligheter til å gjennomføre en ligasesong uten tap. Han er også i finalen i cupen.  Man kan si hva man vil om spillet denne sesongen, men varene har blitt levert resultatmessig. Dette var ikke en sesong der man forventet finspill. Det var heller ikke en sesong der man forventet resultater. Resultater han man imidlertid fått både i ligaen og i cupen.  Jeg ser at mange klager over lagoppstillingen og lignende i dag. Men dette var ikke grunnen til at man tapte. Grunnen til at man tapte i dag var mentaliteten man gikk inn til kampen med. Lagoppstillingen i seg selv var mer enn god nok til å slå dette Roma-laget også på bortebane. Det var mentaliteten det skortet på. Den som til syvende og sist er ansvarlig for mentaliteten i dette laget er Valverde. Man kan godt feire resten av sesongen, men det som ble levert i dag er det sparken-nivå over, enkelt og greit. Jeg var ikke engang klar over at dette Barcelonalaget hadde et så lavt nivå inne. Man kan rett og slett ikke ha et lag som har et så lavt lavestenivå.  Det var først på stillingen 2-0 at man i det hele tatt åpnet det ene øyet. Og det var først når Roma hadde gått opp til 3-0 at man i det hele tatt meldte seg inn i kampen. Da var det dessverre for sent. Uavhengig av hva som har vært levert til nå denne sesongen, så må en slik forestilling få konsekvenser. Siden det er mentaliteten det står på, så er det Valverde man bør peke på. Han kan godt sitte ut sesongen som en takk for god innsats i ligaen og i cupen, det skulle bare mangle. Han har levert varene der.  Man kan imidlertid ikke gå en ny sesong i møte på denne måten.

Utenom enkelte horrible bytter, har jeg lite å utsette på Valverde denne sesongen. Det man må forstå, er at dette laget er mye dårligere enn det resultatene - som er sterkt preget av flaks og tilfeldigheter ved flere anledninger - ikke har CL-gull kvalitet.

Det jeg synes det virker som at mange overser, er at Barcelona slipper til mange sjanser, og derfor ikke er solide defensivt - til tross for 0 tap i ligaen. Lag som ikke har tapt er gjerne gjerrige bakover og kalkulerende når de holder til uavgjort. Det er ikke Barcelona. De har hatt flaks bakover, og en mirakelmann fremover. Dette holder ikke over lang tid.

Folk ønsket seg RM i semifinalen. Hjelp og trøste sier jeg bare!

Royu
RoyuInnlegg: 10240
10.04.18 23:26

Om det ikke stod på lagoppstilling (samme lagoppstilling man valgte å stille mot Roma sist, som på ingen måter spilte man en nydelig kamp da heller). Strengt tatt burde det allerede vært et tegn på at endringer burde gjøres allerede i den kampen for det var utrolig tamme greier.

Man velger også å stille mer eller mindre toppet mot Leganes? Hvorfor? 

Man står omtrent hele kampen å slår lange baller på Suarez eller Roberto i bakrom. 
Robert i bakrom. Han bidro absolutt ingenting. 

En spiller som Dembele har mye mer kreativitet, fart og evne til å skape noe. Det manglet man i kveld(flere ting enn det) men det var planløst og tamt. En spiller som Dembele burde ha kommet innpå rundt 50-60 min eller aller helst startet. Man skaper omtrent ingenting, fordi man hadde ingen å spille på topp som klarte å holde på ballen. Løsningen var å banke den opp på Suarez.

Han kunne mye heller spilt i forsvar, men man gir bort kreativiteten for ekstra pasninger. Pasninger man ikke engang klarte å etablere.

Roberto sammen med Suarez var banens soleklart dårligst. Det burde gi et ganske klart klar signal om at Roberto ikke er god nok til å spille midtbane. Det at han ikke blir byttet ut heller sier det meste.

(Innlegget ble redigert 10.04.18 23:29)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4931
10.04.18 23:27
VGoth: Enkle ord fra en enkel sjel. Jeg foreslår at du tenker litt før du skriver, det kan umulig stå så dårlig til.

"ok".

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4931
10.04.18 23:28
SuperJoeCole: Det blir hardt for Barca å reise seg nå. Har man noen nye Xavier, Iniestaer etc på vei? Eller må man bruker flere milliarder på Coutinhoer og Demebeler? Vanskelig å ikke fryde seg over at Barca ryker ut, med den grisekjedelig fotballen dere produserer, tidenes stilleste publikum, dommerhjelp osv.

Ja, Artur er på vei.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6993
10.04.18 23:31
Straya: Som nevnt skriver jeg det jo med et visst forbehold. Men jeg har aldri noensinne sett et lag gjøre en så dårlig prestasjon at det veier opp for den sesongen du beskrev. Og jeg holder med AaFK, så det har jo blitt noen svake prestasjoner for å si det mildt :P

Det hadde vel egentlig ikke jeg heller. 

Cobi
CobiInnlegg: 58192
10.04.18 23:33

«Disse programmene kontrollerer ikke for graden av sjanser. "Simulating all shots". Tok den høyde for at Ronaldo helt upresset bommet ballen fra 11 meter for eksempel?

Du får mye mer forståelse over situasjonen ved faktisk å se på sjansene. Det er på grensen til komisk at de ikke ledet til pause.

https://www.youtube.com/watch?v=JOaiM2asS_8»

Akkurat Ronaldo-bommen skal jeg ikke si sikkert om regnes, men den er unntaket. De andre juseres jo for hvor store sjansene er, det er jo hele poenget. Paulinhos sjanse er sannsynligvis den omgangens største, mens Benzemas og Suarez’ heading nok er rimelig like. Skuddet fra Ronaldo fra skrått hold er en liten sjanse.

Det er ikke en eneste veldig stor målsjanse fra Real Madrid i den omgangen der. Om de hadde scoret tre mål hadde det vært helt, helt unormalt. Uavgjort var et noenlunde greit resultat til pause.

SuperJoeCole
SuperJoeColeInnlegg: 6542
10.04.18 23:35
xavi-maestro: Ja, Artur er på vei.

€40 mill. Er han løsningen? Den nye Iniesta?

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4931
10.04.18 23:44
Cobi: «Disse programmene kontrollerer ikke for graden av sjanser. "Simulating all shots". Tok den høyde for at Ronaldo helt upresset bommet ballen fra 11 meter for eksempel? Du får mye mer forståelse over situasjonen ved faktisk å se på sjansene. Det er på grensen til komisk at de ikke ledet til pause. https://www.youtube.com/watch?v=JOaiM2asS_8» Akkurat Ronaldo-bommen skal jeg ikke si sikkert om regnes, men den er unntaket. De andre juseres jo for hvor store sjansene er, det er jo hele poenget. Paulinhos sjanse er sannsynligvis den omgangens største, mens Benzemas og Suarez’ heading nok er rimelig like. Skuddet fra Ronaldo fra skrått hold er en liten sjanse. Det er ikke en eneste veldig stor målsjanse fra Real Madrid i den omgangen der. Om de hadde scoret tre mål hadde det vært helt, helt unormalt. Uavgjort var et noenlunde greit resultat til pause.

På hvilken måte kontrollerer programmet for graden av sjanse? Headingen til Paulinho (som jeg antar du sikter til) er en mye vanskeligere situasjon å score i enn Benzema sin. Ronaldo sitt skudd fra skrått hold er lettere enn Suarez sitt skudd, pga hvor motspillerne befinner seg, og på grunn av vinkelen ballen kommer i forhold til løpebanen til spilleren. Enig i at 3-0 hadde vært voldsom uttelling, men at de ikke ledet står jeg ved at er flaks.

(Innlegget ble redigert 10.04.18 23:46)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4931
10.04.18 23:45
SuperJoeCole: €40 mill. Er han løsningen? Den nye Iniesta?

Ja, ja og nei. Du finner ikke en ny Iniesta. Likevel kan man dominere. Barcelona 14/15 var ikke avhengig av Xavi, men var et hinsides godt lag.

Knaxern
KnaxernInnlegg: 43662
10.04.18 23:46

Dembele.

Flopp? Eller blir han ikke brukt rett?

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4931
10.04.18 23:46
Knaxern: Flopp? Eller blir han ikke brukt rett?

Utvilsomt en flopp, men det er ikke hele forklaringen.

pregra
pregraInnlegg: 8563
10.04.18 23:52

Ikveld var en av de få tilfellene Dembele virkelig kunne levert, alt lå til rette. Roma måtte ha mål,står høyt,masse rom å løpe i,isolerte 1-mot-1 situasjoner. Sergi Roberto på kanten var litt av et syn. Jack of all trades,master of none. Hva er han bra på egentlig?

(Innlegget ble redigert 10.04.18 23:52)

Cobi
CobiInnlegg: 58192
10.04.18 23:53

«På hvilken måte kontrollerer programmet for graden av sjanse? Headingen til Paulinho (som jeg antar du sikter til) er en mye vanskeligere situasjon å score i enn Benzema sin. Ronaldo sitt skudd fra skrått hold er lettere enn Suarez sitt skudd, pga hvor motspillerne befinner seg, og på grunn av vinkelen ballen kommer i forhold til løpebanen til spilleren. Enig i at 3-0 hadde vært voldsom uttelling, men at de ikke ledet står jeg ved at er flaks.»

Jeg har ikke utregningsformlene foran meg, om det er de du spør etter. 

Jeg snakket om volleyen til Paulinho, når han stikker i bakrom. Fri avslutning, om enn uten helt kontroll på ballen, fra 7-8 meter litt skrått. Uten en meget bra redning kunne den fort gått inn. Og så snakket jeg om headingen til Suarez vs headingen til Benzema. Suarez’ heading er nok litt mer presset, men de er likevel rimelig sammenlignbare.

Her har du den statistiske ligatabellen i Spania. Barca skulle sluppet inn litt mer, ja, men slipper likevel til minst i ligaen. At Real Madrid har fått kraftig underbetalt denne sesongen er for øvrig noe både jeg og andre har påpekt lenge. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg