Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Kubala
KubalaInnlegg: 8022
10.04.18 23:53

Noen ganger burde fotball vært som FM. Ydmykelse = avslutt spill og hent tidligere save. 2006 eller 2010 eller noe sånt. 

Helt enig med deg Bølgenisse, og jeg vil ha protokollført at jeg var inne på noe lignende i mitt påtenkte innlegg som ble borte i en refresh-manøver på nettleseren. Dessverre for Valverde har det ofte like mye å si hvordan man taper som at man taper. Man kan tilgi et tap for hvem som helst, men bare når man har lagt alt til rette for å unngå det.  

Hvis du ikke har noen svar på det Roma gjorde i dag, med 88 minutter før man klarte å forme så mye som et angrep - da har du absolutt ingenting å gjøre i en stol som Barcelonas. 

Det er ufattelig skuffende å se spillere som Messi, Iniesta, Pique og ikke minst Suarez spille så dårlig også. Og Umtiti som er en helt annen spiller. For mange kamper i bena kanskje, men det er helt jævlig det de gutta driver med i dag. Pillråtne.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5201
10.04.18 23:53
pregra: Ikveld var en av de få tilfellene Dembele virkelig kunne levert, alt lå til rette. Roma måtte ha mål,står høyt,masse rom å løpe i,isolerte 1-mot-1 situasjoner. Sergi Roberto på kanten var litt av et syn. Jsck of all tradea,master of none. Hva er han bra på egentlig?

Ja, dessuten viste Dembele at han kan bidra begge veier mot Chelsea.

Cobi
CobiInnlegg: 58243
10.04.18 23:57

«Jack of all trades,master of none. Hva er han bra på egentlig?»

Han er bra på å være solid, han gjør jo omtrent aldri en direkte svak kamp og han gjør som regel alltid jobben han blir satt til. Og han er bedre på å være back enn kant. Han burde sett i ettertid spilt back i dag i stedet for Semedo, som er direkte involvert i siste målet og som glipper markeringen da Sharawy holdt på å score like før. Stort steg tilbake etter to gode kamper fra Semedo. 

Dembele var vel en av kampens mer anonyme aktører i helga, det er jo greit å ha i bakhodet det også da. Så er jeg enig i at han godt kunne kommet inn etter timen i dag, i hvert fall i ettertid, men han har ikke akkurat satt Barcelona på hodt denne sesongen han heller, og i mitt hode var det et valg mellom han eller Semedo i dag. Jeg skjønner Valverdes valg, særlig når de samme elleve funka greit mot Roma sist, men han burde gjort grep underveis.

(Innlegget ble redigert 10.04.18 23:59)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
11.04.18 00:03
Knaxern: Dembele. Flopp? Eller blir han ikke brukt rett?

Håper du ikke konstaterer med at han er flopp fordi han ikke gjør noe særlig på de 10 minuttene han kommer innpå.

Problemet er at han ikke blir brukt når han burde bli brukt. 

Ønsker man å bygge opp selvtilliten til en gutt, så er ikke veien til å gjøre det å kaste han innpå på slutten av en kamp når man trenger mål men å utvikle han under rolige omstendigheter(fra start).

I dag var en slik kamp hvor man hadde mulighet til det, for jeg kan banne på at han hadde bidratt mer enn Roberto gjorde i dag.

Dembele er rett og slett et offer for Valverdes feige innstilling i mange kamper.

En kamp man forventer at man skal være litt mer feig(f.eks mot Chelsea når man ledet 1-1 i CL) så startet man Dembele. Riktig nok forsvarlig avgjørelse da Chelsea ville etterlate seg rom, noe de gjorde.(fantastisk kamp imo)

En kamp man forventer at man ikke skal være det (4-1 mot Roma) så velger han å stille feigt. Roma etterlater seg rom i dag også, men i motsetningen til Dembele så er Roberto drit treig og bidrar nada offensivt. Han bidrar til en sikker pasningspiller.
I dag klarte man verken å ettablere noe via pasninger eller bakrom, noe som gjør hele situasjonen om å benke Dembele og ikke slippe han innpå før 80 min! som en utrolig ræva management, for da er det allerede for sent.


xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5201
11.04.18 00:06
Cobi: «På hvilken måte kontrollerer programmet for graden av sjanse? Headingen til Paulinho (som jeg antar du sikter til) er en mye vanskeligere situasjon å score i enn Benzema sin. Ronaldo sitt skudd fra skrått hold er lettere enn Suarez sitt skudd, pga hvor motspillerne befinner seg, og på grunn av vinkelen ballen kommer i forhold til løpebanen til spilleren. Enig i at 3-0 hadde vært voldsom uttelling, men at de ikke ledet står jeg ved at er flaks.» Jeg har ikke utregningsformlene foran meg, om det er de du spør etter.  Jeg snakket om volleyen til Paulinho, når han stikker i bakrom. Fri avslutning, om enn uten helt kontroll på ballen, fra 7-8 meter litt skrått. Uten en meget bra redning kunne den fort gått inn. Og så snakket jeg om headingen til Suarez vs headingen til Benzema. Suarez’ heading er nok litt mer presset, men de er likevel rimelig sammenlignbare. Her har du den statistiske ligatabellen i Spania. Barca skulle sluppet inn litt mer, ja, men slipper likevel til minst i ligaen. At Real Madrid har fått kraftig underbetalt denne sesongen er for øvrig noe både jeg og andre har påpekt lenge.

Jeg finner ikke noen heading fra Suarez i første omgang? Volleyen er jeg enig i at er en stor sjanse.

Misforstå meg rett, jeg er enig i at slike programmer tilfører ny og interessant informasjon, som eliminerer en x-andel av tilfeldigheter og derfor reflekterer hva som har skjedd mer presist enn den faktiske tabellen.

Likevel er det garantert, uten at jeg har satt meg inn i algoritmene, at den også overser mange tilfeldigheter. Jeg antar for eksempel at den kun tar høyde for sjanser som har blitt avsluttet. Det er en stor andel sjanser som ikke avsluttes i fotball.

Cobi
CobiInnlegg: 58243
11.04.18 00:16

My bad, det var Paulinho som hadde headingen også, ikke Suarez.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5201
11.04.18 00:21
Cobi: My bad, det var Paulinho som hadde headingen også, ikke Suarez.

Jeg synes ikke den er like stor som Benzema sin. Benzema har en lettere innfallsvinkel i forhold til mål, og innlegget kommer i større fart, noe som gjør det lettere å få kraft bak den.

Messi98
Messi98Innlegg: 359
11.04.18 00:57

Man ser vel idag at vi mangler en skikkelig kaptein, laget mangler sjel, og ingen tar ansvar når innsatsen er så laber. Dette her ville aldri Puyol gått med på. 

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
11.04.18 08:48

Umtiti gikk fra verdens beste CB til Lovren mot Tottenham. Lurer på om transfer ryktene spinner rundt i hodet hans de siste ukene...

Roaldsoey
RoaldsoeyInnlegg: 78
11.04.18 09:29
Messi98: Man ser vel idag at vi mangler en skikkelig kaptein, laget mangler sjel, og ingen tar ansvar når innsatsen er så laber. Dette her ville aldri Puyol gått med på.

Eller Mascherano for den saks skyld..

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
11.04.18 10:18

Sånn dagen derpå: Hva er sjansen for at Valverde får sparken? Deres erkerival sparket vel Capello pga. antifotball til tross for titler og gode resultater. La Liga-tittel er i boks og Barca kan gå ubeseiret gjennom hele sesongen. Vil blemmen mot Roma være avgjørende her? 

_Ghost_
_Ghost_Innlegg: 4482
11.04.18 10:26
PerryAnnunziata: Hva er sjansen for at Valverde får sparken? Deres erkerival sparket vel Capello pga. antifotball til tross for titler og gode resultater. La Liga-tittel er i boks og Barca kan gå ubeseiret gjennom hele sesongen. Vil blemmen mot Roma være avgjørende her?

Liten. Kan ikke sammenlignes med Capello som vant med en latterlig lav poengsum. Barcelona er tålmodige, og sparker ikke en trener med seriegull og (mest sannsynlig) cupgull. Ser ikke hvem som skal ta over heller. 

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
11.04.18 10:29
_Ghost_: Ser ikke hvem som skal ta over helle

Thomas Tuchel

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3185
11.04.18 10:34

Barcelona må tenke på å kvitte seg med Messi ettervdenne sesongen. Ja ha han har gjort ufattelig mye for Barca gjennom mange år, men ingenting varer evig. Han har vært direkte elendig i tre kvarfinaøer på rad nå og akkurat som igår virker hN helt umotivert når laget sliter. Det er ikke godt nok når fra en spiller som har en lønn på over 300 millioner kroner. Det han leverte igår var sjokkerende greier pg jeg har fullstendig mistet respekten for han.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
11.04.18 10:35
Blaugrana_007: Barcelona må tenke på å kvitte seg med Messi ettervdenne sesongen.

LOLOLOLOL

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
11.04.18 10:35
Pwnez: Thomas Tuchel

Har du hjerne?

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
11.04.18 10:38
Blaugrana_007: Barcelona må tenke på å kvitte seg med Messi

Er enig han spilte som en emo igår (noe han er kjent for når det ikke går veien på banen), men uten han så hadde vi vært bak Atletico i ligaen, ute av Copa Del Rey mot Espanyol og gått ut mot Chelsea i åttendelsfinalen.

Sikker du troller, men han trenger mental hjelp, og det raskt.

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
11.04.18 10:39
gurglebassen: Har du hjerne?

Takk for at du fikk meg til å endre mening, mr spør om å spise gris på barcelona forum. Gå vekk troll

Blaugrana_007
Blaugrana_007Innlegg: 3185
11.04.18 10:41

Nei jeg troller ikke. Jeg er bare utrolig oppgitt over hans bidrag når ting går ikke etter planen, særlig i cl. Det kan vær et genislt trekk å selge Messi og kjøpe flere toppspillere som blør for drakta.

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
11.04.18 10:45
Blaugrana_007: blør for drakta

Ja, for det er ikke Messi som har har tatt laget på skuldrene å vunnet kamper når vi har spilt middelmådig. Vet at du liker Ronaldo, men så ikke han hjelpe laget når Madrid ikke fikk det til i ligaen.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
11.04.18 10:45
Pwnez: Takk for at du fikk meg til å endre mening, mr spør om å spise gris på barcelona forum. Gå vekk troll

God i norsk du.

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
11.04.18 10:54
gurglebassen: God i norsk du.

Hva er det som viser at jeg ikke er god i norsk der lol? Tenk å ha så lite liv at du bestemmer deg for å trolle på VGD av ALLE plasser på internett.

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
11.04.18 10:55
Pwnez: Hva er det som viser at jeg ikke er god i norsk der lol? Tenk å ha så lite liv at du bestemmer deg for å trolle på VGD av ALLE plasser på internett.

Hvor er du fra brur? Türk?

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
11.04.18 10:58

Igjen, så klarer du ikke å svare på spørsmålet. Det her blir for lett gutt, jeg vet du prøver å få ut en reaksjon av meg, men er ikke geek nok til å reagere på trolling her inne :)

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
11.04.18 11:02

Hva er din favorite kebab?

Pwnez
PwnezInnlegg: 239
11.04.18 11:05
gurglebassen: Hva er din favorite kebab?

Når jeg går innom den nærmeste kebabsjappen, så tar jeg alltid kebabrull med brød, kebabkjøtt, salat og saus. Den er deilig, min turkiske venn =)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2142
11.04.18 11:11
Bølgenisse: Det Valverde har gjort frem til i dag har vært utmerket, intet mindre. Han tok over et lag i krise og har alle muligheter til å gjennomføre en ligasesong uten tap. Han er også i finalen i cupen.  Man kan si hva man vil om spillet denne sesongen, men varene har blitt levert resultatmessig. Dette var ikke en sesong der man forventet finspill. Det var heller ikke en sesong der man forventet resultater. Resultater han man imidlertid fått både i ligaen og i cupen.  Jeg ser at mange klager over lagoppstillingen og lignende i dag. Men dette var ikke grunnen til at man tapte. Grunnen til at man tapte i dag var mentaliteten man gikk inn til kampen med. Lagoppstillingen i seg selv var mer enn god nok til å slå dette Roma-laget også på bortebane. Det var mentaliteten det skortet på. Den som til syvende og sist er ansvarlig for mentaliteten i dette laget er Valverde. Man kan godt feire resten av sesongen, men det som ble levert i dag er det sparken-nivå over, enkelt og greit. Jeg var ikke engang klar over at dette Barcelonalaget hadde et så lavt nivå inne. Man kan rett og slett ikke ha et lag som har et så lavt lavestenivå.  Det var først på stillingen 2-0 at man i det hele tatt åpnet det ene øyet. Og det var først når Roma hadde gått opp til 3-0 at man i det hele tatt meldte seg inn i kampen. Da var det dessverre for sent. Uavhengig av hva som har vært levert til nå denne sesongen, så må en slik forestilling få konsekvenser. Siden det er mentaliteten det står på, så er det Valverde man bør peke på. Han kan godt sitte ut sesongen som en takk for god innsats i ligaen og i cupen, det skulle bare mangle. Han har levert varene der.  Man kan imidlertid ikke gå en ny sesong i møte på denne måten.

Jeg er enig i veldig mye av det som blir skrevet her, men ikke konklusjonen. At det var instillingen i går som felte oss er ganske spot on og her må Valverde ta på seg mye av skylden. Men skylden er ikke utelukkende Valverdes, for her må også spillerne ta mer ansvar. Var det en eneste spiller som leverte godkjent ? For meg kun Rakitic. 

Men tilbake til Valverde. Og som du sier, så har veldig mye av det han har gjort frem til i går vært utmerket. Han tok over et lag i krise og faktisk levert så godt at vi har begynt å få veldig høye forvetninger, igjen. Men ser vi nærmere på forutsetningene ute i Europa, så var det kun et tidsspørsmål før vi skulle ryke. Det var jo allerede mer eller mindre annonsert blant flere at vi kom til å ryke i semien uansett motstander. Da kan vi like greit ryke i kvarten mot et fremragende Roma som var aldeles strålende over to kamper og få fram alt grumset. 

Men tilbake til forutsetningene. I fjor gikk vi helt mirakuløst videre fra åttendelsfinalen, men dette var på mange måter like mye PSG sin fortjeneste som det var Barcelonas. Det så vi også i kampene mot Juventus hvor man ble totalt avkledd igjen. Likevel er forventningene mye høyere enn det vi leverte i fjor. Har vi noen grunn til det ? Sånn egentlig ? Vi mistet den nye ledestjernen, som totalt snudde opp ned på transfersommeren 2017. Det ble jobbet intenst med erstattere, men den ene kom ikke i tide, den andre ble langtidsskadet x2. Man kan gjerne kritisere at man ikke hadde en slags plan B for Coutinho, men at man fortsetter å jobbe mot det man vurderer som riktig mann, selv om det tar litt lenger tid og mer penger enn det man opprinnelig ønsket er jo egentlig bra. I verste fall hadde vi hentet en Coutinho-B som verken var god nok i går eller i fremtiden.

Man kan gjerne si at det mye tidligere blitt funnet en erstatter for Iniesta. For det var virkelig tydelig i går at vi ikke hadde en mann på midtbanen som kunne ta litt over kampen og holde ballen i laget. Men dette kan man ikke laste Valverde for. Det ble jo gjort et forsøk på Verratti, så det var tydeligvis på agendaen, men da alt ble snudd på hodet med Neymar, så fikk vi naturlig nok andre prioriteringer. At man i tillegg har tidligere har bommet på mange forsøk (Turan, D.Suarez, Gomes osv), det kan Valverde heller ikke lastes for. 

Alt i alt, for meg blir det veldig feil å ikke gi Valverde mer tid. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
11.04.18 11:43

Ja, Valverde har fått resultater. MEN fotballen som har vært spilt i lange stunder er helt krise. Den er ikke Barcelona verdig. Vi er defensive, gråe, kjedelige og alt avhenger av at Messi har dagen. Dette er Valverdes feil. 

Dessuten fortsetter han å gi klippekort til spillere som er helt elendige (Suarez) og har jo fader meg ikke en plan for en spiller som har kostet oss €100 millioner. 

Han må vekk. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
11.04.18 11:45

Dessuten begynner jeg å bli mektig lei av Suarez og hans oppførsel på banen. Bare se hvordan han reagerer når Dembele gjør en feil. Han får jo huden full. 

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24604
11.04.18 11:49

Hvordan går det med royu i dag? VGD’s snåsamann kan vel ikke tro sine egne øyne nå som både Barca og Pep er slått ut og ræva Liverpool er i semien.

Klikk for å gå tilbake til toppen