Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Cobi
CobiInnlegg: 58192
27.04.18 13:50

Da var det slutt. Den vakreste fotballspilleren moderne fotball har sett forlater den store scenen på topp og drar etter alle solemerker til Kina.

En gråtende Iniesta sitter nå og forteller at dette er hans siste sesong i Barcelona. Blanke øyne på Pique og Sergi Roberto i salen også, gitt.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4947
27.04.18 13:59
Kokuhaku: Måtte gå inn på youtube for å mimre litt, og i denne fine videoen fant jeg et klipp jeg har lett forgjeves etter tidligere. Det han gjør rundt 1:25 er kanskje det mest sexy jeg har sett på en fotballbane. https://www.youtube.com/watch?v=8KM-NrvuPwc

Utrolig trist at han forsvinner selvsagt. Synes også det er utrolig synd, da han hadde hatt så mye mer å tilføre laget. Med inntoget av Artur vil man ha dekket opp for Iniesta, noe som kunne gitt han langt mer hvile og dermed prestert på sitt beste de gangene han skulle tjenestegjort.

Likevel, dersom man klarer å omskolere Coutinho til en mer sentral midtbanerolle, samtidig som man nå får Artur, vil jeg si at man har klart å dekke opp ganske greit for Iniesta.

Det er likevel umulig å fylle hele det tomrommet, da det er uendelig stort..

Cobi
CobiInnlegg: 58192
27.04.18 14:02

Får nå først se om/når Arthur kommer, før man legger han inn i alskens lagoppstillinger... Han er ikke kjøpt, og senest denne uken melder EMD at det fortsatt pågår diskusjoner internt om han skal hentes eller ei.

EDIT: Iniesta var forresten helt tydelig på at han aldri skal spille mot Barca og at det derfor er helt uaktuelt med en ny klubb i Europa. Har jo vært snakket om bl.a Pep og City, men den legger han nå helt dødt.

(Innlegget ble redigert 27.04.18 14:04)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 4947
27.04.18 14:15

Jeg trodde avtalen var spikret for lengst jeg. Det er i hvertfall helt nødvendig å hente minst èn spiller av den typen og av den kvalitet. Dersom man bare henter èn, må Coutinho omskoleres, hvis ikke har man ikke nok ballspillere med evnen til å løse opp trange situasjoner sentralt på midtbanen.

At akademiet har noen å by på i den sammenheng, som kan gå inn allerede fra høsten, har jeg ikke sett tegn til - dog er jeg ikke den som dykker dypest i La Masia for tiden.

Cobi
CobiInnlegg: 58192
bbc
bbcInnlegg: 553
27.04.18 14:31

Haha, når Sylvinho løper etter Pep og skriker cambio cambio :D

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4198
27.04.18 14:46
Cobi: I anledningen: https://www.youtube.com/watch?v=Mg9PBpfTw9g

Herregud. Jeg har aldri vært i nærheten av å reagere som jeg gjorde etter den skåringen. Ble helt rabiat; kastet ting på tv-en til kompisen jeg så kamp hos og slo i veggen - godt jeg ikke var sterkere for da hadde det blitt en dyr regning.

Det var en rar reaksjon som speilet fem år med hat overfor Chelsea, psykopaten Mourinho og de feite hoverende Chelsea-supporterene fra en tidligere skoleklassen. Og selvfølgelig glede på vegne av klubben og at det var Iniesta som skåret.

Cobi
CobiInnlegg: 58192
27.04.18 15:33
xavi-maestro: Jeg trodde avtalen var spikret for lengst jeg. Det er i hvertfall helt nødvendig å hente minst èn spiller av den typen og av den kvalitet. Dersom man bare henter èn, må Coutinho omskoleres, hvis ikke har man ikke nok ballspillere med evnen til å løse opp trange situasjoner sentralt på midtbanen.
At akademiet har noen å by på i den sammenheng, som kan gå inn allerede fra høsten, har jeg ikke sett tegn til - dog er jeg ikke den som dykker dypest i La Masia for tiden.

Man har en "Yerry Mina-avtale", hvor Barcelona har betalt €4 millioner for en opsjon om å hente han for en fastsatt sum i januar 2019. Man kan velge å benytte denne opsjonen eller man kan velge å ikke gjøre det, og da vil de €4 millionene være penger i dass. I følge EMD diskuteres det visstnok fortsatt om han bør hentes, eller om det heller bør hentes en mer fysisk sterk midtbanespiller... I følge Sport er dette derimot bare vas, de mener han uansett kommer og at diskusjonen går på om han hentes nå til sommeren (da må man forhandle med Gremio, tilsvarende som man måtte med Palmeiras da Mina ble hentet et halvt år før han skulle, pga Mascherano-avskjeden) eller i januar.

Akademiet kan by på Aleña.

Cobi
CobiInnlegg: 58192
27.04.18 15:35
Kokuhaku: Herregud. Jeg har aldri vært i nærheten av å reagere som jeg gjorde etter den skåringen. Ble helt rabiat; kastet ting på tv-en til kompisen jeg så kamp hos og slo i veggen - godt jeg ikke var sterkere for da hadde det blitt en dyr regning.

#metoo.

Var dessverre et bilde som tydeligvis hadde hengt på veggen der jeg slo, og ingen hadde tenkt på at det var lurt å fjerne spikeren bildet hang på. Ikke store skaden, men jeg satt med et papir og tørka blod de siste minuttene av kampen. 

andwez
andwezInnlegg: 11307
27.04.18 15:51

Iniesta tror jeg må ha en slags uoffisiell verdensrekord i å spille utrolig gode finaler. Greit nok at han sikkert er den spilleren med flest finaler i tillegg, men karen var jo stort sett aldri noe lavere enn 8-9/10. Helt utrolig. 

grock19
grock19Innlegg: 83134
27.04.18 15:59

Hadde en grei timing i en semifinale en gang også, selv om det var en nordmann som  stjal showet.

 

FABI0
FABI0Innlegg: 283
27.04.18 16:16

Legende. For en legende. Jeg husker fortsatt kampen da han kom innpå og gjorde sin debut. Han hadde en viss hype i forkant for oss som fulgte La Masia på den tiden, men det var jo ikke mulig å se akademikamper i samme grad da som nå. Så noe ubeskrevet var han for meg.

Men frem til denne dag er det bare Iniesta og Messi i Barcelona som jeg umiddelbart har sett fremtidige verdensstjerner i etter bare noen minutter på banen. 

Trist å se at trioen Xavi, Iniesta og Busquets begynner å nærme seg utvisket, men utrolig takknemlig for at jeg har fått sett absolutt alle minuttene disse har spilt i Barca. Rett og slett pur midtbanekunst både kollektivt og individuelt, og i mine øyme det nærmeste man kommer fotballnirvana.

(Innlegget ble redigert 27.04.18 16:18)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
27.04.18 17:02

Ord blir små om denne karen. En teknikk som på mange måter ser så enkelt ut, men samtidig er såå effektivt. Han er på mange måter selve definisjonen på teknikk. 

Som med mange andre så er det målet mot Chelsea som sitter sterkest i minne. Men det er også alle de små øyeblikkene med pure nytelse å se Iniesta gli forbi motstandere kamp etter kamp.

Er bare å ta av seg hatten for denne mannen. Han var den spilleren jeg så opp til når jeg var yngre og formet meg til den fotballspilleren jeg ble. Slike klubblegender som Iniesta blir en mer og mer sjeldenvare, så en må sette pris på disse stundene. Måtte du lykkes videre og forhåpentligvis returnerer du tilbake til Barcelona en dag. 

Takk for alt, Andrés Iniesta.

(Innlegget ble redigert 27.04.18 17:04)

Kubala
KubalaInnlegg: 8002
27.04.18 17:44

Man blir fryktelig nostalgisk og lengtende på sanne dager som dette, og mine tanker går tilbake til 2006 når jeg flyttet ned til Spania og Barcelona for et sabbatsår. Det var Dinho-feber, Messi var the new kid on the block og laget var akkurat i gang med ny sesong etter første CL på 14 år. Min første aksjon var å kjøpe den nye hjemmedrakten, uten UNICEF på siden jeg kjøpte den siste dagen før de begynte å trykke draktene eller noe, med Iniesta 24 på.

Jeg var langt mer interessert i hvordan Iniesta kom til å gjøre det, og litt mer hipster enn nå til dags. Han var enorm den våren i forkant og kanskje den beste i CL-kampene mot Benfica og AC Milan før han til stor skuffelse ble benket i favør av Van Bommel i finalen mot Arsenal. Det var jo Henke Larsson og Belletti som med hhv to assist og matchvinnermålet som selvfølgelig i etterkant blir heltene fra Paris 2006, men alt endret etter min mening seg når Iniesta kom innpå. Og det har liksom alltid blitt sånn. Tredjesist, gjennombruddet i angrepene, men sjelden the main man. 

For når han først skulle putte så var når scenen var størst. Chelsea, VM. Du verden man blir jo enorm av sånne avgjørende mål. Synes det er fett å tenke tilbake på, den 2006-sesongen hvor Iniesta slo gjennom for fullt i Barcelona, og jeg har drakten jeg kjøpte hengende på veggen. De siste årene har sikkert ikke vært lett for Don Andrés. Det beste av han får man som regel se i Spania-drakt. 

4 CL, 9 La Liga, 1 VM (kanskje 2...), 2 EM. 2 på podiet Ballon D`Or. 

Det gir lyd fra seg det.

Cobi
CobiInnlegg: 58192
27.04.18 18:07
Kubala: 2 på podiet Ballon D`Or.
Det gir lyd fra seg det.

En dirgresjon her: France Football har jo de siste dagene gått ut med unnskyldning til Iniesta for at de aldri fikk gitt han Gullballen. Sikkert mest gimmick, men det er jo heller ikke noe de gjør hver dag og for alle spillere som legger opp.

Elguaje
ElguajeInnlegg: 20098
27.04.18 19:24

En strålende spiller og person. Kommer til å bli savnet på fotballens høyeste nivå. 

 

WaltonBreckRd
WaltonBreckRdInnlegg: 14113
27.04.18 20:06

En fantastisk spiller. Umulig å ikke elske. 

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8640
27.04.18 21:45

Sitter her i min gule barca-drakt med 8 på ryggen.. en uåpnet pils foran meg, klump i halsen og blank i øya.

For meg kommer det aldri til å være noen i nærheten av Don Andres

Må også komme med min egen for anledningen.

Jackern
JackernInnlegg: 4227
28.04.18 10:13

Min absolutte favorittspiller igjennom tidene, og en av klubbens aller største legender. Selv om det er en riktig avgjørelse å gi seg nå, er det skikkelig vemodig.

Signatur tofotsdragningen, målet i VM finalen 2010 med hyllesten av Dani Jarque, og ikke minst målet på brua. Fantastiske minner!

For anledningen 

(Innlegget ble redigert 28.04.18 10:23)

Diego71
Diego71Innlegg: 1383
28.04.18 12:11

Den tofotsdragningen til Iniesta... Herregud for en timing. Nesten umulig å stoppe og veldig effektiv. Ellers har han jo alt det andre også. Overblikket, gjennombruddspasningene, roen.. Er han den største midtbanespilleren i sin generasjon? 

Iniesta
IniestaInnlegg: 2001
28.04.18 12:35

Denne sitter klistret og sikkert litt ekstra da jeg var på tribunen :)

https://www.youtube.com/watch?v=LkBdPtIvIMQ

 

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4198
28.04.18 13:52

Beste videoen jeg har sett til nå. Nydelig klippet og akseptabel musikk. https://www.youtube.com/watch?v=FJVIVg4MPWk

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 6993
28.04.18 17:35

En av mine absolutte favoritter gjennom alle tider! Helt der oppe med Ronaldinho og Koeman.

Et geni blant genier og en legende blant legender! En eleganse som er forbeholdt de få og som er vanskelig å i det hele tatt forstå. En mann for de aller største anledningene, og en mann som har spilt seg inn i hjertene til en hel nasjon uavhengig av lagtilhørighet.

Mitt bidrag: https://www.youtube.com/watch?v=yBfP8thTYmg

 

(Innlegget ble redigert 28.04.18 17:43)

GMartino
GMartinoInnlegg: 2455
29.04.18 20:52

Og i Man United tråden liker de Fellaini.For noen tapere

Royu
RoyuInnlegg: 10240
29.04.18 20:52

0-1 

Dembele til Coutinho.

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8640
29.04.18 20:53

Ligger vi i rute til æresvakt i El clasico, eller ødelegger de utsatte kampene?

Royu
RoyuInnlegg: 10240
29.04.18 20:56

Madrid kommer ikke til å stille opp uansett.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
29.04.18 21:19

Sykt hvor lite kontroll man har om dagen. Midtbanen trenger sårt en som kan ta mer ansvar.

(Innlegget ble redigert 29.04.18 21:20)

Tyrios
TyriosInnlegg: 2087
29.04.18 21:22

Blir fortsatt overrasket over at en av verdens beste spillere i Luis Suarez er så forbanna udugelig 80% tiden.

 

Edit: sier jo seg selv at han måtte gjøre noe bra sekundet etter at jeg skriver innlegget.

(Innlegget ble redigert 29.04.18 21:23)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg