Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Royu
RoyuInnlegg: 10240
03.05.18 14:33

Hehe utrolig om Thiago skulle falle bort pga Arthur.

Ellers så kunne de heller sett på å kvitte seg med noe annet skvip. Sånn sett burde det være plass til begge.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
03.05.18 14:42

Det er da ingenting annet enn drømmetenkning som tilsier at Thiago er tilgjengelig for €50-60 mill. Nettopp signert kontrakt med en klubb som aldri selger nøkkelspillere.

Hele EMD-saken er jo også rimelig tynn. De viser til et møte i fjor sommer, før de skriver at det ikke er noe som tilsier at han er aktuell for en retur nå. Så hvor er historien? Hva i dette gjør det verd å trykke saken i det hele tatt?

Uansett tenker jeg at midtbanespørsmålet handler en hel del om hvordan Valverde tenker å sette opp midtbanen neste sesong. Dersom han vil fortsette i 4-4-2, er det bare to sentrale plasser, og de er i utgangspunktet besatt av Rakitic og Busquets. Med Paulinho og trolig Arthur som alternativer. Og da Coutinho og evt Griezmann som "vinger". Skal Valverde derimot spille 4-3-3 igjen, vil jeg tro Coutinho skal ned i Iniesta-rollen, og da har Busquets-Raitic-Coutinho førstevalgsrollene, vil jeg tro. I 4-3-3 ser det tynnere ut enn i 4-4-2, og som sagt må man nesten vite hvordan Valverde ønsker å sette opp laget før man kan si bestemt om det er kritisk viktig å få inn en superstjerne på midten eller ei.

Det snakkes en hel del om Fabian Ruiz. Rent økonomisk høres det mye mer sannsynlig ut enn typer som Thiago, for å si det sånn.

Iniesta
IniestaInnlegg: 2046
03.05.18 15:44

https://www.bt.no/100Sport/fotball/Fotballgeniet-Andrs-Iniesta-skal-vare-enig-med-ny-klubb-Seks-millioner-flasker-vin-inngar-i-avtalen_-hevder-avis-254541b.html

Regner med Iniesta er Bosman eller er det noe håp om få noen overgangssum her?

Han får selv til smør på skivene.

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
03.05.18 15:55
Cobi: Det er da ingenting annet enn drømmetenkning som tilsier at Thiago er tilgjengelig for €50-60 mill. Nettopp signert kontrakt med en klubb som aldri selger nøkkelspillere.

Jeg gjengir jo bare artikkelen og prisen, sier ingenting om at prisen nødvendigvis er riktig vurdert. Og er selvfølgelig helt enig i at artikkelen i seg selv kun er løse trader foreløpig. Samtidig så har Bayern akkurat signert Goretzka og kan tenkes at de vil prøve seg på Weigl. Bayern-spillere har heller aldri hatt en tendens til å ønske seg vekk derfra, og er det tilfellet i denne saken så er det vanskelig å finne referanser for hvordan Bayern håndterer salg.

Vi snakker også trolig forbi hverandre når det gjelder hva som er kritisk viktig, du er mer realistisk. Jeg mener, og står for at en spillertype som Thiago eller Eriksen(Levy, jeg vet..) for den saks skyld er det laget mangler fra før av. Griezmann er svingod og sikkert verdt 100 millioner, men gitt budsjettet er de pengene bedre brukt på en ballfordeler som Thiago enn Griez etter min mening.

Jeg er enig i analysene dine, men tillater meg å ha en mening om at Rakitic/Thiago hadde vært ypperlige alternativer på midtbanen og heller gjøre den til sentrum for laget. Angrepet haster ikke så mye å forsterke.

Fabian Ruiz har jeg lite grunnlag for å uttale meg om da jeg har sett for lite Betis, men han skal visst være en stor og sterk vertikal spiller som gir oss lite av det som trengs i Barcelona.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17876
03.05.18 16:25
Kubala: Fabian Ruiz har jeg lite grunnlag for å uttale meg om da jeg har sett for lite Betis

Se mer. Du har jo Viasat/Viaplay, så dette er jo gratis underholdning.

andwez
andwezInnlegg: 11342
03.05.18 16:29

Er det han karen som plutselig bestemmer seg for å spille til 11 på børsen de dagene Betis kan slå hvem som helst? 

beardman
beardmanInnlegg: 2835
04.05.18 02:18
Kubala: Klubben skal ikke være like interessert den dag i dag og argumentene i mot er prisen (50-60 millioner

Både Griezmann og Thiago er 27 år gamle (fylte for ikke så lenge siden), så sammenligningen sånn sett blir relativ grei.

Kontraktene går ut i hhv 2022 og 2021, så det er jo også relativt likt.

 

Da er det kvaliteten (Griezmann er nok litt bedre enn Thiago) og det faktum at førstnevnte er angrepsspiller som gjør at prisen er høyere.

Og for å ikke glemme det viktigste: den berømte utkjøpsklausulen. Hvis ikke hadde Griezmann fort kostet mer enn 100.

 

For å konkludere (haha): Både Griezmann til 100 mill€ og Thiago til 50-60 er egentlig ganske bra deals for oss. (I dagens marked hvert fall)

 

Men som Kubala er inne på, så er midtbanesignering viktigere enn i angrep.

Vi har Messi, Suarez, Dembele og forsåvidt Coutinho til å spille der fremme. (Selv om jeg helst ser Coutinho i "Iniesta-rollen" som den mest offensive av de 3 på midten (mot venstre).

Coutinho - Busquets - Thiago er egentlig ganske likt Iniesta - Busquets - Xavi når det kommer til spillertyper og kvalitet, selv om jeg seff holder sistnevnte trio foran mtp. kvalitet.

 

Noe sånt når vi angriper mot dårlige lag i La Liga:

 

                    Suarez

   Alba  - Coutinho - Messi -  Dembele

           Thiago    -    Roberto

                  Busquets

          Umtiti     -     Pique

                 Ter Stegen

 

I en 4-4-2 ville det sett slik ut:

                 Suarez  -  Messi

  Coutinho - Thiago - Busquets - Dembele

       Alba   - Umtiti - Pique -   Roberto

                     Ter Stegen

 

og i en 4-3-3 som jo er "vår formasjon" ville det blitt en litt "skeiv" 3er på topp hvor ingen egentlig har venstrekant-rollen, men den fylles fint av både Alba og Coutinho som er de mest offensive av hhv. backene og indreløperne. Suarez kan også ha utgangsposisjon litt ut mot venstre, men ikke for mye, han skal være spiss, ikke ving. Noe slikt:

 

                 Suarez

                    Messi  -  Dembele

      Coutinho  - Busquets -  Thiago

    Alba   - Umtiti  -  Pique -   Roberto

                    Ter Stegen

 

(Man kan jo forsåvidt sette det opp i en 4-2-3-1 bare for balansen på papirets skyld, med Busq og Thiago i dobbel pivote, og Coutinho - Messi - Dembele bak Suarez)

 

(Innlegget ble redigert 04.05.18 02:20)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17876
04.05.18 08:42
beardman: Og for å ikke glemme det viktigste: den berømte utkjøpsklausulen. Hvis ikke hadde Griezmann fort kostet mer enn 100. For å konkludere (haha): Både Griezmann til 100 mill€ og Thiago til 50-60 er egentlig ganske bra deals for oss. (I dagens marked hvert fall)

Denne utkjøpsklausulen er jo det ENESTE momentet som gjør at han er tilgjengelig. Atlético jobber jo desperat med å prøve å heve den til €300 mill, og da snakker man raskt om at €300 mill er det en klubb må ut med før Atlético aksepterer (eller i hvert fall noe slikt som €220 mill). Bayern og Thiago har ikke denne UKKen, så der er jo stillingen den samme - alle bud på under €200 mill kommer ikke lenger enn til assistenten til postgutten engang, før de blir kastet i søppelet.

qbah
qbahInnlegg: 49456
04.05.18 08:47

Hva er status nå på Umtiti og hans kontraktsituasjon? Nærliggende å tro han kan selges til sommeren?

(Innlegget ble redigert 04.05.18 08:47)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17876
04.05.18 08:48
qbah: Hva er status nå på Umtiti og hans kontraktsituasjon? Nærliggende å tro han kan selges til sommeren?

Uenighet angående lønn mellom klubb og spiller, men ikke mer enn at det er forhandlingstaktikker.

Nei.

GaTr
GaTrInnlegg: 3168
04.05.18 08:50
Iniesta: https://www.bt.no/100Sport/fotball/Fotballgeniet-Andrs-Iniesta-skal-vare-enig-med-ny-klubb-Seks-millioner-flasker-vin-inngar-i-avtalen_-hevder-avis-254541b.html
Regner med Iniesta er Bosman eller er det noe håp om få noen overgangssum her?
Han får selv til smør på skivene.

I tillegg til fotballgeni, kan vi også legge til forretningsgeni.
(Kineserne har virkelig for mye penger)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.05.18 09:53

Det som taler litt mer for Thiago er at plassen om spilletid på den midtbanen begynner å ta seg til i Bayern nå. 

Javi Martinez, Vidal, Goretzka, Tolisso, Muller og kanskje James også. Nå forsvinner vel muligens Robben og Ribery også, hvert fall sistnevnte så de har vel mer behov for å finne en backup ving til muligens Gnabry og Coman.

Dessverre så kommer det vel til å gå mer på at den ballen ikke kommer til å rulle uansett, fordi det virker ikke som Barcelona er interessert. Jeg tror at om man hadde prøvd, så hadde man klart det.  Jeg kan hvert fall ikke se at han vil få noe mindre spilletid her, tvert imot vil han nok få betydelig mer da Dembele fort kan bli fortsatt ofret neste sesong. 
Det gir jo en mulighet til å stille med Coutinho, Suarez, Messi, Thiago, Rakitic og Busquets. For meg hørtes det helt nydelig ut. Da tenker jeg hovedsaklig at man vil stille slik i de matchene man skal kontrollere mer, mens noen matcher så kan man bare peise på med Coutinho, Messi, Suarez, Dembele, Thiago og Busquets.

Nei, en får bare slutte å drømme. Det kan selvfølgelig hende at man skyter gullfuglen i Arthur, men jeg har mine doubts i den overgangen. Alt som er fra Brasil tas med en klype salt om dagen, unntaket var jo selvfølgelig Neymar. Men der så man jo allerede fra dag 1 at det var noe. Mens denne Arthur dukket plutselig opp som et alternativ. Det har vært noen fryktelig shady deals fra Brasil de siste årene. 
Jeg hadde hvert fall ikke hørt noe om han før vi ble linket til han. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17876
04.05.18 10:28
Royu: fordi det virker ikke som Barcelona er interessert.

Barcelona virker ikke å være interesserte i Marco Asensio eller Kevin de Bruyne heller, men jeg kan love deg at de hadde vært det hvis de hadde trodd at de var tilgjengelige, om enn det er 5% sjans for at de er tilgjengelige til en billig penge så ville jo Barcelona vist interesse med én gang.

Selvfølgelig har Barcelona lyst på Thiago, men med mindre Thiago streiker for å få en overgang til Barcelona (noe jeg ikke tror at det er NOEN sjans for at han gjør) så har ikke Barcelona en reell sjans.

Det kan hende at konkurransen på midtbanen i Bayern blir stor, og at Thiago hadde gledelig akseptert en overgang (jeg tror ikke at dette er et problem, for Bayern kunne hatt 20 folk som kjempet om disse plassene, Thiago ville fortsatt vært førstevalg), men det er jo ikke opp til Thiago, det er opp til Bayern - en klubb som helst ser at de selv blir større og bedre enn Barcelona, ikke omvendt.

 

Mulig at jeg er smålig, men hvis jeg hadde sittet i styrerommet i München og fått et bud fra Barcelona på €60 mill for Thiago så hadde jeg sendt brevet i retur og bare skrevet Busquets/Messi/Umtiti+Sergi Roberto i det rommet hvor det stod Thiago Alcantara på den originale meldingen.

(Innlegget ble redigert 04.05.18 10:30)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.05.18 12:21

Så det er med andre ord er det ingen spillere i Europa som er tilgjengelig for Barcelona som passer spillerprofilen man søker fordi hadde det eksistert det så hadde Barcelona prøvd. Isåfall er det greit å vite at ingen verdensklasse midtbanespillere er tilgjengelig for oss. Puh da slipper jeg å bekymre meg for at det finnes spillere der ute i en god alder som hadde styrket oss, men som vi gikk glipp av de neste årene.


Sannheten er at Coutinho var ikke tilgjengelig heller, men det som gjorde det var at han ønsket seg hit og at Barcelona bladde opp en insane sum  til slutt også. Barcelona ga seg ikke selv om de fikk beskjed om og om igjen at han ikke var til salgs. Det å faktisk gå inn for å få en slik spiller er noe helt annet enn å ta en telefon ned til Bayern å spørre om Thiago er til salgs. Man må gå inn for det på "Barcelona måten". Mate Thiago med alle slags saftige tanker som får han til å savne/ønske å dra.

Har man overbevist Thiago, så vil jeg si at det er en fair sjanse for at Bayern vil selge han uansett hvor usannsynlig det virker. Men som med Coutinho så trengs det godt over 100 mill og det er på ingen måte snakk om å kjøpe han for 60 mill euro. Hva som hvert fall er sikkert er at det å bli avvist over telefon ikke akkurat er godt nok til å grunnlag for å gi opp. 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
04.05.18 12:22

Jeg forstår at 4-4-2 på mange måter var en nødvendig tilpasning i 17/18 pga Neymar, skaden på Dembele og Coutinho som ikke kom før i januar. Men i veien videre, så MÅ vi tilbake til 4-3-3 etter min mening. Med 4-4-2 blir det for stor avstand mellom spillerne og man får ikke det samme kombinasjonsspillet. Man risikerer også å bli fullstendig avkledd på midten, som mot Roma, der mann var i undertall sentralt hele kampen.

Med 4-3-3 blir avstanden kortere mellom spillerne og Messi har muligheten til å kombinere med langt flere spillere. Ser man på spillermaterialet, så er man langt mer skodd for 4-3-3. Coutinho er langt bedre når han kan trekker mer inn i banen, til sammenligning i en 4-4-2 hvor han blir veldig bred. Rakitic er en veldig god toveisspiller, men ser man på Busquets, så er han langt bedre i en sittende enn i en flat 4er. 4-3-3 gir også mer rom for backene da midtbanen er smalere enn i 4-4-2.

Dersom 4-4-2 er planen videre, så blir jeg plutselig svært kritisk til hele opplegget med Valverde som jeg har forsvart og skrytt av i hele år. Da blir plutselig alle pengene man har brukt fra Neymar sløs i mine øyne. Kjøp av Coutinho og Dembele ser mye, mye dårligere ut i 4-4-2. 

Ellers er det selvfølgelig veldig vanskelig å være uenig i det som blir sagt. Griezmann for €100m er et kupp i dagens marked, men midtbanen er viktigere. Rakitic har vært god i år, men summen av at Iniesta nå forsvinner og alle gutta blir 1 år eldre, gjør at den posisjon er den mest utsatte og den som kan forsterkes mest. Problemet er bare at mer eller mindre samtlige midtbanespillere er urealistiske.

De beste kandidatene for min del, er de samme som de var i fjor. Thiago, Verratti og Koke. Den ene mer utilgjengelig enn den andre. Men dersom det er en bitte liten mulighet, så bør det prøves. En annen spiller jeg gjerne skulle sett i en slik posisjon er Pjanic. For meg er han den beste kandidaten etter de tre over. Eriksen er nevnt, mulig jeg også nevnte han i fjor, men det blir et nei i år. I tospann med Coutinho blir det rett og slett for tynt. Så hvilke kandidater er det egentlig som gjenstår og som ville skjøvet Rakitic ut av laget ?

Det sagt, så kan jeg faktisk leve med at man prioriterer Griezmann i år, selv om det ikke er 100% optimalt. Semedo får muligheten til å gjøre høyrebacken sin og Arthur i tospann med Roberto kan gi Rakitic kamp om den andre indreløperplassen. Samtidig må Coutinho drilles inn i indreløperrollen til Iniesta og bli fast inventar i denne posisjonen. Laget ville da sett slik ut:

Ter Stegen
Semedo/Roberto, Pique, Umtiti, Alba
Rakitic/Arthur, Busquets, Coutinho
Messi, Suarez, Griezmann

Jeg tror både Griezmann og Arthur vil vise seg å være gode kjøp. Det ville vært trist om alt skulle falle i grus fordi man jakter en midtbanespiller man ikke får. Ingen Dembele i denne oppstillingen, men håper på mer rotasjon av Suarez, slik at det således blir en ledig plass til venstre da Griezmann kan skyves opp som 9er.

Med den formen Suarez hadde i høst, også mtp at han vil være ytterligere 1 år eldre, så er det heller ingen selvfølgelighet at midtbaneproblemet er større enn spissproblemet. Det er bare litt mer usikkerhet knyttet til midtbanen rett og slett fordi både Arthur og Roberto er relativt uprøvd på midten. 

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
04.05.18 12:29

Uavhengig om det blir 442, 4231, 433 eller noe annet mener jeg det viktigste er å ha en solid stamme på 15-16 spillere der noen er unge og andre er rutinerte. Da skal vi kunne være fleksible og dynamiske nok til å ruste sammen et lag mot enhver motstander i Europa. 

Stegen
Roberto
Semedo
Pique
Umtiti
Alba
Busquets
Rakitic
Paulinho
Coutinho
Dembele
Messi
Suarez

En midtstopper, en dynamisk midtbanespiller og en fleksibel angrepsspiller bør være de viktigste prioriteringene. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17876
04.05.18 12:31
Royu: Sannheten er at Coutinho var ikke tilgjengelig heller, men det som gjorde det var at han ønsket seg hit og at Barcelona bladde opp en insane sum til slutt også. Barcelona ga seg ikke selv om de fikk beskjed om og om igjen at han ikke var til salgs.

Altså, jeg tror dere kan hente Aaron Ramsey fra Arsenal. Jeg tror dere kan hente Pulisic fra Dortmund, jeg tror dere kan hente Jorginho fra Napoli, jeg tror til og med at dere kan hente Mohamed Salah fra Liverpool hvis han kjører samme opplegg som Coutinho gjorde forrige sommer og vinter (selv om Liverpool per dags dato er i en annen situasjon enn Liverpool på samme dato i 2017).

Det er en forskjell på dette og å hente stjernen til Bayern München.

Tror du ikke at Bayern kunne kjøpt Coutinho i januar for £140 mill? Selv om han var "utilgjengelig"? Betyr dette at de i sommer kunne ha kjøpt (en 27 år gammel) Sergio Busquets for €100 mill? Ser du at det er forskjell på dette?

Cobi
CobiInnlegg: 58251
04.05.18 16:17
-Jolla: Det er en forskjell på dette og å hente stjernen til Bayern München.

Dette er et underkommunisert poeng. Om vi ser bort fra utkjøpsklausuler for et øyeblikk her, for det er jo noe annet, så er det umulig å hente stjernespilleren til Bayern, Real Madrid, PSG, City, United og muligens Chelsea og Atleti. Barca får det ikke til, og ingen av de andre superklubbene får det til.

Derfor går Barcelona til Liverpool og henter Coutinho, og derfor går Real Madrid til Tottenham og henter Bale. Barca går til Dortmund og henter Dembele og PSG går til Monaco og henter Mbappe. Fordi disse er fra nivå to-klubber, og fordi de er fra nivå to-klubber og nivå én-klubbene henter fra de, får de også en status som springbrett-klubber som igjen forsterker denne effekten. Man havner i en negativ spiral, hvor både spillerne og kjøpende klubber vet at det er sjans. Ingen diskuterer Kevin de Bruyne, men mange diskuterer Harry Kane. Grunnen er åpenbar, og har lite med kjøpende klubbers forhandlingsevne å gjøre: Den ene er fra en av mastodontklubbene og derfor umulig å hente, den andre er fra en klubb som faktisk må tenke økonomi og derfor selger når prisen blir høy nok.

Dog eat dog. Det er en grunn til at Liverpool går til Southampton og ikke til City når de trenger ny stopper. Det er ikke bare fordi van Dijk var interessert, mens Stones kanskje ikke ville vært interessert. Det er også fordi Southampton selger stjernene, mens City kun selger om de selv ønsker å kvitte spilleren.

Vi ser aldri superklubbene kjøpe stjerner av hverandre. Det hender spillere går mellom disse klubbene, men det er fordi begge klubbene har fordel av at overgangen går i orden (når PSG i sommer selger di Maria, f.eks., så er det ikke fordi de presses til det, men fordi de lever veldig godt med at han forsvinner). United klarte å lokke Pogba fra Juventus, men foruten den må vi tilbake til Ronaldo fra United for å finne sist en superstjerne skiftet klubb fra en superklubb til en annen superklubb. Før det må vi vel til Zidane fra Juve til Madrid.

For å eksemplifisere: Ser man på de dyreste overgangene gjennom historien, så finner vi (ser bort fra Neymar, som var ukk) Monaco, Liverpool, Dortmund, Juventus, Tottenham, United, Napoli, Everton, Southampton på topp ti. Nevnte Pogba og Ronaldo er de to unntakene, men ellers er det jo ingen av de virkelige superklubbene som er selgende klubber. Vi kan gjerne ta med listen videre også, så finner vi Liverpool, Juventus (Zidane i 2001), Monaco, Real Madrid (di Maria, som de ville selge) og Wolfsburg på de fem neste plassene. Tendensen er soleklar.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.05.18 17:10

Diego Costa gikk til Chelsea til Atletico og tilbake igjen
De Gea gikk til United fra Atletico
Matic gikk til United fra Chelsea
Benatia gikk fra Bayern til Juventus
Higuain gikk fra Real Madrid til Juventus
Aguero gikk fra Atletico til City
Coman gikk fra Juventus til Bayern
Morata gikk fra Real Madrid til Chelsea
Fabregas gikk fra Barcelona til Chelsea
Toni Kroos gikk fra Bayern til Real Madrid
Vidal gikk fra Juventus til Bayern
Arda Turan gikk fra Atletico til Barcelona
Matuidi gikk fra PSG til Juventus
Xabi Alonso gikk fra Real Madrid til Bayern

Dette var bare noen jeg kom på nå i farta. Vet ikke hvor mange av disse som var utkjøpslasual eller evt gratis så det gadd jeg ikke å sjekke. Så kan man gjerne argumentere at klubbene ville selge, men altså det kan man si om alle overganger som skjer og at de skulle gjøre plass eller trengte pengene til det og det. 


Så er jeg vel også temmelig sikker på at listen også er temmelig stor når "nivå 2 klubber selger til nivå 2 klubber". Fordi de har samme målsetning som hverandre, så hvorfor skal de selge sine beste til en annen nivå 2 klubb som man kjemper mot som har rundt den samme økonomien? Samme prinsippet der, bare litt dårligere klubb.Atletico har vel strengt tatt ikke noe bedre økonomi enn f.eks klubber som Dortmund, Liverpool, Tottenham.

Så vidt jeg vet så tjener de litt mer enn West Ham. Om noe så skal Arsenal, Liverpool og Tottenham være på den listen og da blir listen plutselig veldig mye større.

LaGoeba
LaGoebaInnlegg: 17907
04.05.18 17:20

Higuain gikk fra Real til Napoli. Ser ut til at mange glemmer det, merkelig nok.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17876
04.05.18 18:06
Royu: Diego Costa gikk til Chelsea til Atletico og tilbake igjen
De Gea gikk til United fra Atletico
Matic gikk til United fra Chelsea
Benatia gikk fra Bayern til Juventus
Higuain gikk fra Real Madrid til Juventus
Aguero gikk fra Atletico til City
Coman gikk fra Juventus til Bayern
Morata gikk fra Real Madrid til Chelsea
Fabregas gikk fra Barcelona til Chelsea
Toni Kroos gikk fra Bayern til Real Madrid
Vidal gikk fra Juventus til Bayern
Arda Turan gikk fra Atletico til Barcelona
Matuidi gikk fra PSG til Juventus
Xabi Alonso gikk fra Real Madrid til Bayern

Les hva han skriver. Han skriver ikke at disse klubbene ikke kjøper og selger til hverandre, men at de ikke selger stjernene som de ikke under noen omstendigheter vil selge. Annet enn det så vil jeg bare kommentere på overgangene, jeg begynner med de som Cobi nevnte (Vil også nevne at jeg ikke føler at Atlético og Chelsea er i samme kategori som de øvrige):

Cristiano Ronaldo fra Manchester United to Real Madrid: Dette var fortsatt på en tid hvor selv toppen av PL ikke kunne matche Real Madrid og Barcelona i lønn, men mer viktig for overgangen var det faktum at Alex Ferguson var sjef i Manchester United og han var klar på at ingen spillere var større enn klubben, og han hadde også nok makt til å la en slik spiller gå hvis han mente at det var det beste for klubben. Denne overgangen hadde ikke skjedd i dag.
Paul Pogba fra Juventus til Manchester United: Denne er nok den nærmeste jeg kommer en overgang av en nøkkelspiller fra en gigant til en gigant. Eksakt hva som skjedde bak lukkede dører vet jeg ikke, men Pogba kjempet denne overgangen igjennom, og Juventus følte til slutt når de så på lønnen han krevde og mulighetene til å forlenge kontrakten hans, at de fikk en god pris og at pengene kunne bli brukt bedre.
Diego Costa fra Atlético Madrid til Chelsea: Selv om Atlético nettopp hadde vunnet La Liga så er Atleti i en mye bedre posisjon finansielt idag enn de var sommeren 2014. Vi hadde massiv gjeld, lave lønninger, og på omtrent alle parametere (annet enn sportslig) var vi langt unna Chelsea. Når Diego Costa og Filipe Luís da gikk til Simeone og ba om å få lov til å prøve seg i Chelsea så lot han de gå uten å kjempe imot, ettersom at de hadde vært fantastiske bidragsytere og han ikke kunne matche tilbudet de hadde fra Chelsea. Hvis UKKene ikke hadde eksistert og Simeone absolutt hadde satt seg på bakbeina så hadde de ikke gått.
Diego Costa fra Chelsea til Atlético Madrid: Diego Costa kjempet lenge for å komme seg til Atlético, og forrige sommer så kastet Conte han formelig på dør, så her ville selgende klubb selge.
David de Gea fra Atlético til Manchester United: Vi snakker Atlético i 2011, det er som å kjøpe en spiller fra Sevilla den dag idag. Moving on.
Matic fra Chelsea til Manchester United: Chelsea solgte Matic, det var ikke motsatt.
Benatia fra Bayern München til Juventus: Benatia var ikke førstevalg eller en livsnødvendig spiller. De var ok med å selge ham.
Higuaín fra Real Madrid til Juventus: Real Madrid valgte å selge ham når han var en rotasjonsspiller og han gjorde det klart at de måtte velge mellom han og Benzema.
Agüero fra Atlético Madrid til Manchester City: Atlético i 2011.
Coman fra Juventus til Bayern München: Hvorfor de lånte ham ut med kjøpsklausul vet jeg ikke, men dette var ikke et motvillig salg av Juventus, de visste hva de gjorde.
Morata fra Real Madrid til Chelsea: Se Higuaín. Fikk overpris i tillegg.
Fábregas fra Barcelona til Chelsea: Barcelona solgte Fábregas, det var ikke motsatt.
Toni Kroos fra Bayern München til Real Madrid: En overgang (dobbeltovergang) som ble sett på som en grei deal for alle parter på det tidspunktet. Bayern kunne og burde simpelthen sagt nei, og lovt Kroos en bedre kontrakt og fast spilletid.
Vidal fra Juventus til Bayern München: En avtale som Vidal, Juventus og Bayern München alle takket ja til, som en hvilken som helst annen overgang.
Arda Turan fra Atlético Madrid til Barcelona: Et godt salg for en god pris.
Matuidi fra PSG til Juventus: Igjen bare klubbene som ble enige om at det var en grei overgang for alle parter.
Xabi Alonso fra Real Madrid til Bayern: En dobbeltovergang som var akseptert av alle parter.

 

Hvis du ikke umiddelbart klarer å se en forskjell på dette, og at Barcelona skulle kjøpe Thiago for €60 mill, at Juventus skulle kjøpe Rabiot for €45 mill, at Manchester United skulle kjøpe Gabriel Jesús for €65 mill eller at Bayern skulle kjøpe Raphael Varane for €60 mill så vet jeg ikke helt hvor jeg skal begynne for å forklare forskjellene.

peraleks
peraleksInnlegg: 6597
04.05.18 18:13

Dere to over som skrev nå, leste dere egentlig innlegget til Cobi og Jolla?

Det hender spillere går mellom disse klubbene, men det er fordi begge klubbene har fordel av at overgangen går i orden (når PSG i sommer selger di Maria, f.eks., så er det ikke fordi de presses til det, men fordi de lever veldig godt med at han forsvinner). 

Hvor relevant det er å liste opp AM-overganger når AM ikke var en superklubb på det tidspunktet er et annet spørsmål. 

Edit: Bare les innlegget til Jolla, er så spot on som det går an å bli.

(Innlegget ble redigert 04.05.18 18:16)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17876
04.05.18 18:16

Bare for å presisere. Jeg tror at det finnes scenarioer hvor Thiago går til Barcelona, men på dette tidspunktet så er det forsvinnende liten sjans for at de skjer.

Scenarioene for at det skjer er som følger:

1) Thiago begynner og streike og møter ikke på treninger. Gjør det klart at han ikke kommer til å spille fotball for Bayern München igjen og at han venter på å bli solgt til Barcelona. Sitter ut kontrakten hvis han ikke får viljen sin og går gratis. (Jævla dum fyr som akkurat signerte ny kontrakt hvis dette var planen.)

2) Barcelona kommer med en sum som rett og slett er for god. Barcelona og Bayern blir enige om en sum på la oss si €230 millioner som Bayern over de neste 5 årene investerer på en langt bedre måte.

Mest sannsynlig så må det til en blanding av scenarioene for at overgangen skal skje. (Selvfølgelig har du enda flere scenarioer som er enda mindre sannsynlige, som f.eks. at Bayern legger ned som fotballklubb, men giddet ikke å ta dem med).

 

For å gjøre det klart så kan det også være at Lionel Messi går til Bayern München i sommer, akkurat som at det kan hende at Thiago går til Barcelona i sommer. Thiago er mer sannsynlig. Dette er ikke sannsynlig.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.05.18 18:19

Like relevant som det er å utelukke klubber som Liverpool, Tottenham og Arsenal som er helt der oppe økonomisk 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6161
04.05.18 18:30

Beckham, united - real Madrid 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17876
04.05.18 18:33
xavi-maestro: Beckham, united - real Madrid

Jepp, tenkte å ta den med når jeg tok med Cristiano Ronaldo.

Beckham fra Manchester United til Real Madrid: Se Cristiano Ronaldo.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17876
04.05.18 18:50
Royu: Like relevant som det er å utelukke klubber som Liverpool, Tottenham og Arsenal som er helt der oppe økonomisk

Jeg er uenig, men lar den økonomiske biten ligge. En viktigere del for forskjellen på Liverpool kontra Barcelona og Tottenham kontra Real Madrid er det sportslige og muligheten til å vinne liga og CL i klubbene. Når Luis Suárez gikk fra Liverpool til Barcelona så var det ikke på grunn av at Barcelona var så sinnsykt mye sterkere økonomisk enn Liverpool, eller at Liverpool ikke kunne matche lønna, men Barcelona har større sjanse for LL-gull og CL-gull enn Liverpool har sjanse for PL-gull og CL-gull. Samme med hvorfor det var et naturlig steg for Modric å gå fra Tottenham til Real Madrid når han fikk muligheten.

Denne forskjellen finner du ikke i vesentlig grad mellom Manchester City og Real Madrid eller Bayern München og Barcelona. Dette er klubber som er vel så store favoritter i hjemlig liga, og som begge har målrettede og oppnåelige mål om å vinne CL og hjemlig liga hver sesong.

Det jeg satte i fet skrift er en nøkkelsetning for å forstå hvorfor vi har denne eliten som spillere vil til, og samtidig hvorfor lagene ikke klarer å kjøpe stjernene fra hverandre. Her har man klubbene Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Juventus, PSG, Manchester City og Manchester United, og disse klubbene kjemper en kamp med hverandre, dermed er det mot hensikten (det overordnede målet) å selge spillere til hverandre som de ser på som topp 10-20 i verden. Manchester United sliter mer enn resten enn så lenge, men vi snakker ikke om hvordan ståa var for 3 år siden, men hvordan ståa var ifjor sommer, og hvordan ståa er i sommer. Manchester United har mer penger og er mer villige til å bruke penger enn alle andre i fotballverden, annet enn PSG og Manchester City når de føler at de må (altså når eierne spytter inn sin personlige formue). Chelsea var tidligere i samme situasjon som Manchester City og PSG, men er lenger i fasen og Abramovic mener at han har lagt et godt nok fundament og valgt å ikke investere noe særlig mer enn klubben genererer på egenhånd.

(Innlegget ble redigert 04.05.18 18:52)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.05.18 18:58

Jada. Det å sitte argumentere for etterpå hvorfor overgangene skjedde som de gjorde er ganske enkelt. 

Skulle Thiago bli solgt, så kan vi sitte her etterpå å si nøyaktig de samme tingene som du sa om alle de andre spillerne med at jammen det var fordi det var så snakk om så mye penger eller at de hadde så mange midtbanespiller eller at de måtte finansiere nye spillerkjøp på vingene eller at han ble solgt fordi han er så skadeplaget og ønsket seg tilbake til Barcelona bla bla.

Hvorfor nevner du Thiago til 60 mill euro hele tiden? Hvem i all verden har sagt at han kommer til å koste det, det er en fryktelig underdrivelse av den reelle prisen. Jeg tror de aller fleste er  fortstått med at Thiago vil minst koste et sted mellom 1 og 1,5 milliarder.


Om Atletico ikke var så stor da men er det nå, hvorfor solgte de nylig Carrasco da og ikke tvang han til å bli? Selvsagt fordi spilleren ønsket seg bort. Nå var ikke akkurat dette til en direkte konkurrent men poenget er det samme.
Nå i ettertid vet man jo grunnen å da kan jeg jo sitte å "utelukke"  den overgangen fordi man har all faktaen på bordet. Det blir for dumt, på samme måte som du sitter å "forklarerer" hvorfor den ene overgangen etter den andre skjedde som de skjedde. Det vil alltid finnes en forklaring bak alt.

Skulle en Thiago overgang skje, så vil det kanskje overraske deg også finnes en grunn for at det skjer, det fjerner fortsatt ikke det faktumet at påstanden om at en slik overgang er "umulig" med mindre Thiago har selv vært ute å sagt at jeg kommer aldri til å spille for Barcelona igjen. Men at han utelukker ikke det og da er det åpenbart at Barcelona burde prøve hardere.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
04.05.18 19:03

For å supplere med noen av de overgangene som ikke er så godt forklart allerede.

Luis Suarez hadde klausul, og bitehistorien i VM gjorde at Barca fikk han litt under denne klausulen. Liverpool hadde i praksis ingen kort på hånda. 

Ronaldo-overgangen ble avtalt sesongen før overgangen faktisk fant sted. Selv da Ronaldo vokste seg for stor for United, tvang de han altså til en sesong til.

Modric streika seg bort fra trening allerede sommeren før han dro til Madrid. Levy sa njet til overgangen til Chelsea, Modric streika, Tottenham tviholdt han, og sommeren etter var det ganske åpenbart at han måtte få forlate. Samme med Walker i fjor, som jo er en bedre case i så måte: Havna på svartelista til Pochettino og satt på benken mot slutten av sesongen. Overgangen til City var kun et spørsmål om tid og beløp. 

Som sagt: Enkelte overganger skjer mellom de største klubbene, men da er det gode grunner til det. Det kan være en spiller som gjør seg så uspiselig at selgende klubb ser seg tjent med å kvitte han (hei, Hargreaves) eller det kan være kontraktssituasjon som gjør at selgende klubb ser seg tjent med å cashe inn (hei, Kroos). 

Men superstjernene skifter ikke klubb mellom superklubbene. Det skjer i praksis absolutt aldri.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6161
04.05.18 19:09

Skal vel sies at thiago ikke er en superstjerne av det formatet. Ikke direkte sammenliknbart med Ronaldo til Real Madrid.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg