Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
-Jolla
-JollaInnlegg: 17828
04.05.18 18:50
Royu: Like relevant som det er å utelukke klubber som Liverpool, Tottenham og Arsenal som er helt der oppe økonomisk

Jeg er uenig, men lar den økonomiske biten ligge. En viktigere del for forskjellen på Liverpool kontra Barcelona og Tottenham kontra Real Madrid er det sportslige og muligheten til å vinne liga og CL i klubbene. Når Luis Suárez gikk fra Liverpool til Barcelona så var det ikke på grunn av at Barcelona var så sinnsykt mye sterkere økonomisk enn Liverpool, eller at Liverpool ikke kunne matche lønna, men Barcelona har større sjanse for LL-gull og CL-gull enn Liverpool har sjanse for PL-gull og CL-gull. Samme med hvorfor det var et naturlig steg for Modric å gå fra Tottenham til Real Madrid når han fikk muligheten.

Denne forskjellen finner du ikke i vesentlig grad mellom Manchester City og Real Madrid eller Bayern München og Barcelona. Dette er klubber som er vel så store favoritter i hjemlig liga, og som begge har målrettede og oppnåelige mål om å vinne CL og hjemlig liga hver sesong.

Det jeg satte i fet skrift er en nøkkelsetning for å forstå hvorfor vi har denne eliten som spillere vil til, og samtidig hvorfor lagene ikke klarer å kjøpe stjernene fra hverandre. Her har man klubbene Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Juventus, PSG, Manchester City og Manchester United, og disse klubbene kjemper en kamp med hverandre, dermed er det mot hensikten (det overordnede målet) å selge spillere til hverandre som de ser på som topp 10-20 i verden. Manchester United sliter mer enn resten enn så lenge, men vi snakker ikke om hvordan ståa var for 3 år siden, men hvordan ståa var ifjor sommer, og hvordan ståa er i sommer. Manchester United har mer penger og er mer villige til å bruke penger enn alle andre i fotballverden, annet enn PSG og Manchester City når de føler at de må (altså når eierne spytter inn sin personlige formue). Chelsea var tidligere i samme situasjon som Manchester City og PSG, men er lenger i fasen og Abramovic mener at han har lagt et godt nok fundament og valgt å ikke investere noe særlig mer enn klubben genererer på egenhånd.

(Innlegget ble redigert 04.05.18 18:52)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.05.18 18:58

Jada. Det å sitte argumentere for etterpå hvorfor overgangene skjedde som de gjorde er ganske enkelt. 

Skulle Thiago bli solgt, så kan vi sitte her etterpå å si nøyaktig de samme tingene som du sa om alle de andre spillerne med at jammen det var fordi det var så snakk om så mye penger eller at de hadde så mange midtbanespiller eller at de måtte finansiere nye spillerkjøp på vingene eller at han ble solgt fordi han er så skadeplaget og ønsket seg tilbake til Barcelona bla bla.

Hvorfor nevner du Thiago til 60 mill euro hele tiden? Hvem i all verden har sagt at han kommer til å koste det, det er en fryktelig underdrivelse av den reelle prisen. Jeg tror de aller fleste er  fortstått med at Thiago vil minst koste et sted mellom 1 og 1,5 milliarder.


Om Atletico ikke var så stor da men er det nå, hvorfor solgte de nylig Carrasco da og ikke tvang han til å bli? Selvsagt fordi spilleren ønsket seg bort. Nå var ikke akkurat dette til en direkte konkurrent men poenget er det samme.
Nå i ettertid vet man jo grunnen å da kan jeg jo sitte å "utelukke"  den overgangen fordi man har all faktaen på bordet. Det blir for dumt, på samme måte som du sitter å "forklarerer" hvorfor den ene overgangen etter den andre skjedde som de skjedde. Det vil alltid finnes en forklaring bak alt.

Skulle en Thiago overgang skje, så vil det kanskje overraske deg også finnes en grunn for at det skjer, det fjerner fortsatt ikke det faktumet at påstanden om at en slik overgang er "umulig" med mindre Thiago har selv vært ute å sagt at jeg kommer aldri til å spille for Barcelona igjen. Men at han utelukker ikke det og da er det åpenbart at Barcelona burde prøve hardere.

Cobi
CobiInnlegg: 58247
04.05.18 19:03

For å supplere med noen av de overgangene som ikke er så godt forklart allerede.

Luis Suarez hadde klausul, og bitehistorien i VM gjorde at Barca fikk han litt under denne klausulen. Liverpool hadde i praksis ingen kort på hånda. 

Ronaldo-overgangen ble avtalt sesongen før overgangen faktisk fant sted. Selv da Ronaldo vokste seg for stor for United, tvang de han altså til en sesong til.

Modric streika seg bort fra trening allerede sommeren før han dro til Madrid. Levy sa njet til overgangen til Chelsea, Modric streika, Tottenham tviholdt han, og sommeren etter var det ganske åpenbart at han måtte få forlate. Samme med Walker i fjor, som jo er en bedre case i så måte: Havna på svartelista til Pochettino og satt på benken mot slutten av sesongen. Overgangen til City var kun et spørsmål om tid og beløp. 

Som sagt: Enkelte overganger skjer mellom de største klubbene, men da er det gode grunner til det. Det kan være en spiller som gjør seg så uspiselig at selgende klubb ser seg tjent med å kvitte han (hei, Hargreaves) eller det kan være kontraktssituasjon som gjør at selgende klubb ser seg tjent med å cashe inn (hei, Kroos). 

Men superstjernene skifter ikke klubb mellom superklubbene. Det skjer i praksis absolutt aldri.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5201
04.05.18 19:09

Skal vel sies at thiago ikke er en superstjerne av det formatet. Ikke direkte sammenliknbart med Ronaldo til Real Madrid.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17828
04.05.18 19:12
Royu: Om Atletico ikke var så stor da men er det nå, hvorfor solgte de nylig Carrasco da og ikke tvang han til å bli?

Fordi vi fikk rundt £40 millioner for to spillere som ikke var førstevalg. Det er fortsatt lov å gjøre gode salg. Vi solgte altså Carrasco og Gaitán for denne prisen. Vi solgte ikke Saúl og Koke for denne prisen. Ser du forskjellen? Tror du at Atlético hadde solgt ham hvis vi følte at Carrasco var den beste vingen i verden vi kan ha hvis vi har lyst til å vinne La Liga og Champions League?

Innimellom alle disse salgene som jeg nå "i etterpåklokskapens navn" har forsvart så hadde du jo hver sommer en horde med disse ryktene:

"Cristiano Ronaldo til Manchester United"
"Lionel Messi til PSG"
"Iniesta til Juventus"
"Pique til Manchester United"
"Toni Kroos til Liverpool"
"Benzama til Arsenal"
"Sergio Agüero til Real Madrid"
"Sergio Ramos til Manchester City"
"Thomas Müller til Chelsea"
"Sergio Busquets til Bayern München"
"Phillip Lahm til Barcelona"
"Chiellini til Bayern München"
"Thiago Silva, Cavani og Marquinhos til halvparten av alle europeiske toppklubber!"
"LEWANDOWSKI TIL ALLE TOPPKLUBBER I VERDEN HVER BIDIGE DAG!!!"

 

Men... det skjedde ikke.

 

Edit: Angående Carrasco - og bare for å komme litt mer på din side, så vil jeg presisere at dette er hvordan jeg føler at ståa er nå (Thiago-situasjonen), det kan være at ting forandrer seg, at han ikke kommer overens med neste trener eller at han spiller dårlig og angrer på at han signerte kontrakten neste sesong, og da kan det jo være at man kommer i en situasjon hvor en overgang kan være sannsynlig (og da en overgang som alle partene aksepterer). Jeg nevnte Carrasco fordi sommeren 2017 så hadde det nok ikke vært akseptabelt for Atlético å selge Carrasco for £40 millioner på egenhånd engang. Men så spilte han dårlig og Simeone vraket ham fra førsteelleveren og deretter fra benken også, og da selger man han når vi får et godt bud.

(Innlegget ble redigert 04.05.18 19:18)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17828
04.05.18 19:13
xavi-maestro: Skal vel sies at thiago ikke er en superstjerne av det formatet. Ikke direkte sammenliknbart med Ronaldo til Real Madrid.

Neida. Men han er topp 3 sentral midtbanespiller som spiller for laget som ser på seg selv som at målet skal være å være nummer 1 i Europa. Med Bayern-øyne så er fokuset mer på å kjøpe spillere som Umtiti (for en billig penge) enn å selge Thiago (selv for veldig mye).

raul_gonzalez
raul_gonzalezInnlegg: 490
04.05.18 21:26

Det avgjørende er jo alltid spillerens vilje. Om en "stjernespiller" vil bytte klubb, så får han til det. Om en klubb ønsker å kjøpe en "stjernespiller", så er dette nærmest umulig om man ikke får overbevist spilleren. Uten vilje til å dra fra spiller, som dere er inne på, får man aldri en konkurrent (en klubb med lignende budsjett) til å selge uten at man betaler en uhensiktsmessig pris. 

Så er det jo forskjellig hva som styrer viljen en spiller har til å bytte klubb. Dere har jo nevnt noen av de vanligste:
Lønn til nevnte spiller (egen økonomi)
Komersiell attraktivitet av klubb (egen økonomi)
Spillers tilhørighet/nasjonalitet (tilhørighet/trivsel)
Relasjoner til personer i en annen klubb (tilhørighet/trivsel)
Klubbs sportslige styrke (sjanse for å vinne titler)
Klubbs økonomi/budsjett (sjanse for å vinne titler)

Nå er det ofte liten differanse i mange av disse momentene. Men jeg mener bestemt at RM og til dels Barca ville hatt en god mulighet til å kjøpe nærmest en hver spiller fra hvilken som helst annen klubb i verden (enn hverandre). Man vil jo få en indikasjon på det i sommer. Neymar, Lewandowski eller De Gea vil muligens havne i Madrid, da henholdsvis som største stjerne i en klubb som alle er på top 5 listen hva gjelder de fleste av disse punktene. 

 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 5201
04.05.18 21:52

Figo, Barcelona til Real Madrid 

Cobi
CobiInnlegg: 58247
04.05.18 22:00

Figo var utkjøpsklausul.

raul_gonzalez: Det stemmer for så vidt det du sier. Men det avhenger av HVOR jævlig uspiselig spilleren velger å gjøre seg. Verratti gjorde seg bare litt jævlig i fjor, og ble værende. Marquinhos har villet dra flere somre på rad, men har ikke gjort seg jævlig nok til at selgende klubb finner oppførselen så problematisk at de heller vi selge enn å beholde. Ribery ville åpenbart bort fra Bayern, men de tviholdt på han. 

Angående de tre du nevner, tror jeg Neymar er den som kommer til å gå lengst for å komme seg bort. Han har allerede begynt. Men PSG er også de som i størst grad har råd til å betrakte han som sunk cost og bare la han råtne frem til han tar seg sammen. Konfrontert med Neymar-ryktene sa vel PSG-presidenten noe sånn som «Neymar? Gidder du å minne meg på sist vi solgte en stjerne?».

raul_gonzalez
raul_gonzalezInnlegg: 490
04.05.18 22:22
Cobi: raul_gonzalez: Det stemmer for så vidt det du sier. Men det avhenger av HVOR jævlig uspiselig spilleren velger å gjøre seg. Verratti gjorde seg bare litt jævlig i fjor, og ble værende. Marquinhos har villet dra flere somre på rad, men har ikke gjort seg jævlig nok til at selgende klubb finner oppførselen så problematisk at de heller vi selge enn å beholde. Ribery ville åpenbart bort fra Bayern, men de tviholdt på han.  Angående de tre du nevner, tror jeg Neymar er den som kommer til å gå lengst for å komme seg bort. Han har allerede begynt. Men PSG er også de som i størst grad har råd til å betrakte han som sunk cost og bare la han råtne frem til han tar seg sammen. Konfrontert med Neymar-ryktene sa vel PSG-presidenten noe sånn som «Neymar? Gidder du å minne meg på sist vi solgte en stjerne?».

Enig i det - Finnes jo flere måter å tvinge gjennom en overgang. Det blir jo ofte en "chicken-game" om hvem som gir seg først.

Skal jeg tippe, så snudde/gave in Veratti fordi han fikk beskjed om at PSG kom til å hente/prøve seg på Mbappe og Neymar og dermed så endret det mye av grunnlaget for at han ønsket seg bort.

Så er det jo også et moment at sunk cost for Verratti var tilnærmet 0 (avskrevet kjøpet og en relativt beskjeden lønn), mens for Neymar er vel den fortsatt 400-450m for PSG. Sånnsett er det ikke gitt (endelig har man underkjent sponsoravtalen til QSI) at de får mulighet til argumentere ovenfor Neymar at de bare kan sett han på benken og erstatte han.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1911
05.05.18 10:31

Litt nyheter fra Sport:

Barca har hatt møte med Rodrygos agent og far. 17åring fra Santos som er spådd en stor fremtid. Go fo it!

Rafinha ønsker å avgjøre fremtiden sin. Inter kommer neppe som topp4 i SerieA denne sesongen og da faller vel denne klausulen ut. Bare selg, ingen fremtid i klubben. 

Kubala
KubalaInnlegg: 8022
08.05.18 01:15

Griezmann så godt som bekreftet melder Alfredo Martinez i Onda Cero. 

beardman
beardmanInnlegg: 2752
08.05.18 05:41
Kubala: Alfredo Martinez i Onda Cero

Er han/de troverdig(e)?

 

 

Kubala
KubalaInnlegg: 8022
08.05.18 15:08

Alfredo Martinez er en litt eldre ringrev som er veldig tett knyttet til klubben. Han kommenterer alle kampene på radio for Onda Cero, så han er absolutt verdt å lytte til.

https://twitter.com/Alfremartinezz

Han har dog ikke lagt ut dette på twitter selv, men det gjengis av @laporteriabtv hvor han deltok i et panelprogram senest i går.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
08.05.18 18:41

Jaja, byebye Dembele. Et fint eksempel på hvor ræva tålmodighet denne klubben har om dagen når det kommer til å gi spillere tid og utvikle de. Om han blir skyvet ut i sommer enten på lån eller salg så er det en helt håpløs vurdering. Det beviser bare hvor dårlig denne klubben har vært i det seneste årene når det kommer til talenter,  om de ikke engang kan gi en spiller av Dembele sine kvaliteter nok spilletid til å utvikle seg.

Rett og slett elendig håndtering etter han kom tilbake fra skade. Slik jeg ser det så burde han ligget godt over en time i snitt i spilletid, men han ligger nå rett under en halv omgang etter 20! kamper. Det er alt for dårlig om spilleren skal bli bedre og det er en elendig måte å sørge for at spilleren skal bli tilpass med omstendighetene. For om noe så blir han mer usikker nå, fordi de viser rett og slett at vi stoler ikke på deg eller at vi ikke synes du er god nok med så lite tiltro. 

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
08.05.18 19:33
Royu: Jaja, byebye Dembele. Et fint eksempel på hvor ræva tålmodighet denne klubben har om dagen når det kommer til å gi spillere tid og utvikle de. Om han blir skyvet ut i sommer enten på lån eller salg så er det en helt håpløs vurdering. Det beviser bare hvor dårlig denne klubben har vært i det seneste årene når det kommer til talenter,  om de ikke engang kan gi en spiller av Dembele sine kvaliteter nok spilletid til å utvikle seg. Rett og slett elendig håndtering etter han kom tilbake fra skade. Slik jeg ser det så burde han ligget godt over en time i snitt i spilletid, men han ligger nå rett under en halv omgang etter 20! kamper. Det er alt for dårlig om spilleren skal bli bedre og det er en elendig måte å sørge for at spilleren skal bli tilpass med omstendighetene. For om noe så blir han mer usikker nå, fordi de viser rett og slett at vi stoler ikke på deg eller at vi ikke synes du er god nok med så lite tiltro.

Hvorfor hisse seg opp basert på spekulasjoner som ikke virker å ha rot i virkeligheten? Må være slitsomt å bruke så mye tid og krefter på alle rykter, uavhengig av om de er sannsynlige eller ikke.

Kubala
KubalaInnlegg: 8022
08.05.18 19:41

Artig at denne kom fra han bare noen få timer etter at Valverde har bekreftet at Dembele blir i klubben neste sesong.

klaumb
klaumbInnlegg: 6024
08.05.18 20:12
Royu: Et fint eksempel på hvor ræva tålmodighet denne klubben har om dagen når det kommer til å gi spillere tid

Hadde ikke du gitt opp Coutinho etter tre kamper som høyreving da?

Cobi
CobiInnlegg: 58247
08.05.18 21:35

Han ga opp Coutinho før han kom, og må opprettholde «hatet» mot Coutinho for å ikke vingle. Dette i motsetning til Dembele, som han hylla før han kom og som han derfor må fortsette å forsvare.

Griezmann kommer. Alt tyder på det, og CadenaSer melder nå at Bartomeu allerede har meddelt Atleti at de kommer til å aktivere utkjøpsklausulen, etter at Atleti har gitt beskjed om at de ikke ønsker å forhandle frem en overgangssum.

Hvis vi skal finne en viss logikk i denne signeringen, så skal vel Paco Alcacer ut og Griezmann inn. I 442 skal Coutinho ut til venstre og Griezmann til høyre, med Messi og Suarez på topp, mens i 433 skal Coutinho inn som indreløper og Griezmann inn sammen med Messi og Suarez i en eller annen konstellasjon offensivt. Om Dembele blir, så skal han være førstebackup for alle de andre tre offensive, vil jeg tro. 

Paradoksalt nok KAN dette være en signering som ikke nødvendigvis reduserer Dembeles spilletid. I dag konkurrerer Dembele om spilletid med Alcacer og en del «b-spillere». Om sommeren ender med Griezmann inn og Alcacer, Iniesta, Gomes, Vidal, Deulofeu, Rafinha og i det hele tatt ut: En spissing i kvalitet og en reduksjon i kvantitet, så trenger ikke Dembeles sjanser bli så mye mindre.

Cobi
CobiInnlegg: 58247
08.05.18 21:48

(Og så nevner vi i farten at både Barca og Atleti benekter til EMD at Bartomeu har gitt Cerezo beskjed om at Barca vil trigge utkjøpsklausulen. Men samtidig mener EMD at Atleti kommuniserer at Barca har gitt beskjed for et par uler uker siden om at de vil forhandle og at Atleti henviser til klausulen, så da er vi jo langt på vei tilbake til samme informasjon igjen).

(Innlegget ble redigert 08.05.18 21:49)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
08.05.18 22:22

Hvor har jeg "opprettholdt" hatet på Coutinho? Hvorfor trekkes han i det hele tatt inn?? Pga sist kamp? Jepp helt forsvarlig da han var Barcelona svakeste mot Real Madrid hvor svakhetene hans viste seg frem så fort man møtet kvalifisert motstand. Han var også svak de første kampene. Finn gjerne innlegg hvor jeg kritiserer Coutinho mellom disse stedene.
For et ufattelig idiotisk innlegg. 


I motsetning til Dembele så er ikke Coutinho en ung, talentfull spiller, ergo kreves det mer av Coutinho spesielt når han skal være den direkte erstatteren for Iniesta. Så ja selvsagt vil en kreve mindre og burde være mer tålmodig med en spiller som Dembele kontra Coutinho, noe annet ville jo vært idiotisk når man snakker om et av de største talentene i verden pdd. 

raul_gonzalez
raul_gonzalezInnlegg: 490
08.05.18 22:29
Cobi: (Og så nevner vi i farten at både Barca og Atleti benekter til EMD at Bartomeu har gitt Cerezo beskjed om at Barca vil trigge utkjøpsklausulen. Men samtidig mener EMD at Atleti kommuniserer at Barca har gitt beskjed for et par uler uker siden om at de vil forhandle og at Atleti henviser til klausulen, så da er vi jo langt på vei tilbake til samme informasjon igjen).

De klarer ikke finansiere 100m i sommer internt. Da må det lånefinansieres.

Ila 17-18 så har man pådratt seg i overkant av 400m i forpliktelser fra overganger (marginal andel er klausuler med stor usikkerhet), hvor man har betalt ca 200m (ut ifra normale betalingsplaner for større overganger). Man solgte for ca 230m og fikk inn 225m. Dette er jo også et regnestykke som ikke tar hensyn til transaksjonskostnader, som ofte kan være fra 5-15% av totalen.

Dermed sitter man igjen, fra fjorårets morro, med 200m i forpliktelser. Hvordan man har strukturert betalingsplanene for disse vet jeg jo ikke, men naturlig å annta at det skjer over de 2 somrene etter overgangen (altså i sommer og neste). 

Av den grunn, så tror jeg Barca kommer til å være svært interessert i å forhandle en avtale fremfor å utløse en klausul. Dette gir Atletico en viss forhandlingsmakt i dette tilfellet. 

Det er jo også rimelig å påpeke at om man kjøper AG (selv om man skulle kvitte netto en 2-3 spillere for 40-50m netto) så er det en ekstremt aggressiv investeringstakt fra Barcelona gitt deres nåværende økonomi. Så aggressiv at jeg ikke ser hvordan de skal få aksept for en 600-700m investering i stadion uten å måtte betale uhensiktsmessig høye renter til bank/andre.

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
08.05.18 23:15
raul_gonzalez: De klarer ikke finansiere 100m i sommer internt. Da må det lånefinansieres. Ila 17-18 så har man pådratt seg i overkant av 400m i forpliktelser fra overganger (marginal andel er klausuler med stor usikkerhet), hvor man har betalt ca 200m (ut ifra normale betalingsplaner for større overganger). Man solgte for ca 230m og fikk inn 225m. Dette er jo også et regnestykke som ikke tar hensyn til transaksjonskostnader, som ofte kan være fra 5-15% av totalen. Dermed sitter man igjen, fra fjorårets morro, med 200m i forpliktelser. Hvordan man har strukturert betalingsplanene for disse vet jeg jo ikke, men naturlig å annta at det skjer over de 2 somrene etter overgangen (altså i sommer og neste).  Av den grunn, så tror jeg Barca kommer til å være svært interessert i å forhandle en avtale fremfor å utløse en klausul. Dette gir Atletico en viss forhandlingsmakt i dette tilfellet.  Det er jo også rimelig å påpeke at om man kjøper AG (selv om man skulle kvitte netto en 2-3 spillere for 40-50m netto) så er det en ekstremt aggressiv investeringstakt fra Barcelona gitt deres nåværende økonomi. Så aggressiv at jeg ikke ser hvordan de skal få aksept for en 600-700m investering i stadion uten å måtte betale uhensiktsmessig høye renter til bank/andre.

Er dette et problem med likviditet?

Gitt at Barca har et overgangsbudsjett på rundt €80 mill hver sesong, og gikk rundt €10 mill i minus forrige vindu så har de vel rundt €70 mill å bruke denne sommeren? Med salg av spillere til €30 mill så kan de vel komme opp mot €100 mill?

Dette er selvsagt avhengig om spillere som Gomes, Alcacer, Rafinha, Vidal, og flere som er ryktet ut, blir solgt. Med nøkterne summer så kan jo Barca fort komme opp i €50-70 mill. Selv med betalingsplaner over to år, så er det vel cash til rundt €20-30 mill.

bernt007
bernt007Innlegg: 22397
GMartino
GMartinoInnlegg: 2725
09.05.18 10:23

Eksisterer ikke ord hvor dårlig Griezmann er

beardman
beardmanInnlegg: 2752
09.05.18 16:58
GMartino: Eksisterer ikke ord hvor dårlig Griezmann er

Hæ?

Iniesta
IniestaInnlegg: 2045
09.05.18 19:23

 Cillessen; Semedo, Piqué, Vermaelen, Digne; Paulinho, Sergio, Iniesta; Dembélé, Messi y Coutinho.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17828
09.05.18 19:52
beardman: Hæ?

Han skrev: "EKSISTERER IKKE ORD HVOR DÅRLIG GRIEZMANN ER"

Håper dette hjelper.

 

Ferreira-Carrasco er visstnok den eneste Atletispilleren i nyere historie som eier teknikk ifølge den kanten.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
09.05.18 20:02

Suarez endelig benket. Faen meg på tide.

Iniesta
IniestaInnlegg: 2045
09.05.18 20:13

Dette man har ventet på og kun sett i små glimt. Nydelig raid

Klikk for å gå tilbake til toppen