Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
11.05.18 20:37

Dette klippet med alle hans involveringer mot Santos (som er langt ifra et dårlig lag) for et par dager siden sier det meste. Det blir nesten som å se hele kampen, dersom det er Arthur som er av interesse. Legg spesielt merke til det han gjør ved 7.11. Det rykket han setter inn foran den som presser, for så å lete etter veggspill med en annen midtbanespiller i trange situasjoner sier utrolig mye om Arthur sin tankegang.

Denne situasjonen går igjen i flere ulike varianter gjennom alle kampene hans. Legg merke til hvordan han timer vendinger, rykk, touch, pasninger og hvordan han til enhver tid har oversikt over motspillerne som presser og bevisst plasserer kroppen mellom ball og motspiller til riktig tid. Et annet viktig hint er hvordan han hele tiden leter etter veggspill på små flater.

Ord blir som kjent fattig, men Arthur har alt en midtbanespiller på Barcelona trenger. Spar meg for argumentet "dårlig motstand". For det første er det ikke dårlig motstand, og i den graden det er det, så betyr det ingenting når skilnaden er så liten. Man kan se frekvensen i beina, timing og teknikk nok basert på slike klipp til å avgjøre om han er god nok. Når folk sier "skrytevideoer på Youtube" virker det mer som en refleks, enn en gjennomtenkt uttalelse. Det du ser på youtube er ekte, for den som ikke var klar over det. Og det du ser av høydepunkter, gitt at de er mange nok og generaliserbare/gjentakende nok i natur, er reelle og overførbare til andre fotballag. Du finner ingen spillere som viser et komplett sett av kvaliteter for en posisjon på banen over flere timer på Youtube, men som egentlig er en helt annen når du ser hele kamper med dem.

(Innlegget ble redigert 11.05.18 20:42)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
11.05.18 20:39
Royu: Åja men den regelen gjaldt ikke for Dembele visstnok. Er han god nok så spiller han jo! Hallo?   Nei Busquets har ikke vært bedre enn Rakitic denne sesongen. Han er god nok, Rakitic har spilt nesten hver eneste kamp denne sesongen. Tydeligvis er jo det et tegn på at spilleren er god nok.

Hvilken regel er det som ikke gjaldt Dembele?

Har ikke Busquets vært bedre enn Rakitic denne sesongen?? ......

Så klart har Rakitic spilt nesten hver kamp denne sesongen all den tid man ikke har alternativer som er bedre på midtbanen. Det betyr ikke at Rakitic er så god, eller at han har bært midtbanen individuelt. Han har vært en opprettholdende faktor for midtbanen denne sesongen. Bedre er han ikke.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
11.05.18 23:16
xavi-maestro: Si hva du vil, men jeg tar så og si aldri feil på dette området.

Sett noe av Frenkie De Jong? Hva mener du eventuelt om han?

https://www.youtube.com/watch?v=zLwiiCJuQIU&t=306s

 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
11.05.18 23:36
Coca_cola: Sett noe av Frenkie De Jong? Hva mener du eventuelt om han? https://www.youtube.com/watch?v=zLwiiCJuQIU&t=306s

Ja, har sett endel av han. Også en spiller som jeg på generelt grunnlag kan si at kommer til å bli en fantastisk spiller dersom et spillende lag satser på han. Minner om Arthur på flere områder, men den mest markante forskjellen slik jeg ser det, er at De Jong er noe lengre og stivere i beina. Dette gjør at han er enda bedre til å drive fremover med ballen hvis rom oppstår i lengderetning. Men samtidig fører det til at han blir noe tregere i vendinger og mindre "rytmisk" og kvikk i retningsforandringene på små flater sentralt i banen (sentralt må man ofte ta serier med raske retningsforandringer i en og samme situasjon). I Barcelona, dersom de ønsker å blir verdens beste lag igjen ved å dyrke egen identitet, betyr dette mye.

Jeg tror f.eks. Liverpool hadde gjort et superkjøp dersom de hadde hentet De Jong.

(Innlegget ble redigert 11.05.18 23:39)

Erlendil
ErlendilInnlegg: 2784
12.05.18 01:08

Jeg visste Messi ville bli verdens beste allerede FØR han tok det første touchet fordi bevegelsene hans var så geniale. Han løp i lengderetning, og var dynamisk i valgene.

Jeg trengte ikke se Busquets spille. Det var åpenbart før han spilte for a-laget at han ville bli en sentral brikke i mange år og en som åpenbart ville utkonkurrere den strålende Yaya Touré. Jeg så det på måten blikket flakka da han entret banen i sin debut. Det tydet på at spilleforståelsen var unik!

På tross av at Bojan er tidenes toppscorer for ungdomslagene til Barcelona, så visste jeg at han aldri helt ville slå gjennom. Det var åpenbart på tross av 10 mål på 31 seriekamper første sesongen. Du kunne se det på måten høyrefoten vridde seg i det første skuddet han hadde på a-laget, det var liksom ikke helt riktig vinkel. En verdensklassespiller vil - dersom denne ønsker å ha størst sannsynlighet for å treffe ballen med riktig skru - ha en vinkel mellom ankelen og vristen på 60 grader, men jeg så at vinkelen mellom Bojans ankel og vrist var 55 grader i skuddøyeblikket. Det går ikke på toppnivå!

Osv, osv, osv. Dere kan si hva dere vil, men jeg tar ALDRI feil. Fact. Spør meg gjerne dersom dere ønsker å høre mine vurderinger av spillere som har spilt i klubben, så skal jeg fortelle om jeg visste at de ville bli en suksess eller ikke, samt hvorfor.

beardman
beardmanInnlegg: 2835
12.05.18 01:24

Hahahaha.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17874
12.05.18 01:44
Erlendil: hvorfor.

Det var lenge siden sist kompis.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2834
12.05.18 03:19

Disse har vært bidragsyterne i år for undertegnede (Valverde inkl):

Leo Messi; uforutsigbar enda, ikke helt på fjorårssesong høyden er min mening. Driver nærmest hele laget, betyr likefullt ikke at alle tilfredstilles.
ter Stegen; driver motstander ofte til vanvidd. Mange herlige og viktige redninger tidlig og når kampene har stått og vippet!
Umtiti; God forsvarer.
Sergio Busquets; Som nær alltid dedikert. Har ganske så få offensive oppgaver som ettervært har blitt en kraftig vanesak! Semitendenser i høst før det har dabbet veldig av. Skal vedde mye på at Busquets ofte hater innstruksene han får. Likefullt betydelig bedre enn i 16-17.
Sergi Roberto; gjort backen til sin egen. Synes han kom sent i gang og slo for alvor først til fra desember av. Ofte villig/på - kan gjerne ta par initiativ ekstra inn i banen, får pluss for å trå i en annen rolle enn han aller helst ønsker seg. 7 assist i liga, 0 i CL

(Innlegget ble redigert 12.05.18 03:28)

LaLuzdelNorte
LaLuzdelNorteInnlegg: 981
12.05.18 03:41
Rhabagatz: Rakitic har hatt enn tilnærmet perfekt sesong, men en håndfull unødvendige balltap utenfor egen 16 trekker ned.

Wow wow wow... calm down there mate. "What have you done for me lately" er sterkere enn noensinne skjønner jeg. Rakitic var regelrett krise i noen av de tidligere kampene i sesongen, det tok litt tid før han kom inn i det. Nå de siste månedene har han vært fantastisk, men la oss nå ikke glemme de første 2 heller.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
12.05.18 11:58
Erlendil: Jeg visste Messi ville bli verdens beste allerede FØR han tok det første touchet fordi bevegelsene hans var så geniale. Han løp i lengderetning, og var dynamisk i valgene. Jeg trengte ikke se Busquets spille. Det var åpenbart før han spilte for a-laget at han ville bli en sentral brikke i mange år og en som åpenbart ville utkonkurrere den strålende Yaya Touré. Jeg så det på måten blikket flakka da han entret banen i sin debut. Det tydet på at spilleforståelsen var unik! På tross av at Bojan er tidenes toppscorer for ungdomslagene til Barcelona, så visste jeg at han aldri helt ville slå gjennom. Det var åpenbart på tross av 10 mål på 31 seriekamper første sesongen. Du kunne se det på måten høyrefoten vridde seg i det første skuddet han hadde på a-laget, det var liksom ikke helt riktig vinkel. En verdensklassespiller vil - dersom denne ønsker å ha størst sannsynlighet for å treffe ballen med riktig skru - ha en vinkel mellom ankelen og vristen på 60 grader, men jeg så at vinkelen mellom Bojans ankel og vrist var 55 grader i skuddøyeblikket. Det går ikke på toppnivå! Osv, osv, osv. Dere kan si hva dere vil, men jeg tar ALDRI feil. Fact. Spør meg gjerne dersom dere ønsker å høre mine vurderinger av spillere som har spilt i klubben, så skal jeg fortelle om jeg visste at de ville bli en suksess eller ikke, samt hvorfor.

Dette er naturligvis veldig festlig erlendinho, men det gjør ikke det jeg sier mindre sant! ;)

Jeg vet at det strider imot de fleste sin natur å annonsere sin egen fortreffelighet innenfor et felt, meg selv inkludert, men akkurat når det kommer til å predikere en spillers fremtidige kvalitet, spesielt for Barcelona, gidder jeg ikke å holde noe tilbake lenger! ;p

Jackern
JackernInnlegg: 4278
12.05.18 12:08
xavi-maestro: men det gjør ikke det jeg sier mindre sant! ;)

Du legger ihvertfall ikke noe imellom, og går hardt ut. Det skal du ha. Håper selvsagt du har rett, for isåfall er det akkurat hva laget trenger.

La oss anta da at du faktisk klarer å se igjennom hans totale tekniske talent basert på Youtube (noe som burde kvalifisere deg for en speiderjobb i hvilken som helst toppklubb forøvrig, men det får bli en annen sak);Det er faktisk ganske mange andre faktorer som spiller inn her. Er hans mentale egenskaper gode nok? Hvordan fungerer overgangen til Spania? Hvordan takler han motgang? Hvordan er hans defensive kapasitet? Samhandling med nye medspillere? Har han evnen til å levere det du ser i videoer i hver kamp?

Kunne skrevet mye mer, men du skjønner poenget. Det er mange avgjørende faktorer som man umulig kan få med seg igjennom en Youtube video. Jeg ville vært litt mer forsiktig med å legge hodet på blokka som du gjør her.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
12.05.18 12:43
Jackern: Du legger ihvertfall ikke noe imellom, og går hardt ut. Det skal du ha. Håper selvsagt du har rett, for isåfall er det akkurat hva laget trenger. La oss anta da at du faktisk klarer å se igjennom hans totale tekniske talent basert på Youtube (noe som burde kvalifisere deg for en speiderjobb i hvilken som helst toppklubb forøvrig, men det får bli en annen sak);Det er faktisk ganske mange andre faktorer som spiller inn her. Er hans mentale egenskaper gode nok? Hvordan fungerer overgangen til Spania? Hvordan takler han motgang? Hvordan er hans defensive kapasitet? Samhandling med nye medspillere? Har han evnen til å levere det du ser i videoer i hver kamp? Kunne skrevet mye mer, men du skjønner poenget. Det er mange avgjørende faktorer som man umulig kan få med seg igjennom en Youtube video. Jeg ville vært litt mer forsiktig med å legge hodet på blokka som du gjør her.

Av spørsmålene dine føler jeg det kun er ett av dem som "henger". Det er hvordan han takler overgangen til Spania. Jeg vet naturligvis ikke hvor stedsavhengig han er i Brasil. Likevel er det rimelig å anta, basert på empiri og rasjonalitet, at det går fint. Empiri viser at det som regel går veldig bra. Videre er kultur/språk relativt likt (neida, ikke identisk, jeg vet det), spillestil er ballfokusert, klima er forholdsvis likt etc.. Jeg har ingen grunn til å tro at det ikke skal gå knirkefritt, men selvfølgelig kan jo Arthur være en spesielt stedsbundet person - derav; "så og si aldri feil" (jeg utelukker det ikke helt).

Dine øvrige spørsmål får jeg gode svar på gjennom youtube-klippene. Det finnes flere klipp som fokuserer på hans defensive egenskaper - og de er oppsiktsvekkende gode i forhold til spillestilen hans. Jeg sier ikke at han er en Makelele, men hvis du trenger defensive egenskaper fra en ballspillende midtbanespiller, så er Arthur en av dem. Xavi klarte seg, og han var ikke like robust defensivt.

Hans øvrige mentale egenskaper, som du etterlyser svar på, er selvfølgelig umulig å være sikker på. Jeg ser at han er en spiller som virkelig lever seg inn i og er dedikert til selve spillet sitt. Videre er han hardtarbeidende, noe som også sier noe om mentaliteten.

Ellers blir han nok lite utfordret mentalt i Barcelona, annet enn på hvorvidt han takler "presset" om å levere prestasjoner dag ut og dag inn. Grunnen til at jeg føler meg sikker på at han vil klare det, er at de tingene han er best på - matcher det Barcelona, både trenere og publikum, ønsker å se. Det han er best på gjør han helt naturlig og intuitivt - noe som indikerer at han vil fortsette å gjøre det uansett hvor han er. Det hadde passet dårlig i Atletico Madrid, men ikke i Barcelona.

Han ønsker å motta ballen i trange situasjoner sentralt i banen, og han har den forståelsen for tid og rom som er karakteristisk for de midtbanespillerne som lykkes i Barcelona sin spillestil. Den forståelsen gjør at han klarer å ri av press ved å gjøre en liten bevegelse på et tidligere tidspunkt, og i en overraskende retning, enn motspiller/e (og seere) forventer (det er dette som gir følelsen av genialitet for dem som ser på). Samtidig leter han konstant etter muligheten for å spille raske, korte vegger i trange situasjoner med medspillere i umiddelbar nærhet.

Så blir spørsmålet om han har tekniske og fysiske ferdigheter til å matche de taktiske. Det henger gjerne sammen. Du ser ikke så aktivt etter de mulighetene hvis du ikke mestrer dem. Da prøver man gjerne å unngå dem, ofte gjennom overdrevent mange støttepasninger eller crossere til motsatt kant (som forøvrig mange lag foretrekker fra midtbanespillerne sine for å unngå risiko).

Som nevnt, dersom han ikke er en imponerende, selvskreven og nødvendig midtbanespiller for Barcelona innen jul neste sesong (gitt at han hentes), skal jeg spise halvparten av ordene mine. Dersom dette ikke inntreffer i løpet av neste sesong, skal jeg spise resten + to capser.

 

(Innlegget ble redigert 12.05.18 12:45)

Erlendil
ErlendilInnlegg: 2784
12.05.18 13:01
xavi-maestro: Dette er naturligvis veldig festlig erlendinho, men det gjør ikke det jeg sier mindre sant! ;)

Klarte ikke la være. ;)

Jeg også håper for øvrig du får rett med tanke på Arthur.

Jackern
JackernInnlegg: 4278
12.05.18 13:07
xavi-maestro: Som nevnt, dersom han ikke er en imponerende, selvskreven og nødvendig midtbanespiller for Barcelona innen jul neste sesong (gitt at han hentes), skal jeg spise halvparten av ordene mine. Dersom dette ikke inntreffer i løpet av neste sesong, skal jeg spise resten + to capser.

Jeg tror du legger for mye vekt på disse klippene du har sett, men vi får se. Håper som sagt du får rett, men om du gjennomfører capsespising på youtube så er ikke det helt feil det heller ;)

 

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
12.05.18 13:11
xavi-maestro: Som nevnt, dersom han ikke er en imponerende, selvskreven og nødvendig midtbanespiller for Barcelona innen jul neste sesong (gitt at han hentes), skal jeg spise halvparten av ordene mine. Dersom dette ikke inntreffer i løpet av neste sesong, skal jeg spise resten + to capser.

I likhet med Jackern så er jeg imponert over hvor lett denne påstanden kan feile. Av det lille jeg har sett og lest om speidere så virker det som avgjørende for en kjøpsanbefaling det som skjer utenfor banen. At de bruker tid med familie og venner, og ser hvordan de er utenfor fotballen.

Mener du at slike aspekter også dekkes inn i de 30 sekundene du ser? Av ren nysgjerrighet lurer jeg dessuten på dine observasjoner aldri slått feil som følge av skader og lignende? Har du heller aldri tatt feil av en late bloomer eksempelvis?

Erlendil
ErlendilInnlegg: 2784
12.05.18 13:35

He cometh to us in our hour of need! :)

Ser for øvrig at noen spekulerer i at vi kan sitte igjen med en god slump penger etter spillersalg i sommer. Da har man enten ikke fulgt Barcelona de siste årene, eller så er man naiv. Det er dog lov å håpe, så klart.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
12.05.18 13:41

Tråden hvor xavimaestro argumenterte tungt for at Isaac Cuenca var bedre enn David Villa passer vel nå? Nederst på side to ser man også perlespådommen hans om at det å bytte Etoo med folk som Pato, Anelka og Lavezzi ville styrket Barcelona på sikt. På side fire hevder han hardnakket at 18 år gamle spillere «uten fnugg av tvil» er ferdigutviklet innenfor områdene spilleforståelse og overblikk.

Med så mye vas på samvittigheten er det vel gjerne vanlig å gå litt stille i dørene.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
12.05.18 14:09

Med tanke på at innleggene i den tråden ikke er relevante for det som er poenget mitt i denne tråden, så passer det egentlig dårlig. Det blir som å kritisere ens kokkeegenskaper ved å kritisere ens evne til å lage drinker. Skal sies at jeg ikke finner noe i tråden din ved rask gjennomgang som jeg ikke står ved også idag

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
12.05.18 14:16
xavi-maestro: Med tanke på at innleggene i den tråden ikke er relevante for det som er poenget mitt i denne tråden, så passer det egentlig dårlig. Det blir som å kritisere ens kokkeegenskaper ved å kritisere ens evne til å lage drinker. Skal sies at jeg ikke finner noe i tråden din ved rask gjennomgang som jeg ikke står ved også idag

Men gitt at du trenger i underkant av 5 minutter for å vurdere en spiller, så må du ha tatt feil av mange spillere som av ulike grunner har mislykkes? Kan du svare mer på det?

Det er liksom tusen ting som skal klaffe for å bli en viktig spiller for et lag som Barca.

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
12.05.18 15:02

Jeg trenger bare å høre navnet på en spiller for å vite om han er god eller ikke. 

Når jeg hørte navnet Messi første gang var det lett å dra assoisasjon med Messias, og skjønne at denne spilleren var gudommelig. Titus Bramble er det bare å høre på navnet for å skjønne at han ville bli den største kløna i historien. 

FABI0
FABI0Innlegg: 283
12.05.18 16:01

Det som er overraskende er at xavi-maestro ikke jobber som sjefsspeider i en europeisk toppklubb. Eller kanskje han gjør det og er inkognito på VGD? Kunne jo fått Hødd til CL på egenhånd med disse spådommene.

Uansett, jeg tror vi har vår egen raul_gonzales her. 

(Innlegget ble redigert 12.05.18 16:02)

Kokuhaku
KokuhakuInnlegg: 4381
12.05.18 16:51

Mastroen er uansett en av de mest underholdende karakterene på vgd.

Selv bommer jeg usedvanlig ofte. Kan blant annet vise til å ha meldt at Gudmund Kongshavn kom til å bli en enorm keeper etter en god periode for Vålerenga.

Iniesta
IniestaInnlegg: 2046
12.05.18 17:53

B-laget med en sterk seier borte mot Sporting Gijon som tenner et lite håp om å unngå nedrykk.

3 kamper igjen hvor 2 av dem er hjemme. Må nok ta 6-7 poeng for at det skal kunne gå .

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
12.05.18 18:26
Bleke: Men gitt at du trenger i underkant av 5 minutter for å vurdere en spiller, så må du ha tatt feil av mange spillere som av ulike grunner har mislykkes? Kan du svare mer på det? Det er liksom tusen ting som skal klaffe for å bli en viktig spiller for et lag som Barca.

Nyansene er avgjørende her. Det er mange spillere jeg har trodd at ville gjøre det bedre i Barcelona enn de gjorde. F.eks. David Villa trodde jeg kom til å bli en kjempespiller for Barcelona, men jeg var ikke sikker. Type 85% sikker, men der tok jeg feil. Det jeg mener er at når jeg først er 100% sikker, så blir jeg det i løpet av de første 5 minuttene jeg ser av spilleren. I disse tilfellene har jeg så og si aldri bommet (kan ikke huske det i hvert fall). Trenger jeg mer tid, så er det fordi jeg er usikker, og da forblir jeg også usikker - og i de tilfellene har ingen av spillerne vist seg å bli helt uerstattelige for klubben.

Arthur er en av de sjeldne tilfellene der jeg er 100% sikker i løpet av få minutter. Av erfaring har jeg all grunn til å påstå at han kommer til å bli en kjempehit - fort.

(Innlegget ble redigert 12.05.18 18:28)

Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8847
12.05.18 21:04

LoL

 

 

Jeg bestilte forøvrig drakt nr 9 med Bojan på for noen år siden, så skal ikke skryte på meg å ha noe teft..

(Innlegget ble redigert 12.05.18 21:08)

Thpe
ThpeInnlegg: 34769
12.05.18 23:12
Coca_cola: Sett noe av Frenkie De Jong? Hva mener du eventuelt om han?

World beater in the making.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
13.05.18 00:35
Thpe: World beater in the making.

Ser du i all hovedsak skriver om Bodø Glimt, så, noen spesiell grunn til at du sier det? Ser du noe særlig Ajax? Har for øvrig samme inntyrkket, men da basert på YT-filmer, så kan ikke være sikker. Men, synes han har noe helt spesielt, og mener det er en spiller Barcelona ikke har råd til å la gå til noen andre (gitt at han har det potensialet jeg har inntrykk av). 

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5284
13.05.18 00:37
xavi-maestro: er at De Jong er noe lengre og stivere i beina. Dette gjør at han er enda bedre til å drive fremover med ballen hvis rom oppstår i lengderetning. Men samtidig fører det til at han blir noe tregere i vendinger og mindre "rytmisk" og kvikk i retningsforandringene på små flater sentralt i banen (sentralt må man ofte ta serier med raske retningsforandringer i en og samme situasjon)

Ikke uenig i dette, men synes han er "unaturlig" kvikk i vendinger og rå på også små flater til å være så "lang og stiv i beina". I tillegg har han bedre "rekkevidde" på pasningene sine. Har også litt tro på at han kan være et særdeles spennende  våpen å stille med når lag står høyt mot Barcelona. Livsfarlig når han setter fart og går av en mann. Ikke bare bare for noen å løpe han opp da.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
13.05.18 09:56
Coca_cola: Ikke uenig i dette, men synes han er "unaturlig" kvikk i vendinger og rå på også små flater til å være så "lang og stiv i beina"

Enig, ville ikke gjort seg bort, men ikke helt på nivå med Arthur for Barcelona. Bedre enn Arthur for de fleste andre lag i verden.

Siem-de-Jong
Siem-de-JongInnlegg: 4751
13.05.18 10:28

Angående Frenkie de Jong så er han definitivt ikke klar for en klubb som Barcelona. I sesongen som var så spilte han tross alt for det meste midstopper da Wøber ble skadet, og man hadde en velfungere midtbane i Schøne- Ziyech- van de Beek. Nå som Ziyech blir solgt i sommer så er den ene midtbaneposisjonen ledig som de Jong kommer til å ta. Skal sies at de Jong ble i februar skadet og vært ute siden. Han sa selv for en liten stund siden at han regner med å bli klar til starten av juli.

Han bør hvertfall bli i klubben minst en sesong til.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg