Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Cobi
CobiInnlegg: 58251
13.05.18 10:45

Det er det som ryktes også. At han blir i Ajax én sesong til, for så å dra til Barcelona sommeren 19.

Griezmann og Alena i sommer, Arthur i januar 19 og de Jong sommeren 19 var fremsiden til EMD i går, og de Jong og teksten 2019 prydet hele fremsiden for noen dager siden også.

Siem-de-Jong
Siem-de-JongInnlegg: 4773
13.05.18 11:01

Ja, ser at det muligens er planen. Men spent på hvordan den kommende sesongen blir. Først må han komme tilbake fra skade, så faktisk spille en hel sesong fast på midtbanen før man faktisk har et bedre grunnlag på å vurdere om han har det som skal til for å bli en del av en klubb som Barcelona. De kampene han vært god de gangene han spilte midtbane sist sesong var som innbytter. Fikk jo begrenset antall kamper på midtbanen fra start.

Hva er forresten forbindelsen mellom Barcelona og Mino Raiola? Han er jo nå agenten til Justin Kluivert. Nå som kontraktsforhandlingene mellom han og klubben har gått i stå og det kan virke som at han blir solgt i sommer kommer nok Barcelona til å bli nevnt, men i det siste virker det som at det er Everton som Raiola prøver å selge Kluivert inn til, ettersom han skal ha vanskeligheter å få solgt han inn til Mourinho. Utrolig nok.

Thpe
ThpeInnlegg: 34887
13.05.18 11:48
Coca_cola: Ser du i all hovedsak skriver om Bodø Glimt, så, noen spesiell grunn til at du sier det? Ser du noe særlig Ajax? Har for øvrig samme inntyrkket, men da basert på YT-filmer, så kan ikke være sikker. Men, synes han har noe helt spesielt, og mener det er en spiller Barcelona ikke har råd til å la gå til noen andre (gitt at han har det potensialet jeg har inntrykk av).

Ja, en del. Det startet med at jeg som ivrig oddser fant jevnlige gullspill på Jong Ajax, altså reservene til Ajax i divisjonen under Eredivisie. Så ganske så umiddelbart at dette var en spiller utenom det vanlige. Fulgt han siden den tid. Helt, helt enestående. Det er rett og slett vakkert å se Frenkie spille fotball. Han blir verdensklasse, aldri sett noe lignende.

Og jeg klarer selvsagt å lure inn litt Frenkie i Glimt-snakket ;-)

 

(Innlegget ble redigert 13.05.18 11:48)

Cobi
CobiInnlegg: 58251
13.05.18 12:06

«Hva er forresten forbindelsen mellom Barcelona og Mino Raiola?»

Svært dårlig. Da Zlatan var i klubben var det mildt sagt betent mellom Raiola og klubben, og han har vel ikke hatt noen spillere i Barca siden den tid, tror jeg (?). Da Verratti skiftet til Raiola forrige sommer, gikk det ca femten sekunder før overgangsryktene til Barca ble lagt steindøde. Da Pogba ble valgkampsmat for noen år siden, var det Laporta som hadde Pogba-dealen, mens Bartomeu og det sittende styret gjorde sitt beste for å legge Pogba (med Raiola som agent) død.

Nå har jo sittende styre ca ingen prinsipper de står for. Så hvis det hjelper dem, går de sikkert til sengs med Raiola også. Men det er definitivt ikke noe voldsomt godt forhold der. Tror uansett ikke Kluivert er aktuell, nå når Griezmann tilsynelatende kommer.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
13.05.18 12:21
Cobi: Det er det som ryktes også. At han blir i Ajax én sesong til, for så å dra til Barcelona sommeren 19.

Som i at det er snakk om en avtale nå eller en intensjon om å gå inn i forhandlinger neste år ? 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
13.05.18 12:57

Som i at man «kontrollerer han» og at man ser for seg en Arthur/Mina-deal, altså at man fremforhandler en deal i sommer, med virkning fra neste sommer av. Men denne forhandlingen er jo ikke avsluttet eller noe sånt, la det være presisert. Er jo haugevis med sånne rykter som aldri materialiserer seg, men EMD slår ganske hardt på de Jong-tromma om dagen.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
13.05.18 13:04

Har satt karakter på alle våre spillere for sesongen. Noen som er uenige? 

Marc-Andre ter Stegen: 9/10
Tyskeren har levert en sesong i verdensklasse. Stødig gjennom hele året og gjort få feil. En av de viktigste brikkene i et av Europas beste defensive lag, men har fortsatt et lite nivå opp å gå før han er blant de aller største. 

Jasper Cillessen: 7.5/10 
Vanskelig å få høyere karakter som andrekeeper med så få kamper. Jasper gjør jobben og er vel en av de beste målvaktene som må sitte så ofte på reservebenken. Blir nok et CdR-gull. 

Sergi Roberto: 8/10
En av våre lokale helter som virkelig har befestet sin rolle i stallen nå. Gjort en glimrende jobb på backen, men er også et uromoment i midtbaneleddet. Hans fysikk og fleksibilitet gjør han til en nøkkelspiller.

Nelson Semedo: 7/10
Et rått talent, men har slitt med å finne flyten og spille seg til en fast rolle på backen under Valverde. Potensialet er der og det blir spennende å se om han kan løfte det et hakk til neste sesong - da har vi en av verdens mest spennende høyrebacker. 

Gerard Piqué: 8/10
Solid sesong, men ikke hans beste. Har stort sett kontroll, men ikke alltid 100% fokusert. På tide at vi finner en unggutt som kan begynne å utfordre Gerard og holde han på tå hev også i neste sesong.

Samuel Umtiti: 9/10
Har noen i verden vært bedre enn den franske bulldoseren i år? Mulig, men det kan ikke være mange. Umtiti har vært limet og fundamentet i et bunnsolid forsvar denne sesongen. 

Thomas Vermaelen: 7/10
Belgieren har fått over 1000 minutter denne sesongen og har absolutt ikke gjort seg bort. Solid, ballsikker og rutinert. En fin spiller å ha bak Umtiti så lenge han holder seg frisk.

Yerry Mina: 6.5/10
Ikke spilt mye, men Mina har gjort en ok jobb. Har et talent, men får han det ut hos oss? 

Jordi Alba: 8.5/10
Ekornet har virkelig funnet tilbake stien sin på venstresiden denne sesongen (etter Neymars avgang). Levert tosifret antall målpoeng og vært hakket jevnere enn sin kamerat på den andre sidebacken. 

Lucas Digne: 6.5/10
Digne gjør jobben når han må, men har ikke møtt mye motstand. Godtar han rollen som andrefiolin? 

Sergio Busquets: 8.5/10
Blekkspruten er som alltid den balanserende spilleren og har levert nok en imponerende sesong. Gjør svært sjelden feil og er den mest ballsikre midtbanespilleren vi har. Meget viktig også for den defensive suksessen vi har hatt. 

Ivan Rakitic: 8/10
Kroaten har hjulpet Busquets med den balanserende rollen på midtbanen, og med sitt knallharde arbeid har han vært en viktig brikke i år. Hatt noen perioder hvor han ikke har hatt rytmen og det trekker han litt ned her.

Andre Gomes: 6/10
Dessverre så har ikke Gomes det som skal til.

Aleix Vidal: 6/10
Vidal kan pakke sakene sine. Veldig lite å bidra med. 

Paulinho: 7.5/10
Det var ikke knyttet store forventninger til denne karen, men han har imponert meg til en viss grad. 12 scoringer er imponerende og han gir oss tidvis en annen dimensjon i spillet med sin rekkevidde, men maksimum en taktisk reservespiller.

Andres Iniesta: 8/10
Iniesta fortjener naturligvis en 10’er mtp. at det er hans siste sesong, men realistisk sett er 8 en solid karakter å avslutte med. På sitt beste ustoppelig, men tror det er riktig å gi seg i klubben nå. 

Phillippe Coutinho: 8/10
Kom litt tregt i gang, men nå som han har funnet seg til rette ser vi at Camp Nou er hans hjem. Her blir det mye underholdning fremover. 

Denis Suarez: 6.5/10
Det bor noe i denne gutten, men han sliter med å få det ut på et jevnt nivå. Hva blir det til…?

Ousmane Dembele: 7.5/10
Det ble ikke like mye spilletid på franskmannen, men han har vist prov på verdensklasse. Her har vi mye godteri i vente. 

Lionel Messi: 9.5/10
Hva man skal gi denne magikeren? Han fortjener 10’eren naturligvis, men all den tid det ikke blir trippel i år, så må Messi ta til takke med 9,5. Lagets viktigste og beste spiller.

Luis Suarez: 8/10
Til tross for en forferdelig start så har det blitt rikelig med scoringer på uruguayaneren. Har et dyrisk instinkt og er viktig for friheten til Messi, men her har det vært usedvanlige mange feil som trekker ned karakteren.

Paco Alcácer: 7/10
Ikke mye spilletid, men Paco er en ok backup og jeg tar han gjerne med videre om han selv godtar den rollen. 

Gerard Deulofeu: 6/10
Javier Mascherano: 7/10
Gerard hadde ikke nivået inne og Mascherano leverte solid i sine siste minutter for klubben. 

ÅRETS BESTE SPILLER
***** = Messi
***    = ter Stegen, Umtiti
**     = Alba, Busquets
*       = Roberto, Pique, Rakitic, Iniesta, Coutinho, Suarez

(Innlegget ble redigert 13.05.18 13:06)

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
13.05.18 15:32

For å ta det et steg videre...

Årets lag 2017/2018
------------------------------ ter Stegen (9.0)
Roberto (8.0) --- Pique (8.0) -------- Umtiti (9.0) --- J. Alba (8.5)
------------------------------- Busquets (8.5)
-------------------- Rakitic (8.0) ---------- Iniesta (8.0) 
------- Messi (9.5) ------------------------------------- Coutinho (8.0)
--------------------------------- Suarez (8.0)

Alle 11 fikk en rating over 8.0 og har levert/leverer topp internasjonalt nivå jevnlig denne sesongen.
Formasjonen har vært 4-4-2 for det meste denne sesongen, men jeg setter det opp i en 4-3-3 for å bedre skissere tankene for neste sesong da dette er vårt fundament. 

Benk: Cillessen, Semedo, Vermaelen, (Mascherano), Paulinho, Dembele, Paco

Dette er de seks (sju) resterende spillerne som får godkjent sesong av meg med over 7.0 i gjennomsnitt. Mascherano har forlatt skuta og det samme gjør Iniesta til sommeren.

Da står vi igjen med 16 spillere og av dem går vel Vermaelen og Paco en usikker fremtid i vente. Mina, Digne og Denis er de tre som klarte å karre seg til en 6.5, men de spilte små roller i forrige sesong og kan 'lett' bli skiftet ut i sommer dersom noen klubber byr riktig. 
Andre Gomes og Aleix Vidal gir jeg karakter 6.0 som i min bok er stryk. Regner med begge to forlater oss slik Deulofeu gjorde.

Sesongen 2018/2019
Vi går inn i sommervinduet med 14 kjernespillere som vil rotere seg i mellom. Det er 6 spillere jeg ser på som bankers i 11'ern i neste sesong. 

Stegen er bankers. Blir Cillessen som reserve?

Roberto og Semedo vil nok veksle på høyrebacken. Forhåpentligvis ser vi Roberto ta ytterligere et steg denne sommeren og finner sin rolle på midtbanen til neste år. 

Pique er nok relativt bankers, men jeg har et håp om at en annen midtstopper kan komme og puste han litt i nakken. 

Umtiti er bankers. 

Alba er bankers. 

Busquets er bankers. 

Rakitic, Paulinho og Roberto kan alle tre være den dynamiske toveisspilleren på midtbanen ved siden av Busquets. Kanskje kommer det inn en ny spiller i tillegg til at Alena kommer inn her.

Coutinho er bankers. Usikker på om det blir som en indreløper i 433, kant i 442 eller angrepsspiller i 433, men han vil spille en meget viktig brikke neste år. 

Dembele vil nok få langt mer spilletid neste sesong, men grunnet hans fleksibilitet og Valverdes valgmuligheter mtp. formasjon er det vanskelig å vite hvor på banen. Dembele vil nok uansett rotere delvis med Rakitic, Paulinho og Roberto + eventuelt nye midtbanespillere i en 442, og med Coutinho, Suarez + eventuelt nye angrepsspillere i en 433. 

Messi er bankers. 

Suarez har vært bankers ved siden av Messi, men med Griezmann-ryktene og Dembele og Coutinho bedre integrert i laget så kan Suarez bli offer for mer rotasjon til neste sesong. Det tror jeg kan være veldig bra for han mtp. den grusomme formen hans i høst. 

3 solide signeringer
Vi trenger 3 solide signeringer i de tre leddene. Når det gjelder forsvaret burde midtstopper være hovedprioritet. I midtbaneleddet trenger vi først og fremst en dynamisk midtbanespiller (med teknikk!) som gir oss taktisk fleksibilitet. I angrepet trenger vi en fleksibel angrepsspiller som kan gå inn i flere posisjoner i flere formasjoner. 

(Innlegget ble redigert 13.05.18 15:34)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
13.05.18 17:13

de Jong og de Ligt hadde vært nydelig

Royu
RoyuInnlegg: 10240
13.05.18 18:56

Oriol Busquets skal tas mer inn i varmen neste sesong. Spiller ironisk nok samme posisjon som Busquets.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6452
13.05.18 19:16
Royu: Oriol Busquets skal tas mer inn i varmen neste sesong. Spiller ironisk nok samme posisjon som Busquets

Men kommer aldri til å mestre den på samme måte. Altfor forutsigbar og risikofri i stilen til å tilføre den posisjonen noe.

FABI0
FABI0Innlegg: 283
13.05.18 19:36

Forøvrig ganske utrolig dersom CR7 stjeler Balon dOr i år. Siden det er så idiotisk som at lagtitler gir Balon d'Or-titler, bør Messi være et soleklart valg. Utslagsgivende i utallige kamper, vunnet La Liga og Copa del Rey, tatt hjem Golden Shoe og kan gå gjennom La Liga-sesongen ubeseiret. Alt annet enn Balon d'Or vio være en skandale. 

Men selvsagt, Keylor Navas kan vel knipe Balon dOr dersom han vinner VM og CL...

Siem-de-Jong
Siem-de-JongInnlegg: 4773
13.05.18 20:02
Thpe: Ja, en del. Det startet med at jeg som ivrig oddser fant jevnlige gullspill på Jong Ajax, altså reservene til Ajax i divisjonen under Eredivisie. Så ganske så umiddelbart at dette var en spiller utenom det vanlige. Fulgt han siden den tid. Helt, helt enestående. Det er rett og slett vakkert å se Frenkie spille fotball. Han blir verdensklasse, aldri sett noe lignende.

Rett og slett vakker beskrivelse det Thpe. Oppriktig glad for at flere har fått øynene opp for Frenkie de Jong. For å ta det veldig enkelt på hvorfor han ikke var fast sist sesong, som midtbanespiller, er nok at Marcel Keizer som tok over treneransvaret sist sesong ikke ville gjøre for store forandringer.  Donny van de Beek som fikk sin debut i 15/16- sesongen tok over den ene midtbaneplassen etter at Klaassen forsvant til Everton. Heller ikke lett å ta bort Schøne og Ziyech. Dermed ble det mistopper Frenkie fikk spille da Wøber ble skadet. Uansett så blir jo nå Ziyech solgt i sommer, så da er den ene plassen ledig til Frenkie. Bare denne korte videon som klubben la ut for noen dager siden gjør at man gleder seg.

Skal gi han minst en sesong som fast midtbanespiller i Eredivsie før man konkluderer nærmere om han er noe for en klubb som Barcelona. Det kan jo også gå helt andre vei om en del år og han blir som Erixon Danso!

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6452
13.05.18 20:24

Hvorfor er ikke Messi med i troppen i kveld??

Royu
RoyuInnlegg: 10240
13.05.18 20:35

Får seg en velfortjent pause. 


Smart av Valverde. Vil sikkert terpe på taktikkene uten Messi.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
13.05.18 20:50

Fryktelig stille det var fra den kampen. Enten det eller så burde Veland skru ned volumet for han er veldig høylytt. Ganske irriterende å høre på. 

Godt mulig det bare er meg for jeg har fryktelig hangover i dag.

GMartino
GMartinoInnlegg: 2883
13.05.18 20:54

Har krøstet inn en reise til sør afrika onsdag så Messi deltar der..
Ikke bry seg om VM. Er spania, vet aldri helt hva som skjer.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
13.05.18 20:55

Her taper man. 1-0 


Samuh0lm
Samuh0lmInnlegg: 8885
13.05.18 20:57

Haha

 Valverde vil gi bort ubeseiret-rekorden..

Dette får han fyken for..

Royu
RoyuInnlegg: 10240
13.05.18 20:58

Levante burde ledet 2-0 der. 

Mina sin feil på 1 målet forøverig. Dårlig klarering og fryktelig passiv. Burde være siste kampen hans i Barcelona drakt.

(Innlegget ble redigert 13.05.18 20:59)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6452
13.05.18 21:06

Imponert over Levante.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
13.05.18 21:14

Helt sykt hvor negativ Suarez skal utrykke seg så fort Dembele gjør en "feil". Uspiselig oppførsel. 
Spesielt når Suarez er den spilleren som gjør flest feil om dagen.

Tranquillo
TranquilloInnlegg: 7754
13.05.18 21:16

FC Messi.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1933
13.05.18 21:19

Levante har 7-1-1 på de siste 9kampene før denne. Et lag i bra form. Ræva opptreden av Rakitic og Busquets på baklengs nr2. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6452
13.05.18 21:22

Vanligvis ville jeg forventet at Barcelona hentet opp ledelsen, slik de har hatt for vane å gjøre i år, men så slår det meg at Messi ikke er på benken engang - noe som gjør det totalt usannsynlig. Pinlig å gå på sitt første tap i 37. serierunde. Da skal man faktisk holde det inn - men dette laget er som sagt ikke solid i det hele tatt.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1933
13.05.18 21:24

Coutinho. 2-1. Bra av Pique

Royu
RoyuInnlegg: 10240
13.05.18 21:25

Litt uflaks i flaksen til Levante der. Tror ikke keeperen hadde tatt den uansett.  2-1 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6452
13.05.18 21:26
Royu: Helt sykt hvor negativ Suarez skal utrykke seg så fort Dembele gjør en "feil". Uspiselig oppførsel. 
Spesielt når Suarez er den spilleren som gjør flest feil om dagen.

En får be til høyere makter om at Griezmann kommer og erstatter fyren.

Selg han til Espanyol, så kan han og Messi forsette å henge sammen på fritiden. Vinn-vinn.

(Innlegget ble redigert 13.05.18 21:27)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1933
13.05.18 21:30

Denne overbeskyttelsen av keepere: En av sportens mørke sider. Oier får jo frispark bare noen puster i nærheten av han. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6452
13.05.18 21:33
rivaldo: Denne overbeskyttelsen av keepere: En av sportens mørke sider

Tror vi skal roe oss ned et par hakk her! ;)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg