Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14744
22.05.18 12:43
LaVecchiaSignora: Ja, det kan ikke være lett å få hundrevis av millioner i klubbkassa.

Dere fikk Fabregas for spott-pris, og det var faktisk ganske slitsomt som supporter, og sikkert også for Wenger, Fabregas og medspillerne, at Barcelona-spillere var ute i media i tide og utide med uttalelser om Fabregas og at hele sommere gikk på om han skulle dra eller ikke dra. Jeg kan godt ta et par 100 mill mindre hvis vi aldri må være involvert i en slik situasjon med dere igjen.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
22.05.18 13:35
Wellewinhio: Dere fikk Fabregas for spott-pris,

Det føltes kanskje slikt for fansen, men Arsenal fikk mer penger enn Barcelona gjorde når han stakk til Chelsea når man tar med hele regningen. Med variabler var han dyrere enn Aguero til City.

Ser man bort ifra denne er det en rekke overganger fra Arsenal til Barcelona som kan karakteriseres som veldedighet. Det er nesten rart at Emirates ikke egentlig heter Barcelona Stadium.

Wellewinhio
WellewinhioInnlegg: 14744
22.05.18 13:44
LaVecchiaSignora: Det føltes kanskje slikt for fansen, men Arsenal fikk mer penger enn Barcelona gjorde når han stakk til Chelsea når man tar med hele regningen. Med variabler var han dyrere enn Aguero til City. Ser man bort ifra denne er det en rekke overganger fra Arsenal til Barcelona som kan karakteriseres som veldedighet. Det er nesten rart at Emirates ikke egentlig heter Barcelona Stadium.

Forskjellen var jo at da han dro fra Arsenal så var han regnet som en av verdens beste (midtbane)spillere. Da han dro fra dere hadde ryktet hans fått seg en rimelig kraftig trøkk, i tillegg til at alt tempoet han pleide å ha i beina var sporløst borte. 

Hva slags veldedighet det er du snakker om er jeg rimelig usikker på. Bare fordi spillerne har floppet hos dere så betyr det ikke at de var dårlige. Regner med at du tenker på overganger som Petit, Overmars, Hleb, Song og Henry. Slenger man med Fabregas også, så var det bare Song som ble solgt med en viss frivillighet av Arsenal. Resten hadde vi lyst til å beholde. Og Henry fikk dere skammelig billig også, selvom han aldri nådde Arsenal-høyder i Barcelona.

(Innlegget ble redigert 22.05.18 13:45)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
22.05.18 15:11

Tidenes atombombe: Inter ønsker ikke å betale €35mill for Rafinha, men å forhandle om en annen avtale/pris. Lortklubb. 

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24428
22.05.18 16:18
rivaldo: idenes atombombe: Inter ønsker ikke å betale €35mill for Rafinha, men å forhandle om en annen avtale/pris. Lortklubb.
[Slettet]

(Innlegget ble redigert 17.04.20 15:55)

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
22.05.18 17:15

Gerard Romero for seks minutter siden på Twitter:

"El Atlético ha parado la búsqueda del recambio para Griezmann esta mañana. La dirección deportiva confía que el delantero NO SE VA y de momento no buscan otro delantero. Contado en el @versiorac1 de @rac1 #mercato"

 

Som visstnok betyr (via Jonas Giæver) "Atlético have stopped the search for a Griezmann replacement. They are now certain that the Frenchman WILL stay."

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
22.05.18 17:32

Inntil Griez bekrefter/avkrefter noe som helst selv er jeg ganske sikker på at han blir Barcas nye nr7. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.05.18 17:35
ragnarMadrid: Gerard Romero for seks minutter siden på Twitter:

an melder samtidig at Barca føler seg trygge på at Griezmann kommer.

Men det er jo ingen som kan beskylde styret i Barcelona for å være i kontakt med virkeligheten, så her skal man nok stole mer på Atletis magefølelse enn på Barcelonas…

Blir ny transfersommer preget av voldsomt dårlig planlegging og hasteløsninger, om Griezmann nå blir. Da har man oppnådd skapte forventninger hos egen fanbase, et ødelagt forhold til Atleti og manglende tillitt til egne spillere, fortrinnsvis Dembele, i løpet av denne prosessen. Grøsser over tanken på hva denne gjengen her kan klare å diske opp av løsninger, når de skal begynne å tenke plan B nå i mai/juni og det er et VM som starter om noen uker. Jeg kan se for meg Willian eller di Maria eller noe sånt. Siste ryktet, riktignok fra ikke veldig troverdige, Chiringuito går på Pogba som alternativ til Griezmann, liksom…

Royu
RoyuInnlegg: 10240
22.05.18 18:19

Har de ikke alltid sagt at han vil bli og at han ikke skal noen steder etc?

Er egt et kjøp jeg har sånn små miksa feeling med. Finner egentlig flere negative grunner enn positive, det meste av det positive går på at Suarez har tapt seg enormt og ødelegger det meste så fort han får ballen i beina. Hadde man blitt kvitt Suarez så hadde det vært noe annet, da hadde det gitt mer mening å hentet å Griezmann.

Men la oss si at han ikke kommer. Hva gjør man da? Skrinlegger man Arthur å går for en topp topp midtbanespiller isteden?

de Ligt, verdensklasse midtbanespiller + talentfull spiss. Føler at det egentlig er et bedre valg enn Lenglet, Arthur og Griezmann. Men nå virker det jo som både Lenglet og Arthur kommer.


Ellers... Kicker | Uli Hoeneß speaks about selling one or 2 players this summer. Thiago and Juan Bernat are candidates but not Robert Lewandowski who is considered not for sale. Sikkert ikke så mye å legge i det, men Thiago er nok mer ledig på markedet enn folk tror. 

(Innlegget ble redigert 22.05.18 18:21)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
22.05.18 23:02
Cobi: Siste ryktet, riktignok fra ikke veldig troverdige, Chiringuito går på Pogba som alternativ til Griezmann, liksom…

Ikke at jeg har noen som helst tro på disse ryktene, men selve logikken bak det behøver jo ikke å være verre enn at Coutinho kan spille både som indreløper i Iniesta-rollen, samt som venstreving. Ettersom han ikke kan spille begge steder samtidig, så må man ha inn en spiller for den plassen der Coutinho ikke spiller. Det være seg enten indreløper eller venstreving.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
22.05.18 23:12

Men Paul Pogba? Hadde det enda vært Thiago som nevnes over her eller Verratti fra i fjor eller for så vidt Arthur ett år før tiden. Men Pogba? Som Iniestas erstatter? Det er unektelig litt som å hente Zlatan for å erstatte Etoo, og det har vi vel allerede testa ut.

Men de må jo ha en tanke bak Coutinho-kjøpet. Skal han spille indreløper, så må man hente spillere deretter. Skal han spille kant, må man hente spillere deretter. Det er sånn alle seriøse fotballag holder på. Barca, de siste årene, har gått for det ene til det andre nærmest over natta. I fjor skulle de ha Verratti. Når han ikke kom, henta de noen andre på midten? Nei, de gikk for Dembele og Coutinho, med sistnevnte åpenbart tiltenkt en helt annen rolle enn Verratti. Å gå fra Griezmann til f.eks Pogba vitner om at man sitter i FM, huker av for hvem som er interesserte i å komme, og så sorterer på pris. Eventuelt, for traverne her inne, gjør som man gjorde på CM før ca 2000, og kun fikk opp de som i tillegg var tilgjengelige for salg.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
22.05.18 23:21
Cobi: Men Paul Pogba? Hadde det enda vært Thiago som nevnes over her eller Verratti fra i fjor eller for så vidt Arthur ett år før tiden. Men Pogba? Som Iniestas erstatter? Det er unektelig litt som å hente Zlatan for å erstatte Etoo, og det har vi vel allerede testa ut. Men de må jo ha en tanke bak Coutinho-kjøpet. Skal han spille indreløper, så må man hente spillere deretter. Skal han spille kant, må man hente spillere deretter. Det er sånn alle seriøse fotballag holder på. Barca, de siste årene, har gått for det ene til det andre nærmest over natta. I fjor skulle de ha Verratti. Når han ikke kom, henta de noen andre på midten? Nei, de gikk for Dembele og Coutinho, med sistnevnte åpenbart tiltenkt en helt annen rolle enn Verratti. Å gå fra Griezmann til f.eks Pogba vitner om at man sitter i FM, huker av for hvem som er interesserte i å komme, og så sorterer på pris. Eventuelt, for traverne her inne, gjør som man gjorde på CM før ca 2000, og kun fikk opp de som i tillegg var tilgjengelige for salg.

Altså Pogba høres veldig feil ut også i mine ører. Det er mulig jeg misforstod kritikken din her ettersom jeg tolket det som at det var vinglingen mellom kjøp av en venstreving og en midtbanespiller som var primærkritikken her. 

Når det gjelder sommeren, så ble jo premissene for innkjøp totalt forandret i det Neymar plutselig bestemte seg for å dra og Verratti i tillegg viste seg å være utilgjengelig. Nå gjorde jo styret sitt verste for å gjøre det hele enda verre ved å hente Paulinho og i tillegg forsøkte å hente di Maria. Denne delen er langt mer graverende i min bok.

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
23.05.18 08:25

For min del må man nesten se hvordan dette ender før det kommer noen konklusjon. Men jeg synes likevel at det gjøres en god jobb på transfermarkedet. Verratti var fjorårets target, noe som unektelig ville sett bra ut. Så ble det trukket en kanin opp av hatten og Neymar forsvant ut dørene sent i vinduet. Coutinho ble tidlig identifisert som en ny target. Og der tviholdt mann på den targeten man vurderte som den beste uten å vingle. Selv om det lot vente på seg et helt vindu. Dembele en tydelig mann fram for fremtiden med ekstremferdigheter og et av lyspunktene BVB på hell. Man kan gjerne si i ettertid at det har vært lite valuta for pengene så langt, men jeg har vanskelig for å klandre ledelsen for mye på denne overgangen også.

Så kan man si hva man vil om Paulinho. Jeg tror Paulinho var et ønsket transferobjekt for Valverde. Og han har jo også tydelig han en rolle for Valverde. Har helt klart vist sine begrensninger, men likevel bidratt og var også sentral i høst/vinter når luken vår ble skaffet. I min bok et godkjent kjøp.

Semedo. I et marked der "alle" ser etter en høyreback og alternativene er ekstremt få, så endte man opp med Semedo. Jeg tror at Nelsinho vil vise seg å være et kjempekjøp over tid. Hvor de fleste forventet at FCB kom til å satse alt på Bellerin. Her slapp vi unna med en bedre back (slik jeg vurderer det) med et kjempepotensial og en betydelig lavere overgangssum. Godkjent kjøp som jeg nesten er helt sikker på vil vise seg å være et kupp.

Så fikk man altså Mina. Det var et uunngåelig skifte med Mascherano på vei ned og ut. Her ble det tatt en sjanse på Mina. Har vist ok tendenser, verken mer eller mindre. Billig og liten risiko. Så det er ikke her ledelsen skal dømmes. Men likevel en ok løsning på Mascherano som ville bort. 

Arthur, her har man også identifisert en type spiller man mener vil passe inn i laget og har tilfredsstillende kvaliteter til å ta nivået. Her kan man selvfølgelig bomme dersom han ikke tar nivået, men her synes jeg man har gjort en god jobb i å finne en spiller man ønsker å satse på. 

Griezmann. At man jakter Griezmann tolker jeg som at Coutinho skal overta Iniestas rolle og Griezmann skal ta Neymars gamle rolle. Er selvfølgelig ikke helt der oppe med Neymar, men det er heller ingen andre. Den nest beste kandidaten for denne posisjonen etter Neymar ? Er også et kjempealternativ til Suarez sin rolle, både i 4-3-3 og 4-4-2. Her har det blitt jobbet lenge og tidlig fordi man har identifisert den spilleren man vil ha. Så er det selvfølgelig slik at man ikke kan tvinge en spiller, så overgangen kan fortsatt utebli. Men valget i å prøve seg på Griezmann mener jeg er godt.

Lenglet. Et kjøp som profilmessig minner ekstremt om Umtiti-kjøpet. Relativt ung, likevel med mye erfaring, også fra høyeste nivå. Et kupp i mine øyne til den prisen det spekuleres i. 

Utover overgangene inn, så har det også blitt iverksatt opprenskning hvor man forsøker å kvitte seg med åpenbart daukjøtt og gjøre kjernen bitte litt tynnere men bedre. Man har blitt kvitt Turan og sannsynligvis Rafinha. Det må selvfølgelig mer spillere ut, men det meste indikerer at dette også jobbes med.

Men det skal riktignok sies at man sover litt i timen dersom Thiago er tilgjengelig og man ikke gir dette et skikkelig forsøk.

JFT_96
JFT_96Innlegg: 24604
23.05.18 12:27

Hvis Thiago kan kjøpes, så stinker det Pep, City og sheikepenger lang vei.

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
23.05.18 12:48
LaVecchiaSignora: For min del må man nesten se hvordan dette ender før det kommer noen konklusjon. Men jeg synes likevel at det gjøres en god jobb på transfermarkedet. Verratti var fjorårets target, noe som unektelig ville sett bra ut. Så ble det trukket en kanin opp av hatten og Neymar forsvant ut dørene sent i vinduet. Coutinho ble tidlig identifisert som en ny target. Og der tviholdt mann på den targeten man vurderte som den beste uten å vingle. Selv om det lot vente på seg et helt vindu. Dembele en tydelig mann fram for fremtiden med ekstremferdigheter og et av lyspunktene BVB på hell. Man kan gjerne si i ettertid at det har vært lite valuta for pengene så langt, men jeg har vanskelig for å klandre ledelsen for mye på denne overgangen også. Så kan man si hva man vil om Paulinho. Jeg tror Paulinho var et ønsket transferobjekt for Valverde. Og han har jo også tydelig han en rolle for Valverde. Har helt klart vist sine begrensninger, men likevel bidratt og var også sentral i høst/vinter når luken vår ble skaffet. I min bok et godkjent kjøp. Semedo. I et marked der "alle" ser etter en høyreback og alternativene er ekstremt få, så endte man opp med Semedo. Jeg tror at Nelsinho vil vise seg å være et kjempekjøp over tid. Hvor de fleste forventet at FCB kom til å satse alt på Bellerin. Her slapp vi unna med en bedre back (slik jeg vurderer det) med et kjempepotensial og en betydelig lavere overgangssum. Godkjent kjøp som jeg nesten er helt sikker på vil vise seg å være et kupp. Så fikk man altså Mina. Det var et uunngåelig skifte med Mascherano på vei ned og ut. Her ble det tatt en sjanse på Mina. Har vist ok tendenser, verken mer eller mindre. Billig og liten risiko. Så det er ikke her ledelsen skal dømmes. Men likevel en ok løsning på Mascherano som ville bort.  Arthur, her har man også identifisert en type spiller man mener vil passe inn i laget og har tilfredsstillende kvaliteter til å ta nivået. Her kan man selvfølgelig bomme dersom han ikke tar nivået, men her synes jeg man har gjort en god jobb i å finne en spiller man ønsker å satse på.  Griezmann. At man jakter Griezmann tolker jeg som at Coutinho skal overta Iniestas rolle og Griezmann skal ta Neymars gamle rolle. Er selvfølgelig ikke helt der oppe med Neymar, men det er heller ingen andre. Den nest beste kandidaten for denne posisjonen etter Neymar ? Er også et kjempealternativ til Suarez sin rolle, både i 4-3-3 og 4-4-2. Her har det blitt jobbet lenge og tidlig fordi man har identifisert den spilleren man vil ha. Så er det selvfølgelig slik at man ikke kan tvinge en spiller, så overgangen kan fortsatt utebli. Men valget i å prøve seg på Griezmann mener jeg er godt. Lenglet. Et kjøp som profilmessig minner ekstremt om Umtiti-kjøpet. Relativt ung, likevel med mye erfaring, også fra høyeste nivå. Et kupp i mine øyne til den prisen det spekuleres i.  Utover overgangene inn, så har det også blitt iverksatt opprenskning hvor man forsøker å kvitte seg med åpenbart daukjøtt og gjøre kjernen bitte litt tynnere men bedre. Man har blitt kvitt Turan og sannsynligvis Rafinha. Det må selvfølgelig mer spillere ut, men det meste indikerer at dette også jobbes med. Men det skal riktignok sies at man sover litt i timen dersom Thiago er tilgjengelig og man ikke gir dette et skikkelig forsøk.

Enig med mye av det du skriver. Innkjøpene har vært relativt bra den siste tiden. Nå gjelder det bare å få solgt unna daukjøttet som du nevner. Med Griezmann på plass, tror jeg Valverde sin 4-4-2 også kan se meget spennende ut. Man vil i så fall kunne stille noe ala:

-----------Griezmann----------Messi---------------

--Coutinho----Arthur----Busquets-------Roberto-

-Alba----------Umtiti------Pique-----------Semedo-

 

Et meget godt lag, som samtidig har rom for flere sterke innbyttere. Man kan sette inn Rakitic/Paulinho sentralt, Dembele på høyrekanten (ref. Chelsea på Camp nou), Semedo på høyrekanten og Roberto ned. Suarez inn for Griezmann. Man har hentet opp Alena, som kan operere både sentralt og på sidene. Paco fungerer best i 4-4-2 og kan være et tredje/fjerdevalg fremme.

Griezmann og Arthur vil mer eller mindre eliminere muligheten for tannløse forestillinger som den borte mot Roma. Arthur er altfor god og initiativrik til å forsvinne helt med Busquets, Coutinho, Messi rundt seg, og Griezmann er altfor god til å gjør så mange feil som Suarez.

(Innlegget ble redigert 23.05.18 12:51)

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
23.05.18 13:09

X-M, det er ingen vits å utelate Suarez. Fyren har klippekort uansett hvordan han presterer. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6140
23.05.18 13:38
rivaldo: X-M, det er ingen vits å utelate Suarez. Fyren har klippekort uansett hvordan han presterer.

Da må man i såfall utelate Griezmann, eller plassere han på kanten - et sted han naturligvis ikke kommer til å spille. Alternativt må man spille uten kanter i en 4-3-3, noe jeg ikke ser for meg at Valverde går for. Jeg tror ikke Suarez har klippekort neste sesong gitt at de nevnte spillerne kommer inn.

Det er forøvrig bare Pique, Busquets og Messi igjen av Pep sin gylne generasjon som siden har forandret klubben totalt :(

 

andwez
andwezInnlegg: 11342
23.05.18 13:46

4-4-2 i Barcelona. Du må kødde. 

GMartino
GMartinoInnlegg: 2834
23.05.18 15:52

Slipper nobodyn unai emery i et delvis interessant lag. En stund siden det; selvom Sevilla ikke voldsomt interessant lengre.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17874
23.05.18 15:53
xavi-maestro: eller plassere han på kanten - et sted han naturligvis ikke kommer til å spille.

Han har vel spilt tilsammen 10-12 kamper på kanten for Atlético denne sesongen. Da snakker jeg altså om 900-1000 minutter, ikke hele kamper. Når Griezmann var på banen samtidig som to av Diego Costa, Fernando Torres eller Kevin Gameiro så føk han ned på kanten i en flat 4er.

Løsningen er vel at formasjoner ikke er så satt som mange mener, og at det med Griezmann, Suárez og Messi på banen samtidig vil bli en formasjon som veksler mellom 4-3-3 og 4-4-2 avhengig av hvor ballen er og hvilket lag som har den.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
23.05.18 19:47

Revolusjon hos Barca B! er overskriften til Sport.

De skal gjøre noe så sykt som å faktisk bruke La Masia-spillere på B-laget, i stedet for alt det innkjøpte eller innlånte dritet de har holdt på med de siste årene.

Man kvalifiserer neppe til tittelen som den neste Nostradamus om man spår at et sånt grep hindrer/bremser at de beste talentene stikker til andre steder også.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
23.05.18 21:23

Fornuftig og etterlengtet trekk. Jeg vil se flere egenutviklede spillere i A-troppen og da må de få spilletid på B-laget.

Adrien Rabiot har igjen 1år av kontrakten med PSG. En spiller jeg kunne tenkt meg i klubben. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
23.05.18 22:11

Why

Royu
RoyuInnlegg: 10240
24.05.18 18:45

Riqui Puig blir i Barcelona.

Dabedida
DabedidaInnlegg: 21844
25.05.18 11:56

Ronaldinho gifter seg med to damer samtidig. 

Det er ulovlig i Brasil og han kan bli fengslet opptil seks år. Men så er jo Ronaldinho en folkehelt, og siden han har Barca-DNA i blodet, så slipper han sikkert unna lås og slå. 

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
25.05.18 14:57

Rabiot og Barca er jeg redd kan bli en veldig fin match. Han er latterlig undervurdert. Spørsmålet er om han godtar benken noe særlig. Skal visstnok ha stilt ultimatum til PSG da han var 19-20 år om å satse seriøst på han.

At det ikke ble funnet plass til han i Frankrikes tropp er ganske utrolig.

(Innlegget ble redigert 25.05.18 14:59)

Shenon
ShenonInnlegg: 5238
25.05.18 16:34
Bleke: At det ikke ble funnet plass til han i Frankrikes tropp er ganske utrolig.

Evt han er faktisk ikke så undervurdert som du tror?

 

Aldri blitt overbevist ang denne karen. God spiller for all del, sier ikke han suger balle heller. Men syns ikke han er så god at det gjør noe heller, og iallefall ikke i nærheten av så god som han virker å tro selv...

 

Overvurdert, ikke under! :)

Knaxern
KnaxernInnlegg: 47217
25.05.18 16:36
Shenon: Overvurdert, ikke under! :)

Ekstremt overvurdert også. Aldri skjønt hypen rundt han. Mye av grunnen til at PSG ikke lykkes i CL. Altfor svak midtbane, kun Verratti som holder nivået.

Bleke
BlekeInnlegg: 17146
25.05.18 16:44
Shenon: Evt han er faktisk ikke så undervurdert som du tror?   Aldri blitt overbevist ang denne karen. God spiller for all del, sier ikke han suger balle heller. Men syns ikke han er så god at det gjør noe heller, og iallefall ikke i nærheten av så god som han virker å tro selv...

Jeg synes han i alle fall er milevis langt foran enn typen Gomes. Han er det vanskelig å forstå all hypen rundt. Å klandre Rabiot for PSG manglende suksess i CL, vel, det er merkelig.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
25.05.18 17:01

Henter man Rabiot, får man agentmora på kjøpet. Og hun er fette loco.

Rabiot har også såpass med stjernenykker og ekkel atferd med seg at jeg er uhyre skeptisk til å hente han.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg