Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Royu
RoyuInnlegg: 10240
03.06.18 22:25
Hetfield: Vil Dembele eller Suarez akseptere og bli rotert (Utenom skader og karantene) da?

Nå er det vel også Coutinho, Griezmann og selv Messi også som også vil bli hvilt jevnt utover sesongen. Messi kunne nok hatt godt av å hvilt 2-3+ ekstra kamper. Så skal man ikke utelukke sannsynligheten for at noen av disse vil/kan bli skadet.

At det er bare Suarez og Dembele som skal ofres blir jo helt feil. Alle spillerne kan spille 2-4 posisjoner med unntak av Suarez som muligens bare egner seg som spiss.

Det gjør laget uforutsigbart, skulle man f.eks hvile Suarez så er ikke neste på listen noe dårligere valg. Kontra hva man hadde i år, ble Suarez skadet så hadde man Paco. Det er noen hakk ned kan man si. 

Så jeg skjønner ikke dette stadiet gnålet om at de ikke vil akseptere det da det vil plenty av spilletid på hele gjengen.
Det eneste problemet jeg ser er hva som blir fortrukket når de skal spille de viktigste kampene. Typ Real Madrid, Atletico Madrid, CL/Cup sluttspillet etc. 

Det kan fort bli Dembele slik jeg ser. Da er det ikke verre enn at Dembele spiller før/etter disse kampene eller kommer innpå når motstanderen blir slitne i beina og etterlater seg mer rom.

F.eks Messi kan hvile før en viktig CL kamp. Skal heller ikke glemme det at Barcelona ikke akkurat har hatt en huge impact spiller de kan kaste innpå for å forandre spillet når ting ikke fungerer de seneste årene. Tenk det å sette innpå en av Messi,Suarez,Griezmann,Coutinho eller Dembele når ting butter imot. Det må være fryktelig deilig som trener og det er noe jeg har etterlyst lenge i denne troppen.

Paco, Gomes og Denis skriker det ikke akkurat mye gamechanger av selvom jeg synes sistnevnte har tatt seg betraktelig opp i det siste og kan vel fort ha reddet fra å bli solgt (med mindre det kommer et latterlig bra bud på han eller om f.eks Griezmann OG Thiago kommer. Eventuelt han kiden fra Brasil man blir linket til. Da blir det nok for tight).

Så no problemo for et lag som spiller såpass mange kamper som det Barcelona gjør i året. Så får man heller se hva som skjer når neste sesong er slutt, jeg mener vel egentlig at det burde være Suarez siste sesong i Barcelona. Men jeg har vanskeligheter å se for meg en spiller som er så godt likt i gruppa og forsåvidt med Messi forsvinne med mindre han vil det selv.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
03.06.18 22:29
rivaldo: Vi blir utrolig svekket hvis Alba blir skadet. Digne er middelmådig.

Jaja får kjøpe Alaba da.


Nei det får holde inntil de fra B laget tar steget. Lenglet eller Roberto kan vel også spille der ved ytterst behov.

Eller så er det ikke verre enn å faktisk gi noen fra B-laget sjansen. Svekkelse blir det uansett når man har verdens beste venstreback.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
03.06.18 22:30
Hetfield: Man kan kjøre 4-2-3-1 og da med Griez i hullet og Coutinho som litt mer framskutt fordeler i to-ern bak.

4231 med Busquets-Coutinho, Dembele-Griezmann-Messi, Suarez?

Som Madrid-fan gir jeg tommel opp. 

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
03.06.18 22:32

Har noen her nevnt Alaba eller leker du vanskelig igjen?

Cobi
CobiInnlegg: 58251
03.06.18 22:43

Greia på venstrebacken er jo at de tilsynelatende faktisk har en slags langsiktig strategi på gang. Når Cucurella nå trolig forsvinner fra B-laget, overtar  Juan Miranda den plassen, og det er rapportert flere ganger at man gjerne ønsker å beholde Digne som en «ikke alt for god backup» sånn at Miranda om et par år kan overta Dignes rolle relativt enkelt. Nå er det jo en del snakk om Digne til bl.a Juve, så det kan jo endre seg, men jeg er ikke helt imot å beholde franskmannen jfr det over.

Når det gjelder Umtiti og evt Lenglet som to venstrebente stoppere, har førstnevnte vist mange ganger at han er bra på høyresiden i forsvaret, venstrefoten til tross. 

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
03.06.18 23:58

«Er ikke dette en smal tropp med et ekstremt gjennomsnittsnivå, fin miks av spillertyper, fin aldersmiks, muligheter for B-lagsspillerne å få seg noen minutter av og til, og ikke altfor mange på tribunen som aldri før spille?» 

Dersom dette er status 31.8 så vil jeg nok mene at klubben har gjort en god jobb og i alle fall bedre enn mine forventninger stiller seg nå, - men jeg vil si at dersom muligheten for å kjøpe Thiago tilbake for en pris rundt 50 millioner ikke benyttes fordi Seguras helt bakvendte policy ikke utfordres, så har man igjen gått glipp av en stor mulighet til å hente (prøvet) kvalitet og den best tenkelige erstatteren for Xavi i mine øyne. Da blir denne sommeren en skuffelse for meg uansett. 

Det er klart at Arthur virker spennende, men han burde komme som en nummer to sammen med Alenya på midten, og da kanskje i Januar. Mitt store håp er jo klinkende klart at vi går for Thiago også. 

beardman
beardmanInnlegg: 2835
04.06.18 01:40
ragnarMadrid: 4231 med Busquets-Coutinho, Dembele-Griezmann-Messi, Suarez?

Hehe.

Blir nok litt vel offensivt.

beardman
beardmanInnlegg: 2835
04.06.18 01:50
Kubala: Mitt store håp er jo klinkende klart at vi går for Thiago også.

                      Suarez

         Griez    Coutinho    Messi

                Busq  -  Thiago

   Alba   - Umtiti - Pique -   Roberto

                  Ter Stegen

 

OUFF...

 

Med spillere som Cillessen, Semedo, Digne, Lenglet, Rakitic, Paulinho, Denis, Arthur, Dembele osv bak der til å rotere.

 

Nei uff, lov å drømme.

 

Aldri i verden om vi henter Griez, Thiago, Lenglet og Arthur i tillegg til å beholde spillere som Cillessen, Rakitic og Dembele for å nevne noen.

(Innlegget ble redigert 04.06.18 01:51)

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6127
04.06.18 09:17
beardman: OUFF...

Ut med Suarez, flytt Griezmann opp, og sett coutinho til venstre, Thiago opp sentralt, og Artur inn med Busquets. Så blir det enda bedre! ;)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.06.18 10:05

Eller Rakitic så man faktisk får litt mer defensiv trygghet. Ingen grunn til å stille Arthur og Thiago samtidig.

george_hincapie
george_hincapieInnlegg: 12702
04.06.18 11:12

Hvis dere må velge (altså kun en av dem inn i sommer), Thiago eller Griezmann?

andwez
andwezInnlegg: 11342
04.06.18 12:06
george_hincapie: Hvis dere må velge (altså kun en av dem inn i sommer), Thiago eller Griezmann?

Griezmann hver dag i uka. 

KongOlav2
KongOlav2Innlegg: 41560
04.06.18 12:08

Finnes det egentlig mange store spanske talenter for tiden? Har ikke så mye oversikt, men synes det virker tynt bortsett fra Asensio.

andwez
andwezInnlegg: 11342
04.06.18 12:15
KongOlav2: Finnes det egentlig mange store spanske talenter for tiden?

Ikke like fremtredende som den generasjonen som er i midten av 20-årene nå, nei, som omtrent var nøkkelspillere rett under verdensklasse som 21-åringer. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
04.06.18 12:17

Mye heller Thiago enn griezmann for min del.

andwez
andwezInnlegg: 11342
04.06.18 12:32
Bølgenisse: Mye heller Thiago enn griezmann for min del.

Jeg sier det med bakgrunn av det han har vist i Bayern, altså. For det første er han alltid på vei tilbake fra skade (hvis han ikke er skadet), og for det andre har jeg aldri sett han dominere en toppkamp (og nå er det MANGE forsøk). 

Da tar jeg heller sjansene med Coutinho, Paulinho og Arthur og kaster på mer køl i angrepet med Griezmann. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17870
04.06.18 12:45
KongOlav2: Finnes det egentlig mange store spanske talenter for tiden? Har ikke så mye oversikt, men synes det virker tynt bortsett fra Asensio.

Hvis man setter grensen på 1996, altså alderskullet til Asensio så har man:

Carlos Solér, Mikel Oyarzabal, Marco Asensio, Fabián Ruiz, Rodri, Aarón Martin, Pablo Maffeo, Dani Ceballos, Toni Lato, Unai Núñez, Fran Beltrán og Ferrán Torres som jeg ser på som at alle kan ha en fremtid på det spanske landslaget. Jeg tror ikke at alle disse kommer til å bli faste på landslaget, ettersom at en god del vil blokkere for hverandre, og for eksempel at selv om Aarón, Lato og Maffeo er veldig gode så vil de jo bli blokkert av Carvajal, Odriozola og Jordi Alba.

Så har man jo en liten samling med andre som også er spennende, men som jeg personlig på dette tidspunktet ikke har like mye peiling på (men som gjerne kan være større talenter):

Jordi Mboula, Sergio Gómez, Dani Olmo, Pape Cheikh, Brahim Diaz, Pol Lirola, Pablo Fornals, samt en hel hurv av Barcelonatalenter som alle får gode skussmål men som jeg ikke har sett nok til å bedømme opp mot eksempelvis Maffeo eller Fabián Ruiz - Aleña, Miranda, Cucurella, Puig, Busquets, Abel Ruiz ++

 

Altså det er jo en forskjell på dette og -92 eller til og med -94, men ellers er jeg ikke så veldig bekymret. Den største forskjellen er vel heller at disse 18-22åringene ikke spiller for de tre store, samt at Barcelona har forandret fokus på å gi La Masia-produkter sjansen tidlig.

Oyarzabal, Rodri, Beltrán, Olmo og Fabián Ruiz har jo alle vært (bortimot) lagene sine sin beste/viktigste spiller denne sesongen.

andwez
andwezInnlegg: 11342
04.06.18 13:52
-Jolla: Altså det er jo en forskjell på dette og -92 eller til og med -94, men ellers er jeg ikke så veldig bekymret. Den største forskjellen er vel heller at disse 18-22åringene ikke spiller for de tre store, samt at Barcelona har forandret fokus på å gi La Masia-produkter sjansen tidlig.

Stammen i Spania er egentlig av så høy kvalitet at de kan klare en mager generasjon på talentfronten (som denne ser ut til å være for øyeblikket). Det har jo gått på høygear på talentfronten i omtrent 8-10 år nå, så naturlig at det roet seg litt. 

Sånn det står nå ser det ut som Frankrike har fremtidens bd'Or podium. 

-Jolla
-JollaInnlegg: 17870
04.06.18 14:38
andwez: Sånn det står nå ser det ut som Frankrike har fremtidens bd'Or podium.

Jeg har aldri helt klart å falle for denne hypen rundt Frankrike sin talentgenerasjon. Det er jo selvfølgelig en stor oppgradering av det de tidligere har hatt, og kanskje til og med helt på høyden eller bedre enn det laget man så fra dem rundt år 2000 - med andre ord så snakker man muligens om tidenes beste Frankrike-tropp om et par år når alle er på topp aldersmessig. Allikevel så føler jeg meg mer usikker på dem sett opp mot Tyskland, Spania og Brasil. Det landslaget som virkelig skuffer når det kommer til talenter føler jeg at er Argentina (og Chile, siden de nylige hadde sin gyldne generasjon, og nå sitter igjen med omtrent ingenting.)

 

Jeg tror egentlig at det er mer sannsynlig at Brasil tapetserer pallen iløpet av de neste 10-15 årene enn at Frankrike gjør det.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1926
04.06.18 14:45
andwez: For det første er han alltid på vei tilbake fra skade (hvis han ikke er skadet), og for det andre har jeg aldri sett han dominere en toppkamp (og nå er det MANGE forsøk).

Enig i det første, uenig i det andre. Sist han dominerte var jo på SB i returoppgjøret. Han var jo rågod i den kampen.

andwez
andwezInnlegg: 11342
04.06.18 16:13
-Jolla: Jeg har aldri helt klart å falle for denne hypen rundt Frankrike sin talentgenerasjon. Det er jo selvfølgelig en stor oppgradering av det de tidligere har hatt, og kanskje til og med helt på høyden eller bedre enn det laget man så fra dem rundt år 2000 - med andre ord så snakker man muligens om tidenes beste Frankrike-tropp om et par år når alle er på topp aldersmessig. Allikevel så føler jeg meg mer usikker på dem sett opp mot Tyskland, Spania og Brasil. Det landslaget som virkelig skuffer når det kommer til talenter føler jeg at er Argentina (og Chile, siden de nylige hadde sin gyldne generasjon, og nå sitter igjen med omtrent ingenting.)

Nå mente jeg mer enkeltspillere enn en hel generasjon. De har altså Dembele, Mbappe og Coman som alle er 21 eller yngre. 

Generasjonen til Frankrike som er rundt 25 nå har så langt vært løskrutt.

Argentina er jo litt vanskelig å bli klok på, de har jo stort sett ekstreme spillere til de samme jobbene, og enorme mangler andre steder. Brasil har jo et veldig godt sammensatt lag denne gangen, bedre enn jeg noen gang kan huske. 

andwez
andwezInnlegg: 11342
04.06.18 16:14
rivaldo: Sist han dominerte var jo på SB i returoppgjøret. Han var jo rågod i den kampen.

Syns ikke han uptekte seg noe særlig ut over andre spillere i den kampen. 

D10S
D10SInnlegg: 4282
04.06.18 17:50

Æsj. Carles Alena røk en muskel i høyre lår i siste ligakamp nå i helgen. Drar til Finland for å bli operert av samme lege som opererte Dembele. 
Sies ikke noe om hvor lenge han er ute, men ryktes om rundt 4 måneder og vi snakker fort 2019 før han er tilbake på banen. 

Kjedelig greier, hadde gledet meg til å se han få litt mer spilletid for A-laget utover høsten. 

(Innlegget ble redigert 04.06.18 17:50)

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
04.06.18 20:24
D10S: Æsj. Carles Alena røk en muskel i høyre lår i siste ligakamp nå i helgen. Drar til Finland for å bli operert av samme lege som opererte Dembele. 
Sies ikke noe om hvor lenge han er ute, men ryktes om rundt 4 måneder og vi snakker fort 2019 før han er tilbake på banen.  Kjedelig greier, hadde gledet meg til å se han få litt mer spilletid for A-laget utover høsten.

Råkjip timing! Jeg ser SPORT spekulerer i en pause på rundt 3 mnd. I så fall er han tilbake allerede i september. Men det er klart han hadde nok dradd veldig nytte av å kunne spille seg varm i pre-season med mye spilletid mot litt svakere motstand. 

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
04.06.18 20:30
Erlendil: Det kan være, men det er jo helt utrolig at man har klart å selge en spiller! Fremskritt! Hvordan har Marlon vært i Nice? Hvordan vurderer du han opp mot Yerry Mina?

Jeg har ikke sett noen Nice-kamper i år, så det vet jeg ikke. Men etter hva jeg har lest, så har han gjort sakene sine bra. 

Angående Yerry Mina, så mener jeg forskjellen mellom de to er stor. Marlon tror jeg kunne blitt en fremtidig starter. Mina ser jeg dessverre ingen stor spiller i. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
04.06.18 20:43

Nja neppe en starter men kunne blitt en god backup hvert fall. 

Forhåpentligvis så gjør Mina et godt VM, da har man isåfall tjent en slant på han.

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7040
05.06.18 21:17

Deulofeu ser ut til å være førstemann ut i sommer. Han skal i følge MD være veldig nærme en overgang til Watford for rundt €10m. Jeg hadde kanskje håpet på rundt €15m, men med kontrakt frem til neste sommer og med en utkjøpsklausul på €20m, så har man som vanlig havnet i en situasjon der man sitter med noe dårlige kort på hånden. 

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24428
05.06.18 21:47
Bølgenisse: Han skal i følge MD være veldig nærme en overgang til Watford for rundt €10m. Jeg hadde kanskje håpet på rundt €15m, men med kontrakt frem til neste sommer og med en utkjøpsklausul på €20m

Burde jo fått det man kjøpte han for forrige sommer.Var det 12m?

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
05.06.18 22:02

10 mill er en ok pris. Bedre for alle parter at denne overgangen tidlig ble stilt i stand. Da kan man vel egentlig notere seg den første overgangen i Deulofeus karriere at overgangen går i orden uten noen form for forbehold om tilbakekjøpsklasuler, lån osv. 

Vet ikke hvor mye, men at det har vært slike usikkerhetsmomenter i hele hans karriere (Everton, Sevilla, Everton, AC Milan) har påvirket psyken og utviklingen. Liker ikke den type business, selv om det er fotball vi snakker om. 

xavi-maestro
xavi-maestroInnlegg: 6127
05.06.18 22:13
Kubala: Liker ikke den type business, selv om det er fotball vi snakker om

Vi snakker om en arbeidstaker. Det er klart det er urimelige og uønskede arbeidsforhold som gjør noe med deg.

(Innlegget ble redigert 05.06.18 22:13)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg