Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
andwez
andwezInnlegg: 11342
15.06.18 18:42
Royu: Er det noen spiss/ving alternativ folk kunne tenkt seg?
Dybala hadde jo vært fint.Gabriel Jesus er en annen kar jeg har sansen for. Hazard kunne vel fungert, men han er gammel. Er vel urrealistisk og ville vært dyre overganger. Neymar og Mbappe også.

Det viktigste er å få et slags alternativ til Suarez. Bunnivået hans, eller egentlig gjennomsnittet, holder ikke mål lenger.

Det blir vanskelig. Griezmann hadde vært bra, men med kontrakt som ebber ut i 31-årsalderen for €100M er heftig, så kanskje greit den røyk. Hazard er samme liga/alder, bare dyrere.

Jeg bruker ikke kallorier på å vurdere nøkkelspillere til City, PSG, Bayern osv - de selges ikke kategorisk.

milfern
milfernInnlegg: 71523
15.06.18 19:58
Cobi: Samtidig har det vært deilig å ikke ha Neymar-sirkuset i Barcelona denne sesongen, og det Griezmann holder på med minner mye om det samme...

Pogba og holdt på litt med det samme da han nærmet seg en United overgang og flere klubber var "aktuelle".

"Teaset" på instagram både madridistas og Juventus-sine fans.

Viktigere og viktigere for spillerne å bygge opp under merkevaren sin i en evig jakt på mer penger.

Tyrios
TyriosInnlegg: 2101
16.06.18 22:11

Messi liker jo ikke dybala heller og de har veldig lite kjemi på banen. Noe som er grunnen til at han ikke starter for landslaget til Argentina. Thiago hadde vært fantastisk å få tilbake. 

att
attInnlegg: 24834
16.06.18 22:16
Tyrios: Messi liker jo ikke dybala heller

Å?

Tyrios
TyriosInnlegg: 2101
17.06.18 12:36

Liker ikke var vel kanskje å ta litt hardt i. Men de har jo hatt en pågående konflikt en stund med at begge spillerene ønsker å spille i samme posisjon i laget. Noe som førte til at Meza spilte fra høyre i går og Pavon kom inn for Di Maria i stedet for å la Dybala komme på banen selv om Argentina åpenbart trengte en spiller av Dybalas kaliber på slutten i går

Royu
RoyuInnlegg: 10240
17.06.18 14:58

Kjøper ikke at spillestilen er lik så da kan de ikke spille sammen. Er vel ikke verre enn å be Dybala holde seg mer på venstrekanten. 

Det å ha 2 spillere av slik kaliber er vel strengt tatt ikke noe negativt. Nå skal jo alt innom Messi å det vet motstanderen. 

 

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
18.06.18 13:05

Både Messi og Dybala har jo selv begge uttalt at de ikke fungerer godt sammen. Så da blir det temmelig søkt å investere 1 mrd +- bare for å utfordre skjebnen. Men hadde Messi vært et par år eldre, så kunne vi kanskje snakket om Dybala som en arvtager.

Nå som Griezmann uteble er jeg mer på at man bør prioritere indreløperrollen, så får man heller bruke Coutinho bredt. Det flotte med Griezmann var at han i tillegg til å være et superbra alternativ på topp også ville vært et opplagt valg på venstrekant i en 4-3-3. 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
18.06.18 13:18
LaVecchiaSignora: Nå som Griezmann uteble er jeg mer på at man bør prioritere indreløperrollen, så får man heller bruke Coutinho bredt

Det er dette både Sport og EMD er samstemte i at vil skje. Griezmann-pengene investeres i stedet på midtbanen, og så får Coutinho regnes som angriper og Dembele få en skikkelig sjanse neste sesong også.

Det virker å være en slags enighet i avisredaksjonene om at man ksal hente Arthur (nå eller i januar), de Jong OG en stjerne på midten. De to førstnevnte er først og fremst fremtidssigneringer, men de vil i tillegg ha inn en som kan prestere fra dag én. Pjanic går igjen, og signeringen av han kobles sammen med Juventus’ mulige signering av Milinkovic Savic (Moggi har vært ute og sagt at det er enighet mellom Juve og Lazio der). Altså at Juventus finansierer SMS vha salg av Pjanic. Jeg trodde bosnieren var i ferd med å signere ny kontrakt, så jeg vet ikke hvor realistisk den signeringen er uansett, skal jeg innrømme. Alternativet er Thiago, som ettersigende er tilgjengelig, men den signeringen er prinsipielt og «omdømmemessig» problematisk for dette Barcelona-styret. Eriksen er umulig å hente, såpass skjønner tydeligvis Barcelona-avisene også.

Jeg liker innretningen på transfersommeren i så fall. Og liker egentlig både Pjanic og Thiago. Men jeg synes det er berettiget å spørre om de vil heve kvaliteten på midtbanen, i hvert fall førsteelleveren. Er de bedre enn Busquets/Rakitic? Tja. Og da er det jo dyrt å betale typ €70 mill for en spiller som kanskje ikke er bedre enn de førstevalgene man har, i hvert fall når de er 27 og 28 år gamle. Men jeg ser jo ingen andre midtbanekjøp jeg heller vil ha da; det ligger ingen Kroos til €20 mill der ute nå. Rabiot kunne kanskje vært en sånn, men han rater jeg enda et bittelite hakk under Pjanic/Thiago, så de samme reservasjonene jeg nevner over gjelder jo han også.

ragnarMadrid
ragnarMadridInnlegg: 35923
18.06.18 15:33

Pjanic ikke bedre enn Rakitic..?

Cobi
CobiInnlegg: 58251
18.06.18 19:02

Ja, det kan ikke ha vært særlig utydelig det jeg skrev? Rakitic og Pjanic, og Rakitic og Thiago for den saks skyld, er sånn noenlunde kvalitetsmessig sammenlignbare, skulle jeg mene. Neppe et kvantesprang i forskjell, i hvert fall.

Messi98
Messi98Innlegg: 368
18.06.18 19:33

Ville tatt Thiago forran Rakitic hver dag, men kan ikke si det samme om Pjanic.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.06.18 19:46

Heller faktisk mer mot å ikke hente en world-beater på midtbanen slik situasjonen evt blir.

de Jong inn(lånes tilbake), Arthur inn i sommer, en midtstopper(Lenglet eller de Ligt) og muligens enn spiss/ving inn så mener jeg dette er det beste utfallet. Skal man ha inn noe på det sistenevnte så MÅ spilleren være noe for fremtiden, ellers så kan man droppe det og heller ta sjansen på Denis/Abel (som jeg egentlig veier mest mot siden jeg ikke har noen alternativer. Da er det bedre å vente til det dukker opp noe, isteden for å kjøpe noe sånn "Paulinho" opplegg hvor han vil være dyr, gammel, høy lønn men vil ikke være noe særlig.

Grunnen for at ENDA en midtbanespiller blir overflødig.

Rakitic holder fortsatt skyhøyt nivå.
Paulinho vil fortsatt være i troppen og har ikke akkurat spilt seg ut.

Alena vil bli skyvd enda lengre bak i køen.

Arthur kommer, da burde man gi han sjansen også.(Noe som er grunnen for at jeg mener man burde hente han i sommer. Det er tullete å begynne med å spille han inn i laget når alvoret tar seg opp)

Det er egentlig ingen spillere som er ledige eller vil forsterket laget noe særlig. Savic, Eriksen og Pjanic blir enten for dyre eller er helt fullstendig utilgjengelig. Holder Rakitic foran Thiago, rett og slett fordi sistnevnte har levert så stabilt og har blitt en box til box spiller som jobber enormt mye. Thiago har mistet det litt, han er flashy og har deilige vendinger og pasninger men hva er poenget å hente Arthur om man skal hente Thiago? Om noe så velg 1 av de.

Laget har fortsatt såpass mye kvalitet at man kan ta seg råd til å ta sjansen på talenter nå. Slik at overgangen når de beste forsvinner forhåpentligvis ikke blir så stor og at man ikke må gå på kjøps spree. Så kan man finne ut om det er noe der eller ikke isteden for å konstant lure eller sende de på lån helt til kontrakten går slutt. 



(Innlegget ble redigert 18.06.18 19:48)

No_Sikiriki
No_SikirikiInnlegg: 263
18.06.18 20:44

Hvis dette er sant, så er ihvertfall ikke prisen avskrekkende.

http://www.fcbarcelona.dk/Nyheder/bayern-muenchen-vil-have-70-mio-euro-for-thiago.html

Royu
RoyuInnlegg: 10240
18.06.18 20:58

Bra deal for Bayern.

No_Sikiriki
No_SikirikiInnlegg: 263
18.06.18 21:05

Bra deal for Bayern er det uansett,så...

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
18.06.18 23:43

Nainggolan snart klar for Inter. Skal vi tippe de klarer å lure seg unna Rafinha-avtalen?

Ellers vil Inter ha Aleix Vidal, men på lån (bombe). De vil ha en opsjon på kjøp neste sommer... forbanna tulleklubb. 

Hetfield
HetfieldInnlegg: 19871
18.06.18 23:47

Roma og Inter gjør mange spennende avtaler for tiden..

Bølgenisse
BølgenisseInnlegg: 7047
19.06.18 00:19

Jeg er ikke helt med på denne Raktic-runkingen. Joda, han har kanskje hatt sin beste sesong for Barcelona, kanskje med unntak av sin første sesong. Jeg synes imidlertid at Raktic stort sett har vært det svakeste leddet i en toppet oppstilling. 

Mye av sommerhandlingen vil jo åpenbart være avhengig av hvilken formasjon Valverde tenker å spille kommende sesong, i tillegg til i hvilken posisjon han tenker å bruke Coutinho. Ettersom Griezmann ikke kommer, og ettersom Coutinho virker overbevisende både som indreløper og som ving, så er det kanskje lettere og billigere å hanke inn gode indreløpere i dagens marked. 

Dersom det stemmer at Thiago er tilgjengelig for €70m, eller kanskje til og med billigere, så bør  det være en selvfølge å hente ham. Det er ikke ved et kjøp av Thiago at omdømmet til dette styret ryker for å si det forsiktig. Det toget har forlengst forlatt perrongen og ligger for tiden totalhavarert på en bortgjemt elefantkirkegård i Qatar i påvente av opphøgging.

Jeg er forsåvidt ikke negativ til Pjanic heller, skjønt Thiago virker mer forlokkende. Det bør være en klar prioritet å få inn èn av disse. Ettersom Iniesta har trappet ned, og alt tyder på at også Rafinha og Gomes er ferdig i klubben, så tror jeg ikke det er overkill å få inn både Thiago, Arthur og Alena. Ideellt sett hadde jeg mer enn gjerne sett Samper inn til fordel for Paulinho, men jeg innser jo at sjansen for dette er omtrent like stor som at sistnenvte får en karrieretruende skade i VM. 

Så har man også Denis, som jeg synes avsluttet sesongen såpass bra at han fortjener å være med videre. Det er ett eller annet der som plutselig kan slå ut i full blomst. Det skjer sikkert ikke, men det er i hvert fall ikke NÅ man sender ham videre. 

Bakover på banen bør Mina være ferdigspilt, det samme virker Vidal å være. Videre tyder mye på at Vermaelen, Digne og Cillessen også kan ha en usikker fremtid avhengig av hvilke tilbud som popper inn. Det er selvsagt et enormt privilegie å ha Cillessen som backup, men han er jo åpenbart altfor god til ikke å spille regelmessig fotball. 

Gråmusa Digne er ca like grå som Ruzcomberok. Ingen griner om han blir og ingen griner om han drar. Personlig synes jeg det hadde vært litt stas å fått hentet inn Grimaldo som en backup på venstrebacken i stedet for Digne, men jeg ser jo at sjansene er minimale. 

Vermaelen har ironisk nok vært like solid som skadefrekvensen. Det åpenbare problemet her er jo usikkerheten. Selv om han tilsynelatende ikke trenger innkjøringstid for å fungere igjen etter en skade, så blir det fort tynt med tre og en halv midtstopper i troppen. Enten er han skadet, eller så treffer man et lykkelig tidsinterval mellom to skader der han kan komme til nytte. Dersom Vermaelen skal fortsette, så _må_ man ha et bedre alternativ enn Mina. Jeg er egentlig fornøyd enten det skulle bli Lenglet eller de Ligt.  

Fremover på banen har jo egentlig ikke Paco gjort seg bort de få gangene han har fått sjansen. Selv uten noen klare ekstremferdigheter, så får han det til å fungere på et vis. Motsatt, så synes jeg potensialet her er ganske begrenset. Jeg synes heller ikke han er noen god joker å sette inn ettersom han i svært lite grad bidrar med noe man ikke allerede hadde på banen. Sånn sett ser jeg ikke helt hvorfor man skal sitte på en mann som Paco i stallen fremfor for eksempel Munir. Munir innehar jo tross alt en viss X-faktor. 

Når vi er inne på X-faktor, så er jo det ett navn som lyser opp himmelen. En mann som  ikke spiller i den klubben det var meningen at han skulle spille. Jeg har hatt noen frekke langskudd til nå i innlegget, men dette blir frekkere. Jeg snakker selvsagt om rovdyret Adama! Med Deulofeu ut, og Vidal som gir ytterligere stallplass på høyresiden, så synes jeg man burde være litt rå og hente Adama. Jeg klarer ikke å slå fra meg hvor god Adama kunne blitt (kan bli?). Potensialet og maksnivået er helt hinsides. Worst case scenario så får man inn en hodeløs kylling med dårlige beslutningsevner som lager et totalt helvete for både motspillere og medspillere på vingen. Jeg lever veldig fint med det som en plan B i kamper der man stanger. 

Så for å summere opp, så har jeg èn "realistisk" ønskesommer, og èn urealistisk drømmesommer.

Realistisk:

Inn: Lenglet (35), Thiago (80), Alena (0), Arthur (30) totalt 145.

Ut: Gomes (25), Mina (5), Iniesta (0), Vidal (12), Deulofeu (13), Rafinha (30), Marlon (10), totalt 95. Dekkes inn, og vel så det, av overgangsbudsjett på 60. 

Tropp: Stegen, Cillessen/ny keeper, Roberto, Semedo, Pique, Umtiti, Vermaelen, de Ligt/Lenglet, Alba, Digne, Busquets, Paulinho, Coutinho, Rakitic, Arthur, Thiago, Denis, Alena, Dembele, Messi, Suarez, Paco.

Drømmen: 

Inn: De Ligt (60), Thiago (80), Alena (0), Arthur (30), Samper (0), Grimaldo (40), Munir (0), Adama (15), totalt 225

Ut: Digne (15), Mina (5), Gomes (25), Paulinho (25), Paco (15), Iniesta (0), Vidal (12), Deulofeu (13), Rafinha (30), Vermaelen (5) totalt 140. Dekkes nesten inn av overgangsbudsjett på 60. De siste 20 dekkes enten inn av forsiktige anslag eller så spanderer vi dem på oss for god karma!

Tropp: Tropp: Stegen, Cillessen/ny keeper, Roberto, Semedo, Pique, Umtiti, Marlon, de Ligt, Alba, Grimaldo, Busquets, Samper, Coutinho, Rakitic, Thiago, Arthur, Denis, Alena, Dembele, Messi, Suarez, Munir, Adama.

(Innlegget ble redigert 19.06.18 00:23)

LaVecchiaSignora
LaVecchiaSignoraInnlegg: 2143
19.06.18 08:23

Thiago virker på en måte usannsynlig med dette styret, men samtidig må det da være vanskelig å lukke øynene for en slik spiller, med mer eller mindre alle andre gode kandidater utilgjengelige. Sånn sett litt overraskende at det aldri har vært snakk om Jorginho, men da regner jeg med at de rett og slett har konkludert negativt der. En ting jeg liker veldig godt med Thiago er at han kan spille både i den mer fremskutte Iniesta-rollen og den litt mer tilbaketrukne Xavi-rollen. Den samme kombinasjonen av ballfordeling og evne til å dra seg forbi et pressledd er sjelden.

Når det gjelder Pjanic så er jeg positiv. Jeg har selv nevnt ham tidligere og tror han ville passet godt inn. Sammenlignet med Rakitic får man en annen type. Rent kvalitativt så blir det ingen enorm kvalitetsheving, men Pjanic er en sterkere ballfordeler enn Rakitic. Rakitic blomstret i 4-4-2 med sine boks-til-boks egenskaper og enorme arbeidskapasitet. Dersom man går tilbake til 4-3-3, som jeg håper, så vil en spiller som Pjanic finne seg mer til rette hvis vi ser for oss en spillestil som er mer lik Guardiolas Barcelona. Jeg tror også Pjanic/Coutinho ville ha fungert utmerket som en indreløper-duo i 4-3-3, med Pjanic i Xavi-rollen og Coutinho i Iniesta-rollen.

Det sagt, så håper jeg Thiago foretrekkes foran Pjanic. Det finnes vel ingen spiller som har et høyere potensial for Barcelona enn Thiago.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
19.06.18 09:54

Virker som planen for sommer er ifølge Sport:

Midtstopper
To midtbanespillere
Angriper

Cobi
CobiInnlegg: 58251
19.06.18 10:16

Gladsaker på rekke og rad i dag.

Di Marzio melder at Juventus vil avslå ethvert bud på Pjanic, og heller har god tro på at de skal klare å forlenge kontrakten.

Telemadrid melder at Thiago er en våt drøm for Lopetegui, og i den anledning skriver EMD at Barcelona ikke har noen interesse og derfor ikke vil motsette seg en sånn overgang.

Frenkie de Jong sier i et intervju at Overmars har informert han om at det er helt uaktuelt med en overgang i sommer og at det ikke er noe å tenke på engang.

Robert Navarro, omtalt som en av de beste La Masia-talentene, går i følge Sport gratis til Monaco på en 3+2-kontrakt.

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
19.06.18 10:34

Angående Thiago: har ikke Barca innført en "uskreven regel" om å ikke hente tidligere Barcaspillere tilbake til klubben? Dette for å unngå at talentene stikker fra La Masia slik f.eks. Fabregas gjorde. 

 

Cobi
CobiInnlegg: 58251
19.06.18 10:52
PerryAnnunziata: Angående Thiago: har ikke Barca innført en "uskreven regel" om å ikke hente tidligere Barcaspillere tilbake til klubben? Dette for å unngå at talentene stikker fra La Masia slik f.eks. Fabregas gjorde.

Jo, det er det som er det bakenforliggende argumentet for at man eventuelt ikke er interesserte.

Men Thiago er jo en helt annen skål enn typ Cesc og de andre talentene som stakk i ung alder. Thiago gjennomførte en normal overgang til Bayern, det var jo ikke noe "juks og fanteri" bak den overgangen. Det var jo Barcelona som valgte (under tvang, skal sies) å inkludere den lave utkjøpsklausulen i kontrakten hans, og det var Barcelona som deretter valgte å forhandle og å komme til enighet med Bayern om en normal overgang.

(Innlegget ble redigert 19.06.18 10:54)

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
19.06.18 10:55
Cobi: Gladsaker på rekke og rad i dag. Di Marzio melder at Juventus vil avslå ethvert bud på Pjanic, og heller har god tro på at de skal klare å forlenge kontrakten. Telemadrid melder at Thiago er en våt drøm for Lopetegui, og i den anledning skriver EMD at Barcelona ikke har noen interesse og derfor ikke vil motsette seg en sånn overgang. Frenkie de Jong sier i et intervju at Overmars har informert han om at det er helt uaktuelt med en overgang i sommer og at det ikke er noe å tenke på engang. Robert Navarro, omtalt som en av de beste La Masia-talentene, går i følge Sport gratis til Monaco på en 3+2-kontrakt.

Får det ikke særlig mye verre. Jeg må si jeg er veldig spent på hvordan dette vil se ut når vi starter sesongen.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
19.06.18 11:08

De får ha lykke til med den holdninga når så mange har stukket fra La Masia nå. Skal like å se om ikke Barcelona ligger langflate etter enkelte av disse om noen år, eller om de vil kjøre på at det er fullstendig uaktuelt siden de dro fra klubben eller så vil de jo kjøre på DNA prate sitt.


Temmelig smålig holdning av en så stor klubb. Spesielt en klubb som har falt fullstendig i det å satse på unge spillere. Virker bare salty fordi han stakk når de ikke evnet å satse på han eller gi han nok kamper så han i det minste ble dyrere/utenfor rekkevidde.

"Hei vi vil at du skal bli å råtne på B-laget mens vi kjøper 4 nye midtbanespillere. Vi kommer nok til å gi deg 10 minutter i en eller annen ubetydelig kamp eller sende deg på lån til du faller helt gjennom og aldri får frem potensialet ditt. Skulle du selvsagt dra din vei er ikke dette vår feil og dermed er du uønsket i all fremtid."

Hilsen FC Barcelona.

Kubala
KubalaInnlegg: 8029
19.06.18 12:13

Denne sommeren kommer til å ende med Thiago til Real Madrid altså. Det kommer til å bli deilig å se Kroos, Modric og Thiago i klubben. Barcelona ender vel opp med Oscar fra Kina og Elneny eller noe.

Tranquillo
TranquilloInnlegg: 7677
19.06.18 12:21
Kubala: Denne sommeren kommer til å ende med Thiago til Real Madrid altså

Skjer ikke, med mindre han kan tenke seg å spille andrefiolin og etterhvert fases inn når Modric trer av, eller om brått Lopetegui bestemmer seg for å ikke bruke Casemiro mer.

(Innlegget ble redigert 19.06.18 12:24)

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
19.06.18 12:24

Ifølge Transfermarkt "hentes" følgende spillere fra Barcas B-lag til A-laget: Alena, Cucurella, Palencia og Arnaiz. Ser man på markedsverdien, alder og tidligere U-landskamper (eller mangel på disse), har neppe de tre siste noen fremtid i Barca. Alena virker som en spiller som ihvertfall burde få sjansen i en sesong til å vise seg frem. Ser også at Puyol, De la Pena & Sostres er hans agentteam så det kan hende Puyol klarer å overtale Barca til å satse på Alena.

Mangel på egenutviklede spillere i troppen er et problem for så og si alle storlag nå for tiden til tross for enorme investeringer i talentutvikling. Bayern har ikke hatt en spiller fra sin akademi i stallen (av betydning) siden David Alaba som debuterte i Bundesliga i 2010. Real har faktisk tre stk. som har en viktig rolle i stallen i Vazquez, Nacho og Carvajal.

Cobi
CobiInnlegg: 58251
19.06.18 14:30
PerryAnnunziata: Ifølge Transfermarkt "hentes" følgende spillere fra Barcas B-lag til A-laget: Alena, Cucurella, Palencia og Arnaiz. Ser man på markedsverdien, alder og tidligere U-landskamper (eller mangel på disse), har neppe de tre siste noen fremtid i Barca. Alena virker som en spiller som ihvertfall burde få sjansen i en sesong til å vise seg frem. Ser også at Puyol, De la Pena & Sostres er hans agentteam så det kan hende Puyol klarer å overtale Barca til å satse på Alena.

Alena er bekreftet tatt opp, men var uheldig og skada seg i siste seriekamp så han mister hele sesongoppkjøringen. Cucurella, Palencia og Arnaiz er det lite som tyder på at tas opp. Med et mulig unntak om førstnevnte, dersom Digne forlater. Jeg tviler dog, jeg tipper Digne enten blir eller at han erstattes gjennom kjøp dersom han forlater. Arnaiz og Palencia tviler jeg på, sistnevnte blir i dag ryktet til Sporting Gijon.

rivaldo
rivaldoInnlegg: 1928
19.06.18 23:05
Ifølge OKDIARIO-direktør Eduardo Inda må Atletico betale Barcelona €20 millioner euro som kompensasjon ettersom Griezmann brøt avtalen med Barcelona og signerte ny kontrakt med Atletico.  

Griezmann hadde dette som et krav når han signerte den nye kontrakten med Atletico, at de skulle dekke kostnaden. Denne kostanden blir dekket ved at Griezmann får en årslønn på €19 mill istedet for €23 hos Atletico over en 5årsperiode. 

Hvis dette stemmer så er det jo fint. €20millioner hjelper jo på... Da er det nok til å betale Messi 1/5 av årslønna..... 
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg