Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Fútbol Club Barcelona (klubbtråd)

NYTT TEMA
Cobi
CobiInnlegg: 58240
10.07.18 21:54

Både Rac1 og EMD melder at Abidal og Segura har vært i Paris i dag for å diskutere en Rabiot-overgang med PSG. Omtales som førstevalg på midten av Rac1.

Med ett år igjen av kontrakten kan han vel kanskje være hakket mer oppnåelig enn Verratti, Marquinhos og de andre man har fått nei på. Og for en overkommelig pris kan vel han være en decent signering?

(Innlegget ble redigert 10.07.18 21:58)

bbc
bbcInnlegg: 589
10.07.18 22:05

Umtiti gjør som Puyol gjorde i semifinalen i 2010

iniesta87
iniesta87Innlegg: 24427
10.07.18 22:18
Cobi: Med ett år igjen av kontrakten kan han vel kanskje være hakket mer oppnåelig enn Verratti, Marquinhos og de andre man har fått nei på. Og for en overkommelig pris kan vel han være en decent signering?

Synes ikke han er så gæren,Heller han enn Wilian.Inn med Lenglet og Rabiot og ut med masse b spillere og det ser veldig bra ut.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
10.07.18 22:56
Cobi: Og for en overkommelig pris kan vel han være en decent signering?

Vet ikke helt om jeg vil si at han har den x-faktoren som skal til for å erstatte Roberto, Alena og nå Arthur som prioritet på indreløperplassene. 

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
10.07.18 23:26

Ellers er det magisk med Umtiti til 2023. Han scorer det avgjørende målet i dag for Frankrike og skal nå spille finale igjen. Spilte også finalen i EM 2016, og gjør det igjen i VM 2018. Samuel skriver seg virkelig inn i historiebøkene sammen med Varane, som nevnt i RM-tråden, med det mesterskapet de to leverer. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
10.07.18 23:28

Rabiot er så unødvendig. Liker ikke han som person heller

No_Sikiriki
No_SikirikiInnlegg: 263
10.07.18 23:31

Synes fortsatt man burde hatt Thiago som første valg,noen medier melfte at han var Abidals første valg. Om han er oppnåelig, that is..

pregra
pregraInnlegg: 8703
10.07.18 23:35

Rabiot, uff... Hva er det han er god på? Helt seriøst, ikke én eneste ekstremferdighet. Fryktelig kjedelig overgang. Går mot nok et råttent vindu dette her. Blei ikke Messi lova et lag som skal kunne kjempe om CL når han signerte forrige kontrakten?

AxelRudiPell
AxelRudiPellInnlegg: 351
10.07.18 23:40

@Cobi: Hvorfor i all verden skal man være fornøyd med en «decent signering»? Midtbanen vår skriker «decent», og det er ikke nok! Enda en «decent» midtbanespiller vil bare være en ekstra unødvendig blokkering for Arthur, Aleña og evt Rafinha. Vi har nok «decent» og/eller up-and-coming spillere her. Basta. Midtbanen skriker etter en ener, og her mener jeg det kun er ett svar - Thiago. Attpåtil er denne eneste løsningen for en gangs skyld tilgjengelig. Abidal virker i så måte fornuftig i det at han er enig i dette. Om enn hvor mye Rakitic bidrar på midtbanen, så er jeg - med Thiago inn, og alt annet likt - villig til å la han ofres. Løpsvilje, pasningssikkerhet og spillforståelse blant de gutta som da står igjen vil skape en enestående midtbane både umiddelbart og i lang tid fremover.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17823
11.07.18 00:32

Rabiot > Verratti det siste halvannet året.

Jeg hadde digget å fått 23-åringen til Atlético, omtrent en like god fotballspiller som Sergi Roberto, men 3 år yngre.

(Innlegget ble redigert 11.07.18 00:35)

Royu
RoyuInnlegg: 10240
11.07.18 00:43

Burde heller sikte etter en som kan fylle Iniesta sin rolle som den kreative spilleren fremfor enda en sentral spiller som skal stjele tid fra Arthur, Rakitic og Alena. (Thiago). Pdd er det ingen innenfor rimelig sum som er bedre enn Rakitic. Da burde man ikke drive å gå nedover på lista fordi man absolutt skal ha noen. Jeg bare minner på at man ønsket Verratti, men endte opp med Paulinho.

For slik situasjonen er i dag så blir Coutinho venstreving.

Så jeg mener absolutt fokuset burde ligge på å hente inn en spiss som kan spille flere roller(ving, hovedsakelig venstre imo)


Royu
RoyuInnlegg: 10240
11.07.18 00:51
-Jolla: Jeg hadde digget å fått 23-åringen til Atlético, omtrent en like god fotballspiller som Sergi Roberto, men 3 år yngre.

Nå er ikke Sergi Roberto en veldig god midtbanespiller, så det var litt av en sammenligning.

Hvorfor du alltid skal trekke inn at du hadde digget å hatt den og den spilleren i Atletico hver eneste gang forstår jeg meg lite på.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17823
11.07.18 01:10
Royu: Nå er ikke Sergi Roberto en veldig god midtbanespiller

Det er han jo.

pregra
pregraInnlegg: 8703
11.07.18 01:28

Sergi Roberto har kondis og ok basisferdigheter. Ikke i nærheten av å være god nok, som midtbanespiller, på et lag som skal vinne CL. Hans fremste egenskap, drivet med ballen i beina når motstander begynner å bli slitne, har kommet langt bedre fram på backen. 

Royu
RoyuInnlegg: 10240
11.07.18 01:44
-Jolla: Det er han jo.

Nei han er ikke det. Svakhetene hans blir synlig på midten. 
På backen så blir han ikke like eksponert for de svakhetene. Noe som gjør han til en trygg back, eller en ekstra pasningfot ettersom han sjeldent får til noe fremover. Jeg synes også samspillet mellom Semedo og Dembele er milevis bedre, så det burde være muligheter for Semedo å spille seg mer inn i varmen ettersom Semedo har noen ferdigheter som kommer veldig godt med. Så kan Sergi Roberto heller fungere som en rotasjonspiller og en spiller man kaster innpå når man skal trygge ledelsen med å spille mer pasninger.


beardman
beardmanInnlegg: 2738
11.07.18 08:57
-Jolla: Hvis Thiago kommer inn så vil jeg si at Barcelona sin beste ellever fortsatt vil inneholde Rakitic, mens Dembélé havner på benken. Så kan Coutinho spille mer slik han har gjort i VM.

Forsåvidt enig i dette, og var inne på tanken også.

 

En 4-3-2-1 (eller 4-3-3 om du vil) med Coutinho og Messi bak Suarez og Thiago og Rakitic som indreløpere burde funke det!

Kan fort bli sånn om Thiago kommer. Med en del spilletid på f.eks. Dembele og Semedo. Spent på om Roberto forblir på back eller om han skal spille begge steder eller hva.

andwez
andwezInnlegg: 11338
11.07.18 09:41

Tror Rabiot blir en bedre signering enn Thiago, hvis det skulle skjedd. Bryr meg egentlig ikke så mye om noen av dem, da jeg har satt hus og hytte på at Arthur skal bli den nye store. Virkelig, virkelig troen på han. 

Cobi
CobiInnlegg: 58240
11.07.18 09:59
AxelRudiPell: @Cobi: Hvorfor i all verden skal man være fornøyd med en «decent signering»? Midtbanen vår skriker «decent», og det er ikke nok! Enda en «decent» midtbanespiller vil bare være en ekstra unødvendig blokkering for Arthur, Aleña og evt Rafinha. Vi har nok «decent» og/eller up-and-coming spillere her. Basta. Midtbanen skriker etter en ener, og her mener jeg det kun er ett svar - Thiago. Attpåtil er denne eneste løsningen for en gangs skyld tilgjengelig. Abidal virker i så måte fornuftig i det at han er enig i dette. Om enn hvor mye Rakitic bidrar på midtbanen, så er jeg - med Thiago inn, og alt annet likt - villig til å la han ofres. Løpsvilje, pasningssikkerhet og spillforståelse blant de gutta som da står igjen vil skape en enestående midtbane både umiddelbart og i lang tid fremover.

Decent var egentlig ment som «ganske så bra», altså som en positiv beskrivelse.

Rabiot er 23 år gammel og har spilt 6500 minutter for PSG de to siste sesongene. Kun Cavani og Areola spilt emer enn han i fjor. For å si det enkelt: Det er snakk om en fast spiller, en slags nøkkelspiller etterhvert, for et av verdens fem-seks beste lag.

Har en pasningsfot som meget vel burde funke i Barcelona, med over 92 % pasningstreff forrige sesong. Og for de som vil tilskrive det til at den franske ligaen er svak: Han hadde 93 % i CL. Han vil eventuelt kunne overta rollen som back up for Busquets skulle jeg tro (Mascherano er jo aldri erstattet, og det er vel Rakitic eller Gomes som er nærmest den rollen nå), og om Barcelona har tenkt å erstatte Paulinhos kvaliteter (løpsmaskin med bra fysikk) direkte, noe alt tyder på, så må dere gjerne ramse opp alle alternativene som er bedre enn Rabiot (Sergi Roberto er sannsynligvis det beste forslaget). Jeg er skeptisk til alt som skjer utenfor banen, med en loco agentmor og litt sånt, men den rent sportslige vurderingen må da være at dette er en bra spiller, med en kontraktssituasjon som gjør han til et potensielt bargain.

Jeg utelukker ikke akkurat at det hele ender med at PSG får forlenget med han, men OM han skulle komme, setter jeg den signeringen i et ganske så godt lys. Kanskje ikke den man triller sekseren for, men den sekseren på midtbanen finnes egentlig ikke.

Thiago er det neppe. Jeg digger Thiago jeg, altså, men føler han begynner å bli voldsomt hypa rundt om etter hvert. Ikke glem at han forlot Barcelona fordi han fikk lite spilletid, pga at han var markant dårligere enn alternativene, og at han visstnok fortsatt sliter med de samme svakhetene som han har hatt hele karrieren. Ustabil, manglende evne til å vurdere risiko i spillet sitt, glimtvis brilliant, men også tidvis skummel å ha på banen. Og uten at det er noen fasit, men mer en tankevekker: Han er ikke i en toppa ellever for Spania, til tross for at Lopetegui har trent han mer enn de fleste andre. Godt mulig han er det beste man kan håpe på, pga sin tilgjengelighet, men la oss ikke late som at Thiago er en slags Xavi i sin prime.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17823
11.07.18 10:35
Cobi: Ikke glem at han forlot Barcelona fordi han fikk lite spilletid, pga at han var markant dårligere enn alternativene

"Alternativene" var Xavi og Iniesta i sin prime. Dagens Modric og Kroos hadde slitt med å få starte kamper hvis de hadde spilt i 2012/13-Barcelona.

Thiago var en 21-22 år gammel gutt.

Enig i omtrent hele innlegget ditt, men pdd. holder jeg kun Kroos i hele verden over Thiago på sentral midtbane, synes ikke at han er hypet.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
11.07.18 12:41
-Jolla: Xavi

Var strengt tatt i sin prime litt før dette.

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
11.07.18 12:54
Cobi: Ellers tror jeg ikke det er nevnt at Juan Miranda visstnok har signert ny kontrakt. Kun offentliggjøringen som mangler. Synes de signerer bra på de unge talentene nå, virker som det er tatt grep etter alle de skandaløse La Masia-spillertapene de siste årene. Puig, Alena, Miranda, Busquets: Det er flere av de største talentene som nå er sikret på lange kontrakter med store utkjøpsklausuler.

Dje. Enig i at de har gjort en god jobb med å signere spillerne fra laget som vant UYL, men det lekker fortsatt ganske bra dessverre lengre ned. 4 av de beste fra Cadet A, som visstnok er blant de aller beste lagene i La Masia enten har eller vurderer å bytte klubb:

- P.Moreno --> Juventus

- R. Navarro --> Monaco

- J. Lopez --> Arsenal

- Nico Gonzales --> Uvisst, snakkes om Man.United

De 2 øverste og han nederste var visstnok også de eneste fra Cadet A som var tiltenkt å gå rett fra Cadet A til Juvenil A (hoppe over Juvenil B) også, så ganske tunge tap. Så er det antakeligvis ulike årsaker til at de forsvinner. Lønn/Penger og sportslig tilbud. Enklere for klubber som Dortmund og Monaco å tilby plass i førstelagstroppen og tilby fete kontrakter til andre klubbers store talenter når de ikke møter de samme skyhøye sportslige forventningene og har like mange store talenter i sine ungdomsavdelinger. 

For de som ønsker å holde seg oppdatert på nyheter om La Masia anbefaler jeg å følge Albert Roge på Twitter. Journalist fra Sport som skriver en del om La Masia, og virker å være den på Twitter som har best oversikt og er rasket ute med nyheter.

-Jolla
-JollaInnlegg: 17823
11.07.18 12:58
Coca_cola: Dortmund

Kan vise seg med årene at Sergio Gómez er et stort tap.

Fyren ser jo ut som en tysker skal sies.

(Innlegget ble redigert 11.07.18 13:00)

Cobi
CobiInnlegg: 58240
11.07.18 14:10
-Jolla: "Alternativene" var Xavi og Iniesta i sin prime. Dagens Modric og Kroos hadde slitt med å få starte kamper hvis de hadde spilt i 2012/13-Barcelona.
Thiago var en 21-22 år gammel gutt.
Enig i omtrent hele innlegget ditt, men pdd. holder jeg kun Kroos i hele verden over Thiago på sentral midtbane, synes ikke at han er hypet.

Det var ikke bare Xavi og Iniesta han konkurrerte med. Men Thiago fikk bra med spilletid når han var frisk han, altså, kanskje til og med mer enn han sportslig fortjente basert på nivået hans der og da. Men han gjorde feil, og de feilene driver han ettersigende (jeg ser ikke Bayern mer enn en kamp i ny og ne, så baserer meg på hva andre skriver) med fortsatt. Senest i VM for Spania var det mye av de samme unotene han drev med fortsatt. Klart, det er nydelig når det funker, og jeg er helt enig i at han er noe av det mest logiske som finnes på markedet akkurat nå, men jeg står på at han ikke er SÅ bra som en del skal ha det til. Til det mangler han for mye av den bunnsoliditeten som f.eks. Kroos viser stort sett hele tiden. Og basert på at Valverde ikke bruker Coutinho som åtter, men som kant, så går det vel an å se for seg at Thiago heller ikke er drømmespilleren hans. Thiago og Coutinho går an å sammenligne spillestilsmessig, synes jeg.

Thiago som nest beste sentrale midtbanespiller i verden synes jeg er helt feil. Foran Modric, f.eks? Ikke sjans.

Royu
RoyuInnlegg: 10240
11.07.18 15:02

Ser ingen grunn til å redde PSG med å hente drittungen deres for en høy sum. Spesielt ikke når han aldri verden vil erstatte noen man har i laget pdd og vil bare hindre utviklingen til Arthur og Alena.

Neste sesong så er det vel også stor sannsynlighet for at man henter de Jong. 


Står ikke pengene i fokus, så kan han heller komme gratis neste sesong. Så kan man heller snakke om mulighetene i troppen.


Spiss som har mulighet til å spille CAM eller ving burde stå øverst på lista. 

Coca_cola
Coca_colaInnlegg: 5283
11.07.18 15:46
-Jolla: Kan vise seg med årene at Sergio Gómez er et stort tap. Fyren ser jo ut som en tysker skal sies.

Både R.Navarro og S.Gomez tror jeg dessverre kan vise seg som store tap, ja... Samme gjelder for øvrig E. Garcia som gikk til City i fjor sommer. Disse tapene kombinert med generasjonen tilhørende laget som vant UYL forteller vel å merke at det gror særdeles godt i La Masia igjen.

(Innlegget ble redigert 11.07.18 15:47)

-Jolla
-JollaInnlegg: 17823
11.07.18 15:59
Cobi: Foran Modric, f.eks?

Jupp, etter min mening er han det.

PerryAnnunziata
PerryAnnunziataInnlegg: 4464
11.07.18 16:26
Cobi: Thiago er det neppe. Jeg digger Thiago jeg, altså, men føler han begynner å bli voldsomt hypa rundt om etter hvert. Ikke glem at han forlot Barcelona fordi han fikk lite spilletid, pga at han var markant dårligere enn alternativene, og at han visstnok fortsatt sliter med de samme svakhetene som han har hatt hele karrieren. Ustabil, manglende evne til å vurdere risiko i spillet sitt, glimtvis brilliant, men også tidvis skummel å ha på banen. Og uten at det er noen fasit, men mer en tankevekker: Han er ikke i en toppa ellever for Spania, til tross for at Lopetegui har trent han mer enn de fleste andre.

Perfekt oppsummering av Thiago. I tillegg er han ikke fast i Bayern når alle er skadefrie og man spiller mot Real, Barca osv. 

D_of_Leontini
D_of_LeontiniInnlegg: 3987
11.07.18 17:24
pregra: Rabiot, uff... Hva er det han er god på? Helt seriøst, ikke én eneste ekstremferdighet. Fryktelig kjedelig overgang. Går mot nok et råttent vindu dette her. Blei ikke Messi lova et lag som skal kunne kjempe om CL når han signerte forrige kontrakten?

Han er ekstremt kjekk, en attributt, Barcelona mangler på midtbanen

gurglebassen
gurglebassenInnlegg: 4951
11.07.18 17:24
PerryAnnunziata: Perfekt oppsummering av Thiago. I tillegg er han ikke fast i Bayern når alle er skadefrie og man spiller mot Real, Barca osv.

Cobi#1.

Padrino
PadrinoInnlegg: 651
11.07.18 18:42
-Jolla: Jupp, etter min mening er han det.

Jeg er en stor Thiago-fan, men denne går jeg ikke med på. Modric er imo. både en bedre og en mer stabil spiller. I tillegg kan han altså vise til 3 CL-titler og nå en VM-semi de siste årene, der han har vært arkitekten bak veldig mye. Modric er en av de beste vi har sett de siste 20 årene, Thiago mangler enda den stabiliteten og evnen til å styre et lag gjennom en hel sesong. Jeg tror dog tiden for å få det ut er nå for Thiagos del og jeg vil veldig gjerne se han i Barcelona. Modric var tross alt 27 år når han kom til Madrid og virkelig begynte på sin ferd mot verdensherredømme. 

Klikk for å gå tilbake til toppen